Kell-e sorkatonaság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
akik egyesek szerint nevelésre szorulnak (érdekes módon mindig csak másokat kell megnevelni, önmaguk tökéletesek)
a tömeghadseregek ideje lejárt
a technikát jól képzett emberek tudják csak jó hatásfokkal használni
a kiképzés meg nem olcsó
amit a sorkatonaság címén mûveltek az emberekkel az meg minden volt, csak nem kiképzés (igaz ekkora tömegû kiképzésre nincs is szükség - lehet jönni Svájccal, csak mi nem vagyunk annyira gazdagok, jelenleg tb-re, nyugdijra sincs elég, nem hogy felesleges katonai kiképzésre)
ezzel együtt aki ma katonának akar menni, az elõtt ott a lehetõség
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
#180 dolgozom
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Szerintem legtöbbetek már attól összetörne, ha egy hétig nem ülhetne a gép elé... És ez még csak a passzív része lenne a dolognak. Ezért 20-30 éve még nem rinyáltak a fiatalok. És még is sokat szidták, pedig akkoriban még nem voltak ennyire táposak, mint a mai fiatalság...
Na, de ez az én véleményem, nyugodtan reagáljatok rá, nem nagyon hoz lázba, ide se nézek be, szóval úgy... tök mindegy.
A heavy cost. I pay it gladly.
hosszabban is ki akartam fejteni, de aztán elképzeltem, ahogy egy kis intelligenciahiányos ugrómókus próbál nekem parancsolgatni, és kis híján megfulladtam a röhögéstõl.
"The trees move. Do you not see it?"
Pont akkor toroltek el mikor a 84-85-os szuletesueken volta sor.
En is kaptam behivot, vegig csinaltam az alkalmasagit, stb. De mar nem kellet bevonulnom, mert akkor mar ervenyesitettek az eltorleset.
Amugy szivesen bementem volna, erdekes volt amit addig lattam.
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
fiatalság nevelõ célból árvíz + kisebb-nagyobb ilyen katasztrófák esetére oda lehetne õket rendelni alap fegyverhasználatot megtanulni maximum 3-6hónapig és legalább meglenne nevelve a mai "puha pöcsû" fiatalság én szerettem volna lenni (18 vagyok) de hát megszûnt már egy ideje jobban tisztelnének másokat meg úgy meg tanulnák ott a kemény dolgokat meg a mocskosat 😄
Nem voltam katona (polgári szolgálatos voltam) de látom, hogy annó nem volt ennyi szerencsétlen, életre nem való kis pöcs mint most.
Meg mondjuk jól jönnének a kis katonák a gátakra pl. ha szükséges
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A katonaság pénzpocséklás sokkal jobb helye is van pénznek.
Másrészt sokan elfelejtik a háború csak egy eszköz a javak megszerzéséré,méghozzá a végsõ,fõleg olyan országok ellen amelyek nem nyitnak a külföldi térhódítás felé...
A magyar kormány viszont teljesen engedelmes semmi szükség háborúra ellenünk...
Hidd el nekem, hogy a (gépesített) gyalogság a mai napig a hadseregek alapja. Még a világ legfejlettebb hadseregeinél is, mint az Egyesült Államok vagy Dél-Korea.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
Gyakran mondja, hogy ott csak azt tanulta meg, hogy miként lehet lógni, sumákolni. Ez is nagyon kell a mai fiatalságnak...
Egyszer mesélte, hogy valamelyik idióta jelzõpisztollyal lõtte le egyik társát. Tipikus esete a "hülye gyerek fegyvert kap"-nak.
Mint ütõképes katonai erõ létrehozásához túl kevés a sorkatonaság. Nevelés meg nem a fegyveres erõk dolga.
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
Legyen igazad, és ne legyen háború sose, vagy kapjuk egy atomot a nyakunkba. Amelyik neked szimpatikusabb.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM