22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Doom 4
    Ezt indokolták már a VGA előtti trailerben is de szerintem ez nem bizonyít semmit. Mert amikor felébredsz a kettőben és felveszed a páncélt meg a fegyvert, akkor a páncélt össze kötő részeken, főleg a hónaljhoz közel a hátsó részen, ott is ugyan olyan 6szögek, vannak pedig az egy N7 páncél...

Amúgy minden más helytálló, de remélem megtehetjük a Cerberust királynak, ha pedig az lesz a renegát választás a legvégén, akkor én csak úgy fogom befejezni...
  • sanya200
    Szerintem is úgy lenne értelme legalábbis az én elképzelésem szerint hogy minden küldi előtt egy kis eligazítás hogy hogy néz ki a terep..stb ki hova menjen mint csináljon.Egy kommandós akció se úgy néz ki hogy fogják magukat bemennek és lesz ami lesz, ez így van rendjén hogy meg kell tervezni az akciókat hogy minél hatékonyabb legyen a hadművelet, úgy ahogy a 2. rész végén volt.Nem muszáj feltétlen minden akciónál de a lényegesebbeknél jól jönne.
  • bendáj17
    szerintem is a vége überkirály volt.
  • penge96
    Szerintem beleillett, kellően meghökkentő volt. Ezért sci-fi
  • ZoliJ
    végül is van benne valami, kérdés hogy hogyan orvosolják
  • sanya200
    Való igaz hogy nagyon jó lett a mass effect 2 vége csak az a terminátoros feeling nem illett bele:)
  • Sound
    Egy szavamat se értetted. A fejlesztő faszi felvázolja, hogy előző bioware játékban az egy gond volt, hogy kiválasztottál néhány csapattagot, és a többit aki otthon maradt szinte "elfelejtetted", ők nem csináltak semmit. Ha ezt Bioware egy problémának látja, függetlenül attól, hogy ez a videó miről szól, szerintem lespoilerezte, hogy ME3-ban ezt a problémát orvosolni fogják majd.
  • penge96
    Hát a Mass Effect 2 csúcspontja valóban a vége volt! Szerintem akkora feelingel egy játék sem bír
  • Prince23
    Jaja, a me2 végén az eposzi feeling nagyon ott volt.
  • ZoliJ
    azért alapvető különbség van egy single game és egy mmo között. Egy MMO-ban akkor is zajlanak a történések, amikor nem vagy belogolva, míg egy singleben elmented valahol és legközelebb ott folytatod
  • Slashice
    Ezen én is gondolkodtam, és annak örülnék, ha a kisebb mellékküldetésekben nem is, de a nagyobb, történetet érintő küldetésekben ugyanúgy be lehessen vonni az inaktív karaktereket, mint a második rész végén az öngyilkos küldetés során. Egyszerűen olyan béna érzés az, ha belegondolsz, hogy te két társaddal épp megmentetitek mondjuk a Földet, a többiek meg fenn buliznak a Normandia fedélzetén... :)
  • Prince23
    Ez teljesen logikus, így már hihető hihető. grat a figyelmességednek.
    Bármi kisülhet ebből a me3-ből
    lehet hogy így fog kezdődni a prologus vagy éppen így fog befejeződni (teaser)
    (mármint a Föld megmentése, pontosabban csak London megmentése :D)
  • sanya200
    Nem kell félreérteni imádom a me 1-et és a 2-t is csak így visszanézve a 2. rész után vannak benne idegesítő bugok, sajnos.
  • Sound
    nem tudom nézte-e valaki ezt a video-t

http://www.gametrailers.com/video/crew-skills-star-wars/708542

meglehetősen érdekes jövőt vázol fel ME3-ra, mármint ha az otthon maradt semmit tevő csapattagokat problémának látják most, valszeg tesznek is ellene majd.
  • wedge31
    Ja, mert a második egy technikai csoda...
  • penge96
    A Mass Effect 1 soha nem volt egy technikai csoda. Mikor megjelent, akkor sem mondta azt senki hogy milyen jó. Azonban az első rész teremtette meg ezt a csodálatos világot, és alapozta meg az egész történetet. Ez szerintem javítja a hibáit
  • pxxl
    minnyá le is állítom a kölcsönzést :D
  • sanya200
    Gyerekek most hogy elkezdtem játszani az első résszel most tűnik fel hogy tényleg mennyire gagyi bugos az egész fáj hogy ezt kell mondanom de a 2. rész után kész katasztrófa.Pl az ellenfelek beleragadnak mindenbe a falba a tereptárgyakba...stb főleg ha biotikát használok ellenük,a társak is eléggé nem okosak szépen fogalmazva.Pl szanaszét lőnek mindent ha előttük haladok akkor állandóan megtunkolnak hátulról, vagy egymást is lövik állandóan, ha az ellenfél valami tárgy mögött van akkor a falat kövik ami mögött áll de ha a mekó az ami mögött van az ellen akkor azt is szarrá lövik, még jó hogy nem robbanhat fel csak akkor ha bennülök.
    Beállnak a fallal szemben vagy simán elakadnak egy tereptárgyban volt hogy a fél pályát vissza kellett mennem mert liara nem tudta megkerülni a tüskét amivel bábokká csinálják az embereket csak állt vele szemben hiába hívtam hogy gyűjjé má utánam.Szóval tényleg nem ártana valami javított verzió ami ezen hibáktól mentes:)
  • Slashice
    Nem mellesleg, az egyetlen szervezet a Galaxisban, mely készen áll a kaszások érkezésére, az a Cerberus.
  • Slashice
    Ui: Maga a Cerberus jelei is (ha körberajzoljuk) egy hatszög.
  • Slashice
    Összeállt a kép! (vagy legalábbis remélem) Rájöttem, hogy ki vagy mi lehet az a katona a teaserben! A tippem az, hogy egy Cerberus katona. Nézzétek meg a ruhája mintázatát: ugyanazok a hatszögök vannak rajta, mint az összes többi Cerberus ruházaton (pl Mirandáén), meg úgy általában a Cerberusnak ez az ismertetője. És így már értem, hogy miért Shepardtől várja a megmentést és nem a szövetségi haderőtől! Nyilván nincs beavatva minden részletbe, de azzal tisztában lehet, hogy Shepard a Cerberus segítségével rúgta szét a begyűjtők seggét. És így érthető miért reménykedik Shepardben. Plusz az egy Incisor mesterlövészpuska: A DLC szerint ezt a puskát a Cerberus bocsájtotta Shepard rendelkezésére.

Nem lepődnék meg, ha a sok nagy döntés egyike az lenne, hogy "királyt" csinálunk-e a Cerberusból vagy sem (átveszi a Szövetség helyét, az emberiség képviseletére), ugyanis nagy valószínűséggel a Cerberusnak lényegesen jobb erőforrásai lesznek arra, hogy felvegyék a harcot az emberiségért (pláne ha megtartottuk a begyűjtő bázist), mint a naiv Szövetségnek.
  • pxxl

pláne nem 9-12.000 ft-ért -.-
  • bendáj17
    teljesen igazad van.
  • sanya200
    Ez jó hír hogy pc-re ilyen jó eladások vannak, ebből is látszik hogy el lehet adni pc-re is a játékokat csak annak minőséginek is kell lennie, nem úgy mint a nfs meg a hasonló szarok.
  • wedge31
    Minden más játéknál igaz amit mondasz kivéve a Bioware játékokat mert azok szépen fogynak pc-re is, konkrétan például a DA:O-ból több ment el pc-re mint konzolra.
  • Slashice
    Remélem, sikerült kielégítő választ adnom, és eloszlatni a félreértést :)
  • Slashice
    Magyarul a szöveg:

Ez a játékkészítés alapja. Elkészíted a történet szegmenseit, és ahogy a tervezés halad előre, úgy illeszted be a szegmenseket a történetbe. Annak érdekében, hogy a folyamat a lehető legrövidebb legyen, a legegyszerűbb, ha azt veszed alapul, hogy az összes NPC (Tali és Légi ebben az esetben) elérhetőek az összes történeti szegmensben - végül megírod; és felveszed a hangokat, minden lehetőséghez. Megsemmisíted a szükségtelen részeket, vagy mint a ME2-nél - a felvételek jelen vannak a játékban, de az átlag játékos számára elérhetetlenek.
  • Slashice
    És mivel PC-re gyakorlatilag az összes adat felkerül, ellenben az xboxnál (persze, ahogy leírtad, ott is lehet másolni, de gondolom erre nem alapozhatnak a programozók) a konzol csak azt tudja olvasni, ami benne van a meghajtóban. És ha jól rémlik, azt nem akarták, hogy a felhasználó orrba-szájba cserélgesse a DVD-ket, mert az levon a játékélményből.

Tehát, mit vettek figyelembe? Az XBOXos igényeket.

Aztán persze lehet, hogy mindössze arról van szó (vagy arról IS), amit az egyik komment ír a youtube videó alatt:

It's the basic of game creation. You create segments of story and as the production moves forward this segments are moved in the storyline. So to make the process as short as it can be it's better to assume all NPC (tali and legion in this example) are available for all story segments - in the end you write and record voice acting for all options. Eliminate the unneeded parts or like in ME2 - recording are present in game but not accessible to average player on normal playtime. :)

• Slashice
    És akkor a lényeg: Ezzel szemben olyan párbeszédek is benne vannak a játékban, amik amúgy lehetetlenek, ilyen pl, hogy Légió Garussal beszélget Garus "besorolási" küldetésén, hisz ebben a stációban Légió még nem lehet a csapatod tagja. Ezzel szemben a beszéd benne van, tehát eredetileg úgy tervezhették, hogy egyszerre mindenki be tudsz sorozni, bármilyen sorrendben.
  • Slashice
    Konkrétan: Az elején össze lehet szedni: Garrust, Mordint, Gruntot és Jacket. Ha ők megvannak, jön a küldetés a Horizonton. Ha azzal megvagy, csak utána érhetők el az új csapattagok küldetései (ha jól sejtem, a horizonti küldetés után kell DVD-t cserélni).
  • Slashice
    Szerintem félreértettél: Arra akartam utalni, hogy azért veszik inkább figyelembe a konzolos igényeket, mert arra a piacra jobban megéri nekik tervezni (ugye ha jól tudom, ahhoz, hogy az xboxon fusson a tört játék, ahhoz chipeltetni kell, amivel ugrik a garancia, és a neten se lehet használni - de javíts ki, ha tévedek, se xbox szakértő, se warez szakértő nem vagyok)

Arra utaltam a DVD cserélgetéssel, hogy mivel egy DVD-re csak egy bizonyos mennyiségű adat fér rá, nem tudták rápakolni az összes adatot egy DVD-re, és ez a játékban ez úgy jelentkezik, hogy gyakorlatilag a küldetések ketté vannak osztva. És ez a rendszer a PC-s verzióba is átjött, tehát ha úgy tetszik, a PC alárendelt szerepet kapott az XBOX-al szemben.

Remélem, így már érthető, hogy mire gondoltam.
  • sanya200
    Gyerekek az van hogy a liaras dlc is benne lett volna a játékban mégis kivették és eladták dlc-ként de szerintem így jobb hogy nem egyszerre lehet beszerezni minden csapattagot, úgy nem igazán van értelme hogy már a játék legelején mindenki a rendelkezésedre áll.Én azért is nem raktam fel ezt a módot jó ez így ahogy van.
  • vg
    Nem baj, hogy fel lehet másolni vinyóra a játékot, mi? Ok, akkor is kell cserélni(jtag gépen még azt se), nade, hogy ezt úgy felfogni, hogy a kalózkodás miatt... gondolkozzál már jóember.
  • Ztech
    én is kiváncsi lennék ebben szerinted mi a baromság
  • Slashice
    A békesség kedvéért: Ezt a gondolatmenetet ne tényként kezeljétek. Én így tudom, több helyen is ezt olvastam (bioware fórum). Aztán persze lehet, hogy ez csak egy "városi legenda".
  • Slashice
    Jé, egy troll. Milyen "ritka" ebben az országban... (nem a véleményeddel van gondom, hanem azzal, hogy semmilyen. Ha mondasz valamit, indokold.)
  • vg
    Ekkora baromságot már régen olvastam.
  • bendáj17
    ez tök jó lett volna. na nem baj így is jó.
  • Slashice
    Ui: amúgy eleinte úgy volt tervezve, hogy egyszerre elérhető az összes csapattag, ezért pl vannak olyan párbeszédek a játékban, amit egy mentett állás szerkesztővel elő lehet hozni.

Itt egy ilyen videó is:

Légió & Tali és Garrus találkozása
  • Slashice
    Sajnos a BW eléggé rá van kanyarodva a konzolos témára (mindenki jól tudja, hogy a konzolos játékeladások keresztbe lenyelik a PC-s eladásokat. Egyrészt, mert rengeteg konzolos játékos van, másrészt mert PC-n eléggé brutális a warezolók aránya - Közép-Kelet Európában különösen), úgyhogy pl a ME2-ben azért lett kettéválasztva a csapatgyűjtő misszió (Horizont előtt elérhető és a Horizont után elérhető csapattagok), mert ott kell DVD-t cserélni az xboxban :) Ráadásul a grafikából is azért nem lehet kihozni a legbrutálabbat, mert a konzoloknak van egy határuk.

Remélem, hogy a 3-nál nem korlátozzák magukat a BW-sek a konzolok miatt, és egy jó hosszú, tartalmas és igazán epikus részt fognak kiadni a kezeik közül.