6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • szilac
    No végre kijött hivatalosan is az 1.18-as patch

• Fixed several causes of crashes in-game and when loading savegames.
    • Fixed a specific problem resulting in periodic slow-downs.
    • Improved general performance (first small improvement only, more to come).
    • Fixed several problems resulting in trade ships getting stuck.
    • Fixed several problems with ship/drone docking/undocking behaviour.
    • Fixed problem with player drone formations.
    • Fixed several small localisation issues.
    • Improved skill levels for new NPCs.
    • Improved readability of entries in interaction menus.
    • Improved GPU listing on laptops with multiple GPUs (still some driver-related issues on certain hardware).
  • szilac
    Én most kezdtem freeplay-t az 1.18-as patch-el (beta) és egyelőre működik. A trade-et még nem próbáltam (a többi kereskedő nem ragadt még eddig be, majd kipróbálom a sajátommal is), de a hajóvétel-javítás-drónozás rendben van. A javítást csak a megfelelő shipyard-ban tudod megejteni a modify ship menüpont alatt (a ship dealer-nél)
    Miután végigtoltam a plot-ot, sajnos begajdult és azokban a mentésekben nem rak a frissen vett hajókra semmilyen drónt és később sem tudtam felszerelni. Gondolom ha most újra kezdeném, akkor már működne.
    Anno még a 300 kajás küldetést a kapott construction vessel-el csináltam meg. A bugok rejtélyes szövetében valahogyan sikerült felszerelnem azt a hajót 5 cargolifter drónnal és így működött. (még az 1.17-es folt előtt)
  • kisiku
    No, én megcsináltam a 300 kajásat, csak egy kis átírás kellett hozzá, mert lehetetlen Cargolifter URV-t venni, írásomat lásd lejjebb.
    Hm, lényeg, hogy a javítandó hajód Squad-ban legyen veled.Bemész a shipyardra, beszélsz a hajókereskedővel (Ship Dealer) és megjelenik a menü, hogy "modify ship/upgrade ship/equip ship/reload ship,stb" Ott van az eladás is.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A 300 kajához én egy Rahanas-t vettem Devries-ben.Elmentem a Crystal Palace állomásra a szomszédos szektorba, szintén Devries-ben van, felpakoltam és kiraktam ahol kellett.
    De ha jót akarsz, akkor ne Rahanas-t vegyél, hanem Scaldis-t, mert később az állomás építésnél kellenek a különböző nyersanyagok, ahhoz meg ne vegyél különböző teherhajókat.A Scaldis az mindent visz (bulk,conatiner,liquid,energy), kevesebb a fegyver rajta, de mivel úgysem lő egyik hajó sem, tökmindegy.A raktere viszont a duplája, mint a Rahanas-é.
  • andraas0717
    nincs javítási opció se egyik platformon sem. Bejártam az összes hajógyár összes platformját, sehol nem enged semmit, éppúgy freeplay-ben, mint campaign-ban. A Manual Command fenn van, de azzal se tudok parancsot törölni, csak egy kereskedelmi megbízást tudtam törölni, de nem hajtja végre a törlést sem a hajó! A Campaign-t már másodszor kezdtem, de ezen a részen minden használhatatlan lesz, így nem tudom a 300 kaját sem leszállítani és végem van.
  • tomonor
    csak írd forwardslash-el
  • kisiku
    Miért nem enged backslash-t írni az sg?
    Mindegy, akkor képzeld oda :)
  • kisiku
    Basszus, lemaradt a backslash :)

C:UsersTe nevedDokumentumokEgosoftX-RebirthSave

• kisiku
    A mentéseket a C:UsersTe nevedDokumentumokEgosoftSave mappában tárolja Windows 7 alatt.
    Ebben a könyvtárban lesznek az autosave-k, a quicksave-k és a "rendes" save-k :), mindegyik .xml file.
    Total Commander, F4, szerkesztéssel belépsz (vagy Notepaddel) és átírod a dolgokat.Nem felhőbe menti, nálam legalábbis nem.Csak azt jegyezd meg, melyiket írtad át.Délután megmondom azt is, hogy mit kell átírni.
  • kisiku
    A Shady Vault (Albion) Shipyardon nagy hajót (Const.Vessel, Scaldis,stb) én sem tudok építeni, mert sorban áll egy Taranis 0%-on.
    Devries-ben mindet meg tudom venni/javítani.A közepes capital shipeket lehet építeni.
    Ha kiadsz egy javítás parancsot és kész a shipyrard, addig nem enged semmi újat csinálni, amíg TELJESEN ki nem állt a hajód onnan.
    3 méretű shipyard van, megismered a "szerelőcsarnok" méretéről, ott van mindegyik mellett a dokkolási pont.A legkisebb Shipyardokon nincs kereskedő, gondolom bug.A Gigurumot éppen ezért nem tudod javítani, mert a nagyhoz és a közepeshez képest a Gigurum az kicsi.
    Sztori vagy freeplay-ben nyomod?

Olyan előfordul, hogy a hajó végrehajtja a parancsot, aztán megáll és beragad.Ilyenkor csak a visszatöltés segít.
    Javaslom, hogy használd a Manual Commands Extension-t, egyrészt azokkal is tudsz szektorokban ugrálni, másrészt törölni is lehet a parancsot. Érdemes mindig megvárni, hogy egy adott parancsot végrehajtson, még mielőtt a következőt kiadod.
    Az is előfordul, hogy a sztori-féle építőhajó bennragad az állomáson javítás közben.
    Fagyás van akkor is ha mínuszos készletet próbálsz venni, mert ilyen is van.
  • andraas0717
    Kész, elegem van! Hajót venni nem tudok, a build opció minden hajógyár minden platformján be van satírozva, nem használható. Az eladási opció sehol nem jelenik meg. A kiadott parancs beragad, megváltoztatni nem tudom, a válasz mindig az, hogy el vagyok foglalva :S. Egyre sürübben befagy a hajó infós képernyő. Egyedül a Gigurum működik, de ezzel nem sokra megyek. A Construction Vessel-t még kilőni sem tudom, hátha utána tudnék venni másikat, de 25%-nál nem megy lejjebb.
  • kisiku
    Sajna most dolgozom, ezért csak délután tudom megmondani.
  • kisiku
    Szerintem életszerűbb ezzel a ki-bepakolás, csak olyan hibáktól lesz ideges az ember, ha alapvető dolgokat nem tud a hajóhoz megvenni.
    Persze, hogy egy Gamma PPC-t anno nem tudtam megvenni elsőre a csatahajómra, de az nem is annyira alap dolog, mint itt egy rakodó robot.

A cargo transfer kihagyását én sem értem.Akkor mi értelme bedokkolni a hajómra?Azért hogy a személyzetet kirakjam?Ummh, komoly!Ez is annyira alapvető.Oké, ne kapjak mindenhol drónt, de hogy az esélyt sem kapom meg, hogy alternatívám legyen az már vérlázító.
  • Betyar070
    Köszi, így már menni fog!

Sajnos még nem látom át a logikát amire felépül a játékban a kereskedés. Eddig csak repkedtem irtottam az enemy.t. Nekem valahogy egyszerűbb volt a Reunion+XTM. ( persze scriptekkel ) Eleinte bajlódtam avval is, de most értékelem csak igazán mennyire jó game is volt.
    Nem is értem hogy lehet kihagyni egy ilyen játékból a cargo transfert !
    Eleinte jónak tűnt ez a dronozás, de az hogy szinte mindent ezekkel kell kivitelezni szerintem telhessen felesleges és hülyeség.
  • Pares
    Álmok gyötörnek azóta is, vagy miért rugózol még mindig ezen?
  • dimre
    Megköszönöm, próbáltam save editorral, sikertelenül. A steam felhőben levő mentéseket nem találtam meg, hiába írom át a gépemen a steames mindig felülírja.
  • hagyimiklos1
    Paréj már csak ilyen.
  • MerlinW
    Pares ilyen, én már a Dragon Age 2 védőbeszédei óta nem vitatkozom vele:)
  • kisiku
    Igen, nem lehet átpakolni.Azzal csak kereskedni tudsz.Nincs Cargo Transfer , ami ORIÁSI HIBA!

A trükk az sajna savegame átírás, de hát ez van, a játék hibás, így korrigálnom kell, különben nézhetem napokig/hetekig mire a véletlen generátora bedob egyet, hogy megvehetem.
    Sztori módban két Shipyardot tudsz látogatni, az Albiont és a Devries-t.Devriesben egyáltalán nem találtam még drónt, Albionban meg ha nem vagy jóban a PMC-vel, be sem engednek.Ha nincs drón, nem tudsz kereskedni, építeni, sztorival haladni, és így tovább...ha érdekel, mit kell átírni, szívesen megmondom.
  • dimre
    Construcion Drone-t venni tudok a Skunk-ra, de átrakni képtelenség akármelyik hajóra.
    Ha sikerül becsalogatom valamelyiket a dokkba, ott sem hajlandó berakni a unit-ba.
    Az előbb megrendeltem egy Midir-t, elvileg a Scoop-os drone-okkal gyűjtögeti a gázféléket. Megvettem az összeset, elkészült a hajó, drone egy darab se.
  • kisiku
    Továbbmegyek:

Ha dumálsz a karakterekkel és "jó pontot" érsz el náluk a Smalltalk-kal, akkor adhatnak egy csomó kedvezményt.Ez lehet csak a saját általuk eladott termékekre vagy az egész űrállomásra, ahol ők vannak.

A Trading Software abban is segít, hogy lásd a százalékos eltérést.Van egy oszlop (asszem a neve Average),ami százalékban mutat.S azt elvileg a már általad megvett áru beszerzési értékéhez viszonyítja.
    Pl, veszel Energy Cell-t 4 Cr-ért, rányomsz, hogy eladnád.Lesz pár vevőd, kinyitod ezt a kereskedelmi panelen a + gombbal, így kijön az összes vevő.A táblázat az oszlopban mutatja, hogy a vevő a te Energy Celledért hány százalékkal fizetne többet.Értelemszerűen ott kell eladni, ahol a legtöbbet adnak érte.
    Az állomás szkenneléssel meg asszem még több ilyen akcióhoz/kedvezményhez juthatsz hozzá, csak az meg pöcsölős...

Hát remélem nem mondtam hülyeséget, javítsatok ki, ha tévednék fiúk.
  • kisiku
    Ilyen nincs.Van viszont Trading szoftver potom 480 k-ért.Mechanic-nál lehet venni, ahol a Skunk-ot is felszereled.Nem shipyard-on, hacsak nincs ott egy Mechanic ürge/transzvesztita nyugger
    Ez annyit tesz, hogy a már lelátogatott állomások-eladó/vevő helyeket megjegyzi neked.Így amikor megnyomod a 4-es gombot, hogy Trade, akkor látni fogod az összes általad már korábban bejárt helyet az eladó cuccokkal.
    Persze mindegyikhez van egy időpecsét is, azaz ha nagyon régi, nem biztos hogy még meg lesz ajánlatuk vagy a kérésük.

• kisiku
    Nah, néhány órai játék után van némi sikerélmény:

Elkezdtem építeni a drón gyárat.Most ott tartok, hogy veszek anyagokat hozzá.Ez elég szarul van kitalálva, ha már úgyis 20 millát kiadok, ne kelljen még a cementet is meg a betonkeverőt nekem odavinni.
    Mert az építőhajónak hiába adunk bármit, meg pénzt dögivel, meg sem moccan.Már megvan a reinforced metal plate helye is, csak képtelen bedokkolni hozzá a hajóm.Az eredeti sztori szerint el kell rabolni egy hajót, ami ilyet szállít, nam ost én inkább megveszem a pmc-nél, mert jóban vagyunk (kis trükkel).A lóvét elveszi, de ba*ik beállni és megtölteni.
    A többi építőanyagnál simán megteszi, valszeg mert ott elfér.Marad az, hogy kicsi hajóval megyünk neki a dolognak.
    Aki nem tudja, hogyan tud a játék hibájából Cargolifter és Constrution Drone-t szerezni, kérdezzen és spoilerben elmondom.

Két dolog baromira hiányzik ebből a játékból: a célzás és a SETA.Néha fogalmam nincs hol a hajóm, mit csinál, csinál-e valamit vagy áll.
    A másik meg, hogy nagyon szép és jópofa ez a ki-be rakodás a hajóból, de 15 perc, mire beáll, ezalatt a hajam téptem és két cigit is elszívtam...
    Persze, a lóvé könnyebben jön, de SETA nélkül ez a játék fényévekig fog tartani...
  • RJoco
    Ha mínuszos helyre mész, akkor meg is nézheted, hol mennyiért tudnál venni, kiírja a szektor nevet is, illetve láthatod a távolságot is.
  • dimre
    Egyenlőre felejtsd el, bugos, nem fogsz tudni kereskedni.
    Ahol "+" van ott eladnak, "-" vesznek, igazából akkor látod középen a trading listán ha már elötte bescannelted.
  • Betyar070
    Érdeklődnék, hogy van e itt is valami best buy/shell funkció, esetleg
    product finderhez hasonló mod ami megkönnyíti a kereskedelmet?
    Honnan találjam így ki kitől mit érdemes venni, ill. hol lehet legjobban eladni?
    ( persze lehet, hogy én vagyok a láma és ez is a felfedezéshez hozzátartozik )
  • SirRomero
    köszi , megvan .
  • andraas0717
    DeVries-be Lookout Alphá-ban lévő Auspicious Excavation-ból nyílik a kapu.
  • SirRomero
    nos annyiban módosítanám a kérdésem , hogy megtaláltam a jumpgate-et , de ott lövésem sincs mit kéne tennem , mert hiába megyek át rajta , nem történik semmi...
  • dimre
    Ha az X univerzum istenei úgy akarják, nem lesz gubanc a foltozással, akkor hét elején kiadják (ezt igérték).
  • SirRomero
    üdv urak!

freeplay-t nyomom , és szeretnék átmenni albion-ból devries-be. ezt melyik szektorból tudom megtenni , és hogyan? pár napja valahol találtam egy jumpgate-et , vagy valami hasonló nevűt , de akkor még nem akartam átmenni , és meg sem jegyeztem , hogy hol volt... xD

• jozzy
    Köszi a választ.Akkor várok.
  • Jóózsf István #2256
    Én is pont itt tartok. Csak találgatni tudok konkrét utasítások nélkül: Amikor felépül a Dróngyár(ad) ezerrel termelsz és teríted a cuccot. Esetleg kinyögnek némi konkrétumot az építés után...
    A beragadt hajóra valóban csak a remény a gyógyír.
  • Betyar070
    Köszönet!
  • dimre
    Persze, vársz egy olyan patchre ami kijavítja az AI és a saját hajók vezérlését.
  • RJoco
    Otthagytam a hajót egyedül, elmentem a célszektorba eladni a cuccot.
    Látom is, hogy bepakolt mindent, csak éppen követni nem akar. Akkor visszamentem, hogy kiadjam neki a vigyél... helyre utasítást, aminek az eredménye egy erőteljes fordulat volt és utána a semmi.
    Kezd lehangolni.
  • jozzy
    Sziasztok!
    Két kérdésem lenne.A plotban alliance küldetésnél tartok ahol ez a feladat
    help shore up the defences in devries itt mit kell csinálni? A második a darned hot air-den levő hajógyárban javítás alatt van egy rahanas mar pár napja de nem történik semmi és hajótvenni sem tudok , se másikat felszerni.Megoldtató ez az ügy.Köszi
  • kisiku
    Én jelenleg 4 mod-ot használok:

- Manual Commands : nagyon hasznos, tényleg követ a hajód, tényleg elmegy tankolni, tényleg működnek.
    - Ignorefuel: nem kell benya a hajóba az ugráshoz, ez akár ki is kapcsolható
    - Combat System Extension: ettől elvileg agresszívebbek lesznek a hajóid, azaz vissza is lőnek..eddig nem tapasztaltam
    - Show skills: megmutatja minden NPC-nél a skill levelt, mielőtt felbéreled.Persze ki kell mondani a "Show me your skills, please" mondatot előtte :)

• kisiku
    Ingyenesek, nem kell regisztrálni sem.Egyszerűen klikk a modra, majd a "Files" fülre, és ott lesz a letöltés.Kiválasztod a szervert és már jön is le.
  • Jakuza1
    Ja, csak ha ezt maganember koveti el mas termekkel, akkor leultetik csalas cimen, hogy atverte a vasarloit.
    Anyagilag lehet hogy siker, mert rengeteg elorendelo volt, de mennyien vettek volna meg, ha tudjak, hogy a szep es csopogos szavak mogott milyen termek all.
    Ezert nem volt demo a kiadas elott. Ezert nem voltak rendes videok, csak par tuleffektezett semmi.

Kb ugy jellemezhetnem az egeszet, mintha reklamoznanak egy vendeglot, a neten ill. reklamokban, hogy milyen jo es finom naluk a Cordon Bleu es amikor elmesz hozzajuk, akkor elore kifizettetik veled amikor leulsz az asztalukhoz es miutan kifizetted, odavagnak eled egy felig nyers diszno szeletet, aminek koze nincs a borjucombhoz, es amibol hianyzik a sajt es a sonka.
    Most oszinten nem ezt hivjak csalasnak ? A jatekkal kb ugyanez a helyzet.
  • yesname #2246
    A Nexus network ingyenes. Minden letölthető ingyenes regisztrációval. A befizetésért 1-2 extrát kap csak a felhasználó, mint pl. dedikált szerverről tölthet le, ami gyorsabb.