X Rebirth

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mellesleg én nem bánom, hogy egy kicsit "kezelhetõbbé" és talán egyszerûbb válik a játék. Engem eddig mindig az rémisztett el, hogy annyira összetett és bonyolult volt, hogy 5-6 óra után feladtam, mert azt sem tudtam hova nyúljak......
Azért az X sorozat messze nem volt egyszerû. Onnan azért van mit egyszerûsíteni ha pénzt is akarnak látni ezt el kell fogadni.

Az elsõ, amit írsz, nekem is fura, remélem moderek javítják.
Ez tipikusan olyan játék amit lehet javítani, mivel nem történet orientált annyira. Bár ezek a változások nekem úgy tûnnek mintha most kapnánk egy történetet is. Legalábbis nagyobb szerepe lenne mint a korábbi részekben. Amiknek teszem hozzá nem volt rossz sztorijuk.

Kizárólag ezekbõl a dolgokból ezt a következtetést vontad le?! Komolyan gondolhattad a vásárlást akkor 😊
Elõbb próbáld ki mielõtt a földig írod.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

-"You can only fire one weapon at a time."
-"állomásokról meg már tudvalevõ, hogy nem lehet bárhová építeni õket"
-csak egy hajó van
-nem lehet capitalt vezetni

És még ki tudja hol a vége.....

Értem én, de kinek készül ez? Talán valamilyen konzolra? Mert akkor látok ekkora butításokat.

Úgy néz ki ez a játék kimarad nekem.

Ez így nagyon jó lenne...!
Annyit tudni, hogy a játék kezdetekor nem lesz azonnal elérhetõ a sandbox rész, hanem valamilyen történettel fog kezdõdni. Valószínûnek tartom, hogy ebbe a részbe lesz integrálva valamilyen tutorial, ha lesz. Az állomásokról meg már tudvalevõ, hogy nem lehet bárhová építeni õket, de sok hely lesz, ahová lehet, és modulos felépítésûek lesznek, úgy mint a hajók is. Ami azt jelenti, hogy elõször építesz egy alap ûrállomást, és azt lehet tovább fejleszteni különbözõ funkciójú modulokkal.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Azért reméljük, hogy itt már nem úgy lesz mint a régi X-ekben, hogy kvázi az új játékosnak semmi segítséget nem adott a program szinte semmihez. Sok esetben fórumokról kellett összeszedni, hogy milyen lehetõségeket rejt a game valójában...Rohadtul izgat, milyen lesz a komplex építés. Remélem modulos.
Amaro
Az elsõ doksi... és még hány nagy excel tábla fogja követni, mire újra átláthatjuk az univerzum történéseit 😉

Igaz, most látom, hogy még 18óra...:-(
Pedig reméltem, hogy éjjel 3-ig aktiválják. Na nem baj, akkor majd holnap...
én majd holnap szedem 😊

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Ó jajj! Nem alszom ma! :-) Ennyire még nem vártam megjelenést...
<#eljen>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

A miértre szerintem a játékon belül kapunk majd magyarázatot.

Jobban értelmezve, az X univerzum a kapuk rendszerének csak egy töredéke, amely egybe van kapcsolva, hogy ne tudjanak kiszökni belõle a lakói. Mintha egy labirintus lenne, csak kijárat nélkül.

Állítólag egy szupernóva miatt, ám az csak a felszín. A kapukat az "õsök", sentient cloud-szerû élõlények vezérlik (azoknak az õseik építették azokat), és mivel nem voltak elégedettek az X univerzum történéseivel, így megszakították azt. Tudni kell, hogy õk is hozták létre az X univerzumot, hogy a Terranokat, és azok teremtményeit, a Terraformereket meggátolják a továbbfejlõdésben/új területek felfedezésében.

gallardo
Valaki el tudná mesélni, hogy pontosan miért kapcsoltak le a kapuk?<#vigyor5>

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Szerintem a kevesebb jobb. Jobb, ha kevesebb felfedezhetõ bolygó van, ha azokat szépen lemodellezik és kidolgozzák. A randomizáltság a minõség rovására megy...

X Rebirth már csak pár óra!
A hétvégén kvázi lelépek errõl a világról, azt hiszem! Remélem nem lesz játszhatatlanul bug-os.
OFF
Ha a community összedobja a pénzt, meg is fogják csinálni:
http://en.spaceengine.org/index/funding_and_donations/0-26
$35.000 Goal
- Gameplay based on space flight simulation, space exploration, research and building
- Realistic spaceflight physics with both hardcore fully manual controls and handy semi-automatic controls
- Various spacecraft models
- Build ships, space stations, and bases on planets
- Collecting data about celestial objects using probes and satellites
ON
A technológia alklmas rá. A felszínen lévõ épületeket, ûrállomásokat és a karaktereket is lehet randomizálni, nagyjából végtelen számú variációban. De ehhez több fejlesztõ kell és nagy munka lenne. Ezeket a motorokat 1-2 ember fejleszti, és a céljuk sem feltétlen a játék, legalábbis a Space Engine esetében nem errõl van szó. Maga a technológia az, ami számomra érdekes és a benne rejlõ lehetõségek.
Jól néz ki, de a civilizációt is oda tudja generálni a bolygó felszínére? A random generátor szép meg jó, de értelmes dolgokat, nem nagyon fog a bolygó felszínére rakni, csak random hegyeket meg tengereket. Különben a fejlesztõknek kell az egész bolygót lemodellezni, ami nem kis munka, fõleg ha több tucat bolygóról beszélünk.

Én egy ilyen engine-t látnék szívesen egy Rebirth típusú game alatt:
Infinity
Ahogy a bolygó gyûrûjébe repülve az felbomlik ezernyi aszteroidára, az fenomenális. Nem beszélve a teljesen realtime bolygóra szállásról, sehol egy töltõképernyõ. Milliárdnyi csillag és bolygó véletlenszerûen generálva, procedurális bolygófelszínnel, holdakkal, kettõs csillagokkal, üstökösökkel, mimdennel...Elképesztõ szerintem.

Egy másik hasonló engine, ami már le is tölthetõ:
Space Engine
Mass Effectet a Rebirthel... Na az ütne rendesen.

Hehe, igen a bolygóra leszállás.A Microsoftnak volt a...asszem a Freelancer (?) nevû hasonló témájú játéka, ott le lehett szállni a bolygóra is.
Igen az igazi pl az lenne ha az Imperium Galactica-t ötvöznék az X-szel 😊
De sajna leállították az IG3 fejlesztését, melyben még bátyám is részt vett.
Asszem én is maradok az egér+billentyû combonál, az utolsó PC-s dzsojsztikkom <#smile> az a Gravis Analog Pro volt. Aki emlékszik rá kicsit pénisz alakú volt, de jól mûködött 😊)
Mihez is használtam?Fogalmam nincs már...90-es években volt.
Aztán vettem egy Microsoft Sidewinder FFB wheel-t, az ma már nem is mûködne Win7 alatt, de asszem egyszer toltam vele az X elsõ részét...kormány+pedál szettel ûrhajós játékot! 😊

Billentyû a nagy hajókhoz és a menühöz kellett, egér a kicsi hajókhoz.Szerda van, pénteken jelenik meg, én nem Steamezek, megveszem a cd galaxisban.A Skyrim-nél volt a megjelenés napján meghaló szerver, mert egyszerre több millióan töltötték le, ebbõl én nem kérek.Na, mi történik ha 1 nappal késõbb kezdem el tolni? 😊 Marad még magánéletem 😊
Én nem spekulálok. Egér+billentyûzet kombó eddig mindennél jól bevállt.

Én egészen biztos a botkormányt fogom erõltetni dehát ízlések és pofonok.
A Reuniontól felfelé csak azt használtam - persze kellett néha az egér és a billentyûzet de van elég programozható gomb a Joystick-omon, hogy csak ritkán kellett mellényúlnom.
Amivel tuti nem játszanék semmilyen X játékot az a joypad/gamepad amivel annyira erõltetik a demókban (oké, meg kell fogni valamivel a konzolosokat).

Kids, don\'t try this at home!

Nekem is van botkormányom, ám nem hiszem, hogy X játékokkal valaha is használni fogom.

Persze, nincs is ezzel gond, csak léteznek már más megoldások is...
Sokkal jobban izgat, hogy a játék miként kezeli majd a joystick-omat. Még 2 nap, és minden kérdésre választ kapunk...Remélhetõleg.
A lényeg, hogy a csillagközi vákuumot nem lehet bebarangolni. Nem mintha sok tennivaló lenne ott. Maximum ha mazochista vagy, és élvezed, ha eonokon keresztül utazhatsz két csillag közt. A teljes, szabadon bejárható "homokozó" a naprendszereken belül lesz. Apropó, a bolygók és holdak ezentúl nem statikus objektumok lesznek, hanem valamilyen pályán mozognak is majd...

Tehát nem lesz töltõképernyõ, de a szektorok között nem lehet kiszállni a superhighways-bõl...Ez kvázi a régi rendszernek felel meg, csak töltés nélkül.
Nagyon várom már a próbát!
Egyet sajnálok, hogy nincs bolygóra leszállás...Majd talán az X2050-ben egyszer lesz ez is...
Egy ilyen rebirth szerû játék alá egyszer betehetnének egy infinity engine, vagy space engine szerû motort. A felfedezõk álma lenne...
"OK, let me re-iterate and clarify once again. You can leave local highways but you cannot leave superhighways. The difference relates to the spaces that you are traveling between. As has been explained before, you can fly anywhere in the space between zones, but you cannot fly in the space between sectors, which is what the superhighways link together. To those insisting that the superhighway is a "loading screen" because you are locked into it, I can assure you that you are wrong. You still have control of your ship, and you can still see the universe zooming by outside. And yes, what you see is real, not a video.

Perhaps the confusion comes because of the way other games work. In X Rebirth there is no "loading" of different chunks of the game universe like there is in some games, because, as we always have done, we keep the whole universe running regardless of whether you are there or not. The sectors are there, the ships and stations are there, and we only get rid of data associated with little details that aren't needed if you can't see them, like animations.

The reason our older games had loading screens at gates was mainly because we had to load a lot of graphical assets in order to show the new sector you were entering, and that took time. With X Rebirth we have the wonderful thing called multi-threading, which means that we can load those assets in the background, mostly before they are even needed, and therefore we have no need for loading screens. And aside from restoring those little details I mentioned, which it can happily do without interrupting your flight, there is nothing else the game has to do at those times." -CBJ

"There are no loading screens once you're in-game. While you can't leave a superhighway, you still have control of your ship inside it and it's certainly not a loading screen, as you will see. Even gate transitions are pretty much seamless." - CBJ

<#taps>

gallardo
köszi

Most nézem, hogy ennek van magyar változata is! 😄 Érdekes, ideát kerekítve 9275, odaát meg 9790 forint...

gallardo
ez hol van?

Mifelénk 38,99 helyett 30,99 Euró a legolcsóbb, amit találtam, ami úgy 9200 Ft körül van.

dimre
Nem a megjelenés elõtt két héttel kell publikálni (ez is bizonytalan). Legalább egy hónapja ott kellene virítani az elõrendelés címszó alatt.

X universe Home, sweet home

Én is pre-ordereltem steam-en, de ahogy elnézem, elég nagy marha voltam, Cdgalaxisban csak 9k körül lesz a retail verzió. Jobban megérte volna, bár nem tudni, mikor érkezik.
Aztán a nagy játszásba nehogy elfelejtsetek beszámolókat írni ám!

Ez kvázi garantált. 😊

De én azért csak elstartolok a megjelenéskor, és meglátom mennyire lesz használható a gém.
Cobra.
Szerintem aki jót akar magának az vár minimum 2 hetet a játék elkezdésével. Biztos lesz több zavaró bug a legelején.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Le is jött. Hát még 1 hét... Nem bírommááár.!

X3 steamverzió pre-loaded fázisban van...

én már tõõtöm,mer ugyi elõrendeltemmmár...
Berendelve 😊
Bár fõleg a mûvészeti albumok miatt veszek Collector's Edition-öket - szerencsére nagyon kevés játék érdekel (csak Warhammer/40K).

Kids, don\'t try this at home!