22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• sanya200
    Hát igen lehet azzal szórakozni hogy kivel kit szervezel be lehet akár a krogan is először és akkor kicsit más a szöveg de csak pár sok más.Mondjuk ha talit akkor mented meg mikor már megvan legion is az elég vicces tud lenni, tali majdnem lelövi a társamat úgy kellett odaugrani hogy ne lője le.Mondjuk amúgy se találja el mert akkor meg legion fedezékbe ugrik.A másik ha pl elvisszük legiont tali tárgyalására az is egy érdekes rész lesz:)
  • Sir Quno Jedi
    Pl. Fallout NV-ben ezt úgy oldották meg, hogy mivel baromi sok döntést kell hoznod ami elepvetően megváltoztatja bizonyos karakterek és frakciók jövőjét (míg a főszálat annyira nem is), így nem is lehetne ezekre komplett "befejezéseket" írni. Ezért aztán minden karakter szépen elmeséli mi történik vele a jövőben (saját szinkronhangján, képekkel), illetve a narrátor azt is, hogy velünk mi történik, meg Vegassal stb. Akár egy korrekt könyv epilógusa.

Ez így ugyan lehetővé teszi a döntések felmérését, de nem elég filmszerű egy olyan gammához, mint az ME sorozat (bár szvsz. azért kis jelentekből össze tudnának pakolni egy fasza összetett outrot, ami tőlünk függ végül).
  • Sir Quno Jedi
    Ne túlozzunk. Nincs sokféle végjáték. Valójában kevés van és nem is nagyon térnek el egymástól. EZ a filmszerűség átka. Így is nagyon sok meló volt ezt így megcsinálni. Az apróbb döntéseket meg gyorsan be lehet érlelni, leszűrni, akár elsőre is kihozni (mondom a lényeges döntések előtti save eltétele csodákra képes :DDD).

A néha kifejezetten ruppótlan tölteléklövölde meg annyira szvsz. azért nem szórakoztató, hogy mondjuk 4-5x kibírjam újra ép ésszel.

Ettől függetlenül is dicséretes a változatosság amit belegyömöszöltek ilyen minőségben. Tökéletesen fenntartják az illúzióját annak, mintha mindig számítanának a döntéseid (és néha durván számítanak is). Mondjuk ezt az első részben valahogy jobban éreztem, mint a másodikban. Ott már nekem túl csőszerű az egész. Nyilván a sztori miatt nem is lehetett máshogy kivitelezni, hiszen történjék bármi a csapatot össze kell szedni, max. a sorrenden lehet kicsit bénázni.
  • Sir Quno Jedi
    Nos, ha alapos vagy, akkor 2 végigjátszás elég az elsőhöz is bőven (max. 3). Persze aki nagyon rá van kattanva az tolhatja ítéletnapig, de a lényegen már nem fog sokat változtatni. Már elsőre is nagyon sok mindent ki lehet próbálni (visszatöltések). Másodikra pláne (vicces, hogy ugyanazzal a karival lehet folytatni, ugyanabban a full szerkóban, csak akár totál ellentétes jellemmel).
  • Evoluti0N
    Egy RPG-ben, ahol több befejezés van és sokféle döntés, nehogy már ne legyen újrajátszhatósági faktora :). Max az nem játssza végig többször, akinek nem jött be annyira.
  • Pares
    Totálisan egyet értek. Mind a két résznek rendkívül nagy az újrajátszhatósági "faktora", legalábbis ha a többi játékhoz hasonlítjuk. Én speciel a ME trilógiát egyik mai játékhoz se tudnám hasonlítani. Csak néhány régebbi klasszikus játék szolgálhat viszonyítási alapnak, azok közül is a többség Bioware-es... :D
  • sanya200
    Hogy érted hogy
    "az újrajátszhatóságot nem igazán sikerült megvalósítani se az egyel , se a kettővel"
    Hát ha erre azt mondod hogy a me1-nek és a 2-nek nincs újrajátszhatósági factora akkor nem tudom hogy minek van.Én a 2.részt vagy 15x vittem végig és még mindig élvezem.De ott van a cod7 azt egyszer se toltam végig és igazából nem is érdekel annyira pedig reklámozzák agyba főbe de valahogy nem kötött le annyira hogy befejezzem egy ideig jó volt de nem volt kedvem végigtolni.
  • Pares
    Ez attól is fog függeni, hogy decemberben milyen más "nagy hal" fog megjelenni. Egyébként valóban több, mint valószínű a 2012-es megjelenés. Bár az 1 évhez képest az a pár nap már meg se fog kottyanni.
  • Pares
    Akkor felém mások a fizikai szabályok, vagy nem tudom. Mindegy. Hagyjuk. (Egyébként is 35 FPS fölötti értékeket említettem). Annyit szerettem volna mondani, hogy nekem ilyen géppel szépen futott, "látszólag" szaggatás nélkül (másképp fogalmazva: számomra észrevehetetlen szaggatással, ha így jobban tetszik), és nekem ennyi elég. Mármint elég, ha én nem látom hogy szaggat. Magasról leszarom, hogy a Fraps mennyit ír ki a képernyő sarkába. Fő hogy élvezhető legyen. De hagyjuk, tényleg.
  • Sir Cryalot
    Jövőre erős mezőny jön, kellett egy kis PR stunt, ha már az újrajátszhatóságot nem igazán sikerült megvalósítani se az egyel , se a kettővel. SZVSZ a kettőt mostmár nem fogják piszkálni játékmenetügyileg.

3-al megint jön a mélyvíz és a kapálózás?
  • Sir Quno Jedi
    A dec31 az már inkább átcsúszik sajnos 2012-re végül, ahogy szokták. De nem is baj, inkább legyen perfekt amennyire lehet. Ha nagy sikere lesz, borítékolható a folytatás, akár új szériában. Szóval fontosabb a minőség a sebességnél.
  • bendáj17
    köszi a linket. Tök jó lesz :D
  • sanya200
    Csak elírhattam a linket biztos a me2 fórumban működik.
  • Sir Quno Jedi
    35FPS, mondjuk 60Hz-s üzemmódban NEM FOLYAMATOS! Ezen kár vitázni, 1xű fizikai tény. De mondom, ne feszegessük itt a témát, van erre tátyik elég.
  • sanya200
    érdekes az előbb jó volt na mindegy a lényeg hogy még 1 év és 18 nap, majd húzom a rublikákat:)Azért mégis jobb mint a 2012-es időpont:)
  • Pares
    Ó, köszi az infót! Ezek szerint akkor egy csomót kell még várni rá, több mint egy évet...

Egyébként rossz a link, nem megy.

Itt egy működő link a hivatalos oldalra...

Megnéztem még egyszer a trailert... Ez fenomenális lesz!
  • sanya200
    Mindegy hagyjátok egymást nem sok értelme van inkább örüljünk hogy egy év és itt a me3:)
  • Pares
    Szerintem Te vagy totálisan eltévedve. Igen. A topik elején, bárki visszaolvashatja, beléd kötöttem, mert ok nélkül szaroztad a 3-as részt, mindenféle messzemenő következtetéseket levonva egy tréler alapján, gyakorlatilag minden információ nélkül. Baromságokat hordtál össze. Nekem ez nem tetszett. Szóvá tettem. Ennyi.
  • sanya200
    Gyerekek bedátumozták a me3-at 2011 dec.31.
    A bioware oldalán is fent van de itt egy amazonos link.
    Mass Effect 3
  • Pares
    Talán egyszer kíváncsiságból mértem. Ha jól emlékszem a DA:O-volt az. Abban olyan 40-50 körüli FPS-t produkált, minimum. Egyszóval nem szaggatott, nem lassult be soha. Nekem ennyi elég. A HW fórumot nem látogatom, nem is érdekel. Nekem elég annyi, hogy élvezni tudom ezt a 3 csodálatos játékot a gépemen, maximum grafika mellet. Totál leszarom, hogy vannak, akik arra verik, hogy 100+ FPS-en fut nekik a játék, amikor az emberi szemnek már a 35 FPS fölötti értékek is teljesen folyamatos, szaggatás nélküli, egybefüggő képet produkálnak. A Te géped biztos jobban teljesít. De engem nem érdekel. A különbséget a szemek nem látják, csak a szoftverek.

A többiek belefulladnak az italukba? Mégis ez kit érdekel!?
  • Sir Quno Jedi
    Szerintem totálisan el vagy tévedve. Kis barátunk lelt fel itt is engem, én egy árva szót sem szóltam hozzá. Tehát "kötekedni nem tudtam idejönni". :D
  • sanya200
    Jaj má mit kötekedsz itt lehet csak elírta vagy akármi FPS mérő nélkül is észre lehet venni hogy akad-e valami vagy nem.De minek jársz ide ha nem is írsz a me3-ról kötekedni máshol is tudsz.
  • Sir Quno Jedi
    Köhhh, értem, te is afféle szemreFPSmérő vagy. Vannak ilyen médiumok, de azért a HW totyikokban ezzel ne nagyon dicsekeggyé el, ha lehet, mert többen belefulladnak a saját italukba... :DDD
  • Coolfire
    Értem én.Engem nem zavarna,ha eredeti nyelven megy,mert megértem.De nagyon sokan vannak akik nem tudnak annyira angolul,hogy szinte-szinkronból-megértsék.
    És azoknak ezzel elveszik a játékélmény.
    A magyarítása-biztos sokan csinálnák-nagyon kemény lenne,még egy profi csapatnak is.
  • Pares
    Hát ez a 8800GTS 512 egy nagy ritkaság, legalábbis mifelénk. De a neten se valami elterjedt. És elég drága is volt, amikor megvettem. Ez nem a hagyományos 8800GTS széria volt. Ez pár hónapra rá jött ki, G92-es architektúra (tehát az akkori 9000-eseké), "javított" változata a GTS-eknek, és 512MB-s. Anno a tesztekben hasonló teljesítményt nyújtott, mint a sokkal drágább GTX. Lassan 3 éve probléma nélkül megy. Maximálisan elégedett vagyok vele. Remek vétel volt.
  • Pares
    Az viszont igaz, hogy én speciel nem figyeltem az FPS-eket. Csak annyit tudok mondani, hogy az én szemem nem zavarta semmi. Egyszóval valószínű, hogy az FPS-ek bőven 35 fölött voltak...
  • sanya200
    Hát addigra már lehet elavult lesz az enyém is ki tudja, csak az az idegesítő hogy most vettem a vga-t szeptemberben 44-45-ért most meg már 32 az ára:(
  • Pares
    Figyi, én nem vagyok ilyen FPS-re meg grafikára verő típus. Nekem annyi kell, hogy mennyen szépen, szaggatás nélkül, és kész. Mit ad Isten, a ME1, DA:O és ME2 mind maxra tolt grafikával bármiféle szaggatás nélkül ment, élvezhetően. Ennyi. A 3-as, ha a 2-eshez hasonló grafikával lesz megáldva (amivel én maximálisan elégedett lennék), remélhetőleg ugyan úgy probléma nélkül fog futni szebb beállításoknál is.
  • Sir Quno Jedi
    Nem ez a lényeg. Ha csak angol verza van, idővel az lesz olcsó, így meg csak a magyart lehet kapni nálunk és azt akciózzák a sárga földig.
  • Pares
    Hát ez az. Nem tudom, ezen mi olyan hihetetlen. A 2-es rész rendkívül jól volt optimalizálva. Remek grafikája volt, és alacsony gépigénye. Én is attól féltem, hogy el se fog vánszorogni a gépemen, erre simán ment max. grafikára, nagy meglepetésemre. Sőt nhanceren keresztül még 4x-es elsimítást is kényszerítettem rá, és semmi teljesítménybeli csökkenést nem tapasztaltam. Egyszóval remek munkát végeztek e téren a BW-nél. Remélem a 3-as részéhez sem kell majd vennem új gépet (amit nagyon nem tervezek)...
  • Sir Quno Jedi
    Emlékeztetlek: DAO, full, 4xAA, cut-scene-ek, NEKEM már nem tetsző FPS-ek. Azaz NEM vitte az elvárható szinten (x-en is szaggat ilyenkor).

Jelzem pl. Ostagar-ban, a fő téren, a mostani konfigommal sem megy sűrűn 54FPS fölé a gáma JÁTÉK KÖZBEN, ami messze van a kő-stabil 60FPS-től. Máshol persze jól bírja.
  • Coolfire
    EA játék,így is úgy is drága lenne.A lokalizálás nem nagyon dobna az árán,mivel az EA majdnem az összes játékát 2004 óta-a Sims 2 megjelenésétől-magyarrá teszi.
  • sanya200
    Nyugi úgy se mondtam komolyan csak vicc volt de miután írtam leesett hogy miért ez a nyelve:)
  • sanya200
    Amúgy nekem ennél gyengébb gépem volt és elvitte a 2.-t 1920*1080-ba is.
    Ez volt akkor athlonx2 7750be,2gb corsair dominator,hd3850/256mb és ezen is elment maxon szóval.
    Most annyi a különbség hogy a vga egy hd5770/1GB más minden változatlan, egészen karácsonyig remélhetőleg akkor tudok bővíteni egy phenom2 x4-re.
  • Sir Quno Jedi
    Én pl. kifejezetten örülnék, ha nem lokalizálnák a játékot és lenne olcsó full angol verzió idehaza, de sajnos hiába az agyhalott petíció, így is úgy is lokalizálni fogják ezt is... Evvan...
  • Pares
    Igen, biztos be van készítve pár oldal, ahol ilyen képek vannak elkészítve, pont az ilyen esetekre. XD Pár perc alatt elég extrém lenne ilyen képet találni. De mindegy.

Egyébként meg tót a nyéve a winfosnak. Mivel felvidéki vagyok. Eredeti vindóz, errefelé más nyelven nem lehet kapni sajna...
  • Coolfire
    A MU meccs?
  • sanya200
    Na ez a hsz most röhögtem egy jót:)
    pares ebbe is beletud kötni bárki mert azt is mondhatná hogy leszedted valahonnan a netről a képet:)
    Amúgy milyen nyelven tolod a windowst.
    Nem kötekedek félre ne értsd csak kérdezem:)
  • Coolfire
    Még a guru kéne.:)
  • penge96
    Nah én léptem, meccs van :) Jóéjt mindenkinek!