6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • r4pt0r
    Szombaton 18:30-19.10ig lesz az Egosoft előadása, szóval ma csak a bejelentés volt kb, semmi más. :S
  • Gunslinger
    Jól le van terhelve az egosoft fóruma, biztos sokan rászabadultak a hírekért, de eddig hiába.
  • r4pt0r
    Rosszul fogalmaztam, 2 concepten épületek vannak, a bolygón. :D
  • mindero
    Még mindig semmi info :(
    Azt hittem szimultán fog menni a dolog, majd holnap akkor.
  • Pares
    Én nagyon remélem, hogy ezúttal valamelyest "közelebb" kerülünk majd a bolygókhoz, tehát hogy olyan érzésem lesz a játék közben, mintha tényleg ott lennék bolygó körüli pályán, és nem csak egy elérhetetlen hátteret néznék...
  • r4pt0r
    Hmm a facebook oldalon van fent 3 concept art, ezek közül 2 bolygón van. Vajon csak egy küldteés lesz mint x3ban, vagy talán több? :D
  • Gunslinger
    Az X-BTF-től X3:TC-ig megtett útra értettem, természetesen a Rebirthről még nem tudok nyilatkozni. :-)
  • mindero
    Ma úgyis kiderül...
  • Gunslinger
    Te csinálod jól, nekem sincsenek komoly elvárásaim és eddig is sztem főleg a jó irányba változtattak a fiúk, bízom bennük.
  • NONPLUSZULTRA
    Nekem alapvető módszerem az, hogy nem támasztok elvárásokat, így nem érnek kellemetlen meglepetések a megjelenéskor
    De: most perpill nincs semmi konkrétum a kezünkben ezért nem is kalandozok el a lehetőségek terén. Kívánságlistákat meg lehet írni, most már úgysem számít, ha valóban négy éve fejlesztik és év végére meg akarják jelentetni akkor mindegy ki mit szeretne, már késő. Az lesz amit elénkraknak. És arról nem tudunk szinte semmit.
    Kíváncsi vagyok a holnapi napra, éjszakás műszak után kb akkor kelek, amikor az Egosoft ill. Koch Media műsora kezdődik 15:15-kor, még lesz pár óra, mire átszivárog valami ide belőle...
  • Amaro
    Én pedig pont alapvető változásokra számítok. A Freelancer-ből kölcsönzött gyors kereskedelmi útvonalak megjelenése elgondolkodtatott: nem hiszem, hogy csak optimalizáció okán tették be, de ha nem, akkor talán a SETA hiányát fogja feledtetni? SETA nélkül, az építés és gyártás időparamétereinek átdolgozásával nagyon megváltoztatható a játék, innen pedig már csak egy ugrás a 8-16-32 multipéter. Persze valószínű, hogy -ismét- álmodik a nyomor, de nem lehetne annál változatosabb univerzumot létrehozni, mint amibe a veled játszók is építenek, kereskednek és utaznak.
    A SETA nélküli rendszer hátránya lehet, hogy a "gyorsítókon" kívül vánszorgás lenne az élet... Freelancerben sem volt az, legalább lenne értelme a tuningoknak. Az új grafikus motor meg elhozhatná a valós tér, bolygók, nebulák, és egyéb köd és porhalmazok világát, érezhető méretekkel, mindjárt több élvezet lenne a felderítésben.
    Ezt még tudnám így folytatni unalomig, de szerintem mindenkinek vannak ötletei, mindnyájan vártunk valami nagyszerűt az előző X bejelentésekor is, ami aztán vagy bejött, vagy inkább nem. Holnapig még álmodom egy jót, és talán kiderül majd, kinek mennyire lógott az ujja a bilibe.
  • mindero
    Egy ember miatt elmenni
  • r4pt0r
    Nah remélem holnap egy zsák infot, és videót kapunk majd. :D
  • tomonor
    Stílust, kérlek...
  • Borg18754
    máskor ne úgy fogalmazz mintha vérpistike lennék.... neked is van véleményed nekem is... nem kell elküldeni egyből NFSezni...
  • RJoco
    Asszem a topicot hanyagolom az alpári emberkék alpári beszédstílusa miatt...
    További jó dumcsizást!
  • Borg18754
    engem egyáltalán nem érdekelt hogy flotta irányításnál miről beszéltél én csak leírtam hogy mi lenne legegyszerűbb az irányításnak.... NFS-ezni meg menny el te b+
  • r4pt0r
    Jó de kicsit azért van benne BSG hatás, igaz itt középen tudnak a hajók landolni. Mindenesetre szerintem marha jól néz ki, remélem a többi is legalább ilyesmi vagy jobb lesz.
  • NONPLUSZULTRA
    Szerintem egyet sem, ha valóban teljesen új startot akarnak - sem a modokból sem a vanilla hajók közül. Maximum a sztori szálainak felgöngyölítése közben bukkanhat fel 1-2 Múzeálisnak számító mostani hajó.
  • Pares
    Ez inkább az Xtra Ships mod Terran hajóinak egyikére hasonlít. Kíváncsi vagyok, hogy mennyi hajót vesznek át a modokból.
  • RJoco
    Gunslinger: az eltűnt PPC lövedékek, nem csak grafikailag tűntek el, ezt sajnos tapasztaltam, mikor a 6600GT-t lecseréltem 4770 Radeon-ra. Az természetes, hogy nőni fog a teljesítmény igény, de ha nem fog elfutni 4x 2,8GHz procin meg a 4770-en 4GB RAM-mal, akkor csúnyán fogok nézni! Az eddigieknél nem tudták akkora gépet alá rakni, mert pl. Ore Belt-ben mindenhogy kevés FPS-t produkált.

Borg18754: flottairányításnál egyáltalán nem erről beszéltem, inkább menny el NFS-ezni, abban van időlassító.
    Az a helyzet, hogy a flottát szavakkal lehet a leggyorsabban irányítani és ez nehezen megvalósítható játékban (nincs magyar verzió, angolt kellene mondjuk megtanulni és akkor a felismerhetőségről nem is beszéltünk...). MMO-ban játszottam flottában, TS segítségével, nagyon állat volt, meg az is.
    Valahogy úgy lenne jó irányítani, hogy M4-M4-et támadjon, M6-M6ot, stb. és ezt ne is kelljen konfigurálni script-tel, hanem az adott szektor összes hajójára vonatkozzon. Esetleg minden osztályt beállítan egy gombra és egy aktiváló gombra lehessen kiválasztani a támadó hajócsoportot, aztán a célcsoportot (M4-M6-ot)
    Aztán van nekem más megvalósítható ötletem is, csak tudásom nincs hozzá.

A BSG kedvenc hajóm volt a Reunion-ban, csak sajnos túl erős volt, remélem itt ez is jól ki lesz egyensúlyozva. (Lehet, hogy sokan szerették a játékba tenni a hajót, ezért csináltak egy hasonlót, mégsem koppinthatnak...)
    És talán az egyetlen sorozat volt, ahol nem annyira a taktika számított, mit inkább a támad, menekül.

Ezt mondjuk hiányoltam a játékban is, hogy pl. nem bújhatsz el egy aszteroida árnyékában, stb. A megfelelően paraméterezett StarTrek hajók semmit nem értek, de egy Prometheus vagy Daidalus is csak transzportra volt jó.

És az mondjuk tényleg nem lenne egy rossz dolog, ha ki lehetne lőni a főbb rendszereket - pajzs, engine, fegyverzet, nem is kellene több. XTM-ben erre már volt kezdeményezés, tapasztaltam HCF-en.
  • zorrobomber
    a trailer is erősen bsg-s jellegű
  • mindero
    Jó lenne beépíteni egy kis stratégiai részt, hogy pl a szektortérképen ki tudod jelölni a hajóidat, és meg tudsz adni nekik különféle célpontokat. Megmaradhatna a menüs elrendezés is, de ez egy nagy könnyítés lenne, nem kéne ezer menüponton keresztül végigpögyögni.
    Meg az is jó volna hogy már a szektortérképbe be legyen építve egy szűrőrendszer, ne kelljen mindig az optionsba állítgatni.

Remélem ilyesmikre figyelnek azért.
  • r4pt0r
    BSG féle hajó :D

Egyébként 4 kép van fent ego oldalán a Screenshot of the monthban.
  • NONPLUSZULTRA
    Igen, pl. ez egy Midway-i csatánál is kényelmesebb levezetést biztosított volna... De mivel a való világban is kapkodnod kell a fejed és azonnali döntéseket kell hoznod, reálisabb a csata hevében osztogatni az utasításokat.
    Persze single playerben azt csinálsz amit akarsz, nem látod csak te. Multiplayer esetén - ha lenne - nem lehetne pausézni :)

Amit én hiányolok: 1-2 stratégiai játéknál vissza lehet nézni az adott csatát bármilyen kameraállásból. Az X-űrcsaták baromi látványosak, de nemigen lehet bámészkodni közben mert akkor hamar elfüstöl a flottád - hacsak nem vagy extra túlerőben, de akkor hol a kihívás?...
  • Borg18754
    flottaírányításnak pl olyan lenne jó hogy menyommsz egy gombot és előhoz egy képernyőt és pausézza a játékot te peig ki tudod választani a szektorban meg az univerzumban lévő hajóidat és kiadhatod nekik a parancsokat mint pl 1 stratégiai játékben vagy nexus jupiter incidentben...
  • Gunslinger
    A PPC lövések legfeljebb grafikailag tűnnek el gyenge VGA esetén, fizikailag becsapódnak. Az új motor meg tuti többet fog enni, mint a régi, jobb grafika, nagyobb teljesítmény igény, így szokott ez lenni.
  • RJoco
    Én csak annyit remélek, hogy az új motorral jobban fog menni a gépemen, az összes PPC eléri a célját és nem tűnik el menet közben, lesz egy jó sztori vonala és utána rengeteg különféle lehetőség a credit szerzéshez. Mondjuk mivel SP játék, így egy jó flotta irányítás is elkellene, de egyéb tekintetben maradjon hű az elődeihez. Az hogy minden gombot kellett használnom a billentyűzeten, még élveztem is és meg is tudtam nagyjából tanulni, meg volt térképem :))
    A szektorelrendezésekkel szerintem nem volt gond, hisz mindegyik egy másik naprendszerben van (a Terranokat kivéve), így a másik naprendszer csak egy fénylő pont az égen.
  • mindero
    Én azt nem tom mi az alapelgondolás, csak annyit amennyi a játékból meg a játékban levő enciklopédiából kiderül.

Az meg kb semmi.
  • Gunslinger
    Trans-Orbital Accelerator
    TC-ből már ismerni kéne :-)
  • saba30
    Én azt sajnálom, hogy az eddigi sorozattagok magyarítási kezdeményezései sorra elhaltak, pedig megérdemelte volna... Igaz az is, hogy aki komolyabban bele akar mélyedni, annak másodlagos a nyelv.
  • tomonor
    Nos, ezt ki nem érzi úgy? Igaz, talán ha 3db 40"-os monitorral lennék körülvéve még jobban rásegítene eme feelingre, ám jó van az így is :D
  • dimre
    Üdv mindenkinek!
    Jó ideje nem jártam itt, és nem koptattam klaviatúrám kedvenc játékommal, ha előveszem repülnek az órák. Ideje újratanulnom, remélem lesz miért.
    Régebben nagyon beleéltem magam, talán ez az egyetlen játék (sorozat,Reunion-XTM,TC) ami megfogott, ezt nem lehet elfelejteni.Úgy éreztem, hogy nem a székemben ülök a monitor előtt, hanem a végtelen űrben száguldozok, vagy döcögök egy valódi űrhajóban, lehet ez betegesnek hangzik de annyira jó érzés.Rengeteg élményt, feladatot adott amit más játékok meg sem közelítenek.Igaz eltartott egy jó darabig angol tudás hiányában, amíg megtanultam közlekedni és eligazodni az X univerzumban. Egy idő után próbáltam a saját igényeimhez formálni a scriptek segítségével, de gondolom ezt sokan megtették.
    Talán azért kicsi a magyar rajongótábor, mert sokan csak a W,R, és a bal egérgombot ismerik, előre, újratöltés, lövés.
    Saját elképzelésem, egy Mass Effect stílusú hajó belsőnézet maga lenne a tökély, gondolom belekerülne pár GB-ba. Én bízom a kellemes meglepetésben, és az új motor stabil grafikai megjelenítésében ami a pc-k közötti erőviszonyokat is kiegyenlítené.
  • tomonor
    Valamit valamiért.
  • r4pt0r
    Határai nincsenek, de nagyon sok munka lenne.
  • tomonor
    Érdekes módom, amit még senki nem fontolt meg az X modderek körében, az egy, az unreal engine-el elkészített X modifikáció. Annak a motornak nem igazán vannak határai.
  • Pares
    Ez rendben, nekem sincsenek nagy elvárásaim. Pusztán csak kíváncsi vagyok, hogy megfontolják-e ezeknek a fícsöröknek a játékba való betételét... Igazából engem csak a térkép rendszertelensége meg a hajók kihaltsága zavart igazán az X játékokban. Ez utóbbi kijavítását se úgy képzelem el, hogy járkálhatunk majd a hajóban, hanem hogy legalább valamit halljak a több száz emberes legénység hangjából, vagy a parancsnoki székben ülve lássak néhány dolgozó alakot. Szerintem ez nem nagy elvárás, nem lenne nehéz megvalósítani nekik, mégis sokat dobna a hangulaton, jobban érezné az ember, hogy egy 2 kilométeres hajó vezet, több száz emberrel a fedélzeten.
  • NONPLUSZULTRA
    Nekem semmi bajom az eddigi X játékokkal, amiket eddig játszottam (Reu, XTM, TC, XTC). Elfogadtam a szabályait és a lehetőségek határait. Aki bolygókra akar leszállni (mindig előjön), vagy a kedvenc M1-ese kantinjában akar űrpókerezni a legénységgel, vagy szuveníreket szeretne vásárolgatni egy Trading Station várótermében az egyszerűen eltévedt - ez nem az a világ, ez nem az a játék, és nem hiszem, hogy a Rebirth-től csodákat kellene várni.
    Én személy szerint nem számítok semmi bombasztikus újításra a Rebirthben. Persze szeretnék meglepődni, de egy új grafikai motort leszámítva nem hiszem, hogy radikális irányba tolnák a játékmenetet.
  • r4pt0r
    Hát ez az, ha akarom miért ne képviselhetném a saját birodalmamat. És ha akarom akkor el tudjam foglalni az egészet.
  • tomonor
    Ennek akkor lenne értelme, ha a játék MMO lenne, és pénzért kidíszíthetnéd a hajó belsejőt, tuningolhatnád, stb stb. Aki valaha játszott már a Star Wars Galaxies-al, az tudja miről beszélek.