22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Bhalage
    tegnap megkaptam az aszári adeptet - igaz keso volt es nem probaltam de megvan :D
  • SZEG007
    Kiváncsi vagyok hogy jutottak a citadelláig ezek a tetves galambok:)
  • Hoz_Hun
    Egészen pontosan:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    •Complete "Rannoch: Admiral Koris" (+1 point)
    •Save Admiral Koris during "Rannoch: Admiral Koris" (+1 point)
    •Save Tali from exile in Mass Effect 2 (+2 points)
    •Destroy the heretic geth in "A House Divided" in Mass Effect 2 (+2 points)
    •Broker peace between Legion and Tali in Mass Effect 2 (+1 point)

Legalább 5 pontodnak kell lennie, hogy a béke mint opció feljöjjön.
  • Fenrir
    Jó, de akkor most melyiket? Csak 1-et szeretnék a 3-ból :)
  • Hoz_Hun
    Ez egy jó kérdés. Nem tudom. Lehet ha rámész a karakterre, csak azt promotálja, ha a csapatra akkor mindet.
  • PiszkosFred
    Vagy korabbi dontesek miatt, vagy nem eleg magas a renegade/paragon pontod, de lehet keves a reputaciod is.
  • Hoz_Hun
    Csak másodikra jön föl a paragon/renegade opció, ha engeded feltölteni a kódot. Ha nem engeded akkor fel se jön, Geth-ek bekukják.
  • Fenrir
    Akkor mi történik ha van 3 20-as szintű infiltrator-om? Mert amikor promote-ot akartam nyomni akkor figyelmeztetett előtte, hogy az infiltrator-om szintje reset-álva lesz. Ez most csak 1 karakterre vonatkozik vagy az összes 20-asra? Nem volt teljesen egyértelmű, ezért nem is nyomtam rá.
  • Hoz_Hun
    Én tegnap a Firebase Dagger-en kiestem a pályán kívülre. :(
    Ott futkostam a pálya mellett. Be tudtam lőni, de a lőszerekhez nem fértem hozzá, meg a ha lelőtek se tudott senki felhúzni. Meg a csata 80%-ra nem volt rálátásom és be se tudtam menni. Ráadásul minden külső tereptárgy egy semmi, át lehet menni rajtuk (kocsik, csövek, mindenen). Aztán elkezdtem futni a pusztaságba és egyszercsak leestem a pályáról, zuhantam egy kicsit és beestem a pálya közepébe (persze pont egy Atlas lába elé). Hát looool.
  • Prof William
    A Ranncohhal kapcsolatban lenne egy kérdésem...

Amikor dönteni kelet hogy A getheknek vagy a Quarianoknak segítek a youtubes videóval ellentétben nekem nem jött fel paragon/renegade válaszlehetőség hanem csak az hogy feltöltjük e a kódot vagy nem. Mi lehet az oka?
  • Hoz_Hun
    Egy karakter előléptetése a singlebe 75 War Asset pontot ér. ha 3-at előléptettél akkor az +225 War Asset pontot jelent. :)
  • Sir Quno Jedi
    Háak nekem is jópárgombos egerem van ötféle felbonátssal stb., de soha semmelyik játékban nem kedveltem azon buffokat, amiket aktiválgatni kell és csak rövid ideig tartanak. Passzív és onoff skilleket szeretem.
  • sanya200
    megy a cinematic mód :D :P
    Amúgy annyi kérdésem lenne hogy szerintetek melyik a legszebb??
    Ja és atim van csak ki kellett kapcsolni az originban azt a játékpanelt.És eredetim van!!
    Előtte

Utána
  • koschwarz
    minden karakteremnél egyedileg állítom be a gombkiosztást, és amit leginkább használok, az az egeren az egyik nagy oldalgomb.
    persze tudom, hogy konkrétan nem ez a te bajod, de lényegében egy mozdulat hogy kvázi folyamatos legyen :D
  • koschwarz
    persze hogy úgy csinálták meg a kasztokat hogy egyedül nem, csak csapatban lehessen ütős biotikus robbanásokat összehozni :DDDD
  • Sir Quno Jedi
    Nem azzal van bajom, hogy milyen gyakran lehet aktiválni, hanem hogy aktiválgatni KELL. :D
  • Negritis
    nekem csak 80 thermal pakkom van :D
    mondjuk smg-vel sajna el kell használni :D
  • Sir Quno Jedi
    Meg az overload vándorol, így ha úgy fejleszted akkor 3 ellenfélre is hathat, ami igen hasznos takarításra, vagy nagy tömegek sakkban tartására. Az a pár pillanat amíg lebénulnak pedig priceless, azzal éled túl sokszor, addig sem téged basztatnak. Sőt mikor lebénulnak, rázkódnak, simán kényelmesen fejbecsipázhatod, míg addig meg ott rohangált, mint a mérgezett egér.

Legjobb ha mindenkinek van overloadja ÉS még akár valami biotikus skillje is, mert akkor overload-dal beterítjük a csoportokat, utána meg jöhetnek a kombinált biotikus kombók rájuk, míg dekkolnak. Ha szépen összedolgoznak az emberek a kombókon, az nagyon durván odabax.

Overload ééés sentry turret és tech armor, ezek lennének jók egy kasztban (nekem)... :DDD meg hamár, akkor singularity/sztázis és warp is hozzá.
  • koschwarz
    ha úgy fejleszte(tte)d volna ahogy írtam, és az avengert használod, gyakorlatilag 3mp-ként lehet marksman-ezni, ami már nem vészes. és ezen a szinten már gyakorlatilag annyi a különbség az aneger és a pheaston között, hogy utóbbiban több a skuló. kétségtelen, hogy most VÉGRE el is használom a rengeteg thermal clip pakkot.
  • koschwarz
    világos, végülis mindenkinek megvan a maga játékstílusa. én pl. infiltrator-rel sem tudtam sokáig sniperfegyvert használni, csak becsúszott helyette a disciplin, és inkább a "cloak-ból nagyobb sebzés-láthatatlanul odarohan-headshotol" játékmódot választottam :DDDD

meg az overload tényleg az egyik legjobb offensive power, nincs travel-je, mint pl. az incinerate-nek vagy a cryo-nak, még a szervesekre is bénítóan hat, gyorsan visszatöltődik, szóval rendesen lehet spammelni, és hozzád sem tudnak szagolni az ellenek :D
  • Sir Quno Jedi
    Végülis én is a Turian sentinelemet a paheston-nal való gyors tüzelésre építettem. Legjobb stabilitás moddal aránylag pontos messzire is és elképesztően szórja a skulót. Szóval értem mire gondolsz. A raptor-ra is azért tértem át, mert elég gyors fegyver sniper létére, de van átütő ereje is, tettem rá páncéltörőt és spare shotot, így baromi sokat is lehet vele lőni (asszem 15 skuló a tárban) és a páncélos ellenfelek ellen hatékonyabb, sőt a fedezékek többsgén is simán átlő. Ergó ha bedekkol a ki gecvaj a coverbe, csak belesorozok a cuccon át, erre felugrik, hogy bááázzze és akkor mehet bele a teljes tár. :D Egy gond van vele, a durva nagyítás miatt közelre nehéz vele harcolászni, mert fedezékből ha kihajolsz vele, akkor ugye rázoomol.

Viszont az overload nélkül nagyon nehéz élni. Vagy az, vagy valami gyors smg, de ugye soldzsával nem viszel smg-t, így az is kiesik.

Ha a marksman skill nem lenne ilyen aktiválgatós, hanem stabilan maradna, vagy úgy mint a tech armor onoffos, akkor én is jobban tudnám használni, de nekem így nehézkes.
  • koschwarz
    mondjuk ha valaki nagyon megszokta, hogy olyan powerekre támaszkodik, mint overload vagy incinerate, akkor "szokatlan" lehet, mert persze a turian soldierrel nincs egy "menekülő" power, ha szorult e helyzet, csak a jó célzásra és a támadók gyors kiiktatására lehet támaszkodni, bár az emberek elleni multis játékok veteránjaként ez nekem nem okoz gondot :D

így belegondolva fel sem merült turian soldierrel az sem, hogy el kéne vetődni az ellenfelek elől, nem is kell a combat roll, pont amiatt amit írtam, hogy nincs esélyük visszalőni sem.
  • Sir Quno Jedi
    Értem én, én is ezekkel próbálkoztam nála, de annyira béna voltam a sentinelemhez képest, hogy nem bírtam cérnával.
  • koschwarz
    hozzátenném, hogy én ugyan az avengert használom, tárnövelővel meg stab.damperrel, de kipróbáltam uyganezekkel a modokkal a pheastont is, ahol hasonló a sebzés, de pontosabb és a tár is nagyobb: pontlövő railgun. durva. csak ugye nehezebb mint az avenger.
  • koschwarz
    még 1x leírom, miért NAGYON JÓ a turian soldier: marksman skill. teljesen nyilvánvaló, hogy kár ezt a skillt sniperfegyverre pazarolni. éppen az a lényeg, hogy ezt a skillt egy assault fegyverrel kell kiélvezni, ugyanis olyan brutálisan meg lehet növelni a tűzsebességet, hogy egyszerűen nem áll meg előtted egy marauder-centurion-gethhunter szintű ellenfél sem. gyakorlatilag nincs idejük visszalőni. egy 4-5 fős alapellenfelekből álló squad fedezékből egyedül simán elintézhető. még a geth lángszórósnak sem sok esélye van.

a turian soldier-nél két dolgot kell először kifejleszteni maxra: a marksmant (ennél is javaslom a specializációknál a tűzsebességet, majd az időtartamot, majd a tűzsebesség-pontosság kombót), illetve a turian veteránt, ennél csakis a fegyversebzés-stabilitást (ez szerencsére nála együtt jár) és a headshot-ot. ha a végén az assault fegyver súlycsökkenését fejleszted, akkor az avengernek nem lesz súlya, és 200%-os lesz a power bonus, ami azt jelenti hogy 3 mp lesz a marksman cooldown-ja.

teljesen felesleges 2 fegyver neki, mint ahogy a legtöbb karakternél. olyan szinten durva lesz így a turian soldier, hogy egyedül a marksman skill elegendő lesz. utána már tökmindegy mit választasz. a proximity mine vicces, bár ennek is van lehűlési ideje, nem klasszikus gránát, de ha kilövöd a kör elején jó helyekre, akkor nagyon is hasznos. vagy használod a concussive shot-ot, amivel simán sakkban lehet tartani az ellenfelet, ha elég gyorsan töltődik, és amikor nem feltétlenül szükséges már a a marksmant bekapcsolni.
  • Sir Quno Jedi
    Adeptemmel meg rászoktam pisztoly helyett az alap smg-re. Jó kis tárnöveléssel és azzal, hogy minden negyedik skuló nem melegíti a cuccot iszonyat módon hasznos. Ugyanis úgy szedi a pajzsokat, mint a kisangyal és még tisztességes sebzése is van (ugye akinek nincs pajzsa, azt kényelmesen szanaszét gyalázom biotikusként). Csak lefelé kell vele célozni, mert a négyes sorozata (a mod miatt négyes) így felhord rohadtul, így kb. hasra kell vele célozni, hogy fejlövés is legyen benne... D:DD

Szal. warp a pajzsosokra, közben az smg-vel pusztítgatom a pajzsát és így gyorsan védtelenné válik, azután jöhetnek a biotikus kombók.
  • Sir Quno Jedi
    Mi tegnap jártunk úgy hogy a 9-10-extraction-t ketten kellett megcsináljuk bronzon, én a turian sentinel-lel, meg egyik srác egy sima human infiltratorral. Nem mondom, hogy 1xű lett volna. Sőt a 9. wave-et kétszer kellett megcsinálnunk, mert a leader ott esett ki (már akkor is csak hárman maradtunk, erre kiesik a leader) és ilyenkor újratölt a gamma és újraindul a wave, nem is anyáztam. :DDD Icirnyópicirnyót hirig volt. DE az a tapasztalatom, hogy ha nehezedik a helyzet és nem számíthatsz a többi játékos segítségére, az ember elkezd godmódban játszani. :D
  • Sforzan
    Ez tiszta volt, de azért köszönöm:) Igazából az import karakter végigjátszás utáni újra importálása érdekelt volna, de kipróbáltam a multit és kb. másfél óra alatt sikerült 64% feltornászni a készültséget, így már röhögve megvan a 4000 pont. Lehet, hogy még tolom egy kicsit és feltornászom 5000-re, biztos, ami biztos.
  • Iceclon
    Jah néha hajnalban nekem se sikerül partyt találni és volt hogy 5. szintig jutottam. Van 1-2 pálya ahol nagyon jól be lehet állni sniperrel :)
  • Darun
    Épp most tartok a kvarián-geth háborúnál. Remélem sikerül kiharcolnom a békét. Még egyszer nem akarom elveszíteni Tali-t. Viszont most nem sietek, minden mellék küldi után végigjárom a hajót. Eszméletlen ahogy Garrus Legion-t szívatja, Vega leitatta Ash-t, Javik meg Vegát. Nekem ugyan nem jön be Javik lekezelő stílusa, de ahogy a többi szereplő, ő is egyre "szerethetőbb" lesz. Pedig a Garrus-Legion "párbaj"-t leszámítva egy poént se érettem. És azt se teljesen. Ha belegondolok abba hogy akik csak gyorsan végigrohannak a játékon (ahogy elsőre én is tettem) és lemaradnak erről, azok tényleg csak arra fognak emlékezni hogy a végén nem azt kapták amit vártak. Én még megvárom a másodszorra is a végére érek.

Éjfél után senki nem akart csatlakozni, ezért elkezdtem egyedül multizni. :D Hááát... bronzon a 3. szintig vagyok jó. Persze review nélkül. Viszont egyedül, 5 percenként 10k xp nem is rossz.
  • Darun
    4 találatot dobott ki rád, de mindegyik után van szám. :P
  • BoneDragon
    Engem is felvehettek originre: BoneDragon
  • Darun
    Ha jól tudom Tatyla-nak. A neve ott van fenn a Házigazda-nál.
  • yesname #13605
    Kivel kell beszélni, ha szeretném origin id-t én is a fejlécemben?
  • Darun
    Kipróbáltam a turian soldier-t. Tényleg nagyon ratyi :( Egyrészt nincs gránátja ami eleve gyengíti, nem tud gurulni sem és közelharcban is elég zsenge. A marksman meg Widow-nál semmit nem ért.
  • Negritis
    m99 saber üt mindent :D

mondjuk hálisten a 'skilleseknek' van n7es smg-m :D
  • Prince23
    lvl 20 a max szint, ilyenkor lehet promote-álni singlebe a karit. értsd: prestige multiba :)
  • gerey
    Multiban ha eléred egy karakterrel a 20-as szinted, átpromózhatod war-assetnek a single-be, ekkor a multi karakter 1-es szintről indul újra. És 10 ponttal nő a az N7 rangod is.
  • Amiga
    Hogyan kell karaktert "átpromózni"? Erről én lemaradtam...
  • Prince23
    Eddig 3 karaktert promoztam át single player War Assest map részébe. Vajon hány pontot ér egy-egy karakter? Gondolom 10 pontot ad hozzá az assestsekhez.