2055
Need for Speed: The Run
  • Bullitt
    *nem a játékot érezték túl nehéznek, hanem az autót
  • Bullitt
    Újabb lehúzás.
    A közönség számára elérhető demot próbálták, ami csak a rendőrautós-helikopteres üldözést tartalmazta. A szerző szerint hiba az EA részéről, hogy nem a konferencián bemutatott teljes demot pakolták ki.
    Az irányítás szerintük nem túl jó, ők mást vártak egy EA-s, avagy Need for Speed játéktól. Túl nehéznek érezték a játékot, s ahelyett, hogy a különféle manőverek a helikopterből áradó golyózápor kikerülésére élvezetesek lettek volna, igazi szenvedésnek bizonyultak.
    Szerintük túlságosan szimes akar lenni, emiatt pedig pont elveszti az árkád mókás oldalát.
    Chicago megjelenésével több, mint elégedett, bár a hatalmas terelő nyilak zavarták.
    Aggódik a Run miatt, szerinte túlságosan is a mézesmadzagon van a hangsúly, ahelyett, hogy olyan alapvető dolgokra koncentrálnának, mint az irányítás. Állítása szerint, ha a megjelenés után is ilyen lesz a játék, ismét nagy bukást fog elszenvedni az NFS franchise.
  • Bronx South
    Én is szeretem a szép grafikájú játékokat, meg maxra is tolni a beállításokat, de az általad mutatott különbség engem speciel nem nagyon izgat. Szerintem egész jó játék lesz.
  • High end PC #248
    És ez most egy szavazatot jelent, vagy az összesített végeredményt? Nem vágom.
  • Bullitt
    Kicsit lol, de az electronic playground a The Run-t választotta az E3 legjobb játékának (nem csak autós játéknak, hanem az összes közül...).
  • Bullitt
    Leírok minden véleményt, ez is hír. Per pill engem se nyűgöz le a Run, de annyira keveset láttunk még, hogy nem akarok ítéletet mondani.

Egyébként szerintem Criterion marad a HP vonalnál, mert sikeres lett. SMS pénzügyileg helyreállt már elvileg, sőt, új, saját projekten dolgoznak, erről múltkor hír is volt a TCM-en.
  • High end PC #245
    Értékelendő, hogy a negatív kritikákat is leírod.

Én már úgy vagyok vele, hogy hadd jöjjön, egy új ág lesz az NFS-ek közt, még ha nekem személy szerint nem is tetszik ez az akció ág, az eladásokra azért kíváncsi leszek, mit produkálnak, buknak-e, vagy sikeres lesz-e, ezt előre nehéz megmondani, de a gyűjteményben egy új vonal lesz ez az akció NFS, az irányítása a látottak alapján meg bizalomra adhat okot, hogy nem sínautózás lesz, a videók alapján nem lehet őrült sebességgel bevenni a kanyarokat.

És legalább már nem csak a EA Black Box ontja a részeket, hanem ott a Criterion Games (nagyon remélem, hogy a következő remake-ük egy Porsche Unleashed 2 lesz, vagy valami másik régi részhez visszanyúló), és a Slightly Mad Studios is. (apropó, ez utóbbinál nemrég nem valami olyasmi hír terjengett, hogy nagy baj van a stúdió háza táján, mert visszamondtak egy megrendelést, és az alkalmazottakat egyelőre átcsoportosították, hogy ne kelljen kirúgni őket?Jó lenne, ha talpra állnának, mert a Shift 3-at is biztosan rengetegen várni fogják majd)
  • High end PC #244

oké, ilyenhez hogy lehet hozzájutni?
  • Csokis
    Jajj!
  • Bullitt
    A Joystiq lehúzta.
    Az útvonal hossza a preview alapján 325 km.
    Már az elején problémaként említik, hogy ha egyszer ez egy versenyjáték, a robbanások és ilyen-olyan lábakon töltött idő csak felesleges töltelékek, az Autolog is szerintük kissé lényegét veszti.
    A BlackBox többfajta QTE kimenetelt ígért, de az író ilyet nem tapasztalt a próbajáték során.
    Az Autolog ezentúl azt is mutatja majd, a haverjaid épp hol tartanak a karrierben.
    Szerintük az egész nagy akciósdi elveszi a versenyzéstől a helyet és annak a lényegét. Mi több, úgy fogalmaznak, hogy "egyik oldal sem tűnik jól kiforrottnak".
  • Csokis
  • Ryder62
    Nekem is ez szúrta a szemem.
  • janihunk
    Elég érdekes hogy a helikopter folyamatosan lövi a kocsit és a golyónyomok alig látszanak+ a hátsó szélvédő be sem törik. Ha már van törés akkor törjön rendesen vagy sehogy.
  • Szabi1991
    a BFBC2-ben elég jó az autók fizikája, de azért lenne mit javítani rajta még :D
    nagyon remélem legalább meghagynak egy olyasmi belsőnézetet mint ami ott van...
  • Bullitt
    Ezek a HP fotók elég erősen Photoshopolva voltak azért. Nem tudom, én örülni fogok, ha elfut a gépemen, a grafika az utolsó dolog, ami zavar per pill. :D
  • High end PC #236
    Épp ezt akartam írni tegnap én is, hogy látszik a videón, hogy már van valami súlya az autónak, nem csak úgy eszement sebességgel veszi a 90 fokos kanyarokat, mint az előző jó pár BB-féle NFS részben.
    Legalább az irányítás úgy-ahogy talán rendben lesz.

Azonban az autók textúráival a látottak alapján még mindig nem igazán vagyok megelégedve, szerintem elég rondák evvel az új engine-el, meg aztán, éjszakai képeken kívül miért nem láttunk eddig nappalit? Itt van pl pár -ugyanúgy megjelenés előtti- kép a tavalyi HP-ból összehasonlítási alapnak.
    HP:

vs

Run

• Bullitt
    A bevezetőben kifejti az író az aggodalmát, hogy egy versenyjátékban a sztori nem mindig jól sül el, s kétszeri játék után is picit szkeptikus a Run-al kapcsolatban.
    Egy fokkal érdekesebb preview.
    A grafikától le vannak nyűgözve.
    Dicséri az autó irányítását, állítólag érezhető a súlya, de nem eltúlzott módon. Ő maga nem számított ilyen szintű realitásra, s ahogyan a fejlesztők, az író is a Hot Pursuit és Shift közé lőné be. Ugyanakkor kifejezi a gyanúját, miszerint különféle segédletek segítették játékát a demo alatt.
    Kicsit idegesítőnek találta, amikor a játék átvette az irányítást az átvezetők bejátszása érdekében.

• pxxl
    multiban egyik versenyez a másik lövi, harmadik-negyedik rendőrautóval üldözi :D jó móka lesz
  • Szabi1991
    "amikor a Frostbite előkerült, készítettek egy autómodellt, helikopter pedig már alapból érkezett a csomaggal. Kivitték a pályára, az egyik fejlesztő az autót, másik a helikoptert vezetette, utóbbi egyszer csak lőni kezdett az autósra. Rájöttek, hogy ez egészen nagy élmény és a motor potenciálja hatalmas."

Tehát elkezdtek Battlefield BC2-zni, remélem a véglegesben is vezethetem a helikoptert :'DDD
  • pxxl
    az jó lenne :)
  • Bullitt
    Szerintem GRiD-re fog leginkább hasonlítani az irányítás, legalábbis ugyan az a fejlesztő a fizikáért felelős, mint a GRiD-nél (Alex Grimble).
  • pxxl
    attól még lehetne :D

am nem tűnik rossznak, érdekes lesz szerintem. az irányítás meg a videó alapján nem tűnik HP-s játéktermi árkádnak.
  • [HUN]FaTaL
    Vérárkád nem fontos a belsőnézet, HPban sincs de onnan sem hiányzik.
  • pxxl
    "Lesznek kameranézetek (lökhárító, motorháztető és külső nézet- belsőről egy szót se hallunk)"

• Bullitt
    Tegnapi élő chat összefoglalva:
    Vannak más emberek, frakciók, akik meg akarnak állítani?
    Elég kevés van: lesznek rendőrök (minden városban a sajátjuk), illetve a bűnszervezet, akik Chicago-ban utolérik Jack-et.

Milyen hosszú a karrier?
    A „Run” megközelítés meglehetősen hosszú, plusz lesznek challenge-ek és egyéb nyalánkságok, melyeket karriered során oldasz fel!

Lesz Wii változat?
    Lesz, csak apró változásokat kellett tenni ahhoz, hogy a megfelelő élményt nyújtsa. Eenkívül mobilra is készül.

Csak Chicago-ban találkozhatunk helikopterrel?
    Nem, lesz még több helyen is. Konkrétum nincs.

Mekkora terület van a játékban a The Run útvonalából?
    Nyilván nem az egész. Nemzeti parkok és a régiók kiemelt területei, városait találni a játékban. Számokban beszélve több, mint 300 km.

Miért választottátok a Frostbite motort?
    Az Underground óta dolgozott Justin NFS-eken és saját bevallása szerint sokkal könnyebb a dizájnereknek új dolgokat csinálni, vagy a meglévőket módosítani. Időtakarékos és egyszerű is.

A kamera statikus, vagy lehet változtatni a nézetet?
    Lesznek kameranézetek (lökhárító, motorháztető és külső nézet- belsőről egy szót se hallunk). Próbálták úgy megcsinálni ezeket, hogy érezd az autó mozgásukat mindben. A külső nézetben pedig sokkal „mozisabb” lesz az élmény.

Tudsz több autót választani?
    A kezdéskor kiválaszthatod első autód, aztán a karrier előre haladtával feloldasz különféle újabb járgányokat, de olyan is van, hogy a sztori miatt ülsz át valami másba (mint pl. a demoban is, amikor elkötöd a rendőrautót). Különböző pontokon lehet autót cserélni.

Sok autó lesz?
    Igen, persze. A legjobb, legikonikusabb autók kerülnek a játékba. Pontos számokat és további konkrétumokat nem mondhat.

Milyen az irányítás?
    Elég sokáig dolgoztak vele, a Codemasters-től átcsalogatott Alex Grimble próbálta úgy belőni, hogy elérhető legyen a hétköznapi játékosoknak, de azért ne legyen röhejesen egyszerű, lesz benne kihívás. Néhányan az első kanyarokban még szenvedhetnek, de aztán szépen lassan megszokják és érzik jobban az autót. Nehezebbnek érezni őket, lehet velük driftelni, ha ügyes vagy.

Lesz környezeti rombolás a játékban?
    Igen, a Frostbite motornak hála lehetségessé vált. Óvatosnak kellett lenniük, nehogy véletlen túlságosan törhetőre csinálják. Pl. nem lesz falakon átszáguldás.

Lesznek előrendelési akciók?
    Természetesen, egyenlőre még tervezés fázisban van és igyekeznek olyat kitalálni ajándéknak, ami miatt tényleg megéri.

Mi volt az inspiráció?
    Sok helyről, sok formában. Néztek filmeket (pl. Ágyúgolyófutam), egyéb játékokra pillantottak rá. Aztán amikor a Frostbite előkerült, készítettek egy autómodellt, helikopter pedig már alapból érkezett a csomaggal. Kivitték a pályára, az egyik fejlesztő az autót, másik a helikoptert vezetette, utóbbi egyszer csak lőni kezdett az autósra. Rájöttek, hogy ez egészen nagy élmény és a motor potenciálja hatalmas. Épp ezért többet csináltak az egészből, mint egyszerű verseny az USA-n keresztül.

Van nappal és éjjel is verseny?
    Természetesen, ráadásul még időjárás is!

Lesznek hatalmas rendőrös üldözések rengeteg rendőrautóval?
    Igen is, meg nem is. Nem úgy, mint a Most Wanted-ben és Carbon-ban (ott a free roam miatt kellett annyi). Kevesebb vannak, de sokkal veszélyesebbek (gondoljatok a Hot Pursuit-ra).

Mióta tart a fejlesztés?
    Nagyjából 3 éve. Már előtte is dolgoztak egy évet egy NFS-en, amit aztán elvetettek (ehelyett jött a Hot Pursuit és a Criterion).

Van kapcsolat az Underground vagy Most Wanted-el?
    Nincs kapcsolat a korábbi részekkel, változtatni, előre lépni akartak, kicsit komolyabbá tenni, nagyobbá.

Milyen a törésmodell?
    Ha megnézed a videót, elég rendesen le lehet amortizálni. Körülbelül Hot Pursuit szintet lehet elérni.

Mennyi időt töltünk az autón kívül és mekkora hatalmunk van a karakter felett?
    Kevesebb, mint 10%, de nincs nagy szabadon kószálás.

Hány ellenfél lesz egy általában szakaszon?
    Néhány helyen 8-at, néhány helyen 4-et. Például autópályán többet, szűk kanyonokban már kevesebbet és vérre menő küzdelem lesz. Persze lesznek visszavető tényezők, elég csak a Chicago demora ránézni.

Mi volt a legnagyobb kihívás a fejlesztésben a korábbi részekhez képest?
    Az autók kidolgozása. Több tucat módosítást hajtották végre az autókon. Másrészt mivel eddig csak autókkal foglalkoztak, így kihívás volt új stílusba is belekóstolni.

Lesz multiplayer, illetve milyenre kell számítani?
    Nem mondhattak semmi konkrétumot.

Vannak csak szinkornizált jelenetek, tehát karakterinterakciók?
    Nem mondanak konkrétumot a sztoriról és a többi karakterről, meg akarják lepni végre az embereket. Igyekeznek az érzelmeket kiemelni a játék során.

Interjúk:

Hosszabb gameplay:
  • janihunk
    Új trailer:

Éjszakai Live: KLIKK
  • Szabi1991
    Hot Pursuit-ból 2perc után léptem ki, nem volt se belsőnézet, se manuális váltó, de még a kormányt is elég furán kezelte...
    félek ez itt is így lesz..
  • Bullitt
    A Guardian angol lap már írt egy previewt. Nagyon hosszú, a lényeg:
    Már a bevezetőben úgy jellemzi az író a játékot, hogy "Uncharted négy keréken".
    A sztoriról ők se tudnak többet: a főszereplő Jack, egy tehetséges sofőr, aki részt vesz egy San Fransisco-ból New York-ba tartó versenyen, miközben üldözi őt a rendőrség és valószínűleg valamilyen bűnszövetkezet is. A karakter maga úgy tűnik nem túl patyolattiszta múlttal rendelkezik.
    Alex Grimble-t (aki a Codemasterstől igazolt át az EA-hez) kérdezték a Frostbite motorrol, a fejlesztő pedig elmondta, a dolog azért különleges, mert könnyedén lehet vele fejleszteni, nem telik napokba egy új pálya elkészítése.
    Ezúttal a fejlesztők, művészek, gyakorlatilag mindenki közösen dolgozik a játékon, az eddigi címeknél általában külön dolgoztak, egymás munkáját alig látva és ismerve.
    Jason Delong kiemeli a Frostbite-nak köszönhető környezeti rombolási lehetőségeket, annyi akció van a Run-ban, mint még egyik NFS-ben se. Másodsorban pedig a karakterek "színészete" is különleges a Frostbite 2-vel.
    Ezúttal a történet mesélése is interaktív, ahelyett, hogy végigülnéd az átvezetőket, játszanod kell.
    Az írás alapján azzal a demoval játszott a szerző, amit tegnap láttunk.
    A QTE-k során nem mindig vagy sikerül, vagy nem alapján mennek a dolgok. Több végkimenetel is lehetséges néhány esetben.
    Az irányítást a BlackBox bevallása szerint "a Hot Pursuit és Shift közé" tervezték. Nem akarják, hogy a szim fanok 10 perc után kikapcsolják, de fontos, hogy a mezei játékosok is jól szórakozzanak.
    Az ellenfelek valószínűleg fontos karakterek lesznek, nem csak AI pilóták.
    A fő karrieren kívül lesz még több mód is, multiplayer is kerül a játékba, viszont co-op (azaz amikor valakivel együtt játszol karriert) nem kerül bele.
    Több, mint 300 km-nyi út van a játékban, tehát a 3000 km kb. 10%-a.
    Az író szerint lesznek károgók, de szerinte nagyon ígéretes a The Run.
  • Bullitt
  • szabii98
    Nahát...sztem ezmég épphogy belefér, amúgy hozni fogja a Carbon/Most Wanted feelinget szóval :D gáz nemlehet.
  • DaniellT
    a frostbite motor lehet fasza egy battlefieldnél a emberek kidolgozottsága meg a harcok miatt, de látszik ennek az nfs-nek a grafikáján, hogy a kocsik hót gázul néznek ki evvel a frostbite motorral
    most komolyan, egy autós játékban inkább a karakterek arcának-mozgásának kidolgozottsága, a robbanások, és a repülőről zúduló golyózápor a fontos, nem a kocsik????
  • Szabi1991
  • pxxl
    jah az jó lenne :)
  • Ariakus
    Sztem rengetegen nem unják még. Én ezeket a szuperjárgányokat unom (Pagani Zonda, Aston Martin stb.) és inkább rendes utcai autókat látnék szívesen. Tuningolni lehet igényesen is és nem kell egy autónak úgy kinéznie akkor mint egy fröccsöntött műanyag szarnak. Nálam a mai autós játékoknál elég nagy probléma , hogy van kb egy 20-30 db-os keménymag az autókból amik mindenhol ott vannak és már nagyon unalmas újra meg újra viszont látni őket. Jó lenne ha elővennének egy csomó kocsit a 80-as és 90-es évekből (az új NFS Shift 2-ben szerepelt is egy régebbi merci és egy bmw) és azokat lehetne vezetni az új és trendi szuperjárgányok helyett.
  • High end PC #217
    Hihetetlen, újra és újra ugyanazok a demó marketing szövegek hangzanak el az EA Black Box-tól.

Anno a részvényesek előtt nem győzték hangsúlyozni, hogy mennyire nem voltak megelégedve még ők maguk sem a Pro Street siralmas teljesítményével, és hogy majd az Undercover-ben mennyire másképp lesz, mert hogy most kétszer annyi időt fektettek bele két csapattal párhuzamosan. Ehhez képest abból még annyit se adtak el, és még rosszabbra sikerült az elődjénél.

Most itt példálóznak az Undercover-el, hogy mennyire nem tetszik nekik az sem, hogy majd most minden más lesz...mondhatnak bármit, szerintem már senki nem a demózott marketing dumájuk miatt fogja megvenni a játékot.
  • pxxl
    már unjuk a tuningot, pláne azt a streettunyingot ami abban volt. csilli villi 24" króm spinner felni, villogó neon kinnt bennt alul felül, 3 tonnányi audiórendszer, biturbó kompresszorral, 10 liter nitro, kályhacső kipuffok, és még 3 tonna műanyag body kit :D jah és ez csak egy sima 206-os volt :D

lejárt lemez hál istennek már élőben sem látni ilyen retteneteket :)
  • Ariakus
    ez a #211-esre volt a válaszom
  • Ariakus
    Jöhetnének azok is de én leginkább egy Underground 3-ra vágyok nagyon sok kocsival (nem csak szuperjárgányok hanem sima mezei utcai kocsik mint pl egy 96-os Honda Civic vagy egy Toyota Carina), plusz még rengeteg tuning lehetőséggel.
  • Bullitt
    Egy interjú.
    Lényeg:
    Az első kérdésben rögtön arról faggatják Jasont, miért döntöttek úgy, hogy ezúttal kiszállhatunk az autóból és egy külön karaktert dolgoztak ki. A producer szerint az Undercover-ben is látott "te vagy a karakter" dolog miatt kevésbé lehetett a sztorival azonosulni, beleélni magunkat, egyszerűen nem hiszed el magadról, hogy te vagy az a versenyző. Így pedig adott a szituáció és a karakter is, akivel könnyen szimpatizálhatsz, ha megismered.
    Arra �akérdésre, hogy csak QTE (Quick Time Events, amikor megfelelő gombokat kell lenyomni az átvezető jelenetekben egy bizonyos pillanatban) keretén belül leszünk az autón kívül, vagy irányíthatjuk a karaktert is, mint pl. egy GTA-ban, Steve Anthony úgy válaszol, hogy végülis igen, ám ez a QTE más lesz, mint a többi, egyedibb.
    A faggatásra, hogy mégis miben különbözik a többi QTE-től nem kapunk egyenes választ. A fő cél az volt, hogy ne csak "nézd" az átvezetőket, de Te magad játszd ki.
    Természetesen van olyan kérdés is, aminél megkérdezik, elgondolkodtak-e a GTA szerű közvetlen karakterirányításon. Steve igennel felel, s kifejti, hogy azért még mindig egy NFS-ről van szó, amitől az emberek inkább autóvezetést várnak el a játékidő nagy részében. Szerinte még nem tart ott a Need for Speed, hogy a játékmenet felét lábakon töltsük.
    Állítólag elég sokat kellett dolgozni a Frostbite motorral, hogy a The Run-hoz igazítsák.
    A sztoriról még nem mondhatnak részleteket. Nyáron várhatóak apró infók, de a teljes sztorit csak játékkal fogod megismerni. Mindenesetre elég hajmeresztő, hogy másfél hónappal ezelőtt készült el a végleges forgatókönyv.
    Az Uncharted 2-t, GTA-t, God of War-t tanulmányozták játékmeneti tippek érdekében.
    Az Undercover-t még ők sem tartják jó játéknak, és pont emiatt idén a minőségre fektették a hangsúlyt.
    Már január óta készülnek az E3-ra és szeretnék elvinni a legjobb autós játéknak és a legjobb játéknak járó díjakat.
    Több motor is szóba került a játék fejlesztése előtt, végül mégis a Frostbite lett a győztes, mert képes megvalósítani mindazt, amit kitűztek a fejlesztők maguk elé.
    Arra a kérdésre, hogy ősszel a nagy nevek mellett miért az NFS-t választanák a vásárlók, úgy válaszolnak, hogy az NFS lépett a legnagyobbat előre a saját univerzumában.
  • High end PC #212
    Jól hangzik, de akkor már lehessen benne a karakterrel gépfegyverrel mászkálni az erdőben, és írtani az ellent, miután kiszálltam vele a Porsche-ból.