X Rebirth
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az elvakult rajongók pedig ilyenek, bármit le lehet tolni a torkukon. ;-)
Most komolyan még 200oladlon keresztül errõl lesz szó?<#falbav>#falbav>
Most már itt lenne az ideje a játékra koncentrálni és a trolloknak téli álmot aludni menni. Vagy nyissatok magatoknak troll topic-ot. És ott fikázzátok egymást.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Nem túl igazságos, hogy az egosoft kiad egy kvázi használhatatlan játékot, becsebelik a pénzt, majd a rajongói közösség több hónapos ingyen munkával készít belõle használhatóü játékot...
Annyi, lehet mondani nem ezt vártam, de hogy szar meg kivégezni ezeket így ahogy most megy azt nem lehet. Nem szolgáltak rá. amit írtál én is írtam sajnos ezt lehetett látni az elsõ pillanatban egy kifejezetten legszûkebb szimulátorrajongó réteggel rendelkezõ cégként, ilyet megcsinálni az öngyilkosság. Eszméletlen munka van benne, egy ekkora cégtõl. Sajnos túl késõn jött ki. Ez 5-6 éve kellett volna eladható a mobs számára. Ma már nem. Gyanítom ez volt az utolsó játékuk, nem hiszem hogy van tartalékuk túlélni ezt a bukást. Ráadásul lassan 3 éve nincs bevételük, gondolom most a deep silver is otthagyja õket.Tényleg sajnálom õket. Mindezt azért mert csináltak egy merõben más játékot mint a begyöpösödött szimulátor rajongók szeretnek 😊
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Bár itt is megtaláltam az Engine Component és egyéb dolgokat, viszont ahogy nézem a hajó fejlesztése másképp megy. Esetleg a javításhoz kellhetnek, de valahol elhagytam a mérnököm...
Vettem olcsó drónt is (van jó drága is), de kidobni nem tudom, hogy kell. Még.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
1 órája nem tudom eladni.
PLS,PLS help!!
Szerintem az elõzõ játékok egyik nagy hiányossága pont az volt, hogy a hajóknak és állomásoknak semmi karaktere nem volt. Az állomások nagyja része, leszámítva pár állomást, copy-paste spagettitészták voltak , az ûrhajók meg dettó semmilyen hangulattal nem rendelkeztek. Különben sem volt sok értelme a nagy hajók kézivezérlésének, mert azokon az ágyúk már automatizáltak, és a lassúságuk miatt nem a legjobban használható player shipek. Én a nagy hajóimat mindig szektororok járõrözésére vagy az állomások védelmére használtam, ha baj volt, akkor meg oda ugrottak, ahol rendet kellett rakni. De többnyire olyan hajókkal közlekedtem, mint az Albion Skunk. Szerintem ez a Rebirthben is így van.
Õszintén szólva, a csatákban és az ûrhajó irányításában semmi külömbséget nem látok az elõdeihez képest, bár annyi azért van, hogy most az ûrállomások és a hajók nem csak egy nagy darab HP-ból állnak, hanem modulokból épülnek fel, ja és a felrobbant hajók roncsai ott maradnak a csatatéren. Mellesleg a gravidar sosem volt olyan hasznos, hogy annyira sajnáljam a hiányát. Persze nem árt, ha beleteszik, de az esetek 90%-ában a térképet használtam helyette, amit sajna a Rebirhben elég alaposan elcsesztek, remélem hamarosan javítják.
Ne érts félre, rengeteg órát fektettem az elõzõ X-ekbe, a kedvenc játékaim közé tartoznak, de ettõl függetlenül látom a hibáikat, és nem voltam mindennel megelégedve, ahogy most a Rebirthben sem tetszik minden maradéktalanul. De azt is nézd, hogy az X3-nak hány év, mennyi javítás és a játékos közösség és modderek kitartó támogatása kellet ahhoz, hogy ott legyen, ahol ma van.
De ez csak az én meglátásom. Elég sok dolgot változtattak ahhoz, hogy az öreg hardcore játékosoknak szúrja a szemét, ezt nem vitatom. Csak jó lenne, ha az emberek picivel több bizalmat szavaznának az Egosoftnak.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Inkább hagyjuk. Mindenki érti mirõl van szó (azok is akiknek tetszik), Te vagy az egyetlen aki szembe megy az autópályán.
Elég rendesen önellentmondásos vagy. Más játékokat pocskondiázol, mert egyszerûsítik, másokat meg védesz emiatt. (Annak ellenére - ismétlem - hogy nem az egyszerûsítéssel van bajom és legtöbbünknek. Csak ugye képtelen vagy felfogni ezt.)
Na ez, amit úgy hívnak hogy elvakult szubjektivitás.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Azért ez a korábbi részeknél nekem nagyon ment, éps hálásak is voltatok érte. 😊
Lets play!
Although, szerintem aki pre-orderelte a játékot az nagyrészt veterán X-es volt. Mert már tûkön ülve várta, hogy játszhasson az új X-el.
Nem tudom, van e STEAM statisztika, vagy egóéknál valami felmérés, hogy hányan rendelték meg elõrendelésben a játékot.
De hidd el, elég sokan voltak, nyílván, ez egy rétegjáték, szóval itt relatív, hogy mit tekintünk soknak.
Azt hiszem értem mire gondolsz, és akár ráció is lehet abban amivel érvelsz.
Javíts ki ha tévedek, arra akartál rámutatni, hogy egyszerûsíteni kell a játékot, hogy azok is játszák, kvázi fizessenek érte, tehát növeljék Egosoft bevételét, (inkább DeepSilver kiadóét) 😄 Akik nem voltak vevõk a komplexitásra a korábbi X részekben. Tehát azért nem játszottak vele, mert "bonyolult" volt.
"egy egyszerû játékmenetre, jó történetre, élõ sandbox világra lehet jelentkezõket találni"
Szerintem ezekre az elemekre a veteránok nagy része is vevõ. Sõt. Ezek hasznos dolgok. De azt próbálom elmagyarázni neked, hogy ha van egy bejáratott név, jelen esetben egy kvázi 15 évre visszanyúló több részen átívelõ bár nem túl széles, de masszív játékosbázissal rendelkezõ játék, nem mondhatod azt egy veteránnak, hogy kb. "ok, nem vagytok elegen, hogy rommá keressük magunkat veletek", tehát teljesen felborítjuk az eddigi játékfelfogást, és inkább azokra próbálunk fókuszálni, talán nem túl igényesek a komplexitásra, a gondolkodás alapú játékra, ellenben sokan vannak, és fizetnek a játékért még így is."
Nyílván ment már a kiadó részérõl, hogy "ki kell adni mer itt a karácsony" stb. és nyílván mondták azt is, hogy egyszerûsíteni kell, hogy a kevésbé kreatív emberkéknek is élvezhetõ legyen, De akkor mi marad nekünk, veteránoknak, akik megszoktak egy minõséget, egy stílust, és hirtelen most azt kell látnijuk, hogy egy újabb "gondolkodó embereknek szánt játék" kerül a sûlyesztõbe, mert nem képviselnek elég nagy játékosbázist ahhoz, hogy megérje rájuk fejleszteni.
Nem hiszem el, hogy ez így lenne. Mondom, szerintem az elõrendelések jó részét veteránok adták le, mert õk várták legjobban, hogy játszhassanak a játékkal.
És ezt a réteget nem lehet csak úgy egyik napról a másikra leírni.
Gondolom én.
Mondom, akkor fejeltem le a monitorom, amikor jött rám 4 drón, én meg reflexbõl, ok, akkor target nearest enemy oszt hajrá. 😊 Õõõ nem megy... Mondom nembaj, viszatõt, és beállítom a controllnál biztos nincs difoltban beállítva. Õõõõ nincs ilyen fánksün.
Akkor azért kikerekedett a szemem.
És ez teljesen alap funkció. ez minden korábbi X-ben benne volt. Ez egy veteránnak annyira evidens, mint pl. a radar.
Meg a sebességmérõ.
Szóval Although, érteni vélem mire gondolsz, de véleményem szerint A játékosbázis bõvítése nem mehet a korábban megszerzett játékosbázis teljes likvidálásával.
Ha Egó a nagyobb bevétel reményében tényleg arra bazírozik, hogy a "vérpistikéket" tekinti az új játékosbázisnak, akkor bizton számíthat arra, hogy az eddig megszerzett X fanok nagy részét bukni fogja. és ez akárhogy is nézem még a rétegjáték kategóriában is elég nagy szám szerintem. Egy veterán/fanatikus bázist elveszíteni szerintem egyenlõ a csõddel.
A tévedés jogát természetesen fenntartom. 😊
Szóval kedves pilótatársam, nálam úgy mûködött, hogy odamentem ahova mutatta a küldit, vettem 100 valahányat, mert nem jöttem rá hogyan lehet pontos értéket beírni(ha lehet egyáltalán), majd vártam. Amikor megérkezett a nagy szállítóhajó, odanavigált és a szállítódrónok átpakolták a cuccot, majd odébb navigált és kiírta, hogy komplett, de csak az átpakolás végén....
Jelenleg arra várok, hogy el tudjam adni, de beelõzött egy másik szállító és már vagy 15 perce pakol és persze jól felverte az árat...😞
(Target nearest enemyt kihagyni amúgy végképp nem értem, hogy gondolták...)
Én elég vackul látok, nekem az marhára nem hatékony hogy mindent egerezzek, clickeljek ide-oda. és az a kívánságom, hogy legyen egy "target nearest enemy" gomb, nem hiszem, hogy olyan nagy kérés/elvárás lenne.
Mondom, hiszek benne, hogy ebbõl még lehet is valami, csak kérdem én, akkor ha ez be is következik, miért is adtam ki most egy valag pénzt most? Én nem "majd" akarok játszani egy majdan kiforrott játékkal.
Engem az se szokott meghatni, hogy "jáj kis cégrõl van szó". Irreleváns, nem érdekel. Azért nyílván Egóék is tudták, hogy ki az a játokosbázis, akire alapoznak, és azt nem hiszem, hogy a veteránokat direktbe nem vették bele ebbe a körbe. "Mondtuk, hogy ez nem a régi X-re fog hajazni". Õszintén szólva ilyen kijelentésre nem emlékszem. Ahogy a neve is mondja, "rebirth". újászületés. De ez nekem Elõrelépést kell hogy jelentsen, ami a korábbi verziókban bevállt, és szerette a nép, azokat meghagyom/továbbfejlesztem, és egyéb extrákkal bõvítem.
Az X-univerzum" egy márkanév. Nyílván azért látsz sok sipákoló hozzászólást a fórumokon, mert a veteránok voltak azok, akik akár elõrendelték, mint jómagam, és elvárták, hogy minimum azt a játékélményt hozzá az új X mint a korábbi játékok. Õket nem hatja meg, ahogy engem se, hogy "Megmondtuk, hogy ez nem lesz olyan". Bakker, az én pénzembõl élnek kvázi, meg azokéból akik kifizették a játékot, gondolom joggal várhatják el, hogy a pénzükért azt kapják, amit "elvárnak".
Én õszintén remélem, és hiszek is benne, hogy ebben a játékban hatalmas potenciál rejtõzik, csak az fáj, hogy Így, ebben a formában számomra ez a játék itt és most nem nyújtja azt az élményt, amit egy X játéktól elvárok. Mert veterán vagyok még az elsõ X-Behind the frontierrel kezdtem a régi 366-os cerkámmal, meg a 64 mega ramommal, S3 savage4 vidkarival. Saját keresetbõl összerakott elsõ gépemmel, és ahogy visszaemlékszem, nem tudtam felállni a géptõl. éjszakákat játszottam vele, már kiugrott a szemem, nem tudtam letenni. Ugyanígy volt az X-Tensionnal, az X2-vel, az X 3-al, leszámítva az albiont, mert azt már nem nagyon toltam.
Igenis azt vártam, hogy ez az új X ugyanezt az élményt fogja nyújtani. Ezért se értettem, miért kellett ennyire szétbarmolni az egész irányítási rendszert. A highway-nek továbbra se látom értelmét, de elfogadom mint "új koncepciót". De az abszolút újoncoknak meg azt kell megérteni, hogy egy veteránnak igenis veterán elvárásai vannak. És ha az egó képes volt lassan 15 éven át minõségi játékokat letenni az asztalra, akkor elvárható, hogy a kiadásnál ha nem is tökéletesen fusson a játék, de legalább a minimálisan elvárható dolgok igenis legyenek benne. lásd. normálisan definiálható billentyûparancsok.
Félek, hogy mire odajut a játék, hogy nagyjából bugmentes, és mindent beleraknak amit akartak korábban (mert ugye ez így kicsit fékész), addig lemegy az ára kb a felére, és akkor vajon mire is fizettem 45 eurót? és ez már 10% diszkont vót. szoval indulásnál ez biza 50 ejró volt.
Azért vagyok elkenõdve, mert nagyon akarom szeretni ezt a játékot, mert az elõdöket is szerettem.
Najó, nem nyafogok. Megyek fúrok egy kis ércet, gyûlytükegy kis pénzt. 😊
És bízom benne, hogy ebbõl a játékból még akár lehet is egy olyan játék amihez hasonlókkal játszottam az elmúlt idestova 14 évben (természetesen X fronton) 😊
Bocs, ha kicsit szétszórt lettem.
Aha, a vicc szerint sem egy õrült megy szembe az autópályán, hanem ezer. 😊
Ismétlem: nem ezzel van bajuk az embereknek. Épp errõl beszéltem. Nem vagy hajlandó meghallani amit mondanak az emberek, elengeded a füled mellett és jössz azzal, hogy de ez nem ûrszimulátor. A játékosok legnagyobb része nem is azt várt! Az elõzõ X-ek sem voltak azok. Csupán egy ûrhajós játékot várt mindenki gazdasággal, sandbox beütéssel és azt is kapott. Nem ez a gond!!! Hanem.., nem ismétlem magam és mások véleményét, mert láthatóan képtelen vagy felfogni ezt. Olvass inkább vissza, de most értelmezz is kérlek.
(Amúgy az elõzõ X világa is élt és lélegzett, bocsi. Még egyszer megkérdem mennyit is játszottál velük vagy mit néztél bennük ha ezt nem vetted észre? Saját gazdaságuk volt, a hajók és állomások stb. intézték a dolgaikat, feladatokat láttak el, a fajoknak saját céljaik voltak amiért tettek stb. A világ folyamatosan változott. Én egyre biztosabb vagyok benne, hogy nem játszottál velük. Komolyan semmiképp, csak most próbáltad ki a stílust elõször, mint ahogy ezt magad írtad is korábban. 😊 Az, hogy a Rebirth alakulását követed X éve semmit sem jelent.)
Tényleg nem érdemlik meg, de nem mi nyírjuk ki õket, hanem saját maguk. Jézusom, még hogy nem vagy elvakult. A hülye is látja mi baja van a játéknak. Így nem szabadott volna kiadni, inkább várniuk kellett volna még legalább fél évet és ezt Õk is tudják, csak gondolom anyagiak miatt nem húzhatták tovább és pont emiatt kerülhetnek könnyen leejtõre. Ha még dolgoznak rajta és kiadják legalább olyan minõségi állapotban, mint az eddigieket akkor jobban jártak volna. Most meg 24 órázhatnak folyamatosan, mert ha már kiadták mielõbb meg kell oldani a problémákat és pótolni a hiányosságokat, hogy mentsék ami menthetõ. 😞
Na, mindjárt én is elmegyek a gémért, csak annyit kérek, hogy ne bántsuk egymást.Ahogy végigolvasom a hozzászólásaitokat azt látom, hogy szinte mindenki (velem együtt) egy X4-re vártunk/vágytunk és ahogy elnézem nem az lett.De emiatt ne egymást bántsuk.Sok topic van itt az sg.-n amiben emberek összevesznek, az X-es legalább nem errõl szólt soha sem.
Inkább próbáljuk egymást segíteni.
Viszont még egy kérdésem lenne: sokan írtátok ,hogy eléggé sz*ul fut a játék.Régi (4 éves) a konfigom, I5-750+HD4890+16 Gb ram. Van ezzel valami esélyem, vagy inkább rakjam bele az R9 280x-et és úgy játsszak?
Gondolom mindannyiotoknak jobb gépe van, mivel nekem nem volt szükségem az utóbbi idõben ekkora teljesítményre, ezért nem fejlesztettem
Segitene valaki? Próbálok venni 100 energia cellát, hiába veszem meg de nem fogadja el. Már vettem egy csomót, a hajóm is megjött közben de semmi.
Folyton azt irja ki vegyek 100-at.
Amiket pedig felsoroltam és várok azokat meg fogják csinálni, hiszen ezekrõl már nyilatkoztak és teljes erõvel dolgoznak rajta.
Ha játszottál bármely ûrhajós játékkal, nem létezik hogy nem hiányzik a radar, a velocitymeter, a térkép használhatósága, opciói és a többi, aminek alapnak kell lennie és az is volt már a C64-es Elite-nél is, mert hozzá tartozik az ûrhajóhoz, a jármûhöz, a világhoz stb.
Értem hogy véded, de elvakultnak azért nem kell lenni... szerintem. (Bár sokszor én is tudok az lenni. 😄)
Maga idejében azok rendkívül csilli-villi játékok voltak. Mai szemmel nézve is nagyon szépek. Továbbá azok sandboxok. Erre meg azt mondod, hogy félig már elindult a sandbox felé. Ez eléggé ellentmondásos, ha játszottál valaha X-ekkel. (Mellékesen 1417-ben van olyan megnyilvánulásod, amibõl egyértelmû hogy sosem játszottál veük...)
Felfogni meg nem akarod, vagy nem vagy hajlandó, hgoy nem az új dolgokkal van problémájuk az embereknek (mint pl. az interakció az NPC-kel stb.), hanem azzal hogy ez a játék jóval kevesebb lehetõséget tartalmaz, butább, játszani kényelmetlenebb még akkor is ha megszokod.
Véded õket, hogy kis csapat és óriási munka volt. Akkor mi van? Ugyanez a kis csapat csinálta az elõzõ X-eket és a legelsõt is szintén óriási munkával.
Nyilvánvalóan gyorsan összedobott játékról van szó ami kb. 1,5 évvel ezelõttig még csak tervezõasztalon létezett szinte. Azóta igyekeztek konkrétan összedobni és ki kellett adniuk az elsõ "játszható" verziót anyagi okok miatt (gondolom). Ennyi.
Ami szar az szar. EVE Onlinenal is két évig keményen játszottam, a legtöbb hasonló ûrhajós árkád vagy szimszerû kereskedõs, zsoldosos játéékot végigjátszottam és sorolhatnám, de minek.
Fél év múlva lehet már jó lesz: kijavítják az UI-t, a vezérlõkezelést, külsõ nézet lesz benne, bugokat eltüntetik, kényelmesebbé teszik az egész kereskedést, radart raknak bele, lehet majd látni a sebességet stb. stb. stb., de attól ez így még rossz nagy bánatomra. Hála isten rajtam nincsen szemellenzõ ûrhajós játék (és X) rajongó létemre se.
Úgy kezdtem én is a játékot, hogy joy beköt, majd öt-tíz perc múlva joy visszatesz a polcra. (Az x3-akat azzal játszottam végig)
Kicsit olyan érzésem van a játék közben, mintha az EGO pontosan tudná, hogy kiszúrta a szemünket. Én nem fogok bugokról beszélni mert az fog legelõször megoldódni. Viszont, Hogy lesz ebbõl normális KERESKEDELEM, ÉPÍTKEZÉS, mert gondolkodni azt lehet, például azon, hogy miért kell a célkörrel információs pontokra mutogatni közelrõl, hogy egyáltalán bekerüljön az adatbázisba. Harcolni meg még nem kell, elég felfedezni való akad.
Érthetõ ha azok akik az ûrszimulátorért szerették most szomorúak de ez el volt mondva elõre.Ezért Rebirth a cím Õszintén? El se hiszem ilyen méretben ez a kis csapat így meg tudta csinálni. Sõt el se hittem valaha elkészülnek vele. ha belegondolunk hét éve 2006 volt és akkor mi volt a standard grafika.(érdemes utánanézni). Sajnálom õket. Ez az egész csak azt juttatja eszembe az emberi butaság milyen nagy mértékû.
Ez nem ûrszimulátor. És most ki lesz verve belõlük csináljanak belõle egy ûrszimulátort sajnálom ezeket komolyan. Egy ausztrál gyereknek jutott eszébe egyedül megköszöni nekik ezt a játékot a forumon, csatlakoztam én is. Mert ez nem szar bárki bármit mond. Csak egy újfajta kezdet lehetett volna. És csak azért bukik mert alapvetõen már az egyszerûbb kivitelezése a tömeget sem fogja érdekelni mert nem csili-vili mint a mai játékok.
- Igen 5 perc alatt belejöttem, lesznek sokan akiknek ez is kicsit nehéz,de ami vicces, még régi hardcorosok is sírnak. Egyszerû próbálgatással a kettõs kattintáson kívül mindenre rájöttem. Igen jó volt a régi amin egy napig gondolkodtam, meg gyakoroltam míg nem szedtek le egy másodperc alatt és akkor is a normál kezdéses indulásról beszélek. Ez itt nincs.
- UI ilyen, használható és kész minden van ami kell, láthatóan az npc-k egy részénél még nincs adat pl. de a lekérdezés kidolgozva. Nem tudták befejezni.
-Nincs I3-om se de fut 20-30 fps körül, zökkenõmentesen igaz ki van kapcsolva a legtöbb dolog de így se néz ki rosszabbul. 😊
- A repülés egyszerûen élõbb lett nem egy személytelen valaki vagy aki szellemként ki tud lépni az ûrbe. Most majd kikövetelitek és lesz, nagyszerû!
- A történet hasonlóan a többihez jó!
-npc-k kicsit kezdetlegesek valahol megálltak 2007 körül nem volt idejük felturbozni.
-Az ûrállomáson bányákon mindenhol tudok mászkálni beszélgetni szuper 😊
-A saját hangod is hallod ahogy beszélsz a társaidal. Ez nagyszerû legalábbis a prológba így volt 😊
-Minden megmaradt ami volt tudsz világbirodalmat építeni kicsit egyszerûbben, kicsit nem olyan komplex módon, és már nem csak egy darab dobozt látsz mindenbõl ahova becsatlakozol. Megmaradt sandboxnak.
- A kereskedelem nekem tetszik, megmaradt a rendszerek közötti variálási lehetõség, számolgatás mi miért jó. De nem olyan szinten mint akár az x háromban.
- A harc igen egyszerû.Olyan 2007-es szintû akciójáték.De ez nem errõl szól, nem csak errõl. Egy ilyen játékhoz egy ekkora cégtõl erre futotta. Nyilván hét éves fejlesztéssel nem csak a meglévõ 70-100 emberhez akartak eljutni. De most majd segítetek nekik hogy így legyen 😊
Mibvel pr rajongó vagyok fõleg onnan ismerek sandboxokat. És ez már félig elindult arra.
Összehasonlításul, A mount and blade az ami kb300 órás de össze se lehet hasonlítani ezzel méretben semmilyen szinten. A skyrim ami kb egy játékra 100 körül van nagyságrendekkel kisebb persze más jelegû.
Ez a játék egyszerûen alaphangon több száz órás egy játékkal is számolva. Ez megmaradt. Hogy mi lesz belõle? Nem tudom, de ha én a helyükbe lennék már rég elvettétek volna a kedvem a folytatástól, befejezném bugmentesre és nekiállnék annak amit a Bethesda meg a nagycégek csinálnak, mert a mobsra bármilyen szar játékot is kapnak, ha szép, bugmentes meg élvezhetõ, és nem bonyolult, még örülnek is és hálásak érte. Leredukálnám a világot a századára,ezredére, betennék pár ûrállomást hagynám az egyszerû fejlesztést, rengeteg csili-vili dolgot tennék bele,grafikailag felturboznám, adnék egy kis reklámot, vagy mint Tod a Bethesdánál áradoznék róla, ez ugyanolyan szuper mint az elõdei. És a mobs még szét is tépne benneteket ha szidnátok. Nektek meg nem maradna semmi se, még ilyen kis cég sem. Ezt csinálnám mert ezt érdemlitek, értse akinek kell. Valami ilyesmit fogok írni a hivatalosra is.
Következzen:
1: a legfontosabb - nem tudok manõverezni a Local Highwayben sem egérrel sem joyyal, ergo nem tudok kiszakadni belõle csak a kijáratnál! A "Z" paranccsal sem tudok kimászni belõle. Én vagyok a pancser? Ami viszont érdekes, hogy lehet itt is boostolni.
2: menet közben, ha megnyitom a térképet akkor leáll a hajó. Mnekülés közben miközben keressük a menekülési útvonalakat azért ez gáz lehet. Mivel amúgy is lassú a haladás, itt nem mûködik, hogy beállunk egy irányba, hadd menjen a hajó, közben a térképet böngésszük. Ez nem oké.
3: állomáson fárasztó a mászkálás. Unalmas, repetitív. Oké, hogy feldobják mindenféle lootolással DE elkeserítõen unrealisztikus: hogy engedheti meg bárki, hogy egy vadidegen szekrényeket és ládákat nyitogasson a személyzet szeme láttára?? Ez nem életszerû! Mi ez, szabadrablás? Én nem szoktam csak úgy cuccokat elemelni és ez határozottan zavar, hogy itt kvázi muszáj. Ráadásul egyszer beszorultam két egymással szemben álló - és egymásba nyíló szekrény közé - game over (látszik, hogy nem kenyerem a lopás).
4: Super Highways: nincs töltõképernyõ? Nos, inkább lenne mert ez határozottan unalmas.
5: igenis kell (nekem) külsõ nézet. Eddig leginkább visszapillantótükörnek használtam, de itt körül sem tudok nézni, muszáj az egész hajót forgatnom. Mi van, ha üldöznek? A mai modern autókon is vannak hátsó kamerák, szóval zavar a csõlátás.
6: cockpit - zavar. Ennyi. Túl sokat kitakar a látómezõbõl és az elõzõ ponttal megspékelve kifejezetten idegesít. Nem mondom, hogy ne legyen, de legyen választható. Lehet, hogy szép az ûr és faszák a hajók és állomások, de majdnem a felét kitakarja a cockpit.
7: kijelölés: bármit jelölök ki, nem tudok rázoomolni pedig sokmindent megnéznék közelebbrõl. A térképen hiába próbálok bármit kijelölni, nem lehetséges.
8: grafika: ez erõsen szubjektív, de számomra zavaróan csilli-villi, teljesen hiteltelen. Valahogy olcsó videójáték-érzetet kelt bennem. Az állomások belsõ butított grafikája és a karakterek még szörnyûbb megjelenése nem zavarna, ha pl ezek nélkül is lehetne üzleteket bonyolítani de így nekem a mászkálás az nem minigame hanem sidequest...
9: irányítás - minden irányítást meg lehet szokni, pl. a joystickkal gond nélkül mûködik. Apróbb hiba, hogy ha kijelölök egy hajót, csak egérrel tudok manõverezni, joyyal nem, amíg fent van a kijelölt hajó menüje, de ez tényleg apróság.
10: dokkolás - nem zavar az instant dock de az már igen, hogy nem tudok kiadni távolról dokkolási parancsot csak közvetlen közelrõl. Én vagyok a pancser?
Ezek csak az elsõ benyomások de õszintén nem érzek túl nagy késztetést, hogy folytassam.
Sokan mondtátok, hogy ez nem egy X4, el kell szakadni az eddigi X-ektõl mert ez teljesen más. Nos, én az eddigi X-eket szeretem és ez baromira nem jön be. A felhördülések többsége a fórumokon arról szól, hogy az eddigi X-ekhez képest ez mennyivel szarabb - nos tényleg nem errõl van szó, nem rosszabb hanem ez tényleg más. Ez nem butított verzió csak simán buta. Az árát számomra nem érte meg kifizetni, ennyiért határozottan többet vártam.
És hogy említsek néhány kifejezetten jó dolgot is, amik határozottabban jobban bejöttek mint az eddigi X-ekben és amiért határozottan megérte ez a játék az árát: nos semmi. Ha pedig tényleg felpeccselik hónapok vagy évek múlva arra a szintre, hogy senki se rinyáljon akkor tényleg drága volt jelenlegi állapotában.
Konklúzió: erõs nosztalgiát érzek a régebbi X-ek iránt, és ez a játék arra késztet, hogy elõ is vegyem pl az X3: Reunion 2.0-át XTM-el megspékelve. Azt élveztem a legjobban. Már a Terran conflictot is lebutítottnak éreztem, de a Rebirthnek tényleg nincs köze az eddigi X-ekhez, csak átrakták bele az eddig megismert fogalmakat és neveket.
Lehet azt mondani, hogy másfél órás játékkal ne akarjak ilyen konklúziókat levonni, de nekem a Reunionnal az elsõ másfél óra tiszta besza-behu volt és csak még többet akartam.
Megjegyzem nem szidni akarom a játékot csak úgy érzem nem tartozom a célközönségbe. Egy korábbi X-játékos szemszögébõl írtam mindezt. Akinek bejön annak jó szórakozást! Én csak mérhetetlenül sajnálom, hogy nem azt kaptam, amire számítottam - egy eddigieknél szuperebb X-et <#schmoll2>#schmoll2>
Kids, don\'t try this at home!
Szintén jól mondja a srác a videóban, hogy a patchek kijavíthatják a hibákat, de azok sem fognak tudni segíteni, a 10 évvel ezelõtt is nevetségesnek mondható karaktermodelleken, a botrányos szinkronon, a 3 fajta beltéren (Dragon Age 2 szindróma), a csupán 3 szektoron, az unalmas harcrendszeren, a kevés fegyveren, a radar hiányán, stb.
[merlinw.org]
[merlinw.org]