22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Kopiati
    De a technológiai stagnáláson nem ennyi idő alatt jutnak túl, a cerberusnak lényegében ez a célja a bázissal, hiszen ott vannak az igazán fejlett technológiák, Meg a normandia 1 eléggé rossz dizájn lépés volt... (hol alszik a legénység? stb...lényegéebn ezért semmisül meg) másik a me1 végső koncepciós hibája az, hogy nem nyírták ott ki Sepördöt, emiatt a 2 rész elején kellett, egy katartikus momentumot, ilyen korán elsütni hiba volt...

Egyébként értem, hogy páran sírtok mert nem nektek fejlesztenek szerepjátékot, DE ennyire történet központúság mellett, tovább vihető mentésekkel, nem kezdheti minden játékot nulláról, ha meg nem nulláról kezd kb isten lenne a végére...(mondjuk kb a 2 végére annyi biomod van az emberünkben, hogy már feszegeti az emberség határát) Egy ennyire szoros, feszes történetnél nem megoldható, ott is telik az idő, nincs idő hogy a "nameless hero" (alá gothic), hogy akkor most a karakter lvl 50ig elfejlődik, 50 képességet újra meg újra részről részre megcsinál...meg sztem teljesen idegesítő a részről-részre minden képességet elvesztő hős... az inventory meg minek? elhiszem, hogy páran szeretnek ilyen-olyan cuccokat a virtuális fiókban pakolászni, de szóljanak az asszonynak adjon feladatot, ha pakolni akarnak:D Így is eléggé bele lehetett nyúlni a karakterbe, ennél már tovább butítani (ez alatt az 1 szintjét értem) felesleges, ott nagyon jó rendszer volt, de egy 2. 3. részben nem működik...Sztem a 2 messze felülmúlta az első részt koncepcióval, minőséggel, annak ellenére minden trilógia köztes sebe megvolt benne... és a 3-ban meglesz minden zárórész betegsége, az, hogy a rajongók nem azt fogják kapni, amit várnak, míg én a mérsékelt rajongó nagyon jól fogok szórakozni:)
  • Pares
    Csak azt felejted el, hogy amikor összeroskadt az öltöző szekrényeknél, akkor még nem mentette meg a galaxist. Sőt akkor pont úgy nézett ki az egész, hogy esélye sincs megmenteni...
  • cdr74
    Igazából reszelhetnének rajta még fél/egy évet az aktuális megnjelenési időn túl... Amit az 1-gyel elkezdtek illene rendesen lezárni - mármint a fő(bb) szála(kat)t természetesen - . A többit eleszegetjük majd DLC/spin-off-ban, de azért kétlem, hogy ME2 fejlesztési idő alatt tudnak egy, a két rész alatt felhalmozódott lehetőséget végigjárni, még korlátozott szinten is.

A másik, hogy nekem már a 2-ben is Shepnek túl nagy arcot adtak, túl nagy hangsúly van rajta, ami az 1-ben nem volt. A végére remélem nem csinálnak egy kihaénnem jóarcú-jófarkú amerikai klisészart. Pl. mikor az 1-ben összeroskad Shep az öltöző szekrényeknél, és Liara önt belé lelket, ilyen vonalon kéne a dolgokat vinnni. Ennek ellenére a srác meg se rezzen, mikor eljátszák vele a porból lettem-et, simán meggyőz mindenkit elég ha a nevét adja vagy ránéznek, egy gyenge pillanata sincs, mikor hullanak az emberek. Szóval hiába lett a piszkos 12, Shepnek semmi szüksége rájuk, mármint történetileg, az hogy a játékmenetben hardcore fokozaton kell meg vki, aki lő az GoW meg CoD inkabb.

Úgyhogy remélem nem egy megmentem a világom a legnagyobb stukkerral a világon, miközben megtosz minden élő-élettelen dolgot.

Természetesen direktt votam túlzó és elfogult :)
  • haxoror
    A sovereign magyarul uralkodót jelent, a monarch a fejedelem.

Számomra örök rejtély hogy mi értelme a NEVEKET (személy, hely) is tükör-fordítani?
    A legtöbb esetben bénán hangzanak és félreérthetőek, nem véletlen hogy Luke is Skywalker maradt és nem "Égjáró", a fordítás lényege hogy a történet érthető legyen és ennyi, nem kell túllihegni.

Shepard-öt is le lehetne fordítani "Pásztor"-nak, ehh...

• sanya200
    Hát az az első részben volt azóta azért fejlesztettek egysmást , nézd meg a normandy sr1 és sr2 közötti különbséget még az első hajót úgy nyitották fel mint egy konzervet a második meg úgy lőtte szét a collector hajót mint a rongyot 2 lövés elég volt neki, mini reaper ágyú ugye.Plusz a 2. részben a begyújtok nem számoltak edi-vel hajó hajó elleni harcban képes leolvasztani akár az ellenséges hajó reaktorát, csak beszélni kell edi-vel jokernél és elmond mindent.Plusz a 2. rész végén joker átnyújtja shepnek a kaszás teljes tervrajzát ami azért nem kis előny lehet találnak rajta egy gyenge pontot vagy akár lemásolhatják a fegyverzetet páncélzatot.
  • wedge31
    Felölem jöhet csak ne legyen shepardnak románca vele...
  • bendáj17
    igen az is fontos lehet hogy megöltük vagy nem, megígérte hogy segíteni fog.
  • morvaigaben
    Majd jön a Rekni-királynő és a Reaperek beijednek...
  • Kopiati
    u.i: Már elég kétségbe esettnek kell lenniük ha Sepördre vár a big ben-es csóka...

Jah, azon a karkateren már látszik, hogy dolgoznak a filmen is, a ruhája, sokkal inkább filmesen megvalósítható, mint mondjuk az első rész páncéljai, a me2-n is lehetett érezni, hogy a picit "vasemberesre" vették a figurát, kevésbé csicsás, sokkal inkább a praktikum, apró részletek.
  • Kopiati
    Hát, gondolj bele a Fejedelemmel kb a fél galaxis flottája megküzdött, (oké voltak ott gethek is), de ha mondjuk egy tucat olyan hajó, és az igazi csatlósaik felbukkannak, akkor lehet mit tenni? Csapat mozgások valószínűleg nincsenek, mert a reaperek a "kapu"hálózatot le tudják bénítani, hiszen az ő technológiájuk. Gondolom emiatt lesz a kb ezer olyan dolog, ami a ME2 mentéséből befolyásolja a dolgot, hiszen itt már talán számítanak az apróságok. A reaperek nem a kiirtásra törekednek, ha arra mennének, akkor a srác nem ilyen "kevés" áldozatról beszélne, gondolom a begyűjtés itt is megjelenik, mint a 2-ben...hiszen fontos nyersanyag az élőlény a gépeknek...
  • bendáj17
    sok minden benne van, szerintem is valamilyen fordulattal fog kezdődni.
  • Evoluti0N
    Eddig könnyű volt különböző szavazásokon kiválasztani az Év játékát, mivel évente csak egy Bioware játék jelent meg. Mi a fenét fogok én jövőre csinálni így, h 3 is jönni fog?
  • Kromka
    Még a téma elején voltak találgatások arról... hogy mennyi idő míg kiirtják az emberiséget. Szerintem évek, a támadás pedig valahogyan meglepetésszerű lesz mert ha nem az lenne már várna ott egy flotta vagy kettő legalábbb... az is lehet hogy abba a helyzetbe csöppenünk bele... éppen nincs még kiírtva az emberiség és a remény halovány sugara van már csupán jelen az emberek számára... versenyfutás az idővel megtalálni a fény lényeit, vagy a fegyvert ami elpusztíthatja az ellenségeinket.
  • Slashice
    Ja, egyébként pedig egy dolgot még nem tette hozzá: Casey Hudson említette, hogy a ME3 könnyebb lesz abból a szempontból, hogy nem kell a folytathatóssággal foglalkozniuk, mert ez lesz az utolsó rész. Tehát, ha a második rész végén meghalhatott Shepard, a harmadik rész végén ha bénák vagyunk, simán odaveszhet az emberiség... érdekes lesz :]
  • sanya200
    Hát jól összegezted az első 2 részt minden stimmel.Hogy a fellegvár relét aktiválni kell-e majd kiderül.De azt ne felejtsük el hogy nem tudni mennyi idő alatt érnek ide lehet a 2. és a 3. rész között évek telnek el.Igaz lehetett látni hogy jönnek a 2. rész végén de még csak messziről látják a tejutat ha egyáltalán azt mutatták volt aki azt mondta nem az de mindegy.Meg ugye kérdés hogy mikor szállják meg a földet rögtön a játék elején vagy a közepe fele vagy a végén?A videóból mondjuk az következik hogy az elején mert ha már tudták hogy itt vannak shepard összeszedte volna már a flottát.De így viszont nem lehet valami hosszú a game ha a történet szempontjából nézzük legalábbis mert shepard-nek sietnie kell hogy minél előbb visszatudja foglalni a földet.
    Viszont el tudnék képzelni egy olyan me játékot ami a 3.részen belül játszódik mint a halo odst kb hogy egy katonával vagy és a földön kell harcolnod a kihalás ellen.Ez simán kitenne egy részt szerintem, vagy örülnék shepard előtörténetnek is, de azt azért megoldani mert az egyben ugye választani kell hogy milyen múltat akarsz, de benne lehetne az első kapcsolat háború a shanxi vagy amikor shep-nek egyedül kellett visszatartania a csürhéz még megjön az erősítés.
  • Slashice
    Ui2: A Fellegvár-relé használata mellette szól az a tény is, hogy eddig mindkét részben valami húdenagyonveszélyes relét kellett használnunk, amit eddig vagy nem mertek, vagy nem tudtak használni mások.

A Fellegvár-relére tökéletesen illik ez. Eddig csak a kaszások használták, senki sem tudja, hogy hova vezet, és az őrzőkön kívül senki sem tudja, hogy hogyan lehet aktiválni. Viszont az egyetlen dolog, amivel közelebb lehet jutni a kaszások megértéséhez és legyőzéséhez. Tökéletes meló Shepard parancsnoknak, és csapatának.

Nem lepődnék meg azon, ha lenne valami központi agyuk, mint a getheknek, amit átírva/elpusztítva a mi javunkra billenthetjük a háborút. Pl: Írd át a kaszásokat a Cerberus érdekei szerint = Renegát. Írd át a kaszásokat a Szövetség és a Fellegvár érdekei szerint = Semleges. Pusztítsd el őket, mert gonosz lények = Paragon.

Illetve még az is lehet, hogy több ilyen központjuk van, mindegyik egy-egy galaxisra "szakosodott" kaszás flotta fenntartásáért felelős. A játék univerzumát pedig úgy lehetne bővíteni, hogy a Tejút fajai figyelmeztetik a többi galaxis lényeit, és segítenek nekik. Ugyanis valószínűleg a Fellegvár-relé nagyságú relék a különböző galaxisokat köti össze egymással.
  • Slashice
    Bár nem olvastam végig az összes eddigi hozzászólást, csak párat, így ha már valaki elmondta, bocsi.

Tehát, tisztázásként:

Miért volt a nagy hacacáré a Fellegvárral, meg a begyűjtőkkel, ha megérkeznek így is?

ME1: A kaszások/pusztítók/reaperek (kinek mi tetszik, nekem a kaszás jobban, tökéletesen fedi a funkciójukat. Az angolt elvből elvetem, ha van egy magyar fordítás :)) elsősorban a Fellegvár-relén keresztül özönlöttek volna be a galaxisunkba. Mikor kiküldték a jelet, az őrzők (keepers) nem válaszoltak, mert a protiánok sikeresen "átírták" őket a pusztítást követően (ugye a Vezetőt használva visszamentek a Fellegvárba, és elvégezték a szükséges műveleteket. Majd valószínűleg éhen haltak). Tehát, az őrzők nem válaszoltak, viszont a kaszások hátrahagyták Fejedelmet (Sovereign), hogy gondoskodjon arról, hogy minden esetben bejussanak a galaxisunkba.

Fejedelemnek szüksége volt valakire, aki képes megtalálni a kulcsot a visszajutáshoz, azaz képes aktiválni a Fellegvár-relét. "Összejött" hát Sarennel, akinek az volt a feladata, hogy kiderítse a protián rejtélyt. Vigil, az Íloszon lévő protián VI adta át Sarennek azokat az adatokat, amivel képes Saren átvenni az irányítást a Fellegvár felett. Ezt az infót kapta meg Shepard is. Az irányítás arra kellett, hogy a Fejedelmet biztonság nélkül bejuttassa a Fellegvárba, aki aztán rákapcsolódva a Fellegvár rendszereire, aktiválja a relét.

A végkimenetelt már ismerjük: a kaszások azon terve, hogy Sarent felhasználva aktiválják a Fellegvár-relét, csődöt mondott.

ME2: Bár ha jól emlékszem, a második részben nem említik, de ott is a Fellegvár relé aktiválása volt a cél, a kaszások valószínűleg utolsó "hátrahagyott" "eszközeikkel", a begyűjtőkkel. Ahhoz, hogy a Fellegvár relét aktiválni tudják, szükségük volt egy kaszásra, és BANG itt jött a képbe az ember kaszás. A cél az lett volna, hogyha elkészül a cuccos, az szépen berepül a Fellegvárba, úgy, ahogy azt a Fejedelem is tervezte, és beengedi "testvéreit" a galaxisunkba, hogy elkezdjék a ciklus befejezését.

A kimenetel ismert. A kaszások összes hátrahagyott eszközük csődöt mondott, ezért maradt a klasszikus megoldás: berepülnek a galaxisunkba. Hogy eddig miért nem így csinálták? Nos, pontosan nem tudni, hogy honnan jönnek, de tételezzük fel, hogy a protiánok jól sejtették, és az intergalaktikus térben várakoznak (sötét űr - dark space), hibernálva. Mennyi ideig is várakoznak? 50 millió év? Vagy több? Még hibernált állapotban is energiát használnak, tehát azzal, hogy berepülnek a galaxisba "manuálisan" valószínűleg még több energiát használnak, magyarán sebezhetőbbek lesznek, mintha a relét használva beözönlenének (arról nem beszélve, hogy lehet a relé még energiát is ad nekik).

A ME3 még ki fog derülni, hogy miről szól. Amíg nem ír semmit a BW, addig csak találgathatunk.

Részemről azon a véleményen vagyok, mint azt korábban már írtam a másik topikban, illetve itt is az egyik hozzászóló megemlítette: használnunk kell majd a Fellegvár-relét, és meg kell látogatnunk a kaszások honvilágát. Jó eséllyel Shepardnek még valahol megvannak azok az adatok, amivel a Fellegvár felett átveheti az irányítást, viszont a relé megnyitásához vagy egy kaszásra lesz szükségünk (ha megkíméltük a bázist, akkor a rejtőző fickó/Illusive Man majd nagylelkűen átadja nekünk újdonsült torzszülöttjét), vagy pedig az Ishnek végzett őrző-szkennelés adatait felhasználva rábírjuk az őrzőket, hogy aktiválják a relét.

Az külön meló lesz, hogy a Tanácsot meggyőzzük: engedélyezzék a procedúrát. Ehhez ugye evakuálni kéne a Fellegvárat, ami nem kis meló, és mindez háborús helyzetben különösen kényes dolog.

No, így hirtelen ennyi. Remélem sikerült mindenkit kellő információval ellátnom, és azt is remélem, hogy nem írtam nagyon nagy sületlenségeket :)

Ui: Arra pedig, hogy miért az emberek? A kaszások rendszerint azon organikus élőlények génállományát használja fel a saját maguk szaporítására, akik már "bizonyítottak", illetve ha nem is minden egyed alkalmas, még mindig jók lesznek egyfajta bábnak, mint a begyűjtők voltak. Ez persze nem zárja ki azt az esélyt, hogy a többi fajra nem ez a sors vár, de az elsődleges célpont az lesz, aki a legnagyobb fenyegetést jelenti a kaszásokra, ezek pedig egyértelműen az emberek: Fejedelmet elpusztították, Shepard pedig a magánhadseregével egy kaszás-lárvát is elpusztított. Ehhez képest a többi faj érdemei eltörpülnek.
  • sanya200
    nem akartam senkibe belekötni ilyet felesleges magadra venned.
  • bendáj17
    szép kis karácsonyi ajándék lenne az tuti. :D
  • BoneDragon
    Ez az köss bele. Már vártam ki lesz az az okoska.
  • sanya200
    nem éppen mert a 2 az január 29-e volt az már nem éppen karácsony:)
  • BoneDragon
    Igen én is erre tippelek. Eddig mindig karácsony tájékán adtak ki ME-t.
  • adam0615
    Szerintem is jövő karácsony körül jelenik meg mert amikor kiírja a videó végén hogy: "Holiday 2011" olyan mintha hópelyhek esnének.
  • bendáj17
    tök király lesz csak lenne már itt a kezembe,.
  • sanya200
    köszi:)
  • adam0615
    Én találtam:

• Pares
    Nekem már eszembe jutott, csak nem írtam le, mert akkor 10 másikat is leírhattam volna még (mint a gázóriás atmoszférájában lebegő objektumok, amik közeledésre eltűntek a gázóriás belsejében). :P

Igen, lehet, hogy Easter Egg. De az én véleményem szerint ezek a Fény lényei még bele is illenének ebbe az egészbe. Persze akkor a 3-as részben alaposan rá kell koncentrálni erre a másik ősi fajra. Majd meglátjuk.
  • sanya200
    Ja egy kérés ha ráértek, ha valaki talál full hd-s azaz 1080p-s me3 teaser trailert szóljon én nem találtam csak 720p-set.
  • Jimmyke
    Csoda, hogy a Leviathan of Dis még nem került elő...

Az ilyen misztikus dolgok legtöbbje easter egg utalás valami más scifi könyvre/filmre/sorozatra, de akármi lehet belőle (Leviathan akár FarScape utalás is lehet, ugyanúgy mint a Reaperek "testvérfaja", ellenük harcoló organikus élő űrhajók).

Brainstormingnak most még nincs sok értelme, majd az írók eldöntik, hogy mi lesz.
  • sanya200
    Pont fordítva van a geth-ek dolgoznak a reaperek-nek, vagyis csak 1-nek igazából a fejedelemnek.De nem az egész geth társdalalom csak egy kis része az amelyik úgy döntött hogy melléjük áll.
  • Pares
    Pont fordítva. A Reaperek a főnökök, a Gethek -és valójában azoknak is csak egy kis részük (amint az kiderül a 2-es részből)- dolgoznak a Reapereknek, amolyan szolgája a Reapereknek, Istenítik a Reapereket. A Gethek többi, nagyobbik része pedig olyan, mint Legion. Tehát békés, nem lő azonnal, ha meglát, nem ellenséges, sőt, hajlanak a békére a Quarianokkal, a teremtőikkel.
  • bendáj17
    nem egyáltalán nem.
  • Tails
    Lehet hogy valamit félre értettem a történet során mert eddig csak 1x toltam végig a második részt, de a reaperek nem a geth-nek dolgoznak ? Csak azért mert nekem nem úgy tűnik mintha a reaperek támadnának.
  • Pares
    Nem tudhatod, hogy azé a fajé volt a fegyver, aki a Reapereket építette, ugyanúgy én sem tudhatom, hogy nem az övéké volt. Egy biztos: A Cerberus rátette a kezét a fegyverre. És tök mindegy, hogy már nem működik. Ha Sovereign roncsaiből képesek voltak elkészíteni Sovereign fegyverének miniatűr változatát, a Thanix Cannont, akkor ebből a 37 millió éves nem működő fegyverből is képesek lehetnek valamit kinyerni. És kitudja, hogy mennyi minden titkos kutatást folytattak még a Cerberusban, vagy akár az Alliance-osok is. Lehet, hogy a 3. részben Shepardot bevezetik egy 51-es körzet szerű helyre, ahol mindenféle nyalánkságok lesznek. Kitudja.
  • bendáj17
    igen érdekes de közben meg szükségük van a szerves lényekre.
  • ZSOOLT2
    A Reaper IFF küldetés előtt Illusive Man beszélt róla, hogy megtalálták azt az ágyút, ami szétlőtte a Kaszást, amiben a küldetés játszódott, csak nem volt működőképes.

2:27-nél:

• sanya200
    Igen benne van de a fegyver már nem működik és nem tudják ki építette, valószínűleg az a faj aki megteremtette a reapert, hasonlóan ahogy a geth-ek a quarianok ellen fordultak. Idővel a reaperek fejlődtek mint ahogy a geth-ek is csak nekik élő organizmus kell ahhoz hogy szaporodjanak.Meg hajtja őket a bosszú gondolom valamiért nagyon utálhatják a szerves lényeket.
  • Pares
    Ugyanakkor ott az a csillag is, ami rendkívül gyorsan öregedett, és amit Tali vizsgált. Ez az öregedés állítólag valahogy összefügg a sötét energiával, bár a 2-esben tovább nem fejtegették, de az le lett szögezve, hogy a Gethek nem képesek ilyenre, és értelme se lenne ilyet csinálni.

Szóval nekem úgy tűnik az egész, hogy a Bioware a két rész alatt elhintett egy csomó kis történeti mellékszálat, amik a lehetséges befejezéshez vezetnek, és lehet, hogy mind egy dologban egyesülnek.
  • bendáj17
    az elég durva fegyver lenne. minden elképzelhető.
  • Pares
    Az is lehet, hogy ez a volus talált valamit, esetleg egy küldetés lesz, hogy megtaláljuk, vagy ilyesmi. Ezt mondjuk simán el tudom képzelni.

Megtaláljuk ezeknek a Reaperekkel egy idős lényeknek a fegyvereit, és akkor lesz itt bimmm-bummm. Máris nem olyan egyértelmű, hogy ki győzne egy az egyre.

Mellesleg emlékeztek arra a lelőtt Reaperre, ami a barna törpe körül keringett?

"It is believed that 37 million years ago, an unknown spacefaring race fired a mass accelerator round of incredible speed and power at the Reaper, which hit and disabled it. The round continued moving, eventually impacting the planet Klendagon and creating the Great Rift Valley there."

37 millió éve voltak valakik, akik rendelkeztek olyan hihetetlen erejű fegyverrel, ami röhögve lyuggatta át a Reapert meg a mögötte lévő bolygót is.

Kicsit extrém elképzelés, tudom, de a történetbe, a játékban ez benne van...