6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
TokraFan #2367 "azaz tipikusan Cov-s vagy 576-os "leírást" és tesztet próbálok közölni"
De szép idők voltak. Akkor még általában normális játékokat kaptunk a pénzünkért és a lehúzós DLC fogalmát sem ismertük. :-) -
kisiku #2366 Az dísz, szerintem.Én is láttam, úgy néz ki, mint a régi X részekben. -
andraas0717 #2365 Van egy üres Argon Solar Plant DeVries-ben, próbálkozott már valaki vele, vagy csak dísz, bug, vagy akármi? -
kisiku #2364 Itt még vigyorognak November 11-én:
Vidám egosoft csapat
Szerintem ma már nem örülnek annyira -
kisiku #2363 Még egy gondolat a tegnapihoz.
Kapitányt nem lehet kirúgni, csak leváltani, még pedig egyszerűen.Bedokkolsz az új kapitány jelölttel és megmondod, hogy "Work here...".Eztán megkérdi, hogy a meglévő Employee helyére szeretnéd?Egy szimpla igen, és már ott is van.Ugyanakkor a leváltott kapitány eltűnik,persze erről nincs üzenet, de nem találod utána sem a Skunkon, sem sehol. Erre érdemes odafigyelni!
A többi alkalmazottat meg csak simán kirúgod.Csúnya egyébként a megfogalmazás is, olvastam többen panaszkodnak a primitív stílusú párbeszédekre is.Az egyik kapitányom egy kb. "Na, mi van?Mi bajod van?" kérdéssel jelentkezik, amikor hívom...paraszt.
Van még olyan lehetőség, hogy hajók alárendelése parancsnokokhoz/capital shipekhez.Ez gondolom majd akkor lesz aktív, ha tudok venni vadászgépet is, mert a Drone az nem ide tartozik.
Tényleg, egyáltalán működik bármelyikőtöknél a hajóvédelem?Nálam nem hogy nem lő vissza (mondjuk az .xml fileban ez szerepel védelem módban: "Missiledefense") , de a rárakott Interceptor URV-k sem akarnak kijönni...
Olvastam, hogy lehet Capital Ship-et állomáshoz is rendelni az "Assign new Commander/Superior" paranccsal, de még nem tudtam kipróbálni.
-
kisiku #2362 Na még az hiányzott volna, mint konzolon, hogy majd ő megszabja, hol menthetek!
Szegény Bernd Lehahn édesanyja mennyit csuklik (csukolhat/csuklódhat,stb ) manapság... -
kisiku #2361 Nekem is az a tervem, hogy végigtolom a sztorit, aztán freeplay orrvérzésig, csak egyszerűen apró hibák tömegei akadályoznak és lassítanak.
-
kisiku #2360 Köszönöm mindannyíótoknak (huhh ez tényleg nehéz szó,de létező :) ).
Szóval igen, hajt a tűz, mert hiszem hogy lesz jobb.Bár tegnap tele lett a tököm, de mégis kifújom magam és visszamegyek játszani.Meg hát kiadtam én is érte egy tízest, valamint én még régimódi vagyok, azaz tipikusan Cov-s vagy 576-os "leírást" és tesztet próbálok közölni.Majd egyszer, ha teljesen összeáll a kép és játszható is lesz, akkor ígéretemnek megfelelően írok egy összefoglalót, akkor is, ha már angolul megírták előttem (ld: Roguey)
Én általában akkor adom fel, amikor végképp nem tudok mit tenni.Fog javulni még a játék...
Ha nem lenne itt az igazgatóm a szomszéd szobában, akkor is tolnám a gémet -
Pares #2359 Azért az is megkönnyíti valamelyest a dolgot, hogy szinte bármikor szabadon lehet menteni. -
Betyar070 #2358 Igen, tisztelet a kitartásukért!
Én már eddig is sok mindent köszönhetek a többieknek, kik fáradtságot nem kímélve kihámozzák a megoldásokat és megosztják.
(Így legalább nem kísérleteztem olyan dolgokkal amiket itt már leírtak hogy bugos, megspórolok néhány óra bosszúságot.)
Azt hiszen vissza térek én is a freeplay-hoz amíg nem lesz 100%-os a kampány rész. -
Legend #2357 Én is csak ezért olvasom a topicot, játszani nem szopok ezzel a játékkal.
Respect.
De Kisvikutól el is várom :) Ő legalább hű az eddigi munkájához, nem úgy mint az EGO... -
mindero #2356 Azért baromi nagy respect hogy mit össze nem küzdötök ezzel a játékkal. Nekem ehhez nem lenne türelmem. -
kisiku #2355 Kipróbáltam tegnap, kirúgtam a kapitányom, beraktam egy másikat, de a helyzet ugyanaz.Másfél órát szórakoztam vele, majd feladtam és inkább kerestem egy másik lelőhelyet, ahol szépen rendben végrehajtotta a feladatot.
Aztán jött a következő fáradságos rész.Vettem egy Scaldis-t,hogy tudjak EC-t szállítani, gondoltam keresek neki kapitányt,elindulásomkor már majdnem kész volt a hajó, mire visszaértem eltűnt.Se hajó, se pénz, se tulajdon...
Ideges lettem, visszatöltöttem, és láss csodát,elkészült.Csupa apró hiba lassítja az amúgy is lassú és még mindig bugos játékmenetet.
Aztán jött az, hogy a megvásárolt Scaldis-nak nem tudok parancsot adni, mert inaktív a "New order" és a "Take me to..." parancs, pedig van kapitány, meg mindenki.
Jó pont, hogy legalább egyik saját hajóból átpakol a másik saját hajóba. Az állomás épül, de még kell egy pár fegyvert is szereznem.Hogy őszinte legyek, nagyon lassú ez az építkezés.Tetszik, ötletes a bővíthetőség, mint korábban is mondtam,de valami kegyetlen lassú az egész.
-
Pares #2354 Egyik minijátékot sem kötelező megcsinálni... -
TokraFan #2353 Csak újabb minijátékot ne...Ebbe a játékba már egy is bőven sok volt és teljesen felesleges. -
Pares #2352 Nekem a Rahanasba saját vásárlású kapitányom van, és eddig szótfogad. -
#2351 Nincs kirúgás opció (ezt is belerakhatnák) a hajóval kapott kapitányhoz.
Nálam nem szürke a "work here", utána rákérdez mit akarok, akkor a cserére kattintok, és kész.
A "gyári" kapitány meg eltűnik, pedig ott kellene lennie a Skunk-on.
-
andraas0717 #2350 Na azt, hogy csinálod, hogy kirúgod? Nekem nem sikerül, az újnál szürke a "work here" felirat. Eddig egyre sikerült új kapitányt helyeznem, most meg nem tudom mondani, hogy a Taranis, vagy a CV volt. A többi próbálkozásom failed lett :( -
#2349 Lehet megvan a megoldás, a kapitány a bűnös (nálam biztos).
Nekem is elkezdett száguldozni a szektorban egy üzlet után, semmi parancsot nem tudtam kiadni neki.
Ha veszek hajót a kapitánnyal együtt kapom, aki nem mindig hallgat a parancsra, sőt le is fagy néha. Ezeket a "gyári" kapitányokat, ha leszállok a hajójukra nem lehet látni a platformon.
Ha kirúgom, és felveszek egy másikat az gond nélkül végrehajtja a parancsokat, és láthatóak leszállás után.
Sztm ez még bugos, a kapitány helyett inkább pár darab drone-t adhatna, jobban járnánk vele.
-
Betyar070 #2348 jól hangzik. Rengeteg lehetőség van ebben a játékban, csak rossz kezekbe került ( eddig ). Itt a fórumon is számtalan jobbnál jobb ötleteket vetettek fel a gemerek.Egyszerűen nem értem hogy lehetnek ennyire ötletelnek a készítők, vagy tényleg arról lenne szó, hogy csupán összecsapták
-
Pares #2347 Szerintem úgy is meg lehetne oldani, hogy mondjuk a tárolók kinyitásához amolyan skyrimes lockpicking minijátékot kéne teljesíteni, csak pár évezreddel modernebb formában. Esetleg a közelükben álló őrt is le lehetne fizetni, hogy engedje kilopni a mellette lévő tárolókat. Máskülönben egyszerűen zárva lennének. Vagy akkor -rep legyen a frakciókkal, ha mindenki szeme láttára kilopod őket. -
kisiku #2346 Szerintem ezt több dolog miatt csinálták.Egyrészt akartak egy új játékelemet, másrészt ,hogy már az elején legyen sikerélménye azoknak is, akik a rendes kereskedelmet nem tudják játszani/nem értik/nincs pénzük.De ennyi idő alatt sokkal többet is ki lehetett volna hozni ebből.
A harmadik, hogy mivel nincs SETA, a lóvénak könnyebben kell jönni.Senki nem fog konzollal éveket eltölteni a tévé előtt.A PC játékos meg rohadjon meg és várjon
Gyanítom, hogy a SETA-t azért hagyták ki, mert lefagytak volna a gépek az irtózatos "dísz forgalom"+hajók+állomások animálása és kiszámítása miatt.Nézzük meg a highwayeket: tipikus, ha gyorsan kell neki betölteni a grafikát, akkor azért megakad.Namost ha SETA ilyenre gyorsítana, szerintem nincs hardver,ami lekezelné vagy egy elképesztően jó, gyors és sima engine-t kell hozzá fejleszteni.
-
Pares #2345 Manapság már lehet scriptek nélkül nyomni az előző játékokat, de ehhez is az kellett, hogy csomó mod ötletet átvegyen az ego és hivatalosan kiadják javításban, bonus packban, vagy mint egy új játék (pl.: X3AP). -
Betyar070 #2344 Ámen!
A x3-t ha jól emlékszem 17 script segítségével lett számomra élvezetes, ezt nem biztos hogy ennyivel megúszom. ( jó tudom vannak akik scriptek nélkül tolták, hát hatalmas GRATULA nekik! )
Mondjuk azért érdekelne hogy tudtak meglenni pl: asteroida scenner, weapon changer, staton manager, fleet ship suport, AzzpiloteIII nélkül
ui:bocs főnök ha off-os lett egy kicsit! -
Pares #2343 Nekem special bőven elég az, amit az űrben találok. Nem hiányzik + 200 space suit... -
Pares #2342 Én személy szerint az X-eket mindig is valamilyen szinten rpg-ként kezeltem. De ez a szabad lopás szerintem is hülyeség. Jó az ötlet, csak nem így kéne megvalósítani. -
Legend #2341 Hát ez engem egyenesen felháborított úgyhogy jó pont.
"bocsi, kirámolhatom a szekrényedet?"
Legyen benne loot de nem úgy, hogy dobozokat meg szekrényeket kelljen nyitogatni a személyzet orra előtt - és nem is reagálnak.
"persze, csináld csak nyugodtan"
Lootnak ott vannak a konténerek az űrben, csak azok neccesebbek ugyebár... -
kisiku #2340 Ez olyan, mint az RPG-ben a ládák meg egyéb tereptárgyak kikutatása, kinyitogatása.Nem rossz ötlet, csak ez nem rpg :) -
kisiku #2339 Igen, ez klasszikus, ezt csinálja a Rahanas-om is.De ezzel egy csomó időt nyersz, mert ha megkerülné az állomást, az még fél óra lenne.Úgy tűnik ő tud Noclip módot :)
Mellesleg van egy navigációból jeles kapitányom, ennek ellenére simán elüti a kisebb hajókat :)
Még mindig nem látom, hogy van-e különbség a gyenge és a jó NPC-k között. -
kisiku #2338 Igen, normál esetben tényleg keres "parkolót" a berakodás után, de nekem sokadszorra fordul elő, hogy csak keres, keres, nem áll meg.Semmilyen parancsra sem.Aztán megnézem a Ship Details-->General Info-ban és látom, hogy Trading with XY Station...Hmm, felhívom a kapitány, a válasz "Sorry i'm busy at the moment Sir".Nem lenne túl nehéz azt megcsinálni, hogy ha parancsot adok, akkor azonnal hagyja abba a korábbit és csinálja az újat.
Na mindegy, majdcsak megjavul. -
tomonor #2337 Tartalom újrahasznosítás manapság minden játékban van, elég megszokott dolog. -
Pares #2336 Egyébként akinek zavarja a szemét a következmények nélkül kilopható tárolók, annak ajánlom a No Crates modot. Minden tárolót kitöröl, kivéve amik el vannak rejtve. Nincs többé kleptomániára való késztetés. -
Pares #2335 Keresztül-kasul gyorsabb...
A boarding pod a foglalás után nem tűnik el, párhuzamosan repül a hajóval, nem lehet szétlőni sem. Mondjuk ez csak esztétikai hiba, az már rosszabb, hogy a hajót sehol nem lehet megjavítani, legalábbis egyelőre.
Nem tudom miért, de engem a pilótafülke rá emlékeztet... :) -
Pares #2334 Nekem is megesett párszor. A legkülönösebb az, hogy sok esetben kénytelenek keresztül menni az állomáson, mert a kirakodó port úgy van elhelyezve, hogy a nagy hajó egyszerűen nem fér oda. -
Pares #2333 Sajnos eléggé véletlenszerű, de úgy vettem észre, hogy pl.: a franciakulcs jeles dokkban nagyobb eséllyel találsz mechanic vagy engineert, és a credit jelesben black marketeert. Az biztos, hogy ezen javítani kell. Szerintem úgy lenne a legjobb, ha a kis képernyőn az összes dokkban lévő embert mutatná és foglalkozás szerint szortírozná őket. Na meg hogy ne random ossza szét őket.
A másik dolog, ami nagyon kéne, hogy ne kelljen kattintani. Valami olyat képzelek el, hogy amikor egy dokkhoz vagy küldetésjelhez közel mész és csak rácélzol, automatikusan kiválasztja, és csak egy f-et kell nyomni, elkerülve a kattintgatást. -
szilac #2332 Kicsit macerás, de ha keresel valamit, akkor rá kell kérdezni egy másik hajótól, hogy merre van ez és ez... Általában jól elirányítanak. Nem egy gyors dolog az tény, de gyorsabb mint találomra keresgélni. -
#2331 Az AI hajók meg simán átgázolnak mindenen.
kép -
#2330 Egy kis segítség a kereskedelemhez:
ATIS
A nagy hajókra páncél:
Core Shields
kisviku
A navigálást kellene finomítani, lemegy a hajó a térképről, hogy megforduljon és úgy dokkoljon. Ehhez idő kell, nekem meg nyugtató.
A ki-be rakodás is elég vontatott, amíg lebonyolít egy üzletet, addig simán átrepülők az univerzum másik felére.
Az üzlet után keres magának egy "parkolót" azért megy tovább (legalább 20-30 km elmegy), ha zsúfolt a szektor. Ha továbbmész a Skunk-al akkor hűséges eb módjára követ.
-
Betyar070 #2329 Komolyan mondom mimnél többet játszok vele, annál inkább sírok a hozzá nem értésük miatt. A show skills modot én is használom meg +10 ezen felül.
Tényleg nem akarom ezeket a zseniálisan képzet fiúkat bántani,de ha ilyen eredményesen patchelgetnek akkor a rebirth nem fog megállni v2.0-nál. -
kisiku #2328 Ilyen nincsen benne, ne is keresd.Olyan mod van, ami előre kiírja, milyen skilljei vannak.Én használom is és realisztikus is.Ha odamész valakihez és megkérdezed, mit tud és ő megmondja, akkor ne kérdőjelek legyenek, mert azért kérdezted meg, nem?Német logika?
Lehet, hogy ezt a játékot is már török vendégmunkásokkal csináltatják, mint a híres német autókat?Na mindegy...
Szóval megjegyezni semmi nem fogja, neked kell.Én a fényképezőmet használom erre a telefonon...