1390
Utat mutatna, vagy csak időpazarlás?
  • Mor3llo
    Engem meg igen, rohadtul.
  • Mike
    biztos budapesti vagy
  • Unreal1942
    Csábítani ösztönözni az embereket. Evvel egyet tudok érteni.
    Minden más a hozzászólásodban, tükrözi a fiatalságodat..."mi van akkor"
    Nem akarom én megszabni senkinek sem, hogy mit csináljon.
    Csupán tudom, hogy nekem miket mondtak és vissza gondolva többségében az idősebb emberek élettapasztalatai, tanácsai bizonyultak jobbnak.
    Ezért igaz az, hogy mindenki a saját kárán tanul. Leginkább a fiatal csakazértismegmutatomlázadóvagyok gyerekekre.
  • TDantes
    És akkor mi van, ha valaki úgy néz ki mint egy nő? Figyelj már, engem ez nem zavar.
  • Mike
    akkor fogadd el, hogy nem kell sorkatonaság, illetve te látod rosszul a dolgokat, hiszen én, az okos felnőtt megmondtam most ezt neked
    te meg éppen hogy nem gyerek vagy :D
  • Mike
    most se? :)
  • Mike
    meg kell téged nevelni, mert nem úgy élsz ahogy ő
  • Mor3llo
    Én is lázadtam, de nem néztem ki úgy, mint egy nő, és nem pofáztam vissza felnőtteknek nyomdafestéket nem tűrő hangnemben....
  • Mike
    az hogy most ide írhatsz az egy folyamat eredménye
    nem tehetnéd meg a liberalizmus nélkül
  • mstummer
    Miről beszélünk amikor a profi hadsereg kiképzésére sincsenek meg a feltételek? Nincs pénz,nincsen technika, plusz óriási a korrupció. A legjobb lenne az egészet felépíteni előröl. Vicc hogy a hadsereg méretéhez képest arányaiban nálunk van a legtöbb tábornok... El kéne zavarni a 90%-ukat mert másra nem jók mint parádézni. Bár még talán arra sem.
    Aláírom vannak kivételek a főtisztek között akiknek nem a saját zsebük tömése a fontos. De kevés az ilyen.

Ja és a másik baj meglátásom szerint az hogy ez a hadsereg még mindig erősen szovjet jellegű. Nem felépítés ügyileg (ugye nincs sorkatonaság már), hanem gondolkodásban és morálban. Fejlesztések terén is az idióta gondolkodás az uralkodó.

Egy alapos reform után kb 15-20 év fejlődést követően viszont látnám értelmét a sorkatonaságnak. Bár nem is feltétlenül a sorkatonaság lenne az ideális. Jó lenne ha nem lenne kényszer. Aki akar az mehessen úgy 1-2 éves szolgálatra, de ezért kapjon bizonyos előnyöket. Legyen vonzereje a hadseregnek. Például aki letudta a szolgálati időt kapjon több ösztöndíjat az egyetemen, és mondjuk egyéb anyagi juttatásokat évente (még ha ez csak 40-50-60ezer forint évente akkor is nagy segítség lehet sokaknak). Ha tartalékos marad ha nem. Ha marad tartalékos akkor még további anyagi juttatás. Ja és természetesen arra az 1-2 évre is kapjon normális zsoldot.

De mindez pénz. És az meg jelenleg nincs.
  • Unreal1942
    Szerinted csak a liberalizmus oly engedékeny, hogy egy internetes fórumba írhatunk?
    Ne keseríts el! :)
  • TDantes
    És mi van akkor, na ezt figyeld, ha én szeretek eltunyulva lenni? Na? Akkor mi van? (nem vagyok eltunyult egyébként) Mi közöd van neked ahhoz? Téged ez mit zavar? Kárt okoz neked? Nem hinném. Akkor meg?

Miért akarjátok folyton megszabni, hogy ilyen meg olyan legyen a most felnövő generáció? Ne akarjátok már az embereket akaratuk ellenére valamilyenre formálni.

Aki olyan ostoba, hogy nem tesz semmit az egészsége érdekében, az meg is érdemli a sorsát.

De nem ez a lényeg, hanem az, hogy folyton megakarjátok mondani, hogy a ,,mai fiatalság" márpedig legyen másmilyen. Miközben, minél jobban erőltetnek valamit, a ,,mai fiatalságra" annál jobban fog az ellen lázadni! Nem tűnt még fel? Ez a dolgok rendje.

Nem csak, hogy nem sorkatonaságra nem kell kényszeríteni, az egészséges életre, és sportra sem kell kényszeríteni senkit, mert akkor csak megutálják.
    A sportra egészséges életre CSÁBÍTANI ÖSZTÖNÖZNI kell az embereket.

• Mor3llo
    Szimplán nem értem még mindig, mi a problémád a véleményformálásokról. Nem látom benne a logikát, ennyi:D
  • Mike
    ha nem lenne liberalizmus, most te nem írhatnál ide
  • Unreal1942
    Liberalizmust se.

A munkáltató kérdésbe nem gondoltam, bele, de nyilván megoldható lenne valahogyan ez is.
  • Mike
    hogy te mennyire irigy vagy :)
  • Mike
    nalátod
    de az akkori öregek meg rád mondták, hogy maifiatalok, meg meg kéne őket nevelni
  • Molnibalage
    Az, hogy ő mi akar, az nem túl lényeges. A világon jellemzően 18-26 éves kor között híják be az embert sorkatonai szolgálatra. Afelett sok értelme már nincs.
  • Mike
    linkeld be hol ordítottam
    saját démonjaiddal küzdesz te is ám
  • Molnibalage
    Az én időmban is volt számítógép és most is. Semmivel sem kellett rávenni. Igen, sokat ültem a gép előtt, HA nem volt lehetőség sportolni. Volt olyan, hogy 2 óra röplabdázásért utaztam 4,5-et...
  • Mike
    propagálni kellene a mozgást, a tömegsportot
    kedvet kéne hozzá csinálni
    reklámmal, mindenféle kampánnyal
    jobb belógatni a répát a nyúlnak, mint ostorral verni
    na akarjunk már megint diktatúrát

elmennél 34 éves fejjel 3-4 hónapra?
    megnézem melyik munkáltató támogatna téged ebben

• Molnibalage
    Többször is elismertem már, hogy tévedtem. Viszont egy 5 sec alatt eldönthető TÉNYT tévesen leírni és ordítva hivatkozni rá, az több,mint röhejes.
  • Mike
    és te milyen teljesítményedre vagy ilyen büszke, komám? amit eddig az sg-n nyújtottál?
  • Unreal1942
    Nem hatékony? Akkor mi lenne szerinted ami rávenné a mai fiatalokat arra, hogy kimozduljanak és érvényesüljön az ép testben ép lélek?
    Azon kívül, hogy kikötteted az áramot és kénytelen lesz lemenni focizni, bringázni stb.

Ezen kívül szociális hatása is van jó értelemben az emberekre, ha bizonyos ideig egymásra lennének utalva. Erre is kiváló lenne. Közösség képző ami az egész életre kihathatna.
    Nyilván vannak kirívó esetek akiken ez sem segít, de alapvetően a többségnek nem ártana.
    Nem kell mindenkiből Rambot faragni, de hasznosnak tartanám. Annó én kicseleztem a katonaságot. Mert abban a formában nem tartottam hasznosnak.
    Viszont ma 34 éves fejjel is hajlandó lennék elmenni egy 2-3 hónapos kiképzésre.
    Nem azért mert magamtól nem mozgok eleget. Az én generációm kevésbé van talán eltunyulva még.
  • Mike
    az másr majdnem ugyanaz
    de tudod mit, tévedtem
    örülhetsz
    csak egyszer látnám, hogy ezt a szót te le mered írni
  • Mike
    te tényleg ennyire értetlen vagy, csak szimplán kötözködsz? :D
  • Molnibalage
    Bszod, azt sem tudod, hogy mikor volt mi, de osztod az észt. A magadfaja vén barmoktól mentsen meg az ég...
  • Molnibalage
    Nem a mi oldalunról te bohóc. Szerb oldalról.
  • Molnibalage
    A partnership levelt ne keverd már a tagsággal, te nagyon te...
  • TDantes
    Nem érdekel, hogy mit csinálsz. Magánügyed. Csak arra vagyok kíváncsi, csak a szád jár, vagy tényleg bevonulsz, ha már annyira érdekel a katonásdi?
  • Mor3llo
    Egyébként még nem olvastam el, hétfőn rákeresek a TIK-ben:D
  • TDantes
    Nem támadtam le, és ha katonáskodni akar, próbálja ki. Miért ne próbálhatná? Vagy inkább csak arról van szó, hogy csak egy szokásos nethuszár, aki a fűtött szobából a kényelmes foteljából ülve osztja az észt?

Engem nem zavar ha valaki katona akar lenni. Szép dolog az. (már akinek) Csak a az üres hülye dumát nem szeretem. Vagy vonuljon be, vagy inkább tartsa magában a süket dumáját, de az milyen már, hogy valakinek csak a szája jár, de nem tesz semmit?

• Mor3llo
    És nem lehet véleményem a csoport egyes tagjairól??? Mostmár nevetek, nemár:DDD
  • Mor3llo
    Ezek a bagatellizálások kezdenek megmosolyogtatóak lenni...
  • Mike
    ja hogy még érettségid sincs
  • Mike
    az, hogy te is ennek a csoportnak a tagja vagy
  • Vadnokedli
    Előbb az érettségit azért le szeretném rakni, meg a mostani szakmámat.

Megengeded?:D
  • Mike
    megértem, de ez számomra eléggé visszatetsző
    nem vagy még nyugdijas
  • Mor3llo
    A "mai" jelzőt nem azért rakjuk oda, mert egy régebbi generációhoz hasonlítjuk, szimplán véleményt alkotunk a mostani 10-25 éves fiatalok egy részéről.
    Na ezen mit nem lehet megérteni?!
  • Mike
    akkor menjen paintballozni