22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
sanya200 #760 Kiraktam a peticiót annak a torrentnek az oldalára ahonnan nagyon sokan leszedték kb 8500-an remélem csak lesz pár aláíró:) -
Én sem tudom, de az is lehet rosszul értelmezem... -
nah részemről ME1 megint kész :) jó ötlet volt ez a beszivárgó, tényleg elég kemény kaszt :P -
bendáj17 #757 nekem is ezt tetszett hogy amit döntöttem az kihatással van mindenre. -
Nem tudom, hogy ez miért lenne hátrány egy trilógiában. Nekem pont ez tetszett benne, hogy az első rész cselekedetei mégha csak periférikus dolgokban is de kihatottak a második részre. -
sanya200 #755 Én hál istennek ismerem az első részt is most tolom ki teljesen a 60-as szintet legnehezebb fokozaton és kb 65h-nál járok.Persze ez nem 1 végigjátszás csak ugyanazt a karaktert vittem tovább, ez kb a 3.ik mert 2 végigjátszás alatt nem lehet megcsinálni.Elsőre csak 50ig enged, másodszorra meg csak 59ig lehet eljutni,mert 59-ről 60-ra lépéshez 300.000 xp kell ami kb 1 totál végigjátszás alatt szedhető össze.
Most végigtolom és elkezdem a 2-t elölről.
Amúgy most elkezdtem fallout 3-ni nem rossz kis játék de már így a 70h-nyi játékidő után kezd monoton unalmas lenni, az a baj hogy nincs meg benne az ami a me2-ben a társak, össze-lehet őket ugyan szedni de a kommunikáció kimerül abban hogy megkérdem honnan jött és ennyi utána se lehet mást kérdezni tőle, egyedül már kezd unalmas mászkává fajulni a dolog. -
Ezt cáfolom, mert sok ismerősöm úgy játszott, vele, hogy az első részt nem ismerte, mégis imádták. Mondjuk utána éppen ezért kivitték azt is :D -
Gondolom ezalatt arra gondolnak, hogy nagyon kell vágni hozzá az első rész történéseit, de javítsatok ki ha tévedek... -
Túlzottan hivatkozásos vagy valami ilyesmi. -
Mit jelent az, amit IGN írt mínuszként az ME2-ről
"overly referential"?
-
Hát igen, mert már a másik topikba is linkelte valaki. Amúgy ahányszor nézegettem az Art Bookot soha nem tűnt fel ez az oldalsó ábra, csak mikor már linkelte valaki. xD
Ja igen és amúgy látszik is, hogy nem a reaperek építették a reléket meg a fellegvárat, mert míg a fellegvárban és relékben van hasonlóság, a reaperek eltérnek, az előbb említett dolgoktól. -
haxoror #749 Ehh, úgy látszik többet felejtettem a sztoriból mint gondoltam, ideje bepótolni :) -
sanya200 #748 Ugyanezt a képet linkeltem én is xD. -
sanya200 #747 Na először is a repaer hajó amit a proteánok építettek totál nem volt kész még hiányzott róla a hajótest..stb itt egy kép:
http://i50.tinypic.com/wcb6ug.png
Ha jól veszem ki akkor lehet látni hogy a reaper hajó hátulján van maga az az alak ami a mellette lévő képen van és a keze az pedig a karmok ha jól látom akkor mikor meg a hajó előre akkor tulajdonképpen menetiránynak háttal áll az az emberi forma, de lehet én tévedek.A 2. hogy a protheanokat nagyrészt kiirtották nem voltak jók alapanyagnak de egy részét átalakították pont azért hogy szolgálják őket.
A relé rendszer meg valószínű hogy csak a mi galaxisunkban van arról nem volt szó a játékban hogy az egész világegyetemben ők az urak.Valószínű magyarázat az hogy akik építették a repaereket(igaz nem tudni milyen okból), azok ellen fordultak, ugyanúgy mint a quarian-geth háborúban hogy a teremtmények az alkotók ellen fordultak, és nem hiszem hogy a reaperek építették a reléket meg a fellegvárat valószínű inkább hogy azok akik teremtették őket, és gyanítom hogy a fellegvár gondozói az a faj aki építette a reapereket és a fellegvárat is.Maguk a reaperek nem tudják irányítani a fellegvárat szükségük van a gondozókra hogy elvégezzék helyettük de mivel a protheanok keresztbetettek és még üzenetet is hagytak amit shepard megtalált ebből indul az egész játék.
Viszont azt nem értem hogy miután shep meghal senki nem folytatja a reaperek elleni harcot senki nem vette át a helyét se egy csapattárs meg senki ha a cerberus nem találta volna meg annyi lett volna a galaxisnak. Anderssonak is elég nagy hatalma van már nem igaz hogy nem tudott volna titokban összeszedni egy csapatot hogy folytassák azt amit shep elkezdett, és ez eléggé gáz ő se különb nagyon a tanácsnál. -
Ez a kép a CE-hez adott Art Bookbol van. Bal oldalt látható, hogy nézett volna ki ha kész lett volna...
A második témádra meg már milliónyi találgatás volt az ME2 topikban. De ahogy ott is leírtam, az ME2 záró képén, látsz egy "pár" reapert, és a fellegvár blokkolása miatt szépen be kell lebegniük a galaxisunkba, (itt teszem, hozzá hogy azt mondták, számunk beborítja az összes létező világ egét...) és látszik a képen, hogy amikor az első kaszást hátulról mutatják, előtte meg ott a galaxis, hogy eléggé messze vannak mert egy kaszás abból a szögből kb. akkor volt mint az 1/3 galaxis, szóval még bőven kint vannak.
"de a galaxisban 200 milliárd csillag van, ekkora területet még a reaperek sem tudnak megfigyelés alatt tartani" Nincs is szükség rá, mert bolygóról bolygóra járnak van ahol kiirtják a népességet valahol meg tovább mennek.
Remélem nem lett túl zavaros amit írtam, és túl agresszív.xD -
haxoror #745 Már nem emlékszem a sztorira szóval fenntartom a jogot hogy totál hülyeségeket írok (most játszom újra mindkét részt, még ennyi év után is über az első rész is) de ez a reaper szaporodós megoldás nekem kicsit sántít, mármint a ME2-ben az ember-reaper eléggé emberszerűnek tűnt viszont az ÖSSZES reaper ilyen tintahal formájú izé ami még köszönő viszonyban sincs a proteanok kinézetével, őket csak kiirtották de nem lett belőlük bébitáp?
Valahol érthető a ME2 ember-reaper megjelenése, Sovereignt egy ember picsázta el, a reaperek adaptálódnak de miért zúzták be a proteanokat, asszem a ME1-ben valahol mondták hogy fölösleges az okot keresni a tetteik mögött mert a reaperek annyira idegenek hogy a motivációjukat képtelenség felfogni, nekem ez a verzió sokkal jobban tetszik.
Más: Oké hogy relé-rendszer meg minden de a galaxisban 200 milliárd csillag van, ekkora területet még a reaperek sem tudnak megfigyelés alatt tartani (ha képesek lennének rá akkor esélye sem lenne egy 50k ciklus alatt kifejlődött civilizációnak lenyomni őket így a ME3 alapból buktával végződne a részünkről ami ugye eléggé szar lenne a trilógia befejezésének :) szóval több ezer terjeszkedő civilizáció is lehet a ME univerzumban ami már alapból fejlettebb mint a reaperek, pl Jartaron a "Leviathan of Dis", egy full organikus űrhajó "holtteste" ami 1 milliárd éves volt szóval nem a reaperek a technológiai piramis csúcsa, vagy ott vannak a rachnik akik már alapból minden relé-technológia nélkül olyan erősek voltak hogy a council a kroganok nélkül vesztett volna ellenük és még a "kiírtásuk" után is tele van velük a galaxis, ők pl már ismerik a relé-rendszert de kvázi immunisak a reaperekkel szemben mert nem függenek a reléktől, szabadon fejlődhetnek, a ciklus nem érinti őket.
Na szóval amit ki akartam ebből hozni az az, hogy a reaper kiirtósdi csak pár ciklusra visszamenő történet lehet mert minél jobban visszamegyünk az időben annál valószínűbb hogy a reaperek már rég belefutottak volna egy náluknál fejlettebb civbe ami csak miheztartás végett is kinyírta volna őket, én valami olyasmire számítok hogy a ME3-ban lenyomjuk a reapereket ÉS közelebb kerülünk a teljes képhez, kiderül vmi a reaperek eredeti céljáról és készítőiről -> új főgenyók a következő trilógiához vagy vmi ilyesmi.
Megint más: baromira remélem hogy nem fog megjelenni valami ősi buzeráns világmegmentő űr-elf faj, a reapereket az emberiségnek kell lenyomnia, a proteanok elbuktak, nekik már annyi. -
OFF:
Hehe én is pont 32 vagyok:D De látom vannak itt idősebbek is. Érdekes, hogy míg régebben rengeteget játszottam, aztán pár évre elmaradt, mostanában megint rákaptam. De ma mostanság már kevesebb játékkal, de azokkal alaposabban. -
Akkor több mint egy évtizeddel vagy lemaradva pl. tőlem... :D -
sanya200 #742 Híjj tényleg öregszel:)
Na jó csak vicc volt én se vagyok sokkal kevesebb már 25 vagyok:) -
Renegade #741 32 :-) -
sanya200 #740 miért hány éves vagy?Hogy öregnek érzed magad. -
Renegade #739 nekem ezek már csak szép emlékek (versenyen mesélni CP-t, saját világ, stb) sóhaj, de rohadt öregnek érzem magamat :-) -
Azonban a németek egész biztosak lehettek abban, hogy az amcsik+oroszok nem turmixolják be őket maradéktalanul bébitápnak! Ha biztosak lettek volna az ellenkezőjében (rossz tapasztalat), akkor talán ők is lelkesebben harcoltak volna a végsőkig és a hozzátartozóik is önként bevették volna a cián-kapszulákat... :D -
Renegade #737 na ja, ez már a D&D-be is alapkő volt (sok mesélő mégis beleesett a hibába): ne mesélj be félisten-isten főenemyt, mert ezek, nem a legyőzhető kategória. Remélem megtalálják az egyensúlyt, és csak kellően túlmiszticizált űbertápos, de legyőzhető lények lesznek
azért én élek a gyanúperrel, hogy modern Indiana Jonesként elküldik Shepardot megkeresni a vorpal +5-ös ultimate reaper slayer artifactet :-( -
Annyira azért nem jó az a sorozat, az is több sebből vérzik, de legalább üdítően egyedi és tetszik az angol realistább látásmód. Persze abban is sok faxság van, dehát csak egy sorozat. Globálisan nézve viszont igen jó a sztori. Ha az ember maga is átgondolja és továbbgondolja...
Mondjuk nekem könnyű dolgom van és szinte sf kulbban nőttem fel, valamint negyed évszázada vagyok szerepjátékos (pl. Traveller-ben tök hasonló témát dolgoztunk fel 1x-2x). -
Én magam pont ettől tartok kissé, hogy a tipikus amcsifilmes hibába esnek. Kitalálnak egy abszolúte "legyőzhetetlen" ellenfelet (tomisén az ősi nagy öregeket), majd egész végig azon fáradoznak, hogy megállítsák azt a rituálét, aminek során azok idedugnák az orrukat, mert ha már idedugják, akkor végképp sanya. Ezekután, mikor jól kiizgultuk magunkat, akkor elcseszik az egészet és a "legyőzhetetlen" ellenfél a maga teljes valójában megérkezik, ojvé! Namost itt jön a butaamcsi megoldás, a "legyőzhetetlen" ellenfelet csípőből "legyőzik" valami ordenáré, tökéletesen légbőlkapott, balfasz módon (pl. erőből). WTF?! Na itt van a kutya elásva kéremszépen...
Reménykedem benne erősen, hogy a BW írója kicsit megerőlteti magát és nem így végződik (jelenleg még) egyik kedvenc sorozatom. -
Renegade #734 az ami filmek patriótizmusa most már bájos, régen nem is értettem, hogy hogyyan képesek ilyen logikátlan szart összedobni, aztán rájöttem, hogy az ami filmek olyanok mint a nők, szeretni kell őket, nem megérteni :-) -
Renegade #733 félre ne érts, én csak a pszicho részét boncolgattam (semmiképpen nem sértésnek, vagy személyeskedésnek szántam), mert ahogy írsz róla az az árulkodó, de én is meg akarom nézni, felkeltetted az érdeklődésemet és ha én is elkezdek áradozni róla, akkor átgondolom az életem ;) -
Renegade #732 valóban nem, az régebben volt amikor a franciák még tudtak harcolni, én mindösszesen a felperzselt föld taktikára gondoltam (a főváros felgyújtása elmaradt a II. VH-ban)
az infrastruktúra megsemmisítése, és ezáltan a német nép fejlődésének visszavetése pár évtizeddel, csak egy daccos büntetés, nem önmegsemmisítés. A katonaságot valóban halálra ítélte (és ezzel elveszítette a háborút) a last man standing utasítással, de ez is csak egy ütősebb baci halálozási arányával bírt. -
Namost ez csak egy film a sok közül, amit voltam szíves ajánlani a témával kapcsolatban (pont ide vág ugyanis), szóval ha volnál olyan kedves és nem mennél el a személyeskedés felé, azt megköszönnénk.
Elhiszem, hogy az Independence Day féle "odasózunk az idegeneknek kámpjútőrvírussal vaze" patrióta melldöngetős stílus sokakhoz közelebb áll, ámde a helyzet ennél picinyt azért árnyaltabb és súlyosabb az ME-ben. -
Nem Sztálin gyújtotta fel Moszkvát szvsz. :D
Amúgy Hitler hitt a totális önmegsemmisítésben, csak az emberei nem voltak hülyék eléggé, hogy kövessék. Azt hitték van esélyük, majd kidumálják magukat (és részben igaz is volt).
A Reaperekkel nem lehet egyezkedni, az máris bukta. -
Renegade #729 a kérdés mindösszesen az, az okfejtésed kapcsán, hogy milyen magánéleti esemény miatt tudott ekkora hatást gyakorolni rád egy olyan film, amelynek a mondanivalója túlmutat az orvosi pszichopátia racionalizmusán? -
Renegade #728 tudomásom szerint, még soha nem választotta senki a totális önmegsemmisítést, abban az esetben sem, ha őrül volt (értsd: a saját fantáziája szerint Reaper szintű ellenséggel harcolt) akkor sem.
Amit Sztálin csinált az csak sima orosz taktika (mint a róka aki csapdába esik), csak egy részét pusztítja el az országnk, vagy amit Hitler próbált, az is csak részleges (infrastruktúra megsemmisítése)
De elmehetünk Néróig is, ott is csak a megújulás volt a cél.
-
Mondom, Invasion Earth, tanulságos és üdítő kis mini sf filmsorozat. Az angolok nem szaróznak. Harcolj egy ellenséggel aki az ötödik dimenzióban él, itt csak az "árnyékuk", avagy a betüremekdésük látszik max., már évtizedek óta háborúban állnak velünk, úgy hogy nem is tudunk róla, figyelmeztetett pedig minket egy másik értelmes faj, akiket már elpusztítottak, befarmolnak minket, beleavatkoznak a genetikánkba, organikus alapú technológiájuk milliárdszor előrébb jár stb.-stb.
Alaphelyzet kb. annyira durván vesztett állás, mint a Reaperes móka.
Angolok megoldják vaze! :DDD -
sanya200 #726 hát kitárgyaltuk a témát azt hiszem:) -
Jelzem a tisztek is gyakran lelőtték végső esetben saját feleségüket és gyerekeiket, csak ne jussanak ellenséges kézre (saját érdekükben). Régen nem volt kegyelem, csak az erőszak, a kínzás és a kínhalál. Ez a helyzet a reaperekkel is, nem kegyelmeznek. Épeszű ember inkább választaná, hogy saját szerettei körében haljon meg önszántából, mint a reaperek bázisán dolgozzák be hústurmixnak... -
EZ tévedés. Az átlag ember gyáva és hiszékeny, ergó próbál menekülni, egyezkedni, alakoskodni, menteni az irháját, lehetőleg elvtelen módon. ÁMDE szerencsére vannak olykor megfelelő posztokon megfelelő emberek, akik képesek meghozni a szükséges döntéseket.
Ne feledjük a legősibb harcmodor felégetni az erőforrásokat magunk mögött visszavonulás közben. Így az ellenségnek nem lesz utánpótlása és csak egy kietlen, lakhatatlan tájat nyer tőlünk. Nem ritka, hogy leölik a saját állataikat, szolgáikat, felgyújtják az erdőket, a termőföldeket és a termést, amit nem tudnak magukkal vinni, megmérgezik a kutakat, SŐT akár felgyújtják a saját fővárosukat (lásd. Moszkva).
Elfogadott hadi taktikák ezek. Olykor saját civileket kell lemészárolni olajbombákkal, olykor zárótüzet kell elrendelni a saját állásainkra stb. Biztos lehetsz benne, hogy lesz egy katonai vezető/csoport aki meg fogja hozni a szükséges "kényelmetlen" döntéseket. Maximum ha marad még valami utána, akkor demokráciákban lemond majd, vagy hadbíróság elé állítják, de a döntéseket akkor is MEG KELL hozni ott és akkor.
Hadianyag, ellátmány, munkára fogható rabok, vagy rabszolgák nem eshetnek ellenséges kézbe. Itt viszont az élő organikus lények az "ellátmány". -
Renegade #723 veled mi van? :-)
még szerencse, hogy egy normál működésű emberi agy képtelen ilyen döntést meghozni -
Nodehamégsenem, akkor ne szaporítsuk legalább őket. :DDD -
Bhalage #721 ugyan mar, shepeard parancsnok es kis csapata kemenyen el fogja picsazni a reapereket
nem tudom mirol beszelunk