6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
TokraFan #2205 Mint az óvódában...mész a tanítónénihez árulkodni? Te jó ég...Én sem vagyok normális, hogy ilyen szellemi képességű emberekkel egyáltalán szóba állok.
Ignore ON -
TokraFan #2204 A mondat értelmezés neház dolog kedves Pares. Nem arról volt szó, miért nem olyan mint a Mass Effect, hanem arról, hogy ha már hasonló célt tűztek ki, akkor vagy hozzák az elvárható minsőgéet, vagy inkább hagyják a fenébe. Talán még Te is ismered a mondást, "a kevesebb sokszor több"! -
#2203 Minden mondatodra bólogatnék, ha ez egy ingyenes játék lenne; de nem az, és a ahogy a pék sem mondhatja, hogy majd holnap megsütöm a kenyeredet, addig zabáld nyersen - ők sem mondhatták volna egy félkész xbox portra, hogy ez egy PC játék. -
TokraFan #2202 EsEsetleg ha elolvastad volna amit anno írtam, nem írnál hülyeségeket. Ugye megbocsátod nekem, ha nem ismétlem önmagam csak a Te kedvedért. -
Although #2201 Az meg hogy megváltozott a világ és már játékosok tömegei, számunkra egyszerű dolgokat is megkérdeznek, nos erről nem ők tehetnek. Egyike a legutolsóknak akik most megpróbálnak valami olyat csinálni ami kicsit egyszerűbb és több embert el lehet majd érni vele. De ez nagyon messze van egy hack and slash gametől. Ahol semmin nem kell gondolkodni. De ti már temetitek. Pedig ezen a forumon is lehet látni mennyi embernek még ez is nehéz.
Vagy mondhatom a kedvencemet a hivatalosról aki miután jól leszarozta a korábbi három részt,, közölte az Ego megint szart csinál. Mi kell? Az hogy ez a fazon elégedett legyen? Ide akarunk eljutni? -
#2200 Na erről van szó: előítéletes vagy. Te eldöntötted az előző X-ek és Egosoft neve alapján, hogy ez nagyon jó gém, hibátlan, tökély stb. és látod a rengeteg piros pontszámot, majd innen kezdve trollt kiáltasz. Ahelyett hogy elolvasnád vajon mi a vélemény általánosságban és az valóban a játék minőségére, tartalmára értelmezhető-e vagy valóban nincs ahhoz köze és az alacsony pontszámok többnyire csupán trollkodás. Ezt tudod meg pl. ha olvasol is, nem csak fanatistaként éled az életed. -
Although #2199 De tudod mit egy rossz szót nem mondtam a reunionra se! Pedig nem ment, fájt tőle a fejem, de azt gondoltam ez egy jó játék csak nekem nem megy. És ez már az X3 volt sok év munkája után letették ezeket az asztalra. Azt mondom itt nem kell majd három évad. Elég lesz kettő is. De ez az első Nem X4 nem új rész a régi sorozathoz. X mert X univerzum és rebirth mert újra kezdték. Kellene annyi türelem lenni megvárni végül mit tesznek le. -
Although #2198 Modok nélkül nyomtam az X3-at, csak amiatt vettem egy joyt pedig az volt az elvem az konzolos gamereknek kell nem nekem, de anélkül nem ment, megvettem mert tetszett, tetszett amikor kis kalózt kellett követni vagy amikor őrjáratra mentem a terran különítménnyel, tetszett hogy története van, hogy fel van építve mindezt egy roppant kicsi cégtől kaptam. Akkor játszottam vele amikor már kész lett. Pedig azt is porig gyalázták a forumon akkor előtte. -
Pares #2197 Ezt még mindig keresem a fórumon, de még nem találtam meg. Nyilvánvaló, hogy elfogyhatott a pénzük, valószínűleg az AP-t is csak azért adták ki, mert pénzhiányban voltak. -
#2196 "Komolyan vicces még meg se jelent játékokat istenítetek."
Olvasd el még egyszer, feltételes módban írtam. Az esélyt megkapják, ahogy a Rebirthben is bíztam még három nap játéknak csúfolt szenvedés után is. Most már csak remény van, hogy egyszer majd talán jó lesz, vagy a moddereknek, vagy az Egosoftnak köszönhetően - a gondom az, hogy leginkább a kettő együttműködésére lenne szükség, és régebben nagyon sok jó mod vérzett el azon, hogy hardcode módosítás kellett volna hozzá, amire az EGO nem volt hajlandó. Inkább betették később a következő részbe az ötletet. -
Pares #2195 És milyen hasznos információt tudok meg a sok troll 0 pontos értékeléséből, amit a játék megjelenésének napján böfögtek oda? -
Although #2194 Abba kellene ezt hagyni már. Igen lesz aki jobban megcsinálja, biztos. Komolyan fáj már ez. Miről is beszélünk mire adtak max pontot? 1. GTA V. biztos megérdemli, tényleg jók bár nem néztem. 2. Skyrim? Mit is tud? mindenben sokkal egyszerűbb mint egy 2001-es Morrowind? Igen, mennyire pontozták. Igen, miért is? Teljesíti a három alapszabályt. 1. bugmentes, 2. nem bonyolult 10-re se mint ez, pedig ez se az. De sokaknak az lesz. 3. Szép.
Azt mi van még? Sims? Mit tud? Vagy írjatok már valami konkrétumot. Komolyan vicces még meg se jelent játékokat istenítetek. Hogy majd az. igen ? lehet. Vagy tényleg ez kell nektek? Olyan csili-vili játékok? amikbe ha belemerültök, látjátok még annyira se él mint ez? Komolyan teljesen megértem a Bethesdát ilyenkor. Elkezdtek játékokat csinálni a tömegnek, mert sokkal hálásabbak mint ti. Nekik is pont ez jutott az Oblivion után. Mocskolódás a rajongóiktól. Pedig 350 dungeon meg minden, már nem morrowind szint de aranyos kis sztorik voltak benne, nem morrowind szint de még jó, pont mint majd ez lesz. De nem volt jó mert bugos volt, mert nem volt jó elsőre. Mert úgy adták ki hogy épp kész lett. Kurvára megtanulta a Bethesda a leckét. Nektek is pont ez kell. Nem is érdemeltek mást! -
#2193 "mert nekik csak az volt a dolguk, hogy specifikus dolgok működését kipróbálják"
Ezt hívják prealfa tesztnek. Létező dolog, egy játék fejlesztésének nagyon az elején. Ilyen volt például a Star Citizenben az eddig elkészült hajók és hangárok tesztje. A játék maga ugye majd 2015-ben jelenik meg... -
#2192 Így van és azután írták tesztelők, hogy a kiadásra szánt első béta verziót (RC1-et) megjelenés előtt 24 órával kapták csak meg, visszajelzéseket Egosoft nem is várta meg, a megjelenést nem akarta eltolni (gondolom lemezek is le voltak már gyártva akkor) stb. Nyilvánvalóan azért, mert a lóvé kellett nekik, másrészt előrendelők sem örültek volna neki ha eltolják pl. fél évet még. -
Pares #2191 A megjelenés környékén olvastam egy kommentet egy tesztertől a hivatalos fórumon, de az azzal kapcsolatban volt csak, hogy ne hibáztassák a tesztelőket, mert nekik csak az volt a dolguk, hogy specifikus dolgok működését kipróbálják. Azzal kapcsolatban nem olvastam sehol semmit, hogy meddig tartott a teszt időszak, és más emberek kommentjeiben sem láttam semmi ilyenre való hivatkozást, pedig páran biztosan mai napig emlegetnék... -
#2190 Értelmezési gondjaid vannak? Éppen erről beszéltem ember. Olvassál már, ne csak irogass.
Idézem: "Persze nem csak a pontszámot nézve, hanem jó alaposan átolvasva a véleményeket és megnézve mi az oka a lehúzásnak. Sokszor olyan dolgok, melyek miatt nem érdemlik meg az alacsony osztályzatot. Mint pl. védelem nem megy, szerverek behalnak 3-4 napig nem lehet játszani stb."
Sikerült? A jó alaposan átolvas-vát jó vastagon aláhúznám neked kézzel és még be is karikáznám, ha még mindig nem megy az értelmezés.
(A második listában olyan nagy eltérések amúgy nincsenek.)
Egyébként ahhoz, hogy teljesen megtagadd a kikerült bizonyítékokat, hogy átverték a népet és valójában pl. XBox játékot kalapáltak össze utolsó pillanatokban PC-re, hogy veszteséget mentsenek, illetve nem volt bétateszt és az eredményen is látni a dolgokat, már hülyének kell lenni szerintem. Lehet hogy tetszik a játék és én élvezettel ülök le elé minden ellenére, de ami megtörtént az megtörtént. Ha átvertek, akkor átvertek. -
#2189 Ehhez az Egosoft kevés, és itt nem a cég méretére gondolok, bár az is közrejátszik. Alapvetően fantáziátlan banda, a Frontier óta minden fejlesztési ötlet a script-mod fórumban látott napvilágot, ők meg lelkes iparostanoncként megpróbálták megvalósítani, és ennyi. Tisztességes iparos szintet sem érték még el, ahhoz le kellett volna tenni az asztalra legalább egy, induláskor nagyjából az ígéretek szerint működő játékot, ez az elmúlt bő évtizedben nem sikerült. A részleteket ne kelljen felsorolnom, minden régi motoros kívülről fújja.
A Rebirth lehetett volna valóban újjászületés, de valóban alapjaiban hibás. Nem hiszem, hogy bármely felelősen gondolkodó, munkájáért kemény eurókat kérő ember kiadta volna ezt a sablon állomáson galoppozó, ME1 szintjét sem megütő, nulla élményt nyújtó FPS modult 2013-ban. Inkább kinyírom az egészből, és a dokkolás után behozok egy animáltabb menüt, mint az X3 excel táblái, de a megszokott rendszerrel. A moduláris állomások, az univerzum megjelenítése, a közösség által régóta kért elemek beépítése elég lett volna, és az a csapat, aki ezért felelt, segíthetett volna a gazdaság és a logisztika rendbetételében. Mert ott súlyos hiányosságok vannak, bár egyelőre a bugok folytán még a koncepcióját sem sikerült igazán megértenem.
Az eddigi részeknél ennyi idő után már tudtam, mi az amihez hozzányúlnék, mit fogunk szkriptben, modban elkövetni a jobb játékélményért. Itt és most nem tudom, sőt, nem is érdekel. Eddig tudtam, mit szeretnék elérni a játékban, mi az aktuális cél, amiért játszok - legyen az egy másik hajó, egy állomás, egy szektor, vagy maga az egész univerzum megszerzése. Itt és most, még ha javítanak minden hibát, akkor sem érzem ugyanazt a HANGULATOT.
Azt, amit Viku írt, szerintem talán nagymellényű Chris barátom csinálhatja meg a Star Citizenben, ha az égiek is mellé állnak. Ott tényleg bejárhatod majd a hajókat, a grafikára aligha lesz panasz, és remélhetőleg a hangulatra sem - vagy talán az új Elite, az úgyis előbb kijön, minthogy a Rebirth ki lesz javítva... -
Pares #2188 A szakma? Magyarázd meg nekem akkor azt a jelenséget, amikor a szakma 90-100-ra pontoz valamit, a userek meg 20-30-at? És amikor fordítva? Nem egy ilyen játék van. Itt egy szép gyűjtemény az érdekes osztályozásokról. A szakma is lefizethető, és Egosoftnak nyilván nem volt rájuk felesleges pénze... Több szót nem is fecsérelnék rá... -
#2187 Keresem a fórumot, de nem találom. Vagy Egosoft vagy Steam fórumon volt róla párbeszéd tesztelők és Egosoft közt. Lehet törölték? Passz. Nem csodálkoznék rajta. Még keregélem egy darabig. Keresd Te is, talán megtalálod. Mikor indult ez a téma, akkor olvastam épp a fórumot és ezért "live" voltam tanúja az egésznek. -
#2186 Metacritic igen is mérvadó. Persze nem csak a pontszámot nézve, hanem jó alaposan átolvasva a véleményeket és megnézve mi az oka a lehúzásnak. Sokszor olyan dolgok, melyek miatt nem érdemlik meg az alacsony osztályzatot. Mint pl. védelem nem megy, szerverek behalnak 3-4 napig nem lehet játszani stb.
Másik, hogy nem csak a játékosok, hanem a szakma is hasonlóan lehúzza. Akármennyire fáj itt valóban a játékkal vannak bajok sajnos. Fáj nekem is, de elvakult marha nem vagyok, várom a működő, jó, featurebő verziót. Mire jön az Elite kész lesznek talán, igaz akkor már az Elite fog érdekelni, majd a Star Citizen. -
Pares #2185 Akkor egy linket, ha kérhetnék. -
#2184 Pedig tényleg ez történt. Látszik mennyire tájékozódsz a történtekről... Nem pletyka, nem szóbeszéd. Kikerült infó, melyet utána Egosoft is elismert, mivel kénytelen volt. Addig persze tereltek. Sorry, de ez van. -
#2183 Hallgatsz a nevedre, ez jo. :P -
Pares #2182 Minden vágyad, hogy Tomonor becses figyelme rád irányuljon? Mert akkor jó úton haladsz. -
#2181 Egy makinak ezt magyarazhatod :P -
Kaziking #2180 "De gondolom akinek ez az első Egosoft játék, annak erről nem nagyon lehet fogalma."
Az lehet :D (imádom hogy itt mindjárt ezzel jön 1 csomó ember hogy az előzőek is szarok voltak, és ők tudják hogy majd utána mennyire jól kijavították és oltári fasza lett, de én ezt nem tudhatom mert én még csak ma láttam számítógépet először, és meg is hagyom ebben a hitben, had érezze jól magát )
-
Pares #2179 Természetesen! De itt nem erről volt szó. Ez az állomáson mászkálás teljesen új dolog, de látod, hogy még ebbe is van, aki beleköt, mert nincs úgy kidolgozva, mint minimum egy mássz effekt. -
Pares #2178 Egy unatkozó orosz már letesztelte, hogy milyen nagy az űr...
Röviden az egész galaxist be lehet járni a sztrádák és kapuk nélkül is. A bolygók valós objektumok és a holdak keringenek körülöttük, találni állomásokat, roncsokat, elhagyatott hajókat, xenonokat és még kitudja mit. -
r4pt0r #2177 Egyesek már akkor is bolgogok lennének, ha legalább azt tudja mint az X3, de hát 7 év ehez kevés... :P -
Pares #2176 Itt látszik, hogy egyeseknek milyen irreális elképzelései vannak/voltak a játékról... -
Pares #2175 A smarttalk mindenkinél van, csak meg kell várnod, míg elkezdenek beszélni valamiről.
-
Pares #2174 Folyton ezt az "alapvető tervezési hibákat" szajkózod, de ezeddig még egyszer sem láttam, hogy akár egyet is megemlítettél volna. Az összes jelenleg nem jól működő dolog javítható. Nevetséges, hogy a metacriticre való hivatkozással akarod másra ráerőltetni a véleményed, amikor az a hely a 0-ra pontozó idióta trollok gyűjtőhelye. Az Ego fórumát meg rendszeresen olvasom, a megjelenés óta folyamatosan ritkulnak a farkast kiáltó értelmetlen rant topikokat spammelő 15.-én regisztrált "felhasználók", és mostanra a többség inkább lelkesen várja a javításokat és segít a többieknek.
-
kisiku #2173 Nem játszottam vele, de biztos igazad van.Ha raknak bele egy csipetnyi rpg részt,akkor csinálják meg rendesen.Tehát pl. a Smalltalk miért nem mindenkinél van?Oké, hogy nem tudom a skilljeit előre, ha már ennyire "realisztikusak" akartak lenni, de akkor legyen olyan, amivel megismerem őket, és mindet.
Leginkább azért vagyunk csalódottak, mert minimum egy tízesbe fájt mindenkinek aki megvette.A korábbi jól működő és egyedivé tevő elemek kihagyását, még ímmel-ámmal, de lenyeltük, pl. nagy hajók vezetése,stb.
Csak könyörgöm, lehessen játszani is vele az ide-oda repkedésen kívül.
Vagy adták volna olcsóbban egy olyan kijelentéssel, hogy folyamatosan fejlesztjük a rajongók kérései-ötletei alapján.De nem 60 eurót elkérni érte és akkor még sz*r is... -
kisiku #2172 Egyetértek.Egyébként nem volt rossz az engine,de ha már újat készítenek, meg új játékmenetet is,akkor talán arra kellett volna időt hagyni.
Vagy vegyenek engine-t, nem szégyen az, csak pénz.Ki kell számolni, hogy mibe kerülne kifejleszteni egyet és megvenni, ennyi.
Én ismétlem magam, hiszek benne hogy egyszer majd megjavul, de ez bődületes hiba volt részükről, hogy így adtak ki egy terméket.
Ez olyan, mintha egy kenyérpirítóból az izzószálat vagy egy autóbol a motort hagynák ki.Lehet bele rakni kenyeret, meg gurul az autó, csak nem tudod használni őket. -
TokraFan #2171 "Annyival intézték el, hogy csináltak 4 helyszínt.Én igen is, ha egy kilométeres hajón vagyok, hadd sétáljam be, nyomogassak gombokat rajta,"
Minimum Mass Effect minőségben lett volna érdemes ezt az egészet, vagy inkább sehogy! Ott annak ellenére, hogy a hajót nem lehetett irányítani -egészen más játék ugyebár-, mégis magáénak érezheti a játékos az egészet, szegről-végről bejárható volt a hajó, átgondoltam, gyönyörűen kivitelezve. Ehhez képest... -
TokraFan #2170 Itt nem csak arról van szó, amit a védők szajkóznak (bugok stb.). Az egy dolog, ezek javíthatók és ezt a békát legtöbbünk lenyelné. A probléma az, hogy alapvető tervezési hibákkal van tele a játék, melyek konkrétan a játékmenetet, játékélményt érintik.
Az pedig engem nem hat meg, hogy az Ego új motort írt. Ha nem képesek rá, akkor miért nem licenceltek egy kész profi engine-t? Olcsóbb, gyorsabb, stabilabb lett volna. Mindegy, csak el kell olvasni a Steam, Metacritic, Ego fórum commenteket. Itt nem két embernek van problémája a játékkal, hanem százaknak, ezreknek. 28-as metascore-al még nem láttam játékot...Bizonyára mindenki aki lepontozta, veterán rétegjátékos (by Although). -
kisiku #2169 Én még tudnék ötletet adni nekik.Mindig is szerettem volna ezt a sétálok az állomások és a hajón dolgot, csak kicsit bővebben.Annyival intézték el, hogy csináltak 4 helyszínt.Én igen is, ha egy kilométeres hajón vagyok, hadd sétáljam be, nyomogassak gombokat rajta, vezethessem, legyenek ott emberek,akik nem csak a Skyrimben elterjedt "then i took an arrow in the knee" -hez hasonló választ adják mindenre, csak hát ehhez türelem kellett volna.
A Freelancer-ben le lehetett szállni a bolygóra is, lehetne ez is egy következő lépés.Vagy tetőtől talpig végig sétálni az állomásunkat, élvezni és nézni a világűrt egy padról, annyi tök jó dolgot ki lehetne találni még. -
Pares #2168 Kitudja, hogy ezalatt hányszor kezdték újra. Meg aztán gondolom az új motor fejlesztése sem volt kis munka nekik. -
TokraFan #2167 Én nem értem ezt a 7 évet sem. Ez a játék ránézésre max. 2-3 év fejlesztést mutat, beleszámítva azt is, hogy az Ego egy kicsi stúdió. -
kisiku #2166 Az építéshez az kell, hogy előbb megkeressük a helyet a zónában.Ezt egy ikonnal jelzi és asszem a zóna/szektor neve van rajta az "űrben", tehát nem a térképen.
Menj oda, dupla klikk, előjön az építészed és megkérdezni, hogy mit akarsz építeni.Amiatt hogy új user vagyok, még egy sz*r képet sem enged beszúrni az sg...