22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Fenrir
    Sorry, gondoltam itt már mindenki egyszer végigjátszotta. Akkor mostantól spoiler-ben írom.
  • SaGa Jr
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Igazából sajnos semmi érdemi különbség nincs aközt, hogy meghagyod a ME2 végén vagy sem a bázist.
    Ha nem hagyod meg akkor is lesznek a Cerberusnak onnan cuccai, ha meghagyod akkor meg csak a magyarázat változik (meg pár szövegben nem az lesz a párbeszédek során, hogy felrobbant hanem hogy a lakói lettek kifüstölve) tehát nem guberálással jutnak hozzá ugyanazokhoz a technológiákhoz hanem eleve rendelkezésükre áll, de magában a sztoriban változást nem hoz. Tehát nem lesznek emiatt plusz feladatok, nem lesz emiatt nagyobb erejű vagy népesebb senki.

Ellenben a ME1 végi döntésnek sokkal masszívabb kihatásai vannak. Ha segítettél életben tartani a tanácsot és beáldoztad emiatt a flotta egy részét, akkor a ME3 war assets részlegében mind az első mind a harmadik flotta jóval kisebb alap pontszámról fog indulni (így a maximumuk is kevesebb lesz), mint ha egyébként hagytad volna sorsukra. Plusz ez szövegként is bekerül a flották leírásába.
    Ami meg vicc, hogy cserébe az asari dreadnought bekerül (amit az első részben megmentettél) plusz war asset-ként (a nagy, játék végi támadásos videónál, mikor bejönnek a flották akkor nem egy asari cirkáló fogja vezetni a flottájukat hanem az Ascension) de az nem ellenpontozza a két emberi flotta pontszám veszteségét.
    Persze aki multizik annak ez nem gond, fel lehet tornászni az alap 50%-os készültséget és akkor ez nem jelent semmit, de aki ezzel nem akar vesződni annak érdekes lehet ez az infó.
  • xblades
    Egy Spoiler-t azért tényleg nyomhatnátok a részletes vége leírásnál.
  • Fenrir
    Ami fő probléma, hogy nincs olyan lehetőség a játékban, hogy a hajón tudd menedzselni a társaid képességeit: reset-álás után újraosztani. Mindig csak a küldetések előtt/közben van erre lehetőség.

Legalábbis én nem találtam.

Másik dolog, hogy egyetlen, szabadon bejárható területre lett redukálva a játék. Az előző részben volt legalább némi szabadságérzés, hogy 4 nagyobb bolygón tudtál mászkálni, most már csak 1 van. Van rajta egy rakat küldetés, de a 90%-uk olyan, hogy szkennelés után a cuccot csak odaadom nekik és kész. Mondjuk Conrad Verner még mindig rocks :)
  • xblades
    Ez van vannak ilyenek is. Némi utóinfót azért adhattak volna a sztoriról, remélem a Dlc-kel majd lesz.
  • sanya200
    De az a 2 vége merőben eltér egymástól vagy felrobbantod vagy nem.De itt meg mind3 vége ugyanaz.
    Reaperek kipusztulnak a relék felrobbannak oszt ennyi.Jó kivéve a szintézist akkor elmennek,bár sok értelme van akkor is mert a relék ugyanúgy felrobbanak aztán a reaprek micsinálnak?Visszamennek a mélyűrbe?
  • Fenrir
    Eddig csak paragon Shepard-del játszottam végig, de nem tudom mi lehet a különbség a végén. Én az első végigjátszásomban a saját szívem alapján döntöttem és a szintézist választottam, tehát az organikus és szintetikus életformák egy közös dns-ben egyesülnek, nekem tetszett a vége ahogyan Joker és Edi kilépett a Normandy-ból.
  • xblades
    Neee
  • Sir Quno Jedi
    Akinek szájába kell rágni egy epikus sf sztori végét, annak úgyis mind1, semmi sem lesz neki jó, csak ami kommersz...
  • SaGa Jr
    Ahogy írod.
    Ha megvan egy upgrade akkor azt annyi fegyverre pakolod fel amennyire akarod. Minden fegyvertípushoz 5 típusú upgrade található/vehető és mindegyiknek 5 szintje van.
    Felpakolni mindig a legjobbat tudod az adott típusból.
    Automatikus frissítéshez (úgy vettem észre ez van) a fegyverválasztó képernyőn elég kiválasztani a csúzlit, nem kell manuálisan csereberélni az egyes fejlesztéseket, csak ha eleve más upgrade-et akarnál rápakolni. Küldetés közben nem történik automatikus upgrade akkor sem, ha a meglévő cuccból találsz jobbat, ilyesmire csak feladatok közt a hajón van lehetőség vagy bevetés előtt mikor a fegyvereket állítgatod vagy cserélgeted.

A fegyverek maguk meg alapból 5-ös szintig fejleszthetőek, de ha egyszer végigvitted a játékot és ugyanazon karakterrel újrakezded akkor már 10 lesz a max szint ameddig a fegyvereket tuningolhatod (upgrade-ek maradnak max 5-ös szinten).
  • torma1
    Azt le tudod írni mivel jár ha elpusztítod vagy meghagyod?

Az ME2-ben nem volt semmi lényeges ami kihat nagyban a az ME3-ra? Mert az ME1-ből áthozott kari max üzeneteket kapott a megmentett stb emberektől. Lényegi szerepük nem volt. Ha ott elpusztítottad a rachni királynőt akkor az ME3-ban nem is lesznek benne?
  • mkfdd
    Annál több mesélnivaló marad a mass effect 4-5-6-ra :D
  • Fenrir
    Az ME2-ben csak két választási lehetőséged volt a végén, elpusztítod vagy csak kiiktatod a Collector bázist. Mégis 4 karakterem van akikkel végigjátszottam és szándékomban van végigjátszani minddel ezt is.

Amúgy én elégedett vagyok a végével, szerintem egy ilyen lezárás passzolt a történethez és a világhoz.
  • xblades
    Az hogy a te elképzelésed szerint történt minden mindenképpen jó de vannak sokan akik nem tudják elképzelni a történet hiányzó részeit folytatását ők azt szeretnék ha mindent elmondanának nekik.
  • Atilorn
    Egy bibi mindenképpen van
    A turuanok, és a quarinok bextro-aminosavasak. Garrus és Tali(csak, hogy a legfőbbeket említsem), egy idő után borzalmas kínok közt fognak éhenhalni. Ha csak nincs olyan szerencséjük, hogy a bolygón(amire továbbra is értelmetlenül lezuhan a Normany),nincs mindkét fajta táplálék.Meg talán szintézis esetén túlélhetik.
  • sanya200
    Na és akkor a kérdés, ugye elhangzott hogy a döntéseid miatt az egész civilizáció is kipusztulhat erre a legrosszabb esetben is.
    A föld ugyan elpusztul de a reaperek is kupusztulna a relék szintén felrobbannak.
    DE NEM A GALAXIS PUSZTULT KI!!!Mivel a reapereknek annyi így a föld kivételével az összes bolygó megmaradt az összes többi fajja együtt max nem tudnak utazgatni a relék miatt mert azok is felrobbantak.De NEM pusztult ki a galaxis

És akkor csodálkoztok ha senkinek nem tetszik szinte a befejezés tulajdonképpen teljesen mindegy milyen döntést hoztál mert a legrosszabb esetben is ez a vége amit leírtam.így pedig a játék újrajátszhatósága tulajdonképpen értelmét veszítette mivel 80%-ba ugyanaz a vége az egésznek függetlenül attól mit csináltál eddig.ÉS EZ A GOND
    Ezek után kinek van kedve még xy alkalommal végigtolni?
    itt a videó a legrosszabb esetről
  • Vraaanyek
    Számomra is rejtély ez kollektív elégedetlenség... elképzelésem sincs mit várt mindenki:D szerintem K jó lett a vége is...
    no nem baj, mi legalább örülünk :D :D
  • mkfdd
    Én nem érzem úgy amúgy hogy teljesen felesleges lett volna minden döntésem a 3 rész alatt.

Új esélyt adtam a kroganoknak a civilizációjuk helyrehozására és kibékítettem őket a turiánokkal. Megfordítottam a háború menetét Palaven-nél. Megmentettem a rachnit a kihalástól. Békét hoztam a quarianok és gethek között. A quarianok visszakapták otthonukat, a gethek meg saját személyiséget kaptak. Megmentettem a hanarok szülőbolygóját. Új életet kezdhetett Jack. Miranda megmentette húgát és megbosszult minden az apján. Thane-nek esélyt adtam hogy jóvátegye hibáit mielőtt meghalt. Thane fia jó útra tért. Garrus egy kibukott spectre-jelöltből a turianok egyik legmegbecsültebb tagjává vált. Felszámoltam a Cerberust úgy, hogy amit tettek azért mégsem veszett teljesen kárba és mégsem lett minden hiábavaló. Wrex lett a kroganok vezére, Grunt meg célokat kapott. Mordin számára esélyt adtam hogy helyrehozza hibáit. A galaxisból összecsődítettem az összes tudóst és hadsereget egy helyre, így megkönnyítve az újrakezdést, és a galaktikus ciliviláció újraépítését. Teljes önfeláldozással egyszer s mindenkorra megoldottam a reaper problémát. Lehetne még bőven sorolni amik hirtelen nem jutottak az eszembe.

Hogy nem kaptam "boldogan éltek míg meg nem haltak" montázst a végére? Legalább aki életben maradt, az életben maradt és teljes reménységgel nézhet a jövő felé. Plusz marad tartalom esetleges folytatásokra is.
  • Fenrir
    A fegyverekre a fejlesztések hogyan működnek? A felszerelésüknél mindig csak a legmagasabb szintűt látom az adott tárgyból és végtelen számú van belőle, tehát minden fegyveremre feltehetem ugyanazt?

Ha van fent a fegyveren, pl II-es szintű Scope és veszek egy III-asat akkor automatikusan upgrade-eli vagy manuálisan le kell szednem a régit és feltennem újat?
  • Sith
    nem egészen erre de válasz.... minnél előbb leszedni a "pajzsát" akkor abba hagyja a teleportálást és kicsit könnyebb falat... egyébként kb ugyan az mint az összes "fő" ellenség ellen Atlas, ninja prime kicsit az egész csapat vele foglalkozik, akár a "küldetés kárára"
  • MerlinW
    Az, hogy végigrohantál a játékon, nem gyűjtöttél elég haderőt illetve, hogy nem figyeltél a történetre:)
  • vg
    1:44-nél lévő jelenet volt a játékban?

• koschwarz
    szarrá spoilerezitek a topikot. mivel egyébként meg eddig egy kérdésemre se válaszolt senki, mindenki csak a befejezés miatt sírdogál, én tényleg most néztem be ide utoljára.
  • Atilorn
    Igen. Csak az a bibi, hogy azt mondták, hogy multi nélkül is el lehet érni a legjobb befejezést. Persze azt már nem tették hozzá, hogy második végigjátszásra.
  • Prince23
    Amúgy a War Assets-hez számít a coop küldetések teljesítése, ha sok toljuk a kampány alatt, az esélyünk egyre jobb lesz, hogy megkapjuk a "Jobbik" befejezést.
  • HiPPoNaX
    Konkretan ez a jelenet nekem sem remlik, de emlekeim szerint beszelt Kai Lenggel ugy, hogy Shep nem volt jelen
  • sanya200
    Ja lehet én emlékszek rosszul :D
    Amúgy csak spekuláció de úgye ami a ce kiadásban van doboz ami az látszik hogy egy ember nyújtja a kezét a másiknak aki a romok közt van úgye.Így azt gondolná az ember hogy shep nyújtja valakinek a kezét de lehet épp fordítva van shep a romok közt van és épp őt segíti fel pl egy csapattársa,nem shepnek van csak n7 armorja.
    Ez lehet célzás is a bw részéről de ez lehet csak az én fejemben létezik xDDDDDD
  • olymind1
    Nálam mutatta, paragon és renegát Shepardök esetén is, igaz mindkettő importált volt az 2-ből valamint a 2-be az 1-ből, nem tudom, hogy ez befolyásolja-e.
  • olymind1
    pirosan ha renegátok vagyunk, legalábbis a 2-ben így volt: Roboshepnator
  • sanya200
    Amúgy ez egy screennshoot a játékból nem?De én erre a jelenetre nem emlékszek,Illusive man csak velünk beszélt a játékban ha jól emlékszem és erre a képre nem emlékszek hogy lett volna ilyen.
  • sanya200
    Ja főleg a 2-ben nem elég hogy műtétileg visszahoznak a halálból de még te is fejleszted magad a hajón, csontszővedék.bőrszövedék..stb csoda hogy nem vilgít a szemünk mint illusive man-ek XDD
  • olymind1
    Ott a pont, de az agya organikus, meg még kitudja mije (kömm, nemiszerve? ), az is igaz hogy implatnok nélkül már rég nem élne. Tisztára mint robotzsaru, csak kevesebb robot résszel és emberi külsővel.
  • xblades
    #10492 válasz erre.
  • xblades
    Ha meg azt nézed ha azt választod hogy elpusztítod a szintetikusokat vele együtt a Reaper-eket akik elvileg nem tisztán azok, de ezt most hagyjuk, akkor ki fogja megvédeni a későbbi organikus lényeket a fellázadó szintetikusoktól?
    De azért a relék müködését sem értjük nemhogy építeni is ennyit, a Protheans-ok értették csak meg és építeni is csak két kisebbet sikerült nekik de ez is elveszett technologia.
  • Fenrir
    Amúgy a hivatalos fórumon felvetették azt, hogy az egész
    csak egy hallucináció, erre elég sok dolog utal. Pl amikor a párbeszéd zajlik Shepard, TiM és Anderson között akkor a képernyő szélén olyan fekete csíkok vannak, hasonlóan ahhoz a kép világhoz ami Shepard álmaiban jelent meg. Talán ezért is rak minket vissza a játék kapásból a Cerberus bázis elleni harchoz a játék és nem fut le csak simán a credtis, a végén azzal, hogy "Köszönjük, hogy megmentetted a világot, The End".
  • olymind1
    lehetséges
  • sanya200
    xDDDDDDDDDD
    Shepard's reaction to the ENDINGS
  • szmöre
    En 100%-ig biztos vok benne hogy ezzel nincs meg vege a tortenetnek
  • Sith
    Lehet erre akart utalni amikor azt mondta hogy valamikor valahol ugyis újra kezdődik az egész...
  • edios
    ez is egy lehetőség :)

egyébként még az elpusztítós befejezésnél elhangzik az, hogy elpusztul a "most of the technology you rely on". itt is egy pict elgondolkodtam, hogy ez vajon a reléken kívül mire vonatkozik. de az sehogy sem illik bele a képbe, hogy ilyen szintű technológiai fejlettségnél egy robbanás visszadobja a civilizációkat kőkorszakba, úgyhogy valszeg tényleg ez a megoldás, hogy kellett valami, ami robban.