22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• torma1
    Sziasztok!

Leírná valaki, hogy az előző részekből a döntések hogy hatnak ki a ME3-ban? Pl a collektor bázis felrobbantása az ME2 végén stb. Kit szabadítottál ki. Netán az ME1-es döntések.
  • RAMyMamy
    csinálják.
  • Frankie87
    Üdv Mindenkinek!

Magyarosítás mikorra várható? Van róla valami hír, hogy egyáltalán elkezdték-e, ki csinálja stb?
  • Negritis
    hát nemtom :D me2t 2x toltam ki insanen össz kb 70 óra alatt full dlc persze
    itt meg a tiszta játékidő kb 25 :D
    mondjuk beteg fasz vagyok ilyen téren
  • RAMyMamy
    nekem is a me2 több, mint 60 óra volt, az összes dlc-vel. ez meg 40, de csak azért, mert elbénáskodtam bizonyos részeket. mindkettő normal fokozaton. talán me3 is majd az összes dlc-vel együtt lesz legalább 60 óra
  • Negritis
    nekem semmi bajom a befejezéssel, max annyi hogy a végén való totyorgós rész idegesítő mer alig bírsz haladni

visszább olvastam hogy tuti lesz még kalandja Sheppardnak ez nem igaz mer bejelentették hogy az utolsó volt ez legyen akármilyen is a befejezés

viszont azt nem mondták hogy több Mass Effect game nem lesz :D szóval főleg a 'sikert' látva tuti lehúznak róla még 1-2 bőrt

DLC szerintem is lesz, de inkább +csapattagokat tesznek be és több elérhető "war asset" lesz semmint alternatív befejezés
    modnjuk én most kimaxolom a readinesst multiba és úgy futok neki újra

aki pedig az elejétől (ME1) viszi az figyeljen arra hogy ne túl sok fajt írtson ki :D

amúgy a Paladin pisztoly brutál jó fasza fejelsztésekkel üt, spectre cucc és hasznos, viszont az érdekelne hogy ti milyen fegyókkal mentek 'küldetésbe' mer én a pisztoly-smg-sniper triót használtam és Adept voltam
  • cataflam02
    Ezt olvassátok el !!! ez már tényleg kemény lenne.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Already posted this but think it drowned in a post storm some pages away:
    Illusions usually let the mind do the work for them and let it decieve itself. This would explain why the confrontation with TIM plays out very similar as the one with Saren as Shepard thinks both had initially good intentions but got indoctrinated (if the dream starts before entering the citadel).
    Andersons death then perhaps is a symbol for S. Believing for them to be to late.

Shepards own mind doing the main work also gives us an explanation on why the War Assets influence the endings. I think it would go like this:
    The more readiness you have the higher Shepards determination and willpower are and changes the outcome Shepards deems possible.
    On the different kinds of endings i think it's true that destruction frees him and control enslaves him but sythesis needs a much to high amount of war assets to be a bad outcome for him. It seems more like a back door his mind wants to show him, another way he could go to defeat the reapers.
    (actually changed my mind on this part. I think new options are added the moment Shepards willpower (war assets) reaches a level where the cearlier choices won't work as intended anymore. so on low assets even with choosing destruction he would loose the mindbattle but reaching higher levels changes this. The same with control and perhaps even with synthesis.)

reason why he isn't shown alive afterwards: it would give away that it's not real too easily.
    And he dies in all of the possibilities because he himself doubts that he will survive this.

Read about this theory of yours yesterday and afterwards i remembered some things:
    - In an interview i stumbled upon it was hinted at by bioware staff that the playtime is about 50% more then ME 2 now that would get me to about 60h but ME3 capped out at around 30h.
    - There was a lot of talk about wrong leads and us hunting for differen solutions when there is only one
    So perhaps we not only didn't see the real ending but we still get half of the game at a later time and this waiting is a part of the experience. Except while on PC that wouldn't be much of a problem with Origin being needed to actually play the game (perhaps also a reason it's mandatory),
    how would they do it on the 360? On the PS3 it could already be on disc, the space is there and there either is a timestamp which unlocks the content or you need a patch to do so...

Edit: Oh and don't know it's already said but after you return from entering the Geth server EDI says something along the lines of "how do you know you are in reality now?". If this theory is true it would make this statement one hell of a foreshadowing.
  • cataflam02
    Én most csomó helyen olyat olvastam, hogy a játék vége után visszatesz a fő küldetés elejére. Lehet hogy az egész vége, a földi csata stb = kuka :D És majd DLC-ben fog jönni, az igazi EPIC játék befejezés. Bár szerintem erre az esély egyenlő a nullával. De még is milyen lenne már, ha tényleg így lenne.
  • mkfdd
    Megnéztem jópár videót youtubeon a befejezésről. A normális minőségben, elejétől végéig felvett videóknál szinte kivétel nélkül több volt a like mint a dislike. Köztudott hogy az elégedetlenkedők mindig hangosabbak az elégedetteknél. Ha a panaszkodók nyomására semmissé tenné a mostani befejezéseket a Bioware valamilyen DLC formájában, akkor azzal pont a többséget szúrná tökön a kissebbség nyomására. El tudom képzelni hogy a végkimenetelt tovább boncolgatják valamilyen formában, de ehhez a halucinálós teóriához én nem fűznék sok reményt a helyetekben.
  • riddick1
    köszönöm a választ amugy nálam mindenki tulélte a masodik részt
  • RamsayBolton
    Na már ebből is csináltak Hitler-Untergang videót:

http://www.youtube.com/watch?v=_qYm738hq1o

Haters gonna hate.
  • Sith
    Üdv
    Ashely kórház
    Nos amennyire tudom Asley mindenképpen kórházban köt ki de hogy kijön meghal vagy hogy jön ki az kérdéses... (a miértet ne kérdezd annyira nem néztem utána ép csak kis baráti társaságomban volt néhány eltérő végig játszás)

Ashely Tali
    Nekem mindketten ott voltak igaz én Liarával kavartam végig... hogy mire figyelj oda nem tudom ez egy RPG nem tudom mit szeretnél kihozni belőle (de pld gyanítom ha a 2. végén sokan halnak akkor sokmindenről lemaradhatsz a 3-ban
  • RamsayBolton
    Ki fog jönni. Ami történt vele az megakadályozhatatlan.
  • RamsayBolton
    Első: mindkettő visszatér, és eldöntheted kivel akarsz kavarni.
    A másodikra kérdéssel válaszolok: attól függ mit akarsz elérni az ME3-ban. A harmadikra nem tudok válaszolni. :)
  • riddick1
    sziasztok, én meg csak az elején járok azt szeretnem tudni hogy aschley ki jön a korházbol es újra csapat tag leszz vagy valahogy meg lehet akadalyozni hogy ez tötrténjen vele
  • Trantorius
    Hello!
    Lenne pár kérdésem.
    Az első hogy ha az 1. részben Ashley-vel kavartam a másodikba Tali-val akkor melyiket rakja be a 3-ba?
    A második azoktól kérdezném akik már végig vitték a MS3-mat, hogy mit javasolnak mire figyeljek oda a teljes trilógia végig vitelekor. Most szeretném újra végig vinni az MS1-től az MS3-ig a játékot.
    A harmadik pedig gondolom a már sokat ismételt kérdés lenne, hogy hogy áll a magyarítás?
  • Atilorn
    Ez igaz. De nem változtat azon a tényen, hogy borzasztóan lehangoló.
  • Negritis
    nekem sikerült megoldani, viszont nemtom hogy csináltam pontosan :D
    Gerelt legyepáltam párszor és a reaper baset csináltam utoljára Rannochon
  • RamsayBolton
    A Happy End-ről egy angol szösszenet:

And while all the death and destruction did disappoint me, it still makes sense. You were fighting a war with ancient, ultra-powerful sentient spaceships. Did you really expect their defeat to be easy? That there wouldn't be massive consequences? You spend the whole game building hope that you might actually be able to pull it off. That you'll be able to beat the Reapers without any more losses. That there will be a happy ending.

But you're ending a galactic extinction cycle. We were naive to think there would be a happy ending to that. The happy ending is that the cycle is over. The Reapers are no more. Life is safe. That's the absolute best we had any right to expect.

Yes, it's disappointing. Yes, it's a downer. Losing all those people on the Citadel was devastating. Tali not being able to return to Rannoch is heart-wrenching. All those people stranded across the galaxy is tragic. But life will survive. That's all that matters.
  • RamsayBolton
    Na hát azért ebben tévedett aki írta. Rá is világítottak a hsz-ekben. Mert az ME már az első résztől kezdve a szerves élet vs. szintetikus élet ellentétét, egyenlőségét, együttélését vonultatja fel tucatnyi példával (geth vs quarian, rogue VI, EDI, Overlord DLC), . A sötét energiáról pedig csak Tali recruit küldetésében volt szó az ME2-ben.
  • RamsayBolton
    Az a durva, hogy már a demo-ból is ki tudták szedni Javik beszédét. Tehát már február 14-én kész lehetett a DLC is.
  • IJIazz
    Lol.. és igaz is sajnos
  • JethroHUN
    Szép
  • Bullitt
    Így változott meg az ME sztorija. Spoileres természetesen.
  • xblades
    Ez olyan hogy a fiad hazahozza környék kurváját és azt mondja hogy "nézd apa szeret mert igent mondott amikor megkértem a kezét" akkor is tudod hogy a kiscsaj úgyis félrekamatyol amikor összefut egy jobb 'partival' és te erről a fiadat nem fogod tudni meggyőzni hiába is erőlködsz amíg azt a saját bőrén nem tapasztalja.
  • cataflam02
    Na ez a LoL
  • xblades
    De ha a az ő oldalukról nézed ismeretlen cikluson át ez történt már így egyszerűen nem is figyeltek egy éppen aktuális békére ami lehet hogy régebben már megtörtént aztán jött egy aki felrúgta ezt és újra katarzist okozott.
    Ezért jobb a megelőzés címén teszi azt amit, te is így teszel.
    Ha belegondolsz egyszer úgyis ez csinálták volna magukkal a szerves fajok amit ők és az akkori vezérek ugyan csak tettek volna a kis emberek sorsára ebben az esetben. Mi ugyan úgy nem foglalkozunk az egyes ember dolgával ha a többség sorsáról van szó, nem beszélve az "alantasabb" lényekről.
  • Atilorn
    Pares! Olvasd már el a 10101-es hozzászólást. Kíváncsi vagyok a véleményedre, de nem akarok újabb vitát szítani.
  • Bullitt
    Hát ez... hatalmas sztem xD
  • JethroHUN
    Azért mert itt volt Shepard, és véghez vitte a lehetetlen, megmutatta lehet ezt másképpen is, és a szerves fajok nem csak káoszt tudnak okozni, hanem rendet is tudnak tenni ha akarnak.
  • xblades
    Nem tisztán, az mert ők meg megpróbálják ezt megakadályozni mint ahogy ez mi is tesszük nem egy esetben.

JethroHUN

És nem feltétlen bukik az elmélet mert eddig mindig ez történt szerintük tehát miért ne történe most is erről a mindig farkast kiált eset jut eszembe. Mi van ha később egy másik megteszi, ki akadályozza meg?
    Ők úgy voltak vele jobb megelőzni még ha ez a fiatal fajoknak nem is tetszik. Hiába magyarázod el a gyerekeidnek is azokat a hibákat amiket te elkövetsz ők akkor is megcsinálják ugyanazt.
  • VGQ
    hi

Volna 2 kérdésem.
    mi értelme van az egész játék alatt összeszedett seregnek single player modban?csakmert ugy vettem észre,hogy semmi.mármint semmi jelét nem láttam annak,hogy most hu de erös vagy gyenge lettem volna.

A másik meg
    kb hogyan lehet megmenteni a quarian fajt,amellett hogy a geth-ek is továbbfejlödjenek,mert én megtettemmindent,de mégis rájuktámadtak, és meghaltak
  • xblades
    Vicces de van igazsága csak hát azért nem biztos hogy mindig így van lesz lásd nálunk is. És a gond hogy ránk kényszerítik azt a szerintük-et.
    De érdekes ebbe belegondolni ha az ő oldalukról nézzük valóban igaz pl. a bálna is ellenkezik amikor vissza akarják vinni a mélyebb vízbe mert fogalma sincs mi történe vele ha arra úszna tovább.
  • JethroHUN
    Kiirtás/átalakítás egyre megy, látogatásuk után megszűnik létezni az a faj.
    A poén az hogy a gethek, nem lázadtak fel. Na ki nem figyelt? ők csak megvédték magukat, minden "élő" lény a saját túlélésére törekszik. Megokosodtak, már többek lettek szimpla távirányítós autóknál.
  • nagypite
    Ez badarság. Az evolúció kegyetlen kihalnak fajok jönnek újak... Ami nekünk kihalás az a szintetikusoknak az evolúció kezdete lenne. Egyébként ez az egész olyan mintha idejönne valaki és kiirtaná az embereket, hogy a majmok fejlődhessenek aztán őket is kiirtaná...
  • JethroHUN
    Hát, nagyjából ez a Reaperek létezésének az oka... Kiirtanak azért, hogy ne az általunk létrehozott szintetikusok tegyék ugyan ezt.
    Csak ez az elmélet bukik, mert Sheapardnak sikerült kibékítenie a geth-quarian párost. Mégsem számít szart se... hiába beszélhetünk a Reaperek kreálójával.
  • Prince23
    Ha mindent megmagyaráznának, akkor elég nehéz lenne folytatást tervezni
  • Pares
    Végül nagy örömömre szolgált, hogy a Klencorys leírás is értelmet nyert bizonyos értelemben. Kár, hogy a többi anomália nem lett kitárgyalva, ugyanakkor jó is azért, hogy nem mindent magyaráztak meg, jó ha vannak titokzatos dolgok...
  • Pares
    Most miért? Szerinted értelmeset kérdezett? Vagy elég lett volna odafigyelni?

Nem kiirtják a fajokat, hanem Reaperekké alakítják át őket, így emelve magasabb egzisztenciális szintre az organikus lényeket (szerintük), és pont így megakadályozva, hogy végleg a szintetikusak nyerjenek, mert szerintük ez történne, ha nem lépnének közbe a Reaperek. A szintetikusak, mint az ilyen Gethek és akiket Javik is említett, meg ahogy Thessián is megtudtuk, gyakorlatilag minden ciklusban hasonló módon jelennek meg. Az organikusak megteremtik őket, ők fellázadnak, és végül kiiírtják a teremtőiket. A Reaperek meg nem mindenkit gyűjtenek be, csak az elég fejletteket, hogy aztán a következő ciklusban megismételjék. Aztán hogy ez mennyire helyes, azt mindenki döntse el maga. Valamilyen értelemben a Reaperek jók, mert ha nem lettek volna, akkor talán évmilliárdok óta nem létezhetne intelligens organikus faj a galaxisban...
  • Fpocok
    Tudjuk, mindenki hülye, csak te vagy helikopter...