1390
Utat mutatna, vagy csak időpazarlás?
-
#310 Az tény hogy nem viselkednek normálisan, se az időseknek se a társaiknak nem adják meg a tiszteletet...
#299 - azért "mai fiatalozok" mert azért viselkedésileg jóval eltérőbb, és tisztelet tudóbb vagyok a mai átlagnál. -
#309 arról nem beszélve, hogy 19 de lelkében 80?
mert sok tatter/mammer mai fiatalozik
van botja is hozzá, amit ilyenkor ráz
meg kiabálja hogy huligánok! :)
elolvastad már a könyvet? -
#308 Ő valószínűleg NEM katona akar lenni foglalkozás szempontjából, csupán kipróbálná magát abban a közegben, egy kis ideig. Nem kell egyből letámadni, hogy na, akkor miért nem mész, mert elég nevetséges szöveg... -
#307 egy fiatal ne mai fiatalozzon
mit neme lehet ezen nem érteni
lehet véleménye, de basszus, mai fiatal -
#306 Nameg hogy a fiatalok egy része nem üti meg a normális kinézet/viselkedés szintjét...
Hadd legyen már véleménye más embertársairól... -
tttttom #305 *sportolással -
TDantes #304 Miért nem mész? Én csak azt nem értem, akik ennyire akarnak sorkatonaságot, miért nem vonulnak be? 19 éves vagy, a legjobb korban vagy. Vonulj be. Holnap hétfő, nézz utána hol és mi módon lehet jelentkezni, és ha alkalmas vagy, már lehetsz is katona.
Persze lefogadom úgyse teszed meg. Csak az interneten mormogod, hogy jaj de jó lenne katonáskodni. -
#303 nem hatékony -
#302 akár össze is foglalhatnánk
egyesek, akiknek tetszik a katonaság, tetszene a sorkatonaság
a többieknek, akik ebben akkora fantáziát nem látnak, nem
akik voltak katonák, volt aki csak a szépre, jóra emlékszik, meg mekkora buli volt - idő megszépít ugye mindent
mások szerint, akik meg csak a sok szerencsétlenkedésre, meg tétlenségre emlékeznek csak időpazarlás volt -
tttttom #301 A sok könyvkukacot ki kéne küldeni a szabad levegőre, meg persze a "nincs életem" szintű gyereket erre a tömegsportterepre. :D Olvastam a mien kampfot és eléggé megfogott engem is Hitler nézete a soprtolással kapcsolatban. :) -
#300 az hogy úgy látom hogy kéne a sorkatonaság?:D -
#299 akkor ne mai fiatalozz -
Unreal1942 #298 Evvel egyetértek, de attól a sport még nem lesz kötelező.
Én a testnevelés órák számának a megemelésével kezdeném.
Ettől még szerintem 2-3 hónapos normális kiképzés. Az ráférne az emberekre. -
#297 Na, majd te is kapni fogod az ívet, hogy hogy mered ígylátni a dolgokat... -
#296 Ez igaz! A tömegsport által minden ember tudna tanulni.. -
#295 igaz; bunkók, tiszteletlenek a mai fiatalok.. bár én csak 19 leszek.. de én legalább megadom másnak a tiszteletet.. és ezt oda vissza elvárom; hogy ha én adok neki tiszteletet én is kapjak. De ugye ez nem így van már...
és jó lenne egy sorkatonaság. (hisz szívesen mennék katonának) -
#294 hát már 15 évesen el kellett bírni a puskát
egyébként ne vicceljük el
ha azt akarjuk, hogy az emberek sportoljanak, ahhoz lehetőséget kell biztosítani -
#293 abban az időben a sport amolyan "álca" volt így tartották fitten és harcrakészen a hadra fogható fiatalokat... -
#292 Hitler is azt csinálta, a sportot nagyon támogatta :DDDD -
#291 aha
hát 91-ben ez Mo-n nem érdekelt senkit -
#290 akkor tudod mit kéne: tömegsportot támogatni
meg sportpályákat építeni, amit ingyen lehet használni, és nem csak a élsportolókra gondolni
nálunk nincs semmi -
#289 persze, akkor kezdődött, az volt az első felvonás -
#288 nézzenek
én is őket :)
91-ben már volt délszláv válság/háború? nekem nem rémlett csak 95-96
de az is lehet, mert én nem mentem emiatt sehová
emlékszem a Reuters híreit olvasgattam, de az még később volt, talán 97-ben -
Unreal1942 #287 A sorkatonaságra olyan formában ahogy az létezett nálunk. Semmi szükség nincsen.
Viszont 2-3 hónapos normális sorkatonai szolgálatot el tudnék képzelni. Akár a Nők részére is.
Sok mai fiatalra bőven rá is férne egy kis mozgás a szabad levegőn. -
#286 igen, de látod, hogy azért estél pár hibába és az úgy nem megy, hogy közben meg ugatsz mindenfelé, mert hülyének néznek és kész. -
#285 én ugyan nem akarok uralni semmit
max leugatni a sok katonabuzit -
#284 mike azért kicsit visszavehetsz te is, mert látom nem vagy mindennel tisztában és ilyen esetben nem kéne azt tenni, mintha uralni szeretnéd a topikot. 91-95-ig tartó délszláv háborúra ne mondd már, hogy nem emlékszel (mi meg ebből jöttünk el annak idején). -
#283 és mi a rákért kellett volna kiterjeszteni a háborút? Azért, amit mondtam előbb, hogy értelmetlenül elküldjünk pár ezer katonát, hogy megmutassuk, hogy ez nem járja? Óje! -
#282 ti vagytok kevesebben
sokak szerint az időpocsékolás volt -
#281 na ez az -
#280 látom megint nem sikerült felfogni azt, mi a tömeg -
#279 nagyon helyes
akkor az vagyok
remélem szereztem neked ezzel egy kis örömet :D -
#278 akkor röhögj
"A gyakorlati együttműködés a NATO 1994 januári csúcstalálkozóján meghirdetett Békepartnerség (PfP) programjának beindulását követően a korábbiaknál magasabb szintre emelkedett. Magyarország a PfP-keretdokumentum aláírásával az elsők között, 1994 februárjában csatlakozott a programhoz, amelyben hangsúlyos szerepet kaptak a katonai együttműködési programok, és amelyek figyelembe vették az egyes partnerországok egyéni érdekeit is. A kapcsolatok fejlődésének fontos állomását jelentette, hogy 1995. januárjában nagyköveti vezetéssel létrejött a Szövetség központja területén működő, NATO melletti önálló magyar összekötő iroda.
A magyar-NATO kapcsolatok történetében mérföldkövet képezett hazánk és a Szövetség együttműködése Bosznia-Hercegovina stabilizálásában. Az IFOR/SFOR-művelet 1995. decemberi beindításától 2004 végi lezárásáig Magyarország befogadó támogatást nyújtott a műveletben szolgáló NATO- és partnerországi kontingenseknek, és saját kontingenssel is vett részt az IFOR/SFOR küldetésben. Sokoldalú részvételünk jelentős szerepet játszott abban, hogy 1997-ben a madridi csúcs meghívta Magyarországot a csatlakozási tárgyalások megkezdésére. Magyarország az IFOR/SFOR-művelet lezárását követően is részt vesz a NATO szarajevói parancsnokságának munkájában."
forrás: Külügyminisztérium -
#277 ugyanakkor 5 évvel fiatalabbakat fikázni, röhejes
de látom a nagy okos fejeddel ezt neked sem sikerült ám felfognod -
#276 mondjuk én se bíznék rád semmit
ismerlek már egy ideje -
#275 Voltam sorkatona, (MH25 KGYKLDD 2003 DMÁ) a véleményem hogy sokat lendítene a fiatalok jellemén...A kiképzés az semmi nem az a lényeg.
A egymásrautaltság, a bajtársiasság ez a lényeg.
Aki volt, az büszke lehet hogy végigcsinálta.
Az hogy kell-e ilyen formában jó kérdés. Meg kell reformálni az biztos... -
Wlanseraf #274 Foleg ugye hogy az volt az Angol mandatum terulete:) Es az akkori Angol vezetes nem kicsit volt antiszemita:D
Na off vege....
Sorkatonasag egy baromsag:) hasznalhatatlan barmire... ebben az orszagban mert nincs ra penz.... egesz mas Izrael peldaja.. ott komolyan veszik es ott par 10 evvel ezelott tenyleg az orszag volt a tet... kicsit mas ugy am:) -
Wlanseraf #273 De lehet ott is kezdeni hogy kik akartak oda rakni Izraelt:) lehet vitatkozni hogy jár nem jár:) csak amikor kijeloltek mar akkor tudtak hogy egy puskaporos hordo az egesz:) -
Wlanseraf #272 úgy úgy:DDDDD -
#271 bal lábbal keltél?