6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • mindero
    Hát sok köze nincs az előzőekhez.
    De ez jó dolog, már kezdett unalmas lenni. Remélem azért lesznek fajspecifikus hajók is.
  • tomonor
    Érdekes lesz megszokni a design váltást megint.
  • BuriP
    Még áprilisi tréfának is durva volt! :O

Ez már jobban tetszik:
  • mindero
    Asszem nem lesz gond a karaktermodellekkel :D
  • mindero
    Valami olyasmi kéne, hogy van külön egy szoba az űrhajón szektortérképpel, és azon keresztül (stratégiai játék módjára) tudod irányítani a hajókat.

De valószínű nem ez lesz, hanem szóbeli parancsolgatás (pl: Menj ehhez az állomáshoz, támadd ezt a hajót, stb...)
  • Borg18754
    M1-M2 re én inkább valami taktikai képernyőt tennék amim látni lehet a szektor vagy az univerzum térképet és ki lehetne jelölni a hajókat kissebb vadászoktat stb hogy melyik mit támadjon hol és mivel..

ez a menüből kijelölgetős már nagyon irritáló 2012-ben

ha taktikai képernyőnk nem is lenne a hajóhoz de legalább olyan lenne mint a nexus jupiter incidensben már az is jó lenne.. szép látvány lenne ahogy mozogni látjuk a hajót meg a fegyvereinek tüzét vagy ahogy kirepülnek a hangárból a vadászok..
  • Jakuza001
    Engem meg mindig az zavar, hogy nem akarok szoveges urhajost jatszani manukbol. :P
  • mindero
    Mindent összegezve nekem baromira tetszik eddig.
    Nem zavar a csatahajók közvetlen irányításának elvétele sem, közvetve tudjuk őket utasítani.
    X3-ban sem vezettem soha M1, M2-t, inkább a Hyberionból irányítgattam őket. Nem tudom egyeseket miért zavar annyira.

Csak a megjelenési dátumtól tartok nagyon...
  • Borg18754
    legalább már lesz normális sérülés modell is... meg a fegyverek sem úgy néznek mint egy darab cső :DD
  • tomonor
    logikusan, valamilyen területet körbevesz, vagy egy nagyobb falat képez ahol nem kéne átjutni egy hajónak.
  • r4pt0r
    Hát ezt a kép alapján meg nem mondom, talán valmai körül van, lehet egy kapu vagy valami. De ha így haladnak pár év és kiderül. :D
  • mindero
    Sose értettem ezt az űrbe aknamező dolgot. Több millió kilométeren keresztül? Vagy csak egy ojjektum körül? Freelancerbe is volt egy ilyesmi, de sose tudtam meg mit védett (valami szektort talán)...
  • Titan
    köszke! Legalább dolgoznak rajta...Nekem a műszerfalos képek tetszenek! Amíg nem jön elvagyok a Starfarerrer..:)
  • r4pt0r
    Tényleg nem sok. Viszont a második képen az aknamező vagy mi, elég jól néz ki.
  • mindero
    Eh, hónapokat várni pár vacak képre
  • r4pt0r
    Itt van.
  • Titan
    link? essen ki a szemem, de nem találok..:(
  • r4pt0r
    Nah felkerült pár kép az oldalra, legalábbis én még csak most láttam őket. :D
  • Borg18754
    családias hangulat :D
  • MerlinW
    Egosoft egy 30 fős cégecske, kevés szájat kell etetni:)
  • TokraFan
    Mindegy, reméljük a késés a "jó munkához idő kell" effektus miatt állt elő. :-)

Egyébként ez még nem is nagy késés, főként, ha a hányatott sorsú Infinity-hez hasonlítom. Mindössze 6 éve várok rá, azóta még egy beta sem jött ki, és azt hiszen optimista vagyok ha azt mondom, 2015-re talán lesz egy Pre-Alpha...
  • Jakuza001
    Csak azt nem szabad elfelejteni, hogy nekik van tobb mint 5000 dolgozojuk es tobb projektjuk, amivel ha vegeznek utana felesleges megtartani oket, az Egosoftnak meg az 1/6-a sincs mint, amennyi dolgozot a Blizzard elbocsatott.
  • NONPLUSZULTRA
    A Blizzardnál most bocsátanak el 600 embert... Örüljünk, hogy az Egosoft még lélegzik...
  • tomonor
    Nos, ez egy dinamikus dolog, főleg a mai világban. Én is pillanatnyilag egy bizonyos játékfejlesztő cégnél Co-Quality Assurance vagyok (mely az egyik legnagyobb játékkiadó leányvállalata), és hihetetlen, hogy milyen kétes a helyzet ott is, tudván hogy van egy oltalmazójuk. A helyzet az, hogy az Egosoft még a Reunion megjelenése idején elkezdte fejleszteni a Rebirth-öt, csak akkor még nem Rebirth volt, nem is X. Csak egy sima project egy új motorral. Majd miután a TC megjelenet, rá egy-két hónappal az egosoft feje közölte, Bernd Lehahn közölte, hogy nem fejlesztenek több X játékot, legalábbis egyelőre nem. Aztán rá két évvel, csak úgy meglepetésszerűen bejelentette az egosoft a Rebirth-öt. Majd újabb hirtelen fordulat következett rá pár hónappal, és megjelent az AP, mely a lehető legsürgetettebb állapotban lett kiadva.

Én úgy gondolom, hogy itt a felállás egyértelmű, és hasonló a Reunion esetéhez is: Egosoft el kezdte komolyan fejleszteni az új játékot, ám:
    a) a játék nem tudott időre elkészülni, így sürgetve kiadtak egy kis kiegészítőt, melyen nem kellett sokat dolgozni
    b, a cég pénz készlete kezdett kimerülni, így egy radikális mindent vagy semmit lépéshez nyúltak, és kiadták az AP-t, bízva a fanok táborában (és pénztárcájunkban).

Mindenesetre ez már lényegtelen. Egy ilyen marketing lépéssel biztos, hogy kihúzták magukat a bélsárból, és továbbá az újonnan megjelent kép (a hidrogén gyűjtő hajó) is tanúskodik arról, hogy a Rebirth fejlesztés alatt áll. A késés meg nem mindig rossz dolog, feltéve ha nem Duke Nukem-ről, vagy Valve játékairól van szó.
  • Pares
    Gondolom ha nem volt stabil a helyzetük, akkor nem vállalkoztak volna egy teljesen új játék fejlesztésére...
  • Micsu
    2 éve tudták hogy be fog bukni a malév nem egyik napról a másikra történt :)
  • tomonor
    de, kifuthat a pénzből egy pénz csak úgy. (malév?)
  • Micsu
    az hogy kell az pénz ok, de nem fut ki egy cég csak úgy a pénzből, akkor nem lett volna bejelentve tavaly év végére, sztem inkább sok minden kuka lett az új játékból
  • tomonor
    én arra tippelek, hogy egosoft kifutott a pénzből, így marketing stratégiával ki kellett gyorsan adniuk egy cash cow-t, ami az AP lett.
  • TokraFan
    Én csak azt látom, hogy az eredeti megjelenés 2011 Q4 volt (ami alapvetően még csak nem is decembert jelentett fetétlenül), ehhez képest azóta sehol semmi...
    Az Albion nem várt kiadása pedig kifejezetten irritáló volt annak tükrében, hogy már mindenki a Rebirth-öt várta.
  • tomonor
    Az :D
  • Uniel
    a válasz: 42 :)
  • tomonor
    Az élet értelmét.
  • mindero
    tudsz valamit amit mi nem?
  • tomonor
    Meg fog jelenni, mert már egész jól haladtak a dolgok renderelésével.
  • tom36
    nemáá
    most nézem a fórumot és végre azt láttam hogy valaki irt, erre ijen hírek jönnek
    elmegy az életkedvem is ettől :(
  • Micsu
    vagy év vége
  • mindero
    Majd jövőre szerintem.
  • TokraFan
    Ez a game sose fog megjelenni... :(
  • Micsu
    valaki tud valamit? honlapon eddig semmi :S