Mind a vallás, mind az ateizmus irracionális

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ezt kartellezésnek hívják és már több cég kapott büntetést emiatt a közelmúltban
Azt nem tagadom hogy nem olvastam sokat a témákban amikre hivatkozol.
Viszont van egy olyanom ami mindenkinek kellene hogy legyen,józan paraszti ész!
zahir havas nem zaffir gondolom ez is elütés hiába fáradsz öcsém😊
nem ma olvastam és nem vagyok a könyvtárosod ellenben van egy google nevû találmány
Ja igen. De ráérek.

biztos elütés volt én hiszek neked ha más nem is.
azok nézték át akik nem engednek oda senkit meggyõzõ
egyébként az a radar termeket talált a szfinx alatt ez közérdekû hozzáférhetõ info de csak böfögsz ahelyett hogy utánanéznél.
Ebbe egyikünk sem lát bele, nincs afelõl sem semmi kétségem hogy bármire képesek ezek a mamut konszernek.
Ami érdekes az az hogy megtehetik e?
Ahhoz valamilyen egyezmény kellene minden gyógyszergyár részérõl hogy egyik sem jön ki termékkel amig nincs kifejlesztve a gyógyszer ami kicsit hatásos.
Jellemzõ, hogy ahelyett hogy az érdemi mondanivalóra válaszolnál, helyette egy elütést pécézel ki.

"ennek is olvass utána volt olyan hogy kísérleti gyógyszertõl 1 hónap alatt rendbe jött végstádiumú tüdõrákos."

Linket kérünk!
szerintem te meg egy vaskalapos materialista vagy képzelõerõ és olvasottság nélkül.
A Szfinx alatt nincs semmi. Az Egyiptomi Régészeti Felügyelõség már régen átnézette a környéket talajradarral.
Zaffir Havvas meg nem hagyja, hogy egyes "alternatív tudósok" buldózerrel essenek pótolhatatlan régiségeknek. Ez a dolga.
Az egyiptológia már eléggé kikutatott témakör, például már akkor tudták a fáraók névsorát, mielõtt még az összes fáraósírt megtalálták volna a Királyok Völgyében.

annyira nem így kel elképzelni hogy pont így kell elképzelni😊, ennek is olvass utána volt olyan hogy kísérleti gyógyszertõl 1 hónap alatt rendbe jött végstádiumú tüdõrákos.
pont ez ezeknek a gyógyszereknek a hátulütõje a gyógyszergyárak számára túl hatásosak, szerintem ebben a pillanatban azon kísérleteznek hogy lehetne kicsit lebutítani õket hogy jobb legyen mint amit most használunk de azért ne legyen túl jó a profit az profit, mármint nekik.
Pocok44 te egy álmodozó vagy, nem roszindulatból mondom.
Régen egy Rolika nevü tagnak voltak hasonló ötletei az alternativ energiákról,meg mindenféle fantasztikus, létezõ de nem kutatott technologiákról.
már akinek van pénze kombányra meg a monsanto fincsi gmo vetõmagjára a többiek meg szépen éhen halnak, pl afrika, vagy indiai parasztok legutóbb, sajna nem mûködött a gmo vetõmag sebaj vehetsz újat, ja hogy nincs pénzed úú ezt megszívtad.
atommag átalakításnak jelenleg semmilyen haszna pont úgy mint a fúziós erõmûveknek csak vannak de termelni nem tudnak, és valahogy gyanúsan lassan megy ezen a téren is a kutatás.
A gyógyszeriparban nem hinném hogy vissza lehet tartani a felfedezéseket, mert akkor a konkurencia egy pillanat altt a piacon van az õ megoldásával es milliókat bukik aki nem elég fürge.
A rákgyógyszert nem úgy kell elképzelni hogy egy bogyó ami mindent gyógyit,ilyen nem lessz soha.
De a rák külömbözõ fajtáira külömbözõ kezelés.
Ráadásul ez nem biztos hogy megelõzõ gyógyszer lesz,hanem amikor jialakulóban van akkor vissza szoritja.
Tehát sosem fogy el a paciens!
Julius Caesar
Begun, the flame war has.

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

egy szakértõ veszett el benned de jó mélyen
és higgs nem higgins az a magnum pi. ben van
"atommag átalakítás megy atomreaktorokban de ez azért nem replikátor mint a star trekben😊"

És? Nem gazdaságos, de konkrétan meg tudjuk csinálni és jelentõs ismeret.

"fizikai munkát robottal váltottuk ki már akinek van pénze rá"

Meg kombájnnal, aminek terméke emberek milliárdjai számára olcsón elérhetõ.
Nem csak a higgins-bozont keresik, hanem bármi mást. De ha be tudják bizonyítani, hogy nincs, az is eredmény lesz. Mert be tudták bizonyítani, hogy az elmélete hibás, és ki kell dolgozni egy másikat. Ez a tudományos eljárás, nem pedig papagájként hajtogatni, hogy csak azért is létezik....

Az õssejtkutatás éppen az orvostudomány egyik legújabb iránya, a génterápia meg pláne, semmi köze az alternatív gyógyászathoz.

Ha minden rákost, meg ads-est meg ráadásul minden influenzást meggyógyítanának, akkor még mindig mindig akad elég egyéb betegség. Lesz még szükség gyógyszerre, amit gyárthatnak. Például az aids elleni védõoltást..

de a betegek hamar elfogynának és akkor kb az történne mint samuel colt cégével az amcsi polgárháború után, egyszerûen tönkremenne mert nincs új megrendelés-
amig az orvos nem írhatja fel addig alternatív és már 20 éve mesterségesen lassítják a kutatást.
amit nem olyan régészek irányítanak mint pl zahir havas és társai akik már azelõtt megmondják ki találtak hogy kiásták volna illetve nem engednek ásatásokat olyan helyszíneken (szfinx)ahol kéne és már 20 éve könyörögnek neki pl amcsi régészek hogy lécci de nem.

ez csak 1 példa van még pár
Tudod te mekkora ász lenne az a gyógyszercég ami piacra dobná a rák vagy az aids ellenszerét? Nem csak milliárdokat kaszálna, de még a világ megmentõiként ünnepelnék õket.
te hazudsz azt hogy 1-1 kutató 1-2 szer egy minigömvillámot elõ állított a laborban ami kb 2 sec ig volt stabil, az nem nevezném gõzerõ kutatásnak amíg egy hipotetikus részecskére 20milliárdot költenek euroban addig a gombvillámra kb 20.000 ret, de most már kezdesz fárasztani anyukád nem hívott még vacsizni?
az hogy van ibuprofen amit egy amazonia fakérgébõl vonnak ki a gyógyszer lobbik még nem nevezném hûhának mivel több 100 gyógyszert ami halálos betegséget gyógyíthatna meg késleltetnek, addig is jó lesz ami van tehát drága és talán meghalsz gyógyszer pl kemo, de kezdünk egy kicsit elsodródni az eredeti témától érzésem szerint.
Ööö, a géterápia és az õssejtkezelés mióta alternatív gyógymód? Amúgy kutatják õket, az õssejtkezelést már használják is, a genetikában meg elég nagy áttöréseket értek már el, és fognak is.
kérdés milyen gõzerõvel , nem túl naggyal elárulom, jelenleg higgs bosont keresi a többség legalábbis közben lehet hogy zsákutca

alternatív gyógymód pl génterápia, vagy õssejtkezelés olvasgass a témában picit.
szerinted ha 1 hét alaptt minden aisd vagy rákbeteget meglehetne gyógyítani mi történne a gyógyszercégekkel nincs itt érdekütközés?dehogy nincs.
Gondolom most az alternatív archeológiára reagáltál, igazad van, elhamarkodott voltam, pontosan mit értesz alternatív archeológia alatt?
"most ki a szánalmas?😊

megmondtam már az elõbb is az a köze hozzá, hogy az egyiptomi régészek és kutatók egyszerûen elutasították az eredményeket és lehülyézték a német kutatókat márpedig ilyen nincs kijelentéssel, annyira voltak tudományosak mint te meg a hozzád hasonló vaskalapos ateisták, lehet hogy vannak szabadabb gondolkodású ateisták de azok nem ezen a forumon vannak az biztos.

ha sziklaszilárd bizonyítékokat így az asztal alá lehet söpörni akkor nem vagyok meglepve hogy az ateistáknak könnyû dolga van, mert sajnos habár nekik sincs bizonyítékuk az ellenkezõjére azért szeretik úgy beállítani mintha lenne."

De ennek semmi köze ahhoz hogy hisznek-e istenben! Ez csak arról szól, hogy két tudóscsoport nem ért egyet valamiben.

atommag átalakítás megy atomreaktorokban de ez azért nem replikátor mint a star trekben😊
anyagmegmunkálás és ötvözetek nem minden, fizikai munkát robottal váltottuk ki már akinek van pénze rá, a gyárakban, vagy automata vetõ és aratógépekre, annyira haladunk elõre hogy hullanak az emberek mint még soha ez aztán a fejlõdés, nem sokat ér a tech hogy ha csak egy szûk elit fér hozzá a többiek meg döglõdnek.
Balumann
Mi a döntõ érved arra vonatkozólag, hogy ezeket a tudomány nem kutatta még eleget?

"alternatív gyógyászat, ami nem a gyógyszerlobbik kezében van"
Nagyon is foglalkoznak vele. A természetgyógyászatot használja a gyógyszerlobbi is, hiszen ezekbõl állítja elõ a hatékonyabb gyógyszereket, ma számos betegség halálos lenne ezek nélkül. A másik oldala a pszichológia, nagyon is tisztában van mindenki azzal, hogy az agyunk milyen hatással lehet a szervezetünk mûködésére. Ha foglalkozol agykontrollal egyébként, rájössz, hogy a saját képességet messze túlmutat az összes ilyen áltudományos gyógymódoknál (homeopátia, reiki gyógyítás, stb.). Egyébként ezeket is kutatták elég rendesen.

"elõérzet, telepátia"
Hasonlóan a telekinézishez, ha létezne bármi ilyesmi, információ átadás, akkor az kimutatható lehetne, továbbá használni tudnánk, nem csak így véletlenszerûen "azta, ezt megéreztem".

"idõjárási jelenségek pl gömbvillám"

Hazudsz, ma is rengeteg kísérletet végeznek, hogy elõállítsák. Nem veti el a tudomány, mert észlelhetõ jelenség, és nem is igazán lehet másképp megmagyarázni azokat a bizonyos baleseteket. Annak ellenére sem, hogy egyesek kicsit többet próbálnak a jelenségbe belemagyarázni.

"alternatív gyógyászat, ami nem a gyógyszerlobbik kezében van"

Mire gondolsz? Az akupunktúra elfogadottá vált, amint bebizonyították a hatását. Gyógynövények? Elõbb használták az orvosok, mielõtt a "gyógyszerészmaffia" megszületett volna. Masszázs? Már az ókorban felhasználták.
Homeopátia? Nem jött össze. Eredetileg azért volt hatása, mert békén hagyták a gyanús kotyvalékaikkal a gyógyuló sebet, és a sebet okozó fegyvert kenegették a fecskeszarból és más egzotikus összetevõkbõl gyártott vackaikkal.

Telepátia?

Mind a CIA, mind pedig az orosz hírszerzõk kutatták. Rengeteg pénzt elköltöttek, különösebb eredmény nélkül. Pedig, ha bejön, akkor nagyon jó lett volna a számukra.

"idõjárási jelenségek pl gömbvillám amit ma már elfogadottan létezõ jelenség a kutatók által is de semmit nem tudnak róla gyakorlatilag letudták annyival hogy egy villámfajta
részecskefizika több ága pl virtuális részecskék
szuperszimmetria
gravitációs hullámok"

Mindet kutatják a hivatalos fizikusok.

"a fontosabb kérdésekben egy helyben toporgunk több évtizede"

Ugyan már. Szinte tetszõleges anyagot elõ tudunk állítani a nukleáris technológiával. Félúton vagyunk ahhoz, hogy tetszõleges élõlényt is elõállítsunk. A fizikai munkát már kiváltottuk, félig a szellemit is. Haladunk ezerrel elõre.
BCS pixel
Benjamin Beit-Hallahmi jóval szisz¬tematikusabb kutatása „azt találta, hogy a tudomány, akárcsak az irodalom Nobel-díjjal kitüntetett kiválóságai között a teljes populáci¬ókhoz viszonyítva jelentõs mértékû vallástalanság mutatható ki”.52
Larson és Witham 1998-as, a Nature címû vezetõ folyóiratban publikált tanulmánya kimutatta, hogy azon amerikai tudósoknak, akiket kollégáik annyira kiválóaknak tekintettek, hogy a (nagy-bri¬tanniai Royal Societynek megfelelõ) National Academy of Sciences tagjává válasszák, mindössze 7 százalékuk hisz egy emberarcú Is¬tenben.

igen ezeket mondják a hírekben, nemártana utána olvasnod.
én nem hagyatkozom a déli híradóra, vagy a helyi megmondóemberkékre.
mondtam ilyet?
de sok olyan kutató volt akit pl kirúgtak mikor olyat publikált amit nem kellett volna
pl csak egy a nevét nem tudom egy angol fazon vakcinák fejlesztésével foglalkozik és kirúgták mert azt mondta lehet hogy van 1-2 forgalomban ami nem túl egészséges és errõl csinált egy kis dolgozatot, és habár több kollégája elismerte hogy lehet hogy igaza van, indoklás és további kutatás nélkül kirúgták na ha ez megtörténhet akkor akárkivel akárhol hasonló szintúgy, ezért vannak kutatók akik alapból csak azt kutatják ami mások által is elfogadott, hogy ne lógjanak ki a sorból.
Még mindig nem érted...
Nem zárom ki, hogy nem találhatnak majd valamit, de eddig még nem találtak, és jelenleg semmi sem indokolja még csak a felvetését sem. És amíg nem találnak nem is kapcsolhatják be különbözõ elméletekbe.

telepátia szinte leálltak a kutatások vagy olyanok végzik akik célja a lejáratás: Gondolom mivel a kutatások nem vezettek kézzelfogható eredményre.

alternatív archeológia pl egyiptomban de máshol is: félõrültek összeesküvéselméletekkel
Persze megértelek,engem is izgatnak ezek a dolgok,de általában kiderül hogy alaptalanok
Szerintem minden tudós szeretne a területén áttörést elérni,ezért én nem hiszem hogy alapból kizárnának hipotéziseket amiknek lehet alapja.
Arra azért ne kérjük õket hogy olyan kutatásra költsék a pénzünket hogy valami részeg fazon azt állitja hogy az ufók megerõszakolták.

nem csak homeopátiára gondoltam
hol kutatják?
pár lelkes amatõr az édeskevés habár tiszteletre méltó ha mindent beleadnak.
A többirõl foggalmam sincsen
Nem vagyok naprakész ezért ez csak sajátvélemény!

Alternativ gyógyászatban sok a szemfényvesztés,amelyik valóban mûködik azt szerintem kutatják.
Bár ez a homeopatiás baromság nem ér egy fabatkát sem,próbáltam sokszor,ráadásul közel gyógyszer árban adják.
Paranormálist kutatják,már amelyik mutat valami mérhetõt
egy nárcisztikus ember nagy képernyõs véleménye
ha eddig nem találtunk semmit nem is fogunk igaz hogy még csak most kezdtük el a komoly kutatásokat kevesebb mint 100éve,
ha kizárjuk a lehetõséget nem is fogunk.
Teddybear mondta:

"Az is lehet, hogy a múmiában valaki kokaint csempészett régebben."

-Ez mekkora ötlet!<#eplus2> Aki megszorult anyagilag, elmehet muzeológusnak. 😊

Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube

alternatív gyógyászat, ami nem a gyógyszerlobbik kezében van
paranormális jelenségek de nem amatõrök által
elõérzet(precog)
telepátia szinte leálltak a kutatások vagy olyanok végzik akik célja a lejáratás
alternatív archeológia pl egyiptomban de máshol is
idõjárási jelenségek pl gömbvillám amit ma már elfogadottan létezõ jelenség a kutatók által is de semmit nem tudnak róla gyakorlatilag letudták annyival hogy egy villámfajta
részecskefizika több ága pl virtuális részecskék
szperszimmetria
gravitációs hullámok
csak ami hirtelen eszembe jutottak, ezeke vagy egyáltalán nem kutatják avgy szánalmasan kis erõbedobással holott az egy esetleges eredmény több tudományágban is áttörést hozhatna.

Még mindig nem érted a lényeget, pedig Alfa is kitûnõen leírta a 302-es hozzászólásban. A tudósok nem zárják ki isten létezését, de tudományosan nem bizonyítható a létezése és még semmit nem találtak ami legalább közvetetten bizonyítaná, így nem vizsgálhatják és nem is vehetik figyelembe. Röviden: lehet hogy isten létezik, de nincs rá szükség.
Ez honnan?
Nem valami urban legend?
most ki a szánalmas?😊

megmondtam már az elõbb is az a köze hozzá, hogy az egyiptomi régészek és kutatók egyszerûen elutasították az eredményeket és lehülyézték a német kutatókat márpedig ilyen nincs kijelentéssel, annyira voltak tudományosak mint te meg a hozzád hasonló vaskalapos ateisták, lehet hogy vannak szabadabb gondolkodású ateisták de azok nem ezen a forumon vannak az biztos.

ha sziklaszilárd bizonyítékokat így az asztal alá lehet söpörni akkor nem vagyok meglepve hogy az ateistáknak könnyû dolga van, mert sajnos habár nekik sincs bizonyítékuk az ellenkezõjére azért szeretik úgy beállítani mintha lenne.
El nem hinnéd mekkora baromságokra tudnak emberek idõt és pénzt költeni.
Én szinte biztos vagyok abban, hogy amit érdemes azt kutatják,mégha amatõrök is.
A külömbözõ szörnyektõl a szekllemeken át mindent.
Mi az ami szerinted nincs kutatva?