22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• edios
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az ok, hogy a hajókban is az a tech van, és az a robbanás hatására tönkremegy a relékkel együtt. viszont ez azt is jelenti, hogy tudják gyártani, mert már minimum 2 normandy-ban legyártották. tehát max a helyreállításig nem lesz csillagközi repülés.

és nem azt mondja a Catalyst, hogy minden tech fejlesztést vesztesz el, hanem a nagyobb részüket. valamint edi is túléli, úgyhogy elég magas szintű tech is megmaradt.
  • Sith
    Nem mintha biztos lennék a dolgomban mert soha se néztem, de a kabinodban lévő terminálon mintha lenne egy plusz csapat opció talán ott (ha haza értem megnézem)
  • Sir Quno Jedi
    Az újraelosztást mondja, nem a resetelést. Arra én sem jöttem rá hol lehet a tagok skilljeit menedzselni a küldiken kívül (és azok indulásánál).
  • Jakuza001
    Mar hogy a viharba ne lehetne ! Crew deck a Normandia fedelzeten es az orvosi lab jobb oldali reszeben a harmadik agynal lehet resetelni az osszes tag skilljeit.
  • Sith
    Ez az EMP hipotézis lehet nyerő... viszont simán elképzelhető az is hogy "csak" egy önmegsemisítő parancsot kaptak (mondjuk EMP ellen szól hogy a relék továbbították a "sugarat")
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, a légkörrel rendelkező bolygók szinte mind lakottak voltak így, vagy úgy már, szal. ha ennek is volt, akkor túlélik.
  • Seth
    Ez honnan derült ki hogy lakatlan a bolygó? Lehet hogy a salarian-ok ott napoznak a túlparton :)
  • Fenrir
    Nem olyat kapsz amit fel tudsz használni, csak 2 nagyon érzelmes párbeszéd/bejátszás van.
  • JethroHUN
    A relék mass effect technológián alapulnak. A hajókban is mass effect core van. Ha a relékre hat a robbanás, mint egy nagy EMP, akkor az összes olyan dologra ami ugyan ezt a techet használja. Láttad a videót, Normandyban szikrázott minden, totál káros volt az egész hajó. ááá nem kicsi robbanás volt, csak véletlenül csapódtak be egy lakatlan bolygón. A Catalyst(Child) is mondja, vmeik választáshoz elvesztesz minden technológiai fejlesztést.
  • torma1
    A save editor-ral szerkesztett mentésnél nem kavarodik meg a játék? Pl már elkezdett ME2-es játéknál döntök másképp és beleszerkesztek. Pl romantika mással. Azt nem kezeli hibásan a játék?
  • mkfdd
    Sőt ha tovább folytatom a gondolatmenetem, és sikerül Jokeréknek elszabadulni arról a bolygóról, lehet hogy megadja a hely koordinátáit az emberiségnek, akik jobb híján evuakuálnak mindenkit a Földről (az ott ragadt idegeneket is beleszámítva), hogy ott kezdjenek újra mindent. Most hogy így ebbe belegondolok ez elég valószínű forgatókönyv. Wrex mondta hogy ezentúl a Shepard egyet jelent majd a hős szóval, és a fiú The Shepard-nek hívja Shepardöt mintha fogalom lenne, és nem egy név. Rengeteg lehetőség elképzelhető ebből a befejezésből. Én kíváncsian várom hogy Bioware milyen vonalon indul majd el. Sokkal érdekesebb lenne ha ott vennék fel a fonalat, ahol abbahagyták, mintha előzményt írnának.
  • torma1
    Tehát ezek szerint kapsz tőlük plusz dolgot? Akikkel romantikáztál? Én Ashssel az ME1-ben. Az ME2-ben Mirandával. De ahogy néztem Liarával is lehet az ME1-ben meg DLC segítségével az ME2-ben. Akkor az ME3-ban plusszokat kapsz tőle?
  • Fenrir
    Én az 1-ben Ash-sel voltam, a háromban is. Nyugodtan lehet nála próbálkozni :)

Bár amikor Liara kétszer is adott ajándékot akkor az nagyon érzelmes volt, szerencsére van olyan mentésem ahol ő az LI.
  • Palinko
    nincs valami save game editor amivel az EMS-t meg lehetne hackelni?
  • torma1
    Férfi karakterrel kivel lehet romantikázni? Van érterme ha az ME1-ben Asht választottad de mivel az ME2-ben nem volt az nem befolyásol semmit?
  • Sith
    A "szokásos" rajongói magyarítás tervbe van...

Az öreget a végén nem tudom miért kell feltétlenül a játék eseményeihez sorolni... nem lehet hogy csak egy célzás arra hogy ez az egész csak egy mese? ("réges régen egy messzi messzi galaxisban..." "

• mkfdd
    Az a rész erősen két értelmű. Egyáltalán nem mondják hogy az űrutazás ne lenne lehetséges, lehet hogy csak túl fiatal a gyerek ahhoz hogy elengedjék a világűrbe. Az öreg meg csak nagypapásan túlmisztifikál mindent. :D
  • torma1
    Köszi szépen. :) Akkor lesz egy jófiú meg egy rossz kislány karakterem. :)
  • Fenrir
    Tessék.
  • BoneDragon
    Terveznek ehhez a részhez is magyarítást?
  • Atilorn
    A relé hálózat újra építésére rácáfol az utolsó jelenet, mikor az öreg fószer mesél a gyereknek.
  • torma1
    Mentésekről tudok de save editorról nem. Amivel a történetet is tudom módosítani. Az hol van?
  • Fenrir
    A második rész mentését lehet szerkeszteni egy save editorral és ezzel át lehet írni az első rész kulcsmomentumait.
  • SaGa Jr
    Vagy letöltesz egyet a megfelelő oldalról amit aztán egy save editor segítségével kedvedre módosítgathatsz. Így az első rész teljes egészében kihagyható akár.
  • torma1
    Azt lehet tudni milyen DLC-k jönnek hozzá? Mit adnak a történethez?
  • torma1
    Azért durva hogy ha nincs mentésed akkor kezdheted az ME1-el. Ha más megoldást. akarsz. :(
  • sanya200
    Hát csak sikerült elérniük azt is vele hogy az életbe ne vegyek több bioware játékot mert hogy ezt se fogom 2-nél többször kijátszani az is biztos mert nincs értelme.Ellenben a 2-t vagy 20x végigvittem az 1-et meg olyan 8x mert tetszett az egész a végével együtt de ez betette nálam a lécet.
  • Fenrir
    Azt tudom, de elosztani csak küldetések előtt/alatt lehet.
  • olymind1
    én is ezen a véleményen vagyok
  • mkfdd
    A reléhálózat újjáépítése sem olyan elképzelhetetlen. Nem szupernovaként robbantak fel, hanem cska darabokra estek, így akár még össze is szedhetik a darabokat. Plusz van egy protheanjuk aki igaz hogy katona, de le tudja olvasni a prothean emléklenyomatokat, így semmi mást nem kell tenniük, csak találniuk egy rahedli prothean emléket, és simán rábukkanhatnak a reléépítés titkaira. Közel sem annyira pesszimista a befejezés mint amennyien annak tartják. Egszerűen csak túl telített volt érzelmileg a befejezés, és sokan úgy próbálják kompenzálni, hogy értelmetlen petíciókat írkálnak Biowarenek, bioware meg örül mert egy olyan befejezés helyett amit mindenki elfelejt két hét múlva, sikerült egy olyat írniuk, ami erős hullámokat gerjeszt és lásd mindenki erről beszél :D
  • SaGa Jr
    Citadel Dock 2, de nem közvetlenül vele fogsz találkozni, ám előkerül egy feladat során majd.
    Én a Cerberus támadás után futottam bele őkelmébe a menekültek között. nem volt ő ott, de azon a helyen ahol a dokik foltozgatják a sérülteket és ahol Kelly is van, ott majd lesz egy doki aki azon dünnyög hogy valaki tönkrevágta a gél automatákat. Megjavítod azokat, visszamész, lejelented aztán lesz egy kis interakció aminek részese lesz Verner is.
  • IJIazz
    A hajón is lehet resetelni a Med bay-ben.
  • HiPPoNaX
    Koszonom, akkor ujra korulnezek ott :]
  • Fenrir
    A vége felé a Citadell-en, a menekültek között van.
  • Fenrir
    Szerintem nincs semmi gond vele, ez a vég szerintem epikusabb mint bármilyen bossfight. Ha játszottál a Max Payne 2-vel akkor az volt kb hasonló, főleg ha nem tudtad Mona-t megmenteni. Bár ott Max nem halt meg, de nem lett happy end a vége, valami egészen másra számított az ember.

Max respect a Bioware-nek, hogy meg merte lépni, hogy ilyen vége legyen a játéknak, bár már a Kotor is pedzegette.
  • SaGa Jr
    Azért nem ugyanaz mind a 3 befejezés.
    Az irányításnál a reaper banda felcihelődik és elmennek, plusz még a citadel is megmarad. A megsemmisítésnél minden szintetikusnak kampec, citadel is robban. Az asszimilációnál meg reaper flotta balra el (szerintem ugyanaz lesz velük mint mindenki mással, összeolvadás, bár náluk tulajdonképpen ez az alap szituáció, hiszen élőlényeket felhasználva, azokat magukba olvasztva jönnek létre, de hogy aztán beilleszkednek és hasznossá válnak vagy sem, az tényleg nem tisztázott) citadel robban. Az egyetlen közös pont a reléhálózat pusztulása.
  • mkfdd
    Zuhanás előtt csak a hajtóművei sérültek meg és a zuhanás után is egészen egyben maradt a Normandy. Simán helyre tudják tákolni ha az írók nagyon akarják :D Vagy ha nem is akkor küldenek segélyhívó jelet, és az első arra járó teherűrhajó felkapja őket. Egyébként aki arra panaszkodik hogy hogy kerültek a Földről az űrhajóra a tagok, Shepard jó ideig császkált nagypapás tempóban a citadellán, és jó sokat dumált is. Jokernek simán lehetett ideje hogy felszedje a lent maradtakat, és elhúzza a csíkot a közelből.
  • HiPPoNaX
    Conrad Vernerrel hol lehetett osszefutni? Paragon karakterrel tolva tulelte mindket reszt nalam, de ME3-ban nem lattam sehol
  • Fenrir
    Én is vártam, hogy a végén pár bejátszásban megmutathatnák, hogy mi történt mondjuk 5 évvel később, de ha mást nem is, de DAO mintájára pár sorban leírni, hogy kivel mi lett.
  • sanya200
    Nekem úgy a játék egészével semmi gondom egészen addig amíg el nem jutunk addig amíg el nem talál a lézer.Addig tökéletes a játék ami utána van csak maszlag.Számomra ott fejeződött be a mass effect.