Kell-e sorkatonaság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Büdös Bohóc
kicsit túl sok filmet nézel, nemde? <#nevetes2><#nevetes2><#nevetes2>
szerk : kicsit túl sokat játszol a gépen, nemde?

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

w77d
azért egy pár fõs kommandós csapat elég kevés egy 70-80 fõs helyõrségre... max a call of duty-ban...

SZilaJMaGGoT
Ja és nem sírok vissza semmit, egyszerûen nem értek egyet a liberalizmussal mert szar. Baromság. Olyan mintha egy gyerekre bíznám a világ sorsát.

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

w77d
hogy jön ide az eladósodás? én nem politikáról beszélek, hanem közbiztonságról.. ég és föld...

igen de nem gyalogsági harc fogja eldönteni,elég egy jól kiképzett kommandós csapat

Botond
Nem értem, mert értelmetlen amit írsz.
SZilaJMaGGoT
Nem nagyobb... Most vagyunk a valaha élt legnagyobb rabszolgaságban(mókuskerék) ráadásul úgy, hogy az átlag ember(úgy látom köztük te is) még csak észre sem veszi. Hisz nincs nagyobb rabszolga annál mint akivel elhitetik, hogy szabad. Ajánlom figyelmedbe a Zeitgeist címû filmet, mert hosszú lenne ide leírni az érvelésemet.

w77d
de pár tíz éve még az volt és még lehet is...

az eladósódás kezdetét?

nem érted európa már nem key player.

w77d
én nem a kõkemény kommunizmust hiányolom félre ne érts. Hanem a kettõ közti 70-es 80-as éveket....

Botond
Mikor indított vki utoljára háborút csak azért, hogy szarrábombázzon mindent aztán kész? Volt ilyen valaha?
Na, az baxna még be, eléggé megnyomorították má' így is ezt a szerencsétlen magyar hátvédséget (igen, így, kisbetûvel) így is. Tényleg úgy gondolja valaki, hogy hiányzik oda még egy rakat lelkisérült kis homérosz? Mekkora móka lenne amikor a mamájuk naponta háromszor felhívja õket, hogy a gyermekük jól van-e és adtak-e neki rendesen enni... 😄DD Vagy telefonsirdogálnának az emós haverokkal... 😄DD A netrambókról ne is beszéljünk.
Jó ez a mostani rendszer, aki akar - és alkalmas!!! - az megy katonának, a többi nem.
Szerintem teljesen jól van ez így.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

w77d
olyan pont elfoglalásában ahol épségben kell megszerezni a célpontot értelmetlen a csapásmérés...

bertino
ja, ezzel szemben az allam akkor hurcolt el, amikor csak akart, telleg fasza volt...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Botond
Mintahogy 1920ban sem fenyegette semmi a franciákat, hiszen éppen bucira verték a németeket, és hawaiidjnapfény volt minden, oszt 40ben mégiscsak szopóágra kerültek. 20 év pedig azért nem több generációnyi idõ.

Szóval ma nem, de mi lesz holnap?
w77d
mondjuk azt, amikor cigány nem erõszakolhatta meg büntetlenül a magyart, meg amikor nem lehetett büntetlenül másokat kisemmizni.

lol.nem változtat a lényegen
csapásmérõ,pusztító=légirõ
területellenõrzés,kulcspont megszerzése a preciziós csapások után=gyalogság

Botond
A légifölény is csak a gyalogság támogatására kell. 😊

És igen, egy háborúban vannak áldozatok, a sorkatonaság például pont ezt a számot mérsékelné, mert mindenkinek lenne alapkiképzése, ami hasznos ám háborúban.
Nem valószinû,magyarországot semmi féle háború nem fenyegeti

w77d
ez nem minden helyzetben igaz. légierõvel hogy oldasz meg mondjuk egy erõmû vagy egy fontosabb gazdasági pont elfoglalást? sehogy. A háború nem a pusztításról szól, hanem a haszonszerzésrõl...

oké.De ez nagyobb szabadság mint valaha is volt történelmünk során.ha ezt nem ismered el nincs mirõl beszélni.mit sírsz vissza?

így van,de a gyalogság márcsak mint megszálló erõ van szükség.A légierõ csapásmérõ a gyalogság meg a takarító...

Botond
A háború és a házasság között az a különbség, hogy az egyikhez mindkét fél akarata kell, a másikhoz meg elég az egyiké. Sajnos ez utóbbi a háború, szóval lehet, hogy mi nagyon nem akarjuk, de egyszer mégiscsak jönnek, pedig annyira liberális lesz minden magyar hogy nagyon és mégis.

És mindig mindenkit nem ölnek meg egy másodperc alatt. Van akit igen, van aki túlél két világháborút. Ezt sose tudni elõre. Sõt van aki halva születik, de ettõl még kell sorkatonaság, bár az nem csökkenti a halvaszületések számát sajnos.
oké te meg ki állsz egy páncélököllel a tank elé 😄
majd a politikusok megemlékeznek rólad a több ezer hallott mellett mint hõsi hallott

w77d
ez így van. Gyalogság nélkül nincs értelme a hadviselésnek, nem lehet végbe vinni az alapvetõ céljait...

nem koreára gondoltam abban az esetben vietnámra
koreában egy rossz morálú amcsi sereg volt,és egy nagyon jó morálú észak koreia,back uppolva kínaikkal.

[NST]Cifu
Koreában hol volt gerillaharc? Irakban, a 2003-as szövetséges inváziónál hol volt gerillaharc? Ezekben a háborúkban is a gyalogság képviselte a fõ erõt.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

SZilaJMaGGoT
Ki beszélt kommunizmusról? Mûveletlen vagy, skatulyázol, tökéletesen kimosta az agyad a média ezzel a liberalista maszlaggal. Nincs olyan, hogy mindenki szabad. Nem ismered a mondást? Egy szabad országban egy szabad ember azt tesz amit szabad. Korlátok nélkül nincs társadalom, ergó jogot formálhatunk a szabad gyilkolásra is. Gondolkodj el kicsit a liberalizmus paradoxonjain és rájössz, hogy korlátok nélkül nehezebb lenne élni(szó szerint).

z99999
nevelõ hatása miatt ajánlatos lenne, sokkal érettebbek a katonaéletet élt emberek, az ott tanultaknak rengeteg hasznát veszik az élet más területein, de ez jelenleg nem egy valószínûsíthetõ opció.

Pszt.

Sadist
A "mindenkinek csak ugyanannyi lehetõsége legyen" a liberalizmus jellemzõje, amit te szeretnél, hogy "éljen mindenki egyformán", az a kommunizmus. Próbálták már páran, nem jött össze. De ez itt off.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Punker
te meg itt maradsz egyedül mert elmaradsz minden jármûrõl, tartós tejet ne vegyél 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

egy másodperc alatt megölnek nem egy emberen múlik a háború ez már 60 éve is így volt.haditechnika emberanyag gazdaság,európai hadszíntéren,magyar területen nem lenne gerilla szinten sem esély.
szóval dögöljön meg a politikus aki háborút indított nekem ne pofázzon a szarházi

Botond
Igen, de ez nem lehet szempont, ahogy az iskola sem azért van, mert azt mindenki szereti.

#98 Nem hasznosságáról volt szó, hanem a népszerûségérõl.
úgy.
A politikus meg a fontos ember egy percig sem fogja védeni a hazát
A nagy mûvészek tudosók is mindig elhagyták az országot háború esetén,nem hülyék hogy meghaljanak

Mor3llo
Szerinte igen. Hisz az egyénnek van szabadsága, hát védje is azt meg saját maga😄SA😄A:S

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

[NST]Cifu
A kérdés nem az volt, hogy "visszaállítanád-e a sorozást a korábbi formájában?", hanem hogy van-e értelme. És én fenntartom, hogy olyan formán ahogy írtam van.

Én pedig ezt kiegészítettem / véleményeztem a saját meglátásommal. 😊

Ez meg hogy elvenné az idõt a bulizástól ezért ne ezt te se gondolhatod komolyan.

Elolvastad amít írtam? Úgy kezdõdött, hogy "Óriási népszerûsége lesz...". Szerinted örülni fognak neki? 😊
Félreértetted amit írtam. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Botond
Nem lenne kényszersorozás. Szépen elmagyaráznák, hogy ez egy demokratikus világ, jönnek a pironézek, két verzió van, fogod a kalast, mész az elsõ vonalba és talán megállítjuk õket, vagy nem fogod a kalast, elkezdesz futni, és drukkolsz, hogy valaki majd megállítja õket, mert ha nem, akkor te kapsz egy golyót a fejedbe, faterod is, öcséd is, fiad is, anyád megerõszakolják, hugod is, lányod is, nejed is, aztán persze õk is megkapják az ólom adagot. Ha nincs senkid lehet aszondod, hogy második verzió, de ha van vkid, akkor tartalék tárat is kérsz.
A kommunizmusban mindenki egyformán szegény,még annyi életszinvonalod sem lenne mint most.
Jó persze pártban fejesként más lenne.De nem hiszem hogy oda jutnál maradjunk egyszerû ember szemszögében

Mor3llo
aha, oké<#idiota>

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Punker
honvédelemrõl beszélünk, az nem kényszer sorozás, vagy úgy gondolod a fene nagy liberalizmusban mindenki védje meg a saját otthonát családját ahogy tudja?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Büdös Bohóc
na igen, ez ösztönzõ lenne 😊 aki nem tudott épp továbbtanulni az elõször katonaság, úgyis jó kis létszám ez, de cserébe a felvételi legyen olyan is, hogy kiszûrjék nagyrészt azokat, akik eddig kiestek az elsõ félévekben

Sadist
Azért a középsuliban tanult dolgokat az életben többet tudja az ember használni.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

bertino
ebben bizonyos szinten igazad van.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

igen tudatlanul is
a józanabbak mondják hogy hálát adhatunk a nem tudom kinek is hogy velünk már nem csesznek ki

Büdös Bohóc
igen

lpmaskmancick
Szerintem lenne értelme, mert igenis az alapvetõ honvédelmi ismereteket el kell sajátítania a mostani fiatalságnak. Pl. úgy lenne a jó, ha az illetõ aki nem tanul tovább 18 éves kora után, de nem is dolgozik, azokat szépen behívni pár hónapra, hogy ne az utcán lézengjenek meg ne csak legyenek mint a befõtt, hanem valami hasznosat is csináljanak. Bár alapjába véve másképp kellene csinálni, mint ahogy régen, hogy arról szólna, hogy a magasabb rangúak, halálra szívatnák a kopaszokat (itt nem a kiképzésre gondolok, hanem az azon kívüli dolgokra).

facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop

SZilaJMaGGoT
Liberalizmus nélkül is csak a saját életemet élném. De mivel vad kapitalizmus van így a szabadság pénzbe kerül, ami azt vonja maga után, hogy a liberalizmus csak a gazdagoknak jó. És szerinted ebbõl mi következik? A hozzám hasonló emberek inkább vallanak balos eszméket és kívánják azt, hogy inkább éljen mindenki egyformán és mindenkinek csak ugyanannyi lehetõsége legyen(amivel vagy él vagy nem).

<#taps>

www.smart-bus.hu

A környezet gerillaharcra adott lehetõséget és az igazságtudat,nem hiába nem törtek meg

Viszont egy kényszersorozott magyar gyalogság mennyit is érne?