6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
Gunslinger #279 Zsír. Igazából a nagy része tetszik. Jó lenne ha át lehetne szállni bárhova, akár az állomásokra is és ott is interakciózni, ha már ez lesz a módja a saját hajó irányításának is. Annak különösen örülök, hogy nem lesz SETA, azt mindig is nagy baromságnak tartottam, de persze sikerült megszokni már az X-BTF idején, igazából lehet hiányozna, ha a játékmenet nem lenne radikálisan különböző a korábbi X-ektől. -
tomonor #278 faq
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=300884 -
Pares #277 Erről van szó, ez is a céljuk az egésszel, és ennek rendkívül örülök. -
Borg18754 #276 legalább kicsit több élet lesz a játékban. -
tomonor #275 Hehe, még jó hogy én irányítottam a hajót BC-ben ha tehettem. De itt most az lesz a helyzet hogy a hajót te irányítod ÉS ott lesz melletted a legénységet, akik valami célt biztos hogy szolgálnak majd, mint ahogy említették a vidiben is: felbérled a manager-t, hajódon míg szállítod kiismered, beszélgetsz vele, majd az állomáson lerakod, és elmondod mi a dolga, stb stb. Ez eddig új és valahogy mindig is erre vágytam egy spacesim esetében. -
Gunslinger #274 A ST Bridge Commander nagyon jó példa, ha ilyesmi lesz az irányítás, azzal ki tudnék egyezni. Az nem céltalan bolyongás a hajón, csak a hídon ültél, de meg kell hogy jegyezzem, hogy hotkeyk segítségével tudtál kommunikálni gyorsabban a tisztekkel, akár külső nézetből is a lassú rájuk nézegetés helyett és ez viszont gyakorlatilag csak annyiban különbözik az eddigi X-es metódusoktól, hogy Betty helyett 4 másik hang nyomta az előre raktározott választ, ami semmiben sem volt dinamikus.
Single playerben küldetések közben elég jól használható volt (illetve csak ott), de a harci irányítás nagyon nehézkes és rossz volt így, relatíve sokat toltam a Bridge Commanderrel multiban is és nem is rosszul, és lefogadom, hogy 100-ból 100-an csak a manuális irányítást tolták, a legénységgel szöszmötölés nem hogy hatékony, kifejezetten káros és használhatatlan volt harc közben.
Ez a bolyongok a hajón és csak úgy unalomból beszélgetek az NPC legénységemmel nekem kicsit olyan mintha képzeletbeli barátainkkal beszélgetnénk, elég geek és véletlenül sem lehet egy lapon emlegetni a quest szintű NPC interakcióval, mely a sztorit hivatott előmozdítani, de eddig ilyen volt is az X-ben, még ha annyira részletesen nem is volt kidolgozva. -
tomonor #273 nem, említették hogy a szabadkezú modolhatóságot bent hagyják. -
mindero #272 Én jobban aggódok a moddolás miatt. Remélem nem lesznek hardcode-olva ezek a dolgok. -
#271 Szerintem Tomonor arra gondolhatott az STO-val, hogy mivel az MMO, az emberek többsége úgyis más emberekkel fog játszani, ezért maga az NPC kisebb hangsúlyt kapott. Bridge Commander-ben (vhonnan még le lehet tölteni a demot) pedig más NPC-kkel kellett állandóan kommunikálnod, így sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek az AI csiszolására. Rebirth és Bridge Commander között pedig évek teltek el, az engine-t állítólag 2007-ben kezdték el hegeszteni, így nem hinném hogy 4 év alatt csak a lábukat lógatták. Az is meglehet hogy ez a funkció csak opcionális lesz.
Lényeg a lényegben, tényleg nem kellene már most eltemetni; max nem preorderelitek, hanem megvárjátok a demot/a preorderesek véleményét. -
#270 Es ? Mire akarsz kilyukadni ? Nem attol jo egy jatek, hogy MMO vagy sem.
Az meg teljesen erdektelen honnan meritettek az otletet, mindossze az lett leirva hogy lattunk mar igergeteseket ez iranyban, mas jatekoknal es azt, hogy teljesen felesleges szimpla pixelhalmazkent beultetni valamit a jatekba, aminek mas funkcioja nincs.
Mondok erre egy jo peldat. Eve Online Captain Quarter. A keszitok hu de oda voltak erte, ugy reklamozzak, mint valami nagy dolgot. Az erteket pedig megmutatta a jatekosallomany ennek a "hangulati" ertektelen elemnek, a jatekosok tobb mint 90%-a kikapcsolja.
A DarkStar One-rol pedig mar leirtuk tobben is a velemenyunket.
Ha olyan lenne a X Rebirth,mint az, akkor meg is assa a ceg a maga sirjat, mert annyira rossz iranyba mennenek es ugyanugy megbukna mint a DSO. -
tomonor #269 Star Trek online az egy MMO. Ez itt egy singleplayer.
Honnan merítették az ötletet? Star Trek: Bridge Commander-ből.
Ott két opciód volt: vagy te vezeted a gigantikus hajód ha eléggé ügyes vagy, vagy pedig rábízod a személyzetre miközben parancsokat osztod nekik, hogy mit hogyan csináljanak. Mindkettő teljesen bevált, rohadt nagyot dobott a hangulaton, érezted hogy a hajód szabályszerűen tele van élettel, míg az X univerzumban az npc hajóid max annyiban közölték veled hogy valós személy ül benne, hogy megváltoztatták a pilóta nevét a tiédről valami véletlenszerűre, de az se mindig működött.
Most pedig el lehet felejteni a command console-t, és mindenkivel beszélgetni kell. Sokkal jobb lesz szerintem, habár ízlések és pofonok.
Mindenesetre ti most nagyon leírjátok a játékot ezzel, hogy fídeszar csak egy hajó lesz. Említették hogy "your ship can be altered" tehát köbö úgy lesz mint a darkstar one-ban. Ha akarod cirkálót alakítasz belőle, ha akarod teherhajót. -
Pares #268 Kicsit elhamarkodottan írtok le valami olyat, amiről eddig csak annyit tudunk, hogy lesz. Az hogy milyen formában, milyen lehetőségekkel, nem tudjuk, de... én nem vitatkozom... ha nektek már így előre nem tetszik, akkor ez van.
-
r4pt0r #267 Szerintem is teljesen hülyeség ez a cucc, az első 4 alkalom jó lesz utána már csak felesleges cucc. -
#266 Persze, hogyne. Ketszer lemesz hozza, ketszer jonapot kivan es elfelejted, mert annyira felesleges. Ez am a hangulat. -
Pares #265 Már hogyne lenne funkciója: hangulat. Nekem speciel rohadtul nem tetszik az, ami jelenleg az X játékokban van, hogy minden hajó teljesen üres, de még csak hangok sincsenek bennük. Számomra rettenetesen illúzió romboló tud lenni. Ha tényleg fog lehetni mászkálni a hajón (ami ezek szerint nem lesz kicsi), fog lehetni beszélgetni a legénységgel (kötve hiszem, hogy a beszélgetéseknek semmi értelme nem lesz), akkor tényleg olyan érzésem lesz, hogy igen, ez az én hajóm. -
#264 Ezt mondtak a Star Trek Oninera is, sot ott meg az otletek kozott az is szerepelt, hogy kulon kihatassal lesz a hajora a szemelyzet.
Aztan lattuk mi lett belole.
Az meg szerintem teljesen felesleges feature, hogy elsetalsz a hajo masodik szintjere, aztan ott egy pixelhalmaz jonapot kivan neked, mikozben semmi mas funkcioja nincs. -
Pares #263 Jaja, ez a fícsör nekem is nagyon várós. -
tomonor #262 Hmmm. A hajónkon körbemászkálhatunk, beszélgethetünk a csapatunkkal, élhetjük rajta az életünket. Én ezt már vártam annó.
Hát valamit valamiért. -
Gunslinger #261 Ez így van, de amíg nem látom tanúbizonyságát, addig ha nem baj nem tapsikolok az egy hajós ötlethez. :-) -
tomonor #260 Na én meg rossz kommentre írtam. Tényleg szép vasárnap. -
tomonor #259 -
tomonor #258 Nekem semmi bajom vele, sőt. Csak volt aki kételkedett bennem meg az állításomban még korábban. -
Pares #257 A kulcsszó az EDDIG. Az, hogy eddig nem működött jól, nem jelenti azt, hogy a teljesen újradolgozott játékban sem fog. -
Micsu #256 capital helyett csapatot olvastam, szép vasárnap -
Gunslinger #255 Mondjuk átszállsz? -
Micsu #254 és azt hogyan tán klónozod magad? :D -
Gunslinger #253 Ezzel a parancsolgatással eddig az volt a legnagyobb probléma, hogy azonos teljesítményű hajók esetén, pl. M2 vs. M2 ütközetnél 99.9% volt, hogy mindkét hajó elpusztult, semmiféle kikerülő manővert nem produkált a gép, az oldalazásra képtelen volt eddig az X sorozat, csak manuálisan ment. Felálltak szépen egymással szemben lőtávolságra, ott nullázták a sebességet és lőttek, mozgás az csak elkerüléskor jött elő.
Nem vették figyelembe azt sem, hogy olyan szögbe álljanak be, hogy az elülső ágyúk mellett netán az oldalsó és fölső ágyúsorok is rálássanak az ellenfélre és ez sajnos hardcoded, semmiféle mod ezen nem tud javítani. Az X sorozat ütközet szimulációja egy nagy nulla, csak nyomasztó tűzerő ellenében tudsz olyan eredményt felmutatni, ahol több hajót is megtartasz, legalábbis én nem szerettem sosem M1/M2/M7 osztályú hajókat elveszíteni, még M6-ot is csak súlyos szájhúzás mellett áldoztam be, tök mindegy hány száz millió credit álldogált a számlámon.
Amíg ennek javítására nem lesz garancia én biza nem örülök a csak parancsolgatás útján levezényelt ütközeteknek.
A másik meg az OOS combat, arról inkább ne is beszéljünk, két féle hajót elég volt tartani és azzal bármi kilőhető volt. Az már önmagában mennyire szarul van kódolva, hogy OOS és IS harcra teljesen külön konfigurációkat kell tartani, már ha az ember mindig nyerni akar. -
r4pt0r #252 Mert én akarom irányítani a saját capitalomat és nem parancsokat akarok osztogatni. -
#251 Attól függ; ha azt az 1 db hajót főleg képességeiben jelentősen változtatni tudom majd (tehát nem vagyok pl. egy Mamba típusú járgányhoz kötve a fejlődés során, hanem lehet mondjuk Nova vagy Perseus), akkor jó az az 1 db hajó is. Előző X-ekben pont azt szerettem, hogy válogathattam milyen típusú hajót választok az adott küldetéshez. Ha itt pl. tudok rá venni különböző, szignifikánsan eltérő modulokat, akkor nem fog zavarni senkit (gondolom). -
Pares #250 Egyébként nem tudom, miért olyan nagy baj az, hogy egy darab, kifejezetten player ship van csak. Így is lehetnek majd más hajóink, csak azokat most nem fog lehetni közvetlenül a billentyűzettel irányítani, csak parancsokat adni, de azokat részletesen. Eddig se volt valami nagy dolog az irányítás, mivel cockpit nem volt, legénység nem volt... -
Pares #249 És? Az az érdekes, amit közvetlenül utánna mond, és ez alátámasztja azt, amit én írtam: Egy hajó lesz, de lehet benne mozogni, lehet fejleszteni, van legénység, stb. -
tomonor #248 "First of all, there will be only one playership in the new game"
Mondtam én :3 -
r4pt0r #247 Hát ez így egyelőre csalódás. Lehet ebből max csak egy akciós steam vétel lesz 2 év múlva. -
#246 Hűha, jó látni hogy itt azért zajlik az élet :)
Mondjuk én nem vágom a németet annyira ezért én
inkább ezt nézegettem - bár nekem minden eye candy jó a Rebirth-ről :) -
#245 Valóban. Hasonlít az előző videóra, azt hittem ua. Megesik. -
#244 Nehez lett volna, hiszen ezt a GameComon mutattak be augusztus 18.-an, mondjuk kicsi trollunk biztos a jovobe lat. :D
-
Gunslinger #243 Ez még tuti nem volt. Köszi a videót.
Eye candy az nagyon lesz, kérdés, hogy a játékmenet hogy fog alakulni. -
tomonor #242 Én nem tudok róla, pedig minden új kommentet csekkolok. -
mindero #241 Szerintem ez még nem volt. -
#240 Pár hónappal ezelőtt be lett már linkelve párszor normális minőségben:)