Kell-e sorkatonaság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én már szerencsére nem voltam sorkatona, mégis tudom mi a tisztelet, becsület, és biztonságosabban tudok fegyvert kezelni, mint sok hivatásos.
Ha már sorkatonaság, akkor úgy kéne, mint Svájcban. Alapkiképzés mindenkinek, rendes fizetéssel, ekkor a munkáltató nem küldheti el a munkavállalót, néhány évenként továbbképzés, fegyvervizsgálat, stb., állam bácsi meg adja a fegyvert, fegyverszekrényt, amit otthon kell tartani.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Én úgy gondolom, hogy egy jól megszervezett, rövid, de intenzív kiképzés egybõl az iskola után jót tenne minden fiatal férfi jelöltnek. Mentálisan, fizikálisan...
www.smart-bus.hu
Manapság meg a háborúkban nem tömeggel, hanem technikával vívják. Szal ilyen 3 hónapos bakák még golyófogóknak sem lennének jók. Profi sereg kell, nem nagy, de az rendesen felcuccolva. Persze még erre sincs lóvé, így marad a reménykedés, h talán nem rúgnak seggbe😊
Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
manapsag mar arra figyel az ertelmes magyar, hogy a picsaba szedi ossze a pezt kajara/lakberre/akarmire, nem pedig arra, hogy kell-e sorkatonasag vagy sem :|
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
a sok hülyeségre meg mi a francnak kellene fegyvert fognia esetleg egy embernek? mai világban már ledobnak egy bombát aztán volt magyarország nincs ország
A mai fiataloknak nem való a katonaság véleményem szerint!
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
www.smart-bus.hu
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
www.smart-bus.hu
( Megnyugodtam, hogy vannak még értelmes emberkék! Bár mondjuk már Te is öreg vagy! 😄 )
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
KELL!
Van még kérdés, hogy miért???
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Egyrészt kell az alapkiképzés, hogyha vmi gebasz van legyen kinek puskát osztani.
Másrészt, mert amíg sorkatona az ember, addig sincs jelen a munkaerõ piacon, és így közvetve vagy közvetlenül csökkenthetõ a munkanélküliség.
Harmadrészt igenis nevelõ hatású, és segít a kapcsolatépítésben is, hogy az ember elindulhasson az életben.
A formája pedig az lehetne, hogy érettségi után elviszik az embert, és aug. 30-án leszerelik. 3 hónapos alapkiképzés bõven elég, utána aki akar továbbszolgál (hivatásosként), aki akar megy a civil életbe, de 1-2-3 évente évi 2 hét szolgálat, ahol frissen tartják ami az alapkiképzésen volt. Sok országban így csinálják, és nagyon hasznos lehet, ha vki ránktör. Ha meg nem tör ránk senki az mégjobb, de megéri kockáztatni?
www.smart-bus.hu
(pláne egy ilyen beszari embernek mint nekem. Csak Woody Allen-t tudom idézni: Háború esetén túsz)
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
#4 Lehet, hogy az ott megélt, és akkor negatívumnak gondolt dolgok miatt reagáltak a késõbbiekben egy-egy szitura erkölcsösebben, nem?
#5 Szerinted a mai fiatalsággal minden oké?
Átdolgozott, ésszerû keretek közt ma is szükség lenne rá. Fõleg ilyen környezetben, Európa közepén... Arról nem beszélve, hogy így 10-bõl tán nem 9 fiatal mondaná azt, hogy elfutna, ha megtámadnák az országot.
Anno még dicsõség volt egy Apának, ha a fia alkalmas volt katonának. Az én idõmben kezdõdött el az, hogy az lett a dicsõség, ha valaki el tudta kerülni...
www.smart-bus.hu
minden oke veled ? gyogyszered megtalaltad ?
Amit most akarnak, hogy tartalékosok legyenek, árvíz vagy más veszélyhelyzet esetére, az már sokkal inkább helyesebb.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
amiket írtál meg megtanulja aki akarja a cserkészek közt vagy vallásos sulikban 😊
Ahogy a topic címe is mutatja, a fõ témák a sorkatonaság elõnyei, hátrányai lennének. A mai (sokszor szó szerint unalomtól szenvedõ, magával mit kezdeni nem tudó, tiszteletlen) fiatalságnak szüksége lenne-e
egy olyan közegre, egy bizonyos ideig, ahol megtanulnák azt, mit jelent a bajtársiasság, tisztelet, felelõsség? És ez melyik korban lenne a legmegfelelõbb, mennyi ideig, milyen "intenzíven"?
Avagy csak idõpocsékolás, pénzkidobás?
Várom a tapasztalt kiskatonák régebbi élménybeszámolóit, tapasztalatait, véleményét! Mennyire tartották hasznosnak a katonaságot?
És akik már nem lehettek kopaszok(köztük én is), azok vállalnák-e?