6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • kisiku
    Így van, egyszer használatosak.Persze ki is lőhetik őket, akkor új kell, amit vissza kell állítani az állomáshoz.
    Olvasd el a leírásomat, abban benne van, hogy miből mennyit érdemes belepakolni.
  • Stormbird
    Simán át lehet pakolni, de nem baj ha marad benne néhány cucc, mert majd a javításokhoz fog kelleni ez-az.

Bár a story módban erre nem lesz szükség, de a későbbiekben, mikor megtámadják a gyáraid, nem árt ha van miből rögtön javítani és nem akkor kell összeharácsolni az anyagot.
    Utoljára szerkesztette: Stormbird, 2016.11.06. 21:17:09
  • LV 426
    Ezek szerint egyszer használatos. Köszönöm a választ. Viszont teleraktam építőanyaggal, remélem az át tudom pakolni egy teherhajóra.
  • Stormbird
    A CV már ott marad az építkezés után. Nem lehet elmozdítani onnan.
  • LV 426
    Sziasztok!
    Felépült a story küldetés Integratív URV gyára. A CV-t hogy tudom arra bírni hogy megmozduljon onnan? Csak az építésszel tudok beszélni, azon kívül semmilyen parancsot sem tudok adni a hajónak (join, follow, assign new....). Gyakorlatilag ebben a formában egyszer használatos. A ship menüben látszik, hogy a gyár alá van rendelve, ott lebeg mellette "szétnyitva" de már minek.
  • kisiku
    Örök igazság az életben: pénz szüli a pénzt.
    Mint ahogyan az is: minél több van, annál kevesebbnek érzed...
    Nekem nincs erőltetett üzletpolitikám, én amióta játszom ezzel, de a korábbi részekkel is, manuálisan kereskedek.Most 37 teherhajóm van, amivel egyesével kommunikálok és mondom meg nekik hogy mit csináljanak.De hát ez a játék benne!
    Ki kell találni, hogy hol mire van a legnagyobb igény és oda eladni.Sokáig feleslegesnek tartottam a fegyvergyárakat, most meg milliárdokat keresek velük.Eleinte csak az ellenség idegesítésére építettem olyan helyekre, ami kizárólag veszélyes.Ma már nem győzöm tölteni őket anyaggal, mert a raktáraimból minden fegyvert elvisznek.És hogy mennyi az árrés?Kit érdekel?Mindent én gyártok, mindent én termelek. Az űrhajóimat magam gyártom, saját anyagból, ergo ingyen van.Én még azt a lehetőséget sem adom meg a gépnek, hogy tőlük veszem, így egyik zsebemből a másikba vándorol a lóvé...Körforgás így is van.
    Most pl. megnéztem, milyen kevés hadihajóm van, ezért megyek és legyártok vagy 10-20 darabot.Persze feleslegesen, de legyen a listában, mert olyan jól mutat.
    Az építkezést csak és kizárólag manuálisan végzem.Ahogy a Jurassic Parkban mondták "ott akarok lenni minden egyes világrajövetelnél". Hát én is.Nekem sosem működött és sosem volt türelmem ahhoz, hogy megvárjam, amíg valakik leszállítják az építőanyagot. Én mindig elküldöm shoppingolni a CV-t, hogy mire odaér a kiválasztott helyre, már minden legyen benne, ami a gyár első vagy első két szintjéhez elegendő.Utána a dedikált építőanyag szállító hajóim pedig berakják a maradékot, amik már ott várnak a CV mellett, csakhogy gyors is legyen.

Mellesleg érdekes, hogy ez az "agyonfikázott" játék sokkal jobban fut,mint a Subnautica a maga 1,5 km2-es bejárható területével...de ez más kérdés,ezt csak úgy megjegyzem 470 órányi virtuális úszás után
  • Jóózsf István #6401
    Ilyen van!
    Amikor kijött a HOL dlc, én is azt gondoltam, hogy ünnepélyesen bevonulok abba a világba (zenekar, gőzmozdony, vörös szőnyeg) De amikor átléptem a kapun, azt láttam, hogy a gyáraim hajói már vidáman kereskednek az elméletileg ismeretlen bagázzsal! Le is kurváztam őket!

Viku! Amikor újrakezdtem, elhatároztam, hogy kipróbálom az erőltetett üzletpolitikádat, de valahogy mindig elodázódott. Viszont így is lett 100 óra alatt huszonvalahány gyáram meg közben két milliárdom.
    A pénzhalmozás jópofa dolog, de így sincsenek anyagi gondjaim.

Érdekesmód, a Tituszvadászatról nem tudok lemondani. Ha építek egy gyárat, akkor mindig elruccanok egy-kettőért, vagy elmarkecolok egy arrajáró Styrvokot (még mindig nem tudom pontosan a nevét), Kistepsit, "K"-t. Egyedül a bányászhajókért kell beugranom a szalonba, mert a kisebbségieknek nincs olyanjuk. Hadihajókat meg küldetésekből szerzem.
    Hajógyárat sem építettem még! Lehet, nem is fogok. Kell a körforgás!
    Építkezéseket is úgy bonyolítom már, hogy: Itt a pénz, oldd meg! Úgyis javarészt az én árumból lesz felépítve.

"Mit csinálsz nagyapa? Ááá, csak egy régi játékkal játszom, úgy kábé 10-20'000 órája." :-)
  • goyo2
    köszi, én amikor megadtam a trade for productiont, akkor elment a szektorbol a hajó. Gondoltam vásárolni megy. De akkor megint kiprobalom, és meglesem hova igyekszik. (Lehet munka előtt még bedob egy sört a sarki kocsmában?)

Érdekesség, hogy a Field of opportunity nekem még nincs, mégis két hajóm ott tökölt egy Teladi warehousnál. A galaxy térképen sincs még az a szektor (?) .
  • kisiku
    Még egy kis emberkedés. ha már úgyis itt vagyok

A képen látható 611 milliót, kábé 1 óra alatt termeli meg az egyik raktáram, de van amikor 30 perc alatt...nekem csak tölteni kell áruval.Úgyhogy irány befektetni!

• kisiku
    Szia.Megnéztem, válaszd a Trade for production-t, és akkor lesz jó.Tudod, szilárd bányász a Metalworks yard/Construction yard,stb-hez, gáz bányász a Mega CellFab, stb-hez megy. Minden olyan gyárhoz, ahol van kohó és feldolgoz nyers aszteroida darabokat, oda kellenek.
    Szilárd bányászhoz Surface miner drone, a másikhoz Scoop Collector kell.

Itt a kép:

Látható, hogy vígan bányászik.Ja ezt a hajót moddal éred el, a legjobban felfegyverzett bányász, van is vagy 50 darabom, van neki 2 PlasmaJet-je is!
  • goyo2
    szia
    köszi a valaszt
    A managerhez akarom rendelni, de nincs olyan opcio hogy bányásszon. csak trade for production és trade for building
  • kisiku
    Manager-hez rendeld, majd ő elosztja a megfelelő helyre.Természetesen a bányászhajón is legyen legénység: kapitány+def officer+engineer.
    Csak akkor bányászik, ha van a gyárban olyan modul, ami nyersanyagot kíván.
  • goyo2
    urak, nem tudok mining shipet rendelni a gyáramhoz.
    Csak trade for production és trade for station building van.
    A hajo amugy egy fedhelm, surface minerrel és cargo dronnal. és a gyár managerhez akarom rendelni.
    Mi a rosseb hiányzik még?
    köszi
    Utoljára szerkesztette: goyo2, 2016.11.04. 14:23:12
  • goyo2
    Az is lehet, mert pl. amikor visszamentem albionba akkor ott volt a sárga nyil a kapura, de ha nem vártam meg a rizsát és úgy mentem át akkor mehettem vissza. Mindegy, már a xenon gyárakat is felrobbantottam, most nincs küldi jelenleg. Megyek pesztrálom majd a gyárat, és kereskedek. Küldik közben összeszedtem 12 millát.
  • Jóózsf István #6393
    Mindkét verzió hibás. Először kisebb harcokat kellett volna megvívni Molten Archon-ban: Fiendish Moloch-ban egy kis kergetőzés, LávaFolyamban megvédeni a bányászhajót a Sul-tól, aztán jött volna csak a kilátónál a csata a Taranis-ok ellen.
    Ha te mindebből kimaradtál és belecsöppentél a jóba a kapunál, akkor az legalább annyira baj.
    Nem lehet, hogy az első esetben nem vettél figyelembe egy üzenetet? Mondjuk; Nem közelítettél meg valamit! (Már én sem emlékszem a pontos menetére)
  • goyo2
    A jelenség ez volt:
    Mivel amikor átléptem a kapun egy rahanasban, nem fogadott nagy banzáj, mentem tovább forty two-ba, az épitkezéshez. gondoltam ráérek a kuldivel.
    Majd kirta hogy menjek egy szektorba, ott gyülekeztek a hayabusák. vagy 15-20. Ott vége is volt a történetnek. Nem történt semmi fél óra után se.
    Megnéztem az aktiv mission menuben hol is vagyok. A kuldi 3. pontjanal jartam. Azaz kimaradt a nagy csata az overwatch hajonal, még ami utána volt.
    Visszatöltöttem, visszamentem albionba. Másodszorra csak a skunkal mentem át a kapun. Na akkor egybol belecsöppentem a csatába.
    Szóval ez azért bug.
  • Jóózsf István #6391
    Én értem amit írt, de szerintem az sem jellemző a játékra. Az, hogy te álruhában, vagy meztelenül érkezel, irreleváns. Ott vagy, vagy nem vagy ott.
    Mi volt a pontos jelenség, amit hibának vélsz? Az érkezés pillanatától érdekes!

Pares! Ideje lesz megtanulnod a Ribörsz nyelvet: Elment Albionba foglalni egy Rahanas-t. Visszafelé azzal a hajóval vitette magát a célig...
  • Pares
    Én nem emlékszem, hogy találkoztam volna akár egy buggal is, a főküldi simán zökkenőmentesen lefutott az elejétől a végéig, de ha leírod értelmesen, érthetően, hogy mi történt, és nem ilyen helyettesítő szavakat használva (amitől a falra mászok), akkor lehet, hogy tudunk segíteni.
  • Pares
    A konténer gyűjtésnek és a reputációnak semmi köze egymáshoz.
  • goyo2
    Amúgy van ám még bug: Az plotos URV építése alatt Albionban gyűjtöttem tepsit. Amikor jelezte, hogy menjek vissza Devries-be, én lóháton mentem (egy tepsiben). Na ettől a plot teljesen megzakkant. Vissza kellett töltenem, és a borzban kellett mennem.

Rahanas elfoglalásakor hasznos (kezdőknek):
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egy tristar missile a Jump driver-nak, ettől a motorok is robbannak. kezdésnek nagyon hatásos.
  • goyo2
    OL-ben egyik állomás mellett lebegett egy rakat konténer amikor odaérkeztem. Zsiros falatok voltak. Az első TAG-elésekor 44 et esett a repu az állomáshoz tartozo fajnal.
  • Jóózsf István #6386
    Nekem nem rémlik, hogy összefüggés lenne a lomizás és a jóviszony között, Hacsak nem te hekkelted meg az állomást, hogy köpjön, vagy nem te lőtted szét, illetve hekkelted meg a teherhajót ami mellette volt.
    Hogy zajlott ez pontosan?
  • goyo2
    Urak, lehet ugy állomás körül összegyűjteni eldobott conténereket, hogy ne essen a repu? Köszi.
  • goyo2
    Nem is kellett beszállitanom, csak figyeltem mikor jelenik meg a cucc és lecsapni rá.
    Amugy fotoztam egy UFO-t. Ott kelebolált a taranisomnál.
  • Jóózsf István #6383
    Most gondolkodóba estem... A HoL mikor élesedik? Csak a plot után?
    A hivatalos (TER)ánokra gondoltam a fény otthonában!
    Lehet, hogy nem vettem figyelembe, hogy igazából nem kezdtem építkezni a plot alatt. Az integratívhoz meg nem kellett olyan sok minden.
  • Pares
    Hát Terranok a DeVries-iek is meg akik a DLC-vel jönnek be...
  • goyo2
    Az hol is van? Nincs még nyitva kapu OL-be. Vagy nem arra gondolsz?
  • Jóózsf István #6380
    Az újrakezdés óta a Terránokra támaszkodtam anyagbeszerzésben. Nekik jobban megmarad. Ugyan plusz két kapu, de több gyáruk is van. Ha elküldöd egy körre a hajód, egy adagot biztos össze tud szedni.
  • goyo2
    Amugy arra számitottam, hogy azokba a gyárakba amit te is irtál, majd ott lesz nullás értékkel a termék. Azért nem értettem.
  • goyo2
    isten vagy
  • Pares
  • goyo2
    A 4.0 verzióban nem nagyok találok sehol fúziós reaktort. (Azért elcsórtam a keresés közben pár tepsit.) Se kapni nem lehet, de nem is szállit senki. Lehet hogy rá kellene hozni a xenonokat a PMC-re, hogy kicsit elkezdjenek termelgetni?
  • Jóózsf István #6375
    Émmeg megveszem háromezeré' valahol...
  • TokraFan
    Eléggé hajaz a Cities Skylines-ra, így első blikkre.
  • kisiku
    Épp tegnap jegyeztem be abba a topikba ezzel kapcsolatban.Nagyon várom...asszem ma elő is rendelem.Mivel megvan a "csak vonatos" változat is.
  • Jóózsf István #6372
    Nemidevágó!

Viku! Szerinted?
  • goyo2
    megvan, join to sqad. Még hogy nem bugos? Vagy ez a német logika?
  • goyo2
    És akkor mi van, ha devriben a plotos állomás épitésénén nem látom a kis build ikonokat?
  • Jóózsf István #6369
    Megint meglepett a játék, bár lehet, hogy csak nekem új:
    Az éjáj három helyen is építkezik Devríben; Lávafolyam körüli zónákban.
    A szépséghibája dolognak ,hogy bár nem lehet beszállítani az építkezésre, mégsem történik semmi.

Valószínűleg a régi mentéseimben valami félrement, mert ebben a játékban, ha szétlőnek egy állomást, visszajavítódik. Kivéve a PMC kilátót!

Zaciba vágtam a plotos Taranist. De nem tűnt el. Órákkal később rácsodálkoztam ugyanott. Viszont nem mozdul. Gondoltam visszafoglalom, de nem lehet kiadni rá foglalási parancsot.
    Furcsa, hogy néhány újítás, vagy módosítás egyáltalán nem jött át amíg nem kezdtem újat.
  • kisiku
    Mikor megjelent a Teladi Outpost, eleinte békét akartam a kalózokkal, de nem lehetett.Annak ellenére, hogy "zöld" voltam velük, azaz haver, támadták a hajóimat, így aztán meguntam és totális háborút hirdettem ellenük.Azóta a Teladi szektorokban mindegyiket levadásszák a hajóim, a nagy bázisukat pedig már vagy háromszor szétlőttem.
    Lehet kalóz küldetéseket is elfogadni, amik jól fizetnek, de nem éri meg szerintem.