6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • kisiku
    Jó estét.
    Tegnap azt mondtam, kezd működgetni a kereskedelem.Igen.Legalább beáll a hajóm és megveszi az árut.Ki is parkol, de utána nem áll meg.Semmivel nem lehet megállítani.Ő még mindig kereskedik, pedig már berakodott, kifizette,stb.
    Kivárom, hogy kb fél óra alatt megkerülje az állomást (SETA, hol vagy???), ezalatt malmozok és a hajamat tépem.Néha egyszerűen eltűnik, nem találom (Célzás nagyon kellene!) vagy ott állok mellette és nem tudom kiválasztani.Nagyon idegesítő, ez így évekig fog tartani...mármint az, hogy megvedd az árut.
    Őrület.Minden egyes termék megvásárlása előtt mentek egyet,amikor a hajó parancssora üres.Így legalább vissza tudom tölteni, ha nem akar megállni vásárlás után sem,de akkor sem biztos, hogy menni fog.
    Nálatok is van ilyen?
  • Betyar070
    szkenerelés akart lenn.
  • Betyar070
    Nem az a baj hogy barangolni kell hanem az hogy nem tudom milyen NPC-k találhatóak a helyszínen. Meglehetett volna oldani hogy hengerelés esetén tájékoztasson erről, majd adatbázisba elrakva legközelebb már tudom. Persze lehet hogy csak én nem jöttem erre rá és valahol van benne egy ilyen funkció is ebben az esetben elnézést a negatív bírálatért.
  • szilac
    A hajók javítása még mindig horrorisztikus árakon megy, egyelőre nincs rá keret, hogy leteszteljem. Nagyon meg kellene csinálni, hogy a javítás ne kerüljön több, mint egy új hajó vétele. Gondolom azért van, mert túllőtték a javításhoz szükséges nyersanyagokat és ezek piaci árai alapján számolja ki a gép az aktuális számlát.

Más: Az abszolút legjobb pénzszerzési mód a Capship-ek foglalása-eladása. Ha ügyesen céloz az ember gyakorlatilag 6% alatt lehet tartani a hulldamage-et így akár be is lehet fogni dolgozni a hajót. Az engineer képes mindent kijavítani (kivéve a hull-t) de nem célszerű kilőni a drone launch pad-ot, mert akkor nem tud javító drónokat küldeni a sérült részekhez.
    A foglalásnál roppant zavaró lehet az a bug, hogy hiába lövi ki az ember a hajtóművet, mégis megy tovább. Ilyenkor a kis spermiumok (landing pod) nehezen találnak leszállóhelyet. Néha segít, ha belesebzünk a podokba egy gyengébb fegyverrel. Ilyenkor előfordul, hogy irányt változtat és sikerül leszállnia.
  • szilac
    Igazából a mi kedvünkért van benne az állomáson barangolás. Az előző részekben a gamer-ek hiányolták, hogy nem tudnak mászkálni az űrállomásokon. Az Ego tessék, megcsinálta... Persze lehetett volna szebben, jobban, de mégis csak nekünk dolgoztak. Ne ezért húzzuk le Őket, van más, amiért lehet vergődni.
  • Betyar070
    Nagyon jó az NSA mód, nem kell barangolni az állomásokon az NPC-k uzán. Kezdtem már unni ezt a sok mászkálást, ráadásul volt hogy feleselgessen dokkoltam mert a keresett "zombi" nem volt pont azon a helyen. Egosoft- egosoft már megint a móderek, külsősök fognak benneteket kihúzni a lekvárból.(lsd.X3)
    Kereshetnétek már egy másik szakmát, abban lehet hogy jók lesztek!
  • Pares
    Az elfogott hajók javításának menetét már valaki kikísérletezte? Úgy hallottam, hogy csak ott javítják meg ahol árulják is, de fogalmam sincs, hogy pl.: egy Artio-t hol árulnak.
  • szilac
    Még nem nagyon csináltam taxizást így nem tudom működik-e vagy szintén Serious Error CTD... Majd kipróbálom.
    A legtöbb kereskedővel nálam sincs gond, de mintha a Woodland Pasture-ben lenne valami gubanc, mert egymás felett állnak az Energy frighter-ek (legalább 10-15 db) és nem nagyon akarnak haladni. Ennek ellenére feltöltötte az állomásomat energy cell-el az egyik működő jómadár.

Amúgy úgy látszik az állomás termel, amint megvannak a szükséges nyersanyagok, úgyhogy jobban állunk mint eddig...
  • Pares
    Ja, és a kereskedők továbbra sincsenek beakadva, ami jó jel.
  • Pares
    Eddig kaptam egy Serious Error CTD-t pár óra játék és néhány újratöltés után. Na meg arra jöttem rá, hogy egy új bug megakadályozza a taxis küldetéseket: amikor odamegyek az illetőhöz, hogy legyen szíves befáradni az űrhajóba, az átvezető videó után egyszerűen nem reagál az egér. Nem tudok körbenézni és mozogni.
  • Pares
    Jó, hát más az ízlésünk. A paranid hajók némelyike nekem is tetszik, legfőképp a Hyperion (ami egyben a legjobb M6-os). A teladi hajók meg szerintem úgy ahogy vannak förtelmesek :D
  • szilac
    Voltak az X3-ban is szép hajók. Nekem a Boron design tetszett a legjobban a lekerekített élek és a vízi analógia. Gyönyörűek voltak.

Az Ego-s fórumokon azt olvastam, hogy nem lehet támadásra bírni a capshipjeinket. Erre most az egyik vizes freigter-em nekiállt szétlőni a célpontomat (viszonylag közel voltak egymáshoz), amit épp megszálltam. Az is igaz, hogy nem az én squad-omban volt, hanem az állomásom felügyelete alatt, de azért majdnem sikerült kicsinálnia... Nincs fent semmilyen olyan mod, ami befolyással lenne a parancsok kiadására illetve a harcra...
    Valaki tapasztalt hasonlót? Most akkor megjavították ezt a részt is vagy egy véletlen "bug" történt?
  • dimre
    Bocsi, kétszer linkeltem a "Kea"-t, másodszorra az Odysseus-t akartam.
  • SirRomero
    köszi , ez jól hangzik .

más : még mindig nem javít az engineer nekem semmit az elfoglalt hajón. másnál mi a helyzet ez ügyben ? teszek az elfoglalt hajóra captain-t , engineer-t és defence officert . megnézem hány %-on van a hull-ja . aztán elmászok barangolni akárhova , és mikor visszamegyek még mindig ugyan úgy áll ahogy otthagytam . sem a fegyverzetet , sem a hajtóművet , sem a drone pad-ot nem javítja meg . kb 5-6 hajót foglaltam el idáig , és mindnél ez volt a problémám . esetleg valakit kihagyok a szükséges személyzetből , vagy mi lehet a gond ?
  • dimre
    Sztm meg nagyon "kockásítva" vannak a hajók, sebtében összedobták, elöl-hátul kicsit cifráztak rajtuk. Ezeknél egy 5 éves biztos jobbat tudna.
    A régi hajók szebben mutattak, nekem a Kea tetszik a legjobban, szép áramvonalas (nem mintha kellene az űrben) teste van.
    Örök kedvencem az Kea számomra megunhatatlanul gyönyörű, vagy az Olympos, tekintélyes és félelmetes szépség.
  • Pares
    Nem. De meg lehet oldani, ki lehet törölni a save-ből a bejegyzést, vagy ha nem akarsz odáig menni, akkor elég, ha a mod mappáját és benne a content.xml dokumentumot meghagyod, és minden mást kitörölsz. Ekkor úgy érzékeli a játék, hogy a mod még mindig aktív, de valójában már semmit nem fog megváltoztatni.
  • SirRomero
    ohh , köszönöm .
  • dimre
    Akkor nem tudod betölteni a mentést, de ha ezt használod akkor ki tudod törölni a nem kívánt mod-ot.
  • Pares
    Az én személyes véleményem és ízlésem szerint az X3 karakterei és hajó dizájnjai sok esetben röhejesen néztek ki, és sokkal közelebb álltak az ún. "meséshez", mint a Rebirth. Ezekhez a karakterek modelelkhez képest szerintem a Rebirth nagy előrelépés. Persze a mai FPS standardnak közelébe sem mennek, de még mindig közelebb állnak az élőlényekhez, mint az előző játékok tátogó mesebeli figurái. Az űrhajók is realisztikusabban néznek ki szerintem, mint amiket az X3-ban láthattunk. Egy Eclipse vagy Aamon Prototype modeljénél bénább űrhajókat még nem láttam komoly scifiben, de kb. az összes argon vadász úgy néz ki, mintha egy 5 éves tervezte volna őket. A legjobban a Terran, ATF és Split hajók tetszettek, azok tényleg úgy néztek ki, amikről elhiszem, hogy az űrben csatáznak... És a Rebirthben hál' Istennek a komolyabbnak kinéző Terran dizájnt vették át.
  • SirRomero
    de ha használok egy mod-ot , és mentésem lesz vele a játékban , akkor ha kitörlöm a modot , akkor az a mentés működni fog?

dimre : köszi !
  • dimre
    A Nexus-on megtalálod a frissített verziókat.
  • Pares
    Mivel bármikor könnyedén ki lehet őket törölni, nem tudom, hogy milyen galibát okozhatnának. A játék fájljait nem módosítják.
  • SirRomero
    egyébként ezeknek a mod-oknak a használata a későbbiekben - gondolok itt elsősorban a következő patch-ekre - nem okozhatnak galibát ?
  • Pares
    A mass traffic redukáló mod nekem nagyon sokat segített a framerate-en. Ja és ajánlom a show skills modot is. Sose értettem, hogy állást kereső emberek miért nem mutatják meg a képességeiket.
  • tomonor
    ahhoz képest tele vannak az állomások pucér segges poszterekkel :D
  • kisiku
    Elolvastam a cikket.Helyenként egyetértek vele, máshol nem.Mondjuk én fanatikus vagyok...
    De sajnos nagyon sok igazság van benne.Mindegy, én továbbra is hiszek bennük.Aztán ha nem változik semmi, jön az OMSI 2 és visszamegyek buszt vezetni az űrhajó helyett :)
  • Legend
    Megérte az egosoftnak, rengeteg ingyen... őőő akarom mondani fizetős tesztelőt nyertek ezzel, szerintem rengeteg munkát spóroltak meg maguknak.

Bocsi, hogy belevau, már egyre kevesebbet nézem ezt a fórumot és látom, hogy okosan döntöttem mikor lejegeltem egy időre a Rebirth-et. Nektek viszont hajrá, keressétek serényen a bugokat :)
    Ami nekem nem jött be egyébként már rögtön az első órácskában amit játszottam, hogy szerintem jóval lejjeb lőtték be a célközönség korhatárát mint az előző részeknél. Ez már nem tűnik annyira keményvonalas sci-fi-nek mint az elődök, inkább amolyan rajzfilmszerű az egész. tehát ha működni is fog akkor sem biztos, hogy bejön majd.

Amúgy egy érdekesség, csak EZT akartam ide linkelni, nagyon nehezen tudom "elengedni" ezt a játékot, figyelem mi újság van vele.
  • kisiku
    Szerintem így is néz ki most is.Nekem tetszik, nagyon sokat javítottak a grafikán, színesebbé tették és élettel töltötték meg az egészet.
    Mondjuk én nagyon el vagyok maradva a mai fps/tps,stb játékoktól, mert már nem nagyon játszom ilyenekkel, de ettől függetlenül az állomások gyönyörűek kívülről, belülről lehettek volna kicsit fantáziadúsabbak.
    A Capital Ship-eken is lehetett volna nagyobb bejárható belső részt csinálni, amúgy nem csúnyák.
    Tegnap elmentem egy gyárba, ahol a Reinforced Metal Plate-et gyártják (Albion->Frozen Circuit), kívülről végig lehet nézni, hogyan készülnek, mennek a futószalagon, aztán hegesztő műhelybe ér,stb, nagyon tetszik.

Maguk a karakterek viszont kifejezetten csúnyák és gyengék.Ha már ilyen szép és komplex 3D-s modelleket tudtak csinálni, nehogy már egy emberi karakter ne...öreg, ráncos, csöcsös férfi/transzi stb. Jesszusom!Fiatal,szexi hang egy nyuggerhez?Vagy ez valami német tréfa?Vagy ők már ilyenek és magukból indultak ki?

Szóval grafikailag nem csúnya, persze többet is ki lehetett volna hozni, de nem ez a játék gyengéje.
  • kisiku
    Jó reggelt!

Az patch vegyes érzelmekkel töltött el.Úgy tűnik kezd szépen működni a játék.
    Ma December 3-át írjuk, két hét telt el a megjelenés óta.Ennyit még tudtunk volna várni, ehelyett egy összetákolt, félkész játékot kaptunk, amit lepontoztak, ezrek követelték vissza a pénzüket, többen összemarakodtak fórumokon.Kedves Egosoft, MEGÉRTE?

No, a kereskedelmi rész végre működget, azaz a hajómnak kiadott vásárolj parancsot végrehajtja, be is rakodnak.Tegnap ugyan háromszori nekifutás után feladtam, mivel berakodás után elment a hajóm és nem állt le, semmilyen parancsra sem.
    Már nagyjából összeszedtem a "sztori-űrállomás" anyagait, haladok szépen vele.Nekem is javult az fps, valamint az új NPC-k magasabb skillekkel rendelkeznek.Mondjuk még mindig nem tudom, hogy mi értelme, de egyszer majdcsak kiderül.
    Folyt. köv, csak így tovább, fog ez menni!
  • Pares
    Továbbá azt is észrevettem, ha párszor visszatöltöm a játékot, nagyon leesik a framerate, amin csak a játék újraindítása javít...
  • Pares
    Nekem ezt korábban is kiírta, csak nem mindig.
    Egyébként az összes zónában elfogadható a framerate, de abban, amelyikben az elején a Rahanasunk parkol, rettentően belassul a játék, ha a nagy állomás felé nézek a rengeteg kicsi közlekedő hajóval. 30-ról 5-10 fps-re. Máshol ennyire nem vettem észre, mert máshol nincs akkora forgalom, mint itt, de ebben a zónában nagyon előjön. Nem értem, hogy miért zabálja annyira a gépet a mass trafic, hisz elméletileg az egész csak esztétikai dolog, legalábbis remélem, hogy csak az. Mindegy, kipróbálom a mass traffic csökkentő moddal, hátha javul.
  • SirRomero
    teljesítmény nálam is növekedett , elfoglalt hajóimat meg végre el tudtam adni a ship dealer -nél . + egy kis apróság : végre kiírja hogy mit vettem fel a szétlőtt konténerből . idáig csak a kredit-et és a rakétákat írta ki , de most már minden terméket .
  • Pares
    Nálam a teljesítmény egy picit növekedett, bugokkal még nem találkoztam, és mintha több élet lenne a kereskedőkben is, akik egyelőre teszik a dolgukat. Jól néz ki, meglátjuk meddig lehet hiba nélkül játszani.
  • Betyar070
    Ha ilyen lett volna a kész játék, akkor senki nem nyávogna a GFx miatt!
    http://www.gamespot.com/x-rebirth/
  • szilac
    Jelentem a kereskedelem működik, a bányászat megy, az állomásépítés szintén (beszerzi magának a nyersanyagokat, csak pénzzel kell megtömni) a hajógyártás-dónnal felszerelés szintén működni látszik.
    Az állomás menedzsmentre leszek még kíváncsi, ha az is OK, akkor lehet építeni a birodalmat.
    Most volt pár vicces helyzetem. Felvettem egy küldit, hogy likvidáljak egy capship-et. Mikor oda érek jelzi, hogy lőjem ki a jumpdrive-ját. Elkezdem lőni, erre elugrik a nyomorult (6000km-el). Mehettem utána 1 rendszerrel odébb. Már nem csak agyaggalamb lövészet. (eddig nálam nem volt ilyen)
  • andraas0717
    Na valami alakul, már mozog a CV és a Taranis is. Foglaltam egy konténeres Rahanas-t és maradt rajta kemény 6 db Cargolifter:). Nem sok de legalább valami. Most beállt eladni a rajta levő cuccot, kíváncsi vagyok sikerül-e. Jó lenne :D 30 milla értékű drón van rajta.
  • Betyar070
    Olyan segítséget kérnék, hogy leírná nekem valaki hogy melyik drón mire való! Persze egy-néhányra rájöttem már, de elég sok maradt még homályban.
    (tudom le van írva az Enciklopédiába csak hát angélusul )
    Fáradozást előre is köszönöm!
  • Pares
    Végre!
  • kisiku
    Hmm, akkor az azt jelenti, hogy valami blokkolja a shipyardot vagy bugos...

Ugyanis ha van megkezdett tevékenység, javítás, gyártás, felszerelés, akkor addig nem enged venni, meg semmit sem csinálni, amíg végre nem hajtotta.Függetlenül attól, hogy áll-e bent hajó vagy nem.
  • andraas0717
    Pont az a problémám, hogy ilyen opció nekem nincs, csak az elérhető hajók :S