Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fpocok
Rendes tõlük.
Na még egy hét!

Parasite Eve 2, best game EVER!

TBTPumpa
Bréking nyúz: Aki a Konzolok szervizénél rendelte elõ a játékot az március 6.-án átveheti, ha házhoz-szállítással kérted, akkor március 7.-én viszi a futár! A normál változathoz nem járnak elõrendelõi DLC-k, csak a Gyûjtõi változathoz!

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

ha már errõl beszélgetünk akkor beszállok én is😄
én másfél éve tanulok angolul.elõtte németet tanultam 5 évig,de semmi nem maradt meg bennem...
angolt meg már akkor is megértettem részben amikor elkezdtem tanulni.
persze nem a nyelvtant,de a szöveget nagyjából értettem a sok feliratos sorozat végett.tényleg sokat segít.most meg már tisztában vagyok a nyelvtannal is és megértek bármilyen angol szöveget.igaz a beszéd még nem megy olyan jól,de ide nem is kell😊

PSN ID:misi2mezei

Sir Quno Jedi
+1 Úgy lehet a nyelvet felszívni, ha használod. Még az is használat, ha csak hallgatod/olvasod. Sokkal 1xûbb így tanulni, játékokon és filmeken, mint direkt célzattal nekiállni, hogy én márpedig most ANGOLt fogok tanulni. 1xûen ragad az emberre "játékos" formában, nincs stressz, nincs kényszer stb.

Nyilván ez a szövegértésre vonatkozik. A nyelvtant azért nem árt direkte tanulni is. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

enlightened
Ezt nem értem egyébként. Ha le tudtad szûrni hogy menni fog és értesz mindent, akkor miért nem gyakorolod a nyelvet a játékkal? Azok is akik valamennyire tudnak angolul inkább betolják a feliratot meg a magyar nyelvet, pedig tökre fejleszthetnétek magatokat ha angolul nyomnátok. Itt most nem azokról van szó akik semmit nem értenek, mert nekik nem lesz élvezet. De itt mondja, hogy a srác, hogy azért ment neki a demoban, de ha lenne honosítás, inkább nem fejlesztené a tudását, hanem a könnyebb utat választaná. Persze, ha meg se próbálod fejleszteni magad, hanem mindenhol betolod a honosítást, akkor mindig is szükséged lesz rá.

Nekem valamiért nem hiányzik sose a honosítás, sõt inkább berendelem külföldrõl a játékokat, mert magyaroknak szokása, hogy beleégetik a feliratot a játékba olyan szinten, hogy nincs opció a kikapcsolásra (pl Jade Empire, ahol lehetõség nem volt, hogy kikapcsold a magyar feliratot, nézned kellett ha tudsz angolul ha nem, baromira élményromboló volt).

Én Mass Effectet magyarul kezdtem, és nem örülök neki, hogy most nincs magyar felirat. A demón azért le tudtam szûrni, hogy semmi problémám nem lesz vele, abszolút nem nehéz a nyelvezete, de azért - megfelelõ színvonalú honosítás esetén - szeretek az anyanyelvemen játszani.
Azért az elgondolkodtató, hogy egy nagyjából ugyanakkora népességgel és életszínvonallal bíró országban (CZ) elegendõ potenciált lát az EA, bennünk meg nem. És itt nem hiszem, hogy a petíció a lényeg, hogy nem voltunk elég hangosak. Volt rá kb. 3-4 évünk, hogy bizonyítsuk érdemes áldozni a lokalizációra, nem jött össze...

Kmarha
bár szakmai kellene az én diplomámhoz 😊 mérnõkként könnyebben megcsinálom azt, mint egy társalgós/levélírós vackot.

Igen, szintén oroszból átképzett csoda tanárok szeretteték meg velem is a nyelvet anno.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

PiszkosFred
Egesz szepen lement az ara. De meg igy is erdemes lenne utanaszamolni, hogy pl a ME2 mennyi karaktert tartalmaz (keszult hozza hivatalos es nem hivatalos forditas is, ha jol emlekszem), hogy kb lassa mindenki, mekkora koltsegbe verne magat az egyszeri "bolt", es kb mennyi penzt "sporol" meg az a par onkentes fordito, akik sajat szabadidejukben fogjak leforditani a kovetkezo X honap alatt.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

😛 😄<#hamm><#nevetes1>
1,8-2, szakszövegekre és sürgõsségre egyaránt 30% felár.
Igen, ekkora szarban az ipar.
PiszkosFred
Mert az egyetemi evek alatt szivacsra iszod magad, es majd csak aprilisban ebredsz ra, hogy hub*meg, kellene egy nyv juniusra 😊

Vraaanyek
Érdekesen változnak a téma "hullámok" ebben a topikban 😄 😄
Mondjuk még mindig jobb, mint amikor az idegeskedés megy, abból legalább majdnem mindenkinek felsõfokúja van 😄 😄 😛

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Diplomához manapság 1 középfokú és 1 felsõfokú vagy szakmai szokott lenni az elvárás. Utóbbiba szokott beletörni az embereknek a bicskája 😄

Jaa most már lehet. Régebben nem így volt. Oroszról átképzett tanárok tanították az angolt. Szerinted??? 😊 Azért nem hiszem hogy mindenki a középsuli után tud 2 nyelvet közép szinten. Az elit iskolák biztos de nem a többség. Akkor miért van hogy sok egyetemista nem kapja meg a diplomát mert nincs nyelvvizsgája.?
Én 4 évig bukdácsoltam angolból gimiben kb csak a tanár jóindulatán múlt hogy nem rántott meg egyszer sem (nem érdekelt akkor még meg egyébként is németes voltam). Aztán amikor rákattantam az amcsi meg brit sorozatokra egy idõ után elegem lett hogy folyton várni kell a feliratokra, így elkezdtem angol feliratokkal nézni õket, aztán egy idõ után már arra sem volt szükség, és anélkül tettem le a nyelvvizsgát hogy egy angol nyelvkönyvet kinyitottam volna. A ME3-at több mint egy éve kihirdették, és már akkor is volt róla szó hogy valószínûleg nem lesz hivatalos lokalizáció. Aki igazán elszánta volna magát, az mostanra már legalább konyhanyelven megtanulhatott volna angolul 😄 (ME-hez elég az is mert a felirat meg a mimika sokat segít)

enlightened
Nem tudom miért lenne gyenge, a nyelvtanulás. Amikor én végeztem a gimit, 11.-ik körül mindenkinek meg volt az angol nyelvvizsgája, alap volt, fõleg az egyetemi felvételihez.

Manapság azt mondják, hogy már középiskolába angol nyelvvizsgával mennek és ott letesznek még egyet a diákok, így mire kijönnek a gimibõl 2 nyelvvizsgájuk van, itt olyan közpszintû tudásra gondolok, amivel el tudnak társalogni.

Nemrég jelentkeztem több állásra és mindenhol hátrányban voltam az 1 nyelvvizsgámmal mert már a többségnek 2 volt.

Én azt veszem észre manapság, hogy egyre fiatalabban tanulnak meg egyre több nyelvet az emberek, mert ez alapvetõ elvárás minden álláshoz. Én kisebbségben vagyok már mert csak 1 angol nyelvvizsgám van 😞

PiszkosFred
Mennyi most az atlagar egy karakterre? Par eve 4-5 Ft + AFA korul mozgott, most mennyi vajon? Erdemes beszorozni a jatek szoveganyagaval (szokozert is fizetni kell), utana a lektoralasi dijat, es egyeb, az forditas az esetleges jatek univerzumahoz alakitasa sem ingyen van. (bar utobbit ki szoktak hagyni, ezert is van neha nagyon erdekes mondat magyarul, foleg nevek eseteben)

MerlinW
EA sokáig fordíttatott nálunk, de miután a magyar eladások a béka segge alatt vannak, nem éri meg nekik. Egy ilyen fordítás több millió Ft-ba kerül.

[merlinw.org]

Kmarha
Tanuljatok angolul! Mert kell!

És kérjük a magyarítást! A rézfán fütyülõ rézangyalát neki (bocsánat, nem hagyhattam ki), végül is a mi nyelvünk, hadd élvezzük rajta keresztül a játék történetét.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Vagyis nem csak az emberek hibája. Én is tanultam, de nagyon az alapokat tudom.
Renjike
ehez elég az alap hidd el nem olyan nehéz az.

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

kemszi2
az én az alaptudásommal nem mernék neki vágni 😊
németül meg valahogy nem vonz a történet,úgy még talán menne is 😄
Renjike
pontosan! 😄

Azért bírom ezeket a "tanulj meg angolul" hozzászólásokat. Igazatok van az nem vitatom. de komoly szinten több év. Egy ilyen összetett játékoknál nem elég az alap. Ez szerintem nem az ember hanem az oktatás hiánya, hogy ennyire gyenge a nyelvtanulás. 😞
Vraaanyek
Elég jól értem az angolt, ha használat híján a beszéddel gondjaim is akadnak...a mass effectek nyelvezete valóban jól megérthetõ, a poénokat is lehet érteni jól, ha esetleg egy ismeretlen szó tûnik fel, amit a szövegkörnyezetbõl sem tudok felismerni, akkor meg megjegyzem, játék szünet -> alt+tab, és egy pillanat alatt meg lehet keresni 😛

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Renjike
ha fogékony vagy rá és megtanulod az alapokat , gyorsan fejlõdsz , a Mass Effect nyelve meg nem valami nehéz .... alap tudás elég hozzá.

kemszi2
na de angolul is megtanulni 6-8 hónap,úgy hogy megvárom a fordítást 😄
Optimus Prime
Origin-nél lehet választani, hogy milyen lokalizációval kéred. De vigyázat!!! Csak egyszer választhatod ki! Bár lehet a support segíteni váltani, nem tudom. De Steam könnyen lehet angolra vagy magyarra váltani. Sima retail telepítésnél nem tudom van-e ilyen funkció. Vagy csak magyar feliratot tartalmazz a kiadás. Ezt sokaktól kérdeztem, senki nem (tudott) válaszolt.
Nálam az angol nyelv csak hobbi volt, de mint az esti sulis tanárnõmnek mondtam: szeretem, használom ,érdekel.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Akkor érdemes azt választani, és valszeg a játékon belül lehet nyelvet állítani.

Vagy csak angol nyelvût választasz.

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

tanulj meg angolul

anti hero

Renjike
steames a játék úgy regiztem át originre , de ott a régióban hun , angol stb egy bejelölhetõ kockán belül van.

Szerintem, ha Originbe regisztrálod az ME2 CD-kulcsod, és onnan telepíted a játékot, lesz lehetõséged angol felirattal is telepíteni.

Legalábbis, mikor regisztráltam a cd-kulcsom, választhattam több lokalizációs lehetõség közül is, volt olyan opció is, hogy magyar, angol, cseh, stb. feliratot is kérhettem, szóval nem kellett választanom angol, vagy magyar közt, az egyik opció tartalmazza mindkettõt.

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

Megunta a régi kontaktlencséjét.
Renjike
nekem 2.ban naghyon idegesít a magyar felírat , nem tudjátok hogy lehet angolra tenni?

tanulj meg angolul

Kíváncsi lennék, hogy a legénységünkkel mi a helyzet. Ma pl. az USÁban minimum életfogytiglant kapnának terrorizmusért/terrorizmus támogatásáért...
Õk tettek is azért, hogy legyen felirat még a játék megjelenése elõtt, míg mi csak siránkoztunk, hogy nem lesz.
Lehet ha itt is összefogott volna pár ember, akkor nálunk is meg lehetett volna csinálni azt amit a csehek végbevittek.

Szerencsére lesz hozzá felirat a masseffect.hu jóvoltából,kb 6-8 hónap múlva szerintem, ez azoknak rossz aki nem vagy nem nagyon tud angolul.
Fpocok
Pedig ez van. Meg kell tanulni valami nyelvet. Nem csak ez miatt...

Parasite Eve 2, best game EVER!

Most ezen miért csodálkozunk. 😞 Magyarországon élünk. Sajnos. Majd jönnek a kommentek ,hogy tanulj meg angolul.
Cseh barátainknál lokalizációval fog megjelenni a játék. A legérdekesebb az egészben, hogy egy játék áruház fordította le! Nálunk az 576, vagy CD Galaxis miért nem csinál ilyet?
Irigylem a cseheket... <#sniffles>

Forrás

MerlinW
"Mass Effect 3 EA Origin Key is expected to be released 5th March 2012.
IntKeys Current Pre-Order price with bonuses: $44.90
Every pre order of Mass Effect 3 will get a Bonus key for Battlefield Bad
Company 2 right after payment is cleared!"

Tehát Intkeys-es elõrendelés esetén ajándék Bad Company 2-õt kap mindenki.

[merlinw.org]

Sir Quno Jedi
Sazislehet, hogy valamiféle powerarmorban feszítettek azok a proteánok, vagy mi. Ne feledjük, a régi ûrruhákban is érdekesen festenek az emberek, azok alapján semmelyik idegen faj sem tudna felismerni minket.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

jarlaxxe
Ja, 10 euróért...<#hehe>

Ezért is mondtam, hogy a sziluettjüket láttuk. De annak a fiziológiája nem vág egybe az új prothean képpel. Erõsen kétlem, a víziók mibenlétét tekintve (miszerint a saját pusztulásukról szóló figyelmeztetés), hogy az elõzõ civilizációra utalna.
De ez tényleg apróság. Végsõ soron nem számít semmit.
PiszkosFred
Ha van Isten az egben, akkor a BW-nel valaki rarak erre a szerencsetlenre egy napszemuveget a day0 patchben 😊

Korábban linkeltem egy képet a VA trailerbõl, azon igaz, hogy csak hologramon keresztül, de tisztán látni, hogy nem ME2 mintás a szeme, és a színe is más, természetesebbnek tûnt.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ahhoz õ nem ért hozzá, csak Ben-en keresztül érintkezett vele, szóval õ nem indoktrinált, legalábbis szerintem. Max. kapott egy kis ízelítõt.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

A Mass Effect: Evolution-ben pont TIM origin storyja van amiben kiderül miért ilyen a szeme/hozzáállása a dolgokhoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Jack Harper + Reaper Indoctronation Device = szépszemû TIM (legalábbis emlékeim szerint)

IJIazz
Hát nem tudom.. inkább türkiznek tûnik, de nem olyan mint az ME2-ben az ziher. <#nemtudom>

Just sayin'. Fogalmam nincs, hogy miért van ilyen szeme, de ILYEN szeme van, csak egy megfigyelés.