1280
roguelike
-
Zero 7th #317 Az az, amit kb másfél hónapja adott ki, vagy amit majd jövőre fog?
A februári(?) verziót leszedtem, megnéztem, de egyelőre annyit nem játszottam vele, hogy bármi különbséget észrevegyek. -
sirdond #316 az új verzióban már csille is várható :O -
sirdond #315 hah, lehet koppintani a nőket, megjelent az új verzió :D
link -
sirdond #314 egy átfogóbb military guide
amúgy hamarosan jön az új verzió,egyes információk szerint már jövőhéten -
sirdond #313 lazán kapcsolódik :D
-
#312 most elkezdtem a ff1et ujra, amig meg nem jelenik az uj verzio -
sirdond #311 mondjuk a df fele az a military rész és ami ahhoz kapcsolódik, forgotten beasts,stb...
a másik fele meg az economy
:D
és próbáld meg valahogy elmagyarázni egy casual gamernek a militaryt,mikor egy tapasztalt df játékosnak muszáj megnézni a wikit,annyira tág az egész
ezért mondtam,hogy nem lehet olyat csinálni,mint a df,mert valamit nagyon ki kell vágni belőle és akkor csak egy olyan átlag játék lesz,amelyek tucatjával jelennek meg évente
-
Zero 7th #310 Naja, a hozzászólásokban van egy csomó olyan vélemény, hogy ha csak a DF fele lesz benne, akkor ők már ugranak is rá.
Na, a reális elképzelés szerintem az, hogy kb a DF 1%-a lesz benne.
De ha még a felét is valahogy beleerőltetnék, akkor is inkább DF. Már a fele is túl kevés. :) -
Zero 7th #309 TörpÉk. A törp az három alma magas, és hupikék. :P -
sirdond #308 végigfuttam az általuk készített játékok listáját, pár címet felismerek, de csak a galactic civilizations 2-vel játszottam,de azzal se nagyon sokat, így nem igazán tudok korrekt véleményt mondani. de abban biztos lehetsz,hogy összetettségben köze sem lesz a df-hez,mert azt nem lehet eladni a mostani casual gamereknek
másrészről viszont, pl a dungeon keeper 1 sem volt valami túl bonyolult,csak egérrel is simán irányíthattad az egész játékot és óriási élményt nyújtott (igaz az más idő volt), szóval reménykedni azt lehet,de szerintem felesleges.
a df pont a komplikáltsága miatt olyan,amilyen,akárcsak a legtöbb rl. ha ezt a részt kiveszik belőle, akkor az már csak egy sima rts lesz,szerinem -
#307 azért a paradox nem a szar stratégiákrol hires(bár nem is a bugmentesekröl :D), szoval én azért reménykedek :) -
sirdond #306 lol, szerinted? :D
szerintem annyi köze lesz hozzá,hogy lesznek benne törpök :D -
#305 link kiváncsi vagyok mennyire lesz lebutitva a dwarf fortresshez képest :) -
#304 Még egy-két hét lesz mire kijön. Már csak pár dolog van hátra.
De akkor flancos lesz!:D -
#303 nem ma kene megjelennie az uj verzionak? -
Zero 7th #302 Kéne az új verzió... -
sirdond #301 dcss, tome4, brogue :)
vagy esetleg openttd-t próbáltad már? anno játékok,civ játékok -
#300 Kene valami alternativa df helyett, kezdem megunni :) -
#299 Rajottem, fejlodnek csak nagyon lassan. -
#298 a felso resznel elszamoltam magamat, igy el kellett zarnom a viz utjat floodgatekkel :D -
#297 ilyen lett az uj lakotelepem -
#296 Hogyan fejlodnek a katonak?
Csinaltam barakok, allandoan ott gyakorolnak. Beallitottam ott esznek, alszanak stb. Ahogy a leirasban volt amit itt linkeltetek, az lett a vezet akinek a legnagyobb wpn skillje volt. Ott elvannak, utogetik egymast meg nezik hogy mit csinal a masik, de a skilljuk nemigazan fejlodik semerre :D -
sirdond #295 túl sok az idle dworf -
#294 bulivan:D -
sirdond #293 amúgy most éppen a tome4-el kezdtem el játszani. valaki próbálkozott már vele? sajnos elég kicsit adatbázis van róla, gyakorlatilag a hivatalos fórumon kívül semmi. -
sirdond #292 hehe, ezt láttátok már? :D -
sirdond #291 én sem ismerek másik aktív magyar fórumot -
#290 En errol a topikrol tudok, masrol nem. -
#289 Van valami kisebb-nagyobb csoportosulás szerény hazánkban akik tolják a játékot? Szívesen csatlakoznék. -
Zero 7th #288 Fórumokon roach load-nak nevezik. Kilépsz. Fogsz egy kommandert, és a megfelelő save könyvtárat átmásolod valahova. Ha elbaszod a játékot, letörlöd az aktuális mentés kilépés után, és visszamásolod helyére a régit.
Vagy van a gyorsabb de "veszélyesebb" módja, hogy amikor elbasztál valamit, akkor nem save&exit, hanem feladatkezelő, folyamat bezárása. Olyankor nem ment, az előző mentésedtől folytathatod.
Én általában az embark utáni állapotot szoktam elrakni, utána meg a feladatkezelős megoldással csinálom tovább. Kb 5 játékbeli évenként csinálok egy biztonsági mentést, ha minden rendben van. -
sirdond #287 wiki wiki wiki
Demands -
#286 Vegen sikerult elkeszitenie, mi az hogy loadgame? :D
-
Zero 7th #285 Az nem "pictures of skeleton", hanem "XY is drawing pictures of skeleton, quarry, stb."
Tehát nem csontvázak képeit kell keresned, csak simán csontokat.
A gemekből legyen nyers is, meg vágott is. A rough elvileg a nyers, de a fasztudja, hogy veszi figyelembe a progi.
És mindenből legyen legalább 2 vagy 3, mert van, amikor egymás után ugyanazt írja ki többször, csak az nem igazán látszik.
Fura, nekem újabban mindig minden van, amit akarnak. Mindig megnézem, hogy mi kell nekik, de jellemzően amint belépnek a workshopba, azonnal el is indulnak összeszedni az alapanyagokat, tehát van minden. Általában. Akkor van gond, ha olyasmit kérnek, ami nem is lehetséges a mapon, pl homok nélkül üveget, meg ilyesmi. Ilyenkor loadgame, aztán majd az ehelyett beadott mood jobb lesz. -
#284 Mindig megszivom ezeket a mooded torpeket :D
Most is, irja hogy pictures of skeleton, quarry, meg rough gems.
Ko az van, skeleton a refuse stockpilebe, meg van gem is.
Aztan persze hogy nem csinal semmit :D -
#283 Nem rossz:D Majd egyszer kiprobalom.
Pictures of skeleton, olyat honnan tudok szerezni? -
sirdond #282 ezt láttátok már?
olyan df és minecraft keveréknek tűník, de jópofa -
Zero 7th #281 Nem küldtem képeket, mert lusta voltam de nagyon.
Jöhetne az új verzió... -
sirdond #280 militaryról jut eszembe, egy egyszerű guide -
Zero 7th #279 1. Military-t nem szeretem, valószínűleg azért, mert nem teljesen értem. Folyton bekattannak a katonáim. Csinálok barakkot, megengedem, hogy aludjanak benne, elvileg adok nekik egy kis kaja- piaraktárat, és mégis folyton éheznek, szomjaznak, fáznak, meg bekattannak sűrűn. Amikor látom, hogy kezd gond lenni, akkor leveszem a squadot szolgálatról. Lehet, hogy alapvetően ez is a bajuk, hogy kell nekik a kimenő... Azért remélem, hogy meg lehet oldani valahogy, hogy elég legyen egyszer belőni nekik a dolgukat, aztán elfelejteni őket...
2. Nem. :) Igazából nem akkora gond ez, hogy tegyek is lépéseket ellene, nem veszély, csak káosz. Elvannak, jól érzik magukat, esznek-isznak, folyton buli van. Csak én nem látom hasznukat, mert nem dolgoznak. Nagy büdös szocializmus van nálam, a dolgozók éjjel-nappal melóznak, a sok ingyenélő meg elvan a jólétben... :P
3. Na, ez az, amit úgy 20-30 törpénél még megcsinálok, de 200nál már nem. Van mondjuk 2 farmerem, 2 szakácsom, 2 sörfőzőm, 2 bányászom, 2 kőfaragóm, kőművesem, ácsom, műszerészem, 4 gyorsan kiképzett íjászom, meg 4 elitnek tanuló, katonának szánt törpém(őket először engraving, aztán pump operating, aztán mason munkákra teszem be). Ezeket a felsorolt szaktörpéket ismerem névről, és tudom folyamatosan, hogy hol vannak, mit csinálnak.
A többi törpe meg általában úgy marad, ahogy bevándorláskor voltak. Ha van szakmájuk, akkor használom őket teljesen ismeretlenül, amikor kiadok egy-egy "csinálj kötelet" parancsot.
Szal nem igazi probléma ez, legalábbis nem olyan, ami ne oldaná meg magát. -
sirdond #278 így hirtelen 3 megoldás jutott eszembe:
1. csinálj military groupokat és hagy tréningezzenek csak,vagy a danger roomba,hogy fejlődjenek. ezzel a kovácsok is fejlődnek,hogy legyártsák a fegyvereket és páncélokat
2.iniben vedd le a maximális törpök számát 150-re vagy 100-ra. így könnyebben tanulsz meg makrózni
3.állíts be nekik olyan skillt,ami a minőséget nem (csak a gyorsaságot) befolyásolja. pl furnace operating,brew,stb...
vagy pl masonry-t,de akkor a workshop profilenál állítsd be,hogy csak a magas fejlettségű törp használhatja és építs egy oltári nagy kastélyt kültéren :D
amúgy ezt az amut most találtam dcss-ben, hóvirág :)