1390
Utat mutatna, vagy csak időpazarlás?
  • Sadist
    A "mindenkinek csak ugyanannyi lehetősége legyen" a liberalizmus jellemzője, amit te szeretnél, hogy "éljen mindenki egyformán", az a kommunizmus. Próbálták már páran, nem jött össze. De ez itt off.
  • Punker
    te meg itt maradsz egyedül mert elmaradsz minden járműről, tartós tejet ne vegyél :D
  • Rundstedt17
    egy másodperc alatt megölnek nem egy emberen múlik a háború ez már 60 éve is így volt.haditechnika emberanyag gazdaság,európai hadszíntéren,magyar területen nem lenne gerilla szinten sem esély.
    szóval dögöljön meg a politikus aki háborút indított nekem ne pofázzon a szarházi
  • Botond #107
    Igen, de ez nem lehet szempont, ahogy az iskola sem azért van, mert azt mindenki szereti.

#98 Nem hasznosságáról volt szó, hanem a népszerűségéről.
  • Rundstedt17
    úgy.
    A politikus meg a fontos ember egy percig sem fogja védeni a hazát
    A nagy művészek tudosók is mindig elhagyták az országot háború esetén,nem hülyék hogy meghaljanak
  • Mor3llo
    Szerinte igen. Hisz az egyénnek van szabadsága, hát védje is azt meg saját maga:DSA:DA:S
  • [NST]Cifu
    A kérdés nem az volt, hogy "visszaállítanád-e a sorozást a korábbi formájában?", hanem hogy van-e értelme. És én fenntartom, hogy olyan formán ahogy írtam van.

Én pedig ezt kiegészítettem / véleményeztem a saját meglátásommal. :)

Ez meg hogy elvenné az időt a bulizástól ezért ne ezt te se gondolhatod komolyan.

Elolvastad amít írtam? Úgy kezdődött, hogy "Óriási népszerűsége lesz...". Szerinted örülni fognak neki? :)
    Félreértetted amit írtam. :)
  • Botond #103
    Nem lenne kényszersorozás. Szépen elmagyaráznák, hogy ez egy demokratikus világ, jönnek a pironézek, két verzió van, fogod a kalast, mész az első vonalba és talán megállítjuk őket, vagy nem fogod a kalast, elkezdesz futni, és drukkolsz, hogy valaki majd megállítja őket, mert ha nem, akkor te kapsz egy golyót a fejedbe, faterod is, öcséd is, fiad is, anyád megerőszakolják, hugod is, lányod is, nejed is, aztán persze ők is megkapják az ólom adagot. Ha nincs senkid lehet aszondod, hogy második verzió, de ha van vkid, akkor tartalék tárat is kérsz.
  • Rundstedt17
    A kommunizmusban mindenki egyformán szegény,még annyi életszinvonalod sem lenne mint most.
    Jó persze pártban fejesként más lenne.De nem hiszem hogy oda jutnál maradjunk egyszerű ember szemszögében
  • Mor3llo
    aha, oké
  • Punker
    honvédelemről beszélünk, az nem kényszer sorozás, vagy úgy gondolod a fene nagy liberalizmusban mindenki védje meg a saját otthonát családját ahogy tudja?
  • Büdös Bohóc
    na igen, ez ösztönző lenne :) aki nem tudott épp továbbtanulni az először katonaság, úgyis jó kis létszám ez, de cserébe a felvételi legyen olyan is, hogy kiszűrjék nagyrészt azokat, akik eddig kiestek az első félévekben
  • Sadist
    Azért a középsuliban tanult dolgokat az életben többet tudja az ember használni.
  • bertino
    ebben bizonyos szinten igazad van.
  • Rundstedt17
    igen tudatlanul is
    a józanabbak mondják hogy hálát adhatunk a nem tudom kinek is hogy velünk már nem csesznek ki
  • Büdös Bohóc
    igen
  • lpmaskmancick
    Szerintem lenne értelme, mert igenis az alapvető honvédelmi ismereteket el kell sajátítania a mostani fiatalságnak. Pl. úgy lenne a jó, ha az illető aki nem tanul tovább 18 éves kora után, de nem is dolgozik, azokat szépen behívni pár hónapra, hogy ne az utcán lézengjenek meg ne csak legyenek mint a befőtt, hanem valami hasznosat is csináljanak. Bár alapjába véve másképp kellene csinálni, mint ahogy régen, hogy arról szólna, hogy a magasabb rangúak, halálra szívatnák a kopaszokat (itt nem a kiképzésre gondolok, hanem az azon kívüli dolgokra).
  • SZilaJMaGGoT
    Liberalizmus nélkül is csak a saját életemet élném. De mivel vad kapitalizmus van így a szabadság pénzbe kerül, ami azt vonja maga után, hogy a liberalizmus csak a gazdagoknak jó. És szerinted ebből mi következik? A hozzám hasonló emberek inkább vallanak balos eszméket és kívánják azt, hogy inkább éljen mindenki egyformán és mindenkinek csak ugyanannyi lehetősége legyen(amivel vagy él vagy nem).
  • Solt
  • Rundstedt17
    A környezet gerillaharcra adott lehetőséget és az igazságtudat,nem hiába nem törtek meg

Viszont egy kényszersorozott magyar gyalogság mennyit is érne?
  • [NST]Cifu
    Olyan emberek csinálták meg az érettségit, akik egy kurva szót nem tanultak, nemhogy a vizsgákra, de az azt megelőző 4 középiskolás évben sem.....

Ez mondjuk az oktatási rendszer minősíti, nemdebár? :D
  • Mor3llo
    Valószínű, hogy a 33 éves családapa, sorkatonaságot megjárt bátyám azért erősködne, hogy szopjanak már a mai fiatalok is.
  • Solt
    Mindenki magából indul ki...

Egyébként látom megjött a szokásos liberális káosz különítmény... Én léptem, ehhez túl öreg vagyok! :D
  • Botond #87
    Félreérthető volt amit írtál, én is úgy értettem, ahogy rundstedt17, hogy nincsenek etnikai tisztogatások (civil ölés), nem úgy ahogy gondoltad, hogy azért nem lehet atomzápor, mert a civilek kellenek.
  • w77d
    nah jó persze előfordulnak de nem az itt felvetett méretekben. nem egy hozzáértő rebesgette itt, hogy neeem kell a katona bombát nekik és kész. hát azzal nincs kész. ha nincs gyalogság, akkor a háború elveszett, ez van..
  • Punker
    nem is olyan rég itt a szomszédban elég jelentős etnikai tisztogatások voltak, akkor hogy is van ez?
  • [NST]Cifu
    Szerintem nézd meg Korea, Vietnam vagy Afganisztán esetét, de még Irakét is megnézheted. Vietnamban nem egy, hanem nagyon sok bombát dobtak le, valahogy mégse sikerült megtörniük az Észak-Vietnami hadsereget és a Vietcongot.

Egy hadseregnek mindig a gyalogság az alapja. Kell mellé légierő, kell mellé tüzérség, kell mellé sok más fegyvernek, de az alap a gyalogság.

Az, hogy a légierő mindenható, elbukott a Dél-Szláv háborúban. Ott a NATO megpróbálta pusztán a légierővel, szárazföldi csapatok nélkül megoldani a helyzetet. Hát annyira nem sikerült...
  • w77d
    ez így van
  • Rundstedt17
    nem a bombára írtam hanem hogy nincsenek atrocitások kijelentéesdre :D
  • w77d
    szerinted megengedheti egy hadviselő fél? nem engedheti meg. Amint egy ilyen 1 bomba 1 ország eset bekövetkezne, bizony annak a hadseregnek gyakorlatilag az egész világgal kéne szembenéznie. A másik pedig hogy egy egész országot elpusztító támadás után az adott ország terméketlen lenne, ami megint nem cél, nem hoz a konyhára. Egy háborúban mindig az ellenfél katonai erejének megbénítása a cél, sosem az adott nemzet teljes kiírtása, földjének elpusztítása. Lásd be hogy igazam van...
  • Rundstedt17
    ezt írtam.
  • Botond #79
    A kérdés nem az volt, hogy "visszaállítanád-e a sorozást a korábbi formájában?", hanem hogy van-e értelme. És én fenntartom, hogy olyan formán ahogy írtam van. Ez meg hogy elvenné az időt a bulizástól ezért ne ezt te se gondolhatod komolyan.
    Akkor a tankötelezettséget is számoljuk fel, a középsuli is csomó időmet elvette 14-18 éves koromban a bulizástól. Micsoda tetűség már...
  • Mor3llo
    "Óriási népszerűsége lesz, hogy a sok tanulás után a valamilyen szinten megérdemelt pihenés helyett "

Azért ne poénkodjunk már....:DDD Olyan emberek csinálták meg az érettségit, akik egy kurva szót nem tanultak, nemhogy a vizsgákra, de az azt megelőző 4 középiskolás évben sem.....
  • Rundstedt17
    nem találtak még ki jobbat,és örülök hogy azt csinálom amit akarok,javasolnám számodra is hogy ne azzal foglalkozz hogy hogyan élnek mások hanem éld az életed,aztán rájössz nem is rossz a liberalizmus:D
  • Sadist
    Az a 90% azért mondja, mert nekik kötelező volt, és akkor már más se maradjon ki a jóból...
  • banok
    nekem is hasonló érzésem van.
    Az meg, hogy minde háztartásba lőfegyver az maga a rémálom. Meg lehet nézni mit értek el vele az USA-ban.
  • SZilaJMaGGoT
    A liberalizmus faszság. Szarul átgondolt eszme túl sok paradoxonnal.
  • Rundstedt17
    "a civilek lemészárlását egy hatalom sem engedheti meg "
    hol élsz te ember?:D
  • [NST]Cifu
    Egyrészt kell az alapkiképzés, hogyha vmi gebasz van legyen kinek puskát osztani.

Most is van kinek. A kérdés, hogy van-e értelme (kiképzés, felszerelés). Amíg kiképzés felkiáltás alatt átlag 3-10 alkalommal sütötték el a fegyverüket a delikvensek, az szerintem kontármunka kategória.

Másrészt, mert amíg sorkatona az ember, addig sincs jelen a munkaerő piacon, és így közvetve vagy közvetlenül csökkenthető a munkanélküliség.

Ellenben az állam fizet neki mindent, tehát ugyanúgy pénzbe kerül. Ezt akár lehet rejtett munkanélküliségnek is tekinteni adott esetben.

Harmadrészt igenis nevelő hatású, és segít a kapcsolatépítésben is, hogy az ember elindulhasson az életben.

Ebben mondjuk van valami.

A formája pedig az lehetne, hogy érettségi után elviszik az embert, és aug. 30-án leszerelik. 3 hónapos alapkiképzés bőven elég, utána aki akar továbbszolgál (hivatásosként), aki akar megy a civil életbe, de 1-2-3 évente évi 2 hét szolgálat, ahol frissen tartják ami az alapkiképzésen volt.

Óriási népszerűsége lesz, hogy a sok tanulás után a valamilyen szinten megérdemelt pihenés helyett elviszik egy laktanyába, hogy a balcsi/tengerparti haverok és bulizás helyett 3 hónapig alakizhat, kúszhat a sárban és a többi.

Sok országban így csinálják, és nagyon hasznos lehet, ha vki ránktör. Ha meg nem tör ránk senki az mégjobb, de megéri kockáztatni?

Az utolsó nagyobb NATO tagország, ahol még sorkatonaság van, Németország. Ott most jelentették be, hogy megszüntetik a sorkatonaságot, és leépítik ~180.000 főre a hadsereget.

A sorkatonaságnak ott látom értelmét, ahol a veszélyeztetettség nagy, például Izrael. De ott még a nőknek is kötelező (igen, ki lehet bulizni, tehát azért nem fővesztés terhe mellett kötelező).

A másik fele az, ahol az egész ország olyan szinten mozog, hogy egy ember otthon a szekrényben tarthatja a gépkarabélyát, és mégse él vissza ezzel a helyzettel. Ilyen például Svájc vagy Finnország (utóbbi annyira nem, ugyebár nemrég volt egy nagy médiavisszhangot vert eset). Itthon ez sajnos nem működne, ha ne kelljen kimondanom, miért nem...

Szvsz az egész hadseregre ráférne egy valódi reform (mert eddig olyan nem volt, leépítés volt), ha a hadsereg rendbe van téve minden szinten, akkor neki lehet állni azon, hogy a többit hogy oldja meg (tartalékos képzés, sorkatonaság vagy önkéntes haderő). De amíg maga a Honvédség jelen állapotában van, a sorkatonaság értelmetlen pénzkidobásnál nem lenne több.
  • Büdös Bohóc
    amúgy meg akármit mondtok ti 30-35 közötti fórumtársak, valahol belül pont az beszél belőletek, amit rundstedt mond, vagyis hogy "ha már én is szoptam, SZOPJATOK VELE TI IS KÖCSÖGÖK" valami ilyesmit tudok elképzelni.