1390
Utat mutatna, vagy csak időpazarlás?
  • Mike
    a hadseregnek nem az a dolga, hogy megnevelje az embereket
    akik egyesek szerint nevelésre szorulnak (érdekes módon mindig csak másokat kell megnevelni, önmaguk tökéletesek)
    a tömeghadseregek ideje lejárt
    a technikát jól képzett emberek tudják csak jó hatásfokkal használni
    a kiképzés meg nem olcsó
    amit a sorkatonaság címén műveltek az emberekkel az meg minden volt, csak nem kiképzés (igaz ekkora tömegű kiképzésre nincs is szükség - lehet jönni Svájccal, csak mi nem vagyunk annyira gazdagok, jelenleg tb-re, nyugdijra sincs elég, nem hogy felesleges katonai kiképzésre)
    ezzel együtt aki ma katonának akar menni, az előtt ott a lehetőség
  • Büdös Bohóc
    én meg mentem egyetemre, aztán egyből dolgozni és nincs egy hónapnyi vesztegetni való időm se, mert ebben a szakmában az ember csak veszít minden nappal, ha nem marad képben, szóval egy nagy kibaszás lett volna nekem legalábbis a sorkatonaság
  • sanyiute
    ha még kötelező lenne nem bánnám de most ha jönnének hogy már pedig vissza menöleg nem

#180 dolgozom
  • Büdös Bohóc
    pont leszarjuk szerintem :D
  • Mor3llo
    Érdekes, hogy azok, akik ide írtak, és voltak katonák, nagyrészük pozitívan nyilatkozott összeségében róla.
  • Fresh Duke
    Itt mindenki mondja, hogy "hogy elmentem volna", meg hasonlók. Megnézném, ha holnap bevezetnék, akkor mit szólnátok hozzá...

Szerintem legtöbbetek már attól összetörne, ha egy hétig nem ülhetne a gép elé... És ez még csak a passzív része lenne a dolognak. Ezért 20-30 éve még nem rinyáltak a fiatalok. És még is sokat szidták, pedig akkoriban még nem voltak ennyire táposak, mint a mai fiatalság...

Na, de ez az én véleményem, nyugodtan reagáljatok rá, nem nagyon hoz lázba, ide se nézek be, szóval úgy... tök mindegy.
  • Calver
    röviden: nem.
    hosszabban is ki akartam fejteni, de aztán elképzeltem, ahogy egy kis intelligenciahiányos ugrómókus próbál nekem parancsolgatni, és kis híján megfulladtam a röhögéstől.
  • Daell Drow
    A mai emos buziknak nem artana egy kis laktanya fennyites.
    Pont akkor toroltek el mikor a 84-85-os szuletesueken volta sor.
    En is kaptam behivot, vegig csinaltam az alkalmasagit, stb. De mar nem kellet bevonulnom, mert akkor mar ervenyesitettek az eltorleset.
    Amugy szivesen bementem volna, erdekes volt amit addig lattam.
  • DjDano
    Az az értelmes ember aki szerint az erőszakkal besorozott "gyerekeket" kell katonának nevelni? Szerintem nem... A hivatásos haderőre való átállás az egyik legnagyobb sikertörténet, még akkor is ha a mostani kormány igyekszik minden áron szemenszedett hazug módon ennek az ellenkezőjét állítani... Csak az legyen katona aki elhivatottságot érez a dolog iránt!
  • bertino
    es ? mire varsz ?
  • Attila8805
    Önkéntes katonaság?
  • Büdös Bohóc
    jajj jön a duma jön a duma, ha annyira akarsz lenni menj el tartalékosnak...
  • Mor3llo
    Egy 3 hónapot én is bevállalnék, minden további nélkül.
  • sanyiute
    nem olvastam vissza csak első 10HSZ-t

fiatalság nevelő célból árvíz + kisebb-nagyobb ilyen katasztrófák esetére oda lehetne őket rendelni alap fegyverhasználatot megtanulni maximum 3-6hónapig és legalább meglenne nevelve a mai "puha pöcsű" fiatalság én szerettem volna lenni (18 vagyok) de hát megszűnt már egy ideje jobban tisztelnének másokat meg úgy meg tanulnák ott a kemény dolgokat meg a mocskosat :D
  • Met
    KELL

Nem voltam katona (polgári szolgálatos voltam) de látom, hogy annó nem volt ennyi szerencsétlen, életre nem való kis pöcs mint most.

Meg mondjuk jól jönnének a kis katonák a gátakra pl. ha szükséges
  • Mor3llo
    nagymagyarkodó, az hát:DDD
  • Rundstedt17
    mondja egy nagymagyarkodó anno emlékszek mit dobtál össze a választások idején :D
  • Mor3llo
    Te mekkora egy idióta vagy:Dd
  • Rundstedt17
    a zsebnacionalista :D
  • Rundstedt17
    jah te ideológiában gondolkozol egyszerű vagy mint az 1x1,tipikus magyar paraszt no offense :D
  • Mor3llo
    Az a srác is ment egyetemre, más kérdés, hogy lehet h kibasszák fél év után, mint macskát szarni. Ettől függetlenül megírta, úgy, hogy felvették...szóval most ezzel takarózni nemigen lehet!
  • COOLancs
    kell
  • Ronny
    Még növésben van:)
  • Molnibalage
    Hej, már annyi fejata személyiséget és véleményt olvastam itt tőled, hogy már már skizofrénnak tartalak. :)
  • Rundstedt17
    grammarnaci geek fail :D
  • Rundstedt17
    azért mert semmi esélyünk védekezni egy erősebb hatalom serege ellenében,egy gyengébb hatalom viszont nem fog támadni....

A katonaság pénzpocséklás sokkal jobb helye is van pénznek.

Másrészt sokan elfelejtik a háború csak egy eszköz a javak megszerzéséré,méghozzá a végső,főleg olyan országok ellen amelyek nem nyitnak a külföldi térhódítás felé...
    A magyar kormány viszont teljesen engedelmes semmi szükség háborúra ellenünk...
  • Máté94
    Én is gondoltam erre, hogy nem minden ilyen szép, mint amilyennek azt itt sokan elgondolják. :D
  • SZilaJMaGGoT
  • Nohab
    Az érettségit megírni könnyű, de jól megírni már nehéz. Ezt valahogy mindig elfelejtik az emberek.
  • [NST]Cifu
    Légy olyan kedves, vázold már fel nekem, hogy miért csak támadó hadseregben gondolkodsz? Védekező haderőnél szerinted majd a repülőgépek építenek megerősített állásokat maguknak?

Hidd el nekem, hogy a (gépesített) gyalogság a mai napig a hadseregek alapja. Még a világ legfejlettebb hadseregeinél is, mint az Egyesült Államok vagy Dél-Korea.
  • SZilaJMaGGoT
    a háború haszonszerzésről szól*(bocs fáradt vagyok)
  • Nohab
    Apu egy évet szolgált, és csak egyszer süthetett el fegyvert. Komoly ellenfél egy ilyen képzetlen bagázs, nem?
    Gyakran mondja, hogy ott csak azt tanulta meg, hogy miként lehet lógni, sumákolni. Ez is nagyon kell a mai fiatalságnak...
    Egyszer mesélte, hogy valamelyik idióta jelzőpisztollyal lőtte le egyik társát. Tipikus esete a "hülye gyerek fegyvert kap"-nak.

Mint ütőképes katonai erő létrehozásához túl kevés a sorkatonaság. Nevelés meg nem a fegyveres erők dolga.
  • SZilaJMaGGoT
    Nem a hazáról van szó. Mint korábban elhangzott a háború haszonszerzésről van szó ami több szálon mozog. Ha minket letörölnek a térképről egy bombával az nem előnyös a támadónak, mert több más ország is fenyegetve érezné magát így a támadót kiiktatnák. Egy embert érdek vezérel, ember csoportokat közös érdek(->megállapodás). Ha csak úgy heccből lebombáznának egy országot már nem lenne a bolygónk se.
  • w77d
    Rundstedt, kommandósok tudod hova kellenek? A terrorelhárításba, nem a seregbe...
  • Botond #156
    Trianont minden évben elsiratjuk, hogy azért a feszkó fennmaradjon, de nem lesz itt semmi sose. Még soha nem is volt. A kárpátmedence nem olyan hely ahol valaha is háborúzni szoknának.
  • tigeroo
    csúnyán felröhögtem énis XD
  • Botond #154
    Nézd, valóban hagyjuk. Ha szerinted egyenlőségjel van aközött, hogy vki azért fog fegyvert, hogy ne erőszakolják meg a nejét,lányát és ne lőjék tarkon a fiát meg őt magát is, és aközé, hogy vkit kényszerítenek, hogy a mindenható fővezért védje, akkor tényleg értelmetlen bármiről beszélni.

Legyen igazad, és ne legyen háború sose, vagy kapjuk egy atomot a nyakunkba. Amelyik neked szimpatikusabb.
  • w77d
    ezt mond annak a több száz családnak aki soha nem látta többé azt aki oda ment. Nagyon sokan meghaltak ott harcokban és szó sem volt kommandósokról. Volt gyalogság járművekkel és kész ennyi.
  • Rundstedt17
    jah slota gyűjti a katonákat meg a románok is készülnünk kell :DDDDDDDDDD
  • Molnibalage
    Mehet a nagy szavazó topikba! :)