Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pretorian
Ez eddig vili, azt írja nekem le valaki pls spoilerben, hogy hogyan jut el Shepard odáig, hogy mindezt elmagyarázza neki a
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
reapereket irányító super advanced AI
, illetve miért is magyarázza el neki?

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Fenrir
Pedig Shepard te vagy, amit õ a világban tesz vagy mond azt mind téged testesít meg. Hogyan lehetne akkor érdektelen ha te magad vagy Shepard?

A halál csupán a kezdet...

Nem is értem, hogy egyesek hogyan tudták végigszenvedni ezt a szar játékot!

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

PiszkosFred
Kinek a pap, kinek a papne

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ja érdektelen...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

ha te úgy játszottál a játékokkal, akkor nálad lehet az volt. számomra egy felejthetetlen karakter, nagyon megszerettem, fõleg a 3. részre, épp ezért nehéz tõle megválnom.
wedge31
Már ezerszer le lett írva, hogy nem a happység hiányzik a végébõl, konkrétan én magasról szarok rá, hogy shep tul éli vagy sem mert egy totál érdektelen karakter volt végig, szvsz.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Így van.

Sir Quno Jedi
A Citadella és a relé rendszer csapda volt. Aki elég fejlett ahhoz, hogy felfedezze a reléket és meglelje a Citadellát, az ugye már elég fejlett ahhoz, hogy VI-t, majd AI-t gyártson. Aki elérte ezt a fejlettségi szintet, azt idõvel le kell aratni. Mivel önként semelyik faj sem mondana le az általuk elért technikai vívmányokról, így nem marad más hátra, mint begyûjteni õket technológiástúl és helyet adni az új civilizációknak, akik a következõ ciklusban majd kiteljesedhetnek, végül ha túl fejlettek lesznek, õket is learatják. Végülis semmi sem vész el belõlük, mert a génállományukat és tudásukat beépítik a reaperekbe, minden reaper egy-egy faj mementója, sírköve és adattárháza egyben, afféle új szint ez is.

Ez a fajok "életciklusa". Ha ez után is hagynák õket prosperálni, akkor az erõsebb marad életben elv miatt a szintetikusok elõbb-utóbb uralni fogják a galaxist. ERGÓ ha a "primitív" organikus létet is szeretnénk fentartani, akkor bezony meg kell akadályozni az organikusokat önmaguk totális kiír(ta)tásában. Ahogy a vadászok gondoznak egy vadaskertet és szabályozzák a populációt. Lám ha az akváriumunkba beteszünk egy nagy és erõs halat, elõbb-utóbb kiírtja a többit és oda a diverzitás. Ha szeretnénk, hogy változatos maradjon a fauna, akkor bezony mesterségesen bele kell szólnunk a dologba, a túl erõs halakat el kell távolítanunk.

Ez a Star Trek-es "elsõdleges irányelv" továbbgondolása. Ha belegondolunk még a proteánok fasisztoid birodama sem zargatta a primitívebb fajokat (csak akik elég erõsek voltak), ellenben hogy ez így is maradjon, a reaperek a túl erõseket megakadályozzák a gyengébbek veszélyzetetésében. Ezért írtották ki a proteánokat is idõben, amíg erre még képesek voltak. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Bár az is igaz hogy rohadt jó reklám a játéknak. Már 5 napja errõl beszélünk. 😊
Az eredeti ötlet egy jó nagy baromság volt, aminek alig volt köze az addigi játékhoz.

De elmagyarázom neked nagyon röviden, mirõl szól az egész:

Az egész lényege, hogy 50 ezer évente eljönnek, begyûjtik az intelligens fajokat, csinálnak belõlük Reapereket, amik gyakorlatilag egy teljesen más létezési állapot, egy magasabb egzisztenciális szint, szerintük ezzel csak jót tesznek nekünk. És hogy miért? Mert ahogy Thessián is megtudtuk, az, hogy az organikusok szintetikus AI-fejlesszenek ki, minden ciklusban nagyon nagy a valószínûsége, szintúgy az is rendkívül valószínû, hogy fellázadnak készítõik ellen. És mivel idõ kérdése, míg ezek az AI-k elérik a technológiai szingularitást, tehát amikor minden téren okosabbak lesznek a készítõiknél, ezért fennáll a lehetõsége annak, hogy kiirtanak abszolút minden organikus fajt a galaxisban, nem csak az intelligenseket, sõt lehet elterjednek a többi galaxis közt. Pont ezt akadályozzák meg a Reaperek ezzel a ciklussal. Hogy mit csinálnak ezekkel a nem teljesen kifejlõdött AI-kkal? Kiirtják õket vagy Collector-féle szolgává alakítják át õket is. Igazából ha egy kicsit más szemszögbõl nézed a dolgot, akkor igazuk van a Reapereknek, és gyakorlatilag nekik is köszönhetõ, hogy létezik egyáltalán organikus élet.

Basszus itt lassan mindenki teóriákat költ a játékról. Mindenki filozofál. Gyerekek játszatok és élvezzétek a játékot. Ez a lényeg. Na azon vitatkozzatok hogy milyen szar a vége. Nem véletlenül az ami. Gondolom a fejlesztõk elõre gondolkoztak. Majd úgy is kiderül. Megmásítani meg úgy sem lehet.
A mass effect végkonkúlziója szerint (már amennyire le lehetett szûrni Javikkal való beszélgetésbõl, a catalyst véleményébõl, és a gethek és quarianok között kirobbanó háború okaiból), hogy a szintetikus létformák veszélyeztetve érzik magukat az organikus lények kiszámíthatatlanságától, míg az organikus fajok nem tekintik életnek a mesterséges intelligenciát, így mielõtt túl magas fejlettségi szintre érne egy szintetikus faj (ezzel veszélyeztetve az organikus létformákat), megpróbálják elpusztítani õket. A reaperek azért nyírják ki a fejlett fajokat, hogy ne hagyják le õket technológiailag ezzel veszélyt jelentve a létezésükre. Ezzel biztosítanak a saját elképzelésük szerint folytonosságot az organikus és szintetikus fajok között ahelyett hogy az egyik teljesen felülkerekedne a másikon. Ha teljesen el akarná intézni az organikus fajokat, egyszerûen ledózerolnának minden életet a galaxisban a fejlettségi fokuktól függetlenül.

PiszkosFred
Itelje meg mindenki maga, nem akarok en senkit sem meggyozni, konkretan leszarom, meghallgatom, de ennyi. 😊 Minden sztorit maskent el meg egy-egy ember, van aki ezt akarja, van aki azt, minden felet nem lehet kielegiteni. Majd ha gepek leszunk, kozos tudattal iranyitott babok, erzelemtol mentesen. Addig nem.

Az ketsegtelen, hogy nem olyan lett a vege, amelyet az emberek vartak, nem lovagolt el a naplementeben a fohos, de az volt buta, aki ezt varta. A filmek es regenyek 95%-ban igy er veget a sztori, ez kell az embernek, hogy felallva a szekbol jo kedve legyen. De egyszer minden veget er, es most nem lett kommersz a finale.

A jatek utolso negyede (kb mint a suicide mission elott a ME2-ben), amikor a sztori rafordult a finalehoz vezeto utra, akkor lehetett latni, hogy mi fog tortenni. Aki picit is aterezte a sztorit, a karaktereket, es belegondolt az egesz tortenetbe, az tudta, hogy ennek igy kell tortennie.

De gondolt a BW azokra is, akiknel ez ki fogja vagni a biztositekot, ezert megfelelo pontok es hadi allapot melletti egyik befejezesnel hagytak egy kiskaput, es kapott mindenki egy 10 seces remenyt kelto bejatszast.

Van par hiba a sztoriba, kar tagadni, en sem ertek egy-ket dolgot. De ezek vagy hibak, es igy jartunk (csak az nem hibazik, aki nem dolgozik), vagy csak felvezetese a kovetkezo reszeknek/dlc-nek. Elobbi megesik, utobbi pedig oromteli.

robotnyk
ez szvsz egy kicsit sántít, de értem az elvet 😊
SötétBarom
Gyak. ugyan az az elv, mint hogy azért van atomfegyverem, hogy ne legyen atomháború..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

robotnyk
taníts mester! csak mielõtt belekezdesz a nagy filozofálgatásba, gondold át: #11269
Te is aztán sokat felfogtál az egészbõl... <#pardon1>

Sir Quno Jedi

Semmiképpen sem jó a puszítós befejezés, mivel ezzel halálra ítéltük a Getheket és a Reapereket, nomeg EDI-t és minden AI-t, meg a problémát sem oldottuk meg igazán. A szintézises nyilván sok-sok embernek nem tetszene ELÕTTE és leszavaznák, de miután már organikus-szintetikus hibriddé váltak, megértik a lényegét a dolognak. A kontrolos dolog sem tûnik végelegesnek, bár ezzel Szefi lép a Catalyst heyébe tulképpen. Kérdés, talál-e hosszútávon jobb megoldást.

Én úgy vélem az evólúciójuk ebben a ciklusban már eljutott egy olyan szintre, amikor meg kell tudni lépni a következõ lépést. Ha meg akarjuk õrizni az organikus életet is, akkor egyesítenünk kell az új szintetikus élettel és jöhet az evolúció következõ lépcsõfoka. Korláltlan életciklus, halhatatlanság, nincs több éhezés, nincsen többé magány stb.-stb.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Igazad van. Én kiélvezem a játékot, Te meg bõghetsz a sarokban... De jó nekem! <#hehe>

robotnyk
eleve mindenféle logikát nélkülöz, hogy "nehogy felülkerekedjenek a szintetikus létformák, ezért elpusztítalak szintetikus létformával"
edios
"az igazából csak álom volt" megoldás a lehetõ legolcsóbb bármilyen filmben/játékban, rögtön ledegradálnák b-kategóriás szutyok szintre, ha megjátszanák. de szerintem semmi okunk sincs feltételezni, hogy egyáltalán ilyen megfordult az írók fejében, nem utal rá semmi, és nincs is szükség rá.

nekem egyébként az egyik fõ alapfeltevéssel gyûlt meg a bajom:

nem értek egyet azzal, hogy mindenképp fel kell lázadnia valaminek a készítõi ellen, és fõleg azt nem értem, hogy miért kéne elpusztítania szabályszerûen. (erre ugye a játék egyik részében ellenpélda is van)

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

robotnyk
szerintem meg egy összecsapott szar a fõszál vége, ami azért lett ilyen, mert voltak olyan balfaszok hogy kiszivárgott az eredeti terv.
wedge31
Hát ez az, hogy szart kaptunk a nyakunkba. Szerintem már unalmas ez a egymás gyözködése, mindenki élje meg ugy ezt az endinget ahogy neki tetszik.

Ja és ha kontrollnál valaki arra hivatkozik hogy nála a gethek elpusztultak, akkor gondoljon arra hogy a reaper kód segítségével tudtak a gethek saját személyíséget alkotni, és a reaperek behálózták a geth virtuális valóságot, így elég mintát is gyûjthettek tõlük. Shepardnek meg van a hatalma hogy visszahozza õket.

És ha valaki em érti hogy miért ez a renegade befejezés, hát pont ezért. Shepard önzõségbõl és szûk látókörûen cselekszik.

Szerintem nem full happy end. Itt is pont képbe jön az önfeláldozás. A középsõ és szélsõ esetben Shepard feláldozza magát, de megoldja az organikus és szintetikus létformák közötti örökös ellentétet. Controllnál esélyt adva a quarianoknak és getheknek, szintezisnél meg magasabb létformára emelve az életet. A reaperek és gethek elpusztításánál Shepard túléli, de a probléma megoldását tovább hárítja a jövõ generációi felé. Szerintem zseniális az összkép és azért nem örülnék hogy ilyen hallucinációs befejezéssel semmissé tennék ezt az egész morális kérdést.

PiszkosFred
Majd lenyugszik mindenki, aki azon dohog, hogy nem a szokasos habos-babos-halivudi-szart kapta a nyakaba 😊

Elkezdtem ujra a triologiat. Ismerve az elso reszt koveto esemenyeket/finalet, nagyon erdekes es mondhatni, hogy teljesen mas ertelmet nyer egy-egy szituacio, vagy parbeszed, akar mar az elejen. Nem a mainstory, hanem az egyes NPC-k altal elmondott dolgok. Akkoriban ezek csak reszben maradtak meg bennem, most meg mosolygok, ismerve a kesobbi torteneseket 😊

edios
én is pont így gondolom, csak akkor megfelelõ elõfeltételek teljesítése esetén a piros befejezés gyak. full happy end, amit meg fura elhinni.

Dehogy nyírta ki. Sõt nem hogy még a vége elõtt is számtalan a DLC lehetõség, de a vége is olyan, hogy simán el lehet képzelni egy folytatást.

Szóval ennyit azokról, akik szerint a befejezés kinyírta a franchise-t 😛

Jaja a 3 befejezésbõl kettõnél nem írja újra elvégre a reaperek is továbbra is mûködõképesek. Valószínû hogy az elpusztítós befejezés sem írja újra.

Kötve hiszem, hogy átírná az univerzum fizikai törvényeit... az már kicsit meredek, meg szó sem volt ilyenrõl...

A technológia ismerete adott. Abban az esetben nem lehetne csak újjáépíteni a dolgokat, ha a Crucible a fizika alaptörvényeit írná újjá (legalábbis a mass effect univerzumán belül mielõtt valaki letrollkod😄).

Hát egyértelmûen látni, hogy nem úgy robbannak fel, mint az Arrivalban, hanem a pörgõ kerekek közti energiát adja teljesen tovább, és nyilván kissé megrongálódik, de azt nem látjuk, hogy teljesen felrobbannának.

edios
és a végén amit mond a gyerek a robbanásról, hogy "destroys.. even most of the technology you rely on" az akkor annyit tesz, hogy felpukkannak a mass relék/hajtómûvek, aztán csak össze kell õket rakni újra, és minden a régi?

Aaaaah egy csomóan azt hiszik mindenfelé hogy a catalyst maga a gyerek, és mit keres ott 😄 Ha ennyire süsü néhány ember, nem csodálkozom hogy nem értik a végét és arra hivatkoznak hogy a vége logikátlan...

Egyébként jobban megnézve nem is semmisülnek meg teljesen a relék. Az igaz hogy leszakadnak róla darabok, meg a közepén a nulladik elemet benntartó szerkezet szétesik, de gondolom az az elszabaduló energia (EMP?) ami lefedi az egész galaxis annyi energiát elszív hogy a reléknek nem marad elég energia az öngerjesztõ folyamat fenntartására, és a kiszabaduló nuladik elem is csak apróbb robbanást okoz. Meg is van magyarázva miért nem szupernovaként robbannak fel, de miért semmisülnek meg. A relék maradványai ott vannak, semmi mást nem kell tenniük a hálózat újraindításához mint némi tatarozás meg bányászat. 😛

wedge31
Elsõ végigjátszásra nem sikerül Kellyt románcra birni de most kitartóan visszajártam hozzá és meglett az eredménye még egy fényképet is adott. Nem tudom majd Tali mit szól a dologhoz...<#vigyor3>

köszönöm a segítséget!
Youtube-on megnéztem azt a beszélgetést, bár a küldetést, ami vele kapcsolatban van nem. Majd következõ végigjátszásra még jobban odafigyelek mindenre, mert bár 1000x bejártam a Citadellt, így is lemaradtam csomó dologról...

Ha ME2-ben Illiumon elzavartad, akkor meghal a hülyéje és milyen csúnyán. Benne van a hírekben. 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Ja és azzal kezdte Konrád, hogy ne haragudjak, mert Illiumon idegességében megvádolt azzal (ME2-ben, ismert bug), hogy pisztolyt nyomtam a képébe, pedig nem is (paragonként ME1-ben nem tettem ilyet). Hát itt elmosolyodtam. 😄D

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Amikor leadod a feladatot akkor jön elõ a csóka (lényegében a feladat leadását követõ videó részeként jelenik meg nem mint általad társalgási céllal aktiválható delikvens) és lesz egy interakció és ezzel vége is a vendégszereplésének. Ott kéne lennie. Én az elsõ rész végén el is hajtottam a hülye gyereket, aztán a másodikban lazán tökön rúgtam azt mégis találkoztam õkelmével.
Attól függõen hogy egy bizonyos feladatot teljesítettél avagy sem az elsõ részben életben marad a delikvens vagy "hõsi halált" hal.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Pedig kár lenne kihagyni Konrádot. Hidd el.

Na ez érdekes, mert ezt a feladatot megkaptam és teljesítettem is, de nem vettem észre Konrád elvtársat. Legközelebb jobban oda kell figyelnem, köszi az infót.

sziasztok! a segítségeteket kérem. ahogy elindítom a mass effect 3at minden remek, csak az ég olyan fehér hogy semmit nem látni. valami ötlet?
Az nem számít neki. Én is hasba rúgtam a kis köcsögöt, mégis találkoztam vele.
Lényegében a cerberus támadás után lehet vele összefutni a citadel refugee-s dokkjában, de nem õt magát találod meg, hanem a második beugróban ahol a dokik melóznak, az egyik doki panaszkodik hogy valaki lecsapta az összes medigel adagolót. Ez lényegében egy feladat ami nem kerül be a journal-ba. Na az itt található (ezen a területen) 3 adagolót kell megjavítani aztán lejelenteni a dokinak. Ekkor jön elõ a Konrád kölök.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

A béke elérése több tényezõtõl is függ. Én átírtam õket a 2-ben, sikerült összehoznom a békét, de tényleg több dolog függvénye.
Jól sejted 😊

Azt jól gondolom, hogy az orvosi szobában, ha resetelem a társak "erõit", akkor újra oszthatom a pontokat?