X Rebirth

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem is Tomonor legyen a házigazda, én korábban sem vállaltam el, õ legalább életben tartott mindent, plusz töltötte fel az X zeniét a jútyúbra 😄 ,ami szívemnek fantasztikus volt.
Én azért nem vállalom el, mert jóval kevesebb idõm lesz valószínûleg, mint anno, persze játszani fogok, csak nem mindig tudok fórumozni, mert egy komplett eü.központ van rám bízva, így aztán a melóhelyen nem nagyon tudok okoskodni a fórumban 😊
Itt nem csak háttérrõl és bannerrõl van szó, hanem gyakorlatilag a topik folyamatos ápolásáról és karbantartásáról.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Valóban nem lehet vele játszani mert ahányszor be mész a crew quartersbe benn ragadsz?
Az sose probléma ha bugos, de látni rajta van benne elképzelés. Abból lehet jó játék! Jobb ez a verzió, mint egy rém butított játék de nem bugos, abból sose lesz jó játék. Nekem tetszik amit eddig láttam. Nyilván nem X4, de tetszik vannak npc-k, tetszik a világ és az elképzelés a felfedezésre vonatkozóan, ebbõl nagyon nagyon sok mindent ki lehet hozni 😊 Visszanézek rá pár hónap múlva. Kell még idõ nekije.

Hát nem tudom ez nem egy cégóriás. Várható volt hogy bugos lesz. nincs elég emberek egy ilyen projekthez ez biztos elnézve a videokat, nagy fába vágták a fejszét.

most néztem rá, jól néz ki és suhan is bár jó gépem van

bár lehet hogy jövõre kéne csak elkezdeni mert emlékszem a reunion is a 2.0val ért valamit

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Mik az észrevételek, az elõzõ részekhez hasonlóan a processzort használja jobban, vagy már a grafikus kártya is ugyan olyan fontos? Vagy annyira optimalizálatlan (még), hogy nem lehet megmondani?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

MerlinW
Nyomós érvek mellett törölheti a hozzászólásokat, módosíthatja a fejlécet. Ennyi.

[merlinw.org]

Azért azt õk is megmondták, hogy ez nem X4. Aki X4-et vár, az valószínûleg csalódni fog.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

elitehun
Szerintetek, hogy fogja a HD4850-esem kezelni a játékot? A minimum elvileg 4870 :S
Az elõzõ X-eknél puritánabb dokkolást nem nagyon lehet elképzelni. Itt legalább leszáll valahova az ûrhajó, még ha nincs is animálva a leszállás (egyelõre).

Nem látom értemét ennek az "országút" szisztémának...
Hát ezt a harci rendszert szokni kell, egyik x-es beidegzõdés se vállt be. kb semmit se tudtam leszedni abból a pár drónból, amik nekemestek. 😄
Egyáltalán, mi az a házigazda? Értelme kb. micsoda?
Mégegyszer leirom.
Nem kell semmilyen házigazdajog bannerhez vagy háttérhez.
Egyszerûen a moderátor topicban lehet kérni, ahogy rengetegen is teszik.
Szhipoljóóz dontkillteládii! 😊

Most valahogy ez ugrott be.

Kicsit unalmas ez a rendszereket is felszabdalom szisztéma...
Igazából nem tudom, talán az a baj, hogy már annyira megszoktam a régit, hogy ebben is azt keresem. Számomra ezért nem hozza azt a hangulatot mint a korábbi részek, de ez nyilván szubjektív.
A hajómodellek nagyon szépek, kidolgozottak, nekem azzal nincs semmi bajom. A dokkolással van, amit már elõre hiányoltam. Én eddig nem találtam dokkolást. Csak oda kell menni ahol ikont látsz és kiválasztani a menübõl a dock parancsot. A legviccesebb az volt, amikor egy nagy hajóba dokkoltam, de a hajótól kb. 2000km.-re voltam. Dock parancs kiadva, és már jött is a székbõl felálló animáció...következõ pillanatban már a hajó hangárjában találtam magam. Semmi dock manõver, semmi hangulatos bedokkolás, csak egy hirtelen vágás és ennyi. Azt azonban nem zárom ki, hogy én tudok valamit rosszl, mivel ez a játék teljesen más, mint a korábbi részek, gyakorlatilag semmi egyezést nem lehet felfedezni.
Asszem rájöttem.
Itt lehet..:-) Kivéve a "szuper highway"-t, mert arról nem lehet...
Milyen a hangulat? Meg van a megszokott, esetleg az X2-re hajaz? Hajómodellek, fajok, univerzum?

Ne ússzad meg, én is rád szavazok Tomonor.
Látszik, hogy nincs jogsim. 😄

Hogy tudok én lelépni az országútról menet közben?
Hol a "lehajtó" 😊
Amaro
Plusz egy szavazat: Tomonor

kb. 3 órája tolom a játékot. Nos, nem is tudom, mit mondjak...
Ami egyértelmû, hogy sajnos a konzolosítás tekintetében igazam lett (bár ne lett volna). Ez a játék már nem az, amit megszoktunk. Az egérkezelés katasztrófa. A menüben egyértelmûen látszik, hogy kontrollerre van optimalizálva, billentyûzettel simán navigálható, de egérrel egy rémálom. FPS nézetben az állomásokon az egér sebessége csapnivaló, elhúzom, alig reagál, aztán hirtelen felgyorsul. Kvázi használhatatlan, még szerencse, hogy nincs FPS akció, csak a járkálás miatt kell. Valószínûleg itt is az a baj, hogy a kontroller karjára van optimalizálva.
A grafika nagyon szép, ám kicsit átestek a ló túloldalára. Iszonyatosan sok a csilivili, mindenhol köd, felhõ, és egyéb effektek, rengeteg rikító szín...Egy tipikus konzol ûrlövölde képét adja. Ezzel együtt, a grafika vállalható, leszámítva a karaktereket, mert azok a 2000-res évek elejét idézik.
Ez a highway rendszer is furcsda, nincs ugyan töltõképernyõ, de ad hoc jelleggel kell kirobbanni belõle, ha állomást látok...ha nem sikerül jól, akkor fényévekre vagyok az állomástól, és az elején még nagyon hamar túlforrósodik a booster, így kikapcsol. Volt olyan, hogy percekig tartott megközelíteni egy állomást.
Szóval nem tudom mit mondjak...Azt nem mondom, hogy csalódás, mert a játék jó, és idõvel talán a modderek és a hibajavítások miatt sokkal jobb is lehet, de attól, amit a videók alapján képzetem, messze elmarad...
Leggázabb az egér kezelése, ezt remélem nagyon sürgõsen kijavítják. Joy-t kezeli, azzal nem volt problémám. Mindaz amit leírtam, elsõ benyomás!
Tomo TOOOOOOM!

Pikach... Khm... Tomonor, téged választalak!

Bocs ide közbeszólok, de akkor házigazdaságról tartsunk már megint egy szavazást ha lehet, mert a régebbi már elveszett. Ha más akar lenni, felõlem az is megoldás, mert most nem tervezek semmi cifrát, csak egy egyszerû bannert, meg néhány lényeges linket.

Jaj, istenem, bár ne olvasgatnám amiket írtok 😊
Úgy döntöttem ma nem megyek el érte, ráér holnapig, ez nem verseny 😊, S én emiatt szeretnék most többek között kiadni közel 90k-t egy jó vga-ra...nem hiszem hogy a jó öreg HD4890-em elbírná.
Mindegy eldöntöttem, úgyhogy meg lesz véve.

Ezen az optimalizálatlanság dolgon meg sem lepõdöm...

Gondolom akinek tetszik, vagy játszott már korábban X játékkal, és tudja mire számíthat megjelenéskor, azok most a játékkal játszanak, mert ahogy én látom, egyelõre a trollok uralják az internetet, akik tegnap még azt se tudták, hogy mi az az X.

Hát éppenséggel feltûnt, ezért se rendelek elõ soha játékot, még ha hatalmas is a késztetés, mint ahogyan ennél a játéknál is volt!

Teljesen egyetértek sztem sem szabadna úgy kiadni játékot, hogy tiszta bug.

Azt írják sok jármû és állomás most már csak a csilivili része nem úgy mint
az X3-ban ahol az utolsó transport is szállított vlamit vagy bedokkolt, harcolt stb. Sok hajó csak grafika miatt van oda rajzolva és amint nincs rá szükség egyszerûen eltûnik.

Másik nagy bánatom hogy sokan írják amikor nekimennek egy másik hajónak nem történik semmi, vagy a legrosszabb esetben bele vagy átklippelnek rajta.
Na, akkor úgy látom elõveszem 5-ödszörre is a Freelancer-t, egy kis Crossfire-vel vagy Discovery moddal megspékelve😊
MerlinW
Azok a karaktermodellek és animációk... basszus... inkább ne lennének😊

[merlinw.org]

Cobra.
Ha nem tûnt volna föl, az elmúlt legalább 5 évben szinte csak beta állapotban adtak ki játékot és az elkövetkezõ hónapokban lettek (jó eséllyel) játszható szintûek.
Pl Sword of the Stars II-t úgy adták ki, hogy 30 kört lehetett csak játszani, utána kifagyott a játék. És ezt 1 hónap után sikerült csak kijavítaniuk, de maradt bõven bug utána is. kb másfél év kellett a megjelenés után, hogy ne legyenek komolyabb hibák a játékban és belekerüljön a feature-ök 95%-a, amit megjelenés elõtt ígértek.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

1) Right click your audio icon in the system tray and select 'Playback Devices'.
2) Highlight your default playback device.
3) Click the 'Properties' button.
4) Click the 'Advanced' tab.
5) Under the 'Default Format' drop down menu, choose 16 bit, 48000 Hz (DVD Quality).
6) Click OK.
7) Run the game.

Ezzel állítólag menni fog a játék!

dimre
Nálam el sem indul, a töltõképernyõig eljutok aztán lefagy.
(Saved Dump to ...)error

X universe Home, sweet home

Üdv mindenkinek!
Már elég régóta vártam rá, ma korábban jöttem haza, és egybõl rámentem a steam fórumra, mert egosofték honlapja halott, hát elég nagyot csalódtam... megint!
Úgy látszik megint érdemes volt várni és nem elõrendelni ezt a játékot is.
Borzalmas optimalizációról, gusztustalan textúrákról, szinkronról, modellekrõl írnak a legtöbben.
Egyet nem értek, hogy akik védik a játékot, miért írják, hogy ez természetes mikor a játék kijön... Dehát akkor mi történt a 7 év alatt?
A mostani játékokat miért kell egybõl a megjelenés napjától folyamatosan javítgatni, mintha nem lenne kész?
Amúgy egy angol nyelvû videó:
X Rebirth - First Impressions

Amit én eddig olvastam metacriticen azok jók voltak...

sajnos az elsõ tapasztalok elég rosszak...
Caliph
természetesen SPOILER veszély

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Caliph

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Caliph
na,jönnek a gameplayek,egyelõre németül.
nekem még hétfõig vármon kell,addig marad ez😄

Mostan tapostam rája a play gombra....

Lássuk...
Délután megyek érte, aztán másnapra már tudok valamit én is mondani...meglátjuk.Lehet hogy ellensúlyozzák majd valahogyan,amit most kihagynak/kihagytak/kivettek.Vagy jön egy újabb X-Tension... 😊
"Below is just a fraction of what is tradable in the X Universe."

"The X Universe is full of unique characters, ships, factions, and more. There isn't enough room to fit
everything you’ll run into out there, not to mention there are unknowns that need to be discovered.
The more you explore, the more that will be added to your Encyclopedia."

"Below are just a fraction of ships Ren will see in his travels. As you explore the X Universe, more
and more ship types will be added to your Encyclopedia."

"Not all systems and sectors are listed here; some must be discovered and explored, which will then
be added to your in-game Encyclopedia."

"The weapons listed here are just a few that you’ll find in your adventure, the in-game encyclopedia
will update as new weapons are discovered and purchased."

Hol is kezdjem... Nem, a kézikönyvben természetesen nincs minden leírva. Oda is van írva, hogy a felsorolt hajók/fegyverek/frakciók/szektorok csak egy kis része a jatékban lévõknek. Nyilván nem spoilerezik le az egész játékot a kézikönyvben, hogy aztán ne legyen mit felfedezni. A kézikönyv arra van, hogy az alap elképzelést, irányítást és játékmechanizmusokat megmagyarázza az embernek. Azt hittem ez nyilvánvaló volt, fõleg, hogy oda is van írva többször is.

Az állomás és komplexum építés szerintem fényéveket javult. Igaz, nem lehet bárhová építeni, csak bizonyos "telkekre", de a fejlesztõk elmondása szerint sok ilyen szabad építési terület lesz. Plusz elbúcsúzhatunk a spagetti tésztáktól, mert minden moduláris.

Az Albion Skunk olyan mint egy parancsnoki hajó. A kisebb ellenfelekkel egymaga is elbír, a nagyobbak nyilván már nem. És igen, egyszerre csak egy fajta fegyverrel lõhetsz, de miért is baj ez? Nem így a logikus? Nem így használtuk eddig is a fegyvereket? Például az elõzõ játékban sem érte meg összekeverni olyan fegyvereket, amiknek más a hatótávjuk vagy más ellen hatékonyak, mert az csak pazarlás volt. Meg aztán minek 10 fegyver ha 6 el sem találja a célpontot. Tiszta II. Világháború feeling.

Az irányítás (egér+billentyûzettel) szerintem nem változik, vagy nem sokat.

Ha valakit meg az riaszt el, ha valami egyszerûbben kezelhetõbb vagy átláthatóbb lesz, az vagy mazochista, vagy nem tudja mit beszél. Kezelhetõség =/= butítás. A játék látottak és hallottak alapján legalább ugyan olyan komplex lesz, mint az elõdjei.

Minõség >>> Mennyiség.

Na megjött a csomag az Egosofttól, még mielõtt letelt a számláló 😊
Kár, hogy csak késõbb érek rá 😊 Most mennem kell dolgozni 😞
Bõvebbet tehát nem írhatok, mire elindítom már megírták mások...
Annyira nem érte meg a Collector's editiont megvenni, elég kiábrándító más játékok hasonló kivitelezéséhez képest de nem bántam meg (mert X).

A Manual az eddigi legvékonybb amit X3:R óta kiadtak ( csak azóta követem a sorozatot).

Kids, don\'t try this at home!

Tényleg csak 20 hajótipus van? Írjatok valamit h milyeeeen a játék!

Már bocs de ha elkezdik gyomlálni azt amit a legjobban szeretsz valamiben, nem gondolkozol el, hát jah. 😄 Engem meg pont az riaszt el hogy kezelhetõbb lesz. Pont ez volt benne a pláne, a plusz hogy olyan nehéz és összetett amilyen volt. Mindegy pár óra aztán kiderül.

Azt lehet tudni a repülés fizikához is hozzányúlnak? Tehát arcade jellegû lesz? Mert az tényleg nem hiányozna. X3 Terran conflict volt az utolsó ilyenem. Az nagyon bejött repülésileg. Szoptam vele rendesen az elején míg kiismertem a fizikáját, kellett egy kis idõ hozzá. De utána élmény volt.

Szóval nem akarok ítélni a video alapján. Valaki tud valamit?