1390
Utat mutatna, vagy csak időpazarlás?
  • Pio
    Végre kezd izgi lenni a topik, fajgyűlölet, konteók, van itt minden!

Hoztam egy kis popcornt, kér valaki?
  • [HUN]Crassus
    egyik sem vagyok,söt még fajgyülőlő sem én csak egy reálisan gondolkozó ember vagyok aki rohadtul rühelli az igazságtalanságokat amiket Izrael állam bűntetlenül követ el mások ellen....

• Tinman #268
  • Molnibalage
    NWO és konteó hívőkkel nem állok le beszélgetni. Felesleges.
  • [HUN]Crassus
    kezdheted pl. Benjamin H. Friedman 1961-es Washingtoni beszédével....
  • [HUN]Crassus
    szerintem a történelmet nektek kéne megnéznetek.....
  • Danny1987
    "igen de nem gyalogsági harc fogja eldönteni,elég egy jól kiképzett kommandós csapat "

Ember túl sokat játszottál pc-vel. Kommandósok vazze.
    Legközelebb mit találsz ki , jedi templom?
    5 jedi elég megszállni bármilyen országot ugye? Fénykard helyett meg jó lesz nekik a láng hegesztő is.
  • Molnibalage
    Esetleg nézd már meg a történelmet, hogy mi vezetett oda. idióta...
  • [HUN]Crassus
    r142-es? én azon voltam állomásparancsnok:P tartalékos őrmester vagyok:P
  • Molnibalage
    Baszod, itt kapok rögögőgörcsöt...

96-ra gondolsz?
    nagyon szomorú, hogy nem messze innen, gyerekeket lőttek az árokba
    de akkor már NATO tagok voltunk

1999 márciusában lettünk tagok. Csak 3 évet tévedsz te nagyokos.

Nem azt kellene sorolni, hogy hogy volt szar. Azt kellene mondani, hogy hogyan jó. A sajnálatos tény, hogy ma a kerítésen kívüliek sokszor jobban tudják, hogy mit kellene csinálni, csak a hozzád hasonló idóták miatt a kormány leszarja a honvédelmet, mert az átlagbirka szavazó szerint 0 Ft kellene honvédelemre.
  • Danny1987
    "magyarországon nincs meg a kultúra hozzá..."

Ez már milyen hülye duma.

Ha elzársz valamit valaki elöl akkor hogyan lenne meg rá a kultúra?

Ha pl. te 18 éves korodig nem tanulsz meg olvasni mert nem taníttatnak és de benyögöd hogy meg akarsz tanulni akkor én mondhatom hogy neked nincs meg a kultúrád az olvasásra?
  • Molnibalage
    Konkértan voltak elképzelések a háború kiterjesztésére. A magyar légteret rendszeresen megsértették a szerb gépek. Barcs nem rémlik? Ma napig ködös, hogy miért történt.

A topik kiválóan mutatja azt, amit mindig is tudtam. Az áltagmagyarnak fogalma nincs se a fegyveres erőkről, se a honvédelemről, de inkább úgy semmiről...
  • Molnibalage
    A kor állapot és nem érdem. Túl sok olyan nálam idősebbel találkoztam már, akire egy üveg tejet sem bíznék...
  • Wlanseraf
    Velemenyem szerint kb 20 fos zsoldos sereg + minimum ugyan ennyi tartalekos.
  • Wlanseraf
    Aki itt bagatelizalja a Jugo haborut, annak mondom hogy en pont akkor voltam katona:) elso lepcsos laktanyaban.. igenis tobbszor volt hogy na megyunk le a feli hatarhoz:) es voltak akik mentek is..

Soralomanyi katonasag nevelo celzattal? na ez egy vicc semmi nem neveltek meg bennem az tuti, inni es kummantani viszont teljesen jol megtanultam:D
    Radios ezredben voltam , annyira voltunk utokepesek hogy amikor gyakorlaton kecskemettel akartak kapcsolatot teremteni a remek 30 eves orosz cuccal:) akkor telefonon beszelgettek hogy most mi van mit kapcsolgassak hogy legyen kommunikacio:D
  • [HUN]Crassus
    szerintem meg szétdózerolni egy országot és foszforral lőni a lakosságot elzárni az ivóvizüket és betonfallal GETTÓBA zárni őket az a FAIL!

• Molnibalage
    A tömeghadseregek ideje nem járt le, csak a "tömeg" nagysága lett más. Azért egy 10 milliós országban 20 ezer fegyverforgató ember az egyáltalán nem utópia. Jelenleg szitne papíron van hadrafogható fegyveres erőnk.
  • Tinman #253
    Fail.
  • [HUN]Crassus
    "A sorkatonaságnak ott látom értelmét, ahol a veszélyeztetettség nagy, például Izrael"

ha nem haragszol inkább javítsuk ki arra,hogy ŐK VESZÉLYEZTETNEK KÚÚÚÚÚRVASOK embert!!!!!!.....

• Ronny
    "ilyen lazahely lenne, de megtanítanák, hogy mi a felelősség"

A fogalmazással semmi gond. A többi netto hülyeség.
  • tttttom
    Bocsi most keltem és hirtelen nem tudok olyan kurva jól fogalmazni. :D
  • tttttom
    Én szerintem a régi szovjet stílusú modellre semmi szükség...Piás tiszt, lopkodó tiszt/tábornok/katona...A-a semmi szükség erre.

Inkább egy olyan rendszerre lenne szükség ami inkább ilyen laza hely lenne, de megtanítanák, hogy mi a felelősség, bajtársiasság és becsületesség. Szerintem ilyen 3 hónapos(nyári) állam által finanszírozott katonaság féleség lenne. De persze nem kell azzal se átesni a ló tulsó oldalára...Az lenne a lényege, hogy lenne kialakulva ilyen összeszokott társaság meg megtanulnák a legalapvetőbb fegyverhasználatot. Persze hétvégi kimenők is lennének. :D Meg, ha szülő írna, hogy a gyereket kivennék a kiképzőből, mert nyaralni mennek vagy pedig családi dolog van akkor nyugodtan elmehet a gyerek. Szerintem lehetne úgy sorkatonaság, ha ilyen 3 hónapos lenne a cucc, de csak azoknak szólna ez a projekt akik 16-18 év köztiek.
  • Sadist
    Most komolyan ez a problémád és minden frusztrációd forrása, hogy hiába jelentkeztél keménytökű katonának, a csajok mégis a "buzoid kis fasszopókra (sic!)" buknak?
  • lolSL
    mi a szart kéne itt megvédeni? hulladék emberek (lásd kommentek), hulladák vezetők (lásd tv) hulladék időjárás (lásd ablak) hulladék jövő (lásd orbán, vagy gyurcsány ha visszatér megint) :D
    ha vmi bohóckodás indulna erdélyért vagy budapestért a másik oldalrol :DD
    akkor tuti fognám a családot, kocsiba be és irány vmi értelmes helyre, kisházra ott is van pénz, nyelvtudást kell polírozni hogy be tudjunk illeszkedni és ennyi
  • Solt
    Ne viccelj... ezért már csak nem haragszom... :D

Én csupán azt mondom, valahol el kéne kezdeni minél előbb, hogy minél kisebb legyen az az idő rés, amit szó szerint védtelenül töltünk. Most kegyes a sors, de ki tudja meddig...

Ha holnap nekiállnának egy normális modellnek, akkor is kéne vagy 10-15 év mire látható lenne a változás. Ez sok idő... de minél később kezdjük...
  • kiskorúbézoltán #245
    Én semmi realitását nem látom, hogy ma - vagy a belátható jövőben - a hátvédség képes lenne olyan tartalommal megtölteni egy rövid időt is amiért érdemes lenne bárkinek időt szánnia rá.
    Bocs, de nekem nem jön össze a rózsaszín felhő...
  • Solt
    Sorkatonaság alatt ne azt értsd ami volt. Én szerintem egy normális és folyamatos iskolai testnevelésre épülő, rövid, intenzív sorkatonai szolgálat nem lenne rossz ötlet.

Én nem kötelezném rá a fiatalokat, hanem ösztönözném. Mondjuk TB és adó járulék engedményekkel, stb...

A mostani sereg meg valóban vicc sajnos.
  • Solt
    Onnan tudom, hogy internetes közösségben vagyok, hogy valaki a fejemhez vágja, hogy tévedésben élek.

Azt kőllene első nekifutásra megérteni, hogy akkoriban a sorállomány, tehát a hozzám hasonló golyófogók voltak hivatottak védeni az országot. Az, hogy én el tudok-e sütni normálisan egy fegyvert vagy sem, totál lényegtelen, mert, ha igen, ha nem, akkor is a hozzám hasonlókra ( is ) volt bízva az ország védelme. És, ha el tudtuk volna sütni, ha nem, akkor is mi döglöttünk volna meg azért, hogy a te puhos hátsódat védjük. Hogy eredményesen, vagy sem, az jelen vitának nem a tárgya.

Izraelnek annyiban más a helyzete, hogy képes önmagát megvédeni az őt érő esetleges fenyegetésektől. Egy kis ország, amelytől katonai szempontból igencsak lehetne tanulni... ( önvédelmet, felépítést, kiképzést )

Annyira nem jutott eszükbe, hogy rendszeresek voltak az átlövöldözések, az átszivárgások, a légtérsértések, stb. Ha nem lettek volna ott a golyófogók, szerinted a határ menti települések, falvak lakói mennyire lettek volna biztonságban? Vagy az nem számít mi... az nem Budapest...

Persze, hogy nem én tartottam vissza őket... nem is állítottam ilyet, nem vagyok Chuck Norris. Az adópazarló golyófogók voltak ott... és a lebecsült kiképzésük ellenére, tették a dolgukat.
  • vegicsek
    Ja hogy nem buknak rád az emópicsák, innen fúj a szél. A sajnos pont lekéstem szöveggel együtt nyilvánvaló és nevetséges, hogy elvek mögé bújtatod a kicsinyességedet
  • Mor3llo
    Na igen, kedves bátyámmal is kerestettek szakadó hóban szekrénykulcsot éjszaka...
  • Mr_no_NaMe
    Velem ne foglalkozz, én így is megyek. Mit sír a szád széle? Egy kis futástól meg attól, hogy nem lehet visszaugatni minden percben (és lehet hogy a falba is beleépítene az, akinek visszaugatsz) már szar az egész?

A korodat ne haragudj, de nem hiszem el. Ha még is annyi lennél (de úgyse), akkor minden tiszteletem mellett, egy nyápic buzi vagy xD

• kiskorúbézoltán #239
    Mike, én valamiért úgy gondolom, hogy te sosem voltál katona (vagy megmutyiztad a dolgot vagy tényleg alkalmatlan voltál gondolom, bár ez most igazából lényegtelen) és úgy ítéled meg ezt az egészet. Sok dologban nagyon jól és pontosan látod, hogy milyen volt az a rendszer, de sok dologban tévedsz.

A sorszolgálatot látatlanban éltetőknek csak annyit, hogy olyan elképzeléseitek van a dologról amilyen az sosem volt. Nem kell elhinni a sok sztorit, vagy ha mégis akkor osszátok el az előadó által elfogyasztott sörök számával. Voltak jó oldalai, rosszak, néha mocskosak.

Ma Mo-on semmi szükség sorkatonákra. Amilyen ma a hátvédség én abban sem vagyok biztos, hogy ERRE a "profi" seregre szükség van-e...
  • Mor3llo
    Ne haragudj, azt nem fogod velem elhitetni, hogy a fiú-lány különbség eltűnése normális dolog. Ha úgy tetszik, akkor konzervatív vagyok. A férfi, az férfi, a nő, az nő. Ezt nagyon nem lehet leírni másképpen, aki ezt nem érzi át, annak lehet magyarázni...
    Nem írtam sehol, hogy tökéletes lenne, sőt, korábbi hozzászólásomban jeleztem is, hogy nem várom el sem magamtól, sem mástól, hogy magamat, a nézeteimet, ha úgy tetszik neveltetésemet tökéletesnek tartsa(m).
    Azt sehol sem írtam, hogy a nőnek a konyhában a helye, de a férfi igenis védje meg, és legyen egyfajta vezér. Talán nem véletlen, hogy a világ társadalmainak 99%-ban a férfi tölti(mondjuk lehet csak töltötte) be ezt a szerepet. Ezt most nem hímsoviniszta célzattal írtam:D
    Akkor úgy érzem, lassan már különc leszek ebben a világban, az én nézetemmel. De vállalom akkor a szerepet, nem szeretném feladni az elveim...kisebb alakítások beleférnek, de nemhiszem, hogy 180 fokos fordulatot veszek. Ha 20 évig nem sikerült, kötve hiszem, hogy most fog.
  • Mike
    hm látom primitívség alap
    te meg maga lehetsz a megtestesült barbár fériideál
    gondolom otthon jól elvered az asszonyt meg a kölköket, hiszen így férfias
  • Mike
    ott a katonaság
    jelenkezz
  • Mike
    az lehet, de ebben az esetben pont nem erről van szó
    de nem baj
    akkor gondold ezt
  • Mike
    te tévedésben élsz
    te ugyan nem védted volna az én szaros életemet, mert a puskát nem bírtad volna elsütni normálisan, nem hogy valami taktikai elképzelésed lett volna bármiféle harcról
    tehát rád aztán számíthattam volna

tudtam, hogy Izraellel jössz majd, alapvetően más a helyzete mint Mo-nak, nem baj? aha, meg mi is rájuk támadtunk. egész európa egymást ölte évszázadokon át
    a délszláv háború idején sem támadtak rénk, eszükbe sem jutott
    és nem a hadsereg, illetve te tartottad ebben őket vissza
  • Mr_no_NaMe
    Alap, hogy kell, én támogatnám! Sajna csak pár évvel csúsztam le, pedig majdnem engem is vittek :(
    Apám is volt sorkatona, nagyapám pedig hivatásos katona volt. Amiket meséltek...hát mindent megtettem volna, hogy bekerüljek "kényszeresen" 1 évre.
    A mostani kis buzioid fasszopókra pedig bőven ráfér. Talán pár év sokratonaság után lehet nem a galamblelkű, buziarcú kisfiús hisztigépek lennének a csajok ideáljai...
  • Nohab
    A jól megírt alatt én a 380 és fölötti pontokra gondoltam, s mindezt erőből, nem pedig egyéb tényezőkből. Ennyi ponthoz kell legalább egy felsőfok, ami már elég szaftos tud lenni. Speciel: gyerek, szellemileg sérült tanuló stb. Ne az legyen, hogy éppen hogy beesik az egyetemre.
    A mi szakunkon is van közel sem százas ember, akit biztos, hogy kivágnak. Két matek zh alatt lett neki 0 pont...
  • Mike
    nyugaton? simán