6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • Gunslinger
    Meg a Hyperion is akkor mutatkozott be talán.
  • Gunslinger
    X3:R esetében a Bala Gi mission pack volt az első asszem, amiben bekerült három M3+ vadász, a HQ és a hozzátartozó küldetéssorozat.
  • TokraFan
    Lehet, hogy lemaradtam valamiről, de én nem tudok X3 DLC-kről.
    Ha kiegészítőkre érted, az egészen más. A klasszikus értelemben vett kiegészítők esetében még kaptunk valamit a pénzünkért.
  • Gunslinger
    Egosofték eddig is így csinálták, legalábbis az X3:R óta (persze nem mind került pénzbe), nehezen tudom elképzelni, hogy pont most nem így tervezték alapból.
  • TokraFan
    Az is lehet, hogy a trendi irányzatnak megfelelően, éppen DLC-sítik a játékot. Ahogy elnézem az újabb címeket -a vacak DLC-kkel kiegészítve-, nem lepődnék meg, ha a kiadó utasításba adta volna nekik, hogy DLC alapú "kiegészítésekre" képes legyen a prgram. Aztán majd kapunk egy fél programot alapból, utána DLC formájában vehetünk hozzá újabb hajót, rendszereket meg mittomén miket.
    Remélen nem így lesz.
  • Gunslinger
    Szerintem sem kell betojni, a hivatalos fórumon is nyitogattak neki topicot meg fórumrészt, kezdetben ugyan aktívabb volt, de tuti nincs elhanyagolva a projekt, talán kijön 2012 Q4-re. :-)
  • tomonor
    *kicsit
  • tomonor
    Áhh, ez nicsit sem durva. Duke Nukem Forever... Na az durva volt. Ez csak késik egy picit.
  • TokraFan
    Ego-nak más játéka nem nagyon van, X-ből élnek 10éve, tehát -mivel a cég még létezik-, valószínűsíthető, hogy dolgoznak rajta. Bár az durva, hogy több mint 7 hónappal vagyunk túl az ígért megjelenésen (2011 Q4). Ráadásul semmi hír a játékról, azt a havi 1db képet leszámítva, amiből semmi nem derül ki. Még a 2011-es Gamescom videóból tudtunk meg legtöbbet...Azóta semmi.
  • Gunslinger
    Dede, 2005-ben Reunionnal kint voltak. Ha jól tudom nem saját egosoft standon szoktak kint lenni, hanem a Deepsilverén.
  • tomonor
    Áhh, messze se halott. Csak szokás szerint valami közbe jött, ami miatt megint el kellett kezdeni dolgozni a játékon. Aki egy kicsit is ismeri a játékipart, az tudja, hogy mekkora nagy az esélye, hogy valami közbe jön.
  • Micsu
    e3on sose volt egyik x se
  • Andy0717
    Van egy olyan megérzésem, hogy hamvába hal.
  • Gunslinger
    Valahogy sejtettem, hogy ezért nem találom. Akkor még messze van a kiadás dátuma szerintem.
  • tomonor
    Nem.
  • Gunslinger
    E3-ra kivitték egyáltalán a játékot?
  • mindero
    Nem, semmi új nincs legalább 2 hete. De lehet h 3.
  • r4pt0r
    Mintha megint felkerült volna, 4-5 kép, legalábbis én még nem láttam őket. :D
  • TokraFan
    Nem gond a köd, az a gond, ha túl sok van belőle.
    Képekből persze nem lehet megítélni. Jó lenne már élőben látni a programot.
  • tomonor
    Aztaqrva. És tényleg egy split elephant! :O
  • Gunslinger
    Nagyon jó ez a kép, az a hajóroncs egy Split Elephant.
  • Pares
    Ez most bolygó akar lenni? Vagy az űrben van? Azok a nagy köves alakzatok a háttérben elég érdekesen néznek ki... Gondolom az űrben lehet, hisz akkor a félbe tört űrhajó nem lebeghetne. Örülök azért, hogy ilyen változatos helyszíneket terveznek.
  • Borg18754
    nekem tetszik hogy van ködös rendszer is, legalább nem mindenhol csak a feketeséget fogod látni néhány fénylő pöttyel(csillagok)
  • TokraFan
    Erről beszéltem én is korábban. Nem értem, minek kell telerakni a játékot köddel???? Teljesen unreal. Persze így szebb screenshot-okat lehet készíteni, talán ezért. Néhány rendszerben jó a köd, de ez már túlzás. Szinte minden kép ködben úszik. Remélem ki lehet majd irtani...ha mást nem, egy moddal.
  • Caliph
    nem csoda hogy elveszett kolonia a neve..:D
  • r4pt0r
    Egy biztos, köd lesz a játékban, méghozzá jó sok...
  • Luthero
    Az új képeket nem kommentálja senki?
  • TokraFan
    Értem. Így már barátibban fest az elképzelés.
    Csak attól tartok, hogy a rettenetes DSO megoldását választják, mert az katasztrófa volt.
  • tomonor
    Amíg a drónokat irányítod, addig a hajód, az Albion Skunk-ot a másodpilótád fogja irányítani.
  • tomonor
    A hajó egy M6-os osztályú lesz, azon belül a fejlesztési lehetőségek még kétesek, de mint tudjuk az M6-osok olyan dinamikus, mindent bele hajók.

A hajóhoz normál vadász méretű drónok tartoznak majd, melyeket használhatsz vadászatra, kitermelésre, kémkedésre, stb.
  • TokraFan
    Nekem nem világos ez az "only one ship" rendszer...
    Ha jól értem lesz egyetlen hajónk, amit tkp. bármivé alakíthatunk. De ha én mondjuk létrehozok belőle egy robosztus teherhajót, majd közben mégis olyan küldetést vállalok amiben harcolni kell, akkor hogyan lesz nekem prompt egy fürge vadászom a lomha batárból? Jelenleg ugye átülök a szükséges hajómba aztán kész. De egytlen hajóval hogyan? Le kell csatolgatni az upgrade-ket, raktereket, stb.?
  • Luthero
    Én a magam részéről támogatnám egy jó hajóhíd megjelenését a játékba, de csak esztétikai szempontból. Én szívesen figyelgetném, hogy hogy tevékenykedik a legénység (emberek, más fajok, robotok) mondjuk a szóban kiadott parancsaimra. És persze a híd egy élő dolog lenne funkcióval ellátott panelekkel tevékeny legénységgel, mint Dart Vader egy csillagrombolón. De persze megtartanám a mostanihoz hasonló nézetet is.
  • mindero
    Nekem nem hiányzik a cockpit. Hozzáad a hangulathoz az biztos, de ha nincs mögötte valódi funkció akkor értelmetlen.
    Videóimhoz használtam is, de játékhoz már nem nagyon.

Ugyanez van ezzel az EVE-es tesszalációval: kegyetlen jól néz ki, de csatában, mikor mindenki gombostűnyi nézetben játszik (az a villódzások kitakarják a legnagyobb hajókat is) értelmetlen.
    Én ezt egy Nexus-féle taktikai szimulátorban tudnám elképzelni.
  • Gunslinger
    Hja. A cockpit nem rossz ötlet, de csak akkor ha funkcióját tölti be és nem azért van, hogy valami kitakarja a kép harmadát és mellé hat monitorból ötön funkció nélküli olvashatatlan szövegek futkorásszanak, planetary scan meg hasonló marhaságokról nem is beszélve, mikor a játékban a bolygók csak dizájn elemet töltenek be. Az X2 borzalmas cockpitjai ilyenek voltak, közel teljesen funkció mentesek és egy csöppet sem realisztikusak. Ha lesz cockpit a Rebirth-ben és ilyen ratyi lesz, akkor legalább legyen kikapcsolható.
  • tomonor
    Hát őő... Már aki.
  • Jakuza001
    Persze ezt ok mondtak a jatekosok meg anyaztak.
  • tomonor
    Nanana. A pilótafülke elvesztése és a HUD bevezetése nemcsak összefüggött, és nem idő/pénz spórolás miatt csináltál, hanem azért mert az volt a koncepció. Ha akarták volna, bármikor berakhattak volna egy-egy cockpitet, de nem szerepelt a játék eredeti terveibe; magyarán nem is akarták belerakni.

A Rebirth az valóban új irányt vet, ez lesz az X történetében a negyedik 'újragondolás' design téren.
  • TokraFan
    Egyébként a képeket nézve az jutott eszembe, hogy a vezető grafikus vajon imádja a ködöt? :-)
    A X3 szektorainak jórésze is állandóan ködben fürdik, és most a rebirth képeken is azt látom, hogy minden csupa köd. Jól néz ki (már akinek ez tetszik), de egyáltalán nem real...
  • TokraFan
    Engem a GUI nem különösebben akaszt ki. Valóban ráférne egy jobb térkép, de ennél fontosabb problémák is vannak.
    Ennek ellenére, számomra az utóbbi idők egyik legélvezetesebb játéka volt. Elsősorban azért, mert nem feltétlen a harcon van a hangsúly (arra van jópár másik "mást se csinálj, csa kergesd és lődd le" típusú szim is). Azonban ritka kivétel, hogy az X sandbox game (a hibáival együtt is), ahol kereskedni, építeni is kell.
    A cockpit nézet engem kifejezetten zavart, mert a fél látóteret kitakarta (X2). Néhány óra múlva már egyenesen unalmas volt állandóan azt az egy "keretet" bámulni, miközben a sokkal lényegesebb kilátást jelentősen korlátozza. Ha lesz is Rebirth-ben, remélem ki lehet majd kapcsolni!
    Abban viszont egyetértek, hogy szinte az összes X3 gyakorlatilag X2 kiegészítő. A Reunion esetén ezt még meg lehetett bocsátani, mert ott volt egy komolyabb ugrás, de a TC -és főleg most az AP-, gyakorlatilag ugyanaz a játék. Vannak új hajók, fegyverek, állomások, de ez kevés ahhoz, hogy új játékról beszéljünk, mivel a játékmenet és minden más szinte azonos.

A Rebirth elvileg éppen azért készül, hogy teljesen újraírhassák az egészet.
    Ami viszont nagyon hiányzik nekem, az a felfedezés értelme. Gyakorlatilag minden szektor egyforma. Ilyenkor verem a fejem a falba, hogy ott a kiváló, ám hányatott sorsú Infinity engine, ami gyakorlatilag végtelen számú bolygórendszert képes generálni és szimulálni, töltés nélkül képes real-tiem bolygóra szállni, a bolygók felszínét és atmoszféráját pedig random képes változtatni, tehát nem létezik két azonos. Egy ilyen motorra lehetne csak igazán olyan játékot készíteni, amiben a felfedezésnek is van értelme, és ahol nem csak arról szól a dolog, hogy az egyik szektorban piros a nebula háttérképe a másikban meg zöld.

Ettől függetlenül örüljünk ennek is, mert sajnos nincs egy normális cím a témában (ami egyébként röhej).
  • Jakuza001
    Eve Online nem single play, ne hasonlitsuk ossze.
    Raadasul maga nemeben egy nagyon jo jatek es kiemelkedik az MMO-k kozul. De az egy masik tema.

Hibatlan jatek az nincs, ezzel mindenki tisztaban van. Az is teny, hogy nem is lehet megfelelni mindenki szajizenek, tehat minden jatektipusban lesz olyan jatek , akinek mas az izlese es inkabb mast jatszik.

A lenyeg a szinvonal. Az X kezdesnek nem volt rossz, nem is volt annyira osszecsapott, mint kesobbi kiadasaik. Grafikailag fejlodtek a korral, jo par ujdonsag is belekerult a jatekba, de igazan szerintem sem tudtak megujulni. Sok-sok rancfelvarras kellene a jateknak es nem abbol elni, hogy rengeteg megrogzott fan keszitgeti a jatekukhoz a scripteket,modulokat stb. amit aztan ugy adnak el egy kesobbi valtozatukban mint a jatek resze. Ez szerintem pofatlan dolog.

Az X keszitoi sajnalatos modon ragaszkodnak nagyon sok regi dologhoz (a mar megemlitett GUI hiany), sot nehol egyenesen lustak es egyszerusitenek,(ezeket azert ne a kiadonak rojuk fel) ilyen peldaul a regi pilotafulke megszuntetese es a hanyadek iranyitoi felulet bevezetese. Az is nagy blama volt szerintem, hogy az X2-ben olyan funkciok nem mukodtek, mint peldaul a banyaszat es sorolhatnam az olyan dolgokat, amik azert a jatek megvalositasa szempontjabol elsodleges prioritasuak lettek volna.

Szerintem az X sorozatnak megujulasra van szuksege, nem pedig arra, hogy kiadjanak 2-3 evenkent egy reszt, ami alig eltero az elozoktol. Persze a lehetosegek behataroltak, hiszen egy mar megalkotott vilagrol van szo, ellenben az ordog a reszletekben lakozik es sok apro reszlet van ami megoldasaval, nagyon nagy elorelepeseket lehetne eszkozolni a jatek fejlodese szempontjabol.

El kellene mar a szoveges parancsokat felejteni, az is nonszensz, hogy tizenx ev alatt egy grafikus terkepet vagy urhajo statisztikai ablakot a felszerelessel, nem lehetett a grafikusoknak megoldani.
    Rengeteget lehetne a flottakezelesen is finomitani, vagy sok egyeb mason, mert az keves, hogy egy sokoldalunak mondhato jatek, amiben ennyi lehetoseg lakozik kimerul par szoveges menu nyomkodasabol es a csili-vili grafikai megvalositasbol.