1390
Utat mutatna, vagy csak időpazarlás?
-
#70 Naná, hogy nem itt kellene elkezdeni a nevelést, de talán nyújthat egy kis segítséget.
Egyik jóbarátom is rendészetire jár, másfél éve, most megy majd fel Pestre készenlétisnek, és szerintem jó ha volt nekik 30x lövészetük ezalatt az idő alatt.. -
#69 Ezzel a véleményeddel azért a Haditechnika topikot inkább kerüld el. -
#68 ezt a hülyeséget, hogy ma már nincs értelme a gyalogságnak. gyalogság mindig kell. a civilek lemészárlását egy hatalom sem engedheti meg magának ez van. ilyen egy ország egy bomba stílus csak a sci-fi filmekben meg játékokban létezik és nyugodjatok meg ott is marad.. -
Rundstedt17 #67 magyarországon nincs meg a kultúra hozzá... -
#66 :DDDDDD -
#65 Svájcban minden háztartásban ott van a Sig Sauer, mégsem magasabbak a bűnözési statisztikák, és embereket halomra lövő ámokfutókról se hallani. -
#64 igen, pont olyan dolgokat mondasz, amit vagy nem itt kéne megtanulni -
Rundstedt17 #63 a sok nyomorék öreg kárörvendően szeretné szenvedésbe taszítani a fiatalokat
hála égnek hogy ebben a liberális korba élhetek és írhatok a netre,azt csinálok amit akarok.
nem lopnak el hónapokat éveket az életemből....nem csesznek ki az emberrel -
#62 A laktanyákból minden exportcikk volt. Ez volt a lényege, hogy szétlopták az egészet. -
#61 Szerintetek Afganisztánban a táliboknak hány repülőjük, atombombájuk, van? Mekkora tüzérsége? És valamiért mégis talpon vannak még mindig. Vagy továbbra is délszláv háború. A horvát "hadsereg" 500-1000 közötti faszi volt kalasnyikovokkal és megállították a szerbeket, aztán persze szereztek pár ágyut meg ilyeneket és akkor kinyomták. Azért mert a terminátor 1-2-3ban azt láttátok azért még a mi kis háborúnk ha lesz valaha nem olyan lesz. -
#60 Igenis kellene. Én voltam 9 hónapot, az első 3nak láttam értelmét, a többi csak idegőrlés volt :D
Azóta is faszán tudok katonai sátrat állítani, tudom mikor kell befogni a pofámat vagy kiállni a társamért. Rendet tudok tartani magam körül, krumplit pucolni, mosogatni, felmosni, és még sorolhatnám ;)
Egyébként kérdezd meg azokat akik voltak. 90%ban azt mondják hogy kellene ma is és qrvára igazuk van. Sok kis takony rendet tanulna ha már a szülei nem tanították meg a viselkedésre. -
#59 Most mondjátok már meg őszintén mi a francról beszéltek? Nevelés? Azt nem itt kéne elkezdeni. Lőgyakorlat? Ne vicceljetek már, rendőröknek nem jut elég lőgyakorlat egy évben, nem hogy minden jöttmentnek. Haverok szoktak járni éles lövészetre meg mostanában én is megyek majd velük, volt ott egy rendőr és lepipálták 2x célzásban, mert őneki alig jut 30-40 töltény kilövésre 1 évre, többiek meg pár ezerért havonta eljárnak több alkalommal is. Nem telik úgyse rá, lófaszt nem érne az egész.
A többi sallang meg nem a túléléshez kell. A vadonban való túlélést és bizonyos túra szabályokat nem itt kell megtanítani ugyancsak. -
#58 Inkább milicia, mint sorkatonaság. -
#57 Nem tudhatod... Mindig lesznek emberek akik könnyen és gyorsan akarnak majd pénzt keresni. -
#56 Mondjuk jogos, anno ment a mutyi rendesen, ahogy hallottam a nálam idősebbektől. Gázolaj volt a legmenőbb "exportcikk" a laktanyából:D -
Rundstedt17 #55 nem kell.
aki akar menjen katonának,ne kényszerítsen az állam. -
cargame #54 Sztem IGEN. Viszont a mai vilagban nehez elkepzelni, h ilyen gyalogos haboru legyen. Itt mar jon egy repcsi ledob 1 bombat oszt vege. Gyalogsag mar folosleg sztem. -
#53 Igen, ez is egy érv, bár nem ahogy te gondolod. Szerintem pont, hogy a társadalmi integrációjukat segítené elő, ha 18 évesen bekerülne egy normál közegbe, és aztán akinek kedve van maradhatna, lenne munkája miegymás. Van más ország is a világon ahol a társadalmi integráció eszköze is a sereg. -
#52 srac biztos azt hiszi, csak a seregben valo reszvetellel kaphat egy ember nevelest. -
#51 nem lenne azoknak kedve lövöldözni ha kikapnak egy igazi őrmestert.... -
#50 Köszönöm, hogy válaszoltál amúgy a feltett kérdésemre;) -
#49 Faszt... Könnyebben jutna mindenki fegyverhez. Több éves fennállás után meggyengül a rendszer ellenőrzöttsége, aztán a faszagyerekek nem késsel fenyegetnének hanem lelőnének mint egy kutyát... -
#48 -
#47 Nyílván a donkanyarban leszerepelne egy ilyen sereg ismét, és talán a washington-ostroma hadművelettel is csak korlátozott sikereket lehetne elérni, de nem is hiszem, hogy ez a belátható kockázat, hanem egy dél-szláv háború féle népírtásos hókamóka. És olyankor bizony sokat számít, hogy kiosztom a kalast a falu végén és akkor oda be nem gyünnek az akárkik, és spuri a következő faluba kalast osztani, vagy esetleg kiosztom a kalast, és néznek bután, hogy akkor ezt hogy tárazzuk be, mit kell meghúzni, hogy elsüljön, és egyáltalán merre és hogy célozzanak. A dél-szláv háborúban nem volt se atombomba, se semmi. És ilyenre nem is készülhetünk fel nyilván. De azért az elég sarkalatos meglátás, hogy az atombombától úgyse véd semmi, akkor ennyi erővel a lakásajtót is kár zárni, ha atomot dobnak le úgyis oda minden... -
#46 "Másrészt, mert amíg sorkatona az ember, addig sincs jelen a munkaerő piacon, és így közvetve vagy közvetlenül csökkenthető a munkanélküliség."
Ezt az egyetemekkel már eljátszották, a munkanélküliség ugyanúgy megmarad, csak nem látszik. Ezzel csak letakarod a szart egy újságpapírral. -
#45 magyarul nem a sorkatonaság a hülyeség hanem az ahogy itthon csinálták az utolsó 15 évben. -
#44 Ne teljesen úgy közelítsd meg a dolgot, hogy most lesz-e a 18 éves emos Ferikéből 3 hónap alatt Van Damme-féle tökéletes katona!
Hanem, hogy Ferike végre rájön-e arra, hogy 18 évesen nem kellene úgy kinéznie, mint egy nőnek, és nem kellene sírnia az élet nagy nehézségein, névszerint azért, mert anyu nem engedte el egy drogos dnb bulira... -
#43 Magyros formában nem.
A nevelés meg nem a Honvédség és a fegyveres erők dolga... -
#42 KELL egyértelmű. Majd a sok fasza gyerek meg a sok cigány ott megtanulná a magyarok istenét. Meglátnátok egyből visszaesne a bűnözés és visszább venne pár gyerek a pofájából. -
#41 Puskát osztani?
#2 1 darab bomba az ország, ha háborúba keverednénk. -
#40 Egy pár hónapos kiképzésen szívesen részt vennék. A szeretteimért harcolnék, de ezért az országért biztosan nem. -
#39 grat. -
#38 Hülyeség és felesleges időpazarlás. A fegyelem és tisztelet tanulásához nem kell sorkatonaság, csak normális szülők és oktatás.
Én már szerencsére nem voltam sorkatona, mégis tudom mi a tisztelet, becsület, és biztonságosabban tudok fegyvert kezelni, mint sok hivatásos.
Ha már sorkatonaság, akkor úgy kéne, mint Svájcban. Alapkiképzés mindenkinek, rendes fizetéssel, ekkor a munkáltató nem küldheti el a munkavállalót, néhány évenként továbbképzés, fegyvervizsgálat, stb., állam bácsi meg adja a fegyvert, fegyverszekrényt, amit otthon kell tartani. -
Solt #37 Elvi kérdésről van szó, ezt vitatjuk meg. Nyilván van sok fontos egyéb dolog is, de gondold azt, hogy a tűz körül ülünk, és sörözünk! :)
Én úgy gondolom, hogy egy jól megszervezett, rövid, de intenzív kiképzés egyből az iskola után jót tenne minden fiatal férfi jelöltnek. Mentálisan, fizikálisan... -
#36 felesleges, mert pár hónap alatt nem lehet kiképezni egy ütőképes sereget, éveket meg nem lehet elvenni mindenkitől. Meg ha az ember abbahagyja, akkor kijön ám a gyakorlatból, profik ellen esélytelen lenne.
Manapság meg a háborúkban nem tömeggel, hanem technikával vívják. Szal ilyen 3 hónapos bakák még golyófogóknak sem lennének jók. Profi sereg kell, nem nagy, de az rendesen felcuccolva. Persze még erre sincs lóvé, így marad a reménykedés, h talán nem rúgnak seggbe:) -
#35 "arra figyel az ertelmes magyar, hogy a picsaba szedi ossze a pezt kajara/lakberre/akarmire" A tökéletes zombi. Ennek ellenére sajnos igazad van... -
#34 Én leszarom. Ha besoroznának csinálnám, ha nem akkor meg nem. Egyébként a kiképzés/nevelés dolgot nem muszáj katonai berkeken belül erőltetni. Inkább a közoktatást kéne rendbe tenni és akkor a gyerekek meglennének nevelve a suliba(persze az otthoni nevelést kiegészítve, amit nem tudom hogyan lehetne ellenőrizni). -
#33 en ezt nem vitatom, de spec mi ez ellen aligha tudunk tenni valamit.
manapsag mar arra figyel az ertelmes magyar, hogy a picsaba szedi ossze a pezt kajara/lakberre/akarmire, nem pedig arra, hogy kell-e sorkatonasag vagy sem :| -
#32 a kérdésre a válasz: nem kell
a sok hülyeségre meg mi a francnak kellene fegyvert fognia esetleg egy embernek? mai világban már ledobnak egy bombát aztán volt magyarország nincs ország -
#31 Nem.Persze ez függ attól is,hogy hol volt az ember katona,de nekem rengeteg negatív élményem volt,szinte csak az.
A mai fiataloknak nem való a katonaság véleményem szerint!