X Rebirth

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Mégis hogy lehetne szimulátort készíteni egy olyan témában ami csak a fantáziánkban létezik? Mert akkor a szimulátor fogalma nem tiszta nálad😊

Megjegyzem az X-en és anno az Elite-en kívül sosem létezett "szimulátorabb" játék a témában.

[merlinw.org]

UUUU
"Az én értelmezésemben a szimulátor minimum IL-2 vagy Lock On szinten kezdõdik." <#banplz>

Az SG dohenje bejelentette, hogy amit õ mond a szimulátorról, azt készpénznek kell venni a szakmának. Szerencse, hogy a nagy játékoldalakon a szakértõk, ezt máshogy értékelik. <#mf1>

Ugye érted is, hogy ide mi van leírva? Pont az általad kiemelt rész a fontos. Az X annyira szimulátor, mint a Need for Speed vagy WoWP. De látom nehezetekre esik felfogni. Az én értelmezésemben a szimulátor minimum IL-2 vagy Lock On szinten kezdõdik. Máskülönben pedig az általam megszokásból használt arcade szóval nyilván nem a szó szerinti játékgépekre gondoltam, hanem arra, amit azokra a játékokra szokás használni, amik az autós versenyzést, repülést és ûrrepülést nem valósághûen szimulálják le.
Nem értem, hogy mit kell ezen értetlenkedni. Az X sose volt szimulátor és kész.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ez pontosan igy van. Igy is tünteti fel mindenki az X sorozatot.
Genre(s): Space simulation, méghozza azon belül is pseudo space simulator.

A space flight simulator game is a genre of flight simulator video games that lets players experience space flight. Examples of true simulators which aim at piloting a space craft in a manner that conforms with the laws of nature include Orbiter and Microsoft Space Simulator. Other games that take place in space involving space flight in 3d space without restricting movement to a physics system that resembles how objects move in space in the real world are also commonly called space flight simulators, but aren't simulators in the strictest sense of the word. These games do differ from space-based shoot 'em up games that use side-scrolling or top-down perspectives, which is probably one of the reasons some people call them space flight simulators, even though a better name for these games would be pseudo simulators. Most space combat simulators and space trading simulators can be placed in the pseudo space flight simulator category.

Space flight games and simulators, at one time popular, have for most of the new millennium been considered a "dead" genre. However, massive effort of open-source communities has managed to produce some working, modern titles. It is remained to be seen whether this effort will re-vitalize the genre. Kerbal Space Program has notably been well-received, even by the aerospace community.

In terms of realism, most games in the pseudo space flight simulator genre seems to focus on gameplay rather than simulating space flight in all its facets. The realism of these types of games is limited to what the game designer deems to be appropriate for the gameplay, instead of focussing on the realism of moving the spacecraft in space. Some 'flight models' use a physics system based on Newtonian physics, but these are usually limited to manoeuvring the craft in its direct environment, and do not take into consideration the orbital calculations that would make such a game a simulator. Most of the pseudo simulators feature faster than light travel, a feat not possible according to the physics we know of today.

Ezek közé tartozik az X is, annyi köze van az árkádhoz, mint a péknek a cipõkészítéshez, ha csak valaki nem téveszti össze nevezetesen a cipóval.
<#nevetes1>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Most hagyjátok abba.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Jakuza1
Gondolod te, aki meg az arcade game fogalmat se ismered fel.
Inkabb szerintem jobb, ha nem erolkodsz tobbet. Mert ha az X egy arcade game es nem hellyel kozzel space/trade szimulator (ez nem jelenti azt, hogy newtoni fizikaval kell mukodnie, hiszen egy jatekrol van szo kitalalt vilagban), akkor te vagy aki fogalomzavarban szenved.
Meg hogy arcade, kacagnom kell.

Caliph
én kérek elnézést..igaz hogy csak a reunionnal játszottam többet de valahogy ezt a részét elfelejtettem(nem nagyon tetszik ez a megoldás,biztos ezért ignoráltam az emlékeimben😄 )

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Én nagyon is tisztában vagyok az arcade fogalmával, és hogy milyen játékokra használják. Te viszont tényleges fogalomzavarban szenvedsz, ha azt mondod, hogy az X sorozat bármelyik játéka is szimulátor lett volna. Trading simulator esetleg, de semmiképp space flight simulator...

Jakuza1
Mi volt ? 😛
Arkados ? Latom te nem nagyon vagy azzal tisztaban, hogy mi is az az arcade.

Javaslom olvasgass: http://en.wikipedia.org/wiki/Arcade_game

X2-ig annyi volt a különbség, hogy le kellett a pajzsot kapcsolnod, hogy beengedje a konténert, és az is csak a játékos hajójánál... Túl sok értelme nem volt.

Az elõzõ részekben is így mûködött a loot, nem tudom, hogy ez most miért baj?

Jakuza1: Nem rosszból, de eddig egyik X sem volt ûrszimulátor, mindegyik árkádos volt...

MerlinW
Ha nem is az MMO, inkább a konzolok hatását látom. Az eddigi X-eket lehetetlen konzolon játszani, ezt viszont már a bemutatón is kontrollerrel irányították. Üzletileg ez egyébként egy jogos döntés volt.

[merlinw.org]

Jakuza1
Mondom en nem lennek meglepve, hogy ez a bevezetese annak, hogy a kovetkezo resz, MMO lesz es ez a teszt.
Amugy valoban az egesz, a mozgas es ez a dolog nagyon arkados, es ugyanez jellemzo a rikito grafikara is, ami eddig nem volt jellemzo az X-re.

Caliph
a videót elnézve nekem pl az sem tetszik hogy megsemmisít egy ellenséget és az úgy dobja el a lootot hogy egy kis rakéta vagy akármi jelenik meg az ûrben,és ha átmész rajta a hajóval fel is van szedve. kicsik árkádos.
persze lehet igy egyszerûbb,praktikusabb,majd élesben kiderül😊

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Jakuza1
Gondolhatod, hogy nem szimplan az oldalazasra ertettem, hanem a kivitelezesere.
Az oldalazas nem lenne gond, hiszen lehetnek egy urhajon segedraketak, amik segitik az oldairanyu mozgast.
Na de a videonban van egy jelenet, amikor kioldalazza ugy az allomast eloremenet kozben, mint ha valami FSP karakterrel oldalaznank.
Semmi szogelhajlas, semmi kiteres, csak egy olyan hihetetlenul intenziv oldaliranyu mozgas, mintha valami arcade autosverseny jatek lenne, nem pedig egy urhajoszimulator.

De ugyanez jellemzo az osszes hajo mozgasra a videon.

Igen nos, az oldalazás mindig is része volt az X játékoknak, de valódi bevezetésre az X3R idején került sor. Igen, valóban elég lájtosan mozog a Skunk a videókon ahhoz képest, hogy egy M6-os. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy egy M3-as teljesítõképességét akarták kihozni belõle mozgás téren.

Jakuza1
Ahogy nezem mennek az MMO-sitas iranyaba. A kulso ikonositas, kinezet , walking on station stb
A stationos megkozelites emiatt , hogy maszkalhatsz az nem rossz, mondjuk egy ido utan egy urszimulatorban, ugyis elveszti a varazsat,foleg akkor ha csak nem ad valami pluszt is, ezt gyengitheti, hogy kivulrol is elerheto a marketrendszer, ellenben ez egyben plusz is, mert igy a jatekosok, akiket nem erdekel az allomas belulrol, nem kell sok idot vesztegetni azzal, hogy a stationon felorat rohangaljanak.
Az hogy ujra van cockpit az kifejezetten nagy orom.

Ellenben meg mindig az a hulladek ablakos menurendszert eroltetik, raadasul puritan kivitelben, az nem jo.
Mint ahogy az sem, hogy az urhajok mozgasa nagyon arkados lett.
Oldalazas, mint egy FPS-ben? What the fuck ? Ezt azert nem kellett volna.

Gondolom a videó bemutató jellege miatt, hogy ne kelljen lassú szarral vacakolni.

Caliph
tisztára olyan a mozgása mint egy fps lövöldében

Tanulhatjuk újra a szakmát!

Apropó! Másnak is feltûnt, hogy az a tragacs feltûnõen könnyedén mozdul el bármely irányba?
Hát nagyon úgy tûnik,hogy rendesen odatették magukat az Egosoftos srácok.

Már nagyon várom.

Remélem mire megjelenik a régi haverok is elõkerülnek, és együtt élvezhetjük ezt a remekmûvet.

Na, ez lesz az elsõ X game, amit nem csak 5 percre fogok kipróbálni, úgy érzem.
Ez eszement jól néz ki!

Én Steamen rendeltem elõ 10% diszkont áron. no nem az eredeti ár 10%-ért, hanem a 90%-ért kapom majd meg.
a sosem az biztos nem igaz errõl biztosíthatlak, az hogy pl a x rebirth honnan van pontosan azt nem tudom de egyébként megragadtad a mondandó lényegét

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

MerlinW
Maross tudtommal sosem árult orosz kulcsokat...

[merlinw.org]

Én vettem már tõle pár játékot, paypal fizetés után ha fent van pár perc és adja is a serialt.

BaLeeX
Szuper, írtam is neki...

Kösz.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

a titok nyitja az hogy oroszból veszi a kulcsot (ott jóval olcsóbbak a játékok) és még nincs régiózár egyenlõre vagyis aktiválhatod a steam accodon

az

BaLeeX
Ez a link amit írtál itt látom csak 6500, ez vajon megbízható?

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

meg tudod venni steamen, kicsit húzós

itt steamre regelhetõ kulcsot tudsz venni olcsóbban, vagy hardverapró

dobozost én se láttam sehol

BaLeeX
Elõ lehet rendelni valahol ezt a játékot? Vagy lehet majd kapni a dobozos verziót itthon is?

Emlékszem anno a Terran Conflictot is meg akartam venni de itthon sem lehetett kapni, majd az Egosoft is írt, hogy az angol verzió elfogyott majd pár hét múlva talán...
Aztán inkább letöltöttem...

Üdv mindenkinek.

Úgy látszik évek óta nem jártam errefelé, mert már nem megy a régi júzernevem. 😄

De igyekeztem felismerhetõ maradni, aki ismer, az szerintem fel fog ismerni, hogy ki is vagyok én.

Már kezdek szorongani, már nagyon várom ezt a november 15-t. Ígéretesnek néz ki a játék, lehet hajón és stationon is mászkálni. stb.

Szóval remélem újra összegyûlik a régi banda, és persze az újak is nagy számban jelentkeznek.

Elnézést kérek, ha nem ismerek sokatokat, de már magával az x3 terran conflictal is elég rég játszottam már, de úgy érzem, hogy erre az X-Rebirthre érdemes lesz visszatérnem.

Csak azt mondjátok meg, hgoyan adom be az EVE-s CEOmnak, hogy alig leszek onlány. 😄
Nekem már mind megvan retail+Steam, de nagyon jó vétel annak, aki eddig okosban nyomta.
RJoco
Már meg is vettem o/

Warning! Cargo bay open, shields are down!

jóféle, kár hogy már steamen megvettem az x superboxot anno

Nah ezt már nevezem. Meg is veszem. 😄

MerlinW

[merlinw.org]

Hát öööh, nem. Kétlem, hogy az megoldható.

Caliph
én ezt az egy hajós dolgot úgy képzelném el mint az i-war 2ben. van egy kicsi shuttle mint irányító hajó,és azt lehet rácsatlakoztatni különbözõ hullokra. így az ûrálomás is bejárható lenne mert ledokkolsz,lecsatlakozol a shuttlelel és leszállsz az állomáson

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

i war 2 command shuttle

corvette

tug(legelsõ alap hajó)

lelkes modderek csináltak már meg egy teljes baldurs gatet is nwn motorral úgyhogy ez már csak a motoron és a modderektõl függ

Nem 100, elõbb meg kell tudni, hogy a motor engedi-e. Továbbá ha igen is, valószínûleg a régi fapados ûrrucis repkedés két hajó között nem fog menni, mert ahhoz túlságosan a kód mélyére kellene nyúlni. És ha még sikerül is a hajókat feltörni, akkor is csak egy üres dobozt kapunk (nincs belsõ tér, vagy az Albion Skunk belsõ terét kapnánk), az állomásokra való leszállás pedig megint csak bajos lesz, mert ezúttal minden állomást a játékos hajóméretére terveztek (értsd: bejárható dokk). Továbbá megint több mint valószínû, hogy a játékos hajó kétszer van renderelve, egyszer az ûrben, másodszor pedig az állomáson, kidolgozottabban (tehát még ha sikerül is leszállni egy állomásra, odabent gyalog még az Albion Skunkot látnánk viszont). Ám ez csak szerintem van így, még bármi megeshet.

100%

Nem erõsítették meg, szóval nem cáfolták... Tudod, a remény hal meg utoljára. <#zavart1>

Sajnos a parancsnoki hidas dolgot nem erõsítették meg; az egosoft reddites AMA-ján kérdezte valaki. De tényleg az lenne az optimális.

Igazából arról nem nagyon van infónk, hogy hogyan is fog mûködni ez az irányítgatós. Ha olyat meg lehet csinálni, hogy landolsz egy anyahajón (mondták, hogy lehet), és ha a tiéd az az anyahajó, akkor mondjuk felmész a parancsnoki hídra, és onnan adod a parancsokat a hajó kapitányának, az eszméletlen lenne. Mekkora lenne már, ha a parancsnoki hídról lehetne figyelni a csatát! Ez csak az én álmom mondjuk, de az ûrállomások és hajók belsejében való mászkálás (ami benne lesz) egyáltalán nem áll messze egy ilyen megvalósítástól.

Én azt is megkockáztatom, hogy az elsõ nagyobb mod amelyik kijön a szabad hajóváltás lehetõségét tárja majd elénk.