Kell-e sorkatonaság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez mondjuk az oktatási rendszer minõsíti, nemdebár? 😄
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Egyébként látom megjött a szokásos liberális káosz különítmény... Én léptem, ehhez túl öreg vagyok! 😄
www.smart-bus.hu
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Egy hadseregnek mindig a gyalogság az alapja. Kell mellé légierõ, kell mellé tüzérség, kell mellé sok más fegyvernek, de az alap a gyalogság.
Az, hogy a légierõ mindenható, elbukott a Dél-Szláv háborúban. Ott a NATO megpróbálta pusztán a légierõvel, szárazföldi csapatok nélkül megoldani a helyzetet. Hát annyira nem sikerült...
Akkor a tankötelezettséget is számoljuk fel, a középsuli is csomó idõmet elvette 14-18 éves koromban a bulizástól. Micsoda tetûség már...
Azért ne poénkodjunk már....😄DD Olyan emberek csinálták meg az érettségit, akik egy kurva szót nem tanultak, nemhogy a vizsgákra, de az azt megelõzõ 4 középiskolás évben sem.....
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Az meg, hogy minde háztartásba lõfegyver az maga a rémálom. Meg lehet nézni mit értek el vele az USA-ban.
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
hol élsz te ember?😄
Most is van kinek. A kérdés, hogy van-e értelme (kiképzés, felszerelés). Amíg kiképzés felkiáltás alatt átlag 3-10 alkalommal sütötték el a fegyverüket a delikvensek, az szerintem kontármunka kategória.
Másrészt, mert amíg sorkatona az ember, addig sincs jelen a munkaerõ piacon, és így közvetve vagy közvetlenül csökkenthetõ a munkanélküliség.
Ellenben az állam fizet neki mindent, tehát ugyanúgy pénzbe kerül. Ezt akár lehet rejtett munkanélküliségnek is tekinteni adott esetben.
Harmadrészt igenis nevelõ hatású, és segít a kapcsolatépítésben is, hogy az ember elindulhasson az életben.
Ebben mondjuk van valami.
A formája pedig az lehetne, hogy érettségi után elviszik az embert, és aug. 30-án leszerelik. 3 hónapos alapkiképzés bõven elég, utána aki akar továbbszolgál (hivatásosként), aki akar megy a civil életbe, de 1-2-3 évente évi 2 hét szolgálat, ahol frissen tartják ami az alapkiképzésen volt.
Óriási népszerûsége lesz, hogy a sok tanulás után a valamilyen szinten megérdemelt pihenés helyett elviszik egy laktanyába, hogy a balcsi/tengerparti haverok és bulizás helyett 3 hónapig alakizhat, kúszhat a sárban és a többi.
Sok országban így csinálják, és nagyon hasznos lehet, ha vki ránktör. Ha meg nem tör ránk senki az mégjobb, de megéri kockáztatni?
Az utolsó nagyobb NATO tagország, ahol még sorkatonaság van, Németország. Ott most jelentették be, hogy megszüntetik a sorkatonaságot, és leépítik ~180.000 fõre a hadsereget.
A sorkatonaságnak ott látom értelmét, ahol a veszélyeztetettség nagy, például Izrael. De ott még a nõknek is kötelezõ (igen, ki lehet bulizni, tehát azért nem fõvesztés terhe mellett kötelezõ).
A másik fele az, ahol az egész ország olyan szinten mozog, hogy egy ember otthon a szekrényben tarthatja a gépkarabélyát, és mégse él vissza ezzel a helyzettel. Ilyen például Svájc vagy Finnország (utóbbi annyira nem, ugyebár nemrég volt egy nagy médiavisszhangot vert eset). Itthon ez sajnos nem mûködne, ha ne kelljen kimondanom, miért nem...
Szvsz az egész hadseregre ráférne egy valódi reform (mert eddig olyan nem volt, leépítés volt), ha a hadsereg rendbe van téve minden szinten, akkor neki lehet állni azon, hogy a többit hogy oldja meg (tartalékos képzés, sorkatonaság vagy önkéntes haderõ). De amíg maga a Honvédség jelen állapotában van, a sorkatonaság értelmetlen pénzkidobásnál nem lenne több.
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
Egyik jóbarátom is rendészetire jár, másfél éve, most megy majd fel Pestre készenlétisnek, és szerintem jó ha volt nekik 30x lövészetük ezalatt az idõ alatt..
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
hála égnek hogy ebben a liberális korba élhetek és írhatok a netre,azt csinálok amit akarok.
nem lopnak el hónapokat éveket az életembõl....nem csesznek ki az emberrel
Azóta is faszán tudok katonai sátrat állítani, tudom mikor kell befogni a pofámat vagy kiállni a társamért. Rendet tudok tartani magam körül, krumplit pucolni, mosogatni, felmosni, és még sorolhatnám 😉
Egyébként kérdezd meg azokat akik voltak. 90%ban azt mondják hogy kellene ma is és qrvára igazuk van. Sok kis takony rendet tanulna ha már a szülei nem tanították meg a viselkedésre.
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
A többi sallang meg nem a túléléshez kell. A vadonban való túlélést és bizonyos túra szabályokat nem itt kell megtanítani ugyancsak.
aki akar menjen katonának,ne kényszerítsen az állam.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Ezt az egyetemekkel már eljátszották, a munkanélküliség ugyanúgy megmarad, csak nem látszik. Ezzel csak letakarod a szart egy újságpapírral.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Hanem, hogy Ferike végre rájön-e arra, hogy 18 évesen nem kellene úgy kinéznie, mint egy nõnek, és nem kellene sírnia az élet nagy nehézségein, névszerint azért, mert anyu nem engedte el egy drogos dnb bulira...
A nevelés meg nem a Honvédség és a fegyveres erõk dolga...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM