6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • Jóózsf István #6367
    Tudom mi a legbosszantóbb a játékban! Hogy a nyomorult rakéták átmennek a textúrán! Még úgy is bosszantott, hogy becsaltuk magunknak a több ezer darabot, de ha csak a legális készletből kell gazdálkodni, akkor elég visszás!
    Tegnap is beletoltam 17 órát! Tiszta hülye vagyok! (hol írjam alá?) Ebből három-négy óra egy Aranka megszerzése-megvédésére ment el. (Kiabáltam is közben. ("szerencsére" vége van a nyárnak és csukva vannak az ablakok. Így nem hívták rám a karhatalmat:))

Újabb érdekesség: Említettem, hogy nem fogok kibékülni a PMC-vel. De mivel PMC-s állomáson vettem fel a Mk5-ös pajzshoz a küldetést...
    Az egész procedúra kb 10 percig tartott: Eleve nem -20-ról indult a menet, hanem -16-ról!?!?!? Sokkal békülékenyebbek is lettek. Egy-két vadász lelövéséért kapásból 2 egységnyit javult a viszony. Dörmögő Medvénél egy egész focicsapatnyi SS kalóz volt, mire végeztem velük, puszi pajtások lettünk a PMC-vel! Nem mondom, hogy régi rendszer jobb volt, de ez így már píszofkék!
  • kisiku
    Ezek szerint az alap dolgokat nem javították ki.Furcsa.
    Már csak azért is mert én még asszem 1.04-es verzióval (!) játszottam végig a sztorit, azaz a 2013 novemberi megjelenés utáni talán második patch-csel. :))
    Azóta hány patch is készült?
  • Jóózsf István #6365
    Ez neked hiba?????
    Tegnap én is mindkettőt tapasztaltam, de egy pillanatra sem zökkentett ki a lelki egyensúlyomból!
    Amikor a friss játékban (anno) le kellett szállítani a háromszáz hamburgert a villanytelepnek és másfél órán keresztül néztem, ahogy megközelíti az állomást a hajó, majd meggondolja magát és megy egy újabb kört a zónában, majd egy újabbat és még egyet, meg még egyet. Na az hiba! (Tegnap OoS oldottam meg. Ment mint a karikacsapás!)
    Meg az, hogy kiírja (köddé válik) a "kapott" Kistepsit a játékból amikor átlépsz először a kapun, de a tennivalók listában az áll, hogy vegyél fel rá személyzetet?!?!?!?
    Na ezeket tartom én hibának!
  • goyo2
    Na, rájöttem, kellett vennem mégegy trojan rov-t.
  • goyo2
    Meg kell, hogy mondjam hogy a plot még bugos.

1. Amikor mentem vissza devries-ből: Irta hogy menjek a JG-n át albionba. Ha nem várom meg a párbeszédet akkor nem jó az egész. Vissza kell mennem végig hallgatni a rizsát.

2. Állomás scannelés: Trojan rov 3-4 célon sikeres scan után, irja hogy menjek vissza a hajóba. Jön a broadcast. Majd következő kuldi keressem meg jooliskát. De közben azt irja "Enter Torjan Rov". Na itt kezd ujra elszakadni a cérna.
  • kisiku
    Túl sok időt öltem már bele...azért van életem is, nem úgy mint itt:

A legjobb duma!

• Jóózsf István #6361
    Szerintem, ha pár hónapig - egy évig szüneteltetnéd, te is fontolóra vennéd az újrakezdést.
    Nem szabad úgy nekiállni, mint a valóságban, hogy: Dehátmileszavagyonommal?!?!?!? El kell engedni. Az újrafelfedezés öröme úgyis feledteti a Mágnás Miskaságot! Legalábbis a plot idejére.
  • kisiku
    Ezt szoktam mondani a Subnautica topicban is, hogy az addig jó, amíg újrakezded, újra megtalálsz mindent, még úgy is, hogy a fejemben van az egész játéktér.Persze egy idő után úgy is unalmassá válik, de egyelőre ez van.

Azért a Rebirth-öt nem kezdeném már újra...
  • Jóózsf István #6359
    Utóirat.: Lehet, hogy ki sem békülök a PMC-vel!
  • kisiku
    Köszönöm mindkettőtöknek.
    Videoszerkesztésre van itt nekem Adobe Premiere Pro CS6, teljesen jó videóvágásra,feliratozásra, meg pár alap dologra.
    A HoL highway zenét Adobe Audition-nel szedtem ki a játékból, azzal is lehet szerkeszteni.
  • Jóózsf István #6357
    Én is azt ajánlom! Az Utánégető sokminden egyébre is jó. VGA hűtés profil, húzás, FPS határoló. Nálam ezeket a funkciókat tölti be a felvételkészítésen kívül.

Imre! Megtettem! Felvettem Yíshát megint. Így "elsőre" tizenöt órát ültem előtte 10-01-ig. Amikor a PMC Taranis kihegesztett a Kilátónál, akkor úgy döntöttem, hogy mára elég. Ha nem halok meg, akkor valószínűleg meg sem állok a Xenon bázisig. Bár, elkövettem egy hatalmas hibát.: A Fény Othhona kapu a játék elején már nyitva. Betévedtem. Gondoltam "Csak a HoL-t feltérképezem, hogy könnyebb legyen az anyagbeszerzés a plothoz. Jah! Arra eszméltem, hogy Torridban görcsölök másfél órája, hogy egy "véletlenül elfoglalt" Atlasz kalóz Kistepsit kimenekítsek a szektorból, Mk1-es Borzzal! Ostobaság! (De meglett. És az "ajándék" Lepton is!)
    Sokminden másképp lát az ember tapasztaltan. Például nem volt kedvem csalni, vagy bűnözni. A módosításokat bennehagytam a játékban, mert így volt egyszerűbb. Ennyi segítség belefért.
    Négy hónapja "játszottam" utoljára a játékkal. Még a billentyűzet kiosztást is elfelejtettem. Mint ahogy a megélhetésért folytatott küzdelmet is. Szerencsére ezt optimalizálták, Hosszú szkennerrel fedezni tudtam a kiadásaimat. Konténereknek sokkal nagyobb szerepük van így a játék elején. Ömlesztve van bennük az értékes portéka. Emlékszem amikor egyesével kellett vadászni a Nagy Ürességben a "dobozokat", és örültünk, ha két milla összejött egy óra alatt. Küldetéseket nem vállaltam eddig. Vagyonom kábé 3-4 milla, egy Talicska, két kistepsi, a plotos Taranis, és a kétmodulos Integrált URV gyár.
    Nem volt olyan hülye ötlet újrakezdeni, mint az elsőre hangzik. Persze egyáltalán nem biztos, hogy újrahúzom a birodalmam. Egyelőre azt tesztelem, hogy megfontoltan, bölcsen, tapasztaltan mennyire más, vagy mennyivel lehet többet kihozni a játékból.
    Mindent összevetve: REMEK MÓKA!
  • dimre
    Viku, a Fraps kb. három éve nem volt frissítve, sok játéknál bekavart, kidobott, vagy lefagyott a game (Rebirth-nél is).
    Én ezt ajálanám : MSI Afterburner
  • RJoco
    Én Bandicam-ot használok rögzítésre és NCH VideoPad Video Editor-t szerkesztésre. Mindkettő fizetős, de mindkettőt be lehet szerezni okosban. (Nekem van ez is, az is.)
    FRAPS-ot már rég használtam, anno nagyon jó volt, de a Bandicam nekem jobban bejött az elmúlt kb 1 évben.
  • goyo2
    ja, ok, értem, ezt észrevettem, csak még nem volt rá szükségem. A tömeges parancsra olyanra asszociáltam, hogy sorban rendezett parancsokat adjak ki valaminek. köszi
  • kisiku
    Mindjárt óvatosan belépek a játékba (most melózok) és megmutatom.
    Elöljáróban annyit, hogy a Properties Owned menüben minden hajó és állomás előtt van egy jele jelölőnégyzet, mint a form-okon. Itt tudsz többet is egyszerre kijelölni, majd a "Broadcast" paranccsal előugranak a csoportosan kiadható parancsok.Lásd képek:

A Broadcast parancs után pedig ezeket lehet kiadni:

Állomásoknak is lehet tömeges parancsot kiadni, csak nincs értelme.
  • goyo2
    Ez a csoportos parancs kiadás micsuda? (lehet hogy találkoztam vele, de pontosan most nem tudom mire gondolsz)
  • kisiku
    A 4.0-val megkaptuk a csoportos parancsikiadást végre, azaz nem egyesével kell hozzárendelni állomáshoz, kiadni parancsokat, mert az nagyon szar volt tényleg.Én otthon csak 24-es Dell moncsin tolom, az is elég, itt bent meg egy nagyon régi 4:3-as 19-es Philips van...
    Nehéz egy ilyen játékhoz normális GUI-t csinálni.Ráadásul úgy megcsinálni, hogy minél kevesebbet töltsön ki a képernyőből, nehéz.Én örülnék/örültem volna, ha csata közben nem menüket kellene átböngészni a parancsok miatt, hanem egyfajta Swat4-es legördülő menü formájában gyorsan és átláthatóan menne az egész.
  • kisiku
    Ja és ez az összeg 4 db Warehouse-ból jött be...
    A többi, néhány milliós, néhány tízmilliós kereskedésem csak mellékes. :)
    Majd próbálok videót csinálni, azaz felvenni, ahogy játszom, csak a játékba beépített egyáltalán nem az, otthon az AMD féle Raptor vagy mi a tököm eddig még nem ment, hiába állítottam be, itt a munkahelyemen meg nem olyan erős az Nvidia, meg a gépemben is csak 8 giga ram van.
    A FRAPS az még használható?Vagy mit használtok rögzítésre?
  • kisiku
    Az tényleg így van.Van rá mod, amivel ki lehet iktatni, mert az nem segít, ha lehalkítod a Voice Volume-t.Viszont akkor a segélykiáltásokat sem fogod meghallani!
    Ja és ha SETA-zol, akkor megszakítja üzenet érkezésekor.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.10.06. 09:11:02
  • goyo2
    Engem egy valami zavar még. Hogy amikor valaki dumál nem tudok közben parancsot adni.
  • TokraFan
    Szerintem most is gyönyörű a játék, egyedül a karakterek gyatrák és a belső terekre is ráférne egy kis tuning. Nemhiába, Egonak az űr "berendezése" ment jól eddig is, a Rebitrh-ben is eszméletlen jól néznek ki az állomások és rendszerek. Egyetlen szívfájdalmam amit nem javítottak ki -tudtommal- a GUI párbeszédablakok érthetetlenül mini fontmétretei, a 27-es WQHD monitoromon gyakorlatilag kifolyik a szemem tőle. De csak itt, minden más panel teljesen jól olvasható, nem értem ezt miért így csinálták meg? Rendesen nagyítóznom kell.

Pár hónapja volt valami hír egy lehetséges X4 irányról, az rémlik, mintha valamelyik hírlevélben olvastam volna erre utaló mondatokat.
  • TokraFan
    "28 perc alatt kerestem 1 milliárd 200 milliót"

• kisiku
    "Áj ágri", azaz egyetértünk. Szerintem még mindig szép,kitartásunk pedig meghozta gyümölcsét, elvégre kaptunk két DLC-t is nevetséges áron, és gyakorlatilag kijavítottak minden hibát, sőt továbbfejlesztették.
    Azért kíváncsi lennék, most mivel töltik idejüket a fejlesztők, mert se hír,semmi, hogy mit hoz a jövő.
  • dimre
    Szintén nosztalgiáztam, elkezdtem előröl a plotot, semmi eget-rengető bug, egy élvezet az egész játék.
    Nyugdíjas tempóban csinálom a feladatokat, élvezem a környezetet (lehet elfogult vagyok, de tuti feeling), mintha hazaértem volna egy hosszú utazásból (István csapj a hajtóművek közé :D ).
    Tegnap a fórumon olvasgattam a régi szösszeneteinket, egy örömlány nem szopik annyit életében, mint mi két évig ezzel.
    Ha most kapna egy kis grafikai ráncfelvarrást, és kiadnák más címmel, vinnék mint a cukrot.
  • kisiku
    Mint mondottam, visszajövök az űrbe egy kicsit, amolyan relaxációs céllal.28 perc alatt kerestem 1 milliárd 200 milliót, ami azt jelenti, hogy az 53 milliárdos vagyonom már lassan 55 felé megy... S nem csináltam semmit, csak repkedtem, zenét hallgattam, az a kábé 110 űrállomásom meg szépen termel...
    Elmegyek Toride-ba a barátainkhoz...
  • RJoco
    Mikor kijött engem is beszippantott. Vetettem is egy HotasX-et karácsonyra hozzá. Jó sok órám van benne, az ASP-re úgy kereskedtem össze hozzá a lóvét egy rendszerben. A Horizons része is nagyon tetszik és az Aréna is jó. A Power-es dolog mondjuk annyira nem jött már be.
    A színekkel én is próbálkoztam, de inkább maradtam az eredetinél, szerintem azzal sincs semmi baj.
    Én minden percét élveztem a játéknak.
    Mostanában csak azért nem játszok vele, mert játék után nincs hova tenni a Hotas-t és mindig elcsomagolni, meg előszedni nem járható út.
    X-ektől igencsak eltér, de, mint űrszimulátor szerintem nagyon jó.
  • TokraFan
    Jó az Elite, de messze nem Rebirth szint. Főleg nem X3. Tizedét sem tudja ezeknek és nagyon lassan fejlesztik.
  • kisiku
    Én a C64-es, ööö, Amigás Elite-re gondoltam a Kék Duna Keringővel és a Thargoid-okkal :)
  • Stormbird
    OFF
    Elite Dangerous... Február óta van meg a Horizons-al együtt. 71 órám van benne de jó ha 10 percét élveztem! Talán mikor először mentem be a levélbedobón és dokkoltam. Az feeling volt.
    A 71 óra java is azzal telt el, hogy próbálgattam a HUD színeit megváltoztatni valami -számomra- elfogadhatóbbra, bár az egyhangúságán így sem sikerült segíteni.
    ON

A Rebirth-ben 1106 (ezeregyszázhat) órám van, de minden perce élvezetes a mai napig. (Na jó, volt egy-két elborulásom az elején, de az összkép mindenképpen rendkívül pozitív)
    Utoljára szerkesztette: Stormbird, 2016.10.05. 02:33:54
  • MerlinW
    Elite Dangerous? Engem a héten szippantott be, alig tudom letenni:)
  • kisiku
    Én ennyire nem akartam előremenni, a multiplayer szerintem tök felesleges ebbe a játékba, pont az a jó, hogy nincs. A játék engine-je nem rossz, a karaktereket leszámítva szép, bár néhány helyen unalmas (belső terek igénytelenek).
    Bolygóra leszállni...háát...nem is tudom.Végül is megnéztem volna, mi maradt az Argonokból vagy a Földiekből, de inkább csak opcionális.
    Kalózok most is vannak, főleg az új univerzumban, van egy elképesztően jó helyre felépített állomásom, ami percenként lövi ki kalózok százait, így rengeteg a loot-om és a kis hajóm is, ha akarom...Vannak kalóz állomások is, szép nagyok is.Van egy-két szektor, aminek sok értelmét nem láttam, építeni sem lehet bele és tök üres.Aztán kiderült, hogy mi van ott, de ez spoiler :)
    Látom te is láttad az Iron Sky-t, ami lehetett volna egy jó Wolfenstein film, de még ha humornak is szánták, nagyon szar :) Hiába játszik benne Yuri a Red Alert 2-ből...
    A sztori rész nekem is rövid volt, olyan érzésem pedig, mint az X2 és X3 végén, nem volt itt a Rebirth-ben.A második rész és harmadik rész utolsó küldetését mindig sírva játszottam végig.Az egyiknél megmentjük az Argon birodalmat a Khaak-tól, a másiknál meg hazajutunk a Földre, ha jól emlékszem.
    Jó, itt is megmentjük a világot, de mégsem sikerült olyan érzelmesre az egész.Egy játék számomra akkor jó, ha a zenéjétől libabőrös leszek, az érzelmeimre meg úgy hat, hogy könnyezik a szemem a boldogságtól/szomorúságtól/meghatottságtól, attól függően, hogy milyen a sztori.
  • kisiku
    Szerintem a highway-ek teljesen jók, nekem semmi bajom nincs velük.Az elején még ráadásul úgy volt megoldva, hogy "csövek" voltak a highway-en belül, tehát nem "szabad bejárású" volt, mint most.
    A capital ship csata azért nem rossz, de tényleg hagy kívánni valót maga után, kétségtelen.Amit viszont itt is elrontottak, az a csata kimenetele, azaz, ha szektoron belül vagy, ott a csatában, nyernek a hajóid, de ha távol, akkor szinte mindig vesztenek.

Nekem jó példa volt erre, amikor felhúztam két űrállomást Shattered Singularity-be, ahol Xenon I 35-37 percenként megjelent.Direkt mértem stopperrel, hogy miután kilőttem egyet, mennyi idő múlva "teleportálódik oda" egy másik.Ezt a kettőt "előretolt hadállásnak" terveztem, de egy idő után meguntam, hogy állandóan ordítottak, amiért megtámadták őket.Ekkor beadtam jó pár hajót is nekik plusz védelemre, majd vártam, hogy jöjjön az I és a többi szarság.A csatát mindig megnyertem, amikor ott voltam és mindig elbuktam a hajóimat, majdnem az összes odarendeltet, amikor nem voltam ott.
    A végén visszabontottam az állomásokat (mod) és máshol építettem fel.
    Magyarán a csata kalkulációja ugyanolyan szar (volt), mint a korábbi részekben.

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.10.04. 12:12:18
  • RJoco
    Egy gondolat egy utópisztikus jövőről:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ehhez össze kellene fognia pár csapatnak és meg is lehetne csinálni pár blue-ray lemezen a dolgot. De akkor már a bolygóra szállást se hagyjuk ki. Az egész állna 1 rendszerből (pl. Naprendszer). Lenne egy város, mint a GTA-ban (vagy inkább mint a The Division-ban), csak űrkikötővel, lenne egy űrállomás, ami bejárható teljesen (ilyen játékot nem ismerek) és persze maga az űrhajózás része, mint az Elite-ben.
    Itt-ott kalózok, aszteroida mezőben a kalóz bázis, a Hold-on a nácik hélium3-mal elfeledve, lehetne műholdakra vadászni a bolygók körül. És legalább olyan grafika,mint a CoD-ok vagy inkább, mint a The Division.
    És természetesen az egésznek lenne online része is, több játékstílus közül lehetne választani vagy akár az összeset egyszerre. Egy játék, amiben mindenki megtalálja a magának való dolgot. Szép utópia is :D
  • goyo2
    Majd azért remélem elkezdenek valami zászlóshajónak valót is moddolni valamikor. Ebben az űrben jól elférne valami bazinagy dög carrier. Az X3-ban túl kicsik voltak a szektorok és a JG megölte a lényegét az egésznek. (ott is olyan moddal játszottam, ahol nem lehetett ugrani minden kapura, csak átmenni rajta)

Ha már beleunok a jelenlegi felállásba, felteszek egy mod-ot ami kivágja az összes highway-t, és beteszi boostot ami nem fogy ki :-). (hirtelen nem tudom mi a neve, de van ilyen) Realisztikusabb lesz, nagyobb értelme lesz a hajók közötti különbségeknek. Csak birjam kivárni mire eljutok egyik helyről a másikra. De tuti kipróbálom egyszer.
  • kisiku
    Végül is van ebben rendes dokkolás, csak nem Elite-s vagy X2-es, hanem leszállsz egy platformra.Kétségtelen, hogy egy nyíló dokkoló zsilip kapu egy-két állomáson nagyot dobott volna. Vagy ha úgy kellene beállnunk, mint a kicsi teherhajóknak.
    Persze ott akkor már felvetem azt is, mint anno sokszor, hogy FPS módba kapcsolva kiszállunk a hajónkból, végigjárjuk a teljes 20 km átmérőjű űrállomást, liftezünk a külső lifteken, ellátogatunk a gyártó részlegekbe, találkozunk néhány száz másik emberrel satöbbi,satöbbi

De így is teljesen jó, főleg, amikor elkezdtem a szinte teljesen halott és üres Toride rendszert benépesíteni.Életet vittem, emberi hangot, hogy ne legyek egyedül :)

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.10.04. 08:37:23
  • dimre
    Akárhogy is "fikáztam" e játékot, nincs vetélytársa, ennyi tartalom ilyen minőségben nincs. Mostanság a parasztvakítás megy, és van bőven paraszt akiknek jó az ahogy van.
    Az X zenéitől még ma is libabőrös leszek, előjönnek az emlékek, mesterművek.
  • TokraFan
    Tényleg zseni a srác. Sose felejtem el, amikor először tettem fel az XTM-et még Reunionhoz, és Kingdom's End-ben erre a zenére siklottam be -SETA nélkül, tetű lassan :-)- arra a marha nagy zölden izzó, fénylő organikus Boron Shipyard-ra.

Amikor a rendes dokkolást hiányolom, akkor ezeket a pillanatokat sírom vissza...
  • Pares
  • kisiku
    Lehet, hogy titokban dolgoznak az X5-ön

Ez a játék úgy jó, ahogy van.Azóta sincs semmim, ami ennyi ideig magához kötött volna...a Subnautica-val tartok kábé 400 óránál (nyolcszor kezdtem már újra),a WFTO 500 óra.Nem baj lesz State of Decay 2 valamikor, meg néhány jó management játék.
    2671 órát max az X2-vel vagy az X3-mal tolhattam, de lehet, hogy azokkal még többet...

Zakharov pedig egy zseni!

Elég csak ezt hallgatni.

Hát nem könnyfakasztó?
    Akárcsak a jó öreg Mars szektor az X3:TC-ből

A kollégáim minden nap kérdezik, mit hallgatok, amikor a céges parkolóba beállok üvöltetve az X Rebirth és az előző részek zenéit a kocsiban! Az asztalomnál meg követelik, hogy rakjam be Zakharov mesterműveit háttérzenének!
    Lehet, hogy vissza is megyek az űrbe hamarosan, mert hiányzik.

Elmehet a p*ába a soha el nem készülő SC, a No Man's Lie (hál'Istennek nem adtam ki érte 60 ajrót) és társai...soha nem fogják azt a "fílinget" nyújtani, amit a Rebirth már 3 éve nyújtott!Szarul indult, de kitartottunk és nem ellopták a pénzünket, hanem egy k*va jó kis játékot kaptunk.
  • Jóózsf István #6328
    Sajnos a textúrán túli világ nem idegen a Ribörsztől! Nem segít rajta semmilyen kapcsoló. Most már szerencsés, hogy ki lehet ugrani belőle. Az ugróhatjtómű előtt csak a nekifutás, gyorsítóhajtómű és az ima volt a megoldás.
    Kszenon Hánt rulez!
    Jó lenne, ha valami történne a játékkal, mert szívesen vetném bele magam újfent. Ha hiszitek, ha nem, minden nap megnézem azóta is a public beta oldalt, hátha hozzányúlnak, de nem. Sőt! A napokban már csak ez fogad
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2016.10.03. 07:21:55