X Rebirth
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagy arra gondoltál, hogy neked kellene fizetned és majd jól elsikkasztod és jön a NAV?
Ha olyan modot teszel fel, ami rengeteg kalózt generál vagy xenont, akkor az szerintem érdekesebbé teszi a játékot.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Utoljára szerkesztette: pjboy091, 2016.07.07. 20:40:57
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Sosem kellett ilyet fizetni, ez nem erről szól. Tudniillik az összes ilyen kereskedős-szabadúszos játék arról szól, hogy te egy önálló szabadúszó "egyéni vállalkozó" vagy. Kalóz akkor leszel, ha az árut lopod/rabolod,stb.
Ha olyan szinten lenne realisztikus (de egy űrhajós játék hogyan lehetne az, amikor még Holdra is alig jutottunk el), akkor az kéne hogy a város méretű űrállomásainkon dolgozzon kb 20 ezer ember...
Itt marad az alap, ami a valóságban is: olcsón vesz, drágán ad, hasznot bezsebel. Mellesleg a valóságban sem mindenki fizet áfát vagy vámot <#vigyor>#vigyor>. Lásd cukor,hús,tej botrányok, kínai éttermek, kínai boltok,stb,stb.
Szerintem beszélj a NAV-val, hogy adjanak ki egy online kassza mod-ot ehhez a játékhoz vagy jelentsd fel a német fejlesztőt az uniónál, hogy "nincs összhangban" az előírásokkal.<#nyes>#nyes>
Javaslom még a zöldeket is, hogy a játékban túl sok logó és zászló hirdeti, hogy mi a tiéd és ez nacionalizmushoz vezet...
Nincs a játékhoz olyan mod, ami egy kicsit realisztikusabbá teszi a fuvarozást? Pl: áfát kell fizetni a bevétel után, az alkalmazottak havi fizetést kapnak, amit szintén fizetni kell, stb?
X-Rebirth magyar leírás.
Ezt én írtam még anno, alapnak tökéletes.Ugyan nem a 4.0-hoz igazított, mivel azzal még nem vagyok kész, de elindulásnak bőven elég.
Viku
De! Csak óvatosan a modok-kal, mert sok olyan van ami többé nem -vagy csak nagyon körülményesen- távolítható el. (Persze ha a .xml szerkesztés professzora vagy, akkor ez nem lehet probléma.) Ez gondot okozhat, ha egy idő után mégsem szeretnéd használni! Ezért az aktiválás előtt csinálj egy másolatot a mentésekről, ezután aktiváld a modot, próbálgasd, aztán ments egyet majd kapcsold ki a mod-ot. Ha ezután a mentés betölthető akkor a mod save-kompatibilis. Ha nem lehet betölteni a mentést akkor eldöntheted, hogy kell-e ez neked hosszútávon, vagy inkább törlöd és visszamásolod a mond-nélküli mentést.
Utoljára szerkesztette: Stormbird, 2016.07.04. 16:09:05
"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden
Már írta előttem a kolléga, hogy Steam Workshop! Ott meg beállítod, hogy mit értékeltek és mit töltöttek le legtöbben.
Installálni annyi mint bármely más workshop modot, konkrétan megnyomod a gombot "Subscribe"
Talán a leghitetlenebb mód, a Xenon hajók elfoglalása (Icuka forever <#vigyor>#vigyor>).
X universe Home, sweet home
De nem fagy, nem szaggat, stb. csak kéne bele némi fícsörupgrade.
A vesszőparipám továbbra is az, hogy ha lenne egószoftnak kellő erőforrása, vagy hagynák pl. a játékosokat moddoltatni, egészen hihetetlen dolgokat lehetne ebből a játékból még kihozni. új rendszerek, hajók, storyline, küldik, új stationbelsők, merugye most 1-2 fajta van, oszt jünapot.
Úgyhogy hidd el, működik!
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Változatlanul irgalmatlan potenciál lenne a játékban, csak kérdés tudnak-e időt energiát fordítani rá. boranok meg perenidek pl. sehol sincsenek még.
Hát reméljük lesz még valami, én elég régen nem játszottam vele, tavasszal toltam utoljára
Egyébként van demó. Letöltöd, kipróbálod és az alapján is dönthetsz.
"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.24. 12:56:08
Most, hogy summer sale van steamen, erősen gondolkodom a játék megvételén. Mennyit javult a megjelenés óta? Úgy hallottam, hogy kezdetben gyakorlatilag játszhatatlan volt. Van most már olyan jó, mint az előző részek?
Előre is köszi!
De ez az egyetlen mentés, a többi kilencre és az automentésekre továbbra is azt írja, hiányoznak a modok <#buck>#buck>
\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal
Ha nem, akkor írd vissza magad!
<patch extension="ego_dlc_teladi_outpost" version="100" name="The Teladi Outpost"/>
<game id="XR" version="400" build="208311" time="572983.635" original="300" start="ep1build"/>
Kicseréltem a start="ep1build"/> részt start="ep1"/> re. Building Aspiration-al kezdtem a játékot, nyilván ezért volt az eltérés. Utána a két "patches" sor között a mentésben kitöröltem az összes szöveget.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
<savegame>
<info>
<save name="#003" date="1458814965"/>
<game id="XR" version="400" build="208311" time="572983.635" original="300" start="ep1"/>
<difficulty current="hard" min="easy"/>
<player name="Ren Otani" location="{20005,26}" money="325030260"/>
<patches>
</patches>
</info>
A következő történt: lett egy olyan mentésem amit enged betölteni a játék. Betöltés után minden alap dolog működik, a hajók követik a parancsokat, kereskednek, sőt működik az összes steam-es mod, függetlenül attól hogy szerepelt-e a mentés elején a neve. De eltűnt a Teladi galaxis D. Sőt kilépés után már új játékot sem lehetett kezdeni a Teladi kezdéssel, mert a menüben szürkén azt jelzi hogy nincs feltelepítve.<#action>#action>
<savegame>
<info>
<save name="#003" date="1458814965"/>
<game id="XR" version="400" build="208311" time="572983.635" original="300" start="ep1build"/>
<difficulty current="hard" min="easy"/>
<player name="Ren Otani" location="{20005,26}" money="325030260"/>
<patches>
<patch extension="IgnoreFuel" version="1" name="IgnoreFuel"/>
<patch extension="Map Reveal" version="1" name="Map Reveal"/>
<patch extension="MoreCrew" version="1" name="MoreCrew"/>
<patch extension="PlayerJumpAddon" version="1" name="PlayerJumpAddon"/>
<patch extension="ego_dlc_teladi_outpost" version="100" name="The Teladi Outpost"/>
<patch extension="ws_529913155" version="10" name="Station Manager Trading Improvement"/>
<patch extension="BuildShipyards" version="1" name="BuildShipyards"/>
<patch extension="ws_561548633" version="122" name="Random Universe"/>
<patch extension="w.e_stationengineers" version="1" name="w.e_stationengineers"/>
<patch extension="factory_ship" version="1" name="factory_ship"/>
<patch extension="Show Skills" version="1" name="Show Skills"/>
<patch extension="AutoTrader" version="1" name="AutoTrader"/>
<patch extension="Welding Laser" version="1" name="Welding Laser"/>
</patches>
</info>
A modok vegyesen Nexus illetve Steam modok. Ez az eredeti mentés, nem buheráltam bele.. Rendszer újratelepítés és persze steam/játék újratelepítés után a steam-es modokat a játék automatikusan szedte le, a Nexus modokat utólag felraktam, minden a legfrissebb. Közben tesztelgettem új játék indítással, ott a modok egy része működik, egy része nem.
Kedvenc példám: patch extension="ego_dlc_teladi_outpost" version="100" name="The Teladi Outpost"/> Eredeti a játékom, a steam automatikusan telepíti a dlc-t, új játékban működik is... De a betöltés menüben a dlc-re is kiirja hogy nincs telepítve...
Utoljára szerkesztette: Wolwerine, 2016.05.18. 21:14:03
<savegame>
<info>
<save name="Quicksave" date="1463162838"/>
<game id="XR" version="400" build="208311" time="6534389.086" original="112" start="ep1"/>
<difficulty current="hard"/>
<player name="Ren Otani" location="First Approach" money="52705448468"/>
<patches>
<patch extension="ego_dlc_2" version="100" name="Home of Light"/>
<patch extension="combat-system-extension" name="Combat System Extension"/>
<patch extension="ws_402498286" version="243" name="Hunter Ships"/>
<patch extension="1.1" version="1" name="Ignore Jump Drive Fuel"/>
</patches>
</info>
No, mivel nem játszom vele hetek óta, pénteken néztem bele utoljára, ezért "csak" 2667 óra a játékidőm... <#nyes>#nyes> fel kéne kerekíteni 3000-re... (van elmebeteg szmájli?) <#vigyor>#vigyor>
Asszem feltolom very hard-ra, mert nem nagyon érzem a hard-ot, talán mintha kicsit többen jönnének, mint normal-on.Még egy pár állomás valahová, még egy kis rombolás...de már nem hiányzik.Visszamentem buszt vezetni, illetve az időben is visszamentem és Heroes 4-et tolok...
Ha megint jön a migránsáradat, akkor vissza a State of Decay-be feszkót levezetni és készülni az apokalipszisre...<#vigyor>#vigyor>

Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.05.18. 01:49:44
X universe Home, sweet home
Bemásolhatnád ide a mentésed első tíz-húsz sorát.
Az enyém így néz ki:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<savegame>
<info>
<save name="Quicksave" date="1461384094"/>
<game id="XR" version="400" build="208311" time="4609714.072" original="119" start="ep1"/>
<difficulty current="easy" min="easy"/>
<player name="Ren Otani" location="{20005,30}" money="19915783516"/>
<patches>
<patch extension="ego_dlc_2" version="100" name="Home of Light"/>
<patch extension="ws_633564681" version="140" name="Galaxy Station Range"/>
<patch extension="NoFog" name="No Fog"/>
</patches>
</info>
Ebből két sor érdekes a módosítások szempontjából; a Galakszi sztésön réndzs (Gőzös) és a Nincs Köd. Ezek az úgynevezett "nem mentés kompatibilis" módosítások.
Nagyjából ez az a terület, ahol a módosításokkal kapcsolatos információkat tárolja a mentés. Ha ennél lejjebb is belepiszkáltál, akkor lehet baj!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2016.05.17. 19:58:43
(Én is jártam hasonlóképen, de nálam az volt a probléma, hogy az egyik mod nem a steames műhelyből volt és azt ugye nem töltötte le automatikusan.)
.xml szerkesztésben István és kisiku a profi, talán majd ők tudnak segíteni.
Minden létező sci-fi játékot kipróbálok, foleg stratégiát es a szimulatorokat. Talan a Galactic Civilization 2/3 volt meg, amit ennyire szerettem, de a Stellaris sokkal mélyebb, még azzal együtt is, hogy borítékolható egy tonna DLC amivel teljes lesz, es persze azert ez sem tökéletes. IG2 nekem mai napig ott a gépeken, időnként meg ma is tolok vele pár kort.
Hetek óta én sem játszom a Rebirth-tel, az említett okok miatt 😊, néha azért belenézek, mint tegnap is.
A játék valóban nem rossz. Rápróbáltam én is.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2016.05.14. 05:21:35
Nem akarok itt szétoffolni, gyere át Stellaris topikba!
Gyerekek, próbáljátok ki a Stellaris-t! Elképesztően jó scifi stratégiai játék lett! Van itt topikja is.
Bocs az OFF-ért!
ON
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.05.10. 22:15:21
Construction shop-ból most építettem meg a negyediket, ahogy az alábbi képen látod, csak az még a félkész állapot.Jobb, mint a Hardware Supplier (Argon), mert eggyel több gyártóegysége van mindenből, ergo többet termel.
A képen a háttérben egy fullosra kiépített Construction Shop látható és mint olyan rohadt drága volt, de legalább jó erős a fegyverzete.
Van egy kérdésem is. Egy állomásnak hogy lehet drónokat adni? Biztos lámaság, de egyszerűen nem tudok rájönni...<#falbav>#falbav>
Utoljára szerkesztette: Stormbird, 2016.04.21. 18:29:14
Ezek után minek toljam:
Az igazság, hogy pár javítanivaló azért lenne.Kezdek rájönni, hogy mikor robbantja fel az állomást egy nekiütköző hajó. Alapesetben "átrepülnek" rajta, noclip módban, de ha éppen építés/bővítés alatt van és te ott vagy a helyszínen, akkor nekimegy és felrobban.A hajó is, meg az állomásod egyik része is.Magyarán, lehet javítani utána.
Továbbra is áldom az eszem a megfelelő helyre épített "forgalomszűrő" állomásaim miatt.Ezek a termelésen kívül "megszűrik" az ellenséges forgalmat.<#vigyor>#vigyor>
Annyira jó érzés látni, ahogy 40-60 vadászgép próbál 5-6 percenként átjutni az útjukba telepített erődön sikertelenül, olyan jó kis dogfight-okat hajtok végre háttértámogatással...
Már két hónapja kint van a 4.0 de semmi sem történt azóta. Arra számítottam, hogy lesz 4.1 vagy valami ilyesmi.
Az Ego fórumon is csak alibiből irkálnak a júzerek.
Egyedül itt érhető tetten az élet, de az nem nyilvánul meg sehol.
Jólesne valami hír. Lehet pletyka is!