6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • tomonor
  • Pares
    *lehet választani.
  • Pares
    Figyi, ha a játék elején több fajta hajóból és/vagy a játék során külsőre és belsőre is 10000 képpen lehet majd módosítani, plussz lehet benne mászkálni, sőt legénysége is lesz, akkor sokkal nagyobb élményt fog nyújtani, legalábbis számomra. Egyszóval egy darab szuperül kidolgozott, kedvünkre módosítható hajó szerintem ezerszer jobb, mint az előző x részek statikus, lakatlan konzervdobozai.
  • r4pt0r
    Felkerült az oldalra 3 új kép. Bár nem sok mindent lehet rajtuk látni. :D
  • Gunslinger
    A Darkstar One szerintem is nagyon gyenge alkotás volt, a zenéje nem volt rossz, bár az X-nek jobb van. Az ilyen egyszerre egy hajós Elite klónok közül sztem a Freelancer volt a legjobb és ahhoz is volt egy tonna mod, de egyikben sem volt az megoldva, hogy egyszerre több hajót irányíts, de legalább át lehetett szállni olyanba amit meg tudtunk venni.
    Nem örülnék neki, ha visszatérnénk az X-BTF szintjére, ahol ugye volt egy hajónk, az XS, vásárolhattunk kíséretnek meg szállítónak másik hajót, de azokba nem ülhettünk át és az XS moddolása is kimerült a pajzs, fegyverzet, hajtómű, néhány szoftver tuningolásában, de külsőre mindig ugyanúgy nézett ki.
  • tomonor
    Majd meglátjuk.
  • Micsu
    ""Egy cockpit lesz a játékban" "

ha neked ebből az jön le hogy 1 hajót lehet vezetni akkor van még mit javítani a szövegértelmezéseden
    valszeg nem pazarolják az időt hogy minden hajónak külön belső nézetet csináljanak habár ez eddig egyik rész erőssége sem volt a 3.ban pl cockpit sem volt mégis több hajót lehetett vezetni/birtokolni
    egyébként meg modderek ezt a "hibát" mindig orvosolják
  • Jakuza001
    Nehez is elfelejteni, milyen gyenge dolog volt a DarkStar One.
  • tomonor
    Ugyan egyetlen hajó az nem olyan rossz dolog. Aki játszott már a Darkstar One-al az tudja hogy miről beszélek.
  • tomonor
    Irányítás valszeg abba fog kimerülni, hogy birtokoljuk a hajót, tehát utasíthatjuk hogy hova menjen.

Perpillanat én is keresem a hivatalos infót, de már azzal hogy "Egy cockpit lesz a játékban" azzal már ezt a tényt meg is erősítették, ráadásul mindenki erről beszél.
  • Micsu
    nem létezik hogy ne lehessen venni más járműveket, ha már irányítani tudjuk őket akkor valszeg átszállni is áttudunk
  • r4pt0r
    Szerintem nem igaz, legalábbis reménykedek benne. Mert kül kereshetek egy másik játkot. :D
  • mindero
    Ezt én is hallottam, de honnan van az infó? Hivatalos?

Mert ha igen akkor
  • tomonor
    Hmm, úgy néz ki hogy valóban csak egyetlen hajóval furikázhatunk majd az egész X univerzumban.
  • Gunslinger
    Kvíz játék: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=305870
  • Gunslinger
    Képhez tartozó szöveg:

The module you see is an ore refining module. It receives unrefined ore and processes it into refined metals.

The raw materials for this module (ore rock) can come from different sources and you as a player can play a very active role in this, if you like. But that’s perhaps another story for a later issue of X-Universe News.

The station module you see here is not small. It is exactly 1900m long in fact. But what you see here is still just one small module inside a station complex that can be much much bigger.

X Rebirth will allow you to build many different types of station. Many of them can eventually be expanded to contain an ore refining module. That’s when you will have one (or more) of these production lines visible in your station.
    The result is that you can see precisely what’s going on inside your mega complex. Is it producing right at this moment? Well you can ask the manager who helps you run the station, or you can just fly past it and see for yourself.

And this is all of course only one example. The whole economy works like this. You can physically see what’s going on and you can interact with these modules. Analyze the production, sabotage your competition or just check what a competing station is really producing.- Toastie
  • BuriP
    Azért panaszkodni volna okunk, a játékról alig csurran-csöppen valami infó. Néha kiszúrják a szemed egy képpel ami ezerrel több kérdést vett fel mint amennyit megválaszol, konkrétumok meg semmi.

Remélem legalább egy Benchmark-demot kidobnak valamikor a közeljövőben.
  • mindero
    Hát nem panaszkodhatunk, át van gondolva a dolog.
  • Gunslinger
    Ore Refining Module termelő űrállomáshoz

• Romeo One
    Miért kellene aggódni? A Storyline-ban nem kapcsolható ki, csak ha azon kívül indítod a gémet. Ott megint nem kell aggódni, ha kinyírtál valakit, és nem tudod valamelyik küldit megcsinálni, magadra vess.
    A koncepció: Trade FIGHT Build Think
    Ebbe bőven belefér a Khaakok, a Xenonok, vagy a kalózok kiirtása. És mivel a programozás ugyanaz, akkor már lehet ellenség valamelyik más faj is.
    Sztem nem kell ehhez túl sok munka, és azt hiszem, nem csak nekem tetszene a custom módban ki-bekapcsolható respawn.
  • tomonor
    nos, mondjuk megoldhatták volna egy külön gamemode fajtában, hogy ne keljen a küldetések inkompatibilitása miatt aggódni, lekapcsolták volna a főbb szkripteket és a sztorit, és talán úgy esetleg működött volna a dolog. Ám mint mondtam az X sorozatnak eddig nem ez volt a koncepciója.
  • Romeo One
    No, a HSZ-ed második része azért pont megvan. A repu csökkenésével egyre kevesebbet érhetsz el az adott fajnál. Aztán a már csak a külső szektorokban kereskedhetsz, a belsőkbe be sem mehetsz. Először csak a reguláris erők lőnek rád, majd mindenki, aki az adott fajhoz tartozik.

Tomonor: Az eredeti történetben is megjelenik ez, mégha korlátozottan is. Csak a khaakokat, csak az X-Univerzumból, és nem közvetlenül, hanem a storyline alapján automatikusan. Éppen ezért lehetne opcionális.
    De ez a játék deklaráltan a játékstílus szabadságáról szól. Storyline-on kívül miért ne lehetne bármit játszani, és bármely fajt ellenségnek kikiáltani. Mivel vannak fajspecifikus felszerelések, és tárgyak, ez még negatív is lehet a játékmenetre, amit a játékosnak be kell vállalnia.
    Azért az érdekes, hogy ha én gyártok/gyártatok hadihajót, ahhoz kell darabonként több rahedli jazura, ha meg egy faj saját magának, akkor nagyjából három másodperc alatt megvan 5 db M2.
    A respawn kikapcsolása/késleltetése programozástechnikailag sem nagy kunszt, hiszen a kalózbázisokra is működik.

Télleg, aki hivatalos fórumon fent van, nem dobja be a kikapcsolható respawn ötletét?
  • mindero
    Semmi gond, akkor oldják meg hogy ne lehessen kiírtani szektorokat. Pl olyan ellentámadás jöjjön, hogy még a gatyám is tele legyen tőle.

A bolygókat meg számításba lehetne venni különféle statisztikákkal, amiket nem kell feltétlenül a játékos tudomására hozni.

Legyen mindegyik bolygónak pl egy védelmi flottája ami ha megjelenik és legyőzzük akkor ne jelenjen meg többet. Jöjjön helyette egy brutális tartalékflotta, ami ha szintén elhullik akkor érvényesüljön a hódítás. De innentől kezdve az adott fajjal gyakorlatilag háborúban állunk, támadja az utánpótlásvonalakat, erőt gyújt, védtelen célpontokra csap le, próbál borsot törni az orrunk alá és legfőképp próbálja visszaszerezni az elvesztett területeket stb...

Na ez stratégia :D
  • tomonor
    az a gond, hogy az X-et nem erre tervezték. Kiírtani egy fajt az egy opció ugyan, de az eredeti történetet követve nem írt ki senki semmit.

Stratégia eddig azért nem volt a játékba, mert a motor nem engedte meg. És akárhogy is nézzük, az X3-ig az X-BtF motorját újítgatták. Külsőleg ugyan megváltozott, ám belül ugyanaz a rozsdás öreg volt.
  • SaGa Jr
    Aztán a bolygókon találahtó építőkapacitást, nyersanyagoakt amik a játékban nem jelennek meg ám a fajhoz szervesen hozzátartoznak azt miként jeleníted meg? :)
  • mindero
    Azért a soha el nem fogyó ellenfelet én nem nevezném stratégiának. Volt benne taktikai rész, igen, de annak nem sok köze van a stratégiához. (kb. mint az Ig2 és a Nexus közti különbség).
  • MerlinW
    Ezt ne mondd, hogy az X3-ban nem volt stratégiai rész:) Gyakorlatilag az egész játék az volt, mind harc, mind gazdasági odalon.
  • mindero
    *nyersanyagot
  • mindero
    Jaja, meg kéne az aktuális játékbeli állapotokra reagáló AI, és lefixálni a fajok rendelkezésére álló nyersanyaggal. A respawnt meg meg kéne szüntetni, teljesen illúzióromboló. Egy kis stratégiai részt kéne belerakni... annyi jó ötletem lenne.
  • Romeo One
    Nekem inkább a ki-bekapcsolható respawn hiányzik. Hogyan szüntessem meg bármelyik fajt, ha pár szektorral arrébb úgyis megjelenik a semmiből?
  • Gunslinger
    Ez mondjuk igaz, hogy miután meglett a Hyperion az X3R és X3TC-ben, akkor az időm 90%-át benne töltöttem felváltva egy Springblossommal, de a maradék 10%-ot meg vagy 30 másféle hajóban váltogatva, különösen hasznos beülni M2/M7-be komolyabb ütközetek idején. Miután elfoglaltam a Skirnirt és elkezdtem hozzá ontani a Shadow rakétákat asszem (2.7 után lehetett) onnantól igaz, hogy a legkomolyabb Xenon flotta is megpurcant 5 perc alatt, de még így is sokat szöszöltem rombolókban és fregattokban.
    Szal ez nekem nagyon hiányozna, ha ezután nem lehetne.
  • Gunslinger
    Nem hogy sűrűn, egyáltalán nem. :-D De ha Darkstar One minta jön, akkor köszönöm, abból nem kérek. Remélem az egyen cockpitot úgy értették, hogy egyféle kezelőfelület lesz.
  • BuriP
    A késöbbi részekben sem volt szerintem túl nagy a váltogatás, ha megtaláltad a sok közül a favorit tipusod és modelled, akkor annál maradtál ha csak tehetted.
    Az hogy nem te választhatod a hajót a storinál még elmegy, de ha kiszabadulsz az univerzumba... :/
    Az X-széria mindig is az egyedülállóan sok játszható hajó, és a hatalmas bejárható interaktív világ miatt volt népszerű.(lásd: kereskedelem, különféle elvállalható küldetések, saját birodalom kiépítése). Ha ezt megszüntetnék azzal kivégeznék a saját játékukat.
  • tomonor
    nos, az X-BtF-be se váltogattad a hajót sűrűn
  • mindero
    Akkor vége is lenne számomra. Meg szerintem mindenkinél. A brutális mennyiségű kis-nagy hajó vitte el mindig a hátán (számomra) a játékot.
  • SewerRat
    Az azért csúnya volna.
  • tomonor
    Én azt hallottam, hogy lesz EGY cockpit. Remélem ez nem azt jelenti majd, hogy Darkstar One-osítják a játékot, és csak egyetlen hajóval cirkálhatunk az egész játékban.
  • MerlinW
    A lényeg, ez most olyan, ha változtatnak a dolgokon (értsd lebutítják - mert mert a jelen lehetőségek mennyiségét tekintve nem igazán lehet sokkal hülye-kompatibilisebbé tenni a rendszert), akkor te fogsz vele játszani, mi (vagyis az régi X tábor nagy része) meg nem. Azt pedig majd a fejlesztők eldöntik, mi éri meg nekik jobban, beleszólásunk nincs. Ennyi. Nekem nem kell primitív Freespace/Freelancer az X készítőitől. Arra ott lesz a szintén hamarosan megjelenő SOL:Exodus.

Egyébként az eddig kiszivárgott infók alapján nem kell tartani attól, hogy sokat változna a kezelőfelület. Max kapnak ikonokat, hátteret a menüpontok, stb. Személy szerint bízom benne hogy valóban így lesz.
  • Jakuza001
    LAtom nem ertede az ironiat. Igen az a visszafejlodes ha parancssori algoritmus lenne benne, most igy a jatek kezelofelulete nem 1990-nel jat, hanem kb 2003-ban az X2 szintjenel, ahol megragadt.
  • Gunslinger
    Szerintem is teljesen korszerű a menü és pont hogy grafikus a megjelenítése, nincs parancssor, jó lenne felütni a szótárat, hogy mi mit jelent. Totojázó mániákusoknak bőven működik a point 'n' click, pro játékosok pillanatok alatt elérnek benne bármit a hotkeyk segítségével.