X Rebirth
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Sehányezerbõl és egy webkamerából simán lehet fabrikálni.
Mellesleg, kipróbáltam az X3AP-ben és inkább visszatettem a polcra. Túl sok volt az információ az agyamnak.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Annyira jól belejöttél már 😉
Ha meg már a pontosságnál tartunk, ha az egered túl érzékeny, akkor szintén nehezen leszel pontos, hiába fordulsz meg gyorsan. És az érzékenység a joy-nál is állítható.
Ezenkívül a joy-on lehetnek (enyémen vannak is) nem kevés gomb. Így szinte minden fontos dolog ráprogramozható.
És még egy nagyon fontos dolog, ha van a joy-on sebesség kar, akkor a hajó azt elfogadja akkor is, amikor az egyik turretben ülsz. És nem csak stoppot tudsz neki nyomni, hanem adott esetben hátramenetbe rakni vagy gyorsítani, miközben lõsz az egyik turrettel.
Viszont adott esetben az egér is nagyon hasznos, fõleg az ellen kiválasztásakor. Míg az auto target befogja az elõtted lévõt, az nem kevés idõ. Vászont nálam a kurzor mindig középen van. Így csak jobb-bal-jobb klikk és már ki is van jelölve az ellen. Szóval igazság szerint nekem 3 dologgal nagyon praktikus az X-et irányítanom.
Persze joy nélkül is jól elvagyok, de az emeli a hangulatot.
Tomonor, mint házigazda: támogatom.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Nem. Marmint, hogy nem azert, mert amugy persze igazad van. Az eger mutato eszkoz, mint ilyen kozelebb all az agyunk "huzalozasahoz", mint a kontoller, amivel a fordulas(ket tengelyen) sebesseget tudod meghatarozni. Az csak plusz hatrany, hogy a kontroller karjainak rovid kiterithetosegebe bele kell ferjan a teljes erzekenysegi tartomany, igy eleg finom kell vele banni, hogy pontos legyen az ember, ami nem mindig konnyu.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Ezt a képet vagy valami hasonlót, már ideje lenne betenni a forum elejére nem gondoljátok? 😊
Ha a korábbi X-ekbe a kapitális hajókkal való fordulást a numpaddal lehetett végrehajtani egér helyett, amely még mindig energiatakarékosabb, mint lehúzva tartani egy botkormányt ugyanannyi idõtartamon keresztül. Tudod; nekem is van egy Logitech Extreme 3D Pro-m.
Viszont még vajmi keveset láttunk a játékból és egyáltalán nem kizárt, hogy mindent át lehet majd állítani billentyûzetre)+egér) (esélyes, hogy eleve úgy lesz beállítva) és nem lesz gond a pad miatt. Végülis ez még egyenlõre PC-s játék.
Amugy meg ugy is csalnak eteren azon a platformon, mert automatikus celzas rasegites van a legtobb jatekukban.
A kérdés mindig az, ki mihez szokott.
A konzol és a joypad azért jobb megoldás, mert az összes azonos stílusú játék egy kaptafára készül.
Ha tudsz az egyik FPS-sel játszani, akkor tudsz az összessel. És a beállítás minimálisan állítható. Míg pc-n agyon variálhatod, ahogy neked épp megfelel, ami nem biztos, hogy elõnyös. Arról nem is beszélve, hogy a készítõk eleve meghatároztak egyet, amit esetenként sok idõ átállítani.
Az X-et mellesleg sokkal jobb Joy+bill(+egér) variációval játszani. Tapasztalat.
Példa: ismerõs vett egy PS3-at és fél percnél nem élt tovább a DUST-ban. Rákötött bill+egeret, akkor 1 percig bírta. Jött haverja, akinek már régebb óta van PS-e, õ meg a joypad-dal tolta, mint állat. Ismerõs csak nézet...
olvastam pár tesztet nem dicsérték agyon õket
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
[merlinw.org]
Meg lehet oldani az alap irányítást gamepaddel X-ben is, de pl, kíváncsi leszek, hogyan mûködik így a képernyõn szaladgáló hajók kiválasztása? Mert most csak rábökök az egérrel, és már mondja is a csaj, hogy milyen hajó. Hogyan lehet ezt gamepaddel? A két kis joy a hajót irányítja, azzal nem megy. Egyesével léptetni kell 50-60 elemet?
A jatekok viszont ahogy tokrafan is mondta, a konzolokon elterjedt jatekstilus miatt, altalaban egyszerusittessel es a kontentek nyirbalassal jarnak a legtobb esetben es az egy ido utan a PC-sre is kihatassal szokott lenni. Emiatt en nem igazan szeretem, ha atkerulnek egyes jatekok a masik platformra a sok jatekelem "butitas" miatt.
Az iranyitas szerintem nem okozhat gondot, foleg a menurendszerben, mert az valami hasonlo szokott lenni a konzolokon is, a repulest meg szvsz lelehet szimulalni annyi iranyito karral, gombbal amivel a konzolok gamepadjai rendelkeznek.
rengeteget kritizálták amúgy a játék irányítását nem csoda hogy egyszerûsítik, a kontroller támogatása is inkább a népszerûségének tudható be, rengetegen játszanak pcn is kontrolerrel
Egyébként az irányítást szerintem valószínûleg csak ebben a gamescomra összetákolt demóban csinálták ilyen érzékenyre, gondolom hogy gyorsan megmutathassák a dolgokat, vagy már alapból teljesen fel van tuningolva az ûrhajó.
Az alábbi videóban, ami valószínû, hogy közelebb áll a végleges verzióhoz, mint a demó, nem látok semmi különbséget az irányításban az elõzõ X-ekhez képest.
1. A karakterek kritikán aluliak. Persze nem ez a legfontosabb egy ilyen játékban, de mégis. Ráadásul ismétlõdnek, legalább 3 helyen ugyanaz a csaj van, de a könyöklõ fickót is láttuk már másik videóban, egészen máshol. Remélem, ez csak a demóban van így.
2. A hajó mozgása egyértelmûen arcade. Ez egy konzolosított játék lett, sajnos.
3. GUI maradt exceles. Rossz pont. Remélem, legalább a térképet megreformálták mert ha megint olyan lesz, mint a korábbi X-ekben, akkor nagy bakot lõnek.
Ezeket leszámítva, a látvány továbbra is kimagasló, de a játékmenettõl egyre jobban tartok. A konzolosítás nem szokott jót tenni a komolyabb játékoknak, mert az esetek 95%-ában jelentõs butítással jár.
Na mindegy. Legalább decemberre talán megszûnnek a javító-patch-ek.
1-1 sikertelen patch-elés alkalmával meg nyugodtan lehet X-ezni 😄
Vagy vársz rengeteget, hogy PC-n játszhasd vagy veszel konzolt...
De az azért egy más világ.
Én örülnék egy online ûrszimulátornak, amiben én fordulok a hajóval és növelem vagy csökkentem a fegyverek trackingjét, nem pedig a játék szabja meg. Vagy esetleg elbújok egy kavics vagy épület mögött, míg javítom a hajót és nem lõ át az ellen rajta, ellenben keresztül menni nem tudok rajta, mert frankón fenn akadok...
Viszon, ha belegondoltok az UFO-s sztorikra, 'ott volt, lassan ment, aztán egyszarcsak huss', akkor a hajó mozgása nem biztos, hogy rossz.
Azért mert mi ezt a fizikát ismerjük, amit ismerünk, nem jelenti azt, hogy másik nincs.
Én úgy vélem, hogy az X Rebirth-el az egosoft a konzolok felé kukucskál inkább, mint az MMO-k világa felé, de legalábbis az egyszerû, casual-is játékosokat is próbálják megnyerni vele.
Az egosoft játékai ûrszimulátornak vannak titulálva - ahhoz, hogy az efféle játékok elnyerjék ezt a "rangot", elég, ha a játékmenet környezete az ûr, nem szükséges semmilyen specifikus, valóságszerû fizikai modellt belerakni. Sokszor mondták már az ego fórumán, hogy az X3 fizikai szempontok alapján inkább a vízben játszódik, mint az ûrben. Természetesen ezzel nincs semmi gond; ha annyira szigorú lenne a játékmenet, akkor még a külsõ hangokat se hallanánk, a navigáció pedig nagyon-nagyon körülményes lenne. Így a játék mûfaja "ûrszimulátor".
Nem csoda hogy itt tart az ország.
A Többi videó az ego fórumából.
Õszintén szólva nem is lehet elvárni, hogy "hiteles" newtoni fizikáa mdellezzenek, egyrészt valóban a fantáziavilág miatt ok, a hajók mozgását talán még lehetne is ez alapján modellezni, de akkor a hozzánk hasonló elvakult hívõkön kívül nem sokan játszanának a játékkal, és itt ugye az a lényeg,hogy minél többen játszanak a játékkal. Milyen érdekes, EVE winter expansion is nov 19-én fog megjelenni. szóval ha van egy kis szerencsénk, kialakul egy egészséges verseny, én azért örülnék egy X-Online-nak, ahogy annó nagyon nagyon régen, long time ago volt is róla szó, hogy lesz. Csak akkor nem fogom tudni, mellik ujjam hrapjam meg. 😊
Lényeg, szimulátor-é, vagy sem, én nagyon várom ezt a játékot, pusztán azért, mert rengeteget játszottam már a sorozattal 98 óta. X-BTF imádtam a hangulatát, a zenéjét, úgy ahogy van az egészet.
Sot ha mar urszimulatort akarnak, a kedvedert lemodellezik az egesz univerzumot a mai tudas szerint egy PC-n teljes egeszeben, mert kulonben nem is lehet valodi szimulaciorol beszelni a "in the strictest sense of the word." 😛PPP a szo szigoru ertelmeben. 😛
Mint ahogy egy szimulator se ad vissza mindent a valosagbol, ha igy akarjuk megmagyarazni.
MerliW pontosan jol fogalmazza meg.
Ez a mondat meg "Máskülönben pedig az általam megszokásból használt arcade szóval nyilván nem a szó szerinti játékgépekre gondoltam, hanem arra, amit azokra a játékokra szokás használni, amik az autós versenyzést, repülést és ûrrepülést nem valósághûen szimulálják le."
Eleg kifacsart ertelmezes. Mi az a valosaghu ? Az IL-2nel zaporoznak rad a valodi lovedekek ? 😛
Minek az alapja valosaghu ? Az elso mondat, hogy egy Novaban ulsz ? 😛PPP
A lenyeg a lenyeg, ez egy szimulator es nem arcade ur szim, az max a Black Prophecy.
Viszont jó ez a dupla facepalm, a képet mentem 😄
Loot: Az X3R-ben is le kellett engedni a pajzsot a konténer begyûjtéséhez. Amit egy script-tel egyszerûsíteni lehetett, így gombnyomásra a hajó pár kilométeres körzetébõl összeszedett.
A játék stílusa: Szimulátor.
De aki be tudja bizonyítani, hogy adott hajó az ûrben nem úgy mozog, mint a játékban, az ne is jöjjön vissza a Földre <#mf1>#mf1>