1390
Utat mutatna, vagy csak időpazarlás?
-
Solt #230 Nem katonának nevelik! Ez nem Spárta! Sikertörténet mi? A #221-ben az eredménye... -
#229 hiszel Istenben?
ha igen, akkor ő egy felebarátod
de ha nem hiszel, akkor is
kicsit másképp él mint te, máshogy öltözik, de ettől még lehet hasznos tagja a társadalomnak, lehet értelmes, kedves, jólelkű, számíthatnak rá a barátai, stb
én ítéljelek meg a logodról?
vedd elő Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek c. könyvét, Réber László rajzaival
miről van benne szó: mai világba nem tudni melyik a fiú, melyik a lány
mikor írta? 1974-ben
olvasd át az egészet, és gondolkozz kicsit el rajta
szerintem értelmes ember vagy, aki megpróbálja maga körül felfogni a világot
hidd el nekem, hogy nincs új a nap alatt, max divatok jönnek-mennek
nem látok ebben semmit, hogy valakinek zöld haja, vagy festi magát
később úgyis beleszürkül a világba, és ugyanolyan aktatáskás szürke valaki lesz, mint a többi ember, aki naponta a családjáért dolgozik
te honnét tudod hogy mi a rendes nevelés? ennyire biztos vagy benne hogy amit te kaptál, az tökéletes? az egyedüli járható út?
és ha leszopja? téged miért zavar? divatból nem csinálja senki, max hamarább meg meri tenni. szerinted ahhoz a nők többsége mit szól, ha azt mondod neki, a férfi dolga, hogy "védje az asszonykáját" szerinted a nőnek a konyhában a helye, meg hogy gyereket szüljön neked? sokan nem így gondolják ma már
és ezt el kell fogadnod
nem a világ alkalmazkodik hozzád, neked kell a világhoz -
#228 Köszönöm kérdésed, de nincsen borzalmas életem. Csupán szeretek gondolkodni, és továbblátni a valóvilágon meg az ikszfaktoron...
Ha neked ebből egyből az jön le, hogy borzalmas életem lehet...hát vicces:) -
Solt #227 A lelkedbe taposott? Ne szégyelld, ma már divat másnak lenni... -
Solt #226 Én úgy látom, hogy te nem érted. Egyszerűsítem. Van olyan, akinek 20 évesen több esze van az élethez, és reálisabb a világról alkotott képe, mint sok 30+ évesnek. -
Solt #225 Olvass utána, hogy mi volt... -
#224 Milyen borzalmas életed van, hogy ilyenekkel foglalkozol? De komolyan? -
Solt #223 Hát öreg... ez már annyira az alja, hogy nem tudom sírjak, vagy röhögjek!!!
NATO? És? Török Görög konfliktus mond valamit?
Abban az időben, csupa ilyen golyófogó védte volna a szaros életed... a saját élete árán! Mert, hogy te nem lettél volna ott, abban biztos vagyok... hisz értelmetlen ugyebár...
Az a modell szar volt, senki nem mondja, hogy nem. Persze ehhez el is kéne olvasni a hozzászólásokat ( már amelyiket érdemes ) nem csak kiragadni valamit, aztán akörül forogva összehordani a sok "okosságot".
Kicsi, de profi hadsereg. Na igen... Izrael mond valamit? A környékükön nem nagyon szeressék őket. Minket szeretnek a környékünkön? Nem... ha alaposan megnézed, szinte kizárólag olyanok vesznek minket körül, akik a történelmünk folyamán minimum egy alkalommal már ránk támadtak... ebben a közegben akarsz te egy országot megvédeni kicsi, de profi hadsereggel?
A profi hadsereg egy kiváló gerinc. De önmagában kevés... ilyen kis lélekszámú ország mint a miénk, nem támaszkodhat kizárólag profi hadseregre, mert képtelen akkorát fenntartani, ami képes megvédeni az országot.
Tudom, tudom... most jön az, hogy kitől kéne megvédeni... más idők, nincsenek már háborúk, stb, stb... és mi van, ha mégis? -
#222 szted 10 éve volt minden osztályban 2+ diler? van ahol tanárok árulják.. -
#221 A példa eltúlzott volt, csupán érzékeltetni akartam, hogy mit érzek, amikor meglátok egy ilyen....khm, embert?
Akkor ezek teljesen rendben vannak. Én is a mai fiatalsághoz tartozom, és nem az 5-10 évvel fiatalabbak felett akarok fölényeskedni, mert van ugyanolyankorú fiatal is, mint én, akire nem tudok mást mondani,csak azt, hogy degenerált. Édesanyám, édesapám is volt fiatal, lázadó, de még ők is csóválják a fejüket, amikor meglátnak 1-2 nőnek kinéző srácot. A divatirányzatokkal nincsen gond, legyenek, de az durva, hogy ezek csak és kizárólag arra mennek már szinte ki, hogy eltűnjön a fiú-lány különbség. Ha nem kap rendes nevelést, hogy tudja, melyik nem melyikhez illik, el is hiszem, hogy a kék és hosszúhajú, cingár testű Dávidka leszopja Bélát, mert az olyan fun, meg hát az "érzelmek" a legfontosabbak. Na és idejönne a képbe, hogy valaki megmutassa, hogy a férfinak férfias kiállása van, f*sza, és a dolga, hogy családot alapítson, és védje az asszonykáját, meg a gyerekeit(ha már ezt nem tanították meg neki otthon). Ne buziskodjon, meg tegye magát itt mint egy nő... -
#220 :)
én csak elmondtam a véleményem :) -
ronesz #219 mike for president -
#218 aha
hány éves vagy?
mikor hánytál piától először? -
#217 pedig így van
egy 20-30 éveshez képest a mostani drogos generáció fényévekre van -
#216 91-ben az első öbölháború volt
Solt 90-ben nem lehetett 18, mert akkor én voltam annyi -
#215 azt hiszem még mindig nem érted
akkor bemutatom:
te Solt, annyira neveletlen vagy, elképesztő, meg kéne téged jól nevelni
ugye milyen vicces?
van köztünk néhány év, én vagyok az okos öreg, te meg a kis szaros
holott nem
20 évesen nekem ne jöjjön azzal senki, hogy ő már mekkora felnőtt, bezzeg az 5 évvel fiatalabbak meg milyen neveletlenek
ja nem is: a mai fiatalok
20 évestől a mai fiatalozás nem enyhén röhejes
mert ő aztán már nem az -
#214 szerintem 90-91. -
#213 te meg gondold végig, hogy mi okuk lett volna megsérteni a határt. Az egy dolog, hogy így történt, mert helyzet volt mindkét oldalon és nem teljesen kezelték le a dolgokat... Fúha berepült 100 méterrel beljebb egy repülő, ami amúgy is bosznia felé ment, csak kikerült valamit, hogy messzebb legyen, oda ne rohanjak. Annyi szempontból egyetértek, hogy véletlen akár akkor át is lőhettek volna, de akkor max az van, hogy ők hibáztak, nem direkt, majd mi visszatámadunk, hogy fú megmutassuk ki a faszagyerek, közben egy szaros bódét lőttek volna esetleg a határon és máris mi van: egy szaros bódéért beküldünk 5000 katonát és abból meghal 3900. Ez a hadsereg csodája. -
#212 96-ra gondolsz?
nagyon szomorú, hogy nem messze innen, gyerekeket lőttek az árokba
de akkor már NATO tagok voltunk
nekünk kicsi de profi hadsereg kell
nem egy puskával meg egy tárral a mezőre kihajtott tömeg
egyébként is, amire annyira büszke vagy:
hányszor is vettél részt éles lövészeten 11 hónap alatt?
a herevakaráson túl néha csináltál is valamit?
hány működőképes harckocsi volt nálatok?
hány tiszt nem volt masszív alkoholista, hány nem lopott, csencselt a felszereléssel?
szal mit is akartál volna ott kezdeni a "kiképzéseddel" 96-ban a délvidéken?
max golyófogónak voltál jó
ehhez képest 11 hónapot éldegéltél állami kenyéren
az adófizetők pénzén, értelmetlenül -
Solt #211 Igazad van, tőlünk több ezer kilométerre volt, és a szerbek egyszer sem sértettek határt... még csak véletlenül sem... gépük sem repült be a légterünkbe...
Tudod van egy szint, ami alatt nincs értelme a vitának.
( két értelmes hsz közt kicsit nézz rá a történelmünkre ) -
#210 igen persze, majd a jugoszláv háború bármit is hatott volna ide :DDDD azért ne tegyél már ilyen nevetséges kijelentéseket -
Solt #209 Kor függő, hogy kinek mennyi esze van? Nem hiszem... ez a topik élő példa rá. -
#208 nem
nem nézem le a kicsiket csak azért mert kicsik, és más ma a divat, mint amikor én voltam 15
a mai gyerekek semmivel sem rosszabbak mint mi voltunk, max szeretünk erről elfeledkezni -
#207 1 mondatban összefoglalva: Nem kell! És a topic alcímében a kérdés egyik fele pontosan rávilágít a dolgokra: Időpocséklás. A mai rohanó világban ahhoz hogy az ember egy tisszességes életet legyen képes magának összehozni minimum 30 évesnek kell lennie ( ez az átlag) vagy még idősebbnek. A sorkatonaság még plusz 1-2 év időpocséklás aminek semmi értelme nincs. Legalábbis az én meglátásom szerint. -
Solt #206 Halkan megjegyzem, hogy abban az időben volt tőlünk délre egy kis konfliktus... kíváncsi lettem volna rá, hogy akkor is így láttad-e ezt! Mondjuk, ha nem álltak volna adópazarlók a határmentén, lehet, hogy most nem hódolhatnál a topiknyitási kényszerednek...
-
#205 Akkor remélem te sem alkotsz a hasonló korban levőekről véleményt, mert nem vagy idősebb náluk. -
#204 "egyes egyének nem férnek bele, mert morálisan, mentálisan és erkölcsileg többre tartok egy békát, mondjuk"
ha ezt komolyan gondolod, akkor az elég nagy szégyen
és még te moralizálsz? -
#203 há ugyan, fiatalabb, mint én -
#202 teljesen mindegy
NEM ez a funkciója
a hadsereg nem erről szól
hogy a szocializmusban miről szólt a néphadsereg, az más téma, de ma már nincs szocializmus, a néphadsereget meg túlhaladta az idő
lehet ezen borongani, csak nincs értelme
a nevelés helyett venni mondjuk 10 helikoptert sokkal hasznosabb -
#201 nem de vicces amikor leszólod a "kicsiket", mert aztán már kurvára öreg vagy ám
mikor is óbégattál utoljára részegen az utcán? úgy őszintén -
#200 olvastam
pocsékoltad 11 hónapon át az adófizetők pénzét, az én pénzemet -
#199 Naná, majd ha 60 évesen én fingom a passzátszelet, megengeded, hogy legyenek önálló gondolataim? Mekkora fasza gyerek vagy! -
#198 Nem az a dolga, de lehet egy ilyen funkciója IS.
Ja, és nem nézek úgy ki, mint egy nő, nem vagyok állandó depresszióban semmiségek miatt, határozott elképzelésem van arról, hogy nekem mi a fontos az életben, tájékozódom a "világban"...ezektől függetlenül nem állítom magamról, hogy tökéletes lennék, mert ez mindenki másnak relatív.
Csak az én kialakított világképembe egyes egyének nem férnek bele, mert morálisan, mentálisan és erkölcsileg többre tartok egy békát, mondjuk... -
Solt #197 Te olvasol is, vagy csak habzik a szád? Döbbenet amit művelsz... -
#196 naja, még régebben meg milyen büszke volt drága Apu, amikor dárdára tűzted a szomszéd törzs egy tagjának a fejét
változnak az idők
nem kell meg szovjet típusú hadsereg, a hadsereg nem a suli folytatása, hogy nevelje a polgárokat
sőt nem is a férfivá avatás maradványa
ez max hobbi
nulla hatékonysággal
felesleges pénzkidobás arra, hogy egy-két majom kiélhesse magát a katonásdiban - ehhez meg kurva drága -
#195 neked meg részvétem -
#194 szerintem meg semmi szükség, az okoskodó, magát bölcs öregnek tartó, közben huszonéves nyikhaj pampogására
te nevezed neveletlennek a tőled alig 5-10 évvel fiatalabbakat?
annyira röhejes -
#193 nem is éltél akkor, szal miről is pofázol? -
#192 a katonaságot nem arra szokás fenntartani, hogy megnevelje, az egyesek szerint elpuhult - egyébként nem tudom, hogy veszel egy ilyen kijelentésre a bátorságot - adófizetőket
neveld a saját kölkeidet -
#191 Valaki mondja meg, hogy árvíz idején a Mi-17-es helikoptereket felderítési célra is használták vagy csak homokzsákokat hurcolásztak?