X Rebirth

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez az egyik erõssége. Láthattuk az Oblivion/Skyrim esetében, hogy mire képes a modding közösség, ha egy komoly sandbox game-t kap a kezei közé. Ebben nagyon brutális lehetõségek vannak, ha kellõ mélységgel lehet majd belenyúlni a játékba...
Ez csak egy gamescom demó volt, nagy valószínûséggel ez az egész benne sem lesz a játékban. Egyébként a játék továbbra is modolható lesz az ígéretek szerint, és mind tudjuk, hogy ez mit jelent...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Nagyon szívesen! :-)
Ezeken már több látszik, fõleg a belsõ terekrõl. A kommunikáció megoldása eléggé hajaz a Mass Effect-re, ami egyáltalán nem hátrány. Az viszont nagyon látszik, hogy a játék fényévekre van a késztõl, kíváncsi leszek, hogy lesz ebbõl kiadható játék novemberre. Vélhetõen sehogy, majd patch-elnek, ahogy anno az X3R-nél is. Az lehetett, hogy ki akartak jönni a Star Citizen elõtt legalább egy évvel...mindenáron.
És még egy. Remélem azt a harci siker esetén örömmámorban úszó másodpilóta csajt ki lehet majd kapcsolni. :-)
RJoco
Köszi a 2 videót. Én még nem láttam õket.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Nem szokásom ilyen fogalmatlan hozzászólásokat kielemezni, de a Te külön kérésedre leírom, miért írtál oltári baromságokat:

1. Nem hosszú játék, nem lehet "végig vinni", mivel ez egy SANDBOX.
2. Ugyan annyira árkádos lövölde, mint az elõzõ részek: amennyire te akarod.
3. A 4-szavas mottó pedig ugyan úgy megállja a helyét, nem is értem, milyen logika alapján jutottál el oda, hogy ha egy hajót tudsz irányítani (személyesen, közvetve, parancsokkal lehet többet is, mint régen), akkor csak harcolni lehet egyfolytában, de ezt rád hagyom.
4. "Van egy piros meg egy zöld ágyú"... Na ezen nevettem a legjobban. Ugyan úgy van több fajta fegyver, mint az elõzõ részekben, sõt most teljesen új jellegû (pl.: shotgun-szerû) fegyverek is lesznek, és nem csak a rof-ban meg a színben lesznek különbözõek. Jelentõsebb változás csak annyi, hogy most egyszerre csak egy fajta lézert használhatsz a rakéták és drónok mellett...

Szóval akkor ki is a hülye barátocskám?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

JethroHUN
Jaj hagyunk már téged... egyetlen dolog amit ezen a fórumon csinálsz az, hogy másokba kötsz bele. Persze ahhoz már hülye vagy, hogy meg is indokold mi is a problémád.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

"Van ez a 4 szavas X mottó de így, hogy akármilyen hosszú is a játék egyetlen hajóval kell (ami elég kicsi hajónak tûnik) végig vinni, csak a Fight maradt. Illetve nagyon limitáltak variációjúak lehetnek a küldetések. Van egy piros meg egy zöld ágyúnk oszt kész"

Jaaaaaaaaaj, ez fájt... <#zavart2> Már nem azért, de ha nem írtál volna, bölcsebb maradtál volna...

JethroHUN
Jónak néz ki de szerintem csalódás lesz... Nem mintha hc X fan lennék, de nekem eddigi infók alapján butított játéknak tûnik. Olyan mintha valami árkád ûrhajós lövöldét akartak volna csinálni. Egy dolog ami nagyon plusz pont, a szép és eléggé részletes grafika. Van ez a 4 szavas X mottó de így, hogy akármilyen hosszú is a játék egyetlen hajóval kell (ami elég kicsi hajónak tûnik) végig vinni, csak a Fight maradt. Illetve nagyon limitáltak variációjúak lehetnek a küldetések. Van egy piros meg egy zöld ágyúnk oszt kész, szerintem a fejlesztések is max annyiból fognak állni, hogy lesz pár tulajdonság(sebesség, hp stb) és creditért lehet majd növelni.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Nagyon tetszik! Az ûrhajók is sokkal realisztikusabbak, jobban néznek ki!

Titan
Nagyon jó kis játék lesz ez!! Persze ízlések és pofonok, de nekem tetszik, hogy 1 hajóm van, mint a DSO-ban! Jobban szeretem a stratégai és menedzselõs részeket, mint az árkád fight-ot!
Kíváncsi leszek, hogy milyen AI-ja lesz, mert elég idegesítõ volt, mikor a korábbi X-ekben a hajóim beakadtak és szétzúzták magukat! Ebben a kis ingame-ben is látható volt, hogy 2 ellen is beakadt az állomásba...😞
Jah...és a modokra is kíváncsi leszek, hogy milyen pluszt lehet még ehhez hozzáadni?! 😊

3:19 Úgy látom a Xenonok még nem tûntek el teljesen 😄

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Ezt jobban fogjátok szeretni, részletesebb! (szóljatok, ha álljak le a videókkal, de ezek nincsenek agyon reklámozva, lehet, hogy még nem látta mindenki)

Új video, de csak kevés új részlet van benne (egyébként amilyen jól néz ki a cockpit, nekem annyira nehéz megszoknom az egyetlen hajónk külsõ látványát. Eléggé rút. Lényegesen jobbak voltak X3-ban ebben a kategóriában).

Az jó hír. Bár ez is csak closed béta. Azért open béta gondolom nem szokott lenni.

A közhiedelemmel ellentétben van az X játékoknak bétája, bárki jelentkezhet rá, de nagyon erõs NDA-t akasztanak a nyakadba; teljesen zárt körû.

jaj😊)))

Milyen open beta? Ez egy single player játék, nem mmo.

rágugliztam,de nem leltem nagyon béta lehetõséget...volt egyáltalán open betája? esetleg lesz még? bár ha úgy vesszük 2 hónap az már semmi.....

November 15 steam

Üdv! Ha valakit érdekel a játék soundtrackje, de még nem akarja elõrendelni a játékot itt hallgathatja:
Yisha's Radio

Nekem konkrétan, pánikrohamom volt!
Drámát csak Te láttál, mi véleményt mondtunk.
Csak így az egész dráma értelmetlen volt D:

Köszönjük, hogy megkérdezted! A válasznak pedig én a magam részérõl, igazán örülök!
Csak kattinthatnák már a parancsikonjára!

Apropó - akkor Redditre felmegy, akkor ebben az Iama-ban kérdezhet most a fejlesztõktõl, lehetõleg angolul/németül:

http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/1leye5/we_are_space_sim_developer_egosoft_soon_releasing

Hát igen, ezt a részét eddig nem vitték túlzásba...
Remélem lesz benne valami jó kis Tutirial a kezdõknek vagy a kampány esetén egy vezetõ segédlet..... 😊
Vélhetõen el fog indulni, csak igen kicsi a valószínûsége, hogy játszható sebességgel...
biztos hogy menni fog az hogy hogyan már más kérdés

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

RJoco
Szerintem nincs.
Sõt én még abban sem bízom, hogy a 4770-esemen futni fog egyáltalán.

Szia!

Ezt olvastam én is. Akkor ezekszerint halvány remény sincsen arra, hogy 32-bites rendszeren megnyikkanjon?

W.
RJoco
Elvileg a procim támogatja, mert a 2 modul futott már úgy.
Gyakorlatilag meg jelenleg is 1333MHz-en futnak. De akkor marad is ennyin mindenképp. Felelsleges a terhelés, ha úgysem észrevehetõ.

Ha jól tudom, jelenleg csak az AMD egyes processzorai támogatnak natív 1333-nál magasabb órajelet, de azt is minek, mert ezzel együtt rendre alul maradnak a sebesség teszteken.
MerlinW
A leggyengébb láncszem mindig a határ. Ha egy modul nem tud 1600-on futni, akkor egyik sem fog.

Egyébként teljesen felesleges 1600-on futtatni a memóriát semmivel sem lesz gyorsabb semmi. Arról nem is beszélve, hogy a CPU-ba integrált memóriavezérlõ órajele 1333, ami nem változtatható, tehát egyrészt kell plusz feszültség, másrészt sokszor többet árt, mint használ. 2GHz feletti moduloknál már érzékelhetõ a változás, de az sem játékoknál.

Nálam is 1333-on futnak az 1600-as RAM-ok.

[merlinw.org]

RJoco
Így szándékozom a 2x1GB mellé még berakni ugyanolyan típusú 2x2GB-ot.
Amik most vannak benne, 2x2 kit, viszont az egyik tudná az 1600MHz-et is.
Annak viszont utána kell néznem, hogy a lap csak 2 modul esetén tudja vagy 4 esetén is. De éppen ez annyira nem foglalkoztat, amennyiben nem a vinyót cseszteti a win.

Az X3R-rel anno én is 2GB-tal kezdtem, ha jól emlékszem. Viszont nálam nem az szabta a határt, hanem a proci. Mikor már a rendszerek jó 80-90%-ában jártam, voltak olyan helyek, ahova nem igazán volt célszerû bemennem. Az egyik ilyen volt Ore Belt. Tekintve, hogy ide épített hatalmas komplexemet, régi 2 magos 2GB-os gépen 3 FPS volt a max. A jelenlegi gépen ugyancsak 2GB mellett, de már 4 magos és magonként is gyorsabb procival ez 7-10 FPS lett. Illetõleg egy M0-al Xenon rendszerekben PPC használata mellett szintén 3-7 FPS körül mozgott. Ami lövedék nem jelent meg, az nem is talált be, mert nem is létezett. Egyszerûen már nem volt képes számolni. SETA mellett, ha abban a rendszerben volt kereskedõ hajóm, ahol én is voltam, esetenként felrobbant 1-1 ütközéstõl.

Én nagyon bízom benne, hogy az új motor ezeket a dolgokat orvosolni fogja és sokkal élvezhetõbb lesz a játékom.

Persze, ez egyértelmû. De 4 slotos gépbe sokszor csak kettõ modul van, ami abban az esetben bõvíthetõ, ha még kapni azt a típusú ram-ot. Szerencsére a RAM-ok mostanában nem nagyon változnak, fejlõdnek, mai napig kapni ugyanazokat a DDR3 1333 modulokat pl., azonos gyártóktól is, melyeket pár évvel ezelõtt.
MerlinW
A memóriamodulokat nem célszerû keverni, mindig kit-eket szabad csak használni (tehát amit együtt adnak - 8GB-os kit = 2x4GB-os modul).
Annak sosincs jó vége, ha beraksz két 2GB-os Kingstone modul mellé egy 4GB-os Corsair-t. Emellett az sem elhanyagolható, hogy dual/tri channel-ben muzsikálnak-e (4-es foglalatba nem teszünk 3 modult).

[merlinw.org]

Alaplap kérdése is. Ha 2slotod van, és úgy van 4Gb, hogy tele van, akkor meg kell venni egyben a 8-at. Jelenleg ez kb. 18k.
MerlinW
Jaja, 16k-ért már lehet normális 8GB-os kiteket kapni.

[merlinw.org]

még szerencse hogy pár gb ram nem egy hatalmas összeg 😛

Rosszul számolsz. 32Bites rendszer 4Gb RAM-ot képes kezelni összesen, mindennel együtt! Ebben már benne van a VGA RAM-ja is! XP ráadásul alapból csak 3,5Gb-ot lát (bizonyos okokból), de indítófájlban lehet rajta tolni kfelé. Ha van egy 1Gb-os VGA-d, akkor már eleve csak 3GB RAM áll rendelkezésre az alkalmazásokhoz, melybõl további forrásokat szednek el az egyéb eszközök (pl. egy Network adapternek is kell RAM). Ezek persze nem jelentõsek, de léteznek. Marad tehát kb. 2,8Gb, amibõl az XP megeszik 512k-t, W7 32Bit megeszik 1Gb-ot. Ha fut valami vírus/tûzfal, az tovább zabál. Ki lehet számolni, mennyi marad az alkalmzásoknak és a játékoknak is. Tehát az, hogy van 4GB RAM a gépben, nem azt jelenti, hogy ennyit kap a játék!!! Az X egyébként klasszikusan megeszi a 4Gb-ot. Én 2GB-tal kezdtem X3R-el, amivel a TC már swappelte a HDD-t erõsen, mert nem fért bele, most 4GB-al szépen elmegy. De kétlem, hogy a Rebirth-nek elég lesz.
MerlinW
" a 3 feletti részt elméletileg a videokártyának tartja fenn"

Ennek szerintem olvass utána. Van némi különbség a "fenntartja" és a "nem tudja megcímezni matematikai határok miatt" között😊

Egyébként lehet használni PAE kernel modult (BCD beállításokban be tudod kapcsolni) és máris címezhetõ a 4GB feletti mennyiség is, igaz messze nem natív teljesítménnyel.

[merlinw.org]

RJoco
A Crysis 64 bit megkajálta. Nem tudtam vele 5 percet játszani, mert elfogyott a RAM hibaüzenettel kilépett. Úgyhogy maradt a 32 bit-es verzió.

ha videot vágsz és kódolsz akkor kell több meg egyéb esetekben, mondom nincs az a játék aminek ne lenne elég a 4 giga (fõleg hogy konzolport a játékokok 80%a), persze modokkal már más a helyzet, ve valszeg a rebirthnek is kevés lesz

RJoco
Szerintem most nem veszünk ezen össze, hogy a 3 feletti részt elméletileg a videokártyának tartja fenn és nem kezeli rendszermemóriaként. Persze ennek nincs nyoma sehol.
Amúgy meg nekem a 4GB kevés, 6-al még elvagyok gond nélkül, de van, hogy annak a végét is pedzegettem.

De én nagyon bízom benne, hogy jó motor kerül alá és a grafikai részekre a videokártyát fogja használni, hamár ekkora kell neki.

Hát ha azt vesszük alapul, hogy nem lesznek töltõképernyõk a szektorok között (?), és hogy magukban csak az ûrállomások mekkora monstrumok, akkor lehet, hogy van alapja a nagy RAM igénynek...

3,5et kezel a 32 bit de eddig nem találkoztam olyan játékkal ami ezt is elfogyasztotta volna, pl a cry3 aminek talán a legnagyobb a gépigénye is 1,5 videoramot meg 3 körül evett natur ramot

Az X játékok eddig elsõsorban CPU és RAM éhesek voltak. Eleddig minden X game egyetlen magot használt, hiába volt valakinek több magos procija, nem sokra ment vele, mivel a game alatt dolgozó motor õsrégi és nem kezel multi core-t (tán még az X2 óta ugyanaz).
GPU-t is kevéssé használta ki, a real-tiem szimulátor jelleg miatt elsõsorbn CPU és RAM érzékeny a játék. Ez nem hiszem, hogy jelentõsen változni fog, de mivel egy új, modern motort készítettek hozzá, így már teljes a multi core support is. Viszont a sokkal nagyobb textúrák miatt a RAM-ot enni fogja, az tuti...