2055
Need for Speed: The Run
  • Bullitt
    Új infók az eheti NFS podcastból

Semmi konkrétum, de érdekes, hogy pl. a környezet pusztítható lesz, a teaser minden jelenete ingame volt. :D
  • fery02
    EGyértelmű. :D
  • Ryder62
    "...mivel több embernek ( köztük nekem is ) ..."

Tehát nem a játék a hibás hanem a több száz user gépe. Értem. :)
  • fery02
    Ott más gond lesz.
  • Bronx South
    Ha optimalizáltalan játékról beszélünk max a GTAIV az. Időnként full graf 35-40 fps nél elkezd laggolni a játék, úgy hallottam csak amd kártyákon csinálja ezt, pedig még csak le se esik az fps. A HP nálam tökéletesen fut max graffon.
  • Ryder62
    Nem tudom de nekem már magával a névvel bajom van. Ha kijön egy NFS az vagy szar, vagy jó de valahogy mégse az igazi vagy pedig totál optimalizálatlan.

Hot Pursuitot vártam de hatalmas csalódás lett. Ment is az uninstall. De most gondolkodom hogy újra feltegyem e és adjak még egy esélyt neki legalább most már tudom hogy mire számítsak. De még akkor is optimalizálatlan marad az a rész is, mivel több embernek ( köztük nekem is ) olyan fps drop-ot produkál a játék hogy az egész versenyt azért szúrom el. Megyek, száguldok, fps 50-60 jön egy kanyar és bumm leesik 10-12 fps-re. Szaggatok mint állat próbálom bevenni így a kanyart ami nem mindig jön össze. Aztán pár másodpercel később mintha misem történt volna szalad tovább 60 fps-el. Ez mi? Mikor ezt majdnem minden versenyen eljátszotta legalább egyszer nem kicsit voltam ideges.
  • High end PC #125
    Nekem konkrétan nem az NFS-ről, csak az EA Black Box-ról van negatív élményem :D

Amit az EA Canada csinált az első öt résznél a The NFS-től az NFS Porsche Unleashed-ig, teljesen más korszak volt, a maguk idejében is elég jóknak számítottak, meg most is szívesen nosztalgiázik velük az ember.

Az EA Black Box a Hot Pursuit 2-től talán a Most Wanted-ig hozott egyfajta minőséget, aztán 2006-tól kezdett végeláthatatlan rókabőrlehúzós, minőségtelen tucatszemétté válni a széria, aminek a csúcspontja az Undercover volt a maga botrányos zár pályás motor felhasználtságával a nyitott környezetnél. Nem csoda, hogy ezek után az EA Black Box-ot a World rendszerénél tovább nem engedték, és ameddig átadták a szériát más studióknak, ő mindössze azt csiszolgathatta (teszem hozzá, ami majd 1 évvel a megjelenése után kezd úgy ahogy tartalmi játékká válni, mert amikor kiadták pénzért egy éve, tartalom nélküli, bugos, lagos, talán az Undercovernél is nagyobb szemét volt, nem csoda, hogy utána gyorsan ingyen kezdték árulni, és a mikrotranzakciókból megélni, tették ezt zseniálisan, hiszen egy rosszul sikerül játéknál is nagyobb bevételt lehet generálni ilyennel, mint magából a játék eladásokból, termelte a pénzt, és termeli még most is, gondolom nem hiába engedtél az EA Black Box-nak egy újabb rész elkészítését, bár ez csak személyes vélemény).

Persze a kitekintő korszak megint üde volt: Shift, Hot Pursuit, Shift 2... a Slightly Mad Studios és a Criterion Games feltámasztották az NFS szériát a hamvaiból, ami a nagy kérdés: a Black Box ezek után képes lesz-e megint mélyrepülésbe taszítani az eladási mutatókat, ahogy tette ezt 2005 és 2009 közt évről-évre folyamatosan, vagy képes lesz végre felmutatni valami tényleg minőségi játékot (meglátjuk, az az állítólagos kb 2 éves fejlesztés mire volt nekik elég, talán tényleg összeszedték magukat, bár, én személy szerint pesszimista vagyok)
  • Ryder62
    Számíts a legrosszabbra. Legfeljebb pozitívan csalódsz :) Elvégre NFS-ről van szó amiről mindenkinek van egy kis negatív véleménye.
  • [HUN]FaTaL
    Pontosan :D De ne legyen igazam.
  • High end PC #122
    Akkor ezek szerint a végtermék még ennél is rosszabb lesz?
  • [HUN]FaTaL
    "Ugye te is érzed, hogy ez mit jelent?"

Marketingmaszlagot, aminek köze nem lesz a játékhoz. :D
  • High end PC #120
    pár képből és mondatból teljesen felesleges bármi következtetést is leszűrnöd.

K: "Mennyire jó az autók fizikája a Need for Speed: The Run-ban?"

V: "A fejlesztő csapat keményen dolgozik azon, hogy elkészítsen egy "úthoz tapadó" fizikát"

http://www.nfshungary.hu/hirek/the_run_kerdesek_es_valaszok

Ugye te is érzed, hogy ez mit jelent?

Ami érdekfeszítő lehet a szimplán B-osztályosnak kinéző sztorin kívül: a Frostbite 2.0 motor NFS-be ültetése (nem garantált a siker, elég visszagondolni arra, milyen botrányosan optimalizálta legutóbb a BlackBox a ProStreet motorját is az Undercover-hez, pedig a két motor közt nem is volt akkora különbség, mint amire most vállalkoztak), és az Autolog átkonvertálása ehhez a részhez is.
  • Bronx South
    Én játékom lesz ? El vagy tévedve azt hiszem. Korábban én is írtam hogy az Undercover egy rakás szar volt, ez alapján biztos nagy kedvencem lehetett. Továbbá az Undercover óta a Shift 1 -et, és a Worldöt néztem meg kipróbálás szinten, de egyik se jött be, így azóta egy db NFS volt amit meg is vettem és toltam, mégpedig a HP.

Mindenesetre Black Box ide vagy oda, pár képből és mondatból teljesen felesleges bármi következtetést is leszűrnöd.
  • High end PC #118
    Nyugi, ez a te játékod lesz.
    Undercover-féle sínautóka, jó fajta.
  • Bronx South
    "Korszerű szemkápráztató grafikával, korszerűsített fizikával"
    "Szerintem nagyot ütne."

Biztos ?

"a kocsilistát az elmúlt tízen pár év új Porschei modelljeivel kiegészítve"
    "Szerintem nagyot ütne."

Max neked.
  • High end PC #116
    Porsche Unleashed 2-őt akarok, de most már tényleg. Korszerű szemkápráztató grafikával, korszerűsített fizikával, és a kocsilistát az elmúlt tízen pár év új Porschei modelljeivel kiegészítve, mind zárt, mind nyílt pálya részekkel.
    Szerintem nagyot ütne.
  • fery02
  • Bullitt
    Szerintem meg az. A render és artwork ennél fényévekkel szebb szokott lenni. Ez kb. olyan grafika, mint ami a GRiD-nek vagy DiRT-öknek van. :)
  • pxxl
    ez nem ingame kép a nyakamat rá
  • Bronx South
    Nem rossz a grafika. De hogyha bele lesz dolgozva az összes nagyváros ahol végig haladunk, ez egy kicsit húzós lesz nem ? Mert ha a városok pontos másai lesznek a játékban akkor az nem lesz semmi.
  • Bullitt
    Egy új kép:

• pxxl
    hát ja elég fos volt :D meg érdekes, hogy akkor váltottam monitort, és fullhd-ban jobban futott mint elötte 1280x1024-ben
  • [HUN]FaTaL
    Mondom 48xx széria. Nem 8600GT... BUG, érted?:D Nem tudom érthetőbben leírni és az első patch javította.
  • Bronx South
    Hát akkor valószínüleg a kis felbontás produkálta nálam a 30 fps-t.
  • [HUN]FaTaL
    Nem kéne hülyeségeket írkálni. A Shift 1 legendásan szar volt a HD4xxx-eken amíg nem jött a patch még 4870el is képes volt 15 fps-t produkálni.
  • Bronx South
    A Shift 2 -t már nem toltam, de az egyet igen. Akkoriban még a régi gépem muzsikált (dual core, gf8600gt, 2gb ram) minden maxon 4x -es élsimítással kb. 30 fpsem volt 1024x768 -ban. Patchet nem használtam mert amire kijött már sehol nem volt a gépemen a játék. Ha az én régi gépem szintjét nem üti meg a tied akk részvétem.
  • Ryder62
    Aha, kezdjük ott hogy a Shift 1-nél is ugyan ez volt a probléma. 15-20 fps-sel futott. És érdekes ahogy feltettem a patchet már lett 50 fps. Ezekután ne mondja senki hogy haladni kell a korral meg venni a i7-es procikat. Ha szarul írják meg vagy nem tudnak optimalizálni arról nem a gépem tehet.
  • Bronx South
    De azé a World nick ott fityeg az aláírásodban. :D A felsoroltjaid közül egyik szintjét nem üti meg a World. Az tény hogy az Undercover egy szar, de a Shift 1 - 2 -ről ez nem mondható el, csak én nem szeretem a pályaversenyt. HP -ról meg nekem nem a Burnout jut eszembe, hanem az első NFS részek, a HP visszatér a gyökerekhez.

"Csak patchel játszható." - És szerinted miért adnak ki egy játékhoz patchet általában ?
    Továbbá olyan játékokról amik nem indulnak el a gépemen, még csak véleményt se alkotok. Ha valaki nem halad a korral az nem a játék, vagy a fejlesztő hibája, és mostmár mokány gépigényű játékok fognak jönni csak. Ha játszani akarsz 4 mag, 4 giga ram, és vmi erősebb vga alap. A GTA IV -el mostanában kezdtem el játszani, mert mostanra értem el azt a szintet hogy játszható minőségben fut a gépemen. Vársz, váltasz, vagy játszol mással, 2011 -et írunk már.
  • Csokis
    Nem mindig. Hot Pursuit-ot sem Xbox 360-on demózták, hanem PS3-on, mert az volt a fejlesztési platform.
  • [HUN]FaTaL
    Kit érdekel a steam, nem teljes statisztika.

#99: Ez meg a másik :)
  • lolSL
    akinek meg nincs pénze egy 15 ezres gf8800 szintű kártyára az ne akarjon 2011-es játékkal játszani.
  • lolSL
    tévedés

Windows 7 64 bit39.47%
    Windows XP 32 bit 21.31%
    Windows Vista 32 bit 12.39%
    Windows Vista 64 bit 11.59%
    Windows 7 10.39%
    Windows XP 64 bit 1.07%

(steam stat április)
  • Prince23
    Úgy is Xboxra preferálnak mindent, az meg még mindig dx9 szint :D
    a nagy bemutatókon azon fogják tolni, megjelenés előtt, mint mindig.
  • Ryder62
    Engem már nem is érdekel. Az utolsó 4 nfs totál szar volt valamilyen téren. Undercover: hagyánmán, sínautó. Shift: szar optimalizáció és a fizika sem 100-as. Csak patchel játszható. Hot pursuit: burnout féle vadság ami rohadtul nem áll jól neki. És ebbe is belelehet kötni optimalizáció terén. Shift 2: Passz, mentem két kört 20 fps-sel aztán uninstall. Úgyhogy idén sem lesz másként. Vagy a játékmenet lesz megint kuka vagy olyan jól optimalizálják megint pc-re hogy egy i7-es konfig kell ahhoz hogy a menüben navigálhass. Ja, és nem pesszimista vagyok csak realista.
  • csizihungary
    Példát vehetnének optimalizáció terén a Dirt 2-ről.
  • [HUN]FaTaL
    A usereknek legalább a fele XP-t használ, az EA nem fogja maga alatt vágni a fát. Jobban is teszi, mert a Black Box nem tud optimalizálni...
  • Bronx South
    DX10 ?? DX11 -et akarok !!!
  • janihunk
    Figyelj senki nem a Magyar piacra dolgozik konkrétan. Szerintem külföldön már alig van egy két embernek DX9-es gépe. El vagyunk maradva anyagilag ez köszönhető a kormánynak és a gazdaságnak. Ennyi. Sok embernek nincs pénze megvenne egy DX11 es karit Sőt vannak fontosabb dolgok is és természetes hogy a család az első anyagi szinten nem a PC. De ha most el kezd valaki spórolni havi 3-4K-t akkor novemberre összejön a rávaló (ha csak vga kell). Én is nehezen szántam rá magam de kb 3-4 hónap alatt lecseréltem apránként a 2005 gépemet. Nem azt mondom hogy korszerű de alig alig van olyan játék ma ami ne menne fullba. Én max 45K ból kihoztam a gépem mert a használt is ugyan olyan jó mint az új csak oda kell figyelni vásárlásnál és ennyi.
  • Ryder62
    Így van. Ezért nem értem hogy minek alá egy ilyen motor. Mert hiába szép és lehet ( jobb esetben )rombolni ha a játszhatóság a béka segge alatt van. Amúgy meg alig van pár játék ami only dx10 11. Pl egy shooter cuccnál megértem ha váltanak (Battlefield 3) de az NFS mindig is alacsony gépigényű volt és így sok emberhez eljutott. Ráadásul az EA-ról (meg az NFS-ről) sok embernek megvan a vélemény. Sztem így is egyre kevesebb NFS fogy. Ha meg only dx10-11 lesz a legújabb nfs akkor az EA egy olyan mérhetetlen csapást mér maga alá hogy mikor földet ér hatalmasat fog koppanni.
  • janihunk
    Ez így van.