The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az a szörnyű mindezt ők maguk tették múlt időbe.

Ez a TES!!!
Fagyhullás

Ja igen. Engem a morrowind után igen. Érdekel ne szar legyen. Legyen az ami regényekben a Fagyhullásban. Legyen jelen amikor Azura beszél a nerevarin karakterrel. Legyen jelen a tribunal. Amle, Sotha sill és mindez élje ahogy élt a morrowind idején és a TESO ban is él. Legyen több mint egy 8 éves gyerek színvonala. Ahogy ennek élni keljen. Mert ez egy élő lélegző világ volt amit megöltek a skyrim sztorival.

Szerintem kb. egy kategória mind a kettő. De a Bethesda féle Fallout-okkal az a gond, hogy azoknak nem a modokról kellene szólnia. Azt nyugodtan lehet ekézni mert nem azt kapták az emberek amit vártak. Lást mit tudod kihozni az Obsidian a kapott rövid idő alatt a New Vegasból.

Szóval igen, a sok negatív kritika teljesen jogos. A Fallout játékok lehetnének sokkal jobbak is. Az Elder Scrolls-okhoz nincs ekkora elvárás, ott ha van modolhatóság akkor boldog a nép. A sztori, karakterek stb. senkit sem érdekelnek.
Aztán ha pont olyan karid van ami vámpírnak vagy vadásznak áll akkor jó. Az enyém régi vágású dark elf volt daedra hívő. Sajna kifogyott a sztoriból nem volt semmi ami miatt folytathattam volna. Egy szuper rpgnél ez nem lenne kérdés. Vannak modok amivel valami eljátszható. Ez a szörnyű itt tartunk tudjuk az alap szarral 1 hónap után nem játszana senki de istenítjük.
Mai napig nincs, 10 év után amivel élvezhető lenne. Nem is lesz mert már nincsenek modderek akik befejeznék, talán a Beyond skyrim ha befejezi a történeteket akkor élvezhető lesz. Leírtál valamit amit 2011-ben is tudtam. De sokan nem mai napig sem. Ez a játék a középszer melegágya. Modderek tartják életben miközben az F4 messze jobb és több szidást kap.

Tudom, sok mod van kevés olyan ami komplexen javít rajta. A requiem az egyetlen. Ki lehet próbálni. Nem ad társakat nem ad jó sztorit. Ezt anno Xarriannak aki megírta az első verziót leírtam. Teljesen mindegy mit csinálsz az alap játék nem lesz jobb. Vissza küldött egy mosoly jelet. Ma ogerboss a 2.0 verzióval összehozta azt ami megfelel ennek a középszernek. Szerintem. Aztán majd kiderül. Kellene még sok sztori meg karakter meg történet meg sok minden élvezhető legyen. De lv1-től lv30 már jó. Ez is valami.

Már senki sem az alapjáték élményért nyomja a Skyrim-et. Hanem a kismillió mod miatt ami letölthet és ökörködhet vele. A játék eddig kitartó népszerűsége nem a Bethesda-nak köszönhető hanem a moddereknek.
Oké hozzáteszem a 2.0 mint írtam alkalmazkodott ezt sokan gyalázzák mert nem az az ultra nehéz mint volt. Viszont közel befejezhető a játék. Lv30-om tökéletes időzítés! Kezdődik a dawnguard sztori a vámpírok tehát ha általános karit képzelsz el akkor utána jöhet a dragonborn sárkány vadászat, ha esetleg begyűjtesz pár shoutot az is segít. Tény nem túl kreatív de ha nord hősöd van, tökéletesen beleilleszkedve a masszába. Akkor lv35-40 között már sárkányvadász leszel. Ogerboss jó munkát végzett. Csak éppen nem mindegy milyen karaktert képzelsz el. De ez nem az ő hibája. Ha kicsit is élvezhető lett ez a gama az az ő érdeme. Legalább van elképzelés.

Mondom sajnos ez a játék ahol a Beth már sokat tanult az online grindből. És jól mérte fel ezzel nyerhet. Unalom a köbön. Kár érte ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni legalább annyit mint az F4 kihozott. Az legalább végigjátszható egyszer kétszer, még akkor is, ha harcrendszer szarabb is.

Alapvetően az a gond nincs felépítve ez nagyon látszik, ha csak nyomulsz és darálsz persze mindegy mert élvezni fogod, de ha befejezed a sztorikat és lv30 felett vagy de a sárkányok a requiemben még mesze nem legyőzhetők akkor ott álssz és gondolkodsz rajta miért is folytasd. Miközben unalmas az egész. Szar karakterek, szar sztori, a guild sztorik némelyikét leszámítva. Gondolkodsz rajta mi értelme menni a következő dungeonba, miközben már lv30-ra végeztél de a sárkányok kb lv40-50 és addig mit csinálj? Grindelj? Minek? Azért, hogy kibaszott dragonborn legyél? 😊 Minek, hogy a sok fasz tátott szájjal bámuljon rád? És van értelme?

Mondom teljesen mindegy mit teszel fel. Ha szint lépést akarsz akkor a Requiem. Kő papír olló. Megtanulod mert lenyilaznak sokan agyon vernek, értelme lesz az alkémiának, az enchatnak, elképzelhetsz karikat. Abbahagytam mert alapvetően szar az egész. A sárkányok meg több időt igényelnek. Lv30 felett is simán megölnek hiába megyek csapattal. Ott már master lv kell a fő skillekből. Meg felszerelés. És 100-as skillek egy mezei sárkányhoz ez a játék meg unalmas, hogy ennyit vesződjek vele. 😊 De akinek nem annak élmény, mert értelme lesz az egésznek. Amit elképzelsz karit azt jól kell használnod.

Egyik utolsó élmény a thief guild vezetője volt, már akkor sejtettem mikor vele mentem a tomb-ba. Mindent könnyedén levert, használta az illusiont és jó fegyverre volt. Élmény volt a harc. Kb 10-12x töltöttem vissza mire működött a nightmare spell és e tudtam verni. Élmény volt erről szól. Ennek nyoma sincs az alapba. Sajnos a a sztori vérszegény. Nem éri meg a vesződést.

Már szinte minden megvan SE-re. Ezerrel megy a portolás.
Utoljára szerkesztette: laikuss, 2019.03.03. 18:21:34
xblades
Na most már azt mondom megérte a 4500 Ft-ot az SE verzióért. Eddig nem tapasztaltam kifagyást mikro laggot és a környezet is szebb.

Bár néhány mod nem támogatja az SE-t ami lehet fájó lesz.
Utoljára szerkesztette: xblades, 2019.03.03. 16:32:21

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

xblades
Igen megtaláltam hogy ahhoz is van 64 bit-es verzió.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

A Racemenu kiválóan működik.
Frissíteni pedig érdemes, a modok is ahhoz vannak igazítva.
Ja és ha SE-t használsz akkor ne a belinkeltet.
Utoljára szerkesztette: laikuss, 2019.03.02. 13:52:05
xblades
Azt írták kommentben hogy nem szükséges frissíteni mert tökéletesen "működik" a jelenlegi verziószámmal.
Mondjuk nálam még nem volt probléma vele az a pár percig működöt amíg játszottam. Csak a racemenu moddal nem indul el.

coolpet
Current SE build 2.0.12 (runtime 1.5.62) SKSE

Nincs is 2.1-es skse.

SKyUI: Version 5.2SE - Requires SKSE64 2.0.4 alpha or newer and and Skyrim 1.5.3.

A jelenlegi Skyrim SE verzió: 1.5.62, szóval a SkyUI nem kompatibilis vele. 2017---es az utolsó update hozzá.

Battletag: coolpet#2467

xblades
Köszi
Csak mert érdekelt hogy felrakjam-e a nexuson található patchet hozzá.

Más, valakinek sikerült telepíteni a SE mellé a Racemenu modot? Mert nekem nem indul el a játék vele, ha be van pipálva a ModM.-ben, pedig legújabb SKSE 2.1 van fent és SkyUi 5.2

coolpet
Ott a pont 😊 MIvel nem használom nem is égett be a neve 😊

PiszkosFred
Creation kit - szerkeszto 😊 Amire te gondolsz, a Creation Club nevu faszsag.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

coolpet
Igen, de nem DLC-ként, hanem az alap texture packot cserélték le.
Szóval az SE-hez nincs DLC kiadva, mert mindent tartalmaz amit a sima+3DLC+HiResTexPack.
Csiszoltak valamennyit az időjáráson, meglejent a lens fare, köd, bloom, stb, valamint több a flóra, virágok.
Javítottak a memória kezelésen, a 4GB limitet eltörölték, több ESP-t és plugint lehet betölteni.
Bejött a Creation kit, ahol lehet vásárolni /ingyen letölteni modderek által feltett módokat, tehát játékon belül is lehet már módokat hozzáadni.
Az essential módok bennevannak.

xblades
Az SE tartalmazza a High Resolution DLC -t?

xblades
Köszi igazándiból csak nem szúrta ki a szemem hogy ott az SE verzió egy sorral lejjebb.

coolpet
Nincs 64 bit patch.
SE van 64 bites motorral.
Kicsit húztak a textúrákon, memória kezelésen, de minden más ugyanaz.
Ha legendaryd volt, akkor megkaptad az SE-t is, nézz rá steamen és tedd be a librarydba.

Vagy szerezz be egy virágbolti verziót.
SE-hez külön SKSE van: Link

xblades
Nincs is szükségem az SE-re csak egy működő 64 bites patchre.
SE esetén nincs szükség az SKSE-re? Mert nem települ fel mivel nem találja a TESV.exe file-t.

PiszkosFred
Nem PC-seknek keszult anno a Skyrim SE, ki se akartak adni, de mivel volt ra igeny (es hiszti), igy kiadtak. Akinek megvolt korabban a Legendary kiadas az megkapta ingyen. Akinek nem volt meg, az megvette.

xblades
Azért az isteni hogy azért hogy stabilabban fusson a játék és használja a 64 bites rendszert újra meg kell vegyem a játékot. Majd újra telepíteni egy másik mappába ami miatt a modokat is újra kell telepítenem. 😞 egy sima patch helyet. (az anyázást ne részletezem)

coolpet
Sok a ram, vegyél ki 12GB-ot 😊 4DB korlátja van neki 😄

Vagy tedd fel SE-t, az már 64 Bites, és nincs korlát.

xblades
Alap + dlc-k, 16 gb.

Ez az SE? Mennyi a vramod?
xblades
Amin nem is csodálkozom mivel 115 mód és több mint 50 gb-os telepítési mappás módosítást már elhiszem hogy nehezen visel el.

xblades
Először nem, de utána mindig ha változtattam. Már csak simán a kifagyásos alap hiba jön elő.

Az FNIS futtatva lett, ugye?
xblades
Na sikerült megtalálni az összes hiányzó komponenst így működik a mod.
Most viszont elég instabil a játék, elég rendszeresen kifagy ha külső területre tölt be 😞

xblades
Sikerült olyan modot feltenni ami párbeszéd környezetbe rakta az interakciót, csak most az animációk nem indulnak el.
Nem tudom mit csináljak?
Mindent mod manager-el telepítettem de a sexlab mégis hiányt mutat, 4 helyen kérdőjel van még :

Erről arra tippelek hogy valami FNIS hiba vagy hiány van, mert ha telepítek egy FNISre élülő modot az sem indul el. Pedig az is telepítve van 7.4.5-ös verzió.

Utoljára szerkesztette: xblades, 2019.02.21. 16:20:30

xblades
Esélytelenség tudatában de hátha mégis tudja valaki.

Steam Creation Kit-el hogyan tudok betölteni egynél több master típusú filet?
Valamikor át kellet állítani egy értéket Fallout 3 idején, de itt nem tudom hogyan lehet.

xblades
Azt én sem akarom, csak azt hogy az legyen meg akit én akarok (akár egyedi társ) és ne előre meg adott két tucat Npc közül lehessen választani.

Én egyszer játszottam vele rövid ideig, de már a fél Skyrim "megvolt", nekem meg ez nem tetszett, hogy mindenki meglegyen.
Meg ott van még a Flowers mód, az még rátesz egy lapáttal.
Utoljára szerkesztette: laikuss, 2019.02.20. 11:21:34
xblades
Igen fent vannak, csak azt hittem pontosabban szeretném ha bármelyik Npc-vel működne akár egyedivel is.
Ezek szerint ez nem olyan mod.

Ugyan úgy mint máskor, párbeszéd útján küldiket veszel fel és a "jutalom" animációk attól függenek melyik változatot teszed fel (adult vagy nem).
Gondolom a követelmény módokat is feltetted.
Utoljára szerkesztette: laikuss, 2019.02.20. 07:32:53
xblades
Játszik valaki ezzel a moddal : Amorous Adventures ? Van hozzá honosítás is, csak nem tudom hogy kivel és milyen módon lehet vele interakcióban lépni?
Köszi

lwb
Enderal: The Forgotten Stories megjelent steamen, ingyenes, ha van Oldrimed (SE-vel nem megy). Annak is érdemes megpróbálni, aki végigvitte az elsőverziós Enderalt. Ilyen kaliberű rpg-t nem kapsz - pénzért sem mostanában, nemhogy ingyen.

Ha.., a mindent tudó már megint kinyilatkoztatott.
Montanosz
nálam is folyamatosan ott csücsül a gépemen amiopta van magyaritás

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Savaran
Engem nagyon is érdekel, attól hogy nem szólok az nem azt jelenti már nem érdekel, bár mostanában a Witcher3-at nyúztam, de továbbra is egyik kedvenc játékom és az is marad!

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

PiszkosFred
> Gond igen ez a játék már senkit sem érdekel 😊 Már régóta nem.

The Elder Scrolls V: Skyrim
12,784 playing an hour ago
13,701 24-hour peak

The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition
13,366 playing 42 min ago
14,543 24-hour peak

Jelenleg a steames jatekok kozul a top35-ben csucsul mind a ket verzio kulon-kulon, ha egynek veszed, akkor top20-as lazan. Hja, nem erdekel senkit sem. Es ez csak PC... kiskeziccsoklom, tessek mar hasznalni a fejet Onnek is (tenylegesen), basszameg.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.02.05. 20:08:08

És? Gond igen ez a játék már senkit sem érdekel 😊 Már régóta nem. Talán nem kellett volna de aki sose tudta befejezni mert az a véleménye a játékról mint nekem annak ez az egy mód esélyt ad. Nincs másik. Az egész játék teljesen más lesz. Hiába teszel fel 100 modot nem lesz hasonló. Mivel már úgyse ír senki gondoltam vezetek egy naplót arról milyen a requiem. Ritkán tolom már de leírom aznap milyen élmények voltak. Milyen az egyetlen mód ami az ami a neve. Már nem xarrian változat ami tényleg az eredeti votl de nem illett ehhez a játékhoz hanem ez a 2.02 amit már szidnak a régi játékosok. De szerintem ez az ami hozza a morrowind szintet. 😊 És nem fél órás adok kapokban hanem, hogy készülsz fel. milyen trükköket használsz. Egyébként a morrowindben is trürköztem ha kellett. Ez volt a lényeg a fejedet használd. 😊

coolpet
Csináltam erről az opldalról egy statot.

Tanulságos.

Row Labels Count of Nick
Although 51
coolpet 6
Kroki105 5
Probatbicol 2
steweee 2
genndy 2
CrashBoostZoom 2
SaGa 1
PiszkosFred 1
mrkoli 1
Savaran 1
Fantusz 1
G0thM4n 1
IXEMGabeo 1
Dante73 1
molnibalage83 1
Montanosz 1

Grand Total 80

Ma nyomtam egy menetet a Marakath alatti városban ahol a flamer az úr meg ugye a dwemer szerkezetek. Gondoltam kincsvadászat. Váltottam expert illusionra meg szóval mágus felszerelésre ebben a játékban számít mennyi az armor szinted, mármint a requiemben. Tudtam nem lehet tankosodni de mivel csak egy másik mágus meg a dark brotherhood szellem volt nem gondoltam sokáig lehet ügyködni. Túl vagyok a 15-ik visszatöltésen. Bent a városban a mélyben.

Gondolkodtam mi az amit ad még lv30 körül is. Nem hős vagy csak egy karakter, lehetőségekkel. Egyszerűen nem tudok úgy mozogni, taktikázni nem verjenek le vagy a geci mágusok a ghost trollal, vagy a pajzsos fickóik. Azért van mert ez az ami. Ami a neve volt. Nézem ezt az új csodát amit Antheimnek hívnak és valakit mint Daermon. Aki ismeri és jól nyomja a régi játékokat is meg ezt az újat. De nekem ez már nem kihívás. Ahogy a skyrim se volt. Ez a requiem mint mondtam az ami a neve. 😉 És nekem is ad egy könnyebb kikapcsolódást mert már nem úgy nézem a snow elfet a falmert mit az alap szarban. Hanem mint a Dragon agebe mikor elmentél a föld alá. A sárkány meg? Már a wounded sárkány megölésének is örülök, a többiről nem is álmodom. Kellene egy mód ahol speechtől függően kapok plussz társakat. Mert egyedül kevés leszek egy komoly sárkány ellen, ketten, hárman sem 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.05. 18:42:46

Azt kell mondjam a Requiem többet adott ehhez a játékhoz mint a Beth összesen a kiegekkel. Hozzáadta azt amilyen lennie kell nem csak questekben azt sajnos már nem lehet. De feelingben, harcban, felépítésben, alchemyben, mindenben, Olyan lett, hogy érzed a játék amiről Hadvar beszél az előrelépés, mikor megkapja első küldetését, majd leszel a tribune. És mész az utolsó előtti helyőrség ellen. Nem az alap szar amit a Beth készített koncepció nélkül csak az eladást meg a számokat nézve. Hanem egy komplex egész ami ha nem is a régi fény de koherens. Mai szinten meg tökéletes. Lépésről lépsre érzed ahogy közeledsz a Stromcloack fővároshoz. Minden lépés nehezebb 😊 Apró eszközökkel ez a banda felszínen felépítette amit alapból meg kellett volna kapjunk.