Kell-e sorkatonaság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Olyan emberek csinálták meg az érettségit, akik egy kurva szót nem tanultak, nemhogy a vizsgákra, de az azt megelõzõ 4 középiskolás évben sem.....

Ez mondjuk az oktatási rendszer minõsíti, nemdebár? 😄

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Mor3llo
Valószínû, hogy a 33 éves családapa, sorkatonaságot megjárt bátyám azért erõsködne, hogy szopjanak már a mai fiatalok is.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Mindenki magából indul ki...

Egyébként látom megjött a szokásos liberális káosz különítmény... Én léptem, ehhez túl öreg vagyok! 😄

www.smart-bus.hu

Botond
Félreérthetõ volt amit írtál, én is úgy értettem, ahogy rundstedt17, hogy nincsenek etnikai tisztogatások (civil ölés), nem úgy ahogy gondoltad, hogy azért nem lehet atomzápor, mert a civilek kellenek.
w77d
nah jó persze elõfordulnak de nem az itt felvetett méretekben. nem egy hozzáértõ rebesgette itt, hogy neeem kell a katona bombát nekik és kész. hát azzal nincs kész. ha nincs gyalogság, akkor a háború elveszett, ez van..

Punker
nem is olyan rég itt a szomszédban elég jelentõs etnikai tisztogatások voltak, akkor hogy is van ez?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
Szerintem nézd meg Korea, Vietnam vagy Afganisztán esetét, de még Irakét is megnézheted. Vietnamban nem egy, hanem nagyon sok bombát dobtak le, valahogy mégse sikerült megtörniük az Észak-Vietnami hadsereget és a Vietcongot.

Egy hadseregnek mindig a gyalogság az alapja. Kell mellé légierõ, kell mellé tüzérség, kell mellé sok más fegyvernek, de az alap a gyalogság.

Az, hogy a légierõ mindenható, elbukott a Dél-Szláv háborúban. Ott a NATO megpróbálta pusztán a légierõvel, szárazföldi csapatok nélkül megoldani a helyzetet. Hát annyira nem sikerült...

w77d
ez így van

nem a bombára írtam hanem hogy nincsenek atrocitások kijelentéesdre 😄

w77d
szerinted megengedheti egy hadviselõ fél? nem engedheti meg. Amint egy ilyen 1 bomba 1 ország eset bekövetkezne, bizony annak a hadseregnek gyakorlatilag az egész világgal kéne szembenéznie. A másik pedig hogy egy egész országot elpusztító támadás után az adott ország terméketlen lenne, ami megint nem cél, nem hoz a konyhára. Egy háborúban mindig az ellenfél katonai erejének megbénítása a cél, sosem az adott nemzet teljes kiírtása, földjének elpusztítása. Lásd be hogy igazam van...

ezt írtam.

Botond
A kérdés nem az volt, hogy "visszaállítanád-e a sorozást a korábbi formájában?", hanem hogy van-e értelme. És én fenntartom, hogy olyan formán ahogy írtam van. Ez meg hogy elvenné az idõt a bulizástól ezért ne ezt te se gondolhatod komolyan.
Akkor a tankötelezettséget is számoljuk fel, a középsuli is csomó idõmet elvette 14-18 éves koromban a bulizástól. Micsoda tetûség már...
Mor3llo
"Óriási népszerûsége lesz, hogy a sok tanulás után a valamilyen szinten megérdemelt pihenés helyett "

Azért ne poénkodjunk már....😄DD Olyan emberek csinálták meg az érettségit, akik egy kurva szót nem tanultak, nemhogy a vizsgákra, de az azt megelõzõ 4 középiskolás évben sem.....

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

nem találtak még ki jobbat,és örülök hogy azt csinálom amit akarok,javasolnám számodra is hogy ne azzal foglalkozz hogy hogyan élnek mások hanem éld az életed,aztán rájössz nem is rossz a liberalizmus😄

Sadist
Az a 90% azért mondja, mert nekik kötelezõ volt, és akkor már más se maradjon ki a jóból...

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

banok
nekem is hasonló érzésem van.
Az meg, hogy minde háztartásba lõfegyver az maga a rémálom. Meg lehet nézni mit értek el vele az USA-ban.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

SZilaJMaGGoT
A liberalizmus faszság. Szarul átgondolt eszme túl sok paradoxonnal.

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

"a civilek lemészárlását egy hatalom sem engedheti meg "
hol élsz te ember?😄

[NST]Cifu
Egyrészt kell az alapkiképzés, hogyha vmi gebasz van legyen kinek puskát osztani.

Most is van kinek. A kérdés, hogy van-e értelme (kiképzés, felszerelés). Amíg kiképzés felkiáltás alatt átlag 3-10 alkalommal sütötték el a fegyverüket a delikvensek, az szerintem kontármunka kategória.

Másrészt, mert amíg sorkatona az ember, addig sincs jelen a munkaerõ piacon, és így közvetve vagy közvetlenül csökkenthetõ a munkanélküliség.

Ellenben az állam fizet neki mindent, tehát ugyanúgy pénzbe kerül. Ezt akár lehet rejtett munkanélküliségnek is tekinteni adott esetben.

Harmadrészt igenis nevelõ hatású, és segít a kapcsolatépítésben is, hogy az ember elindulhasson az életben.

Ebben mondjuk van valami.

A formája pedig az lehetne, hogy érettségi után elviszik az embert, és aug. 30-án leszerelik. 3 hónapos alapkiképzés bõven elég, utána aki akar továbbszolgál (hivatásosként), aki akar megy a civil életbe, de 1-2-3 évente évi 2 hét szolgálat, ahol frissen tartják ami az alapkiképzésen volt.

Óriási népszerûsége lesz, hogy a sok tanulás után a valamilyen szinten megérdemelt pihenés helyett elviszik egy laktanyába, hogy a balcsi/tengerparti haverok és bulizás helyett 3 hónapig alakizhat, kúszhat a sárban és a többi.

Sok országban így csinálják, és nagyon hasznos lehet, ha vki ránktör. Ha meg nem tör ránk senki az mégjobb, de megéri kockáztatni?

Az utolsó nagyobb NATO tagország, ahol még sorkatonaság van, Németország. Ott most jelentették be, hogy megszüntetik a sorkatonaságot, és leépítik ~180.000 fõre a hadsereget.

A sorkatonaságnak ott látom értelmét, ahol a veszélyeztetettség nagy, például Izrael. De ott még a nõknek is kötelezõ (igen, ki lehet bulizni, tehát azért nem fõvesztés terhe mellett kötelezõ).

A másik fele az, ahol az egész ország olyan szinten mozog, hogy egy ember otthon a szekrényben tarthatja a gépkarabélyát, és mégse él vissza ezzel a helyzettel. Ilyen például Svájc vagy Finnország (utóbbi annyira nem, ugyebár nemrég volt egy nagy médiavisszhangot vert eset). Itthon ez sajnos nem mûködne, ha ne kelljen kimondanom, miért nem...

Szvsz az egész hadseregre ráférne egy valódi reform (mert eddig olyan nem volt, leépítés volt), ha a hadsereg rendbe van téve minden szinten, akkor neki lehet állni azon, hogy a többit hogy oldja meg (tartalékos képzés, sorkatonaság vagy önkéntes haderõ). De amíg maga a Honvédség jelen állapotában van, a sorkatonaság értelmetlen pénzkidobásnál nem lenne több.

Büdös Bohóc
amúgy meg akármit mondtok ti 30-35 közötti fórumtársak, valahol belül pont az beszél belõletek, amit rundstedt mond, vagyis hogy "ha már én is szoptam, SZOPJATOK VELE TI IS KÖCSÖGÖK" valami ilyesmit tudok elképzelni.

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Mor3llo
Naná, hogy nem itt kellene elkezdeni a nevelést, de talán nyújthat egy kis segítséget.
Egyik jóbarátom is rendészetire jár, másfél éve, most megy majd fel Pestre készenlétisnek, és szerintem jó ha volt nekik 30x lövészetük ezalatt az idõ alatt..

Sadist
Ezzel a véleményeddel azért a Haditechnika topikot inkább kerüld el.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

w77d
ezt a hülyeséget, hogy ma már nincs értelme a gyalogságnak. gyalogság mindig kell. a civilek lemészárlását egy hatalom sem engedheti meg magának ez van. ilyen egy ország egy bomba stílus csak a sci-fi filmekben meg játékokban létezik és nyugodjatok meg ott is marad..

magyarországon nincs meg a kultúra hozzá...

Büdös Bohóc
😄DDDDD

Sadist
Svájcban minden háztartásban ott van a Sig Sauer, mégsem magasabbak a bûnözési statisztikák, és embereket halomra lövõ ámokfutókról se hallani.

Büdös Bohóc
igen, pont olyan dolgokat mondasz, amit vagy nem itt kéne megtanulni

a sok nyomorék öreg kárörvendõen szeretné szenvedésbe taszítani a fiatalokat
hála égnek hogy ebben a liberális korba élhetek és írhatok a netre,azt csinálok amit akarok.
nem lopnak el hónapokat éveket az életembõl....nem csesznek ki az emberrel

SZilaJMaGGoT
A laktanyákból minden exportcikk volt. Ez volt a lényege, hogy szétlopták az egészet.

Botond
Szerintetek Afganisztánban a táliboknak hány repülõjük, atombombájuk, van? Mekkora tüzérsége? És valamiért mégis talpon vannak még mindig. Vagy továbbra is délszláv háború. A horvát "hadsereg" 500-1000 közötti faszi volt kalasnyikovokkal és megállították a szerbeket, aztán persze szereztek pár ágyut meg ilyeneket és akkor kinyomták. Azért mert a terminátor 1-2-3ban azt láttátok azért még a mi kis háborúnk ha lesz valaha nem olyan lesz.
Teppik Amon
Igenis kellene. Én voltam 9 hónapot, az elsõ 3nak láttam értelmét, a többi csak idegõrlés volt 😄
Azóta is faszán tudok katonai sátrat állítani, tudom mikor kell befogni a pofámat vagy kiállni a társamért. Rendet tudok tartani magam körül, krumplit pucolni, mosogatni, felmosni, és még sorolhatnám 😉
Egyébként kérdezd meg azokat akik voltak. 90%ban azt mondják hogy kellene ma is és qrvára igazuk van. Sok kis takony rendet tanulna ha már a szülei nem tanították meg a viselkedésre.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Büdös Bohóc
Most mondjátok már meg õszintén mi a francról beszéltek? Nevelés? Azt nem itt kéne elkezdeni. Lõgyakorlat? Ne vicceljetek már, rendõröknek nem jut elég lõgyakorlat egy évben, nem hogy minden jöttmentnek. Haverok szoktak járni éles lövészetre meg mostanában én is megyek majd velük, volt ott egy rendõr és lepipálták 2x célzásban, mert õneki alig jut 30-40 töltény kilövésre 1 évre, többiek meg pár ezerért havonta eljárnak több alkalommal is. Nem telik úgyse rá, lófaszt nem érne az egész.

A többi sallang meg nem a túléléshez kell. A vadonban való túlélést és bizonyos túra szabályokat nem itt kell megtanítani ugyancsak.

Sadist
Inkább milicia, mint sorkatonaság.

SZilaJMaGGoT
Nem tudhatod... Mindig lesznek emberek akik könnyen és gyorsan akarnak majd pénzt keresni.

Mor3llo
Mondjuk jogos, anno ment a mutyi rendesen, ahogy hallottam a nálam idõsebbektõl. Gázolaj volt a legmenõbb "exportcikk" a laktanyából😄

nem kell.
aki akar menjen katonának,ne kényszerítsen az állam.

Sztem IGEN. Viszont a mai vilagban nehez elkepzelni, h ilyen gyalogos haboru legyen. Itt mar jon egy repcsi ledob 1 bombat oszt vege. Gyalogsag mar folosleg sztem.

Botond
Igen, ez is egy érv, bár nem ahogy te gondolod. Szerintem pont, hogy a társadalmi integrációjukat segítené elõ, ha 18 évesen bekerülne egy normál közegbe, és aztán akinek kedve van maradhatna, lenne munkája miegymás. Van más ország is a világon ahol a társadalmi integráció eszköze is a sereg.
bertino
srac biztos azt hiszi, csak a seregben valo reszvetellel kaphat egy ember nevelest.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

w77d
nem lenne azoknak kedve lövöldözni ha kikapnak egy igazi õrmestert....

Mor3llo
Köszönöm, hogy válaszoltál amúgy a feltett kérdésemre😉

SZilaJMaGGoT
Faszt... Könnyebben jutna mindenki fegyverhez. Több éves fennállás után meggyengül a rendszer ellenõrzöttsége, aztán a faszagyerekek nem késsel fenyegetnének hanem lelõnének mint egy kutyát...

bertino
<#eljen>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Botond
Nyílván a donkanyarban leszerepelne egy ilyen sereg ismét, és talán a washington-ostroma hadmûvelettel is csak korlátozott sikereket lehetne elérni, de nem is hiszem, hogy ez a belátható kockázat, hanem egy dél-szláv háború féle népírtásos hókamóka. És olyankor bizony sokat számít, hogy kiosztom a kalast a falu végén és akkor oda be nem gyünnek az akárkik, és spuri a következõ faluba kalast osztani, vagy esetleg kiosztom a kalast, és néznek bután, hogy akkor ezt hogy tárazzuk be, mit kell meghúzni, hogy elsüljön, és egyáltalán merre és hogy célozzanak. A dél-szláv háborúban nem volt se atombomba, se semmi. És ilyenre nem is készülhetünk fel nyilván. De azért az elég sarkalatos meglátás, hogy az atombombától úgyse véd semmi, akkor ennyi erõvel a lakásajtót is kár zárni, ha atomot dobnak le úgyis oda minden...
Sadist
"Másrészt, mert amíg sorkatona az ember, addig sincs jelen a munkaerõ piacon, és így közvetve vagy közvetlenül csökkenthetõ a munkanélküliség."

Ezt az egyetemekkel már eljátszották, a munkanélküliség ugyanúgy megmarad, csak nem látszik. Ezzel csak letakarod a szart egy újságpapírral.

Punker
magyarul nem a sorkatonaság a hülyeség hanem az ahogy itthon csinálták az utolsó 15 évben.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Mor3llo
Ne teljesen úgy közelítsd meg a dolgot, hogy most lesz-e a 18 éves emos Ferikébõl 3 hónap alatt Van Damme-féle tökéletes katona!
Hanem, hogy Ferike végre rájön-e arra, hogy 18 évesen nem kellene úgy kinéznie, mint egy nõnek, és nem kellene sírnia az élet nagy nehézségein, névszerint azért, mert anyu nem engedte el egy drogos dnb bulira...

Molnibalage
Magyros formában nem.

A nevelés meg nem a Honvédség és a fegyveres erõk dolga...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

w77d
KELL egyértelmû. Majd a sok fasza gyerek meg a sok cigány ott megtanulná a magyarok istenét. Meglátnátok egybõl visszaesne a bûnözés és visszább venne pár gyerek a pofájából.

byzhouse
Puskát osztani?

#2 1 darab bomba az ország, ha háborúba keverednénk.

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;