6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • Titan
    Jól beszélsz Jaku! Szerintem is volna rá érdeklődés, de az biztos, hogy jobban várom ezt a részt, mit anno az Imperium Galaktika 2-őt, amit a megjelenése napján vettem meg! Elszomorít, hogy nincs egy normális hasonló témájú game a piacon és ha mégg on-line játszható lenne, akkor tuti nem sajnálnám rá a havi dijjat se...
    Eve Online? Hagyjuk...Nekem nem adja azt az élményt, mint a vektorgrafikus Elite volt, amit még Enterprise 128K-n játszottam vagy az IG1... A Freelancer után a BlackStar One-t és a Homeworld1-et élveztem még, de aztán semmi..:(

Egy biztos, hogy az X Rebirt már a megjelenése napján itt fog figyelni eredetiben a polcon! :P
  • r4pt0r
    Ha jól emlékszem a Freelancer nem sandbox játék volt, legalábbis nem olyan mint az X, de lehet tévedek. Viszont az hogy régen miből adtak el sokat az egy dolog. Változnak az emberek. :P
  • Jakuza001
    Szerintem meg erdekel, vagy legalabbis tudna egy ennel jobb megvalositassal egy-ket millio darab peldanyszamban eladni a keszito.
    Szerintem nem volt veletlen, hogy az Elitebol is tobb milliot adtak el, vagy a Freelancerbol.
  • Micsu
    Tc után felesleges reunionozni, esetleg ha reunionnal kezdted volna akkor talán érdekelhetne a tc, de ha beleöltél 100 órát annyira nem lehetett rossz
  • r4pt0r
    Gondolom nem is véletlen hogy ilyen kevés játék van a témában, kevés embert érdekel. És mivel nincs más, ezért az egonak se kell nagyon megszakadni a fejlesztésekkel.
  • Jakuza001
    Viszont nincs mas a piacon, sot megkockaztatom, hogy egyaltalan nincs single urhajos sci-fi szimulator, amivel lecserelheted.

Igy aztan szamomra teljesen ketoldalu jatek, mert sok reszeben nagyon jo megvalositas, sok reszeben meg teljesen elmaradott es gyenge megoldasokkal tarkitott.

Mert szep es jo, hogy grafikailag szep, ha jatekmechanikailag meg 10 evvel ezelotti szinvonalon leledzik. Gondolok itt a nagyon sok hianyosagrol, mint a szoveges menuk, rendes grafikus interrface nelkul es sorolhatnam.
  • r4pt0r
    Ahogy mondod.
  • MerlinW
    Nekem az a bajom az X-ekkel, hogy a TC-be (ezzel kezdtem) beleöltem 100 órát és úgy érzem mindent láttam már. Megvettem, de egyszerűen nincs kedvem Reunion, AP-hoz. Mind ugyanaz, nem adnak annyit a kiegészítők, hogy nekiessen az ember megint 0-ról. Persze lehet, ez csak az én problémám:)
  • Luthero
    Én az X -eket mindig a megjelenés után 1-1,5 évvel a kiadás után vettem meg. Igaz marha nagy türelem kell hozzá, így mindig egy normálisan patch-elt játékkal játszotam. De lehet hogy most nem így lesz , hanem azonnal megyek venni egyet!!!
  • tomonor
    A helyzet az, hogy a dolog rendben van amíg javítgatják. A kiadó hibája tulajdonképpen, ők mindig korábban szeretnék kiadni a vártnál.
  • Jakuza001
    Velemenyem szerint az osszes elsokiadasu jatekuk osszecsapott munka az elejen az X2 ota es azt javitgatjak.
    Jo pelda volt az X2 ami kb olyan 70%-os allapotban lehetett, amikor kiadtak es csomo funkcio nem is mukodott.
  • TokraFan
  • TokraFan
  • tomonor
    Szerintem is a marketing áll mögötte. Eléggé össze csapott munka lett a végeredmény.
  • r4pt0r
    Az AP szerintem 100% hogy azért jött ki mert vagy fogyott a pénz, vagy pedig látták hogy nem igazán tudják tartani a megjelenést, közel se.
  • TokraFan
    Ez igaz, de AP-re akkoriban senki nem számított.
    Sőt, olyan érzésem volt, hogy azt csak a késés miatt adták ki.
  • tomonor
    Igen, csak az AP közbejött.
  • TokraFan
    Ehhh...A topikindítóban még 2011 vége felé... :)
    Én már annak is örülnék, ha még idén kiadnák.
  • mindero
    Pedig az FPS szerű sétálás nem lett volna rossz :)
  • Titan
    Csak már érnének!! :)
  • tomonor
    Na persze ezt csak én értelmeztem így abból amit eddig láttam meg hallottam. Biztos vagyok benne, hogy érnek majd minket kellemes meglepetések.
  • Pares
    Csak ne legyen nagyon repetitív!
  • TokraFan
    Értem, köszönöm az infót!
  • tomonor
    Én annyit tudok, hogy szabadon nem fogsz tudni járkálni. Csak különböző szobákat fog majd betölteni, ahol egér mozgatásával körülnézhetsz, rákattinthatsz és interakcióba keveredhetsz az adott objektummal, de szabadon, mint fps játékba nem mozoghatsz. Elvileg minden modulnak lesz kidolgozott élőtere, szóval több mint valószínű, hogy állomásokat is bejárhatod majd. Többek között azért is, mert a modulok egyformák, egy modult használhatsz majd mind hajó és állomás építésre is.
  • TokraFan
    Valahol olvastam, hogy állítólag FPS nézetben be lehet majd járni minimum a hajónkat (egyesek szerint az állomásokat is, de ez szvsz hülyeség).
    A Mass effect féle Normandy-hoz hasonlították a dolgot. Tud erről valaki bővebbet/biztosabbat?
    Személy szerint, nem sok értelmét látnám...
  • tom36
    Részemről bármi jöhetne csak lássam hogy készül pl: 1 megjelenési dátum vagy valami kis videó, képek..., de sajna alaposan kiéheztetnek.
  • mindero
    Szépek ezek a szektorok, de jöhetne már valami hadihajó. Neadj Isten űrcsata...
  • Borg18754
    skyrim most kap ilyen kinect támogatást:D video alapján elég jó:D csak mondod neki hogy milyen fegyver legyen a kezedben meg a téged követő karakter mit csináljon tökjó :D skyrim kinect
  • Pares
    Fölösleges erőforrás pazarlás...
  • Luthero
    Az mekkora lenne ha ezt az új Microsoft féle Kinect-et be vennék az irányításba. Egy 27 monitor ellőt csápolnánk a különféle beúszó, lebegő menüket (tiszta Scifi). Vagy csinálnának rendes hang vezérlést is bele, és tényleg szóval irányithatnánk egy pár dolgot.
  • tomonor
    ezek modulok. Az ilyeneket majd összekombinálhatod a játékban, és így születik majd az új állomás/űrhajó.
  • Borg18754
    szerintem ide dokkolnak a hajók

az M/S talán azt jelenti hogy Medium/Small dock közepes meg kicsi hajóknak
  • mindero

Ez mi lehet szerintetek?
  • TokraFan
    Érdekes ellentmondás ez egyébként, mert a játék 3D grafikája -legalábbis a stíluson belül-, mindíg jóval előtte járt a többi hasonszőrű programnál. Ugyanakkor a 2D menürendszer tényleg szinte "programkódos" jellegű...jóformán grafika nélküli megoldás. Én már annak is örülnék, ha legalább a térképen ki lehetne jelölni egérrel a különböző objektumokat, és jobb egérgombra feljönne egy lista a választható parancsokkal.

Illetve nem tudom, hogy a komplex építés marad-e a Rebirth-ben, de ha igen, remélem átalakítják, mert jelenleg katasztrófa. Eleve nem lehet rendesen pozicionálni az állomásokat, ezáltal nem lehet igényesen kialakítani sem. A csövek pedig össze-vissza csatlakoznak, sokszor úgy, hogy a dokkoló platform útjában vannak. Itt elég lenne annyi változás, hogy a csöveket ne automatikusan tegye le a program, hanem manuálisan helyezhessük el a térképen, "megrajzolva" annak pontos helyét.

• Jakuza001
    Ezert kellene a grafikus feluletu rendszerablakok.
    Atlathato terkep a megjelenitett mar felfedezett rendszerekkel, maga a rendszer terkep kulon ugyanigy a felfedezettlen szektorokat nem jelezve.
    Igy tudna a pilota hol jart es hol nem.

Grafikus felulet a hajok felszerelesere, a mount pontokkal, grafikusan jelolve a modulokat, aktualis hajofelszereltseget, rajta egy osszesitett hajo tulajdonsaglappal, benne a shield allapottal,energia es egyeb ellatottsagokrol.

Rendes grafikus kereskedelmi ablakkal, flottairanyitasi ablakkal stb.

Mint mar sokszor leirtam szep es jo volt a szoveges menu az X: Beyond the Frontiernel vagy az X-Tensionnal, de azota eltelt 13 ev, illett volna ezeket a dolgokat is megcsinalni es fejlodni a korral.
  • TokraFan
    Én a térkép rendszert, és legfőképpen a komplex építés menetének reformját várom. Továbbá, a saját dolgaink (állomások, hajók, műholdak stb.), normális rendszerezését, mert jelenleg ez katasztrófa. Egy nagyobb állomány esetén ember legyen a talpán, aki a "properties" listában rá tud keresni az 568-adik kis vadászára.
  • tomonor
    Legyen egy kódnevük, és egy becenevük akkor :D
  • mindero
    Hát azért az anyahajóknak van ma is neve. Meg úgy alapból a hajóknak. Vadászoknak ne legyen, oké, de csatahajóknak illene.
  • tomonor
    Én abban reménykedek, hogy kódneveket kapnak a hajók, mint bármely modern... Akármi.
  • mindero
    Lehet hogy látható nevei lesznek a hajóknak (legalábbis annak a plazmakollektornak valószínű egyedi azonosítója van).