Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sikerült végigvinnem, 31 óra lett összesen.
Kezdem a jóval:
Ez az eddigi összes közül a legjobban összerakott Mass Effect játék. Nagyszerû látvány, remek játékmenet, rengeteg apró utalás az elõzõ részekre, easter eggek és minden ami kell. Profi munka. A harcok sokkal élvezetesebbek, a közelharc jót tett a játékmenetnek.
Ami nem tetszett:
A befejezés. Ezt már leírtam, hogy miért, nem akarok újabb vitát kezdeni vele. Számomra ez az egyetlen negatív dolog a játékban. Ezen kívül csak a párbeszédekkel nem voltam megelégedve, egyes szereplõkkel alig lehet valamit kommunikálni. Persze minden küldetés után lehet velük 1-2 mondatot csevegni, mint az ME 2-ben a DLC karakterekkel, van akinek ez így is jó volt, de én inkább a felelet-választós párbeszédet részesítem elõnyben, így ezen a téren hiányérzetem volt. Persze jó volt látni, hogy a csapattagok egymással is beszélnek, mászkálnak a hajón, illetve a Citadellán, ez nagy újítás volt.

A játékmenet és a kidolgozás terén ez a legjobban összerakott rész a trilógiából. Történetvezetés szempontjából viszont nálam az elõzõ kettõt nem sikerült megelõznie. Ez nem azt jelenti, hogy a történet rossz, igenis jó története van, tele megható, szomorú és vidám pillanatokkal, amikre évek múlva is emlékezni fog az ember. Csupán az elõzõ két rész mint történet jobban tetszett. Viszont játékmechanikailag abszolút ez a nyerõ. Méltó harmadik rész lett, kár, hogy a lezárásra ezt nem tudom elmondani, de szerencsére nem rontja el az összképet.

9/10
Calver
valahogy biztos, ezzel kicsomagolod, aztán nézz szét 05_biogame.json-ban. mindenféle "apperances" amit keresel.

"The trees move. Do you not see it?"

Prince23
Hihetetlen, hogy a fórumokon még mindig a befejezés miatt panaszkodnak a rajongók...

Most ezt mire értik a befejezést? ( a lezáró részt, a végénél, a tartály utáni bejátszásra) vagy (a londoni küldetés epilógusára)

ui: nem néztem rá még a bw-re, csak gamer siteokat nézegetk

npc-k ruháit hozzá lehet adni valahogy a rendes ruhákhoz (amiben hajón meg a citadelben mászkál shep) ezzel a coalesced editorral? úgy, mint a 2. részben
Fpocok
lol
nem akarom MÉG megvenni, mert paladinra gyûjtök 😄

Parasite Eve 2, best game EVER!

Calver
elvileg benne kéne lennie, bár lehet csak akkor, ha második részbõl importálsz olyan karakter, akinek volt. de amint eljutsz addig, h tudsz vásárolni, rögtön látni fogod h megvan-e.

viszont készítsd a lelked: undorítóan néz ki, nekem elsõ dolgom volt megvétele után alakítani úgy coalesced.bin-t, h normál páncélban futkároztam IA effektjével.

Egyrészt valószínûleg ez a leglátogatottabb és pár ember biztos átirányítja õket oda másrészt ha valaki nagyon megakarná változtatni kisebb kereséssel is biztos eljutna oda.

Meg lehet venni a fellegvárban.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Fpocok
Pls mondjátok azt, hogy az inferno armor az nem valami bullshit elõrendelõi dlc stb hasonló... pls mondjátok, hogy alapban is benne van.

sherlock1
internetes forumról van szó, egy olyanon 40 ezer rohadt sok.

http://youtu.be/4v8qae11_-M

Calver
hja, mert ugye bioware fórumokon nem minden második topic a vége miatti panaszkodás...[/sarcasm]

Annyival mégse több hogy elmenjenek fórumra sírni. Ha nincs akkora gondja hogy szavazzon akkor nincs probléma, eltudja fogadni.

Calver
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
igen, az volt a gond, itt megtalálod teljes leírását.

Sok embernek tényleg ez a legnagyobb gondja? Lennék a helyükben.

cataflam02
Van az sokkal több is.. nekem sem tetszett a vége, mégsem mentem szavazni.

One more story

Jóval több mint egymillió eladott példányból 40 ezer elégedetlen. Szép arányok, deja vum van, pont mintha a játékot látnám. Ekkora túlerõ ellen nem nyerhetnek <#idiota> “The chances of surviving are… slim.” - Harbinger

Sikerült valakinek:

Kibékíteni a Geth-eket és Quarian-okat miután Rannoch-on kinyírtuk a Reapert? Elvileg kellett volna jönnie egy reputáció ellenõrzésnek és rá lehetett volna venni a quarián flottát, hogy vonuljanak vissza, miután a Geth VI feltuningolta a haverjait.

Lehet, hogy az volt a baj, hogy nem vittem tovább mentést, hanem teljes új játékot kezdtem az ME3-ban? Természetesen Legion nem is volt nevén nevezve, csak Geth VI-nak hívták, mivel gondolom alap esetben halottnak veszi a játék korábbi mentés átvitele nélkül.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

sherlock1

http://youtu.be/4v8qae11_-M

Fpocok
Oké.
Tehát soon...

Calver
késõbb.
az elején egy csomó hely nem érhetõ még el, majd idõvel.

Fpocok
Azt hiszem ez a kép abszolút nem spoiler.
ITT MI VAN? Hallom a csippanást, látom, hogy mutat a piros csík, de nincs semmi. Bug? Vagy késõbb lesz jó?

Calver

xblades
Szerintem a legjobb vége ilyen : Shepard az
irányítás átvételét választja és egybeolvadva megszerzi a reaper flottát és minden tudásukat. Visszavonja a csatából õket, szétküldve az ismert galaxis részen megkeresi a Normandy-át, kimentve a túlélõket. EDI mintájára létrehozza avatarját megspécizve a szintézissel és átmásolja bele az emberi érzelmi részét és visszatér szerelméhez (akárki is az, és persze EDI-nek is megadja ezt a lehetõséget).
Segít a károk helyreállításában és átadja a mass effect technologiát a hajók méreteiben. De megtartva a relék használatát a "fiatal" fajok felügyelésére. Még az elõtt felfedve hogy kipusztítanák magukat.

Kiküldi a felújított Citadell-en keresztül a reapereket a mélyûrbe addig amíg szükség nem lesz rájuk, Harbinger-t Sovereign helyére irányítja hogy felügyelje a galaxis ciklikusan kifejlõdõ fajait, elõírva hogy figyelmeztesse ha olyan eset történne ami egy fajt veszélyeztet (totális háború) amikor is behívja õket hogy "intézzék" el a dolgot.
Mindenkor felajánlja a megfelelõ szintet elérõ fajok tagjainak a szintézist mint egy következõ lépcsõfokot...
Ez már hosszú idõn keresztül ciklikusan fog zajlani amikor is egy ciklus fajai elérnek odáig hogy õnekik ez nem megfelelõ 'lehetõség' és elkezdõdik a ... Final Effect <#idiota>

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Mert a Transformersen nõttek fel, azért.
Ami Michael Bay-nél komolyabb, amiatt már hisztizni kell.
MerlinW
A Farscape utolsó évada után mi már nem tudunk csalódni semmiben😄D

[merlinw.org]

Végigvittem. Tetszett. Elhiszem, hogy sokaknak nem jött be, csak nem értem miért 😊

Elküldve.<#papakacsint>

Megvettem PC re és van benne két dlc kód asszem M55 assault rifle meg N7 armor v valami ilyesmi. Ezeket hol lehet letölteni? Sehol nem sikerült eddig. Tudnátok segíteni? Köszönöm elõre is
Ezek kur*nagy trollok <#idiota> Szerintem direkt hülyét csinált pár emberbõl 😄 Respect.

valaki elküldené nekem a "BIOGame_INT.tlk" fájlt? sikerült elcsesznem <#idiota>
akkor leírnád pm-ben nem erõsségem az angol.
köszi 😊

Ezért kell megadni a választás lehetõségét. Te mit csinálnál? Megmented a galaxist, és életben maradsz, mindenki boldog. Azt mondod, hû, de nyálas befejezés ez, és fõbe lövöd magad?

Oh 😞

Jah, sajnos sose tudta meg. Elesett a rachniknál a csatában.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Calver
de megválaszolta.
Charr meghalt, rachni-knál ott volt a hullája és a búcsúlevele, oda is lehetett adni a barátnõjének. <#schmoll2>

EZT érdemes elolvasni.
Õk eredetileg ezt gondolták a végérõl. Februári interjú Mike Gamble producerrel. Most, hogy már ismerjük a végét, pár kijelentése egyenesen nevetséges.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

A legfontosabb kérdés amit nem válaszolt meg nekem Bioware!
Mi lett azzal a krogannel aki szerelmes verseket írt egy Asarinak, miután megtudta hogy meggyógyították a génfalót? <#eplus2>

SZEG007
Valoszinüleg ha ugy végzödik hogy Shep fogja magát a fö fö reapert felrobantja egy atombombával, majd utánna ünnepi felvonuláson Tali leveszi a maszkját, és egy romantikus csokot letol neki akkor az emberek nem panaszkodnának a vége miatt. Viszont akkor meg én dobnám ki a szemétbe a játékot az tuti.

Sir Quno Jedi
Meg EDI, az addigra hatszoros nobeldíjas sztriptíztáncosnõ és csillagfregatt lesz!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Már látom is magam elõtt:
Csapattagok:
A 800 éves liara
Garrus ük-üki-ük-ük-ük-ük-ük-ük-ük unokája
Tali ük-üki-ük-ük-ük-ük-ük-ük-ük unokahúga
Conrad Verner, aki hibernálta magát, hogy majd akkor ébresszék fel, amikor a galaxisnak újra szüksége lesz egy vérbeli Shepard fanra
<#idiota>

MerlinW
Ez jóó😊

[merlinw.org]

Hát ha ez nekik jó hogy így emlékeznek rá a játékosok hogy a leehetõ legpocsékabb befejezése egy játéknak akkor legyen,gratulálok hozzá.

Sir Quno Jedi
Addigra a lányunk is lesz közel 600, hiszen Liara még csak 109 volt az ME3 végén.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Vissza kell majd verni a 700 éves Liarával a másik galaxisból vagy másik dimenzióból érkezõ energiazabáló fénylényeket 😄😄

Hát igen, szerinte azt akarták, hogy az ME szériának olyan vége legyen, amire emlékeznek majd a játékosok. Nem mintha szükség lett volna rá, hiszen egy ilyen remek trilógia végét csak úgy nem felejti el az ember. De végül is bejött nekik: Az ME-re rengeteg ember úgy fog emlékezni, hogy egy nagyszerû sorozat volt, aminek istenesen elb*szták a végét, a többi ember meg úgy fog rá emlékezni, hogy remek sorozat volt, de hatalmas balhé volt a vége miatt.
MerlinW
Ez esetben lehet, hogy a sztori végének megírását David Lynch-re kellett volna hagyni😊 Ha valaki, õ tud bánni a szimbólumokkal és a lezáratlan - "gondolkodjon a nézõ" befejezésekkel😊

[merlinw.org]

cataflam02
Hehe 😄😄

One more story

Hát kábé úgy hogy: 1000 évvel késöbb...

Ez csak egy teória, amivel a rajongók álltak elõ. Casey az interjújából kiderül, hogy sziplán az a vége ami. Azt hogy tele van logikai bakikkal, õ úgy definiálta, hogy hagyják a rajongókat hogy bizonyos eseményeket maguk szája íze szerint interpretálhassanak. Magyarán: azokat a részeket elbasztuk, de az nem is hiba, hanem csak azért van hogy gondolkozzanak rajta a játékosok.

Én továbbra sem értem, hogy lehetne értelmesen folytatni a franchiset. Nem kiegészítõ DLC-re gondolok. Nézzük az opciókat:
Játék vége: Ha az ending videók majdnem ugyan azok is, a választások hatásai merõben mások. Nincs közös kiindulópont, amin elindulhatnának.
Elõzmény? Az elsõ rész mindössze az elsõ kapcsolati háború után 26 évvel játszódik. Milyen eseményt ragadnak ki? Minden számottevõ dolog valamilyen formában említve volt(képregény/regény/játékban megemlítés), és a poén is le van lõve.
Megint eljátszanák a dragon age esetét? Kapunk egy kisembert, és az õ életútját követnénk végig? Semmi világmegváltó dolog?
Hiába lenne érdekez, túlságosan visszamenni az idõben nem lehet. Idegenekkel való kapcsolatba lépés elõtt? Nem érne az egész semmit turian/asari/salarian stb, nélkül. Ember elõtti idõ? Semmit sem lehet eladni emberek nélkül.
Az egyetlen logikusnak mondható dolog az MMO. Erre meg rengetegen azt mondanák: menjenek a k*rva anyukba. Már van egy sci-fi MMO-juk. Akkor se lenne értelme, ha az old republic kiforrása után adnák ki. A végén a Bioware lenne a Blizzard 2. 10 évente talán kiadnának egy k*rva jó játékot, amit persze húznak, halasztanak. Közbe rámennének, hogy pénz,pénz,pénz,és kiadnának 86 teljesen fölösleges kiegészítõket az MMO-hoz.