6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • kisiku
    Hajót a shipyardon lehet eladni.Elvileg 3 méretű van, nézd meg mindet, aztán rájössz, hogy melyikbe való a tied.A legnagyobb hajógyárban lehet építeni a Scaldis-t, a Taranis-t, az Arawn-t és a Construction Vessel-t.Bedokkolsz, megkeresed a hajókereskedőt és ott lesz, hogy Sell Ship.
    A Rahanas-t a közepes Shipyardon árulják, oda dokkolj be, ott lesz.
  • Pares
    Micsoda bennfentes információid vannak! Iszom minden szavad! NOT.
  • Pares
    Régen is voltak hibák - kijavították. Most is vannak hibák - kijavítják... Az Egosoft játékok fejlesztésében mindig is nagy része volt a közösségnek, nélkülük ma sehol sem lennének az X játékok. Ez most sincs másképp. De gondolom akinek ez az első Egosoft játék, annak erről nem nagyon lehet fogalma.
  • Jakuza1
    "Most meg a kiforrott, de régi motor helyett egy kiforratlan, új motorra építettek. És még csodálkoztok? Egyszerűen az Egosoft nem tudja letesztelni annyi konfiguráción a különböző helyzeteket, mint a játékos bázis."

Ne zavarjon, hogy a beta teszt 1 azaz egy napig tartott az Egosoftnal es meg se vartak hogy az eredmeny visszaerkezzen hozzajuk a kulsosoktol, hanem ugy adtak ki az egeszet, hogy a visszajelzest meg se vartak.
    Meg a vegen nem is ok lesznek hibasak ezert, hanem mint itt irjak, azert van ez mert kicsi a ceg. :P
    Na ez az amin rohognom kell. Ez nem szimpla trehanysag volt, hanem nem is erdekelte oket, hogy igy adjak ki, kulonben valodi tesztfazis is lett volna.
  • Kaziking
    Igen pont ez a baj amit írsz hogy ezek a hibák korábban is előfordultak, és igen csodálkozom hogy van 1 cég ami már belesett néhányszor ebbe a hibába, és újra megteszi, és az hogy bevonja a játékosokat a javításba az nem nagy öröm mivel ezt a kiadás előtt kelett volna.
  • Kaziking
    Aha szóval normális hangnemben leirt vélemény az nem megfelelő stilus, gratulálok.
  • Jóózsf István #2159
    Ja... A zsé megvan rá!
  • Jóózsf István #2158
    A hajón szolgáló építésznek szerettem volna utasításba adni, hogy építse meg a dróngyárat, de nem aktív az építeni gomb. Valamit rosszul gondoltam?
  • Although
    Tényleg nem kellene figyelmen kívül hagyni mekkora cég ez. gondolj bele min sírnak az akció játékosok, egyre rövidebb játékidő, egyre kevesebb újdonság. szerintem az X3-al elérte az út végét az Ego és mertek valami újba vágni, amit nem nekik kellene tenni hanem akinek van elég embere meg forrása. Néz körül kijött a skyrim, semmi új nincs benne immár 10 éve, nézd meg a simset, vagy bármit. Nektek kellene mellettük állni, nem nekem aki egy játékukat játszottam végig és egy másik meg a polcomon figyel mint egy olyan amit feladtam, nem sok ilyen van.
  • tomonor
    Ez a stílus nem kell ide, Kaziking.
  • Although
    Túlzásokba estek. Ez is már a 2.0-val jó lesz. Egész biztos. tényleg csak a rétegjátékos rajongóktól mentsen meg az isten, nem ?:)
  • RJoco
    Mint az EVE-ben pl. ahogy elintéznek egy-két problémát...
    Te meg csak nézel és még mindig nem jó...

Amúgy meg ki kellett volna adni teszt verziót, mielőtt hivatalosan megjelenik és megvásárolhatóvá válik a játék. És akkor nincs ez.

Az előző játékokhoz képest akkor ennek mennyi lesz a végleges verziószáma: 10.5?
    A Reunion 2.5-tel ért véget.
  • Pares
    Ha azt vesszük, hogy az előző Egosoft játékok megjelenése után is a játékosbázist használták bétateszternek, akkor ez nem nevetséges, hanem már hagyomány. Szinte ugyan ezek a hibák előfordultak korábban is: memória szivárgások, rossz teljesítmény, összeomlások, bugok, bugok és bugok tömkelege. Nézd csak meg, hogy a TC-nek vagy AP-nak milyen most a verziószáma: előzőnek 3.2c, utóbbinak meg 3.1. Erről ennyit. Most meg a kiforrott, de régi motor helyett egy kiforratlan, új motorra építettek. És még csodálkoztok? Egyszerűen az Egosoft nem tudja letesztelni annyi konfiguráción a különböző helyzeteket, mint a játékos bázis. Szerintem inkább örülhetünk, hogy aktívan bevonják a játékosokat is a javításba, és nem intézik el annyival az egészet, mint sok más cég, hogy "a játékosoknak csak egy töredéke észleli a hibákat, szóval a soha viszont nem látásra".
  • andraas0717
    Hogyan és hol lehet eladni hajót? Próbáltam Shady Vault-ban a hajógyárban, de nem volt olyan opció. DeVries-be meg nem tudom átrángatni egyiket sem. Foglaltam egy Rahanas-t, legénységet fogadtam rá, de a hull-t nem tudom megjavíttatni, ez se hajlandó átjönni DeVriesbe, pedig ott tudnék venni rá Cargolifter-t ( előtte volt rajta, csak harc közben nyilván elfogytak). Kb ezen a részen kezdtem újra a játékot, de most sem igazán tudom, hogy, hogyan is csináljam ezt a részét. Előzőleg legalább a Tanaris át jött, de most még az sem. Egyedül a Gigurum teszi a dolgát, ahogy kell, csak az meg irtózatosan lassú, ha nagy távolságot kell megtenni-e. A Capitalok-nál hogy lehet lecserélni a legénységet? A Rahanas-on akartam a mérnököt lecserélni, de nem lehet elküldeni.
  • RJoco
    Tegnap eladtam a Taranist és vettem egy Scaldist vagy hogy hívják szállítót. Raktam bele Cargolifter és Construction drónokat is, meg egyéb harci drónt is.
    Ami érdekes, hogy nincs pajzsa. Ezen meglepődtem. Viszont szép nagy hajó.
    Vettem is 45000 kaját, ha már kell, de nem volt hajlandó bepakolni. Viszont el is adtam a célállomásnak vagy 3900 (ennyi a max kb.) De kipakolni sem volt hajlandó. Ellenben szépen követ, mint egy kiskutya. Pedig van rajta engineer meg Defence officer is.
    Lehet le kellene cserélnem a kapitányt?

Nemrég az Albion-ban lévő nagy kapunál kilőttem a nagy hajót. Aztán megjelent egy másik, ami sok sok vadászt eregetett és erősebb is volt. Azt is kilőttem. De mentés nélkül kiléptem.
    Nagy hajók kilővése elég egyszerű lett a játékban olyan szempontból, hogy a hajtómű mögött mindig el lehet bújni.

Mostanában sokat vacakol az internetem, ilyenkor mindig előszedem a játékot. A steam meg bekaphatja, meg az egész bagázs, hogy egy nem online játékot nethez kötnek.
  • Pares
    Szerintem inkább várjatok pár napot az 1.18-as javításra, aminek egyébként nyílt bétatesztje is van.
  • kisiku
    Rájött már valaki arra, hogy a skilleknek milyen haszna van?
    Egyáltalán fejlődik a karakter, és hogyan?Mert százalékos "fejlődés mutató" csak a Marine Officer-nél van.
    Jobban vezeti a hajót?Vagy eltalálja a támadót?Nekem még mindig nem lő vissza a capital ship, úgyhogy korábbi állításomat cáfolni kényszerülök.
  • kisiku
    Tegnap nem tudtam játszani, mert rohadtul fájt a derekam, ergo ülni sem tudtam.
    Annyira viszont rájöttem, hogy kénytelen leszek visszatölteni azt az állást,amikor még megvolt a sztoriban kapott építőhajó.Albion-ban nem tudok újat építeni, mert be van ragadva egy romboló a shipyardon az építési listába, így el sem kezdni.Meg valszeg ugyanazokat az állomásokat tudnám építeni, mint a Devries-i hajóval, de cáfoljatok meg.Olvastam, hogy sokan estek abba a hibába,amibe én is.
    Mindegy.
    A 2143-as hozzászólásodra: rakj fel modokat, azok javítanak egy csomót a játszhatóságon:

http://xrebirth.nexusmods.com/mods/searchresults/?src_cat=15

• tomonor
    De, természetes, hogy az is közbejátszott. Ám mivel az egonak már nem volt ideje, így hát... Érted.
  • Pares
    Egész biztos, hogy nem a DS elégelte meg a 7 évet?
  • tomonor
    Olyan nincs, hogy nem vették észre. Mindent észrevesz az ember, ha akar.

Magyarán, ha nem hazudják azt a deepsilvernek és a nagy közönségnek, hogy bug-free a játék, akkor közvetlen eladásoktól eshetnek el. És amilyen a játék eredeti állapota, ne is csodálkozz, hogy össze-vissza hazudtak. Ez most egy felsülés volt az ego számára, viszont nagyon is tudták mi lesz a következménye...
  • dimre
    A sok balf@sz tesztelő nem vett észre "apró" hibákat, pofátlanul azt nyilatkozták, náluk nem fordultak elő hibák. Most vagy kamu az a sok név, vagy vak és süket az összes.
    Egy apróság a sok(k) közül:

A hajót előzőleg egyszer sikerült becsalogatnom a dokkba, kicsengettem a javításért több mint 4 milliót, ugyanúgy jött ki ahogy bement. A pénz ugrott, a hajó sérült, gondoltam kereskedek vele. Sikerült volna, ha nem a közepe lenne sérült ahol a teherhordó drone-ok ki-be repkednek. A hajó megpróbálta másik oldaláról is végrehajtani a műveletet, ehhez csinált egy kb 20 km-es fordulót(?). Utána még egyszer befizettem egy masszásra, ami fent lenne látható ha működne, ezek után ne legyen ideges vagy mérges a játékos. A végeredmény

• danone
    Amíg a szállÍtóhajók 90%-a a dokk előtt rohad és nem csinál semmit addig az egész pénzügyi háttér nem működik, a teljes trade és építési résszel együtt. Párom a patch-et, de őszintén szólva meglepődnék ha elsőre sikerülne megcsinálni. Az AI hajók mozgásának újraprogramozása nem egy patch hanem hónapok.
  • dimre
    Nekikezdtem két napja az építkezésnek (ami meglepő módon nem bugos, nálam legalább is), sajnos a hajók irányíthatatlansága miatt abbahagyom bizonytalan időre ezt a szálat, inkább free-ben próbálkozom.
    Építkezés előtt ajánlatos telepakolni a Construcion Vesselt alapanyagokkal, a legtöbb konténeres fajta, sok időt spórolhatunk meg vele.
  • kisiku
    Rakd fel a játékot, majd a Steam elintézi, de szerintem nem kell/nem tudod az előzőeket rárakni,csak a legutolsót.Mivel a háttérben pakolja fel a frissítéseket, nem is találom egyelőre a korábbiakat.
  • Betyar070
    Érdeklődnék a petchek telepítéséről. Elég csak a legutolsót telepíteni, mert magában foglalja az előzőeket is vagy fel kell rakni az összeset ?
  • kisiku
    Gondolom később lehet majd dupla gpu-val is nyomni, bár 32bit-es az exe.
    A Hyper-Threading-nek itt nincs értelme, korábban, azt hiszem Pares írt róla, hogy ő laptop-os I7-tel nyomja, és abszolút nem használ ki, csak fizikai magokat.
    Én nem tudom, nekem csak 1.generációs I5-öm van (I5-750 LGA1156), asszem nekem nincs is HT mód vagy nem néztem.
    Vannak játékok, meg programok, amelyeknél hiába van erőműved, ha nem úgy vannak megírva, hogy ki is használja.Sem a ramod, sem a procid, sem a vga-d nem lesz kihasználva, ha nem olyan a programozás vagy hibás az engine,stb.
  • SirRomero
    a simcity-t emiatt a serveres görcsölés miatt csak fél évre a megjelenés után vettem meg , a rebirth-et meg tegnap , annak ellenére , hogy olyan amilyen... xD nade annyira imádom , a sok bug ellenére is xD én úgy fogom fel , hogy ettől egyedi , van ami egyszer mőködik - egyszer nem , vagy nálad jó , nálam nem . ilyet nem sok játék tud xD nade bízom erősen a fejlesztőkben , meg a hétre ígért nagyobb patch-ben , hogy a bug-ok nagy része el fog tűnni .
    más : van aki HT-s intel procival tolja ? a virtuális magok bekapcsolása hozhat némi teljesítményjavulást ?
    másik kérdésem : várható vajon a játékhoz nvidia-s SLI profil , vagy a motor képtelen kezelni a több GPU-t ?
  • kisiku
    Olyan csak az EA-nél volt...bár az is meglepő.
    S ott nem a játék volt használhatatlan, hanem túlterhelték a szervereket és/vagy túl kevés szerver volt.
    Én mondjuk utálom, ha egy single player játékot internethez kötnek, de ma már internet nélkül lassan a porszívónk nem megy...
  • SirRomero
    ezek szerint én ezt rendesen félreértettem xD azt hittem a játék használhatatlansága miatt a vásárlók kapnak valami steam-es akciós játékot engesztelésképpen xD legutóbb a simcity-nél volt is ilyen , bár az origin -es volt .
  • kisiku
    Szerintem egyszerre javítják mindkét "részt", mert a különbség csak annyi, hogy az egyikhez tartozik egy sztori, a másik meg sandbox.
  • andraas0717
    Köszi
  • kisiku
    Igen, így volt nekem is.Csak azt az egy állomást tudta építeni.Mire elvittem volna valahová, már szét is lőtték.Én ugye próbáltam megjavítani, felfegyverezni az építőhajót, de nem lehetett, ezért nem láttam értelmét használni, úgyhogy eladtam és vettem egy másikat.Lehet hogy ezzel meg is szívtam, de üsse kavics, valahogy csak kikecmergek belőle :)
  • kisiku
    Hát arra úgy jutottam, hogy kínomban átírtam valamit, hogy egyáltalán játszható legyen.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Itt van leírva: http://steamcommunity.com/app/2870/discussions/0/648811852383819087/

• szilac
    Ha lehet 1 észrevételem. Nem biztos, de nekem pl a plotban kapott építő hajó tudja csak gyártani azt az állomást, amire szükség van (és csak azt az 1-et (nálam)). Utána vettem másikat és azzal már állomások hosszú sorát húzhatom fel, ha működik a játék.
    Amúgy egyetértek az állomásépítő részét jól megcsinálták, csak amíg a trade bugos, addig kínszenvedés az egész.
  • andraas0717
    Viku, anno írtad, hogy megjavítottad a viszonyod a Plutarch-kal, hogyan sikerült? Nekem nem hogy nem adnak küldit, de ha közelebb megyek az állomáshoz, már a nyakamon vannak a rendfenntartók.
  • kisiku
    Egyetértünk.
  • Although
    A COV-ot már láttam :)
    Persze, főleg nem ment az angol anno. De ha már megy valamennyire, akkor az felbecsülhetetlen, ha szép lassan te fedezel fel dolgokat. :) Már úgy se sok olyan játék van, amihez egy kicsit is gondolkodni kell :)
  • SirRomero
    nem tudod esetleg , hogy ebből a free game -ből mikor lesz valami , és mely játékok közül lehet majd választani?

• kisiku
    Tudod én a Spektrum Világ-os idők óta nyomom ezt, az nem ma volt :)
    Ott még nem is hallottuk ezt a szót, hogy spoiler.Nem tudom, mennyi idős vagy vagy mikor kezdted, de emlékszel a CoV Évkönyvre?Mennyire örültünk, hogy leírások és végigjátszások voltak benne.Attól még nem feltétlenül veszti el valami az értékét.
    Ígérem vigyázok itt a fórumon, aztán aki elolvassa az iratomat, az meg úgyis tudni fogja.