6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • Betyar070
    OFF
    Érdeklődnék, hogy a Nexus mods fizetőse_e ahonnan a nagyobb modok letölthetőek?
    ( a regisztráció free,de a különböző letöltési csomagok úgy látom nem díjmentesek )
    Előre is köszönet a segítséget!
  • Jóózsf István #2244
    Köszönöm. Időközben véletlenül rájöttem. Már "szemetel" a helyszínen!
    Amikor megkérdezte, hogy a hiányzó lomokat hogyan pótoljuk, azt mondtam neki, hogy oldja meg. Érdemes besegíteni (fúziós reaktorok, optikai kábelek, stb beszerzésében?
    Amit nem értek, hogy a 14 millám még mindig megvan. Azt mikor szándékozik behajtani?
  • tomonor
    Nem, azért nem jelent meg XBOX-ra, mert nem tudták elég alacsonyan tartani a memória igényeket. Így az eredetileg Xbox-ra szánt játékból kezdtek el egy PC játékot csinálni. Ami már így alapjában véve is rosszul hangzik.
  • r4pt0r
    Lehet ezért nem jelent meg Boxra, mikor meglátták köszönték széppen a részvételt, és kidobták őket. :D
  • tomonor
    Én már rég elvesztettem a fonalat, azt se tudom már, hogy ki kire kiabál.
  • dimre
    Milyen értelmetlen amikor megfordul, hogy a másik oldalával "dokkoljon", ehhez csinál egy 20 km fordulót, de a közelben semmi akadályozó dolog nincs.
    Mintha nem jutna el a kiadott parancs a hajónak, a szokásos "Follow Albion ..." feliratot látod.
    Ha jól láttam, 250 méteres körzetében vagy akkor tol-húz maga után.
  • kisiku
    Dimrének: Rokonlelkek vagyunk.Néha én is nagyon is ki akarok menni a valóságból egy illúzióba, amiről tudom is hogy az az.

Más.Szerintem az is hatalmas gond, hogy PC-n nincs szabályozás.Úgy értem, hogy amikor a bátyám az Eidos Hungary-nél dolgozott, megmondta, hogy a Microsoft is meg a Sony is adott egy szigorú checklist-et,aminek meg kellett felelni.Az egy dolog volt, hogy százezer eurókat fizettek ki csak azért hogy fejleszthessenek az Xbox vagy Playstation platformra, de ez nem mentesítette őket az alól, hogy megfeleljenek egy minimum követelmény rendszernek.PC-n ilyen biztos hogy nincs.

Ha ott lebegne a Damoklész kardja az Egosoft feje felett, akkor ilyet nem tehettek volna meg.Ha van köztetek olyan, aki terméket/értéket állít elő,tudja miről beszélek.Például egy szimpla pék sem ad ki nyers kenyeret...egyrészt kirúgják, másrészt elveszti a vevőit.
    Egy szabályozás nem feltétlenül rossz dolog.De PC-n annyi a szabadság, hogy azt csinálsz amit akarsz, majd úgyis kátyúzol a patchekkel.Lásd Stronghold 3, meg a többi.
  • RJoco
    Megint olyanon vitatkoztok, amitől nem lesz jobb a játék, csak fölösleges olvasnivalót adtok annak, akit érdekelne a játék.

Ma újra próbáltam a Scaldis-sal a vásárlást. Most nem a hajón dokkolva mentem a célrendszerbe, hanem a járaton.
    Végre beállt az állomás mellé, de nem rakodott semmit. Viszont azt írta, hogy 1 drón használatban van. Miután megint vásároltam, eltávolodott az állomástól 2km-re, utána ismét ráállt és már 3 drón volt használatban, de nem történt semmi.

A hajó adatainál a kapitánynál lehet neki még pénzt adni. Persze ez a helyzeten nem segített.

Az viszont nagyon durva, milyen gravitációs vonzása van a hajónak. Ha mellé állok, akkor visz magával. Boost-nál még nem próbáltam ki. Viszont, ha nagyon közel megyek, akkor eltéríti a hajót. De ez igaz állomások esetében is.
  • dimre
    Egyetértek, élvezni szeretném a játékot, nem várom el az Ego-tól, hogy személyre szabott játékot készítsen. Az előző részekben tapasztalt játékélmény folytatását vártam, és látok benne fantáziát. Lenyelem a butított, közvetett irányítást is, csak működjön "hiba" nélkül.

off
    Nem tudom miért jó egymást fikázni, attól nem lesz jobb a játék. Képesek vagytok vitatkozni olyan dologról amit nem ti csesztetek el, és vlsz rendbe hozni sem ti fogjátok.
    Az, hogy így alakult a pénz(hiány, kapzsiság, stb) köszönhető.

Lehet fan vagyok vagy beteg, de nekem eddig az X sorozat egy álmot, képzelgést valósított meg. Leültem a monitor elé, úgy éreztem otthon vagyok, elfelejtettem a valós világot (ami sokkal bugosabb mint a játék), és élveztem minden pillanatát, szerettem repkedni céltalanul vagy céltudatosan. Egyfajta szabadságérzetem és örömöm volt, még ha virtuálisan is de boldoggá tett.
    E mostani rész viszont elszomorít, 100 óra játékidő után már nincs kedvem többet "szenvedni".
  • Pares
    A plotot elkedtem, de a bugok miatt megakadtam, szóval addig hanyagolom, amíg nem lehet hibátlanul végigjátszani. Cserébe a freeplayjel eddig egész jól eljátszadoztam. Remélem az 1.18 valamit javít a bebugzott kereskedésen, mert ez a legnagyobb showstopper, ami szinte mindenre kihat a játékon belül.
  • Amaro
    Ebben igazad van, de most egy kissé rosszabb a helyzet. Két hét alatt megtettem mindent, amit a játék jelenleg enged, és nem tudok tovább haladni. Azért ez az eddigi részekre nem volt jellemző. Elmentem felfedezni (itt már nagyon nincs mit), lőttem vagy vettem magamnak másik hajót (minek, átülni nem tudok, amúgy meg nem hallgat a parancsokra), építettem állomásokat (szóljon, akinek úgy sikerült, ahogy ő akarta), kereskedtem, harcoltam (ezt inkább hagyjuk). A Rebirthben jelenleg a négyes szlogenből csak a gondolkodás marad, hogy mi a túrót kezdjek a játékkal, ami nem hagyja, hogy belefelejtkezzem...
  • Although
    Ez így van, a Fallout 3 után volt hasonló, úgy keltem fel, ennek semmi értelme mert úgy is mindjárt betonpuszta lesz. Ebbe jók a Bethesek, virtuális valóságokat csinálnak. Bár nekem a skyrminál a szöveges rész már nem jött be, kicsit bugyuta lett. Főleg a Fallout Nv után. De ettől még gyönyörű játék.
  • TokraFan
    1. Hülye voltam az előrendeléssel, ezt beismerem. Jó lecke volt, több ilyen nem lesz
    2. Értsd már meg, hogy nem a bugokkal van bajom (ahogy a legtöbb embernek). Ha valóban olvastad az ego fórumot (én sokat olvastam), akkor tudod, hogy nem elsősorban a mérhetetlen bug hegy a probléma (persze az is, de az javítható).
  • Pares
    Csak azt nem értem, ha tisztában voltál az egosoft múltjával, és azzal, hogy milyen állapotban szokásuk a játékokat kiadni, és főleg, hogy az előrendelésben tudtommal semmi extra nem volt, akkor miért rendelted elő? Sajnos az egosoft játékok hosszú távú befektetésnek számítanak, és csak az után válnak igazán élvezhetővé, miután minden bugot kiírtanak, jóval a megjelenés után és a közösség hathatós segítségével.
  • kisiku
    Ez az, sajna nem tudunk mit tenni, mint várni és reménykedni.Tudom, hogy mennyire idegesítő ez mindenkinek, főleg a fanatikusoknak, mint mi.Amikor tavaly megjelent a Skyrim, novembertől januárig több, mint 400 órát játszottam vele, gyakorlatilag úgy mentem ki a hófödte Budapestre, hogy néztem az égboltot, mikor akar lecsapni rám egy sárkány.Na ez a durva, amikor ilyen hatást érnek el egy játékkal!Jó, én a nem normálisak közé tartozom
    Itt is az (volt) a tervem, hogy péppé-rommá játszom, írok egy leírást megint, talán bővebbet és jobbat, mint anno és együtt élvezzük,úgyis jön a karácsony, stb, lesz időnk is, de sajnos csalódtunk.Úgyhogy marad a remény.
  • TokraFan
    +1 Támogatom! :-)
  • Although
    Nézd tudom ez talán nem segít mert, ti tényleg nagy fanok lehetek kisiku meg te,
    de pl. személy szerint elővettem egy másik játékot( crusaders king 2) és nyomom. Ezt meg majd előveszem ha mondjuk 2.0 lesz. Max akkor leszek dühös ha feladják. Bármi is lesz ezt addig kell javítsák amíg jó nem lesz. Ha 3 hónap akkor annyi. 3 nap elég volt hogy lássam ez nem holnapra lesz kész.
  • TokraFan
    Én láttam persze, 16 szín, csodás volt...XT-n kezdtem a PC pályafutásomat. :-) Ha már EGA grafika volt, összecsináltuk magunkat a gyönyörtől.
  • Amaro
    Abban sántít a hasonlatod, hogy ezt a hibás terméket nem tudom becserélni egy hibátlanra, mert olyan nem létezik. Nem pénzt akarok vissza, hanem kevésbé hibás játékot. (Hibátlant már nem is merek remélni) Ehhez képest az eddigi foltok legalább annyi gondot okoztak, mint amennyit megoldottak, és a lényeg, hogy tudj játszani, még mindig nem valósult meg.
  • TokraFan
    Nem értem a kérdést...Ha kizárólag fanatikusok társaságára vágysz, nyiss egy Egosoft rajongói topikot valahol a deep weben...Begyűjtöd azt a 3 embert aki osztja a véleményed és örülsz. Minden lehetőséged adott!
    Egyébként sajnos nem kaptam vissza a pénzemet.
  • Amaro
    Nálam akkor verte ki a biztosítékot, amikor nyeglén nyilatkozott megjelenés után, hogy a játék sikeres. Aha. Anyagilag, lehet. Az, hogy égnek a vonalak, a fórum és az oldal lerohadt a reklamáló, értetlen tömegtől, azt nem nevezném sikernek.
  • kisiku
    Szerintem egyezzünk meg abban, hogy ez EGY HIBÁS TERMÉK.Mert ez is csak egy termék.
    Azért veszünk videó játékokat, hogy élvezzük.Úgy mint egy hanglemezt vagy egy doboz cigit vagy akármit.
    S itt nem arról van szó, hogy sz*r gépünk van, vagy nem értjük, vagy nem tetszik, egyszerűen nem működik.Ne egymást öljétek kérlek!

Nem tudom, milyen jogi háttere van a szoftvereknek, illetve, hogy a fogyasztóvédelem mondjuk tudna-e valamit tenni, de nem a mi dolgunk... pontosabban igen, mert mi vagyunk a vásárlók, akik ezreket kiadtunk valamiért ami nem működik,csak nem tudjuk, hogy kihez forduljunk.
    Ez egyszerűen hibás, s most akikben van még hit, hisznek abban, hogy egyszer ez a termék használható lesz.És sajnos mindenkiből az elkeseredettség beszél, teljesen jogosan.

Pl, most futok neki nem tudom hanyadszor, hogy a sztorit végig tudjam játszani, mert mindig valami megakadályoz.Visszamentem odáig, hogy nem adtam még el az építőhajót, s felhúzom a gyárat amit megkíván.Persze elkövettem egy hibát és beálltam a shipyardra, hogy megjavítassam és az első fele sikerült is, fel tudtam újra szerelni az építőhajót, de a javítás már 2 órája tart, nem áll ki a hajógyárból, nem tudok parancsot adni neki, hiányzik a SETA
    Ez így hibás.Nincs meg a sikerélmény,de nem a mi hibánkból.
  • Although
    Nekem is olyan munkám van ahol nem mindig sikerül elsőre hibátlanul befejezni. akkor patchelem. Általában megtanultam azt amit te csinálsz olyanok nyomják akik még életükbe nem dolgoztak teljesítményre az elvárás viszont az egekben van :) Nekem még nem volt olyan hogy ne teljesítményre ment volna a téma :) Szóval ne aggódj ezen. :)

Egyébként meg pont a F. Enchantnál most ingyen megkapják az extendet akik korábban a kicsit félig kész játékot megvették. Ha van esze az Egosoknak akkor kompenzálni fognak benneteket. Bár a hozzád hasonlóknak egyszerüen visszaadnám a pénzt és kész.
  • TokraFan
    Komolyan mondom, nagyon szeretnék neked valamit dolgozni! :-) Megcsinálom félkészen vagy még addig sem, de elkérem a pénzt, a teljes összeget. Te pedig vígan és dalolva fogod odaadni, hiszen empatikus képességed miatt meg fogod érteni, hogy most csak ennyi tellett, a többit majd megkapod valamikor...
  • Amaro
    Szombat esti láz
  • TokraFan
    Néhány ember itt tipikusan az a fajta, aki látja ugyan, hogy áverték és kihasználták, de képtelen beismerni, hogy ez vele megtörténhetett, hogy a nagyhangú várakozása elsietett és hibás volt mert ez a játék bizony távolról sem az amit ígértek! Most meg kaparnak, hogy a széllel szemben bizonygassák a nem létező igazukat, ahelyett, hogy látnák a valóságot. Ezt nevezzük szemellenzőnek, vagy már inkább harci rohamsiseknak mondanám.

Én is nagyon vártam a játékot, a megjelenése előtti napon még ide is beböfögtem, hogy még életemben nem vártam ennyire egy szaros PC játékot és hogy valószínűleg nem alszom majd, mert azonnal töltöm le amint feloldja a setam. Mégis képes vagyok látni mi történt itt, hogyan vertek át, hogyan hazudozott Lehnan a videókban. .
  • yesname #2219
    Köszönöm. Ennél jobban nem tudtam volna kifejezni, amire utaltam előzőekben. Ezt elmentem későbbre, még szükség lehet rá. :)
  • Although
    :) Hol írtam amit mondasz? Végig ezt mondtam, gyakorlatilag az elit után, meg talán még az ace volt, ha emlékszel rá, az X3 volt az amit tényleg kijátszottam. Tehát igen, az Egosoft játéka fogott meg egyedül. Nem vagyok annyira szimulátor rajongó mint kisiku vagy amaro vagy akik ide írnak. Ja nem is nekem kellene védeni az Egot. Ezt is írtam. Én a saját kis rp-s cégeim mellett most is kiállok. Pedig istenuccse a Fallout NV legalább ilyen bugos volt. Saját magad alatt vágod a fát nem alattam.
  • Pares
    "Minimum Mass Effect minőségben lett volna érdemes ezt az egészet, vagy inkább sehogy!"

Mégis ezt hogy máshogy lehet értelmezni? Mass Effect minőségűt akarsz egy Egosoft játékban? És még én vagyok nem normális?
  • kisiku
    Jesszusom, Uraim!Mi ez a veszekedés?Ettől sajnos nem lesz jobb a játék, legfeljebb megutáljátok itt egymást, arra meg nincs szükség.
    Egy javaslat az Ego-nak: adják ki a forráskódot, aztán fejlesszük mi sz egészet
  • TokraFan
    Az volt az elved, hogy a joystick (hacsak nem a gamepad-al kevered) konzolos gamereknek való??? :-O LOL :-D Mondd, láttál Te már igazi vérprofi joy-t életedben?
    Tessék, itt van neked egy [URL=http://www.simhq.com/_technology3/technology_174a.html]tipikus "kauzár konzolos sz*r"[/URL]
    A legkomolyabb szimulátorokat kizárólag joystick-al lehet nyomni. Ennyit a hozzáértésedről a témában.
  • Amaro
    Megragadnék két kifejezést ebből az eszmefuttatásból: ragadjon meg a hangulata, és működjön. Itt van a lényeg elhantolva, ha ez a kettő megvan, nem érdekel, hogy egyforma banya az összes NPC, hogy ugyanolyan minden ronda állomás, az se érdekelne, ha mono CGA az egész. (Jesszus, látott valaki még olyat rajtam kívül? )
  • Pares
    Te, aki már réges rég törölted a játékot és pénzvisszatérítéshez folyamodtál, mit keresel még mindig itt?
  • Although
    Te se érted, ettől a szinttől, még emeletek vannak lefelé csak nem tudod.
  • TokraFan
    Van abban valami kínos báj, ahogy egy lebutított és konzolosított, a korábbi részek összetettségét távolról meg sem közelítő játék mellett próbálsz azzal érvelni, hogy az mennyire mély és összetett. Aztán meg éppen azokat nevezed igénytelen, csilivili grafikára hajtó vérpistikéknek, akik éppen a játék butaságát és átgondolatlanságát kifogásolják, és akik éppen emiatt csalódtak benne. Ez jobb mint a kabaréban. :-)
  • Pares
    Persze. Én vagyok az előítéletes, aki 35+ óra játék alapján mond véleményt, nem az, aki a megjelenés napján pontozza 0-ra.
  • Although
    Nemigen fogok neked válaszolni. De, nem érteted felét se amit írtam. Az meg sokat elárul ha azt gondolod a skyrim bonyolultabb mint a morro :) Morro se az, de a skyrimen az égvilágon semmin nem kell gondolkodni és most a modok nélküli játékról beszélek. Semmin de semmin. nem tudod elrontani. A morro azért nehezebb volt.

Végül, Folyamatokról írtam ami ide vezetett miért ilyen játékot csinál az Ego.
    Az indie szintén egy lehetőség. És igen próbáld visszakérni a pénzed, jogod van hozzá.
  • Amaro
    Nem neveztem hack and slash játéknak, nincs bajom az egyszerűsítéssel. Azzal van bajom, hogy a szerencsétlen varangy kinézetű Skunk-on kívül egy hajóm sem csinálja azt, amit kérek tőle - így pedig nehéz terveket szövögetni. Megjelenés óta eltelt két hét, és ez a probléma az alapvető játékélményt befolyásolja. Neked könnyű, ha minden játékba a v2-től kapcsolódsz be, én nem szeretném ezt tenni.
  • yesname #2207
    Neked az a problémád, hogy nem vagy képes felfogni lehetséges az, hogy játékok, melyek neked nem a stílusod (nem tetszésről, stílusról beszélek) másoknak bejönnek. A Sims a legjobb társadalomszimulációs játék, akkor ius ha nem tetszik neked és nem a stílusod. Megjegyzem nekem sem az és nem is játszottam vele, csak tudom milyen lehetőségek rejlenek benne, mennyire kidolgozott stb. És a Sims szerintem nagyon jó játék, annak ellenére, hogy én soha...
    A Skyrim pedig lehet röhögni fogsz de szinte mindenben bonyolultabb,. mint a Morrowind. Az, hogy a Morrwind rendszere más, hogy a világa akkoriban mekkora újdonság volt stb. más kérdés.
    Fejlesztettem 1-2 alkalmazást mind a Morrowind adatfile-ainak, mind az Oblivion és Skyrim adatllományainak kezeléséhez stb. Tudom, hogy mennyivel összetettebb és átgondoltabb a Skyrim rendszere.
    Csupán azóta eltelt jó pár év, szépek az emlékek és az újdonság sem őjdonság már. Az első nagy lépéseket nehéz überelni.
    GTAV szintén. Nem a stílusod? És??? A játék jól ki van dolgozva, akinek az bejön annak nagyon jó lehet.
    Én pedig szeretem az indie játékokat a Civilization 5, a Bioshock Infinity, az Outlast, Mass Effect (aminél pl. sok jobb játékot nem nagyon találni utóbbi 5 évben) stb. mellett. Akkor mi van? Örülök, hogy nincs olyan beszűkült ízlésvilágom annak ellenére, hogy vannak stílusok és kivitelezések, amik kiemelkednek magasan a többi általam játszott, kedvelt játékok közül.
    Soroljam az indie játkokat, amiket szeretek? Pl. Path of Exile, Binding of Isaac, Orcs must Die, Legend of Grimmrock, FTL, Limbo stb. Van ezer abból is.
    Elfér egymás mellett a kettő, mert nem az a lényege, hogy ki csinálja, hanem megragad-e a hangulata, működik-e ahogy kell és jó-e az elképzelés mögötte.
    Úgy látom egy igazán elvakult fanatikus vagy aki csak feketét és fehéret, vagy két oldalt lát. Egyiket csukott elmével, szemmel, elnézve mellette, de támadja, míg másikat meg esetleg ugyanazon vagy még súlyosabb hiányosságai, hibái mellett mégis védi.
  • Although
    Ezzel nem vitatkozok, mert igazad van innen nézve, csak eszembe jut sok éve az AoC-ba a haverjaim bőszen szidták a Bethet az oblivion miatt. akkor hasonlót mondtam nekik, mint most itt is. Higgyétek el ennél még van sokkal lejjebb is. Nem hitték el. De ma már csendben vannak, a skyrim után. Ez ilyen egyszerű. Szóval igazad van. Reméljük a várva várt másik két elit játék nem lesz csalódás.