22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Volt készülőben 3. :) -
RAMyMamy #4000 "tudok róla hogy a Half Life 3 fejleszését leállították hosszú ideje"
wut? nem ep3-at akartál írni? :o -

-
xd -
Evoluti0N #3997 Nem tudom. Én játék közben sosem a karakter seggét szoktam figyelni :D -
Neton #3996 Pedig sokkal jobb 1 női segget bámulni a játékban végig sztem. :D -
Pares #3995 Azért azt tegyük hozzá, hogy az garantált dolog, hogy a harmadik rész robbantani fog a kasszáknál, valószínűleg még nagyobb mértékben, mint az előző két rész.
Mellesleg nem hinném, hogy bármit is összecsapnának Bioware-éknél ME-vel kapcsolatban. Egy fejlesztő elkotyogta, hogy már Karácsony környékén játszható állapotban volt a játék, ami azt jelenti, és ezt ők is elmondták párszor, hogy a fejlesztés nem az előző rész után kezdődött, hanem jóval korábban, és így a rá következő 1-1,5 évben elég idejük van csiszolgatni a játékot.
Egyébként én egyáltalán nem várok semmi eget rengető változást. Nekem untig elég, hogy az ME2 grafikájával megáldva, ME1/ME2 keverék játékmenetet kapunk. Nekem az számít, hogy a történet jó legyen. -
Azért annyival nem hosszabb. Az Ep1 egyszer nekifutásra kivihető kb. 4-5 óra között van, az Ep2 tényleg hosszabb 6-7 óra körül. Már nem emlékeszem, de hosszabb, mint a az Ep1, de rövidebb, mint a 2.
Sokan nem új grafikai technológiákat vagy Gravity-gunhoz hasonló cuccot akarnak a játékba, vagy ne adj isten a 4D-t. Csak kicsit lehetne kevésbé mainstreamre hajazó, mint ide is beütött a "menj fedezékbe, regen, reloade és tűz!" -
"Alapjául vegyük a Half Life sorozatot. Az első része megjelent 1998-ban. A második része megjelent 2004-ben. 2006-ban és 2007-ben jött két viszonylag rövid, kiegészítő szinten emlegethető "epizódja", a sztorit folytatva, de közel sem lezárva."
nem tudom nem megemlíteni, hogy bár az ep1 tényleg csak néhány órás, de az ep2-ő hosszabb ideig tartott, mint a mai single fps-ek legtöbbje :D -
No offense, de komolyan mit vársz egy játéktól, amely egy trilógia befejező része, és az előző részhez képest belátható időn belül próbálják elkészíteni? Természetesen összegyúrják amit a két részben szeretett a közönség tetemes része - formabontó újítások nélkül - és a végletekig finomítják, majd az elkezdett történetet valamilyen szinten lezárják, kellően nyitva hagyva, előkészítve a játék univerzumában játszódó esetleges új címek számára. Ennél többet nem szabad elvárni Mass Effect 3-tól... :)
Ha ez a Mass Effect-féle (manapság elterjedt) verzió nem tetszik, akkor vázoljunk fel a másikat, amelynek végeredménye feltehetően megfelelne neked. Alapjául vegyük a Half Life sorozatot. Az első része megjelent 1998-ban. A második része megjelent 2004-ben. 2006-ban és 2007-ben jött két viszonylag rövid, kiegészítő szinten emlegethető "epizódja", a sztorit folytatva, de közel sem lezárva. Aztán itt vagyunk 2011-ben. Half Life 3. Híre, hamva sehol, néha-néha felröppenő, majd megcáfolt pletykák kivételével. Tanulság. Ha egy trilógia lezárásának nagyot szóló, radikálisan újító szerepet szánnak egy sorozat életében, akkor arra hosszú éveket kell várni. Túlzottan is hosszú éveket.
Mielőtt bárki összedöntené az eddig felépített kártyaváramat, egy jogos és jól irányzott huszárvágással, megjegyezném, hogy igen, tudok róla hogy a Half Life 3 fejleszését leállították hosszú ideje, nem azért nem jelent még meg, mert ilyen hosszú a fejlesztési fázisa. A lényeg, hogyha az emlékezetes, mérföldkő szintű újításokon van a hangsúly, egy játék újabb, teljes értékű részénél, akkor óhatatlanul tetemes idő telik el várakozással a közönség számára. A Valve nagyot robbantott annó a Half Life részekkel, hosszú évek is teltek el köztük, és hiszem, hogy jó oka van annak, hogy a harmadik rész még mindig nincs sehol.
Egyrészt jó munkához idő kell, másrészt a lényeges változásokat, újításokat hozó, így az előző rész(ek)hez képest érzékelhetően megújuló folytatásokhoz technikai és egyéb meghatározó területeken történő változásoknak is végbe kell menniük, amelyeket fejlesztői oldalról siettetni lehetetlen, csupán az idő elteltével jönnek létre. Aztán jöhet a fejlesztés megkezdése, ha már adottak valami igazán újnak az alappillérei. James Cameron Avatar-jának az ötlete például már több mint 10 éve megvolt. Azóta hatszor is elkészülhetett volna, nem feltétlen 2009-es kiadással. Egy "kis bibi" volt a dologban. Nem volt megfelelő technika az elképzelt megvalósításához. A játékiparban is sajnos jelen van ez a tényező...csak egy a sok közül. Lehetne még beszélni a hosszú fejlesztési idő miatt fellépő tetemes kiadásokról (ellenben megjelenésig nulla bevételről), amelyet semelyik kiadó sem finanszíroz örömmel. A kockázat nagyon magas, hogy a hatalmasra rúgó fejlesztési költségeket a bizonyos projekt nem fogja visszatermelni a kasszába, nem fog kimagasló darabszámban fogyni ha megjelenik. Sőt, visszatermelni nem elég a kiadásokat, profitálni sem árt belőle, végülis az egésznek az a célja...ha a beleölt pénzt egy játék nem, vagy csak éppen-éppen hozza vissza, borítékolható hogy folytatása nem lesz.
A Mass Effect nem egy világrengető újításokkal teletűzdelt ikonikus sorozat, el kell fogadni egy alapvető rpg elemekkel megfűszerezett shooter-nek, amely rendelkezik valamilyen szinten döntésekkel, karakterfejlesztéssel-menedzseléssel, de a hangsúly a történetmesélésen van. Manapság tetszik-nem tetszik, mindenféle stílus vegyül mindenfelé. A Mass Effect is követi a "csoki elvet", amelynél a csomagolásra ráírják hogy "nyomokban mogyorót tartalmazhat". Ez egy akciójáték amely nyomokban rpg elemeket tartalmazhat...akkor is fogyaszthatod ha az RPG nem a szíved csücske, csak olyan mértékben van jelen a stílus különbség adta döbblet érték, hogy emelje a teljes termék minőségét, de rossz szájízt ne okozzon a túlzott mogyorózás. :)
Félni attól hogy a Mass Effect átváltozik szépen lassan Call of Duty-vá egyszerűen felesleges, a Bioware-es srácok előbb szállnának ki a buliból, ha akaratuk ellenére ilyenre kötelezné őket az EA. Átröppennének mint a szél, mondjuk a Bethesda-hoz, ahol biztosan nem kötelezné őket senki arra, hogy egy agyatlan shooter-t csináljanak, ráadásul évente egyet. :) -
Pares #3991 Az egyik dolog pont ez, hogy rohadt bonyolult szerkezetek a fegyverek a ME univerzumban. És ha belegondoltok, akkor egy ilyen bonyolult dolognak talán nem tesz jót, ha az alkatrészei addig felhevülnek, amíg izzanak. -
A fegyverek azért működnek úgy ahogy, mert a fegyver ölésre van, és ahhoz a lehető legegyszerűbb, tartósabb, megbízhatóbb felépítés kell, a jó öreg lőfegyver ezért jó, mert relatíve hatékony/megbízható, az energia alapú fegyverek a leghaszontalanabb/megbízhatatlanabb dolgok (járulékony előnyeik lennének persze...)
ME-ben a fegyverek technológiája érdekes, de marha kényes szerkezet lehet(ne) mágnesek, aksi, extrém körülmények.. -
Bhalage #3989 sztem ez egy cool story, bro!
ironia nelkul :D -
Bhalage #3988 bizony! es a jofajtak olyan anyagbol vannak (cortosis?), hogy nem lehet fenykarddal sem atvagni, szal total jo kardozni! -
:DDDDD -
te egy beteg ember vagy :D -
Nem tudom. Lehet sok sci-fit néztem vagy túl geek vagyok és ray gunt akarok látni minden sci-fiban. Mondjuk a másik visszatérő hiba a filmekben, játékokban, hogy floppy lemezt vagy annak ható adathordozót használnak. Ritka az adatkristály vagy PDD-szerűség. Tény! A floppy valahogy jól fest, jól mutat.
Vibroblade: gondoltam rá. :) Játszottam a KOTOR-ral is, de az az ismert SW világától 4000 évvel ezelőtt volt. Arról nem tudok, hogy máshol is használtak-e ilyet.
Hm, érdekes mindkét játék a BioWare-é. :D -
"Nagy filmeben is ez a hiba Aliens, Starship Troopers, Blade Runner, Soldier, stb. Hiába a state of the art technológia a fegyverek gyakorta majd úgy működnek, mint ma."
Én nem értem, mi ezzel a baj. Ma ugyanúgy működnek a fegyverek, mint mondjuk az 1800-as évek közepén, akkor miért ne működhetnének mához 150 évvel később is ugyanúgy? Ami bevált, azon minek változtatni? -
SW-ben úgy hívják, hogy vibroblade. -
sata75 #3982 Ha kicsit utána nézel a Star Wars univerzumban kőkeményen használnak "fém" kardot:)
Csak ez a mozi verzióban nem került elő. -
A többi is képtelenség. Fénysebességtől gyorsabban utazni, egynemű idegenekkel szexelni, világmegmentő akcióra indulni a Galaxis közepébe. Hamár ez lehet miért ne lehetne kvázi végtele muníció? Hisz Separd meghal, feltámasztják, átrepül a Galaxis közepébe hogy egy 50000 éve kiirtott, de végül genetikailag átírt fajt megállítson. OK? És valaki egyszer beszól, hogy "I'm out of ammo!" Szerintem így kicsit vicces.
Nem tudom, csak számomra ez kicsit olyan, mintha a Star Wars-ben fémkardot kezdenének használni a lightsaber helyett. -
nálam tuti vétel lesz jó játék lesz -
Pares #3979 Hmm?
-
RAMyMamy #3978 egy publikus fórumon nem szabhatod meg, hogy ki válaszolhat az üzenetedre és ki nem :)
egyébként egyetértek
-
Elgurult a gyógyszered?
Valahogy egyre kevésbé várom a játékot (tudom, hogy ez az OMG, hiper-hype, agyad leteszed stb dolog) de részemről a marketing amit eddig csinálnak az katasztófa, kb. azzal a tempóval mennek, ami az ide megjelenéshez kéne, nem egy márciusihoz, így ki fog durranni a marketing lufi, A másik, hogy nem is tudnak mit felmutatni (játék szuper lesz, mielőtt kapok egy warnt), de igazság szerint valahol megrekedt egy 2007-2009-es szinten, gondolok itt arra, hogy ha valami fícsört kell kiemelni egyfolytában létrákról meg, vertikális pályákról hallani, váó ezt már vagy x éve kitalálták, az "újdonságok" meg az első részből vannak, mélyebb karakterfejlődés, stb, persze ezek is kicsit butítva megvalósítva. Az egész franchise már nem akkora újdonság, enm üt akkorát, mint anno, a párbeszédekkel, mozis betétekkel, Az összes olyan dolog, amiért az első rész annyira formabontó volt, már megcsinálták jobbra, szagosabbra:)
Ettől függetlenül remek játék lesz (biztos vétel) de megszületik vele, egy akció-rpg sorozat, ami olyan lesz mint a cod... x évente menetrendszerűen érkező folytatások, amik nem lépnek előbbre az előzőtől, csak a sorszám növekszik... (Dragon Age kövi része is hasonló előszelekkel indul, mint az ME3, (1-2 részből gyúrnak egy jó 3-at....)
Erre az üzenetre nem kell válaszolni (nem azért mert nem érdekel a véleményetek, hanem úgyis tudom mit írnátok rá, előkerülne az elkötelezett bioware fanboy (alias blizzard fanboy) aki egy darab szart is megvenne a neves névvel, előkerülne a nálam is radikálisabb kritikus (akit isten óvjon az előző haragjától) meg hasonló tipikus karakterei egy kis komment párbajnak.) -
Pares #3976 Elég kesze-kusza egy hozzászólás. Annyit tudok hozzáfűzni, hogy az ALIENS-re és a Blade Runner-re egy kibaszott rossz szavad nem lehet, mert nem megengedett! TILOS!
Ja, és amúgy se volt végtelen muníció. Különben sem tudom, hogy a végtelen muníció, ami fizikai képtelenség, hogy illik jobban a jövőbe. Szerintem a 2-ben bevezetett rendszer az adott technológia legeffektívebb kihasználása. De ezen mondjuk kár is vitatkozni, neked nem tetszik, szomorkodhatsz, az a fő, hogy ÉN örülök, mert a 3-asban is visszakapjuk ezt a rendszert.

-
MrAndree #3975 Ja, csak éppen az elsőben belenyomtál a fegyóba olyan upgrade-t amivel többet nem melegedett túl és onnantól annyiból állt a harc, hogy kihajoltál a fedezékből és húztad a ravaszt amíg meg nem halt az ellenség. Ami azért nem volt túl izgalmas. A 2 rendszere nekem jobban bejött. -
jó, én már értem mit akarsz mondani. -
Én általánosságban beszéltem. Nagy filmeben is ez a hiba Aliens, Starship Troopers, Blade Runner, Soldier, stb. Hiába a state of the art technológia a fegyverek gyakorta majd úgy működnek, mint ma. Az ME1-ben bevezették a végtelen muníciót és csak túlmelegszik, ami valahogy jobban illik a jövőképbe. A 2-be se töltény tesznek bele igaz, de az érzés és sok ember úgyis úgy... érzi, hogy olyan, mint a COD-ba.
Az Elite Force-ba is fura volt hogy az egyben rendes ray gun van, a 2-ben meg olyan érzés és tárazás, mintha a vadnyugaton lennék. Bár ott nem volt reload. -
Pares #3972 Nem értesz te semmit se. Milyen puskaporról meg töltényekről beszélsz? A fegyverek ugyan azon mechanizmus alapján működnek, mint az egyben, csak most ha túlmelegszik a fegyver, nem kell arra várnod, hogy lehűljön, hanem sokkal praktikusabban kicseréled a hőtárolót, és azon nyomban lőhetsz tovább. -
namost, az első részben túlmelegedés volt. erre a 2. részben lehetett hőtároló betétet cserélni, kvázi kiküszöbölték a túlmelegedéses problémát. mi ezzel a baj? abszolut illik az univerzumba.
ha jól értem amit kifogásolsz: NEM tölténytárat cserélünk, hanem hőtároló betétet.
igaz, hogy a gyakorlatban ez egy szimpla reload-ot jelent :D
-
Az overheat-es megoldás azért volt jobb, mert sci-fisebb feelinget adott. Nekem sose jön be mikor a high-tech jövőben fénysebesség fölötti utazással meg nano izé meg minden és az átkozott fegyverek még most is majd puskabort és töltényt használnak.
A 2-ben legalább megmagyarázták, úgy ahogy miért lett így. Játékmenet szempontjából lehet jó, de engem jobban érdekel hogy a játék univerzumába is passzoljon. -
Szerintem meg sokkal jobb az újratöltés. Engem kimondottan idegesített az első rész túlmelegedése. A másik meg az első részben illetve a könyvből kiderül, hogy ott sincs végtelen lőszer. Úgy kb. 4000 lövedéket tud kilőni egy tárból, de ez függ attól is, hogy milyenek a környezeti viszonyok (szél) illetve a távolságtól, mert egy fém tömbből vágja le a fegyver számítógépe az éppen megfelelő nagyságú darabot. -
Hát, anno tetszett az egy, bár tényleg voltak benn logikai bukfencek. Aztán jött a kettő ott a párbeszédek tetszettek nagyon, meg az "instant action" a szövegek közben. Tényleg jobban rágyúrtak az akcióra ami nem is volt baj, de azaz éles kanyar az 1-résszel szemben viszont nem jött ki jól. Milyen már: Az elsőben a fegyverek nem használtak lőszert. El is volt magyarázva hogy miért. A másodikban meg hirtelen bele kellett rakni a tárcserét... oh bocsánat... hőtároló betétet. Nah ez volt nekem a legnagyobb "Ezt most miért kellett így elba...ni!" dolog benne. Gondolom a harmadik részben visszatérünk az elöltöltős puskákra, vagy csak szimplán dárdát használunk... De nem dárda lesz, hanem plazmanyaláb, koncentrált erőtérbe zárva. -
mi a jo az elsö rész RPG elemeiben az hogy elit katonaként nem tudsz löni egy assault puskával csak ha pontokat raksz rá, vagy az iszonyat gagyi inventory, esetleg a nagy felfedezés egy random generált bolygon, ahol az égvilágon semmi nincsen, igy belegondolva tényleg az a legjobb rész... -
Pares #3966 Trololololo -
Barnez #3965 Jennifer Hale interjú. Nem szolgál túl sok újdonsággal a 3. résszel kapcsolatban, viszont annál többet tudhatunk meg a színésznőről... -
A vicc az, hogy az "rpg" es "rpg elem" nem az, amire te gondolsz, ennel fogva a mondatodnak vajmi keves ertelme van. Sejtheto, hogy mit hianyolsz, de ha mar "szarozol", legalabb fogalmazd meg jol es pontosan a velemenyedet, ugy talan meg erdemben is kapnal ra valaszt... -
-
Novotsik #3962 ugyan olyan szar lesz akár a 2. rész volt. Az első rész a legjobb.
Ez a 3. is csak egy szar akció játék lesz nem egy rpg, ahogy a 2 is az volt. Szétbaszták azzal hogy ilyen szar akció játékra billent a súly,nincs benne már rpg elem