6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
#999 Termeszetesen en is igy gondolom, hogy az a paros iranyitas szempontjabol jobb, viszont amit megjegyeztem az egy mas kategoria volt, csak arra tertem ki, hogy szvsz a gamepad is eleg lehet a repules iranyitasahoz.
Amugy meg ugy is csalnak eteren azon a platformon, mert automatikus celzas rasegites van a legtobb jatekukban. -
#998 Szerintem teljes mértékben nincs igazad.
A kérdés mindig az, ki mihez szokott.
A konzol és a joypad azért jobb megoldás, mert az összes azonos stílusú játék egy kaptafára készül.
Ha tudsz az egyik FPS-sel játszani, akkor tudsz az összessel. És a beállítás minimálisan állítható. Míg pc-n agyon variálhatod, ahogy neked épp megfelel, ami nem biztos, hogy előnyös. Arról nem is beszélve, hogy a készítők eleve meghatároztak egyet, amit esetenként sok idő átállítani.
Az X-et mellesleg sokkal jobb Joy+bill(+egér) variációval játszani. Tapasztalat.
Példa: ismerős vett egy PS3-at és fél percnél nem élt tovább a DUST-ban. Rákötött bill+egeret, akkor 1 percig bírta. Jött haverja, akinek már régebb óta van PS-e, ő meg a joypad-dal tolta, mint állat. Ismerős csak nézet... -
Pares #997 Ez már most is benne van az X-ekben, célkereszthez legközelebbi célpont vagy hajóhoz legközelebbi célpont. Csak egy-egy gombnyomás. -
Micsu #996 nem egy kat a pcs bill ehérrel meg amúgy is "csak" emulálja a kontrollert
olvastam pár tesztet nem dicsérték agyon őket -
#995 Hosszú évek óta lehet használni bill+egeret X360 (XIM3, Cronus) és PS3-on is (Egle Eye). -
TokraFan #994 Szerintem a billentyűzet+egér párosnál jobb kontroller a világon nem létezik. A konzolok nem vééletlenül nem támogatják egyiket sem, ugyanis, bármilyen játékban, de főleg pl. FPS-ben, a gamepad-os játékos multiban behozhatatlan hátrányba kerülne a key+mouse kombóval játszó ellenféllel szemben. A legvadabb brutál konzolos játékos is messze alul marad egy közepes alkalmi játékossal szemben, amennyiben ez utóbbi bill+egérrel nyomja. Tudják ezt a fejlesztők is, nem véletlen van minden játékban "auto aim", ami konzolnál ráadásul alapból ON, különben játszhatatlan az egész, nem lehet irányítani éa célozni rendesen gamepaddel.
Meg lehet oldani az alap irányítást gamepaddel X-ben is, de pl, kíváncsi leszek, hogyan működik így a képernyőn szaladgáló hajók kiválasztása? Mert most csak rábökök az egérrel, és már mondja is a csaj, hogy milyen hajó. Hogyan lehet ezt gamepaddel? A két kis joy a hajót irányítja, azzal nem megy. Egyesével léptetni kell 50-60 elemet? -
#993 Azt is figyelembe kell venni, hogy jelenleg a konzolokon nincs ilyen jatek. Vannak arcade spaceship shooterek es hasonlo jatekok, de ilyesfajta spacetrader/szimulation jatek nem igazan. Ez az eladasokra jo hatassal lehet.
A jatekok viszont ahogy tokrafan is mondta, a konzolokon elterjedt jatekstilus miatt, altalaban egyszerusittessel es a kontentek nyirbalassal jarnak a legtobb esetben es az egy ido utan a PC-sre is kihatassal szokott lenni. Emiatt en nem igazan szeretem, ha atkerulnek egyes jatekok a masik platformra a sok jatekelem "butitas" miatt.
Az iranyitas szerintem nem okozhat gondot, foleg a menurendszerben, mert az valami hasonlo szokott lenni a konzolokon is, a repulest meg szvsz lelehet szimulalni annyi iranyito karral, gombbal amivel a konzolok gamepadjai rendelkeznek. -
Micsu #992 lehet bár ez a stílus nem tudom konzolon mennyire lesz népszerű, bár egy x64 konzolportot nem hiszem hogy sok idő lenne összedobni
rengeteget kritizálták amúgy a játék irányítását nem csoda hogy egyszerűsítik, a kontroller támogatása is inkább a népszerűségének tudható be, rengetegen játszanak pcn is kontrolerrel -
#991 Ha megcsinaljak, kizartnak tartom hogy a ket nagy kozul csak egyikre csinalnak meg.
-
Micsu #990 most már csak arra vagyok kíváncsi melyik konzolra jelenik meg a játék ha már ennyire elkonzolosodott -
#989 Ez pontosan igy van. -
Pares #988 A videó lemaradt:
-
Pares #987 Ez csak egy demó volt!
Egyébként az irányítást szerintem valószínűleg csak ebben a gamescomra összetákolt demóban csinálták ilyen érzékenyre, gondolom hogy gyorsan megmutathassák a dolgokat, vagy már alapból teljesen fel van tuningolva az űrhajó.
Az alábbi videóban, ami valószínű, hogy közelebb áll a végleges verzióhoz, mint a demó, nem látok semmi különbséget az irányításban az előző X-ekhez képest. -
TokraFan #986 -
TokraFan #985 Videó alapján pár észrevétel:
1. A karakterek kritikán aluliak. Persze nem ez a legfontosabb egy ilyen játékban, de mégis. Ráadásul ismétlődnek, legalább 3 helyen ugyanaz a csaj van, de a könyöklő fickót is láttuk már másik videóban, egészen máshol. Remélem, ez csak a demóban van így.
2. A hajó mozgása egyértelműen arcade. Ez egy konzolosított játék lett, sajnos.
3. GUI maradt exceles. Rossz pont. Remélem, legalább a térképet megreformálták mert ha megint olyan lesz, mint a korábbi X-ekben, akkor nagy bakot lőnek.
Ezeket leszámítva, a látvány továbbra is kimagasló, de a játékmenettől egyre jobban tartok. A konzolosítás nem szokott jót tenni a komolyabb játékoknak, mert az esetek 95%-ában jelentős butítással jár. -
TokraFan #984 Szó szerint nem lehet értelmezni a szimulátor jelzőt egy space szimnél...de közelítőleg igen. pl. egy Kerbal Space program, vagy az Orbiter valamelyest szimulátornak nevezhető, de nyilván ott sem 100%-ban. Ehhez képest az X arcade. Ugyanakkor a konzolos gamekhez mérten -pl. Battlestar Galactika és hasonlók-, az X kifejezetten szimulátor minőség... -
#983 Koze nincs az X kiadasahoz. Egyszeruen az X nem jelent jelenleg nekik versenyhelyzetet. Amugy novemberben akartak kiadni az elozo teli patchet is, de ket hetet csusztak. -
#982 Tavaly december elején volt. Viszont most szerintem nem véletlen az időzítés. Bár lehet tavaly sem volt az, azt nem figyeltem.
Na mindegy. Legalább decemberre talán megszűnnek a javító-patch-ek.
1-1 sikertelen patch-elés alkalmával meg nyugodtan lehet X-ezni :D -
Zombye Reloaded #981 Igen, valsz. tényleg igazad van.
-
#980 Semmi erdekes nincs benne, mindig is november-december kornyeken volt az idopontja, a masik meg az ev kozepen szokott lenni.
-
#979 Szerintem is a konzol felé megy el, de remélem nem fognak majd a későbbiekben olyat csinálni, mint a GTA sorozatnál.
Vagy vársz rengeteget, hogy PC-n játszhasd vagy veszel konzolt... -
#978 Az EVE új nagy patch-jének kijöveteli időpontját én is érdekesnek tartom.
De az azért egy más világ.
Én örülnék egy online űrszimulátornak, amiben én fordulok a hajóval és növelem vagy csökkentem a fegyverek trackingjét, nem pedig a játék szabja meg. Vagy esetleg elbújok egy kavics vagy épület mögött, míg javítom a hajót és nem lő át az ellen rajta, ellenben keresztül menni nem tudok rajta, mert frankón fenn akadok...
Viszon, ha belegondoltok az UFO-s sztorikra, 'ott volt, lassan ment, aztán egyszarcsak huss', akkor a hajó mozgása nem biztos, hogy rossz.
Azért mert mi ezt a fizikát ismerjük, amit ismerünk, nem jelenti azt, hogy másik nincs. -
tomonor #977 Áhh, egy MMO önmagában túl nagy falat lenne az egosoftnak, nemhogy még egy olyan MMO, ami rögtön üti is az Eve-t. Ez nem így működik, az Eve is fokozatosan lett nagy, és noha nekem személyesen nem jön be, van aki megtalálja benne a számításait. A Star Citizen... Nos, jól be lett reklámozva és sokat ígér, így gyakorlatilag egy hatalmas finanszírozási összeg jött össze csak az előrendelők pénzéből a játék kickstarterén. Továbbá, egy név képes eladni egy játékot, és ezt Chris Roberts szándékosan ki is használta.
Én úgy vélem, hogy az X Rebirth-el az egosoft a konzolok felé kukucskál inkább, mint az MMO-k világa felé, de legalábbis az egyszerű, casual-is játékosokat is próbálják megnyerni vele.
Az egosoft játékai űrszimulátornak vannak titulálva - ahhoz, hogy az efféle játékok elnyerjék ezt a "rangot", elég, ha a játékmenet környezete az űr, nem szükséges semmilyen specifikus, valóságszerű fizikai modellt belerakni. Sokszor mondták már az ego fórumán, hogy az X3 fizikai szempontok alapján inkább a vízben játszódik, mint az űrben. Természetesen ezzel nincs semmi gond; ha annyira szigorú lenne a játékmenet, akkor még a külső hangokat se hallanánk, a navigáció pedig nagyon-nagyon körülményes lenne. Így a játék műfaja "űrszimulátor". -
mindero #976 A játék stílusán összeveszni
Nem csoda hogy itt tart az ország.
A Többi videó az ego fórumából.
-
Pares #975 Igazából az egész ott kezdődött, hogy Jakuza1 azt írta, az egész árkádosabb lett, én meg válaszoltam, hogy semmivel sem árkádosabb, mint az előző részek... Egyébként egyetértek, jobb is, hogy nem igazi szimulátor, mert akkor az amúgy is eléggé szűk rétegnek készülő játékhoz még kevesebb embernek lenne kedve. Így is sokan küszködnek vele, és ott hagyják, még mielőtt igazán el kezdenék. Máskülönben én nem látok semmiféle MMO felé való fejlődést, bár nem látok bele a fejlesztők fejébe, és lehet hogy tévedek terveikkel kapcsolatban, én jobb szeretném, ha megmaradnának az X játékok offline egyjátékos módban. Az EVE szerintem elég nagy falat lenne egy X-Online-nak, hacsak nem csinálnák meg F2P-nek, amit kétlek, hogy egy Egosoft szintű cég megengedhetne magának... -
Zombye Reloaded #974 Látom tényleges játékélményeket pótlandó beindult a flame. :D
Őszintén szólva nem is lehet elvárni, hogy "hiteles" newtoni fizikáa mdellezzenek, egyrészt valóban a fantáziavilág miatt ok, a hajók mozgását talán még lehetne is ez alapján modellezni, de akkor a hozzánk hasonló elvakult hívőkön kívül nem sokan játszanának a játékkal, és itt ugye az a lényeg,hogy minél többen játszanak a játékkal. Milyen érdekes, EVE winter expansion is nov 19-én fog megjelenni. szóval ha van egy kis szerencsénk, kialakul egy egészséges verseny, én azért örülnék egy X-Online-nak, ahogy annó nagyon nagyon régen, long time ago volt is róla szó, hogy lesz. Csak akkor nem fogom tudni, mellik ujjam hrapjam meg. :)
Lényeg, szimulátor-é, vagy sem, én nagyon várom ezt a játékot, pusztán azért, mert rengeteget játszottam már a sorozattal 98 óta. X-BTF imádtam a hangulatát, a zenéjét, úgy ahogy van az egészet.
-
silverchain #973 Freelancer nagyon tetszett, az arcade volt. X széria sosem volt arcade. -
#972 Vegul is szimulalnak egy Argon Novat, jah megsem ... :P
Sot ha mar urszimulatort akarnak, a kedvedert lemodellezik az egesz univerzumot a mai tudas szerint egy PC-n teljes egeszeben, mert kulonben nem is lehet valodi szimulaciorol beszelni a "in the strictest sense of the word." :PPPP a szo szigoru ertelmeben. :P
Mint ahogy egy szimulator se ad vissza mindent a valosagbol, ha igy akarjuk megmagyarazni.
MerliW pontosan jol fogalmazza meg.
Ez a mondat meg "Máskülönben pedig az általam megszokásból használt arcade szóval nyilván nem a szó szerinti játékgépekre gondoltam, hanem arra, amit azokra a játékokra szokás használni, amik az autós versenyzést, repülést és űrrepülést nem valósághűen szimulálják le."
Eleg kifacsart ertelmezes. Mi az a valosaghu ? Az IL-2nel zaporoznak rad a valodi lovedekek ? :P
Minek az alapja valosaghu ? Az elso mondat, hogy egy Novaban ulsz ? :PPPP
A lenyeg a lenyeg, ez egy szimulator es nem arcade ur szim, az max a Black Prophecy.
-
#971 Hűha, múltkor a grafikai részen ment a vita, most meg a játék stílusa a gond...
Viszont jó ez a dupla facepalm, a képet mentem :D
Loot: Az X3R-ben is le kellett engedni a pajzsot a konténer begyűjtéséhez. Amit egy script-tel egyszerűsíteni lehetett, így gombnyomásra a hajó pár kilométeres körzetéből összeszedett.
A játék stílusa: Szimulátor.
De aki be tudja bizonyítani, hogy adott hajó az űrben nem úgy mozog, mint a játékban, az ne is jöjjön vissza a Földre -
Pares #970 Nem tudom, Ti mivel játszotok, de nálam az X-ek, és nagyjából az összes hasonló (space combat) "szimulátor" semmilyen newtoni fizikát nem ismer, így ahogy a lenti szövegben is írják, nem szimulátorok, vagy legalábbis teljesen valótlanul "szimulálják" az objektumok űrben való mozgását, az irányítás köszönő viszonyban sincs egy szimulátorral. Aztán lehet tovább hörögni, ha nem tetszik, nem érdekel ez a vita tovább. Na jóccakát. -
#969 Mégis hogy lehetne szimulátort készíteni egy olyan témában ami csak a fantáziánkban létezik? Mert akkor a szimulátor fogalma nem tiszta nálad:)
Megjegyzem az X-en és anno az Elite-en kívül sosem létezett "szimulátorabb" játék a témában. -
#968 "Az én értelmezésemben a szimulátor minimum IL-2 vagy Lock On szinten kezdődik."
Az SG dohenje bejelentette, hogy amit ő mond a szimulátorról, azt készpénznek kell venni a szakmának. Szerencse, hogy a nagy játékoldalakon a szakértők, ezt máshogy értékelik. -
Pares #967 Ugye érted is, hogy ide mi van leírva? Pont az általad kiemelt rész a fontos. Az X annyira szimulátor, mint a Need for Speed vagy WoWP. De látom nehezetekre esik felfogni. Az én értelmezésemben a szimulátor minimum IL-2 vagy Lock On szinten kezdődik. Máskülönben pedig az általam megszokásból használt arcade szóval nyilván nem a szó szerinti játékgépekre gondoltam, hanem arra, amit azokra a játékokra szokás használni, amik az autós versenyzést, repülést és űrrepülést nem valósághűen szimulálják le.
Nem értem, hogy mit kell ezen értetlenkedni. Az X sose volt szimulátor és kész. -
hagyimiklos1 #966 Ez pontosan igy van. Igy is tünteti fel mindenki az X sorozatot.
Genre(s): Space simulation, méghozza azon belül is pseudo space simulator.
A space flight simulator game is a genre of flight simulator video games that lets players experience space flight. Examples of true simulators which aim at piloting a space craft in a manner that conforms with the laws of nature include Orbiter and Microsoft Space Simulator. Other games that take place in space involving space flight in 3d space without restricting movement to a physics system that resembles how objects move in space in the real world are also commonly called space flight simulators, but aren't simulators in the strictest sense of the word. These games do differ from space-based shoot 'em up games that use side-scrolling or top-down perspectives, which is probably one of the reasons some people call them space flight simulators, even though a better name for these games would be pseudo simulators. Most space combat simulators and space trading simulators can be placed in the pseudo space flight simulator category.
Space flight games and simulators, at one time popular, have for most of the new millennium been considered a "dead" genre. However, massive effort of open-source communities has managed to produce some working, modern titles. It is remained to be seen whether this effort will re-vitalize the genre. Kerbal Space Program has notably been well-received, even by the aerospace community.
In terms of realism, most games in the pseudo space flight simulator genre seems to focus on gameplay rather than simulating space flight in all its facets. The realism of these types of games is limited to what the game designer deems to be appropriate for the gameplay, instead of focussing on the realism of moving the spacecraft in space. Some 'flight models' use a physics system based on Newtonian physics, but these are usually limited to manoeuvring the craft in its direct environment, and do not take into consideration the orbital calculations that would make such a game a simulator. Most of the pseudo simulators feature faster than light travel, a feat not possible according to the physics we know of today.
Ezek közé tartozik az X is, annyi köze van az árkádhoz, mint a péknek a cipőkészítéshez, ha csak valaki nem téveszti össze nevezetesen a cipóval. -
Pares #965 -
tomonor #964 Most hagyjátok abba. -
#963 Gondolod te, aki meg az arcade game fogalmat se ismered fel.
Inkabb szerintem jobb, ha nem erolkodsz tobbet. Mert ha az X egy arcade game es nem hellyel kozzel space/trade szimulator (ez nem jelenti azt, hogy newtoni fizikaval kell mukodnie, hiszen egy jatekrol van szo kitalalt vilagban), akkor te vagy aki fogalomzavarban szenved.
Meg hogy arcade, kacagnom kell. -
#962 én kérek elnézést..igaz hogy csak a reunionnal játszottam többet de valahogy ezt a részét elfelejtettem(nem nagyon tetszik ez a megoldás,biztos ezért ignoráltam az emlékeimben:D ) -
Pares #961 Én nagyon is tisztában vagyok az arcade fogalmával, és hogy milyen játékokra használják. Te viszont tényleges fogalomzavarban szenvedsz, ha azt mondod, hogy az X sorozat bármelyik játéka is szimulátor lett volna. Trading simulator esetleg, de semmiképp space flight simulator... -
#960 Mi volt ? :P
Arkados ? Latom te nem nagyon vagy azzal tisztaban, hogy mi is az az arcade.
Javaslom olvasgass: http://en.wikipedia.org/wiki/Arcade_game