6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • TokraFan
    A sorból én Lucast kivenném, mert bár az eposzán egy generáció nőtt fel, valójában a Star Wars világa rettenetesen primitív és gyerekes, már-már ostoba a midiklorianjaival és a vallásosan egyszerű és ostoba jó/gonosz világképével.
    Akkor már inkább Roddenberry, bár a Trek világa is meglehetősen valószínűtlen és utópisztikus, ezzel együtt sokkal közelebb áll a tudományos fantasztikumhoz.
  • dimre
    Az elvonási tünetem miatt nyomtam egy löketet.
    Amit észrevettem eddig, akinek valamelyik shipyardon volt beragadva XL-s hajó az továbbra is ott lebeg, nincs kapitány egyikben sem.
    Ha folyamatban volt hajóépítés, az is lefagyva marad.
    Az xml-ben kell átírni, vagy egy korábbi mentést betölteni.

Viszont mintha simábban futna a játék, nem akadozik, fps nem nagyon változott, a hajó irányítása lágyabb, könnyebb. Modok nélkül próbálgattam.

Ez a sor tetszik a legjobban:
     Fixed player ships not being returned during plot missions (will not re-create ships already lost, sorry).
    Én már sírhatok, azóta sokat mentettem, és nem kaptam vissza egyet sem.

Agytröszt tanácsa kapcsoljuk ki az árnyékolást.
    Árnyék BE
    Árnyék KI
  • dimre
    Akit esetleg érdekel:
    Patch: 1.2 beta nyilvános
  • jozzy
    Köszi!Ez így elég sz.r .
  • kisiku
    Igen. :) ez arövid válaszom.

Más.Mint megnéztem a plot-os URV Wharf semmit nem fog gyártani.Annyi hülyeség van benne, hogy az őrület.Látszik, hogy azt is csak dísznek szánták, nem arra, hogy továbbfejleszd.Illetve a Steel Mill és a Wafer Plant egységek termelnek, de Drone nem fog készülni, hacsak nem használod ezt a modot:

URV-k gyártása sztori állomáson

Most készülök felrakni.Ettől legalább gyárthatom azokat,amire már több mint 10 millát költöttem.
    Tegnap építettem egy radart is az állomáshoz.Értelmét még nem látom, csak annyi változott, hogy az alap 3 km-es Station Radart 50 km-re bővítette.Persze ez nem befolyásolja a hozzácsatolt hajók "beszerzési körzetét", azaz az Operational Range of subordinates.
    Hogy mi ez?Mint korábban mondtam, ez az a beállítási lehetőség az állomásnál, ahol meghatározhatjuk, hogy a hajóinkat (csak amik Assign New Superior paranccsal vannak hozzáadva) milyen messzire küldje: Szektor, Rendszer, Galaxis.
    Na most azzal hogy radart építettem, ezen nem változtat, tehát még mindig ugyanakkora területen mozoghatnak hajóink, nem küldi át őket Devries-ből Albion-ba.Lehet, hogy egyszer ennek is lesz értelme, meg úgy az állomásoknak is, talán egyszer majd az árakat is be tudjuk állítani,stb.Talán egyszer vevőim is lesznek, nem csak gyártok,amíg el nem fogy a pénzem,de ez ugyanaz, mint a kicsi hajókra adott egosoft válasz: "jövőbeni tervezet,az hogy építeni lehessen őket".No comment.
    Ez az egész játék egy jövőbeni tervezet...
  • Although
    Nem csak sokminden megváltozott és ott a megfelelési kényszer.

Régen sokkal kevesebben játszottak és tudtad kinek csinálod. Ma viszont ez már egy hatalmas piac. És a nagy számok sose a rétegnek kedveznek.
    És sokkal többe kerül megcsinálni valamit.
    Az ego még a jók között van mindig. Elnézve a mai játékok zömmét annyit se kell gondolkodni benne mint régen egy akció játékba.
    A technika is fejlődött, ahogy a conanba Odhrn nevű ismerősöm mondá, ma már a wcre is gpsel mennek az emberek. Kezd el figyelni a kickstartert. Sosincs olyan hogy minden teljesen rossz legyen. De ez egy tömeggyártásos korszak nem a céhek ideje.
  • kisiku
    Megint én kezdtem az offozást :)
    De egy-két utolsó gondolat:

Dimrének: egyetértünk, no comment

Andraas0717-nek: Tudod, mint a Nagy Durranásban:
    - Ők várnak otthon?
    - Igen.A kutyák, a srácok és a feleségem...
    Sajna, lehet hogy odáig jutunk, hogy majd akkor lesz jó valami, ha magunk megcsináljuk.Az a félelmetes, hogy átnéztem a másik topic-ba,ahol szintén egy német gyártmányú videojátékról (OMSI2) értekeznek, és azt is lehúzzák.Na, az a másik amit vártam, mert még nem jött meg, de látom, hogy tiszta bug és fagyás.Az is egy 10-esbe lesz nekem.
    Itt tart a német ipar?
    OFF VÉGE!
  • andraas0717
    OFF

Van egy barátnőm, nála van egy megfelelési lista.
    1. Tódika, a kis pincsije
    2. kutyák
    3. állatok
    4. barátai
    5. rokonai és az emberek

Eleinte, kicsit bogarasnak találtam, de manapság egyre inkább igazat adok neki. Sajnos amíg a világ olyan kezekben van, mint jelenleg, esélyünk sincs a világegyetem megismerésére. Számunkra marad a sci-fi, fantasy világa, de hozzá nem értő, vagy a pénz által megrontott emberek még azt is elrontják. Szomorú és lehangoló. Én is a való világ elől menekülök a játékok világába, de ezt is elveszik.

Bocs a hosszú off miatt és az érzelmi túltöltöttségért.
  • Pares
    Lehet, hogy mindehhez csak egy megvilágosult despota kéne, némi sci-fi fanatizmussal megfűszerezve.
  • dimre
    Amikor e kicsi szonda eléri a Jupitert, talán a játék is működni fog.

Réges-régen egy távoli galaxisban...
    Az emberi hülyeség nem lenne nagyobb mértékű, mint a hidrogén az univerzumban, akkor már eljutottunk volna sok helyre.
    Ha olyan emberek kezében lenne a "hatalom", döntési jogkör, mint George Lucas, James Cameron, Ridley Scott, Alex Filippenko, Laura Danly stb, még sokan mások, nem a primitív buta pénzéhes politikusok diktálnának, akkor talán fejlődésnek indulna az emberiség. Ahogy mostanában elnézem az embereket ebben a csúcstechnikájú világban, nemhogy okosabbá válnak, inkább az elbutulás jellemző. Sajnos emberek között dolgozom, és néha fáj a sok hülyeség amit csinálnak, én sem vagyok egy IQ bajnok, de többre tartom magam náluk. Ilyenkor felmerül bennem egy kérdés, mi az emberi élet célja, mert amit látok nap mint nap, az állatoknál is mélyebb rangsorba sorol minket. Ilyen felfogással nem jutunk előbbre, az értelem sokaknál hiánycikk.
    Van egyfajta jövőképem vagy vágyálomnak is nevezhetném, hasonló társadalmi létforma mint a Star Trek világa. Ahol az emberek, lények nem pénzért hanem a fejlődésért, felfedezések miatt "dolgoznak", élnek.
    Sokan mosolyoghatnak ezen, de gondolkozzanak el egy pillanatra, mekkora az univerzum, mennyit ismerünk belőle ? Több emberöltő is kevés mai technikai ismereteinkkel a felfedezéséhez, megismeréséhez. Sajnálom, hogy nem fogom megérni, amikor szabadon szárnyalhatunk az univerzumban, de köszönet a sok embernek akik fantázia világukat megosztották a nyilvánossággal filmek, képek, könyvek formájában ezek valamelyest kárpótolnak
    Bocs, kicsit off voltam.
  • Pares
    Szerintem a Rebirthben pont nem a hangulattal van a baj, hanem a bugokkal, amik akadályozzák, hogy élvezhessem.
  • kisiku
    Hehe, jó fej vagy, köszi :)

Igen, eltart még egy darabig, hogy eljussunk távolabbra is.

• dimre
  • kisiku
    Fanatikus vagy, elkeseredett és kitartó.Valami jobbat várunk mindig.Ugyanígy vagyok vele.Azért hagytam abba a Terran Conflict-ot is gyorsan, az Albion Prelude-del nem is játszottam, mert teljesen elvette minden magánéleti időmet.Mert szerettem, szeretem és élvezem.
    Most itt ez az "új". Elvártuk nagyon sokan hogy ugyanazt kapjuk ,felturbósítva, mai színvonallal, de sajna nem ezt kaptuk.
    Más jó, és sokáig élvezhető,olyan játék,ami odakötne a "téli szünetben" a géphez ma nincs.Én is azt terveztem, hogy az egész éves munkám fáradalmait majd ezzel kiélem, mert megalkottak egy-két dolgot benne, amire nagyon vágytam.Örülök, hogy járkálhatok az állomáson, hajón,stb, de ezt nagyon elb*ták, ahhoz képest, amit ígértek.

Az X2/X3 akkor vált unalmassá és üressé, amikor magad maradtál az űrben.Senkivel nem tudsz beszélni, mert csak a "Surrender" és a "Where is the EQ Dock" kérdést tehetted fel.Most sincs nagyon másképp, de itt legalább hazudtak, ott tervben sem volt ilyen.
    Itt nem arról van szó hogy én virtuális érzelmi kapcsolatot akarok virtuális "személyekkel" egy játékban.
    Gyönyörű csillagok, ködök, fenomenális zene, ez jellemezte a korábbi részeket.Én amikor magányos voltam vagy sikerre vágytam eljöttem ebbe a virtuális világba, mert volt élet körülöttem.Nagyon szeretném, ha mi emberek eljutnánk már erre a szintre és gyönyörű bolygónkat kívülről is nézhetjük, nem csak a kiváltságosak, elrepülhetünk máshová.
    Az Egosoft-ban volt egy-két olyan képzelőerővel bíró ember,aki megadta ezeket nekünk.
    Ez az új rész is ezt kellett volna hogy folytassa, hogy még többet adjon.De csalódás lett.Én kitartok még, mert olyan nekem mint egy drog.

Elnézést, ha nagyon érzelgős vagyok.
  • kisiku
    Taranis: Ezzel egyetértek.Esélyed nincs megközelíteni egy rombolót, annyira szétlő.A játék elején még nekem is volt benne részem,amikor a PMC haragudott rám, ráadásul üldözött, elbújni alig tudtam előle.Félelmetes ellenfél.Ugye, hogy legyen pénzem, eladtam amit elfoglaltam.Most már valószínűleg működne is, ha vennék egyet, azaz már lőne is.
    Azon gondolkodtam, hogy ugye vezetni nem lehet őket.DE PARANCS SINCS ARRA,HOGY TÁMADJ TE KÖCSÖG!Akkor mi ez a fos?Muszáj megint fikáznom egy kicsit, mert ha elvették a vezetés élvezetét, akkor legalább azt oldják meg,amit megígértek!

Constr.Vessel: A plot-ban kapott építőhajóra vihetsz saját építészt,de az is csak ugyanazt az Integrated URV Forge-ot fogja építeni/bővíteni.Nem tudsz rárakni kapitányt, meg semmit és többé el sem mozdul a helyéről.
    Ha mást akarsz építeni, új építőhajó kell.Én az elején megmondtam neki,amikor még tiszta bug volt a játék, hogy majd én beszerzem az anyagokat neki.Azóta így megy, nincs is más lehetőségem.

Valszeg én is inkább "kölcsönveszek" hajókat vagy inkább a rakományukat, mert a Shipyard képtelen rá.Még attól félek, hogy ha leszállítom az anyagokat, oké legyárt egyet, de utána elkezdi a többit is azonnal, persze nem nekem...

Kis hajók építése: erre az Egosoft azt mondta, hogy jövőbeni tervezet...De akkor minek kellett belerakni kicsi shipyardot, minek kellett kamuzni róla, miért nem mondták, hogy nem lesz soha?Minek kellett a tutorialba meg mindenhová berakni, minek bele egyáltalán kis hajó?Áhhh, ezek nem normálisak!
  • dimre
    Megint sz@r az egész, többet rontottak az utolsó patchel, mint amennyit javítottak. Az összes shipyard (mindhárom) lefagyott, nem tudom mit fixeltek le, néztem a fórumokon megoldást, ami működne olyan még nincs.
    Kis hajókat meg egyáltalán nem lehet venni, se javítani mert nincs dealer sehol.
    Ezzel szarakodtam el a fél éjszakát, már nagyon unalmas, hogy nem lehet folyamatosan játszani mert megakad az ember valami hiba miatt. Ha dvd-n vettem volna meg most összetörném a lemezt. Játéknak sem nevezném, nemhogy szórakoztat, csak idegesíti az embert. Nem találok logikát benne, mi értelme foglalkozni vele, ennyi időt és esélyt nem adtam még más játéknak.
  • TokraFan
    Senki sem állította, hogy a korábbi részek hibátlanok lennének, sőt! Viszont volt egy kiváló hangulatuk! Rebirthnek meg nincs.
    A tőzsde csak egy lehetőség, nem kényszerítő eszköz. Aki hagyományos módon kíván kereskedni, annak továbbra is adott a lehetőség. A tőzsde azért lett betéve, mert nem mindenkinek volt türelme napokig fuvarozgatni a profit érdekében. A lényeg viszont, hogy a döntés a tiéd, a játék nem dönti el helyetted, hogy Te mit csinálj és mit szeress. Ezzel szemben a Rebirth igen, mert rád kényszerít egy rendszert, amit vagy megszoksz, vagy megszöksz. Ez egy óriási nagy különbség.
    A fegyver utánpótlásra pedig saját gyárakat kell építeni, és akkor nem kell a fél galaxisban fegyverek után kutatni.
    Összefoglalva, a régi részek hangulatosak és nem korlátoznak be, ezek még nevezhetők sandbox-nak, míg a rebirth ezeket nem adja meg.
  • szilac
    Ha jól emlékszem, akkor az a megoldás, hogy beugrassz a hajóval te is, kidokkolsz amikor megérkezik, majd nekiesel a platformnak, ami tüzel és gyorsan leszeded, majd pucolsz onnan denagyongyorsan. Szerintem kikerülni nem lehet, a jump beacon közel van az állomáshoz és ahhoz ugranak a hajók, ha másik rendszerbe mennek(/jönnek).
  • jozzy
    Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Wreksville-ben egy pmc gyár mellé ugranak a hajók, ha a távolabbi sektorokból küldök hajókat devriesbe az állomás szétlövi őket.Többször próbáltam mindig ez van.Ki lehet ezt valahogy kerülni ? Köszi.
  • dimre
    És milyen nagyot "üt" a PlasmaJET/LR, volt szerencsém megtapasztalni.
    Pajzsot pillanat alatt leszedte rólam. A rohadt PMC a Taranis-aival, kemény ellenfelek. A plotban gyerekjáték volt, gondolom lebutították a dolgot.
    Ha sikerül elfoglalnom egyet, megpróbálok összefoglalót írni hajóbugázásról.

A gyárral szívtam én is első alkalommal, a CV-n kettő építész volt, bár én csak egyet béreltem, a másik meg gondolom az égből pottyant. Nem bírtam se kirúgni, se másik hajóra csalogatni egyiket sem, csak a skill, meg goodbye gombokat nyomogathattam. Kénytelen voltam beszerezni egy mentést, az már működött, most fejeztem a komplett gyárat, és személyzetre vadászok. Addig nem mertem felbérelni senkit amíg kész nem lett. Közben hajókra is szükség volt, a PMC-től elszedtem egy párat, persze gondosan válogatva zsíros rakománnyal együtt. Szerencsém volt "claim"-olni egy kis hajót is, bár javítani még nem tudom hova kell vinni. A játékban a hajófoglalás nagyon tetszik, és működik hiba nélkül.

Jóózsf István
    Mindenkinél "elfelejti" az állomások vételi-eladási helyeit, az nem hiba, direkt így találták ki. Változik az ár a tétel stb, ezért kell időnként benézni.
    A hajógyárnál lehet az a baj, nincs kellő mennyiségű alapanyag a gyárban, akkor nem épít semmit, ua mint a Construcion Vessel-nél.
    Hamarabb szerzel hajót ha lopsz egyet, mint ha árút vinnél a shipyardra.
  • kisiku
    Sajnos a kereskedelem tényleg elég érdekes.Még mindig nem tudom, hogy most kapok-e pénzt ha eladok vagy csak az üzenet jön rosszul, hogy nulláért adta el...
    A shipyard-okon van építés, de tényleg van olyan, ahol nincs folyamatban, mégsem lehet kiválasztani.
    Én most azzal szórakozok, hogy összeszedjem Devries részére a hajógyártáshoz szükséges alapanyagokat, hátha megindul vagy építek olyan gyárat oda, ami azokat az anyagokat gyártja.

Azt viszont észrevettem, nem gondolták komolyan, hogy a sztoris URV gyárral én építeni is fogok, ugyanis meg sem tudja mondani, mi az ami lesz a URV Wharf-omból kifelé jövet.Az egyetlen hozzávaló, mint mondtam korábban is a Plasma JET/LR Turret,aminek darabja negyed milla.Na most ebből vettem 30 darabot és elindult a gyártás, de Consumption-re ő 900db/órát ír...kíváncsi leszek azért lesz-e valami a 30 darabból is.
    Ebből már minimum valami kis bombázót kéne építenie.
    A Steel Mill (ez az ami elsőnek felépül) az szépen termel, de Devries-ben még nem találtam helyet ahol a Refinded Metal-t el tudom adni, úgyhogy viszem majd vissza a PMC-nek, akikkel meg a hosszú idő alatt szövetséges lettem, becsapva a sztorit...
  • Jóózsf István #2466
    A TC-ben és az AP-ben is vidáman telepítgettem a komplexeimet a terran szektorokba, hogy felszerelhessem a Kyotoimat (Asszem. Rég játszottam. Terran M2-es) De hát nem vagyunk egyformák. Engem lekötött a kereskedői birodalom építgetése. Amit a Rebirth-ben nem látok biztosítva. Sokan pozitívan látják a jövőt. Háááát?!?! Legyen nekik igazuk!!!
    Süssön le ránk a nap!
  • Jóózsf István #2465
    Ezt gondolom nekem szántad. Legalább is válasz a kérdésemre. Így értettem a javakat!
    Köszönöm.
    Sajnos egyébként is újra kell kezdenem valószínűleg, mert rengeteg dolgot elfelejt a játék, időről-időre! Az egy dolog, hogy a kereskedelem egy rakás szamóca, de rendszeresen újra kell szkennelnem az északi hajógyárat, ha akárcsak elhagyom a szektort. Plusz a legnagyobb hajókhoz hozzá sem férek, mert folyamatosan inaktív a build gomb. Pedig tutira nem épít semmit.
    No majd Jézus szülinapján!
  • dimre
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Bocsi benéztem a dolgot, az állomás és a Construcion Vessel marad, a többit felejtsd el. Nálam legalább is, de lehet a sok hiba miatt van, nem tudom.
    Olvastam egy két fórumot, pl Roguey's egy elismert modder, akadt olyan hiba ami előtt ő is tanácstalanul állt. Írták is neki ha már ő sem tudja akkor elvesztünk.
  • Pares
    Az idő eléggé megszépíti az emlékeket. A Rebirth javítások közti várakozás miatt újra feltelepítettem a TC-t és AP-t, természetesen a legfrissebb javítások, bonus pack, minden. Aztán újra elkezdtem megtapasztalni, hogy a gazdaság a mai napig nem működik rendesen. A Terranoknál még mindig képtelenség felfegyverezni egy M7 vagy annál nagyobb hajót a klónozós exploit nélkül, mert alig gyártanak valamit a gyárak. Ekkor kezdett elmenni a kedvem az egésztől, újra. A Commonwelthben a fél galaxist kell körbehajóznom, mert minden gyárban, military stationön és equipment dockban jó ha van 1-2 fegyver. Persze a hajómra kell több mint 30. A játékos közbeavatkozása és exploitok használata nélkül nem működnek megfelelően a dolgok. Az AP-erre rátett még egy lapáttal, mert bár ott sem működik a gazdaság, de legalább van egy Stock Exchange nevezetű pénznyomda, amivel milliókat csinálhatok a 10x-es SETA-nak vagy a nividiumos exploitnak hála, és az egész kereskedelmi része a játéknak értelmét veszti. Plusz ott vannak az új gyárak, amiket csak én építek, senki más, rögtön monopolhelyzetből indulhatok. Már azt sem tudom elképzelni, hogy a hivatalosított modokból álló bonus pack nélkül milyen lenne a kereskedelem. Kb. mint most a Rebirthben? Nem azért írom mindezt, mert rossz játékok voltak, rengeteget játszottam velük, talán túl sokat is, a plotok már egyáltalán nem érdekelnek, mert többször is megcsináltam őket. Meg aztán azok után, hogy az AP-ban 25 millát könnyedén összeszedve megkapom a Hyperion Vanguardot (ami kb. a legjobb hajók egyike, ha nem a legjobb), már hosszú távú célokat sem tudok kitűzni magam elé. Ezért vártam már a Rebirthöt. Ezért várom most is a javításokat, és azért "szenvedek" vele én is, mert ez végre nem az előző játékokra építő hivatalosított modgyűjtemény, mint az AP, hanem valami egészen új, teljesen új elképzelésekkel. Én, sokakkal ellentétben, biztos vagyok benne, hogy idővel jó lesz ez a játék, lesz olyan jó, mint az elődei, amikkel őszintén szólva már nincs sok kedvem foglalkozni. De a TC-hez addig feltettem az XTC-t, az 1.0 még nem volt az igazi, remélem ez a 2.2a verziószámú már jó lesz.
  • dimre
    Ha sokat akarsz, akkor itt
  • kisiku
    Az új patcheknek köszönhetően már tudok venni Shady Vaults-ban a shipyardon.Ritkán Devries-ben is van a hajógyárban.
  • mindero
    Hm van TC-hez Xtended? FAjspecifikus állomásokkal? Vége a diplomának aszsem inkább felteszem azt :)
  • Betyar070
    Érdeklődnél,hogy cargolifter-t honnan tudok beszerezni? Úgy tudom a shipyard-tól, de eddig nem találta. segítségeteket köszönöm.
  • Legend

Egyébként így voltam az XTC-vel is, kiégtem a várakozásban mire megjelent végre. Pedig azt el sem qrták.
    A Rebirth is nagyon váratta magát, és én is kb ezt érzem vele kapcsolatban - nincs benne semmi ami megfogna.
    A téli szünetre belövöm a Reunion-t XTM-el, már kezdem rendesen várni. A kampány meg van nehezítve rendesen, ha már az elején felrakod az XTM-et - a verseny pl nehéz, ha minden körben el kell menni egy Shivan Dragon mellett is...
  • TokraFan
    +1

Modderekre várni ebben az esetben szerintem éveket jelent. Ugye Terran Confilct-hoz az XTC is nagyjából csak most lett készen, pedig ott az alapjáték már -a hibáival együtt is- egy szépen működő rendszer volt. Ráadásul az XTC 2.0 tartalmának egy jelentős része a korábbi, még Reunionhoz készült XTM-ből lett átkonvertálva, így ha ezt is bevesszük, akkor az XTC mod gyakorlatilag 4-5 évig készült.
    Ennek tükrében ebből a szerencsétlen bukott játékból, mennyi idő lesz élvezhető gémet fabrikálniuk, közel a nulláról?
    Érdemes lesz ránézni, de az nem most lesz...sajnos.
  • TokraFan
    POnt így játszom én is. :-) Ezért is vártam a rebirth-öt, mert reméltem, hogy végre élvezhető lesz a bázisépítés.
  • Amaro
    Én is lelkes játékos voltam, azonban a Rebirth törlésre került. Majd Húsvét körül, vagy jövő ilyenkor visszateszem, de most nincs idegzetem hozzá. Anno, még a megjelenés előtt, azt gondoltam: végre jön egy X, amiért újra csinálok egy portált, lehet játszani. Nem csak ez a gondolat enyészett el, az X sorozat iránti rajongásom is. Elveszett a hangulat, belehaltak a látványba (ami szokás szerint szaggat, de ez a veteránoknak nem újdonság); elfelejtették, miről is szólt ez a sorozat. Nem lenne vele bajom, ha az új koncepció működne, de szerintem életképtelen. Az eddig működő, gondolkodásra és tervezésre ösztönző modellből csináltak egy shoot'em'up valamit, ami nem adja el magát, még ezen a szinten se. Azért nem írtam régóta, mert beleástam magam, de így utólag nézve, kár volt - hiába a patchek, a játékélmény minimálisat javult. Foltozgathatják ezt bárhogy, amíg valamelyik modding team nem építi fel nulláról az egészet, addig hanyagolható. A komplexitás, a lehetőségek tárháza elveszett, a helyette kapott játékelemek dedós szinten mozognak. Kár érte.
  • kisiku
    Én lelkes játékos vagyok,ahogy mondtad, de mindent alaposan ki kell próbálnom, ha teljes értékű leírást akarok készíteni. A korábbi X-ekben is így csináltam.Meg nekem mániám ez a "bázisépítés" :) Baromi sok rts-t és körökre osztottat nyomtam, így megmaradt bennem ez a defenzív és óvatos játék.
  • dimre
    A PMC-nél marad a negatív státusz, amit náluk szereztél még a sztori elején, az bukta, többieknél marad minden.
  • Jóózsf István #2452
    Úgy érted,
    A végkifejlet einstandolja a javainkat? Bukunk mindent?
  • dimre
    Én már kis dolgoknak is tudok örülni. Egosoft-tól ilyen silány munkához nem vagyunk hozzászokva. Az eddigiek se voltak tökéletesek, de ilyen mértékű minőségi szintromlás elég durva. A remény hal meg utoljára.

Befejeztem a plot-ot.
    Akik a játék állagát kritizálták, azok a sztorit is fogják (én is), számomra csalódás. Amikor már kezdtem volna élvezni a környezetet már vége is van. Igazából maga a sztori is nagyon könnyű (ha bugmentes lenne kb 8 óra alatt végig játssza akárki), egy-két feladat ami már-már majdnem elérné a színvonalat. Nem értem mi az oka manapság, az ilyen összecsapott hanyag munkáknak. Ennyire a pénz dominál mindenkinél, a minőség meg a béka segge alatt. Tengernyi idejük volt megcsinálni, tudom minden új, ki kellett gondolni, megtervezni, összerakni, de így ???
    A sztori még a játszhatóság szintjét sem éri el, kisvikut sajnálom, mert lelkesen építget, de lehet tévedek és tetszeni fog neki a végkifejlet.
    Olyan érzésem van, hogy "ülök" egy űrhajóban és gyönyörködöm az univerzumban mást amúgy sem lehet csinálni. Ilyen alapon felmegyek a NASA honlapjára és keresek egy videót, az legalább ingyen van.
    Csalódottságom ellenére, freeplayt fogok játszani, sztori után is szabad a pálya, de sokan mérgesek ránk.
  • TokraFan
    Azért le a kalappal előtted, hogy ilyen gyatra FPS mellett van erőd órákig, sőt napokig nyomni, ehhez komoly türelem és idegrendszer kell!. :-) A grafika szép (stations külső, interior gyatra), de ahogy itt már valaki írta ez a squad fly tényleg rettenetes. Ahogy a hajódtól 2méterre repülnek teljesen gépies, irreális módon, illetve amint irányt vált a hajód azonnal mennek utánad mintha dróton rángatnák őket...2013-ban ez így nem túl ütős. De a leggázabb, ahogy neked repülnek. Szóval respect tényleg, hogy ezzel a játékkal ilyen körülmények között ennyire lelkesen tolod! Én is próbúltam szeretni, de csak utálni tudom már sajnos.
  • kisiku
    Ígérték, hogy lesz, mint az X korábbiakban, de még nem találtam.Alakul, csak idő kell neki(k).
    Pár új billentyűfunkciót beraktak (vagy csak most tűnt fel nekem), egyébként más nincs.
    A jó öreg X-Btf...hát igen, mikor először megláttam, nem tudtam hova tenni.Ráadásul asszem németül tudtam megszerezni, ami gázos volt nekem.
  • kisiku
    Jók a képek, nekem is át kéne menni.
    Huhh, elég érdekes összetevő kell az Integrated URV Factory-hoz.Ugyanis Plasma JET/LR Turret kell neki a gyártáshoz...na most darabja 250000.-től indul...
    Ezt állomásokra és Capital Shipekre szerelik, valami brutál fegyver.
    Mindegy, én még építkezem, egyre nagyobb az állomásom, majd közlök képet is.A bányászat megy.
    Ha valakinek továbbra is beakadna valami hajója, akár kereskedés, akár kirakodás közben/után, akkor a Leave Squad, Join Squad parancs a megoldás, mint ahogy korábban is mondtam.
    Még mindig zavar az ingyen eladás, habár lehet hogy csak az üzenet rossz.Meg kell még figyelnem, hogy nő-e a pénztáram eladás után/közben, mert tapasztaltam, hogy vettem EC-t, bepakolta, levonta, majd küldött egy üzenetet, hogy nulla EC-t vett, nulla pénzért...