6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • Romeo One
    Vagy akár transzportersugárral is pakolhatsz, éppúgy, mint egyik hajódról a másikra. (Transporter device segítségével.)
  • tomonor
    ha jól emlékszem, a DarkStar One játékban az áruszállító csak az állomás mellett parkolt le, utánna kijöttek a botok az áruval, felpakolták a konténereket, és ment is tovább.
  • SaGa Jr
    Azért ez értelmezhető másként is, nem csak úgy hogy nem lehet leszállni. Értemezhető akár úgy is, hogy nem kell majd azért leszállni állomásra hogy ott árút vegyél fel és elvidd máshová. Magyarán dokkolhatsz majd (nem írja azt semmi hogy úgy egészében véve felejtsd el a dokkolást), csak a kereskedelem nem úgy fog zajlani mint eddig, tehát nem állomásról manuálisan bevásárolva. Lehet hogy trader-eken keresztül fog majd zajlani a dolog. Te felbérelsz egy kereskedőt, emgmondod mit és mennyiért vegyen és hogy hová szállítsa le és nem neked kell ezeket végezned. Maximum majd kísérgeted a hajót ami a cuccokat szálíltja és nem a te gépedben lesz kivitelezve a dolog.
  • r4pt0r
    Nagyon sok minden van amiről szó volt és más mint régen, szóval egyelőre várjunk valami ingame videt, mielőtt lemondunk róla. :D
  • mindero
    Ettől kicsit megrémültem:

"How trade is done is even different. There's no landing to pick up wares and take them elsewhere. "

Lehet h nem lehet az állomásokra leszállni?
  • Romeo One
    Miért lenne olyan sok idő? 1-1 szektort jól felkészülve ki lehet pucolni 1 óra valósidőben...
    Hogy a bolygók nem modellezett lakosságát már nem? És? A valóságban is egy ország meghódítása a hadsereg megsemmisítésével kezdődött, a lakosság nagy része maradt, és ez pont megfelelne itt is.
    Én a legutóbbi startnál megpróbáltam valami ilyesmit vinni, de a kalózok, akikkel barátkozni akartam, mindig lőttek rám, és a respawn miatt hiába lövök szét akárhány hajót egy fajnál, az újra ott lesz valahol. Ez sem életszerű,, mert azt feltételezi, hogy egy adott faj végtelen erőforrással rendelkezik, és akármennyi hajót bármikor újra elő tud állítani.
  • r4pt0r
    Igazad van, holnap lesz a nagy nap. Most már én is tudom. :D
  • Pares
    Majd holnap... ezt már igazán megtanulhattad volna!
  • r4pt0r
    Mindig azt írják pár nap és új info. Ha esetleg még jön is akkor meg csak németül. Van még mit tanulni, a nagyobb cégektől. :P
  • mindero
    Akkor nem én vagyok az idióta
    Ha jól vettem ki a fórumról akkor frissebb infók júniusba várhatóak.
    Mondjuk ha az is olyan lesz mint ez a mostani akkor inkább nem mondjanak semmit.
  • Pares
    Sok értelme nincs, de azért jót nevettem ezen a szövegen. Google fordító mindig megmosolyogtat...
  • tomonor
    hát ennek így tényleg nem volt sok értelme.
  • r4pt0r
    Valami olyasmivel csinálták, ezért várok valami "hivatalosabb" fordítást. :D
  • mindero
    Bár aztán írnak egy olyat:

"Also with the Capital-Ships, by the way – that there is still, one steers them only no more directly from the bridge. What is there, no comparison is likewise too former. Not only in graphic regard, but in view of the functions of the ships. We distribute now, however, for instance, better, while we do not kill the player immediately with the whole range of the play. "

De ez fogalmam sincs mit jelent konkrétan. Mintha Googel fordítóval csinálták volna.
  • r4pt0r
    Én is azért várom hogy most mi van, mert ha elcseszik a nagy hajókat nekem, akkor ez nem az én játékom lesz. :P
  • mindero
    Nekem mondjuk pont a nagy hajók miatt tetszik ez a játék. Ha nem lehet rombolókat vezetni (csak ilyen kis vadászokat -mint az összes többi játékba) akkor bukta.

Persze ha úgy lesz Tomonor ahogy mondod, és közvetve mégis irányíthatjuk őket akkor oké. De én se ezt vettem ki a szövegből.
  • r4pt0r
    Hát majd kiderül. Mindenesetre még nincs hivatalos fordítás, mert mindent németül adnak ki, és a fórumon fordít pár ember...
  • tomonor
    Még nem olvastam a főcikket, ebből a mondatból következtettem arra amit mondtam:

"One example: In previous games you could steer the capital ships on your own, from the bridge."
  • Borg18754
    itt nem csak annyit írnak hogy nem lesz capshipeken streering? vagy valahol még írták az oldalon ezt a parancskiadásos dolgot? :D
  • NONPLUSZULTRA
    A Centaur MK3 a kedvencem...
  • tomonor
    vezetni fogjuk tudni olyan formában, hogy benne ülünk, és a hídon lévő embereknek adjuk ki a parancsokat hogy merre forduljunk. Kezd tetszeni a dolog :3
  • r4pt0r
    Krawall.de : On what points did you muck the game out?
    Bernd Lehan: I mustn't say too much on this. One example: In previous games you could steer the capital ships on your own, from the bridge. You cannot do this any more. It was some content which didn't make lots of fun. Of course, it was cool. That was why we did it in the previous games. But somehow it was something what could only be seen by a small part of the players, and those, who had got so far, didn't do it (steering the capital ships) for a long time. And such things won't be included this time.

Késő van, de ügye nem azt mondja hogy nem fogunk tudni cap shipeket vezetni?
  • r4pt0r
    A az ego fórumán lefordítottak egy 3 oldalas interjút, amit Bernd Lehanel készítettek. Nem másolom be mert sok lenne, de van benne pár érdekes dolog.

A legfontosabb kérdés, ami mindig vita tárgya a multi. Nah az nem lesz benne semmilyen formában.
  • Gunslinger
    És tényleg minden esetben hagytad is veszni a Centaurt? Vagy csak eljátszottad aztán úgy is visszatöltötted 2 perc múlva? :-)
  • NONPLUSZULTRA
    Én pl XTM-ben mentőcsónaknak használtam a Starburst-ot a Centaur MKIII-asomhoz. Ha már nagyon amortizálódott a Hull akkor el lehetett pucolni a Starburst-el és ez számomra életszerűbb mint az újratöltés :)
    De valóban minden játékosnak mások az igényei és általában megtaláljuk azt a Mod-ot, vagy Script-et ami ezeket az igényeket kielégíti ;)
  • kobra223
    hát igen nem vagyunk egyformák. mindenki más szempont alapján itél :)
  • Gunslinger
    Nekem ez a része pont nem hiányzik. Vadászok dokkoltatására ott vannak a TM-ek, ha valakinek nincs pénze meg reputációja M7-re vagy M1-re.
  • kobra223
    na mindegy de jó lenne ha vissza hoznák ezt a lehetőséget mert a tc-ből nagyon hiányolom ezeket
  • Gunslinger
    Sosem lehetett Reunionban bedokkolni vadásszal Centaurba, az az X2 volt.
  • kobra223
    nem volna rossz bár vissza sírom azt az időt amikor egy split raptorba be lehetett dokolni egy m6 al a reunionban meg egy sima vadásszal a centaurba :(
  • Gunslinger
    Kíváncsi vagyok, hogy a hajóosztályok átmennek-e valami változáson.
  • mindero
    Ennyi nekem már elég is lenne.
  • tomonor
    Nos... Egész jónak ígérkezik eddig.
  • Borg18754
    "-ships can have external upgrades/components that are destroyable "

erre vártam :D így már nagyon jó lesz hajókat lőni legalább nem csak annyit kell ügyeskedni hogy találd el a hajót hanem a fegyvereit pajzsgenerátorát meg hasonlókat lövöd majd :D
  • r4pt0r
    Feltettek még egy 10 perces videt, ami szintén német, de ezt fordította valaki:

some infos from vid:

-universe will be bigger (km wise) with lone hidden places and stuff to find (unlike in previous X)

-ships can have external upgrades/components that are destroyable

-story wise: An event caused the shutdown of quite a few gates, so many were isolated. The games starts about 10 years or so after that event in one collony. (sounds like there is only one gamestart then)

- the menu thingy again: instead of having a textside with several options you have a subordinate who you can talk to (applies to stations as well),

- you still can build stations (for those expecting a freelancer^^)
    Killjaeden
  • Gunslinger
    Akár lehet az is.
  • r4pt0r
    Ez talán egy nagyobb hajó "cockpit" nézete?
  • r4pt0r
    Igen én is örülnék ha nem lehetne pár óra alatt, bármit megvenni, hanem tényleg meg kéne dolgozni érte. Ha meg ideje is lenne a gyártásnak az még egy plusz pont lenne. De elvileg a napokban kapunk majd új infókat (bár ebben mostanság kételkedem). :D
  • mindero
    Hát ez eddig nem sok info, nagy mellédumálás az egész. Bírom ezeket a milliós számokat, mégis mi értelme van? Inkább legyen 200 NPC, de azok legyenek kidolgozva.
    Azt hittem mutatnak majd valami jó kis harcolós videót, meg űrhajókat, interfészt, stb...
    Jó ha jövő karácsonyra kész lesz.
  • Gunslinger
    Köszi.

Hát ez így nem sok. A több millió npc kicsit durván hangzik, biztos egymás klónjai lesznek és az interakció ki fog merülni egy néhány változós sablonban, ahogy most is, pl. merre van a legközelebbi shipyard? :-D

Azt mondjuk üdvözölni tudnám, hogy a nagyon nagy hajók beszerzése (M7 és felette) és űrállomások építése sokkal sokkal nehezebb és hosszadalmasabb lenne, hogy már nagy szónak számítana, ha van a játékosnak két űrállomása meg egy fregattja. Ez a semmiből felhúzunk egy leverhetetlen flottát, csak pénz kérdése téma nagyon nem reális. Semmi nem gátolta meg eddig a játékost abban, hogy vegyen egyszerre húsz M2-es rombolót, ha volt elég pénze és reputációja, pedig ezeket le kell gyártani, olyan nincs hogy egy faj készleten tart ennyi nagy hajót várva arra, hogy majd egyszer valaki megveszi. Meg kelljen rendelni és mondjuk 200 ingame óra múlva érte lehet menni, ahogy mondjuk a PHQ-ban is gyártva van.