22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Ezért ezt a kormányoknak kell eldönteniük, nem a butus közembereknek. Szépen titokban aláaknázni az egész rohadt bolygót és végső esetben BUMM! -
sanya200 #719 Hát csak az emberek többsége olyan hogy menekül akkor is amikor esélye sincs addig még el nem kapják vagy meg nem hal. -
A kettő nem zárja ki egymást. Természetesen harcolni kell ellenük a végsőkig (bármilyen reménytelen is). Viszont a civil lakossággal mit csinálsz?! Ha legyőztek és nem maradtak hajóid, rakétáid, bombáid, lézereid, fegyvereid egyáltalán, akkor mit csinálsz?!?! Akkor jön a végső megoldás. Utolsó szálig oda kell vesznünk, nem kerülhetünk fogságba.
A megadás itt nem opció, ezek nem ejtenek hagyományos értelemben vett foglyokat. Agymosott rabszolga leszel, aki idővel elpusztul, mikor végleg leépül és szétbassza az agyát a reaperek kisugárzása, vagy csak szimpla fehérjeturmix, amit az új reaper-bébikbe töltenek bébipapinak. Esetleg még lehetsz genetikailag módosított zombi szerű begyűjtő is, ójeeee! :D -
sanya200 #717 Tudom hogy ebből indul a játék storyja de az is csak egy bazi nagy véletlen hogy megértette shep hogy miről van szó,liara is megemlíti hogy csoda hogy megértett belőle valamit mert más elmét összeroppantott volna.
De ha Jankins lett volna vagy Ash ő nem valószínű hogy megértette volna vagy lehet bele is halt volna.Szóval totál szerencse volt az egész de hát ez van én inkább harcolnák ellenük minthogy öngyilkos legyek max akkor ha tudom hogy akkor ők is velem pusztulnak. -
Jah, meg a proteánok is hagytak nekünk üzenetet vaze, ebből indul ki az egész ME sztori kéremszépen. Ha ezt nem tették volna, semmi sem így történik! -
Izé. Előbb-utóbb a tökük teli lenne ezzel, hogy takarítás van előttük! :D
Amúgy a reléket mért is lenne nehéz szétszedni. Ráapplikálsz párezer megatonnányi nuke-ot és beng. Nem nagy ügy. Ez nem egy hadihajó, nincs pajzsa (vagy alákerülhetsz) és amúgy azok sem bírnak ki egy közvetlen nukleáris találatot. A relé nem védi magát (vagy legalábbis ki kell próbálni). Ha mást nem bele kell vontatni egy csinos vörös óriás csillagba és várni egy kicsit, míg ropogósra sül a popcorn! :DDD Ha meg nagyon ragaszkodik a pozíciójához, akkor pár kisbolygót kell ütköző-pályára állítani vele és kész.
Ha a relén lett volna BÁRMIFÉLE fegyverzet, azt már rég leapplikálták volna róla, de legalábbis a technológiát lelopták volna pl. az asarik, vagy nodepláne a quarian-ok, geth-ek stb. -
sanya200 #714 Tulajdonképpen nem sokat érnénk egy kollectív öngyilkossággal a reaperek le se szarják visszamennek a mély űrbe majd jönnek még egyszer 50k múlva.Nekik nem létfontosságú hogy arassanak csak azért van rá szükség hogy szaporodjanak.A reléket azért megnézném hogy semmisíted meg mivel ugyanabból az anyagból van mint a fellegvár meg csak nézd meg a méretbeli különbségeket egy hajó hangyafasznyi a reléhez képest lőhetnénk egyet évekig mire talán szétesik és akkor meg hol van a többi a fellegvár meg hát nem tudom hogy lehetne szabotálni egy akkora építményt ezzel a technológiával lehetetlen, max atombomba de abból is elkéne vagy pár 100db hogy hatásos legyen.Attól hogy hátrahagyunk egy üzenetet és meg is találják egyáltalán nem biztos hogy meg is értik lehet totál más módon kommunikálnak szóval ennek nem sok értelme lenne. -
Azzal is meg lehet próbálkozni, hogy a legénységünknek a legdurvább és halálosabb vírusokkal teli fiolákat osztunk ki, amit mielőtt elkapnak minket a Reaperek, fel kell hajtaniuk. Na, megnézzük mit okoz a rendszerükben ez az apróság... Hátha! :D Kamikazeeee!
Illetve válogatott telepeseket küldhetünk ki a mélyűrbe (tudósok, katonák, űr-farmerek), random helyekre és pályákon, hogy senki se tudja merre mentek és hol telepedtek le. Végülis Iloson is megbújtak a Proteánok, szal. nekünk is sikerülhet pár kolóniát létrehoznunk, amit NEM találnak meg. Az univerzum végtelen, a Reaperek erőforrásai nem azok. (persze minden kolónia alapja egy óriási nukleáris bomba, mert ha MÉGIS megérkeznek a Reaperek, akkor...)
Egy kis macska-egér játék és kergetőzés belefér. Szenvedjenek meg kicsit a Reaperek a "kajáért", én azt mondom! -
ÉS hogy legyen egy kis melójuk is, ezért szondákba töltjük az adatokat róluk és az egész visszatérős mókájukról, aztán a sokmilliónyi szondát talejesne random/önmódosító pályán szétküldjük a galaxisban (és azon kívül is). Na mire a számtalan, ismeretlen helyen és irányba tartó szondát levadásszák, ők is megőszülnek. :DDD Ha csak egy is kicsúszik a kezükből és később az új fajok megtalálják (vagy a szondák időnként össze-vissza adásokat indítanak a mélyűrben az adatokkal), akkor benézték a dolgot.
Ugyanezt a különböző holdak/bolygók/aszteroidák/üstökösök felszíne alá rejtett passzív üzenethordozó egységekkel is lehet folytatni, amik csak párezer év múlva kezdenek random jelzéseket adni magukról és a helyi érclelőhelyek árnyékolják addig is őket.
Akár minde átkozott kavicsra és kődarabara is rávéshetjük a történteket. :DDD
Vagy ott van a reléhálózat. Megsemmisítjük, amint a Reaperek át kaarnak rajat éppen jönni. Amelyik reléhez ugrani próbálnak -> BUMM heccsát. Nekünk már nem kellenek a relék, hiszen megdöglünk, másokat meg nem fognak beszopatni vele többé, építhetik ezeket is újjá zéróról (már ha értenek hozzá, ez nem biztos, lehet, hogy ők is készen találták)! Citadellát is aláaknázni és amint az első Repaer bepróbálkozik, porrá robbantani, atomjaira!
Full önmegsemmisítés... Tökéletes módszer. -
Reaperek ellen a legjobb védekezés a kollektív öngyilkosság. Ők ugye aratni jönnek. Odaérnek a bolygónkhoz, felszólítjuk őket, hogy vagy eltakarodnak a rákba, vagy különben nem lesz mit learatniuk. Persze Reaperek büszke faj, nem ijednek meg a tehénkéik fenyegetőzésétől és jönnek tovább -> ground assault. Ekkor azonban SZILÁNKJAIRA robbantjuk az egész tetves bolygót és előtte gondoskodunk róla, hogy egyetlen sejtnyi organikus anyag se maradhasson épségben (vannak rá jó módszerek, pl. mikrohullám, erős gamma, vagy ultraibolya sugárzás). Nem marad semmi a rohadékoknak, sem bolygó, sem organikus anyag, sem semmi. Terrorizálják a jó édes anyukájukat (izé építőiket)!!! :D
Ugyanez űrállomásokra, hajókra. Ha kiszúrják a Reapereket a mélyűr radarokon -> azonnali önmegsemmisítés.
Nem marad más számukra, csak elpusztult/kiégett/sugárfertőzött bolygók, meg némi használhatatlan roncs az űrben. Ezt nyugodtan begyűjthetik, jóétvágyat!
Aki látta az Invasion Earth című angol minisorozatot, az érti mire célzok... :DDD -
mzoli7 #710 azokról se feledkezzünk meg akiknek sikerült likvidálniuk azt a kaszást amiiről az IFF-et szereztük -
Ahogy mondod rengeteg a lehetőség! De ne feledjük el, hogy nem csak a protheánok voltak akik eleln álltak, illetve nem csak őket irtották ki szerintem sokkal régebbre kell vissza nyúlnunk.
Amúgy gondolkoztam, hogy ugye a kaszásoknak nincsenek, földi egységeik, kivéve a hélyak, illetve a sulíkolást tudják használni. Amit mi is tudunk, (pl. a 2 ben asszem Uralom néven volt egy hasonló képesség) szóval ha egy emberi vagy egy szövetséges vezető sulykolása alatt áll valaki szerintem, más már nem tudja átvenni felette az irányítást és azért ez lehet, hogy a harcokban jó védekezés... -
Úgy gondoltam, hogy tudósok tehát nekik a klónozás az alap:), meg ott vannak a fellegvárban, tehát az megvan javítva, ha elmennek a kaszások, kaja, víz az van... űrhajók is...:D végén kiderül, hogy titokban építettek, valalmi fegyvert, és mivel az aszárik akár 1000 évet is élnek, emiatt a protiánok is elhúzhatják pár évig... hmmm az iylenekből látszik, hogy eszéletlen sok lehetőség van ebben a világban, ez a 21. század star trekje....csak izgalmasabb, és nem utópia... -
Csak éppen hogy nem voltak már annyian, hogy ezt megtudják valósítani, és ha megtették miért nincs semmi jelük. Ha annyit fáradoztak, hogy megszakítsák az 50k évenkénti aratást, akkor miért nem jöttek elő?
@ © Slashice :Igen, úgy gondoltam, hogy a felső irányítás nélkül lehetnek meglőve. -
Nem kellett nekik 50k évig kiházni elsőre, csak annyi míg a Reaperek lelépnek a galaxisból megint és hagyják a fajokat újra felfejlődni. Akkor kereshettek volna egy békés kis távoli űrállomást, rendbehozzák és élnek amíg félnek, majd keresnek idővel egy szép kis, relay hűálózattól messze eső bolygócskát és új civilizációt alkotnak (a technológiájuk nekik már megvolt és volt 50k év előnyük a többi moszattal szemben). -
sanya200 #705 Hát ezt nem venném biztosra szerintem az az egy hajójuk volt, joker is megemlíti hogy ugyanaz a hajó amire leszálltak lőtte szét a normandy sr1-et.Meg akkor hol lenne a többi, a collectorok csak az omega 4 relén közlekedtek ott meg csak 1 hajó volt.Meg olyan kevesen vannak/voltak hogy sokan a létezésükben sem hittek.Meg minek kellett volna nekik több hajó néha elmennek vesznek különféle egyedeket és kész több hajó már feltűnő lenne. -
Slashice #704 Harbinger még él :) Ott lebeg a galaxisunk felé :)
Inkább a Collector general nélkül vannak meglőve, ugyanis feltételezhetően rajta keresztül tudta átvenni az irányítást a többiek felett a Harbinger. Érdekes lehet, hogyha vannak túlélők collectorok, akkor azok mihez kezdenek "felsőbb utasítás" nélkül? -
Akármennyire tudós, 50,000 év elég ahhoz, hogy meghaljon. Akik a citadell-t átprogramozták, azok éhen haltak, az Ilos-on lévő kapszulákból pedig a VI elvonta az energiát, hogy a tudósokat életben tartsa, és ugye később ezek a tudósok mentek a citadellre, szóval a protheanok kihaltak. Nem hiszem, hogy lenne ilyen adatbázisból törölt bolygóból több, az már kicsit nehezen lenne hihető.
Az viszont nem biztos, hogy az összes collector hajó otthon volt a bázison, mondjuk Harbinger nélkül eléggé meg lehetnek lőve. -
bendáj17 #702 lehetséges hogy maradtak életben. nem tudni. -
Igen de akik Iliosz-on elbújtak, nah nem belőlük lettek a collectorok...
az illioszi protiánok töltötték fel a kaszások után a kódot a fellegvárban, hogy ne tudja aktiválni a relét a fejedelem, de kevesen voltak egy életképes populációhoz, de szerintem tudós protiánoknak ez nem okozhatna gondot... -
De úgy volt. -
pite9 #699 javítsatok ki ha tévednék, de nem úgy volt hogy a Prothean-okból lettek a Collector-ok???és mivel a Collector-ok halottak, ezáltal a prothean-ok is nem? -
Annak örülnék, ha előkerülnének még élő protiánok... hiszen akik a fellegvárban a kódot feltöltötték, azokról az MI csak feltételezi, hogy éhen haltak, remélem valahogy túlélték, vagy valami:D -
szerintem ez felesleges lenne. te alakítod a sztorit saját magad és a te döntéseiden alapul az egész szóval szerintem ez teljesen fair dolog mert ahogy te jácottál úgy alakul és majd megnézed a végeredményt :) -
bendáj17 #696 jah tényleg bocsi akkor nem szóltam. :) -
sanya200 #695 jaja de csak az első részből soroltam fel a dolgokat arról volt szó. -
bendáj17 #694 biztos sok minden befolyásolja a történetet, nehéz is felsorolni. reknik, eretnekek vírusa, vagy a vándorflotta helyzete -
Nem feltétlenül tölti vissza mindenki, ha meghal neki egy-két társ. Nekem is van olyan renegade karakterem akivel az unszimpatikusokat szinte "direkt" legyilkoltattam. 
-
sanya200 #692 Hát biztos hatása lesz annak hogy a tanácsot megmentettük hogy jó-e vagy rossz döntés volt majd kiderül, de szerintem wrex túlélése is szerepet játszik, igaz nem játszottam úgy a 2-t hogy más lett volna a kroganok vezetője vagy éppen az hogy a tanács megsemmisült, mert a mentésemben mindenki túlélte a tanács és wrex is. Kaiden sajnos nem de inkább ashley-t választottam.Meg a cikk szerint lehet az is hatással lesz hogy milyen múlttal rendelkezünk, bár nem teljesen értem hogy ez hogyan lehet hatással a játékra max akkor ha shep anyja is részt vesz a harcokban mivel egy romboló kapitánya ha jól emlékszem de lehet hogy csatahajó már nem vagyok benne biztos.Esetleg dönteni kell hogy megmented-e a hajóját vagy nem. -
haxoror #691 -
Mmint a 2. részt... -
Én is gondolkoztam ezen,h semmi értelme nem volt eddig annak h spacer,colonist,v earthborn voltunk..gondoltam majd a 3. részben lesz...
Azon is gondolkoztam,h úgy kellett volna megcsinálni a játékot,h
Vesszük Shepit..Import v új kari...Aztán amelyiket válasszuk,azon belül nyílik egy almenü,ide kerülnek a savek...
Aztán elkezdünk zúzni..Gyűlnek a mentések,quick save,auto save,majd végére érünk a játéknak vhogy....
Talán úgy,ahogy nem szerettük volna..Meghalt xy ember....Ekkor visszatöltünk egy régebbi savet és emgcsináljuk ahogy szeretnénk...
HAHA,ITT jön a bibi..A játéknak figyelmeztetnie kellene,h ha egyszer végviszed NEM TUDOD visszatölteni a saveket...
Pont megakadályozva azt,h a végjáték a saját szájízem szerint alakuljon...
Lehet új tárolóegységet nyitni a mentéseknek,de akkor az egész játékot újra kellene kezdeni...
Mert ami most van,az gáz..Hogy meghalt XY,töltsük vissza ezt és nyomjuk újra..Jee nem halt meg senki!!!
*neten olvasgat*..Ohh,meg lehet menteni a legénységet is?Affene..RELOAD!!Háhá,most már tényleg nem halt meg sneki!!Jöhet a 3. rész!
Ez igy gáz,sztem.
Viszont kiváncsi leszek,h az 1. részből milyen döntések lesznek kihatással a 3. részre..A Rachnik biztos. -
Barnez #688 Azta, ez így nagyon komoly lenne... A játék így is összetett, de ezzel együtt über lenne! :) -
mzoli7 #687 Mass effect hír : link -
Barnez #686 Először is: nézz körbe a feliratos oldalakon, pl. feliratok.hu (írd be: Két Pasi meg egy Kicsi a 6. évados pakkot egy társammal fordítottuk, Red Cliff 2-öt angol feliratról, Robot Chicken Star Wars II-III és még nem tudom, hogy miket fordítottam). Nézd meg és utána szájkaratézz, nyomorék!
Egyébként meg ne magadból indulj ki lásd a baromságaidat... -
vg #685 Nem értem, ezek szerint te vagy a télapó, hogy petíciókat irkálsz szeretetből, vagy mi van? Esetleg hazudozol itt nyelvvizsgákról, meg 200 éves történetekről? Hagyámá. Shepard kapítány nem szarozna veled:
a, fejbelőne!
b, orrbavágna!
c, megnelássalaktöbbet!
Te melyiket választanád? -
Barnez #684 Ahogy látom van egy pár torrent vele kapcsolatban. :D
Mindegy, nem veszekedni akartam, csak azért az embernek rosszul esik, ha a "munkájáért" cserébe azt kapja vissza, hogy egy szót se tud angolul, holott igen. Részemről abbahagyom a vitát. -
nem volt esélyük ...
és most nincs?????
van még pár oldalnyi -
Barnez #682 Ki beszélt az angol tudásról? :) Rendszeresen szoktam feliratokat készíteni (megjegyzem angolról fordítom magyarra). A középfokú angol nyelvvizsgámat meg októberben tettem le, mellesleg sikerrel.
Jaj bocsánat, hogy is mertem egy olyan petíciót indítani erről? :O
Nem mindenki tud annyira angolul, és bizony vannak akik azért nem, mert esélyük sem volt angolt tanulni. Na meg, itt nem csak a nyelvtudásról van szó!
De kész, ha unalmasnak találjátok, én leszarom az egész ügyet; csak az a baj, hogy az országunk az ilyenek miatt tart itt. Még jó, hogy a 1800-as évek reformkorában nem ilyen emberek voltak túlnyomó többségben, mert akkor most egy csökött magyar nyelvet beszélnénk. -
sanya200 #681 Na most ennek megint mi értelme hogy fikázzátok egymást?