1390
Utat mutatna, vagy csak időpazarlás?
-
Embernek ember, nade milyen? Inkább nem írok jelző(ke)t;) -
Solt #389 Inkább nyiss egy topikot. -
Solt #388 Ezért kéne az egészet úgy felépíteni, hogy 18 éves kor körül megkapja mindenki az alapot.
A későbbi továbbképzés egy hónapos idejére mindenki pótolható... ez a része lenne a legkevesebb szerintem. -
hm... nagyon könnyen osztod a halált
hány embert öltél meg eddig?
ez nem egy fps! -
TDantes #386 Egy fenét. Három hónapos kiképzés az semmit sem érő dolog volna. Tök mindegy milyen intenzív. Egy igazi háborúban, a három hónapos kiképzésen átesett katonák, úgy hullanának el mint a legyek. -
de ha megismernéd őket, rájönnél, hogy azok is ugyanolyan emberek mint te vagy én -
TDantes #384 Hát még ebbe hányan belefognak kötni. Én meg egy esetleges konfliktus során, nagyon nem akarnék senkit se lelőni. Azt meg végképp nem, hogy engem lőjenek le. Azért haljak meg, mert valami ostoba politikusok háborúsdit játszanak?
Nem arról van szó ,hogy áruló lennék vagy ilyesmi. De harcoljon az, aki háborút akar. Én nem akarok.
Ha ettől gyáva, hazaáruló, nemzetellenes, gyökér vagyok, akkor vállalom, az vagyok. -
Solt #383 Egy egészséges társadalom egy ilyen férget azonnal kivetne magából. Az a liberális szar, ami most ömlik a nyakunkba, az meg termeli az ilyeneket. Részemről én lennék az első aki az első lehetőségnél tarkón lőném... szívfájdalom nélkül... -
Unreal1942 #382 Az utcán is meg lehet halni. Elesel, bevágod a fejed és ennyi. Vagy a székben ülve is érhet agyvérzés miközben a remek sg-t böngészed.
Ez nem ok arra, hogy a kiképzést különösebben veszélyessé nyilvánítsuk.
Feleslegesnek nem mondanám. 3 hónap nem *aszverés az sok dologra megtaníthat ami egy nem kíván helyzetben jól jöhet. -
Olvass vissza, korábban már leírtam, nem fogom neked mégegyszer bepötyögni, te toleranciakirály!
A művelődést pedig kikérem magamnak, több könyvet olvasok, mint kedves kortársaim nagyon nagy része..... -
hm, te inkább ne beszélj evolúciós zsákutcáról ha lehet -
Ez kérdezd meg a cégtől aki alkalmazza. Engem pl. egyes időszakokbana cégnél nem tudott volna ki pótolni. Csak én értek ahhoz a dolgohoz, ami kellett volna. -
Mert nem csak egyénekben gondolkodom.
Úgy tartom, hogy az ember csoportban erősebb, kitartóbb, túlélésre készebb. Egy csoport pedig úgy összetartó, hogy a 2 legkülönbözőbb véleményű tagja között alig van egy kis szakadék...
Na most az "én csoportomba" nem igazán férnének bele ilyen érfelvágós, drogos, homik. Persze szerintetek a hiba az én rendszeremben van:D -
Unreal1942 #377 Biztos van olyan amit jobba tudsz. -
TDantes #376 http://www.fn.hu//kulfold/20101211/tankokat_vennenk_osztrakoktol/
,,Sok páncélos feleslegessé vált - mondta az osztrák miniszter a cikk szerint. Biztonságpolitikai elemzések szerint kizárható, hogy külföldi csapatok hatoljanak be Ausztria területére és ezért páncélos-háborúra kerüljön sor. Az önálló, hagyományos területvédelemre a megváltozott biztonsági helyzet miatt többé nincs szükség. A hidegháborúnak több mint húsz éve vége, az Európai Unió biztonságpolitikai stabilitást biztosít - mondta a miniszter. A semleges Ausztria a NATO-nak nem tagja."
Hm. Az osztrákok hülyék lennének? -
ez kölcsönös! -
Unreal1942 #374 Ebbe bele fognak sokan kötni. Nem is olyan régen valahogy talán itt a mindentudás egyetemén (sg fórum)
Szélmalomharcot vívtam valakivel aki a haza védelmét annyira magáénak érezte, hogy egy esetleges konfliktusban azonnal rohant volna elárulni az összes rendelkezésére álló információt az ellenségnek. Evvel mentette volna a bőrét...
Akkor picit feladtam. Elképedtem, hogy tényleg vannak ilyenek is... -
szerintem én egyáltalán nem vagyok bölcsebb :) -
TDantes #372 Szóval nem tudod elmagyarázni mi bajod velük, csak gyűlölködsz. Értem. Hát igen, te például tényleg nevelésre szorulsz. Többek között értelmet, és toleranciát verhetnének beléd. Csak az a baj, ezeket a sereg nem adja meg. Talán ha művelődnél egy kicsit. -
Azért próbálkozni, vitatkozni lehet...:D -
ok, nem is ez volt a kérdés, hanem az hogy mit törődsz másokkal? miért érzel késztetést arra, hogy beleszólj mások dolgába? ezt próbáld nekem elmagyarázni -
Férfiember? Látod, hogy ilyen nem létezik, mindenki maga dönti el hogy férfiként nő, vagy nőként férfi, nem? Végülis, ez a helyes..... -
TDantes #368 Nos, az a része, hogy ,,nem halna bele senki" nem igaz, mert néha előfordul hogy valaki meghal kiképzés közben. De ne legyünk szőrszálhasogatóak, de azért nem mindenki bírná ki , vagy fizikai vagy mentális okok miatt.
Persze az emberek többsége kibírná de!
Egyfelől, én inkább pénzt keresek, inkább járok el piálni , inkább csajozok, mint hogy három hónapig katonásdit játsszak.
Másfelől, értelmetlen volna. Egy három hónapos kiképzést kapott katona, még golyófogónak se nagyon válna be.
Azért legyen akkor három hónapos sorkatonai szolgálat, mert ööö...hogy fölöslegesen az állam pénzén( és ennek a pénzek jó helye volna máshol) teljesen felesleges kiképzést kapjanak( mert egy ilyen rövid kiképzésnek, pláne a mai magyar körülmények között nulla értelme volna) -
Solt #367 Mondtam én neked tegnap, hogy idefog találni a liberális káosz különítmény! :D Azért jó részüket mi már ismerjük... alaposan! :D -
Solt #366 Maradi vagy! :D -
Ezaz, csak az létezik, amit meg lehet fogni, ugye? Na meg a pénz...éljen a materializmus!
Most te sem gondolod komolyan, hogy magyarázkodni fogok neked...pont neked, aki nem lát tovább a pénznél, meg a drágaságnál... -
Solt #364 Azért a sok evolúciós zsákutca figyelmét felhívnám arra a nem elhanyagolható tényre, hogy egy ország önvédelmi képessége nem van kedvem, vagy nincs kedvem kategória.
Egy egészséges férfi embernek vannak kötelességei. Baj esetén a haza védelme ide tartozik. Ez egy olyan dolog, amire akkor is készülni kell, ha jelenleg minden rózsaszín. ( lenne )
Senki nem halna bele, és senkinek a példás karrierjét nem törné derékba, ha kapna egy 3 hónapos alapkiképzést, pár évente pedig továbbképzést...
Számomra felfoghatatlan, hogy miért rettegtek ettől ennyire.
Viszont azt örömmel látom, hogy a fiatalok közt is van sok értelmes még... nem hitem volna. -
Unreal1942 #363 e -
Unreal1942 #362 Ez egy normális hozzáállás. Elfogadom. Ettől még nekem más a véleményem. 2-3 hónapba nem halna bele senki. Akkor sem, ha kötelező lenn. -
Unreal1942 #361 Igen ez nagyon valószínű, hogy általánosságban több tapasztalatod van.
Tehát bölcsebb vagy.
Viszont nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez minden területén az életnek helytálló ránk kivetítve :) -
TDantes #360 Értem én, de mindenkinek joga van ahhoz, hülye legyen, és elszúrjon dolgokat az életében. Ahhoz is joga van, hogy egészségtelenül éljen, ha neki az úgy jó.
Amihez nincs jogunk, hogy erővel kényszerítsük rá másokra az akaratunkat.
Engem például nem zavarna, ha reklámoznák a katonaságot, hogy minél többen vonuljanak be. De az igen, ha kötelezővé tennék. -
Ne kelljen már leírnom mégegyszer. Irigység...ne legyünk már szarkasztikusak!
Nálam a férfi, az férfi, a nő, az nő. Kinézetre, belsőleg. Már leírtam korábban... -
Ja... -
én vagyok az idősebb, tehát fejtegetésed szerint a bölcsebb -
TDantes #356 Nem. -
TDantes #355 De áruld már el, mégis, miért zavar?
Kevesebb fizetést kapsz? Több havat kell ellapátolnod? Drágább a krumpli? Mégis milyen zavart okoz a TE életedben a tizenévesek öltözködési stílusa?
Komolyan érdekel. -
Unreal1942 #354 Sarkítasz. Nem egyezik a véleményünk. Ennyi. -
tényleg miért? irigyled őket, hogy nekik szabad, vagy mert meg merték tenni? -
ezért kell mindenkinek megfogadnia feltétel nélkül azt, amit mondok :DDD
bevezethetnénk az sg-n
én osztom azt észt
ti meg tisztelettel hallgattok :DD -
Unreal1942 #351 Szerintem ezt a demokrácia teszi lehetővé. Mind1. Nem ide tartozik.