6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
#2567 Megnéztem a station listát, tele van alapanyaggal, simán le tudná gyártani, valami bug van a dologban.
Az előbb néztem egy fórumon, ott is sokan panaszkodnak erre, pár napja is olvastam hasonlót, a megoldás bosszantó és ugyanaz mint pár napja.
Új játékot kell kezdeni, a régebbi (patch előtti) mentéseket nem szereti.
Még egyszer leírom, Ego azt ígérte nem kell újra kezdeni a játékot frissítések után.
-
Betyar070 #2566 A Skunk-ra hol lehet beszerezni Jump drivert? Jump driver componens azt lehet venni a ,de azzal csak kereskedni tudok. Nagyon kellene már,mert a higway féle utazás már uncsi, valami gyorsabbra lenne szükség.
MÁS: Az ignore fuel script mire jó ? -
Maxkiller80 #2565 Szállítsd le az alapanyagokat aztán 100%-os lesz. Megfigyeltem hogy sok gyár csak akkor indul be ha viszel is nekik valamit. -
Maxkiller80 #2564 NPC-s bocsi :) nem baj ha foglalják a helyet, én a sok-sok millióra gondolok amit össze lehet szedni :) A lényeg hogy a reputációt tartsd. Azért mondtam a +15-öt, mert náluk tudom a licenszeket venni a kereskedelem miatt h mit szállíthatsz. Én Omycronban telepedtem le, ott tervezem a jövőm :) -
Betyar070 #2563 Nagyon jól össze foglaltad a kórképét ennek a "játéknak" !
Szinte az összesbe belefutottam már én is.
Ui: Egonéknak elküldhetnéd segítő szándékkal, hátha az 1.22 patchel már végre játszható lesz akkor a game. -
#2562 Nem világos a dolog, a te hajód volt amit gyártott vagy NPC-s ?
Nálam a gyártás elején vannak lefagyva, 0%-an állnak, foglalják a helyet, nem tudok L-es hajót venni és javítani.
Lehetett volna kétszer ennyi hajógyár, nagy a virtuális univerzum elférne benne, vagy több dokk modul is megoldás lenne.
-
Maxkiller80 #2561 Sziasztok! Több mint 210-óra játék idő után gondoltam írok én is véleményt erről a játékról. Engem a kampány mód nem érdekelt így egyből a free-vel kezdtem. Amennyi bugon már én is átmentem..., hát amennyire rossz, az annyiban jó is míg teljesen ki nem javítják őket. Én ezeket a hibákat használom ki. Ennek a játéknak sok gyenge pontja van. Kezdeném a frakciókkal. PMC-vel jó ha jóban vagy, mivel Albionban van 3-olyan hely is ahol fuel cells-hez juthatsz. Mivel szeretek taxiszni és a kereskedelem véget is fontos. A repumat próbálom velük +15 felett tartani, mivel nálam a hajó foglalás úgy történik hogy tőlük is elszedem. Több mint 10-csatahajóhoz jutottam eddig úgy, h a katonáimnak baja sem esett. pl, tegnap volt egy PMC-s distroyer ami egy helyben állt. Hmm... gondoltam még egy 30-milliós tétel ingyen. Előbb kilövöm a jumpdrive, utána 2-engine. Igaz pirosba mentem velük de ha vársz 10-15másodpercet visszaugrik a repu és küldheted a katonáidat. Nem fog bántani, nyugisan leszállnak a katonák foglalásra. Nem vesztesz egyet sem. Utána hagyni kell őket addig míg meg nem lesz a 97-99%-os hajó, mivel semmi másban nem tettem kárt. De ez legyen bármelyik hajóval. A kereskedő hajókkal dettó ugyan ez a helyzet, csak annyiban különbözik az egész, hogy mielőtt elindítanám a csapatot, előbb elvonom a tüzérség figyelmét és utána indítom őket és várok míg leszállnak a katonáim. Utána elbújok az engine mögé és várom míg a foglalás befejeződik. Ne foglalkozz a csajszival :) Ez lehet akár 5-perc is, de addig javul a jumpdrive és az engine :) -
#2560 Akkor aludnék nyugodtan, ha folyamatosan lehetne játszani, nem kellene hibák miatt kilépni, újratölteni, vagy másképp orvosolni, kikerülni a bugokat. Az ötös pajzs is pénzbe kerül, benne van a játékban, alapból nem tudod megvenni, gondolom valami nagyokos nehezíteni akarta a játékot.
Majdnem dupla annyiért vesztegetik mint a négyest.
Nekem jobban fekszik ha van haragosom, a PMC azért jó, mert nagy cég rengeteg hajóval, és áruval. Nem kell kajtatni nyersanyagok után, egy szimpatikus áruval tömött hajót egyszerűbb szerezni.
-
Jóózsf István #2559 Úgy kajtattad és szedted össze a motyót, hogy haragban vagy a PMC-vel? -
kisiku #2558 Jó reggelt.Az új patch szerintem valamelyest javított a kereskedelmen, így legalább már megkapom a lóvét is :))
Mivel én nem vagyok veszekedős típus, ezért inkább építettem magamnak egy Taranis-t, mintsem megküzdöttem volna vele. A helyzet az, hogy ha mindent leszállítok a Shipyard-nak, akkor működik.Sajna nincs más megoldás.De legalább kerestem annyit, hogy tudok venni egyet.Ezután jön az új Constr.Vessel, majd folytatom az állomásépítéseket és teszteket.
-
goyo2 #2557 A játékban. Bár elotte nem volt erre szükség. Nekem amugy az 1.2 patchel rosszab mint az 1.19-el. 1z 1.2 vel ha el akarom vitetni magam valahova (take me to) akkor fagy és ha kilépek a sztrádákról, jól beszaggat. Elotte nagyon jol ment ez is. :-( Mi lesz ebből? -
Jóózsf István #2556 Erősebb pajzs mod? Ez kicsit vérpistikésen hangzik. Nyugodtan alszol tőle?
Tegnap bementem a PMC-hez drónokért a kapott rahanhoz, és készségesen segítettek. Ugyan 99%-ról nem volt hajlandó százra javítani, de így legalább felismerhető.
A licenc-ekenek mi a jelentősége? (PMC repu. +18) -
#2555 A gordiuszi csomó egyre csak bugosabb lesz. Nem vettem észre semmi javulást, sőt romlott a helyzet. Az az érzésem Ego-ék azt sem tudják mit csinálnak, csak vaktában foltozzák a "süllyedő hajót".
A legújabb hiba ami kísér(t), A tegnapi kép után, a CV mindenhova követ, a galaxis másik felébe is, pedig "ÉPÍTKEZIK" a drága. Kínomban már röhögök az ilyen hibákon, kapitánnyal nem lehet beszélni, csak az építésszel.
Cons.Vessel
Mérgemben összegyűjtöttem, egy pár Taranist, szám szerint hármat, egy időben foglaltam őket. Nagy volt a forgalom, az első magányosan cirkált, nekiálltam meghámozni akkor jelent meg a második, aki segíteni jött társának. Kénytelen voltam biztos távolságban tartani, repkedtem a két hajó között apránként sikerült mindkettőt megfosztani fegyvereiktől. E közben észrevétlenül megjelent egy harmadik aki nekiesett hű kísérőmnek az építőhajónak, ennek csak azt az oldalát tisztogattam meg amelyik a CV-m felé volt, gondolom a PMC szakszervezeti gyűlést hívott össze, mert megjelent a negyedik. Szerencsére jó messze volt, de meg kellet állítani, kezdtem elveszteni a fonalat, gondoltam nem fog sikerülni mind a négyet magamévá tenni, a harmadikat kezdtem el lőni mindennel ami volt. Az elsőre ráuszítottam a gyalogosokat, a többit meg próbáltam egy helyben tartani, a harmadikat elküldtem az angyalokhoz, az elsőt közben elfoglalták, a gyalogságot felvettem és irány a második hajó. Azért a mérnökök elég gyorsan javítanak hajtóművet, sunyiba mindig meg akart lépni valamelyik. A második hajót is megszereztem, már csak a messzebb levő utolsó maradt, ez már rutinfeladat volt gyalogosaimnak. Mindez kb egy 20-24 km sugarú térben zajlott, vagy 2-3 órán keresztül.
Ha lesz olyan mod, nyitok egy használt hajó kereskedést.
kép 1
kép 2
kép 3 -
#2554 Az xml-ben írtad át, vagy a játékban csináltad ?
Nálam lefagy betöltésnél ha átírom a mentést. -
goyo2 #2553 A hajogyar legyartott egy sequana-t, de nem dokkolt ki. Rájöttem, azért mert nem volt kapitánya. Adtam neki egyet, egybol el is indult :-) -
Betyar070 #2552 Köszi a tippet, segített ! Legyártotta a ladikot most már vidám az élet.
Egyébként foglaltam egy baráti Energy freighter-t, ha elég messze kapjuk el az állomástól akkor nem jön a space police, így lehet betyárkodni egy kicsit :) -
Pares #2551 A béta patch topikokat olvasgatva úgy néz ki, hogy elég sok nem működő dolog néhány súlyos bugra vezethető vissza, amik láncreakció-szerűen generálják a hibákat, mert minden mindennel kapcsolatban van. -
#2550 Van egy mod ami feloldja, megveheted mint a többit, modok nélkül nem lenne értelme játszani.
Régebbi részeknél egyfajta pluszt adtak a modok, most a hiányosságok foltozására szolgálnak.
A "csalás" ebben a környezetben, a hibák megkerülése. -
szilac #2549 Én úgy vettem észre, hogy támadnak a hajóim, nem csak védekeznek. A hajón lévő Defence Officer-t megkeresem a details alatt és ott szintén a details alatt be lehet állítani, hogy védekezzen vagy támadja az ellent. A közelébe volt egy ellenséges Balor a Taranisomnak, és amikor kiadtam a parancsot egyből lőtte. Az még jó kérdés, hogy ha távolabb vannak egymástól, akkor ha helyszínre siet-e, hogy tudjon támadni. -
kisiku #2548 S valahogy azt vettem észre, mintha a játékot az Omicron Lyrae-vel kezdték volna fejleszteni.Ott az állomások, a környezet kívül-belül sokkal kidolgozottabb, kifinomultabb, az állomások jóval tágasabbak belülről.Ott mintha még bennük lett volna a tűz.Ugyanez Albionról nem mondható el. -
kisiku #2547 Tényleg szánalmas már ez a shipyard mizéria.
De a legrosszabb az egészben, hogy ha már elvették a hajók irányíthatóságát (nekem ez a legfájóbb pont, sokszor fogjátok még hallani tőlem), akkor legyen legalább lehetőségem venni, építeni, javítani és megfelelő parancsokat kiadni nekik.
Tegnap néhány perc alatt felturbóztam a reput Omicron Lyrae-ben, mivel Xenonokat lőttem.A hajóim meg csak álltak és nézték.Most már legalább visszalő, de miért nincs "Attack" parancs???
Nézzük az alapoktól:
- Nem tudsz más hajót vezetni
- Nagyot (Capital Ship)nem tudsz venni, mert iszonyú bugos
- Kicsit sem, mert jövőbeni tervezet, azaz nincs kész
- Foglalni tudsz hajót, de nem tudod megjavítani, shipyard nem javít, drónt rátenni csak a fejlesztők tudnak vagy kellő türelemmel mi is.
- Átrakodni nem lehet a Skunkból semmire sem
- Kereskedni nem tudsz a saját hajóddal csak a fos kicsi szekrény árukat
- Állomást csak olyan hajóval tudsz építeni, amit a bugos shipyardokon árulnak, csak te nem leszel képes megvenni őket.
- Kereskedelem működése borzalmas vagy megkapod az eladott áruért a pénzt vagy nem
- Harc?Nevetséges.Mint ahogy a hajóidnak nem harci tudsz parancsot kiadni (esetleg mod-dal), úgy az ellenfél is szánalmas, de ez legalább egálban van.
- Értesítések nincsenek, hogy megtámadtak.
- A sztori állomás egy része semmit nem gyárt
- Az anyagok beszerzése körülményes
No, kb. ez jutott eszembe így hirtelen. -
Jóózsf István #2546 Ötös pajzs??? Ez már szpojlernek számít!!!
A játék elején beszél Betty amikor szkennelsz, csak Yisha állandóan leugatja. Gondolom bedurcázik egy idő után.
Jah! Újra kezdtem. Béke, barátság, egyetértés. megpróbálok pozitív viszonyban átrepülni a kapun. Így legalább nyugodt szívvel nullázom, le, ha mínuszba vág. Tele is rakom a kapott Rahant a szükséges anyagokkal. Hátha átjön utánam. Csalás, de ez van. -
#2545 Király ez a játék !!!
-
#2544 A betapatch se jobb, pedig frissitették.
Eddig a shipyardon 1.19 patchel az XL-es hajók voltak lefagyva, most az L-es rész fagyott le. Javítás nuku, mindegyik foglalt, és persze 0%-on áll az építés. Miért kellet ennyire túlbonyolítani. A távvezérlés, kereskedelem egy kalap szart sem ér, szenvedés az egész.
Ha sikerül, összedobok egy saját hajógyárat, meg egy benzinkutat.
Eddig a játékban a fight rész ami már működő képes, még nem százas de már élvezhető. Kíváncsiságból nekiálltam egy PMC állomás lebontásához, persze erőszakkal (a sajátomat se tudnám másképp, nincs bontási parancs az építésznél), egy óra után abbahagytam. Egyedül, vagy egy-két hajóval képtelenség, ehhez flotta kell jó nagy. Látványos az biztos, kezdtem beleszédülni, nem tudtam honnan tüzelnek rám, a tracerek elég aktívak.
A többi fegyver ami a modulokon van, passzívak ha elrepülök előttük, egy kis noszogatás után rendesen muzsikálnak. Talán ez a leglátványosabb része amit eddig láttam. -
kisiku #2543 Na, moddal megjavítja a hajót a shipyard 100%-ig, de mégsem jó, mert a hajó nem áll ki utána. -
kisiku #2542 Hmm.Valamiért továbbra sem javít a shipyard.Asszem kell még egy mod...
1.19-nél állunk és még mindig csak a lóvét veszi el, nem javítja meg a hajómat.A Balort a saját engineer megjavította, drón nélkül, mert nem enged rárakni semmilyen fajta drónt.Lassan, de megjavította, na a hull-t azt nem, csak 75%-ig, de a hajtóművet, jumpdrive-ot, meg a fegyvereket, pajzsgenerátorokat igen.
Ingyé' volt a hajó :)
Legalább olcsóbb lett a javítás, már nem egy romboló ára. -
goyo2 #2541 Ugy olvastam, hogy a lebegő konténereket akkor lehet összeszedni, ha van a squadban egy bulk containert szállitani tudó hajó, surface minerrel. Az szedi össze tag után.
Kiprobaln nem tudtam, mert mindenki mindhova beragad. -
#2540 Ha ellenállhatatlan vágyat érzel a fighterek iránt, tedd be az UFO Test mod-ot, abban lehet kreálni.
Az üzenetek nagyon hiányoznak, semmit nem tudsz kivéve amit látsz, miért nincs message rész ? (kérdés Bern-nek szól)
Szeretem "Betty" hangját,ha rossz hírt mond(ana), akkor is kellemes hangja van. Nagyon ritkán szólal meg, pedig pl. szkennelésnél egyfolytában beszélnie kellene. Sztm ez a része is bugos a játéknak.
Xenont nem próbáltam, gondoltam úgysem lehet, nincs rajta platform, se dronepad, legénységet nem lehet rárakni. Haeckeléssel sem menne, gondolom. Amúgy is csak dísznek lenne jó, tetszik a formája, de kevés, és gyenge fegyverzete van.
Nem becsülöm le őket, ahol egy felbukkan a másik a bokorban lapul.
-
kisiku #2539 Na gratula a Taranishoz.Én is ki fogom próbálni, mert legyártatni nem tudom az állandó hajógyári marhaság miatt.
A kis hajók miatt ne fájjon a fejed!Nincs kész, ennyi.Majd.Majd egyszer...nekem is fáj egy kicsit, mert látom, hogy van vadászgép, meg bombázó,stb, csak nem nekem.A drónok nem rosszak most hogy működnek, csak nagyon sok kell.
Őrület, hogy mod kell ahhoz, hogy bemondja a szokásos "One of your ships is under attack"-et.Miért?Olyan nehéz volt még ezt a 3 programsort beleírni és az 1 mondatot kimondatni valakivel?
Én így már buktam el Rahanas-t.Nem láttam és nem hallottam hogy lövik...
A hajófoglalásod 2. részével kapcsolatban, nekem változó, hogy mikor adja be a minigame-et boardingolásnál (Hunglish! Lovingelem ). Van amikor egyáltalán nem, van amikor egyszer-kétszer.Még egyszer gratula!Én próbáltam Xenon K-t alias Branch 9 Destroyer-t (elég szar egyébként),de fel sem ajánlotta a foglalást. -
#2538 Kattintgathatok én mindenre, vagy nyomogathatom a gombokat, előbb fog a billentyűm elkopni, mint az a hajó megmozdulni.
A mod-ok nélkül szerettem volna tesztelni, nem jártam sikerrel.
Ami eszembe jutott kipróbáltam, de a kapitány mindig "i dont...fuel" szöveget nyomta, a szomszéd zónába sem volt hajlandó elindulni.
Ami most legjobban idegesít, a kis hajók hiánya, vásárlása. Foglalni sem tudok, inkább megdöglenek de nem ugranak ki a hajóból, ötvenet már biztos kilőttem. Nagyjából elterveztem, ha lesz kishajó flottám a javító lézerrel megcsinálom őket, és mehet biznisz, meg az építkezés.
Tegnap óta a freeplayben játszok, de már a PMC közellensége vagyok, a flottájukat csapolom rendszeresen. Akadtak szimpatizánsaim, az Albion Energy Subsidiary frakció már szövetségesem, és ők is rendesen aprítják a PMC-t.
Egy hülyeség a sok közül.
Beállok egy csőkijárathoz és lövöldözöm a kis hajókra, általában a kis sebzésű fegyverekkel, hátha kiugranak. Újabban nem lövöm ki teljesen őket, hagyok nekik egy kis hull-t, és ezért hálából körbe-körbe repkednek körülöttem. A hajót nem adják, de velem repülnek, ez csúcs. Nem tudom hogy van megírva a szkriptjük, de ez nevetséges.
Azért még mindig fenntartom, hogy a nagy hajófoglalás hiba nélkül működik, sikerült egy Taranis-t is begyűjtenem, sokáig tartott de megérte. Először megnéztem az infoban mennyi drone van rajta, levadásztam, ill smart defence-t használtam és a dronjaim is beszálltak.
A végére elkoptak akárcsak az ellenfélé, ezután hátulról közelítettem meg, más irányból öngyilkosságnak is felér. A legjobb ha lepucoljuk a fegyvereket róla, addig semmi értelme ráküldeni a gyalogságot, csak belehalnak. A szokásos eljárást követtem, hajtóműnél kezdtem, itt 4 db légvédelmi ágyú fogad minket a két projektora alul található. Azért az AI elég idiótán viselkedik, képes saját magát is lőni, ezt vegyük számításba, bár csak saját szerkezetét roncsolja és nem a fegyvereit.
A jumpdrive alul van, de az összes alsó löveg nyomja az áldást nem kímélve saját magát sem.
Ezután fenn a hajóhídnál levő két rakétavetőt szedtem le, ezek nagyot ütnek ha elkapnak, és ha jól sejtem követőrakéták. Ne kapkodjuk el, ha lemegy a pajzsunk bújunk el, hátulról előre lépésenként ágyúról-ágyúra szedjünk le mindent, kivéve a dronepad-ot. Az egyik fontos a JET/LR lézeres löveg, ez a hajó első részén, oldalt található (4db), közelében voltam mégsem tüzelt, pedig ettől tartottam a legjobban. Messziről bezzeg megkínált, közel 5km a hatótávja.
Közben nézzünk időnként hátra a hajtóművekhez, jumphoz, mert a mérnökük dolgozik keményen. Ha leoperáltuk mindent akkor sem károsodik a hajószerkezet vészesen, nálam 75% körül maradt. Jöhetnek a gyalogosok, veszély nélkül simán elfoglalják a hajót. A legénységet rápakoltam, és hagytam kb fél órát állni egy helyben, az engineer jól kipofozta, és nem használtam engineeres modot.
Van egy másik lehetőség hajót foglalni, bár lehet csak nekem új a dolog.
Eddig csak teherhajón teszteltem, nem kell semmi csak a hacker drone.
Az ágyúkat, hajtóművet, és jumpot lőjük ki, szálljunk be a dronba. Yisha veszi a lapot és megjelöli nekünk az első pontot, meghaeckeljük és a továbbiakat is. Lesz pár darab, a végén a small talk-nál használt diagramban kattintunk, és mienk a hajó. Van hátulütője is a dolognak, a rakomány egy részét elveszítjük, kiesik a raktérből vagyis ott lebeg a hajó mellett.
Összeszedni, az rejtély (számomra). -
#2537 A Silent Hunter V kapcsán a románok is okék. -
Pares #2536 Régebben olvastam, hogy üzemanyag nélkül is ugrik a hajó, csak sokáig tart feltöltődnie, vagy mi. Amikor panaszkodik a kapitány, hogy nincs üzemanyag, a képére kattintva lehet kiválasztani, hogy hol tankoljon vagy hogy ne használjon üzemanyagot. De nem tudom, hogy mostanában ez hogyan működik, úgy hogy ki kellene próbálni. -
mindero #2535 Törököt ne szidjuk, Mount & Blade mindent visz :) -
kisiku #2534 Még ha mi lenézett "kelet európaiak" csinálnánk!Mi ilyet nem adunk ki a kezünkből.De ez kicsit a török/arab/román/stb. vendégmunkásra hasonlít inkább.Oké, nincs politika. -
#2533 Inkabb azt kellene eldonteni, hogy 2013 vegen igy kell e megjelennie egy kultjateknak vagy csak a degeneraltaknak lehet ezt bemeselni. -
mindero #2532 Biztos már a játékokat is keleteurópaiakkal csináltatják. -
#2531 Ne izguljatok, Sword of the Stars II-nek is kellett fél év, mire egyáltalán játszható lett és még majd fél év a kiegészítőig, mire elérte az első rész szintjét. -
Although #2530 Vannak cégek ahol az 1.0 készterméket jelent, pl Beth, EA stb. és vannak ahol béta és a 2.0 lesz a kész játék. :) Döntse el ki melyiket preferálja. Ebből tudom jó játék lesz csak ki kell várni...3 nap tán félretettem jövőre. Persze tudom mit jelent fanatikusnak lenni. A Dragon Age originst vártam így :) -
kisiku #2529 Igen, a legborzasztóbb hiány a célzás után a raktér átpakolás (Cargo Transfer). Számomra is őrület néha.Tegnap "kölcsönvettem" egy Balor-t, ami egy kicsi fregatt.A foglaláshoz az első amit szét kell lőni, a jumpdrive.Darned Hot Air szektorban lőttem, itt van shipyard, persze nem működik, mindkét állás "tele" van.
Aztán szépen lassan, de kijavította az engineer, drónok nélkül, csak már éjjel fél egy volt, így ma viszem el javítani.Borzasztó, hogy ilyen alapvető dolgok hiányoznak.
Végül is "újjászületés" a cím, de még csak a magzatvíz folyt el, nem született meg Vagy hasonlatként mondhatnám még a félkész kenyeret, ahol a tészta összeállt, csak a kelesztés és a sütés van hátra. -
#2528 Próbálok lojális lenni, de lassan nyugtató kell.
Nem tudom hogyan képzelték el, veszek egy hajót, nincs üzemanyag rajta, ezt még elfogadom, de a rendszerben nincs tankolási lehetőség. Vegyek neki macskaeledelt, hogy megmozduljon, nem tudom felfogni.
Kipróbáltam azt is, hogy kilőttem egy nagy hajót, ami kidobált egy csomó energy meg fuel cellt, de ezeket se bírom összeszedni, ill. szedetni a másik hajóval. Odahívtam a cellákhoz de hiába jelölöm "tag"-olom a cellákat semmi sem történik, gondoltam a cargo dronok összeszedik.
Esetleg tudja valaki a titok nyitját.
Sztm hülye vagyok ehhez a játékhoz, nem értem a lényegét. Ja és vak is vagyok, mert Rahanas-t rendeltem, de Light Sui-t kaptam.