Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Ugyanmá. Jó filmeknek is vannak alternatív befejezései néha. Pl. Iamlegend...

Itt is lehet, engem nem zavar. Lehet egyik jobban fog tetszeni, mint a mostaniak.

De legikább egy Mass Effect 4-nek örülnék, ahol kiderülne, hogy ez mind bullshit és mehetünk tovább Szefivel viláegyetemmegmenteni.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

szerintem is ez lenne a legjobb, új befejezés felesleges
Ha beraknának egy negyedik befejezést ahol minden szép és jó és jól sikerül, akkor a másik három befejezést és az a mögött húzódó morális kérdést teljesen értelmetlenné tennék. Maximum olyat tudok elképzelni, hogy a meglévõ befejezéseket továbbgondolják, és a lukakat feltöltik az olyanok számára akiknek a fantázia használata ma már luxus. Meg esetleg a korábbi caspattársak, fajok sorsának alakulása a döntéseink függvényében.

Szerintem dlc-ben max felmerült kérdésekre fognak válaszokat adni, és nem a meglévõ válaszokat úkraírni.

Nálam egy ilyen all in kiadás tuti vétel lenne. Remélem, hogy lesz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem értem miért nem lehetett volna, olyan befejezést csinálni mint Dragon Age: Vérvonalak-ban, az pedig hogy kiszáll a lezuhant hajóból az aki velem volt az már sok volt.

Foglyokat nem ejtünk, sebesülteket is lelőjük.

Nem mintha ezek után komolyan lehetne venni egy új befejezést... Én amúgy gondolkodok rajta, hogy ha kiadnák egyben az összes részt és DLC-ket, lehet beruháznék rá.

Hurrá, még fizetõs DLC-t a népnek... Ez tényleg kell, lassan már hányni támad kedvem az egész játékipartól és a nagyobb kiadóktól. Megakartam venni a Collector's Editiont, de ezek után. Ha most komolyan kiadják ezt az új befejezés DLC-t többet játékot nem veszek BioWaretõl se az EA-tõl.

Ja, Shepet nem lehet csak úgy elintézni. "You can fight like a krogan, run like a leopard, but you'll never be better than Commander Shepard." 😄
cataflam02
Az indoktrinálás lenne a legnagyobb húzás, mivel a játékosok legtöbbje beletörõdött a befejezésbe. Így õk maradtak indoktrináltak 😄

One more story

Sir Quno Jedi
Igazándiból a meghalós befejezésekben sem láttuk Szefit meghalni, ergó ez nem jelenti azt, hogy nem élhet tovább (még akkor sem, ha a Catalyst azzal ijesztgette) 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ja, a Bioware igazgatója, Casey Hudson magasról leszarja, hogy tetszik-e valakinek vagy sem, direkt ilyenre akarták és még büszke is rá. Már ha hihetünk neki. Ezért nem hiszek én sem az új befejezés dlc-ben.
Attól függ, hogy milyen DLC. Sokan beszélnek egy "igazi" befejezésrõl, hogy az eredeti lezárás, csak valami hallucináció, képzelgés, indoktrinlás volt és majd egy DLC-ben lesz a valódi vége. Ez biztos, hogy nem igaz, ezzel azokkal szúrnak ki, akiknek teszik a vége. Vannak, akik arra asszociálnak, hogy az egész befejezés át lesz írva. Ez sem fog megtörténni, a fenti okokból. És van a harmadik lehetõség, a +1 befejezés, ha lesz új befejezés DLC akkor ilyen lesz, ezzel nem ártanak senkinek. Elég sok leírás van arról, hogy kinek mi nem tetszett a végével kapcsolatban, ezek alapján lehet írni egy olyan lezárást, amivel már az elégedetlenkedõk többsége is lenyugszik. Remélem, hogy lesz egy ilyen DLC, de nem sok esélyt látok rá. A játék fogy, az emberek beszélnek róla, magasról leszarják, ha valakinek nem tetszik. Tényleg jó üzleti lehetõség lenne nekik, majd meglátjuk, hogy miképpen döntenek.
wedge31
Ha dlc lesz nem szívatnak senkit akinek nem kell nem veszi meg.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

JethroHUN
Biztos lesz, van rá igény-> el lehet adni...

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Nem hiszem. Ezzel pont azokat szívatnák meg, akiknek tetszik a befejezés. Szerintem maximum egy új befejezési lehetõség lesz, de abban sem hiszek annyira.
wedge31
Sajnos az ending szempontjából semmi értelme, ugyanaz lesz a vége ha nem importálsz egy döntést se.

Fajok, akiknek a további sorsát közvetlenül Shepard megváltoztathatta: rachni, krogan, geth, quarian, hanar és persze az emberiség (kihagytam valamit?)
Emellett a tanács sorsát, az emberiség szerepét a galaktikus politikában, és minden egyes csapattársa sorsának alakulását.

A végsõ döntés fõleg az alap konfliktusra irányul, de az elsõ két játék döntései végigkísérték a harmadik részt. Ha az utolsó 10 percet nézzük akkor ezeket a döntéseket nem érezni, de ha a történet végének magát az egész játékot tekintjük, meg azt hogy mi lehet ezután, akkor nagyon is számított minden egyes döntés. Aki azt várta hogy csináljanak a játéknak többszáz befejezõ videót ami magába foglalja minden egyes döntés következményét, az kicsit túl magasra tette a lécet. Vágjátok össze az összes átvezetõ videót minden elsõdleges küldetés után, és meg is van a vég ahol minden döntés számított 😄

Ez az. De ez sokaknak nem tûnt fel. Például annak az illetõnek sem, aki a BSN-en írt egy alternatív befejezést, ami pont teli volt bakikkal, ettõl függetlenül ajnározták, csak nehogy már az eredeti legyen a jó.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Igen. Én az eladónak adtam igazat. <#ejnye1>
Seth
Kenyérpirító miatt reklamált ha jól emlékszem 😊

PSN ID.: Beegabor

Az elsõ 2 rész döntéseinek következményei nagyon komolyan számítottak a 3. részben. A 3. rész döntéseinek pedig csak egy 4. rész, újabb ME univerzumban játszódó játékban lennének következményei (pl. Krogan genophage).
Az, hogy mennyi war asset-et gyûjtöttél be, annak meg ott a következménye. A cutscene-ben nem mindegy mit látsz: gethek? quarianok? mindkettõ? destiny ascension?. Nyilván irreális elvárás lett volna az összes war asset-et észrevenni (Volus dreadnought?). A Crucible állapotára is kihatnak a war asset-ek: ha kevés (kevés erõforrás, kevés tudós dolgozott rajta pl.), akkor nem tökéletes a gép és leégeti a Földet.
Amúgy meg a végén az ûrcsatánál teljesen mindegy mekkora flottát gyûjtöttél össze, az csak idõhúzásra kell, mert a Reaper-ek elõbb utóbb mindet porig zúzzák az utolsó escape pod-ig, akkor is, ha az EMS 10k. A Crucible volt a lényeg.
Ja, jót nevettem ezen is 😄 Ha tudná, hogy az én kezembe milliók forogtak... 😄

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Az igazán vicces, mindhárom részben felbukkant fickó az volt, aki a hibás cucc miatt reklamált.
Bár utólag kiderült, inkább szánalmas kis lúzer volt, aki
15 kreditért sírt.
Én mindkét részben futni hagytam. Vártam, hogy felbukkan a háromban is egy újabb eszeveszett menekülésre 😄 Mikor olvastam a hírlevelet fogalmam sem volt, hogy ki õ, azt hittem a levél nem is kapcsolódik az elõzõ részekhez, de így már tiszta a kép.
Akkor még egy kis ideig gyûjtöm az infókat, és utána jöhet az "igazi" "tökéletes" végigjátszás.
Sir Quno Jedi
Ezt óvastam má, de nem mindég figyeltem a híreket.

Ugyan... egyszerûen nem bírom felfogni, hogy gondolkodhattok így. A befejezés nem az utolsó videóval kezdõdött.

Õ róla van szó:

Rana Thanoptis
Ha életben hagytad, akkor kapsz egy ANN hírlevelet a 3. részben, amibõl kiderül, hogy még a Reaper támadás elõtt legyilkolt egy csomó asari vezetõt Thessián, majd végzett saját magával is...
Sir Quno Jedi
Szentem én nem öltem meg, mer senkit sem ölök meg, akit nem muszáj. 😄

Vraaanyek
jaja!! 😊 de a vicc, hogy tényleg ez volt a lényeg!! ez volt a cél, és ez 1000%-ban teljesült!

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

De hát elég sok döntés volt ami az 1-es 2-es során hoztál itt fontos volt nem? Akkor mégis van értelme. Ha nem így lenne akkor semmi értelme az 1-2-bõl áthozott karaktereknek.
wedge31
<#eljen>

Calver
nem a franchise-t, csak mindent, amiért az elmúlt 3 rész óta dolgoztál lehúzta a WC-n.

volt már ideje emésztõdni, még mindig azt vallom, h videojátékok közül bizony ez a lehetõ legrosszabb és ostobább befejezés, amit valaha láttam, és vagy baromira sietniük kellett vele, azért lett ilyen (kétlem, ez nem KotOR 2), vagy tényleg egy fizetett írónak ez pattant ki a buksijából, és a fejesek erre rábólintottak, ami... gáz. nagyon, nagyon gáz.

nem, nem a "hepiend" hiányával van bajom: azzal, hogy lófaszt se érnek a legvégén a játékos döntései és tettei, és mindezt egy olyan trilógiában, aminek *ez volt a lényege*, a döntéseid és a késõbbi következményei.

nem tudom elképzelni, h miként lehetett volna ezt a trilógiát ennél pocsékabban befejezni. tényleg nem, ami csöppet... megrémiszt.

"The trees move. Do you not see it?"

Ami a paragon/renegade következményeket illeti. Inkább a korábbi, 1-2 rész döntéseinek volt következménye a 3. részre, mint inkább a végkifejlettre. Azoknak viszont nagyon brutálisan.

Egy apró ilyen:
Rana Thanoptis-t (asari - Virmire) ki mentette meg az elsõ részben? - indoktrinált volt szegény...
Sir Quno Jedi
Az igaz, hogy Szefi addigi paragon/renegade voltának és döntéseinek nem sok köze volt az endingekhez, ezért "kicsit" árnyalhatták volna etéren. EZ IGAZ. Viszont az is igaz, hogy a világ nem úgy mûködik, ahogy mi(vagy Szefi) szeretné... 😄

Itt van egy komment a befejezésrõl, amivel nagyon is egyet tudok érteni.

"Régi sci-fi könyvekre emlékeztetett, amikor is letetted, aztán még 1 napot filóztál az utolsó oldalak tartalmán. Ugyanez a feelingem volt a játék befejezésénél."
wedge31
Igen.

Sir Quno Jedi
Jaja, de ehhez kellett a kész terv is, nomeg az, hogy össze tudjuk fogni a népeket, hogy össztegyék amilyük volt. (fõleg, hogy kulcsrészek is voltak fajoknál titokban, pl. asariknál)

Ez volt az a "játék" amivel esélyt kaptak arra, hogy "gyõzzenek" a reaperek ellen, már ha ügyesen játszanak... D😄D

PiszkosFred
Pontosan. Adott volt egy rejtveny, amelyet meg kellett oldani, "szintido" alatt. Aki megoldja, az bizonyitottan - szamukra - erdemes a tovabblepesre. Akik nem oldottak meg, azok igy jartak.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Sir Quno Jedi
Hozzám egymás után jött fel Traynor, a riporter és Vega. De az elsõ kettõt elküldtem finoman, Vega meg szerencsére nem próbálkozott a femshep-emre rámászni, érthetõ okokból. 😄

Igen, ezt én is teljesen így gondolom. Viszont az elhangzik a végén, hogy Shepard az elsõ, akinek sikerült ilyen messzire eljutnia. Igen, sokan hozzátettek mindig valami újat, de soha nem sikerült úgy befejezni, mint most.

jack-el van valami akció ha a kettõbe kavartunk vele?
Sir Quno Jedi

Nem biztos. Ugyanis a Crucible sok-sok cikluson keresztül készült (a tervei), minden ciklus csúcscivilizációi hozzátettek valamit, ez kiderült. AZONBAN a Crucible adott új lehetõségeket/képességeket a Catalyst-nak, ezt õ maga mondja el. Sõt valahonnan "tudták" a készítõk/tervezõk, hogy a Cruciblet csakis a Citadella tujda meghajtani energiával stb. ami pedig a Catalyst része (ezt is õ mondja). Valamint pont olyan mint egy kulcs, ami beleillik a zárba.

Nos ezekbõl nem nehéz összerakni, hogy a Crucible elsõ alapterveit Õ maga adta valamikor a csúcsfajoknak, hogy tessék szépen próbálkozni és továbbfejleszteni (afféle puzzle kihívás). Idõvel el is jutottak arra a szintre, hogy meg tudták építeni és mindezt term. galaxis szintû összefogással (ez fontos). Sok-sok civilizáció minden tudása benne volt... ERGÓ méltóak lettek rá Shepard-dal az élen, hogy a Crucible által adott új képességeket/lehetõségeket használhassák és ezáltal MAGUK dönthessenek a saját további sorsukról. Ugye ADDIG csak a reaper-es kiírtós ciklus állt rendelkezésére a Catalyst-nak, mint "solution", immár viszont áthárult a feladat/döntés az organikusok (és szintetikusok) vezetõjére, azaz ránk... 😄DD

Hmmm...

Ugyehogyugye. Csak figyelni kell mit mond a Catalyst, mit mond Javik stb.

A való életben is csak megnyalogatja az újdonságokat... Azért bepróbálkozott nálam, de majd legközelebb, egyelõre a részeges Williamset is elég döngetni. Mondjuk ha benne lett volna egy threesomeban... 😄

Vraaanyek

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Visszaolvasva a korábbiakat: nekem Vegával nem volt bajom, jó arc és jó katona. Akit piszkosul feleslegesnek tartok, az Jessica Chobot. Mind a játékban, mind az életben elég buta arca van, annyira szexis mint egy féltégla, és annyira hasznos a játékban, mint csöcs a bikán.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy kinek a farkát tisztelhetjük benne...
Pretorian
Na erre kíváncsi vagyok. Bár elolvastam a sztorit, nem érzem úgy hogy bármirõl is lemaradtam volna, pedig még egy pillanatot sem tudtam játszani a játékkal. Igazából nem is a végkifejlet érdekelt, hanem az hogy hogyan jutunk el odáig.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

A Crucible csatlakoztatásával a Catalyst új adatokhoz jutott, ami eddigi létezése alatt még nem fordult elõ. Az eddigi megoldás a ciklusokra már nem volt megfelelõ szerinte, ezért magyarázta el a dolgokat, hogy ennek fényében dönthess a jövõ felõl.
Azért mert Shepard az elsõ, aki kijátszotta a röncört, így nyilvánvalóvá vált, hogy nem mûködik jól az egész, ebbe törõdtek bele a Reaperek.