X Rebirth
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez elég távol áll a valóságtól.
A más koncepciót, ha az jó mindig befogadja a közönség és még csak nem is kell szépnek lennie.
Lásd más kategóriákban a Magika,Trine,Mount and Blade,Torchlight ezek a többségtõl eltekintve egyedi és új koncepcióra épültek és senki nem lett az új és jó megvalósítások ellenzõje, sõt.
És nem attól rétegjáték valami, mert könnyû vagy szép.
Hanem a stílusa miatt általában.
Egy sci-fi ûrszimulátor kevésbe eladható a nagy tömegeknek, mint egy agyatlan fps.
Itt amúgy sem az újjal van a probléma, hanem az egésszel úgy általában.
Én mint a játékos elfogadom azt, hogy új engine ki kell forrnia lehetnek hibái. De nem is ezt vetik a legtöbben Egosofték szemére.
Hanem az irányt, amerre butították a játékukat.
Többen megjegyezték itt már elöttem, hogy a konzolosításnak kökemény ára szokott lenni. Ez az egyik ismérve a dolgoknak, hogy a régi jó Pc-s játékokat minõségileg lezüllesztik a konzolra ültetéssel egy idõben.
Csak pár példa az egyik fórumról
My impressions:
1. Can't turn off the cockpit. It takes a big part of the screen that could be used to see more interesting stuff.
2. Can't fly the ship with the classic controls. Only the new "follow the cursor".
3. No autopilot or seta. If I want to dock, I must fly really close to the docking area and only then I can see an icon. I must fly around trying to find somewhere to dock.
4. Map is horrible. You can see the station, subareas and parts of the station. But they are mixed together. I mean, isn't indentation a common practice among programmers? Couldn't we have some indentation in the map list? I can't find anything. Can't zoom or move the map.
5. The menu system is weird. Some options seem misplaced. For example, the "return to ship" option is in the "crew" section.
6. Where is my shield and hull indicators? Ships are firing at me. I collide with stuff sometimes. But I see nothing going down.
7. Speed indicator? In X3 I could see my speed and target's speed. I could match them with a keybind. Now there is just a blue/red bar.
8. Cargo dropped by ships I destroyed doesn't show on the map.
9. Can't "target nearest enemy" or "target next enemy". Really guys. I could do that in X-Wing.
The list goes on.
Az meg kifejezetten nem mentség, hogy majd a modderek megoldják.
Akik ezért felelõsek, azok nem a régi rajongók, hanem maga a játékkészítõ, aki itt a jelen esetben a saját maga ellensége volt.
A készítõknek érdekének kellene lennie, hogy már a kiadásnál a bughalmaztól megtisztitsa a termékét. Ez a jó cég ismérve, hogy nem fércmunkát ad ki a keze közül.
Itt az elsõ és legnagyobb blama, amit elkövetnek szinte minden kiadásnál. Ez pedig nem igazán vet jó fényt rájuk, pedig a német cégek pont a precízitásukról híresek.
Hovatovább én odáig elmentem volna a helyükben, hogy a legügyesebb moddereket bevontam volna a végsõ fejlesztési fázisába.
Hiszen láttuk milyen jó modokkal tudják kiegészíteni a játékot.
Viszont az elfogadhatatlan, hogy a játékosok csináljanak egy készítõ által rossz játékból efogadhatót.
Ez általában úgy mûködik, hogy egy jó játékot, próbálnak ezekkel a módosításokkal tökéletesre csiszolni, de ahhoz egy sokkal jobb alap kellene ennél.
Például nem tudom mit fognak kezdeni a szörnyen kinézõ karakter texturákkal, ezeket egy az egyben átkellene rajzolni. Az UI förmedvényt sem lehet teljesen átvariálni. Ezekkel nem sok mindent lehet kezdeni igy.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Oké a harc tényleg gyenge egyenlõre, a repülés fizikája is. De ezeket modderek tudják javítani csak legyen egy réteg aki akar ilyet mert rohadtul nincs kedvem ûrmmozni hogy ilyen játékot is kiprobálhassak.
Én játszottam sokat elõzõ X-ekkel már megjelenéskor. Azok mind jóval jobb állapotban voltak, ez katasztrófális sajnos.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Telepítettem a játékot egy másik gépre, szintén kifagy az Egosoft logónál.
Kezd dühíteni.
Kérdés: hogyan tudom resetelni a Steam Cloudban az X: Rebirth-öt?
Kids, don\'t try this at home!
absz nem baj hogy lecserélték a motort és változtattak, engem rohadtul nem zavar hogy nem egy x3at kaptunk jobb grafikával, nyitott vagyok az új dolgokra, megoldásokra, a terran conflit meg az albion prelude is csak pénznyomda volt, érdekes mód akkor nem volt ekkora felháborodás, albion nekem ki is maradt pedig nagy rajongója vagyok a sorozatnak
nem csoda amúgy hogy nagy a rinya, az ember azt szereti amit már megszokott, nehezen fogadja be az újjat fõleg úgy ha sok sebbõl vérzik mint az x rebirth
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=348527
Elég katasztrofális a helyzet.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szidnám már én is a játékot, de el sem bírom indítani 😊
Le a kalappal elõttük. Megcsinálták! Egy ekkora cégtõl ez maga a csoda.
Élõ lélegzõ világ elõször az X történetében 😊
A grafika egy ilyen játékhoz tökéletes.
- A történet jó tetszik.
- A karakterek aranyosak. Grafikailag nem húúde ultraszuper. De élõbbek a karik mint a skyrimbe vagy sok rpnek nevezett fossba. 😄
- A régi rajongók hát igen kicsit más mint az x3. De kellett egy ilyen is. Reméljük lesz X4 is. De ha a moderek rámennek erre és bõvítik fejlesztik ne adj isten hd grafot kap ne adj isten meg egyebek. Akkor ez mérföldkõ lesz. Egy ekkora cégtõl akkora pofon a nagy cégeknek hogy beszélni se kell róla. Bekaphatja az összes olyan akinek lenne pénze ilyet csinálni csak gyávák hozzá. Lehet a Star citizen jobb lesz de ez nekem egy szívem csücske játék lesz 😊
Más. Hol találom a mérnököt? Egyszerûen fél órája keresem de nincs sehol. 😊
Az iszonyatos megjelenítésre képes azt mondani, hogy szép.
Rááadásul, ha megkérdezik, mi ami túlmutat az elõdökön, semmit nem tud felhozni, csak üres fecsegést.
Azóta se árulta el, amin nem csodálkozok és utána az érvei abban ki is merültek, hogy troll aki megkérdezi töle, hogy mik a jövõbe mutató újítások.
Talán kérdezd meg te tõle, hogy mik lennének ezek, talán neked válaszol, mert én nem tudtam kihúzni belõle semmit ezzel kapcsolatban.
Egyetértek veled, a koncepció tévútra futott, ezen patch nem segit, maximum új kiegészítõ, amiben a dolgokat átírják.
Mint a bûn ronda kinézetû karakter megjelenítéseket.
Elöszõr amikor megláttam, nem tudtam sirjak e vagy nevessek.
Mert az elsõ küldetést adó karakter az állomáson olyan volt, mint akinek külön fejet ragasztottak volna a nyakába.
De ,hogy ez mit jelent???
Igazán hálás lennék,ha erre valaki tudná a választ.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
[merlinw.org]
Igen? Készítettem pár sreenshotot, sajnos most nem tudok csatolni, de amint lesz rá módom, megteszem. Ugyanis iszonyat! Van egy nõ, akinek olyan rút feje van, hogy komolyan mondom a legfélelmetesebb horror játékokban is beillene a fõgonosznak. Hogy az érzést fokozzák, minden harmadik NPC-nek ez a feje. Ahol szemüvegben van, ott a szemüvege fecsúszik a homlokára, a szeme pedig full fehér, nicns szemgolyója. Az "arca" meg ráncos, mintha rothadna...Valami iszonyatosan ronda...
Elvittem a kapitányt a hajóhoz ahol ki kell tenni. De nemtom hogyan kell. Dokkolni sem tudok. Mit kell csinálni?
Elõre is köszönöm!
Egyébként nekem bejön a játék. 😊
Szokni kell a stilus váltást.
hibás a játék de az ilyen 5 perc múlva shiftdel kommentek szerintem értelmes embert nem érdekelnek
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Tegnap telepítettem a játékot, elindítottam és miután betöltött az elsõ akcióm az volt, hogy bemásztam a grafikai beállításokba és beállítottam 1920x1200-ra mert kíváncsi voltam, hogy bírja a gépem mert mindenki fps-lagra panaszkodik.
Mikor leokéztam, azonnal kifagyott, csak ctrl+alt+del-el tudtam kivakarni magam belõle. 1 hibaüzit kaptam, hogy saved dump file blabla.
Azóta minden indításnál csak az Egosoft logóig jutok, ott kifagy ugyanezzel a hibaüzivel.
Nem tudok mit kezdeni vele. Töröltem a játékot és újratelepítettem, lefuttattam a verify integrity of game cache tesztet de nem jutok tovább az EGO logónál.
A Steam Cloudban kellene resetelni a beállításaimet nem a gépemen - ezt hogy kell?
(a gépem megfelel a követelményeknek)
Nekem is pont ez jutott eszembe. Mintha egészen más fejlesztõgárda lenne, akiknek semmi köze nem volt az elõzõ részekhez. Katasztrófa ez a játék.
Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI
Nekem nem segített a hangbeállításos megoldás.Maradt a fagyás,hibaüzenettel.
A sok negatív hsz ellenére kicsit negatívan álltam hozzá én is, bár bíztam a trailek-ben és egyéb elõzményvideókban. És alig vártam, hogy megcáfolhassam õket 😊
És nem is kellett csalódnom. Már az elsõ perctõl jó, csak türelmesnek kell lenni és végigmenni a tutorial-on, különben nem tudja az ember majd irányítani, egyáltalán.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
A nagy hajó felszerelésérõl, irányításáról egyelõre nem tudok mit mondani.
Sok az új dolog és minden angolul. Így idõigényes mindent kipróbálni.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Procit csak az elején pörgette ki, késõbb szépen ment 80% alatt. A videokártyát nem néztem, de nem igazán melegedett...
Irányítás: szerintem teljesen okés. Akinek állítható sebességû egere van, az ne habozzon állítani. És igen, az egér szoftverével be lehet állítani gombokra billentyûleütést. Amúgy meg meg kell szokni. Ahogy közvetlen a Reunion után nem tudtam a TC-vel játszani, minden csak megszokás kérdése. Rág játszottam X-el, így ez most nem gond.
Ami kicsit zavaró és ez már zavaró volt TC-ben is, a kolosszális épületek, ellenben a parányi egységekkel (pl.: dokkoló). Értem én, de kicsit akkor is zavar.
A menü, információ, párbeszéd rész egy kicsit lassan reagálós. Azt nem néztem, hogy ilyenkor a vinyó dolgozik-e vagy csak lassan keresi ki a memóriából a dolgokat. Bár inkább utóbbira tippelnék.
Csak 2 órát játszottam vele, de nekem tetszik. Egy bugom volt, egyszer az egér csak függõlegesen volt hajlandó mozogni. Aztán valahogy sikerült ezt elvarázsolni. Amúgy teljesen okés volt. A high way sem rossz szerintem. Így már jobban elképzelhetõ egy késõbbi online megoldás. Ettõl függetlenül a SETA hiányzik. Meg, hogy nem látom, mennyivel megy a hajó.
Az eddigi játékélmény: kaptam valami alap küldit, aminek a nyomán fleet-be kerültem egy nagy hajóval. Elõtte még valami aszteroidát is kellett robbantanom és hívni a szállítókat vagy mi. A nagy hajó a jelek szerint követ. Közben rendesen megamortizáltak a kalózok, aminek nyomán javítómûhelyt kellett keresnem. Ez nem kevés idõbe telt. Ezt követõen felvettem valami Defense-s küldit, amit el is buktam, mert kilõtték a hajót (nem az enyémet). Mondjuk ennél erõs FPS csökkenés volt érzékelhetõ, de csak akkor, amikor a hajót láttam. Egyébként nem.
Most azt nem tudom, hogy ezt a küldit jelzi még a Mission Reports vagy egy elõzõt. Bár gyanítom, hogy ezt, ebben az esetben viszont egy bukott küldinél nem lenne rossz, ha már nem nekem kellene még eldobnom is, hanem automatikusan menne.
Van még pár dolog, ami annyira nem tetszik, de ez minden játékban benne van. EVE-ben is, pedig azzal sokat játszom/tam idáig.
Összességében tetszik a játék. Az új mechanikát meg meg kell szoknom és felfedezni mindent. Most nincs úgy, mint anno X3R-ben, hogy a 2-es patch-tõl becsatlakoztam és minden elõttem volt a fórumon és egyéb helyeken.
Bár többen fekete képernyökre is panaszkodnak, de az lehet hardware specifikus probléma is.
Mindenesetre nálam nem volt fagyás eddig, de ez nem jelenti azt, hogy másnál nem fordulhat elõ, vagy a játékmenet folyamán nem futhat bele, ahol más még nem járt.
Amúgy is korai kijelenteni pát óra játék után.
1) Right click your audio icon in the system tray and select 'Playback Devices'.
2) Highlight your default playback device.
3) Click the 'Properties' button.
4) Click the 'Advanced' tab.
5) Under the 'Default Format' drop down menu, choose 16 bit, 48000 Hz (DVD Quality).
6) Click OK.
7) Run the game.
Mesélj, miben lépett elöre, mert még mindig nem látom az érveket, amivel ezt alátámasztanád.

Mesélj, mitõl kellene elalélni, ahogy te teszed, ettõl a mostani X-tõl ?
Én nem igazán fedeztem fel benne semmit.
Attól kellene, hogy lehet az állomásokon bóklászni ?
Igaz olyan borzalmas az egész, hogy inkább nem kéne ezt látni, mintha két poligonból állna egy textura.
A high-way ? A fél képernyõt kitakaró pilótafülke ? A használhatatlan irányítás a beállítási lehetõségei nélkül ? Micsoda újdonság vagy a régi rendszer feljavítása, ami annyira megfogott ?
csak dühöngök és idõnként visszatöltök,mert error hibával lefagy.
Aki X rajongó,az nagyon nagyot fog csalódni.
Az 5 éves korosztály,imádni fogja.Én sem tudom a látványt díjazni,mert bugos,irányítás problémás,és kis Polski méretü ablakon kehet csak kikukucskálni. 😞
Szerintem a térkép is borzalmas.Én bánom,hogy megvettem,remélem igazatok lesz,és javítanak raja egy jó nagy adaggal!!!