514
  • teddybear
    Nem érzed? Mégis mit olvasgatsz itt? Kőkeményen kimondja, hogy csak istenhívőt engedne például a kémcsövek közelébe!
  • NEXUS6
    Jó de azért egy válságnak vannak jelei, van egy folyamat ami miatt kialakulnak ezek a lufik. És nem igazán egészséges, ha a FED elnöke is, meg minden magas szakember azt szajkózza, hogy minden rendben van, amikor az egész rendszerek az emberek átbaszásán alapuló lufi, pilótajáték, ami törvényszerűen kilikad. Mellesleg azért gondolom rengeteg "tudományos" munkát is írnak egyesek belőle, hogy ez miért is igaz, és jó, és tart az örökké valóságig.

Amúgy meg nem lehet a közgazdaságról sem, mint egységes rendszerről beszélni, rengeteg irányzat van és sajna mindegyikről csak utólag derül ki, hogy melyik a helyes.

A legtöbb közgáz irányzat, meg passzív leíró jellewgű. Megpróbálja megfejteni a piac önszabályozó törvényeit, amelyek sajna, mint az az utóbbi 25 évben kiderült, nem léteznek.
    Az olyan fejlődés orientált, a gazdaságot aktívan befolyásoló állami gazdaságpolitikák, amilyeneket a kistigrisek, vagy Kína alkalmaz viszont működnek. Szarnak a pic önszabályozó törvényeire, protekcionisták, sokszor állami kézben tartanak mindent, amit tudnak, nagyvállalatokat, bankokat. És sajnos van egy olyan "rossz" tulajdonságuk, hogy bizony tényleg képesek évtizedeken keresztül 10%-os bővülést mutatni, annélkül, hogy túlpörgetnék a gazdaságot.

ja és mellette a reálgazdaságból, nem, dotcom, meg banki, vagy ingatlan lufiból csinálják ezt.
    Szal ezeken azért el kéne gondolkodni.
  • teddybear
    "soha nem leszek tagja egy vallási szervezetnek sem mert nem hiszek bennünk, nem vagyok tini, azt hiszem ha eddig nemléptem be már nem fogok:)"

Legfeljebb megalapítod a sajátod. De mivel a jövő, az a jövő, és nem tudhatjuk, hogy mit fog hozni, semmit sem lehet kőkeményen kimondani. Pontosabban lehet, de nem biztos, hogy bejön. A világkommunizmus is úgy néz ki, hogy nem fog összejönni, pedig nagyon sokan állították a szükségszerűségét.

"az első vonatról azt hitték halálosan gyors és az embrek nem fogják túl élni
    az első repülőgépen 2 nappal az indlás előtt tudósok nevettek és ez csak 108 éve volt az nem olyan régmúlt
    ezekkel a példákkal azt akarom mondani hogy a tudományak és a hitnek kéz a kézben kéne járnia ahogy Albert Einstein is mondta
    "a tudomány vallás nélkül béna, a vallás tudomány nélkül vak"
    ez 100% igaz,"

Ez nemhogy nem igaz, de számtalanszor bebizonyított tény, hogy téves.
    A sebesség káros hatását már Galilei cáfolta, jóval az első gőzmozdony megépítése előtt. A tudománytörténet teli olyan állításokkal, amiket vagy megcáfoltak a kijelentése előtt, vagy később.

"Nem kényszerítek továbbra sem semmit senkire, felőlem akárki abban hisz amiben akar, de a tudományt kisajátítani az ateistáknak nincs joguk ahogy fordítva sincs a dogmatikusoknak, a kettő kéz a kézben jár"

Dehogynem. Hiszen mindenkit kötelezni akarsz, hogy higgyen istenben, csak azután engednéd kísérletezni. Még jó, hogy nem kötelezed papi fölszentelésre a csillagászokat, vegyészeket biológusokat.
    Most az ugyanis a helyzet, hogy a papok is kísérletezhetnek akármilyen téren, mert az eredmények a fontosak, nem pedig az, hogy a távcsőbe bámulás közben mit mormol a csillagász.
  • BCS pixel
    bárcsak minden emberben annyi jóság és annyi erkölcs lenne mint egy józan ateistában
  • Pocok44
    Balumann-263 as üzijére ment
    válasz gomb néha böse:)
  • Pocok44
    null problemo:) köszönöm az objektivitást:)
  • NEXUS6
    Bocs, hogy megakartalak védeni, hiszen nincs rá szükséged.
    :)
  • NEXUS6
    Nem érzem Pocok részéről, azt, hogy az istenhitre akarna rávenni, sokkal inkább csak arra, hogy ne zsigerből utasítsuk el annak lehetőségét, a nyitottságra, ahogy egy jó kutatóhoz, egy nyílt kíváncsi, tanulni, fejlődni akaró emberhez illik.
  • Pocok44
    egy mondatban kijelented hogy nincs bizonyíték pro kontra és ugyanabban a mondatban kijelented hogy nincs Isten , ez logikus:)
    nem térítek továbbra sem, max az ateisták, nem azt akarom hogy a tudósok higgyenek istenben hanem hogy amíg nem tudjuk biztosan ne kezeljék úgy a kutatásaikat mint be lenne bizonyítva hogy nincs, mert ez hátráltatja a tudományt
    pont hogy egy csodákkal teli világban élünk csak ezt te nem vagy képes felfogni ezek szerint, az egész Univerzum benne minden: az élet maga a tér az idő az energia mind csoda és nem tudjuk megmagyarázni mi idézte elő, csak konstatáljuk, de a működését még mindig nem értjük, sem az okokat, és te kizárnál alapból valamit ami segíthet a megértésben, bravo.
  • F1End
    Nemtudom, hogy itt egyesek mit olvastak, de én sehol sem találom azt, hogy Pocok bárkit bármire is kényeszeríteni akar.
    Mindössze annyit mondott, hogy ne zárjuk ki isten (valamilyen fölöttes erő, inteligencia) létezését és ne hülyézzük le azt, aki úgy gondolja hogy van ilyen.

"Akkor te nem olvastad a FED elnökeinek az utóbbi 10 év válságait megelőző nyilatkozatait. Hehehe."
    A japán hatóságok is azt mondták a fukushimai reaktor katasztrófája után, hogy minden rendben. De nem azért, mert azt hitték, hogy tényleg nincs semmi baj, hanem azért, hogy ne keltsenek pánikot.
    Ez a gazdaságra fokozottan érvényes. Mivel a tömegeknek hatalmas befolyásuk van, ha el tudunk velük hitetni valamit, akkor átmenetileg eléggé irracionális cselekedeteknek lehetünk tanúi. Ilyen volt a dotcom lufi is, melyben a hozzá nem értőkkel elhitették, hogy ez az évszázad üzlete, de mivel később kiderült, hogy ez nem igaz, szétesett az egész.

A lényeg, hogy olyan rendszerekben, melyekben rengeteg egyén található a pánik és a belőle kiidunló cselekedetek sokkal nagyobb kárt okozhatnak, mint az, ha mindenki nyugton marad és nem tesz semmit/azt teszi, amit mondanak neki.
  • NEXUS6
    Vazze!
    Nem emlékszel, hogy hülyéztek mindenkit az amerikaiak, aki nem állt be a sorba, hogy az ő új gazdaságuk márpedig mindent kibír!? Mert ez már nem a régi törvények szerint működik.

Szal akkor a törvények jók, csak a szakemberek hivatalból mindenkit átbaxnak, nehogy még nagyobb legyen a gáz!?
    Tudom, hogy ez van, nem vagyok naiv, de akkor meg miért ment a bunkózás, amikor más meg mondta, hogy baj lehet?

A törvények meg akkor is xarok, ha jók lennének, akkor el lehetne kerülni a válságokat, hacsak persze nem az a cél, hogy legyenek.
    Szal?
  • Balumann
    De térítesz. Azt mondod az embereknek, meg a tudósoknak, hogy higyjenek Istenben, mert még nem bizonyították be, hogy nincs. Amit soha nem is fognak tudni, mert ami nem létezik, azt nem lehet bizonyítani, és így mindig is lesznek, akik hinni fognak a mesékben. :D
    A tudósok meg magasról leszarják, mert tudják, hogy nem egy csodákkal teli világban élünk, amit nem lehetne kutatni, ahol nem találnánk más magyarázatokat, mint hogy valaki beavatkozik a dolgokba. Nem kezdem el felsorolni megint, hogy már mennyi mindenről tudjuk, hogy az is leírható törvényszerűségben. Abban igazad van, hogy még mindig van sok minden, amibe bele lehet erőltetetten magyarázni hülyeségeket anélkül, hogy meg tudnák cáfolni.
  • Pocok44
    az a hisztérikus aki mondja:)
    te meg szeretsz olyasmiket mondani ami nem igaz
    soha nem leszek tagja egy vallási szervezetnek sem mert nem hiszek bennünk, nem vagyok tini, azt hiszem ha eddig nemléptem be már nem fogok:)
    valóban sok tudós hívő és ők a saját szakterületükön sokkal nyitottabban állnak hozzá a kutatáshoz néha olyasmiket is figyelembe vesznek lehetőségnek amiket a jelenlegi ismereteink szerint nem lehetséges ha nem így lenne
    nem tudnánk a fekete lyukakról, neutrinokról, sötét anyagról, sötét energiáról, neutroncsillagokról és a lista nagyon nagyon hosszú

az első vonatról azt hitték halálosan gyors és az embrek nem fogják túl élni
    az első repülőgépen 2 nappal az indlás előtt tudósok nevettek és ez csak 108 éve volt az nem olyan régmúlt
    ezekkel a példákkal azt akarom mondani hogy a tudományak és a hitnek kéz a kézben kéne járnia ahogy Albert Einstein is mondta
    "a tudomány vallás nélkül béna, a vallás tudomány nélkül vak"
    ez 100% igaz,
    Nem kényszerítek továbbra sem semmit senkire, felőlem akárki abban hisz amiben akar, de a tudományt kisajátítani az ateistáknak nincs joguk ahogy fordítva sincs a dogmatikusoknak, a kettő kéz a kézben jár.
  • NEXUS6
    "Erre van egy egyszerű magyarázat, az agyműködésében beállt zavar. Nem vagyok dilidoki, de felmerül bennem a skizofrén személyiségzavar lehetősége..."
    Nerm magyarázat van rá, hanem sok példa. A skizofréniára pl a mai napig nincs egységesen elfogadott tudományos magyarázat.
    Szerintem sokaknak keveredik a fejében az, hogy valamit leírt a tudománya akkor annak koherens, gyakorlatilag használatát is megalkotja. Hát ez nem így van. pl pont a skizofréniával, meg egy rakat lelki betegséggel, akár a depivel kapcsolatban sincs így.

A csajszi mellesleg tökéletesen átalakult egy másik emberré, aki éppen szintén akkor halt meg. Nem tudott attól kezdve magyarul, csak spanyolul elmesélte az előző életét még Spanyolországban, meg ilyenek.
    Az eset elég híres volt elég alaposan ki is vizsgálták.
  • Cef
    Még jó hogy a FED elnöke nem jelenti be előre hogy mindjárt itt a válság. Olyan pánik robbanna ki, amibe az egész gazdaságuk beleroppanna, de még a világgazdaság is megsínylené.
    "dotcom válság előtt újfajta gazdaságról, permanens fejlődésről beszéltek"
    Amit én írtam az egy törvényszerűség. A dotcom lufi nem volt az. Új dolog volt, senki nem tudta mi is lehet belőle, de sokan azt hitték, hogy mekkora flash lesz. Hát nem lett az, ilyesmi előfordul.
  • teddybear
    De hisztizel, ha valaki nem fogadja el a hited. Az hogy nem hiszel (most még) a szervezett vallásban, az nem jelenti azt hogy később sem fogsz.

A tudósoknál meg mindegy, hogy van-e isten. Sokan hívők is. De a természet törvényei akkor is úgy működnek a kísérletekben ahogy kell, ha a kísérletező hisz istenben, mint ahogy akkor is, ha a kísérletező ateista.

Ez a lényeg, te viszont hisztérikusan rá akarod kényszeríteni minden tudósra a saját agyszüleményedet.
  • Pocok44
    tévedés nem térítek, felhívom a figyelmet egy hibára ami a tudomány jelenlegi állását nézve és a jövőbeli kutatásokat kiegészíthetné.
    mint mondtam nem hiszek a szervezett vallásban, én csak nyitottságot kérek a tudósoktól amit jelenleg néha még egymásnak sem adnak meg nemhogy Istennek,
    az ateisták és a dogmatikusok közt azért van egy hasonlóság amit megfigyeltem mivel egyiknek sem vagyok tagja az pedig az hogy nem értik a különbséget a hit és a vallás közt, állandóan bibliákra meg papokra meg egyházakra meg mindenre hivatkoznak csak arra nem ami a lényeg, szomorú.
  • teddybear
    Még nincs szervezeted, de a térítésnek nekikezdtél..
  • teddybear
    "Volt már ilyen, pl az egyik csajszinak totálisan megváltozott a személyisége, a régi elment helyettő jhött egy másik, egy tizenéves csaj testét elfoglalta egy 30 éves gyermekes anya szelleme annak teljes tudásával, ami ellenőrizhető is volt."

Erre van egy egyszerű magyarázat, az agyműködésében beállt zavar. Nem vagyok dilidoki, de felmerül bennem a skizofrén személyiségzavar lehetősége...
    Ténylegesen ki kellett volna vizsgálni a hölgyet. Az elmeorvosi tankönyvekben se szeri, se száma a laikusnak megdöbbentő esetleírásoknak. És akkor nem beszéltünk még a különböző elmeállapot-befolyásoló szerekről, fizikai és pszichológiai hatásokról. És persze ott a csalás lehetősége is.
  • NEXUS6
    "Törvényszerű hogy a gazdasági fellendülést hanyatlás, majd gazdasági válság követi. Tudták is, hogy lesz válság, csak azt nem hogy pontosan mikor."
    Akkor te nem olvastad a FED elnökeinek az utóbbi 10 év válságait megelőző nyilatkozatait. Hehehe.
    Pl a dotcom válság előtt újfajta gazdaságról, permanens fejlődésről beszéltek.

Mi tudjuk, hogy ez baromság, csak sajnos a közgizdászok mindíg bepróbálkoznak velünk. Aztán meg fizetünk rendesen.
  • NEXUS6
    Volt már ilyen, pl az egyik csajszinak totálisan megváltozott a személyisége, a régi elment helyettő jhött egy másik, egy tizenéves csaj testét elfoglalta egy 30 éves gyermekes anya szelleme annak teljes tudásával, ami ellenőrizhető is volt.

Szal mi a bizonyíték, ahogy látom neked semmi.
    Te nem a vallásosságot tagadod, hanem mindent, ami a (talán nálad) magasabb intelligenciát bizonyítja, még ha ez a bizonyíték a tudomány oldaláról érkezik is.
    Szerintem meditálj el ezen kicsit.
  • Pocok44
    ez melyik mesekönyvből van? most már szervezetem is van?:))
    nem erőszakolok senkit semmire ahogy korábban írtam mindenki azt gondol amit akar addig amíg a kutatás objektív marad és csak úgy maradhat objektív ha nemzárjuk ki Istent, de materialistáknak elhiszem hogy ez hogy hangzik pedig nem olyan elvont mint hiszitek.
  • Cef
    A gazdaságnak is vannak törvényszerűségei, mint a világban mindennek. Senki nem lát a jövőbe, de előre lehet jelezni az eseményeket, ez a gazdaságban is így van. Törvényszerű hogy a gazdasági fellendülést hanyatlás, majd gazdasági válság követi. Tudták is, hogy lesz válság, csak azt nem hogy pontosan mikor.
  • NEXUS6
    "Ha végigkutatjuk az EGÉSZ univerzumot és megtaláljuk istent akkor az ateisták fognak felülkerekedni emiatt!"

Feltéve persze, ha a te általad elképzelt istent találjuk meg, akihez semmi közünk azonkívül, hogy elvileg megteremtette az univerzumot. De ha jgy nézzük már megtaláltuk. Isten pl a gravitáció, az elektromosság, a magerő maga, vagy amit akarsz, a sötét energia.

Csak hogy éppen a vallások az istent egy az univerzumot átszövő, akár személyes kontaktusba is lépő energiaként értelmezik istent, Márpedig amit leírsz az nem az.

Ha ezt a másik istent találják meg, na akkor mi lesz szerinted?
    Lehetsz a szolgám pl.
  • peterx
    Szóval nem értem mit várnak a hívő emberek istentől! Mi ad értelmet a hitüknek? mit akarnak eléreni?
  • teddybear
    De ráerőszakolod másra a kitalációdat. Képtelen vagy elfogadni, hogy más nem így látja a dolgot. Mindig így kezdődik. Aztán, ha van elég követőd, lesz valamilyen szervezet is.
  • teddybear
    "Szal érted, isten egy kategória, egy biztos hogy fölöttünk, de legalább is fölötted áll!"

De erre nincs bizonyítékod. A halálközeli élmények meg nem bizonyítékok. Sokak szerint ahogy az agyműködés leáll, képzelődni kezd az illető a működési hibák következtében.

A végleges halálból meg nem jött vissza senki, legfeljebb olyanból, amiből pár percen belül képesek voltak újraindítani a szervezet működését.
  • peterx
    Fordítsuk meg a dolgot! Mi van ha megtaláljuk Istent? (ami jelen esetben legyen egy nagy fehér energiahalmaz mondjuk akkora átmérővel mint egy galaxis az univerzumban és ez hozta létre az univerzumot!)

Ilyenkor mit csinálnának a hívő, vallásos emberek?

Kiderül, hogy nem szakállas öregember, vagy bármi amivel nyugtatták a képzeletüket, hanem egy nagy energiapaca amiben semmi "szép" nincs! Nem őrülnének bele a tudatba, hogy egy ilyen "cucc"-hoz imádkoztak egész életükben és rájönnének, hogy semmi hatással nincs az életükre? (Későbbi kutatások ezt jól ki tudnák mutatni pl.)

A tudósok, ateisták mindig is győznének az elméleteikkel ugyanis ha megtalálják Istent akkor egyből kutathatóvá válik, lévén, hogy az is anyagból van és valószínűleg bizonyos természeti törvények szerint él az is a megteremtett világában.

A vallás mindig is az ismeretlenre épít mert a képzeletünkbe van! Amin kimutatható fogható látható tapintató rögtön elveszítené a varázsát és felébresztené a hívőt szép álmából...

Ha végigkutatjuk az EGÉSZ univerzumot és megtaláljuk istent akkor az ateisták fognak felülkerekedni emiatt! Ha nem találjuk meg (pedig minden 100%-ban ismerjük a világunkat) akkor meg azért mert bebizonyítottá válik, hogy nincs isten és az ateistáknak volt igazuk!

Szóval hívő, vallásos emberek további szép álmokat, álmodozást! :)
  • NEXUS6
    Pl Soros Györgynek van egy elég jó könyve erről. Gyakorlatilag leírja hogyan alakul ki egy trend a világgazdaságban, csak azért mert az emberek azt HISZIK, hogy a világgazdaságnak abba az irányba kell mennie.
  • Pocok44
    és mivel én nem vagyok 1 vallásnak sem a tagja ez a veszély nem fenyeget
    az emberek tudnak olvasni ha olyasmit írsz amit nem követtem el,és erre reagálok majd azt mondod érdekes, az valóban érdekes
  • NEXUS6
    Amikor állat, növény fajról beszélsz, akkor mit értesz alatta?
    Annyi fajta állat van, nmincs is olyan hogy faj!

Szal érted, isten egy kategória, egy biztos hogy fölöttünk, de legalább is fölötted áll!
  • Pocok44
    mind2 dogma
    mind2 agymoso szinten verik az embrekbe
    ezért nemszeretem a szervezett vallást
  • teddybear
    Szóval, ez a következő stratégia, a hazudozással vádolás. Érdekes.

Viszont az erőszakos térítés minden vallásnál előfordult már.
  • Rotyoka
    Itt kezdődnek a gondok amikor a a hit mint vallás és a hit mint egy dolognak a lehetséges valósága a te fejedben ugyan azt jelenti.
  • Rotyoka
    Én itt elvesztettem a fonalat, most mi köze van aközgazdaságnak a hitnek és a világválságnak egymáshoz?
  • Pocok44
    ha nincs bizonyítva addig hit.
    ha jobban tetszik Isten is egy elmélet amiben hiszek
  • NEXUS6
    Ha a haláluk pillanatában nem is jelenik meg, de utána nem sokkal az amit ők istennek, vagy annak küldötteként értelmeznek az elég nagy arányban igen.

Ez pl egy tudományosan vizsgált jelenség!!!
  • Pocok44
    szánalmas a hazudozásod, nem kényszerittem semmit senkire, korbácsod meg max neked van otthon a spájzadban
  • Pocok44
    közgazdasági egyetemek is vannak 1-1:)
    erre nem kell válasz, a közgazdaságtan is egy hit ami nem jött be, lásd világválságok.
    erről nem nyitok vitát csak megemlítettem humor képen.
    nem értek egyet semmilyen agyomosással de nyitott vagyok épp ezért nem zárok ki semmit amit viszont sokan megtesznek.
  • NEXUS6
    Lehetne ilyen kutatásokat végezni, illetve vannak is, de ez nagyon eltér az un mainstremtől.