22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Slashice
    Szerintem sanszos. Az első részben a szalarián tanácsnok mondta, hogy a fantomoknak sokszor nagy áldozatot kell hozniuk.

Én arra gondolok, hogy esetleg majd a kaszások bázisán (mert ezt is kb biztosra veszem, hogy lesz ilyen) elhelyezünk egy bombát, de azzal történik valami, mondjuk az ellenség elkezdi babrálni, és EDI szól, hogy gáz van. Mondjuk veled lesz a Virmire-i túlélő, és ő akar visszamenni, hogy biztosítsa, hogy a bomba rendben felrobban. Itt majd hagyhatod, hogy megtegye, vagy az útjába állsz, esetleg leütöd, és te intézed el a dolgot.

Szinte biztos, hogy lesz egyfajta "Ultimate Sacrifice", mint a Dragon Age-ben volt. Elkerülhető lesz, de biztos sokan fogják választani ezt a magasztos megoldást :)
  • sanya200
    Én meg bőgni fogok ha shep is meghal a végén:(
  • Slashice
    Azt szinte biztosra veszem, hogy a Föld menthetetlen. Kell a dráma, és ez az lesz.
  • Slashice
    Amúgy nem lepődnék meg, ha a játék úgy kezdődne, hogy valahol messze a Földtől küldetést hajtasz végre, a kaszások után kutatva, amikor kapod a fülest, hogy éppen szétcibálják a Földet. Mire visszaérsz, a Föld romokba, megszámlálhatatlan halott, és még több eltűnt ember.

Azonban a kaszások nem lesznek sehol. A túlélők csak találgatni fognak, hogy mi a franc érte őket, és természetesen mindenki a getheket fogja gyanúsítani, a Tanács pedig a szokásos módon legyinteni fog. Az egyetlen ember, aki eszénél lesz, és elmondja neked, hogy mi történt, az a videón szereplő katona.

No, ilyen körülmények között kell majd sereget toboroznod.

Hogy mi értelme egy ilyen támadásnak? Mivel a relés beutazás meghiúsult, ezért maradt a berepülés, de az rengeteg energiát emészt fel. Szükségük van energiára, és ezt talán a génekből nyerik ki. Néhány kaszást előre küldenek, hogy zúzzák le a Földet, ezzel demoralizálva az emberiséget (akiket valószínűleg úgy azonosítanak, mint a létezésüket leginkább fenyegető organikus létre).

És mikor már teljesen felszívták magukat, megindulnak nem csak a megmaradt emberiség ellen, hanem az egész galaxis ellen. No, addigra kell összeszedni a sereget.

Legalábbis most így hirtelen ez jutott eszembe :)
  • sanya200
    Közös hangon vagyunk nekem is nagyon tetszik az első rész kicsit unalmas már ugyan pedig közel nem vittem végig annyiszor mint a 2-t, az egyet olyan 6-7x a kettőt meg már 15x biztos.Vannak dolgok amik az egyben jobban tetszettek pl a párbeszédek jobbak voltak jobban érződött rajta hogy egy emberrel beszélek szóval hihetőbb volt az egész a 2 technikaiag jobb szebb de kicsit átestek a ló túloldalára az akció terén jobb lett volna egy kicsivel több rpg rész meg a csapattársak se úgy viszonyúlnak hozzánk mint az egyben.Ha a 2-t játékot összegyúrnánk egy egésszé akkor lenne tökéletes és ez talán be is következik a 3. befejező részben.
  • Pares
    Eddig vártad a felmentő sereget, mi?
  • Pares
    Nekem egy (G92)8800GTS 512MB van most is (3 éve kb.), és max grafikán megy a ME1, DA:O, meg a ME2 is.
  • Pares

Te miről beszélsz, ember?

Igen, érdemes lenne elolvasni, mit írtam, talán akkor jobban emlékeznél rá.
    Hjáj, korlátolt barátom. Úgy látom, el kell magyarázzam, mert nem fogtad föl, és azóta ez piszkálja a csőrödet.

Na szóval az a helyzet, hogy amikor kijött az első rész, nagyon tetszett, igen, meglehet, hogy vagy 6x is végig játszottam. Dicshimnuszokat csak annyira énekeltem róla, mint sokan mások, köztük Te is.

Aztán megjelent a második rész, és igen, nekem az sok tekintetben jobban tetszik. Egy kibaszott szóval nem mondtam, hogy az első rész szar. Egy nyamvadt szóval se! Néhány fícsöre szerintem gyatra, igen. De számtalanszor hangsúlyoztam, hogy a ME az egyik kedvenc játékom így is. Mind a 2 tetszik, a 2-es a technikai része miatt egy kicsit jobban emészthető számomra.

Te miről beszélsz, hogy bottal se nyúlnák az első részhez? Torzítasz, hazudozol, össze-vissza beszélsz. Elképesztő vagy a nagyképűségeddel.
    Nem azt írtam, hogy bottal se nyúlnék hozzá, hanem azt, hogy már nem tud úgy lekötni, mert a történetet kívülről tudom, gyak. az összes kombinációt kipróbáltam, és a technikai része meg nem tud magával vonzani, ellenben a második résszel.

Ne kötözködj, főleg ne úgy, hogy még felfogni se bírod, mit írok. Csinálom a cirkuszt, mi? Mégis mivel? Sokkal nagyobb cirkusz ez a személyeskedés, amit Te itt lebonyolítasz... Szánalom. De részemről le van zárva.
  • bendáj17
    nekem mindkettő tetszett, vannak hibák de elviselem.
  • Sir Quno Jedi
    Mert a 8800GTS320MB már kevés volt neki cut-scene-ekben és ideje volt karit cserélni, de akkor jelent meg az HD5870 és nem nagyon volt alternatíva, mert mindenki a dx11-et szajkózta (én is beszoptam, aztán sehol a dx11 only gammák, így egy bő év múlva se) és nem volt más értelmes kari még csak ez (és a lejárt 4890 ami ott van sebességben szintén borzasztóan drága volt, nodepláne a 4870x2). Meg nem akartam kompromisszumokat, maxon akartam tolni, hamár kiadok ennyit. Ezért vettem. Lehet baromság volt (bár nettó nem veszélyes). 2-3 évente ekkora fejlesztést még megengedhet magának az ember szvsz. Most meg szerintem el is adom a pinyóba.
  • Glutamin
    Azért már volt pár próbálkozás. Pl Precursors, ami mások leírása alapján nem is lett olyan rossz.

Nekem sztorira az első rész jobban bejött. A második viszont technikailag sokat finomodott. Kíváncsian várom záró epizódot.
  • sanya200
    Örülnék neki ha kiadnák még egyszer az első részt, javított grafika irányítás, invectory rendszer és akkor tényleg nagyon fasza lenne.
  • Jimmyke
    Elég kómás vagyok, lényeg kimaradt: más lokalizált verziók kaptak teljes átszinkronizálást is (francia pl., mondjuk kanadai második nyelv miatt is, de volt még pár)

Érthető, hogy az USÁban több X-box liveon függő 12 éves van mint itt ember, ezért a pénz beszél, de ez eléggé elszomorító.
  • Jimmyke
    Második DvD-n rajta csücsül az angol nyelvi pakk, .ini tweakeléssel teljesen angol a játék.
  • pxxl
    fúhádéban biztos, mert én is azzal nyomtam (2D profillal | 500/500)

• Slashice
    Amikor pedig Shepard elbeszélgetett Vigillel, ő is kapott egy másolatot ezekről az adatokról, így mikor a Conduitot használva visszajutott a Citadellbe, majd a Council (Tanács) termébe átvette az irányítást, és kinyitotta azokat a karokat, melyeket Saren lezárt, hogy védelmezze Sovereignt. A karok kinyiltak, a szövetség pedig támadást mérhetett Sovereignre.
  • MerlinW
    Ööö DA miatt miért kellett 120k-s VGA? Az egy 4870-en is vígan elfut csiliárd felbontáson:)
  • Slashice
    A lényeg nem a Conduiton volt, bár végig ez volt sugallva. A Conduit (akik magyarul játszották: Vezető) gyakorlatilag csak egy hátsóbejárat a Citadellbe (Fellegvár). A lényeg, ami utóbb derült ki, hogy a prothean VI-nál, a Vigilnél olyan adatok vannak, mely segítségével bárki teljes hozzáféréshez juthat a Citadell felett. A Conduitot használva pedig gyorsan vissza lehetett jutni a Citadellbe, átvenni az irányítást, és biztosítani Sovereign (Fejedelem) bejutását.

Természetesen ezzel még Saren sem volt eleinte tisztában. Annyit tudott, hogy van egy Conduit, ami segít majd neki abba, hogy gond nélkül bejuttassa Sovereign a Citadellbe. Mindez akkor derült ki, amikor elbeszélgetett Vigillel.
  • Sir Quno Jedi
    Őőőő, emékeim szerint onnan akart ő is behatolni a Citadellára, hogy szabotázzsal segítse Sovereign berepülését és a relé megnyitását, hamár a Protean-oknak sikerált anno. Meg is tette ugyebár.
  • Sir Quno Jedi
    Bezony. Az egyet nem volt mihez hasonlítnai, sosem láttunk előtte ilyen fantasztikusan filmszerű, profi sf játékot. Ergó mindent ütött, sokkal szórakoztatóbb volt, mint az utóbbi évek filmfelhozatala etéren. A másodikat már volt mihez hasonlítani, így nyilván már nem lehet elfogulatlan az ember. No majd a három tuti megosztja a rajongókat, de ettől függetlenül továbbra sincs nekik konkurenciájuk, mert senki nem mer erre a területre merészkedni. BW 4 prez!
  • SötétBarom
    Azt valaki mondja meg nekem, hogy az első részben mire kellett Saren-nek a conduit... Miért kellett azt a szart hajtani végig?
  • Sir Quno Jedi
    Pedig nem hazudtam neked, sajnos nem lehetünk együtt, hidd el kérlek!
  • mike01010101
    Hiába imádom az ME sorozatot és a Bioware-t, pont ez a gondom velük, hogy az első rész technikailag hihetetlenül elmaradott. A világ egyik legnagyobb és leggazdagabb játékfejlesztő csapata az akkori kor (talán még most is) legjobb engine-jével ezt tudta csinálni. Pedig előtte láttuk már a Gears of War-t is. Mivel a számítógépes játék egy vizuális műfaj nálam egyértelműen a 2. rész nyer. Ha könyvbe olvastam volna biztos az első rész tetszett volna jobban.
  • Slashice
    Az első rész hangulatilag nagyobbat ütött, hiszen akkor tárt a játékosok elé egy teljesen új világot a BioWare. Minden újnak tűnt, és minden olyan rejtélyes volt. Viszont technikailag elég macerás volt a játék, gondolok itt a kietlen bolygókra, az irányíthatlan Mékóra (Mako), a bugyuta inventoryra, stb stb.

A második rész technikailag már sokkal összeszedettebb. Igaz, hogy lényegesen akció orientáltabb lett a játék, és kevésbé RPG-s, de ezt sosem fogom elfogadni teljes mértékbe. Az RPG számomra egy szerep eljátszását jelenti, nem pedig bonyolult talentokat, inventorykat, szintlépéseket, stb stb, hanem azt, hogy konkrétan döntést hozhassak. Ergó, bele tudja magam élni az adott karakter szerepébe, hogy az a karakter én lehessek.

A második résznek egyik nagy hátránya, hogy elkezdte elveszteni a misztikus hangulatot, hiszen lassan mindenre magyarázatot kapunk. Kiderült, hogy a kaszásoknak (reapers) az első résszel elmondottakkal ellentétben igenis van kezdetük és van végük, és az is kiderült, hogy hogyan készülnek. Sajnos a legtöbb trilógia gyengepontja a második rész. Ugyanakkor nekem a ME2 is legalább annyira tetszett, mint a ME1. Nem tudnék nagy különbséget tenni.
  • pxxl
    meg a bolygók/épületek ugyan olyanok voltak stb stb, de sztem akkor is jobb volt az első rész mint a második.
  • mike01010101
    Az 1.be az inventory volt teljesen elcseszve meg az, hogy a fegyver tipusok csak tulajdonságaikban változtak.
  • sanya200
    Persze a 2 sokban alulmúlta elődjét az érzelmi szál mintha teljesen eltűnt volna nem foglalkozik nagyon a csapapattársakkal sem azon kívűl hogy 1x megkérdi mivan és ennyi.Akkor az egyben tetszett hogy a páncélt fegyvert testre lehetett szabni azzal csal az volt a baj hogy annyi cuccom volt a végére hogy mit hogy...stb kicsit sok lett a cucc kicsit egyszerűbb lehetett volna a 2.ben meg túl egyszerű attól hogy befestem rózsaszínre még nem leszek menő:)Nekem is hiányoznak az egyből az olyan emberi pillanatok mint amikor összeomlik shepard és a társa önt belé lelket vagy ashley aki verselget elmeséli a törénetét, vagy mikor a húgával beszél és az benyögi hogy de jó faszi kaiden(azért azt mert női karakterrek tolom:), vagy presly kaikad mert sok az idegen a hajón ezek mind mind sokkal emberibbé hihetőbbé tették az egészet a 2-ből ez hiányzott.
  • mike01010101
    Sajnos ez is igaz, ha nagyon durva akarnék lenni akkor azt irnám "vakok közt félszemű a király" de ez persze nem igaz. Óriási munka van minden BW játékban csak valahogy bizonyos apró de fontos részletek nincsenek annyira kidolgozva (élet a városokban, stb) amiktől a szerepjáték igazi szerepjátékká válik. Ettől függetlenül ők vannak a csúcson.
  • pxxl
    jah Radeon HD topikot is telehazudta
  • pxxl
  • mike01010101
    Igaz, hátha pont ez lesz az.
  • vg
    Minden második hozzászólásod valami ilyesmiről szól. De hát, a hazudósoké a világ...
  • Slashice
    A rendes neveket NEM kell és nem is szabad lefordítani. Nem csinálunk Jacob-ból Jákobot. A hangsúly itt azon van, ha valakinek van egy eredeti neve, és kap egy becenevet. Ilyen az Illusive Man -> Rejtőző fickó. Ezt a nevet ugye a szövetség ragasztotta rá. És pont emiatt a logika miatt nem tetszik, hogy Gruntból Baka lett a második részben, ugyanis neki ez a rendes neve. Oké, hogy nem névnek szánta Okeer, de ő ezt fogadta el névnek.

Ezt egyébként mindig a fordító dönti el, hogy mit fordít le és mit nem. Én azon vagyok, hogyha becenévről beszélünk, és van rá egy jó magyar megfelelő, akkor hajrá. Ne szégyenkezzünk a saját nyelvünk miatt. (Egyébként jó példa erre, hogy az Illusive Man-t minden nyelven lefordították valamire, de Gruntot csak a magyar fordította le Bakára) Azt viszont határozottan ellenzem, hogy a Johnból János legyen. Mert az abszurd.

Nem kell egyik szélsőségből a másikba ugrani. Meglehet találni azt az egyensúlyt, hogy mindenki elégedett legyen. Speckó az első rész ilyen volt (leszámítva azt, hogy a Reapert Pusztítónak fordították).
  • Sir Cryalot
    Azé ez a BW fanbojság tényleg húzós téma. Különösen ME szériával kapcsolatban, amiből az 1 játékmenetét tekintve totál béta állapotú :D , a kettő meg igazi konzolcsőjáték gyöngyszem. Dragon Age nagyritkán eszembejut hogy előrébb kéne jutni 10%-ról :D ....

Szerintem ti imádjátok a körítést, a bioware meg főleg ahhoz ért.
  • Sir Quno Jedi
    Most tényleg szerelmes vagy belém, vagy hogy leltél meg itt is!??! Kérlek ne zaklass, már másé a szívem...
  • bendáj17
    tökéletes lehet nincs vagy kevés van de afelé kell menni.
  • vg
    Még mindig nyomod ezt a "lássátok, nekem milyen sok pénzem van" mocskot?
  • SötétBarom
    "olyan nincs hogy minden tökéletes"

De van, csak nagyon ritka. :)
  • Hoz_Hun
    Hosszú idő óta ez az első, hogy valamiben igen büszke vagyok magyar honfitársaimra. Az hogy kiválló munkát végeznek még csak nem is takarja a valóságot teljesen. Le a kalappal előttük.
  • haxoror
    Ha manapság felfedeznek egy új bolygót az NEM kap magyar nevet, mint ahogy az újonnan felfedezett csillagok SEM kapnak magyar nevet.

Saren is lehetne inkább "Szeren" vagy... "SANYI", az sokkal magyarosabb, ehh, mindegy.

A magyarított feliratoknál csomó mindent nem lehet ugyan olyan hosszúra fordítani vagy a fordítás eleve magyartalan lenne ezért a fordító "kreatívan" megoldja az ilyen eseteket egy át-magyarítással, na ez az a pont amikor buktad az eredeti játékélményt, nem azt kapod amit a fejlesztők akartak átadni hanem azt, amit a fordító ad tovább.

Mindegy, engem eredetileg az zavart hogy bár a kommentjeidet jó olvasni de egy külön kódfüzet kell hozzá a béna túlmagyarított fordítás miatt.